[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Nem is tudtam, hogy lehet ilyen gyorsan futni. Usain bolt sarokba vágja az érmeit és elszegődik ezekhez inasnak. Egyébként megértem őket, valószínűleg én is így futnék hasonló helyzetben.
Kicsit fel van gyorsitva. Mikor masznak elo latszik.

Amugy elkezdodott a recesszio hivatalosan is.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Iskolában sem tudnak elbújni a retkek:

⚡A légvédelmi rendszereket erősítették meg a Herszon régióban, fegyvereket szállítottak a HIMARS rendszerek rakétáinak elfogására - a Herszon régió katonai-polgári adminisztrációja

Volt-nincs:


Tornado:
 
Last edited by a moderator:
T

Törölt tag 1711

Guest


Russia is preparing for a massive offensive to end this war once and for all, they will do it in the next 30 days - military observer, retired US Army Colonel Douglas McGregor
Zelensky is actually the leader now. He has an army there - nationalists who are trying to control what is left. But the truth is that the Ukrainian troops have failed – they cannot regain what they have lost. The bulk of the Russian army has been withdrawn. They've been resting and recovering for the past few weeks. They are preparing for a massive offensive to end this war once and for all. I think it's time to end this all that the Russians will do - within 30 days.
Nobody in Europe wants war with the Russians. Most of the armed forces of these countries are purely symbolic. Scenery! They haven't fought in decades. And they are definitely not ready to take the blow of the Russians. The Russian army only seemed inept, but now we see that for 150 days there has been a continuous struggle with the Ukrainian troops and their literal destruction.
So no one wants to have anything to do with this war, the Europeans are not ready to fight. I think they were following Biden's injunction that Putin's resignation should be hastened and that would cause disaster in Russia. And they believed it. Now we've got a lesson. Russia has plenty of resources, perhaps the most resource-rich country, and is not going to back down. And Putin's popularity ratings are going through the roof. After all, he defended Russia.



VBHpOnp.jpg
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
863
4 346
93
Azt gondolom ide tartozik. Nyomorult Facebook korlátozta Erbszt Adrienn geopolitikai szakértő oldalát, sanszosan törlik is. Szoktam olvasni az elemzéseit, nem volt benne semmi oroszmosdatás, mint itt pár embernél, tényszerűek voltak az elemzései, de legalábbis nagyon visszafogott hangvétel jellemezte. Sérti a Facebook alapelveit a tárgyilagosság....

"Kedves Olvasóim

Sajnos a Facebook arról tájékoztatott, hogy az elemzéseim sértik az elveiket így felülvizsgálják az oldalam jövőjét. Ez azt jelenti, hogy korlátozták az elérhetőségét és 24 órán belül törölhetik. Ezzel két év önkéntes munkája válna a semmivel egyenlővé. Ennek megakadályozása érdekében dolgozom egy új felület létrehozásán, ám ez időbe telik. Törlés esetén a bemásolt új linken, illetve a saját magán profilomon foglak tájékoztatni titeket az új oldalam elérhetőségéről. Kérlek kövessétek be valamelyiket, ha a jövőben is olvasnátok az elemzéseimet!

"
Csak egy narrativa maradhat. Szabad világ, szólásszabadság mi? Ilyenkor azért remélem az itteni sügérek is látják milyen jóvilág van itt. Lényegében a legelborultabb faszságokat felengedik, és már valóban csak a nagyon durva dolgok vannak törölve. Ehez képest kéretik köpködni az itteni moderációt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
Urán csoportok is lesznek a szombati Budapest Pride felvonuláson, amelyet arra szeretnének használni, hogy felhívják a világ figyelmét az ukrajnai háborúra és hogy meggyőzzék a magyar hatóságokat, hogy csatlakozzanak a harcukhoz.
Ukrán csoportok szervezetten érkeznek a szombati Budapest Pride felvonulása, amelyet a KyivPride nevű Facebook oldal szervez. A közösségi médiában közölt bejegyzésben nyíltan provokációra készülnek a magyar fővárosban.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Urán csoportok is lesznek a szombati Budapest Pride felvonuláson, amelyet arra szeretnének használni, hogy felhívják a világ figyelmét az ukrajnai háborúra és hogy meggyőzzék a magyar hatóságokat, hogy csatlakozzanak a harcukhoz.
Ukrán csoportok szervezetten érkeznek a szombati Budapest Pride felvonulása, amelyet a KyivPride nevű Facebook oldal szervez. A közösségi médiában közölt bejegyzésben nyíltan provokációra készülnek a magyar fővárosban.
Biztosan rengeteget lendít az ügyükön egy kis ingyen seggbekuki.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
With grain of salt (ez hogy van magyarul?):
In the Zaporozhye region, in the territories controlled by the Armed Forces of the Russian Federation, new tariffs for utilities were approved ... and they are much lower than in the rest of Ukraine.

Gas is about 5.3 times cheaper
hot water - 2.3 times cheaper
heating - 2.6 times cheaper
electricity - 1.8 times cheaper


Ukrán csoportok szervezetten érkeznek a szombati Budapest Pride felvonulása, amelyet a KyivPride nevű Facebook oldal szervez. A közösségi médiában közölt bejegyzésben nyíltan provokációra készülnek a magyar fővárosban.

ukránokhoz nem sok közük van, ugyanaz a csürhe amelyik a blm balhékat is tolta, most a nyugati fertály lmbtqjfgrfdijfeojfg felvonulásait járják. Idejönnek mert a kormányellenes országbénító tüncikére helyben 300 "embert" sikerült összekaparni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Ha adják, elfogadjuk és integráljuk. De..... visszavenni nem szabad addig, míg az Ukrajna nevű ország létezik, mert az agresszió, hiába bólogatnak rá. De, Nektek, Lengyeleknek sem ajánlanám addig a bevonulást az ősi lengyel földre, míg Ukrajna létezik, mert az illegális lenne, hiába engedi, sőt, kéri Zelenszkij. Az a háború azonnali eszkalációját jelentené (ha csak..nem ez a cél).
Nem gondolom hogy a muszka csak ugy puszira adna nekunk Karpataljat.
Bar a sajat celjaikbol van alapja (ugye Lenin-Sztalin-Hruscsov-93) a visszacsinalt es rendbe tett teruleteknek en nem gondolom hogy szeretnek ha +1 millio szlav ruszin /ukran/es orosz is(!) ujra egy masik allamba keruljon. Az egy ujabb kesobbi problemanak agyaz meg. Plane hogy mi jelenleg Nato es EU tagok vagyunk, tehat ha tetszik ha nem az ellenseg gyarapszik. Nem tudjuk a valos szamadatokat Karpataljarol sajnos. Viszont azt igen hogy a hatar mellett egy tombben el kb 150000 magyar.
Legfeljebb egy referendumon ok akiket elengednek mert nem osztanak szoroznak. Viszont ezt ellenteteleznunk kell mindenkepp, es ehhez nem hiszem hogy eleg hogy normalisan viselkedunk ebben a helyzetben.
Viszont korabban parszor mar hallottunk rola hogy onallo ruszinfold/karpatallam. Ennek van egy propagatora, kvazi egyszemelyes szorgalmazoja Moszkvaban. Ezt a szemelyt fogadtak mar allami szinten es a ket erdek itt egybevag. Moszkvanak most erdeke Ukrajnat vegervenyesen darabolni, ebben egy onallo ruszin allam teljesen elfogadhato, plane ha az Moszkva tenyerebol eszik. Enne is halabol mivel megszabadulnanak Kijevtol. Budapesthez sem hiszem hogy mindenki ott csatlakozna, plane ha onallo is lehetne!
Ennek az allamnak a beuzemelesenel babaskodnank mi. Szerintem maradna is a hatar Csapnal ( a kozos hatarunkon) es vagy vegyes nyelvu allam, vagy oroszorszagi mintara kiterjesztett autonomia a magyar lakta reszeken. Igy lenne egy utkozoallam az oroszok szamara, ami mogott Kijevig meg lehet par. Az utkozoallamra mi ra tudunk gazdasagilag fekudni. Nekunk is jo volna ha lenne, kozos befolyas alatt biztositanank hogy ne legyen ott Majdan, de itthoni kormanyvaltas eseten se banna az orosz semmit mintha nekunk adna. Egy, a ket oldal szamara megfelelo biznisz hely lehetne akar kozos vallalatokkal amikre szankciok sem vonatkpztathatok egykonnyen, hiszen harmadik orszag.
Az Enszben is kivitelezheto lenne szerintem, a BRICS miatt most a vilag allamai szabadabban szavazhatnak ott is. A fekete seggu most ugyis az EU es az USA a vilagban.