[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Így talán jobban érthető, mi folyik itt:
o_O

"Oroszország szerinte csak egyetlen módon tudna nyerni: ha meggyőzné a Nyugatot arról, hogy Ukrajna nem győzhet."

"A történész úgy látja, az invázió nemcsak bűncselekmény volt, hanem hiba is, ezt a hibát azonban Putyin nem tudja beismerni, hiszen hatalma az erős ember imázsán alapul: "Oroszország ebben a háborúban eljutott abba a szakaszba, hogy azért harcol, mert kínos lenne nem harcolnia." Az orosz elnök azonban csak akkor fog változtatni a háború menetén, ha rákényszerül, ez pedig csak ukrán sikerek esetén történhet meg."



Snyder hét faktort elemez a blogján, amelyekből arra következtet: Oroszország el fogja veszteni az Ukrajna ellen indított háborút:

1. Idő. Oroszország gyors győzelemre számított, emlékeztet a szerző. "Ám amikor a gyors győzelem elmarad, és az ellenséget nem alázzák meg, akkor az idő érvényesül, és más, előre nem látható tényezők lépnek elő." Minél tovább tart egy háború, annál inkább szertefoszlanak azok az előnyök, amelyekkel egy nagyobb hatalom (látszólag) rendelkezik.

2. Gazdaság. Oroszország sokkal nagyobb gazdaság, mint Ukrajna, de ez utóbbit támogatja Amerika és Európa is. Az Oroszországgal szembeni szankciók Snyder szerint hamarosan elkezdenek hatni, amint az ukrán hadsereg olyan technológiai fölénybe kerül, amelyet Oroszország nem tud - szankciókkal sújtott - import nélkül legyőzni.

"A gazdaság azonban a politikától függ", ahhoz, hogy a gazdaság meghatározó legyen, a kormányoknak (különösen Berlinnek) hajlandónak kell lenniük arra, hogy kreatívan és gyorsan használják gazdasági hatalmukat, például időben tudjanak előállítani és szállítani tüzérségi fegyvereket és gránátokat.

3. Logisztika. "Ukrajna a saját területén vívja a háborút, ami logisztikai előnyöket biztosít számára. A katonákat és az ellátmányt nem kell nagy távolságokra szállítani." Az egyenruhások számíthatnak a helyi lakosság és a helyi NGO-k támogatására - írja Snyder.

4. Domborzati viszonyok. Oroszország nagyrészt nem tudta kihasználni a viszonylag kedvező délkelet-ukrajnai terepviszonyokat, amikor Ukrajna nem vetette be nagy hatótávolságú fegyvereit. "Északon az orosz katonáknak olyan természetes akadályokkal kellett megküzdeniük, mint a hegyek és erdők. Délkeleten ez nem így van, és még így is nagyon lassú az orosz előrehaladás."

5. Harcmodor. "Az orosz katonák nem szeretnek ukrán katonák közelébe kerülni. Az orosz hadviselés a tüzérségre, a nagy távolságból történő gyilkolásra épül. (...) De ha az orosz tüzérségi előny eltűnik, a háború jellege megváltozik" - állítja a szerző.

Snyder itt emlékeztet arra, hogy Ukrajna most kapja meg a nagy hatótávolságú, pontos fegyvereket Nyugatról, amelyekkel az orosz lőszerraktárakra csapást mérhet. Ha továbbra is a megfelelő fegyvereket szállítják nekik, Ukrajna hamarosan olyan helyzetbe kerülhet, hogy diktálhatja a harc módját.

6. Erkölcs. "Végül is az oroszok bármikor visszavonulhatnak Oroszországba, és az a benyomásunk, hogy sokan közülük ezt szeretnék" - állapítja meg a szakértő. Az orosz parancsnokok nem igazán tudják, miért vannak Ukrajnában, katonáik motiválatlanok. Nem így a hazáját védő nemzet.

"Az ukránoknak nincs hová menniük. Az őket megtámadó ország vezetői nyíltan a kiirtásukkal fenyegetik őket. Az ukrán katonák gyakran nagyon pontosan számolnak be arról, hogy miben különbözik az országuk Oroszországtól. Tudják, hogy miért harcolnak."

**7. Stratégia.**Az orosz invázió kezdettől fogva Putyin azon a hibás elképzelésén alapult, hogy az ukrán nép elfogadja majd a pusztítást, és "testvérként" fogadja az orosz katonákat - írja Snyder. "Az ukrán nemzet és az ukrán állam megváltozott a háború következtében, de nem úgy, hogy az Oroszország számára előnyös legyen." Snyder szerint Moszkva terve most az, hogy tönkretegye az ukrán gazdaságot, rakétatámadásokkal terrorizálja a civil lakosságot és elvágja az Európába irányuló energiaellátást.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 505
6 477
113
Azt a jó qva... A fentebb linkelt interjúban volt, hogy a szerencsésebb ukrán katonák vaslemez mellényt kapnak, de nem gondoltam volna, hogy... Ez már volksgewehr színvonal. És van aki annak szurkol, hogy még több ukrán civilt kényszerítsenek a frontra ilyen "felszerelésben".

Nézzétek meg!
Sparhelt tűzhely lap van a mellényben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 867
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Az ugye megvan Neked is, hogy egy félcédulás elmebeteg által vezetett ország volt az, ami eddig 2 alkalommal élesben is ledobta azt a kibaszott bombát? Melyik ország is az amelyik mindenféle szankciókkal zsarolja a többieket, ha azok nem úgy táncolnak ahogy ő fütyül?? Tehát atommal is "fenyegetett" csak élesben illetve egyéb erőszakos megoldásokkal is.

Persze nem személyesen téged vagy a családodat, de ezt így az oroszok sem tették.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Kacsavadászat.:eek:

Tudni kellene a kaproknak mikor kell abbahagyni,még nézni is szar.


Az ukrán mindenen kívüliek meg az ukrán wilsonok miatt halnak ezek a szerencsétlenek... De ez nem lenne muszáj...nem muszáj az oroszok fele fordítani a stukkert...lehet azt az ukrán mindenen kívül meg az ukrán wilson ellen is fordítani és meghúzni az elsütőbillentyűt,majd letenni a fegyvert a legközelebbi orosz hadtest előtt...sokan életben maradnának és csak az uszító,sátánista pro-war f.rgek pusztulnának.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 908
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Annyit tud importálni más forrásból is Európa hogy a lakosságot ellássa annyira hogy ne fagyjanak meg az emberek. Bizonyos szektorokban okozhat problémát a gáz hiánya, de hatalmas összeomlást nem vizionálnék.

Hosszabb távon ezzel a játékkal Oroszország fog többet veszíteni. A háborúra meg érdemi hatása ennek nincs, mert eddig is azok voltak a fő Ukrajna fő támogatói akik nem függnek az orosz gáztól. Egyfajta irracionális bosszúnak látom ezt az oroszok részéről a szankciók miatt.

A hosszútávú versenyképesség az innovációban van és nem az olcsó nyersanyagban. Az orosz gazdaság se megy semmire az olcsó nyersanyaggal, csak eladni tudják.
Ne is haragudj de 1. Ezt nem tudhatod, 2. maguk a nyugati politikusok is mondták, mondják, hogy nagyon komoly ellátási problémák lesznek télen. Ez az egész olyan, hogy bajban van a szomszédom ezért mindenem oda adom neki, hogy segítsek rajta, még úgy is, hogy közben a saját családom életét teszem tönkre. A saját országod a saját családod és van egy pont ahol nem fogom őket feláldozni "egy idegen" miatt. Tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, természetesen szíved joga, de az én véleményem az, hogy amit ma az EU politikusai csinálnak aljasság a saját népükkel szemben.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Azt a jó qva... A fentebb linkelt interjúban volt, hogy a szerencsésebb ukrán katonák vaslemez mellényt kapnak, de nem gondoltam volna, hogy... Ez már volksgewehr színvonal. És van aki annak szurkol, hogy még több ukrán civilt kényszerítsenek a frontra ilyen "felszerelésben".

Szerencsétlen egy vastag 5-600 oldalas könyv többet ér és könnyebb is.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.

https://www.vg.hu/energia-vgplus/2022/02/mar-aramlik-a-gaz-ukrajnaba-magyarorszag-iranyabol



Ha érdekelt a téma, akkor látod , hogy szeptember 30-ig szólt a megállapodás és ez lett meghosszabítva 2023 márciusig.
Azt is látod, hogy a naftogáz fizetésképtelen..
Te és én pedig pont mostantól fizetünk majd többet!
Akkor ki is fizeti az ukrán gázt?
"Ne a Magyar emberek fizessék meg a háború árát..."
Aha, hát persze! Mondtam, nem űrutazás ez! A kirakós itt van ebben a pár linkben!
Mivel ukrajna európából szerzi be a saját termelésen túli igényeit és az oroszoknak elemi érdeke, hogy télen boruljon az ukrán rendszer ezért európa sem kap eleget. Ilyen egyszerú ez...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 734
13 659
113
Ha hiszed, ha nem, ez konkrétan nem Ukrajnáról és rólad szól.!

Ez Európa függetlenségéről szól.
Lényegtelen, hogy Ukrajna, Moldavia, Grúzia a megtámadott ország.
Ez a világ gazdasága , és igy az emberek feletti uralomról szól, amely egyik, el nem hanyagolható része valóban Európa függetlensége.

Ha valóban Európa szabadságát szorgalmazod, akkor szólnod kellene az Európa területén állomásozó Európán kívüli származású katonai erőknek, hogy atombombástól távozzanak a kontinensről. Ezenkívül szólnod kellene a NATO-nak, hogy független és szuverén Európai NATO-t akarsz, igy a nem Európai országok lépjenek ki belőle. A bent maradottak pedig válasszanak maguknak új parancsnokságot.

Ha ezt megteszed és eléred - kezet csókolok Neked.
 
W

Wilson

Guest

Sztrelkov Igor Ivanovics

július 27., 19:54

Avdiivka megrohanása. Megkezdődött a kezdeményezés harca

Az orosz katonai gondolkodás tehát újabb zseniális katonai döntést hozott - miközben az ukránok Herszon irányában próbálnak sikert elérni (frontális áttörés, amelyen elméletileg mély áttörést és legalábbis hadműveleti sikert ígér), katonai zsenink úgy döntöttek, hogy Avdejevkát ismét frontális támadással ostromolják.
Ma, több órás tüzérségi előkészítés után a DNR gyalogság maradványai támadásba lendültek ellene és a környező "bástyák" ellen.
Természetesen - maximális sikert kívánok harcosainknak. De még a legkedvezőbb esetben is (azaz - heves utcai harcok és az ellenség előre előkészített védelmének mélyén folytatott harcok után erőink beveszik Avdejevkát stb.) - a frontnak csak a következő ellenséges védelmi sávig - vagyis ugyanezen a Szlavjanszk-Kramatorszk-Druzskovka-Konsztantinovka-Kurahovo vonalon - sikerül majd átvonulnia. Nem valószínű, hogy mélyebb lenne.
Bár személy szerint (ismerve a DNR és az RF fegyveres erők gyalogságának állapotát) egy ilyen siker nem tűnik számomra garantáltnak "az első pillanattól kezdve".

Mivel több tucatszor írtam már, hogy még az AFU teljes "kiszorítása" Donbasszból (az ott összpontosuló csoportosulás legyőzése és bekerítése/megsemmisítése nélkül) sem fogja a háború győzelmét hozni, sőt a győzelem sem fogja azt sokkal közelebb hozni, ki kell jelentenem, hogy a mi lépésünk az NWO "Harmadik Hatékony Szakaszában" a "Második Konkrét" másolásának tűnik, és végül (ha csak arra korlátozódik is) a pillanatnyi fő erőforrás - az IDŐ - elvesztését fogja szolgálni. Nem is beszélve a visszafordíthatatlan emberveszteségről, amelyet az RF Fegyveres Erők Parancsnoksága által végrehajtott stratégia érdekében feláldoznak. Valószínűleg a megkezdett hadművelet során erőink "gerincét" ebben a háborúban - az LPRR fegyveres erőinek gyalogságát - "elintézik". Az ukránok is kétségtelenül hatalmas veszteségeket fognak szenvedni. De van valami, amivel kárpótolhatják őket.

Mindenesetre a "működési szünet" a jelek szerint véget ért. Mind az ellenség, mind a mi parancsnokságunk jelezte, hogy augusztusban és szeptemberben hol fogja bevetni fő erőit. És csak a gyakorlat fogja megmutatni, hogy kinek a döntése lesz a helyesebb.

Személy szerint én még mindig kész vagyok bármilyen minőségben részt venni a háborúban. Erről jut eszembe, ha esetleg a kritikám túl idegesítő lenne bárkinek is...


Sztrelkov Igor Ivanovics

július 27., 19:52



Végre! Az első Dnyeperen átívelő közúti hidat üzemen kívül helyezték... Igaz, eddig Herszonban, és nem a mi csapataink által... De ez rendben van - "rossz kezdet".

A hersoni hatóságok új részleteket tártak fel az Antonovszkij-híd elleni támadásról.
https://news.ru/europe/vlasti-hersona-raskryli-novye-podrobnosti-udara-po-antonovskomu-mostu
Minden irónia nélkül az ellenséges egységek, miután átkeltek az Ingulets folyón, elfoglalták Andreevka falut (Beryslav irányában, Snigiryovka és Davydov Brod között). Úgy tűnik, hogy "Girkin megint jósolgat" (épp tegnap írt a fenyegetésről ezen a területen). Egyelőre nem világos számomra, hogy az AFU offenzívája megkezdődött-e, vagy csak egy privát taktikai támadás volt eddig.

Utóirat: Ez még mindig taktikai előrelépés. Az ukránok az Inhults déli partján hídfőállást hoztak létre egy további offenzívához.

PS2 - A vasúti híd is megsérült. Csapataink már megkezdték a pontonos átkelők felállítását. A probléma az, hogy a pontonhidak sokkal kisebb kapacitásúak, és sokkal sebezhetőbbek az ellenséges rakétatámadásokkal szemben.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
Nem olvashattál mostanában itt. Az orosz hisztériakeltés áldozata vagy:
  • Az EU gáz fogyasztásának "csak" 30 %-a orosz. Ezért a 70 , vagy nagyobb arányban megmaradnak a források.
  • A kiesés kisebb része pótolható, LNG, Qatar, norvég forrásokból.
  • A 15 %-os fogyasztás csökkentés nagymértékben semlegesíti a ruszki gáz fegyvert Európa ellen.

Tehát:
  • Senki nem fog megfagyni.
  • Növekednek az árak, csökken a gazdasági növekedés, DE SEMMI nem áll le.
  • Lesznek gazdasági veszteségek, tönkre mennek vállalatok.
  • Még akár az EU versenyképessége is csökkenhet. Rövid távon, nem minden területen.

De ha ez az ára annak, hogy Putyintol megszabaduljunk, akkor meg kell hozni.

Ja, nincs más választás:

Ha nem így lesz, Putyin folytatja, hisz bejött.

Meg kell hozni ezt az áldozatot.
Meg fogjuk. Mert Putyin erre kényszeríteni Európát.
Van egy jobb ötletem: bízzuk az EU szuverén országaira, hogy EGYENKÉNT hozzák meg ezt a döntést. És utána cselekedjenek ennek megfelelően.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Kérlek csináld, áldozd fel a kényelmed!
Várjuk a beszámolót.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Az ukrán mindenen kívüliek meg az ukrán wilsonok miatt halnak ezek a szerencsétlenek... De ez nem lenne muszáj...nem muszáj az oroszok fele fordítani a stukkert...lehet azt az ukrán mindenen kívül meg az ukrán wilson ellen is fordítani és meghúzni az elsütőbillentyűt,majd letenni a fegyvert a legközelebbi orosz hadtest előtt...sokan életben maradnának és csak az uszító,sátánista pro-war f.rgek pusztulnának.
Azok a szerencsétlenek Putyin miatt halnak meg.
Te pedig itt Putyin szekerét tolod a marhaságaiddal. o_O


Eddig kb 40 000 orosz katona halt meg, és legalább ennyi ukrán.


És amit írtál kinek lenne jó? Mi történne utána? Jönne Moldávia? Grúzia?
Az csak Putyin érdekeit szolgálná, és mindenki más veszítene. Veszítene a Európa, az ukránok, veszítenének az oroszok is.

Ugyanis:
  • Ha Putyin nyer, akkor jöhet a következő, meg az azt követő. Sőt, számára azt jelentené, hogy amit nem tud tehetséggel, gazdasági vagy politikai erővel elérni, azt fizikai erőszakkal, katonai erővel el lehet. Ezért a hozzá hasonló hibbantak sokkal könnyeben nyúlnának fegyverhez. Az meg sose jó.
  • Innentől fogva egymást követnék a háborúk, hisz a ti ostoba értelmezéstekben neki van nyersanyaga, emberanyaga, így minden háborút megnyerhet. Tehát háborúkkal tudja elérni azt amit elveszített, vagy annak szeretne feltüntetni.
  • Az egymást követő háborúk évente többszáz ezer orosz halálát, az egész orosz társadalom elszegényedését jelentenék. Tehát az oroszok érdeke is az, hogy inkább fejlődjenek békében. A nyersanyag és energia export bevételeket ne háborúra, hanem gyarapodásukra, gazdasági felemelkedésükre fordítsák.
  • A szar fasiszta duma, hogy a nyugat miatt kell háborúzni NEM igaz, mert az atomfegyverek garantálják Oroszország és állampolgárai biztonságát. Csakhogy Putyint nem érdeklik ezek, ő valójában egy elmebeteg álomvilágban él, és becsvágya azt kívánja, hogy nagy történelmi személyiségként emlékezzenek rá.
Nem fognak. Sem oroszok, sem mások. Az emberek nem hülyék, akkor sem, ha nem mondhatják el véleményüket. Csak csendben vannak. Ezért nem lett nemzeti hős Dzugasvili, Hitler, Mussolini sem.
Mert mindhárman komplett őrültek voltak. Mindhárman vesztettek, akkor is ha Dzugasvili állama később bukott el. Elbukott. Putyin is el fog. Reméljük minél előbb.
- Oroszország valójában, mint azt a bukott háborús kaland mutatja, katonailag sokkal gyengébb, mint azt Putyin vagy ti szeretnétek. Most minden erejét megfeszítve, mindent egy lapra tesz fel, hatalmas kockázatot és emberei áldozatot vállalva megpróbál valami eredményt felmutatni. Viszont az idő ellene dolgozik: ha a nyugat tényleg függetlenedik tőle gazdaságilag, az Oroszország történelmi bukását jelentené. Az lenne a nagy bukta, nem az, hogy hol lesz az orosz-ukrán határ.
:eek:



 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 122
45 467
113
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.
Ne legyél gyenge elméjű! Hónapok óta nem megy gáz Ukrajna felé!
A pillanatnyi forgalmat leolvashatod az FGSz honlapján!
Ha már okoskodni akarsz, akkor inkább onnan indulj ki, hogy a Szíjjártóék akkor kötöttek le orosz szállítási kapacitásokat, amikor a Gazprom folyamatosan csökkenti a Nord Stream kapacitását. Közben pedig nemegy sem a Jamal, sem más, Ukrajnán átmenő vezeték.
Ergo, minden olyan mennyiség, amit magunknak teszünk el az oroszoknál, csökkenti a többi európai ország átfoglalását. Mert ugye elvileg arra is lehetőség lenne, hogy a Déli Áramlat fölös kapacitásait kapják meg a németek, csehek, osztrákok...