[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 556
113
A szankciók hatástalanok:

A cikk végén a lényeg. Oroszország geopolitikai szerepe a háború miatt tovább csökken.

 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
LOL

Most látom hogy a lábán nyilaskereszt van H betűvel. Akkor minket is megtámadnak az oroszok?
HA igen, akkor nemcsak mi leszünk bajban hanem te is :)
Ha a nem fájna a ruszkinak a szankció, nem nyűszítene.
De vísítanak, fenyegetőznek.
Tehát fáj nekik.
Nem hülyék, tudják, hogy a kemény része csak jövőre jön.
Azt is tudják, hogy ha sikerül leválni róluk, akkor lesz igazán végük. Elvesztik a zsarolási potenciált. A mellett pont megfordul a kocka. Ránk lesznek utalva, ha máshová nem tudják eladni a cuccot.
Ezért is kellett Putyinnak a háború.
Mert ez előbb utóbb bekövetkezett volna.
A zöld energia, a klímavédelmi tervek az orosz energia függés csökkenését eredményezik.
Akkor addig rendezi, amíg még azt hiszi, van rá esélye.

Csak hogy ez csak gyors katonai sikerrel működött volna, mert akkor nincs idő Európának leválni....
Tehát az idő Putyin ellen dolgozik, és nem hülye:
Tudja, addig mehet a háború, amíg a függés marad. Ha Európa függetlenné válik tőle, akkor bukott.
Ezért megy a hiszti az orosz függés megszüntetése ellen itt is. :)
Nem mi akartuk. Fájni fog. De elkerülhetetlen, ha nem akarunk háborúkat a térségben.
Kérlek azt magyarázd el, miért is bulik, ha Európa valami csoda, vagy egy izmos öntökönrúgás után függetlenné válik az orosz nyersanyagtól. Miért kell nekik (a ruszkiknak) a zsarolási potenciál? Azt hiszem te egy fiatal srác vagy, és nem éltél a szocializmusban, amikor két világhatalmi tömb volt. Teljes elzárkózás, cocom lista meg egyéb finomságok. MA sokkal de sokkal egyszerűbb a helyzet. A Bricks országok, melyeket a Nyugat lesajnál valamiért, ott vannak egymásnak. Szerinted meddig fog tartani például saját, professzinális szintű chipgyártást létrehozni....Van ott know how, van pénz, az összes nyersanyag az övék, és leszarják, ha mondjuk egy m2-es chipet le kell másolni, az apple és az amerikaiak óbégatása mellett......Mondok mást...nézz utána, hogyan lett maglev vonat kínában....A másolás adott, az adoptáció protokollja biztosítva, nyersanyag és szellemi tőke van....Ó mondd meg nekem, mi az, amiben ők rászorulnak a Nyugatra? Az előző hidegháborúban a pénzügyi rendszer és a szocialista vezetők, na meg a hírhedt kgst-s impex cégek megvétele és a hitelek révén ütöttek lyukat a vörös birodalomba. Namármost, jelenleg a pénz már nem játszik, mivel az új Kínai tőkebázis óriási, beláthatatlan, ja....és egyetlen wall streeti háttérember sem tud beépülni, hiszen nekük csak a kukijuk vágott és nem a szemük :), illetve úgy gondolom erre figyelnek odaát.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 845
113
Csehország, Egy dühös cseh apuka az ukrán kölyköket oktatja ki, akik a fiát zaklatták és bántalmazták. Még a játszótérre sem engedték. Ukrán cigarettázó, arogáns, szemét kölykök...

nem szép dolog verbálisan zaklatni szegény menekült kölyköket, az apuka nem jól csinálta,főleg hogy feltételezem nem beszélnek csehül,így totál felesleges volt ez az egész mozzanat.

le kellett volna verni egy-egy kurva nagy fülest mindegyiknek,függetlenül attól,hogy csinált-e a gyerekével valamit vagy nem ,a kis szőke buzinak duplán adtam volna ! aztán megtanulnák a kis szarháziak,hogy hogyan is kell viselkedni menekültként.
 
W

Wilson

Guest

Brit hírszerzés: A Wagner-csoport központi szerepet játszott a közelmúltbeli harcokban...​


2022. július 18. – 08:21

Brit hírszerzés: A Wagner-csoport központi szerepet játszott a közelmúltbeli harcokban

Megsemmisült orosz katonai járművek egy Harkiv megyei farmon 2022. július 17-én. A farmot az orosz csapatok katonai támaszpontként használták az Ukrajna elleni invázió során – Fotó: Sofiia Gatilova / Reuters

A brit védelmi minisztérium jelentése szerint Oroszország a Wagner-csoport nevű katonai magánvállalkozás zsoldosait is beveti Ukrajnában, hogy ezzel is enyhítsék a létszámhiányt és pótolják a veszteségeiket. A hétfőn kiadott jelentésben az áll, hogy a Wagner-csoport központi szerepet játszott a közelmúltbeli harcokban, beleértve Popaszna és Liszicsanszk elfoglalását. A brit hírszerzés szerint ezek a harcok súlyos veszteségeket okoztak a csoportnak.

A jelentés kiemeli, hogy a Wagner lazította a toborzási követelményeket, így már elítélteket és korábban feketelistára került személyeket is alkalmaznak. Az újonnan toborzottakat csak nagyon korlátozottan képzik ki. A brit hírszerzés szerint ez hatással lesz a zsoldoscsoport jövőbeli műveleti hatékonyságára, és csökkenti a harci értéküket.

Megjegyzik, hogy a Wagner-csoport fő finanszírozóját, Jevgenyij Prigozsint a közelmúltban Oroszország Hősévé avatták a luhanszki fellépésükért. „Ez egy olyan időszakban, amikor számos nagyon magas rangú orosz katonai parancsnokot leváltottak, valószínűleg fokozza a sérelmeket a hadsereg és a Wagner-csoport között. Valószínűleg negatív hatással lesz az orosz katonai morálra is” – áll a jelentésben.


 
W

Wilson

Guest
5

Keleten a helyzet változatlan.

A térképeken nincs nagy mozgás, az oroszok pihennek egy kicsit.
Zele tisztogat.
Az usa követségen az utolsó leoltotta a lámpát.
A 777-esek fogynak, alig lehet már pár darab.
Az oroszok Odesszában Hellfire raktárat lőttek ki.
A németek kezdik unni a banánt.
A zusa a litvánoknak adja a hosszútávú Himars rakétákat és mossa kezeit....
A Kreml beszólt, hogy most már tényleg demilitarizálni kell egész ukrajnát, mert azzal fenyegetőznek az ukrik, hogy lövik az orosz területeket, Krímet, a Kercsi hidat.

Hirtelen ennyi.
Csak az USA eddig 126 db M777 szállított le Ukrajnában, úgyhogy az a kijelentésed, hogy "alig lehet pár darab" szerintem nem biztos,hogy megállja a helyét.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Szergej Sojgu hadseregtábornok védelmi miniszter megérkezett a Vosztok csoport ellenőrzésére, amelynek vezetője Rusztam Muradov altábornagy.

A látogatás során a honvédelmi miniszter meghallgatta a parancsnok és más egységparancsnokok beszámolóit, valamint utasítást adott a parancsnoknak az ellenséges nagy hatótávolságú rakéták és tüzérség kiemelt precíziós fegyverekkel történő megsemmisítésére, ahonnan a lakott terület A donbászi településeket ágyúzzák, és szándékosan felgyújtják a búzaföldeket, valamint a gabonatárolókat.

Ok. Tehát egy védelmi miniszter kell hozzá, hogy utasítsák a rakéta/tüzérséget tűzcsapásra. LoL
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ok. Tehát egy védelmi miniszter kell hozzá, hogy utasítsák a rakéta/tüzérséget tűzcsapásra. LoL
Neked ennyi jön le ezekből a hírekből? Gratula.

Egy keményfiúval ismét kevesebb:

30-40 hoholra ráborult a ház:

-1 pion:
‼️Ukrajnai 203 mm-es Pion önjáró löveget semmisítettek meg orosz tüzérek Artemivszkben
A nagy teljesítményű 2S7 Pion ágyút úgy tervezték, hogy elnyomja a hátsó vonalakat, és taktikai mélységben, akár 47 km távolságban is megsemmisíti a kritikus célpontokat.
Képes nukleáris tüzérségi lőszerek kilövésére.


-1 kém:
A Rosztovi területen azonosították az SBU által beszervezett LPR lakost. Azért érkezett, hogy információkat gyűjtsön az orosz katonai felszerelések mozgásáról - jelentette az FSZB
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Szerinted a demokrácia fogalma akkor már létezett? Hmmm

No igen több évszázados szívás után úgy érezték h itt az idő kicsit törleszteni. Ilyen a mi népünkkel is előfordult párszor..

Szerintem inkább olvasom és próbálom értelmezni a történelmet, ha sikerül ... :)pártfüggetlenül..

,,több évszázados szívás"
Az, hogy itt jobb soruk volt mint a bojárjaik alatt? Nagyobb biztonságban voltak mint elötte bárhol, bármikor. Földet, védelmet kaptak ingyen. Mit akarhattak még?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Kontraproduktív ilyen álhíreket könnyelműen betenned, ráadásul minden országban találni ilyen nácikat
Milyem álhíreket? Operatív megjelent egy balkáni oldalon,minden infó stimmelt, csak a felrakó a nácik nemzetiségét nem találta el. Utólag már könnyü okoskodni. Álhír pl. mikor a nem létező 130kg-os orosz Pavel tábornokkal jöttetek ukrán egyenruhában. :)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 450
113
Drágább azoknak az élete annál. És akkor még csak a pilótákról esett szó.
A komplett kiszolgáló infrastruktúra, javítóbázis alkatrészekkel, a fegyverek szállítása-tárolása, az üzemanyaglogisztika… ezeket hogyan oldják meg hoholföldén? Sehogy.
Ha meg standoff okosodásba kezdenek, akkor repül majd pár CM a környező NATO repterekre, és a híresen jó K-Eu légvédelem majd ugyanolyan jól elfogja azokat, mint azt a kehes Tu-141-et még tavasszal (sehogy).

Idézett valaki fentebb egy amerikai tisztet, aki szerint majd jön egy tűzszünet, egy DMZ-vel, mint Koreában. Szerintem itt a nyugatiak már erre játszanak, hogy a maradékukrajna valami működőképes államszerűség képét mutassa majd, és akkor megpróbálják mégegyszer kitömni őket.
Javítási megoldhatják akár Lengyelországban is(üzemeltetnek F16-ost).Ukrán harckocsikat is küldenek például csehekhez javitásra.Persze mehet kelet európai repterekre Orsosz CM de innentől már a NATO is "nyíltan"beszálhat.F16C képes agm158 robotrepülő hordozására is ami 900 km hatósugárral rendelkezik nem kell frontvonalba repülni ezek inditásához.Közeljövőben nem várható ebből bármi lessz minimum fél-1 év amíg ebből bármi lehet.NASAMS,Patriot rendszerek átadása akár abból a célból is lehet hogy biztosítsák az Ukrán repterek légvédelmét CM-ekkel szemben(ebből egyenlőre NASAMS-ot kapják meg patriot később mehet)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
ezt te meg is eszed bőnyállal, igaz? xD Az se zavarjon, hogy volt tárgyalás is az exporttal kapcsolatban pár napja. De a hülye angolokat, plusz pár hülye magyart szépen lehet etetni ilyenekkel.

Eközben:
Az orosz fegyveres erők lecsaptak a zsoldosok - az úgynevezett ukrán "idegenlégió" - ideiglenes állomáshelyére Konsztantyinovkában
Akár 250 külföldi harcost, hét páncélozott járművet, valamint 12 speciális járművet semmisítettek meg.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 556
113
HA igen, akkor nemcsak mi leszünk bajban hanem te is :)

Kérlek azt magyarázd el, miért is bulik, ha Európa valami csoda, vagy egy izmos öntökönrúgás után függetlenné válik az orosz nyersanyagtól. Miért kell nekik (a ruszkiknak) a zsarolási potenciál? Azt hiszem te egy fiatal srác vagy, és nem éltél a szocializmusban, amikor két világhatalmi tömb volt. Teljes elzárkózás, cocom lista meg egyéb finomságok. MA sokkal de sokkal egyszerűbb a helyzet. A Bricks országok, melyeket a Nyugat lesajnál valamiért, ott vannak egymásnak. Szerinted meddig fog tartani például saját, professzinális szintű chipgyártást létrehozni....Van ott know how, van pénz, az összes nyersanyag az övék, és leszarják, ha mondjuk egy m2-es chipet le kell másolni, az apple és az amerikaiak óbégatása mellett......Mondok mást...nézz utána, hogyan lett maglev vonat kínában....A másolás adott, az adoptáció protokollja biztosítva, nyersanyag és szellemi tőke van....Ó mondd meg nekem, mi az, amiben ők rászorulnak a Nyugatra? Az előző hidegháborúban a pénzügyi rendszer és a szocialista vezetők, na meg a hírhedt kgst-s impex cégek megvétele és a hitelek révén ütöttek lyukat a vörös birodalomba. Namármost, jelenleg a pénz már nem játszik, mivel az új Kínai tőkebázis óriási, beláthatatlan, ja....és egyetlen wall streeti háttérember sem tud beépülni, hiszen nekük csak a kukijuk vágott és nem a szemük :), illetve úgy gondolom erre figyelnek odaát.

Azért akar zsarolni, mert folyamatosan veszít korábbi szerepéből. Gazdasági teljesítménye egyre kisebb, fejlődési potenciálja nincs.
Emiatt hanyatlik, így foggal körömmel küzd a nemzetközi politikában, bizonygatva hatalmát.
Ellenséges politikája miatt, az USA biztonsági érdekeiből adódóan igyekszik Oroszország hatalmi törekvéseit korlátozni. Egyik területe ennek Európa, ahol Oroszország a nyersanyag és energiafüggőség kialakításával nagy befolyásra tett szert az elmúlt évtizedekben.
Ez a befolyás nem jó a nyugati világnak, mert kiszolgáltatottá, zsarolhatóvá vált. Ez a zsaroló képesség az orosz kül-, és biztonságpolitika legfontosabb eszköze.
Putyin bízik abban, hogy tudja annyira bénitani, lassítani a nyugati világot, hogy egy gyors háborúval megszerezze Ukrajnát, vagy annak egy részét (Novorosszija elmélet).
Azonban arra nagyon kell vigyáznia, nehogy a befolyása (zsarolási lehetősége) elvesszen. Ezért az EU nyersanyag és energia függetlenség kialakulását nem várhatja meg a háború végével. Akár mit is nyerne Ukrajnában, azzal mindent elveszitene, hisz nem lenne többé befolyása Európában.

Tehát a zsarolási lehetőség sokkal fontosabb, mint Ukrajna. A háború erről szól, Putyin befolyásáról.


Ugye ezt a második kilőtt M777, te sem gondolod komolyan? Nem csak az a veszteség amiről kép van. Néhány hét után alig 30 százaléka volt bevethető a leszállított mennyiségnek. Abba is maradtak az M777 szállítások.

Értem. Akkor nem csak 865 harckocsit vesztett a ruszki, hanem sokkal többet?
Igazad lehet....
:)


A szankciók hatástalanok:

A cikk végén a lényeg. Oroszország geopolitikai szerepe a háború miatt tovább csökken.

 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
Volt valami csaj aki 50 orosz tankot lőtt ki egymaga, ráadásul egészen jól nézett ki.

Persze kiderült hogy kamu az egész
Dehogy volt kamu.....sajnos elromlott a kilövőrendszer, így felmászott egy fára és onnan, önkéntes kamikázeként beleugrott a toronyba az élesített rakétával! Ukrajna hőse volt, gyönyörű fiatal élet, de áldozata nem volt hiábavaló és példát mutat a több millió önkéntes szűznek, akik felkészültek, hogy az agresszort Moszkváig üldözzék. Zelenszkij elnök élő adásban nem bírta magába folytani meghatódását, és sűrűn könnyezett, miközben nagy zsebkendőjébe dugta dicső orrát. Sűrű szipákolások közepette fenyegette meg Németországot, hogy most már tényleg küldje azt a wunderwaffét, mert ha nem, akkor kirúgatja az Únióból és a Nato-ból a náci, kirekesztő és fajgyűlölő szutykokat. Ugyanakkor bejelentette, hogy 1 millió embere és a híres hirhedt elit szellemhadosztály hamarosan kiűzi a megszállókat az országból, melyet 137623 éve birtokol a dicső ukrán nemzet, hiába, az idő nekik dolgozik.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
,,több évszázados szívás"
Az, hogy itt jobb soruk volt mint a bojárjaik alatt? Nagyobb biztonságban voltak mint elötte bárhol, bármikor. Földet, védelmet kaptak ingyen. Mit akarhattak még?
A jobbágyok sorsa mindenképp szívás volt, nemzetiségtől függetlenül. Nyilvánvalóan nem éltek jobb feltételek között mint magyar sorstársaik.. Gondoljunk csak a Dózsa féle lázadásra, Mohács előtt , ahol a parasztok a saját nemzetük ellen fordultak...
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
113
848
93
nem szép dolog verbálisan zaklatni szegény menekült kölyköket, az apuka nem jól csinálta,főleg hogy feltételezem nem beszélnek csehül,így totál felesleges volt ez az egész mozzanat.

le kellett volna verni egy-egy kurva nagy fülest mindegyiknek,függetlenül attól,hogy csinált-e a gyerekével valamit vagy nem ,a kis szőke buzinak duplán adtam volna ! aztán megtanulnák a kis szarháziak,hogy hogyan is kell viselkedni menekültként.
Beszéltek csehul, es értetek is amit mond a apa, mivel válaszoltak is neki.
A öreg lecseszte őket hogy miert nem engedik a fiát ottan biciklizni, es azt mondta nekik hogy ha a fia akar akkor ottan biciklizni mert az nem a tulajdonuk, erre azt mondta neki valamellik srác hogy szétbaszák a fiát, ekkor gurult be a öreg es kezdett el kiabálni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 845
113
Ok. Tehát egy védelmi miniszter kell hozzá, hogy utasítsák a rakéta/tüzérséget tűzcsapásra. LoL
mi ebben a különös (ha csak az nem hogy személyes pályabejárás volt) ha egy hadseregtábornoktól jön az utasítás ? a brit hadseregben talán egy őrvezető dönt ? :)

@TID .. ja értem, bocs akkor meg is rugdostam volna őket,ha kell egészen Kijevig ..pofátlan szarházi ukránok,de nem csak ezek a taknyok ilyenek hanem az egész népben benne van ez a szarházi mentalitás.