[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
Sztrelkov mai helyzetjelentése...

Sztrelkov Igor Ivanovics


augusztus 9., 12:34


Egyes hírek szerint a Bahmutért vívott harcok során csapatainknak sikerült megtisztítaniuk az artyomovszki pezsgőgyárat az ellenségtől.

A donyecki fronton - a frontról érkezett jelentések szerint nincs változás - a donyecki gyalogság itt működő (kezdetben sem "gazdag") egységeinek támadási potenciálja gyakorlatilag kimerült. A rendelkezésre álló erőkkel aligha lehetséges elérni Avdiivka elfoglalását és más területeken való előretörést. Folytatódnak a harcok Peska külvárosáért. Bár az ellenség sokkal nagyobb veszteségeket szenved el a hadművelet során, még a „Harmadik Hatásos Szakasz” taktikai sikerei is megalázóan minimálisak a tovább haladás tekintetében. Még én sem - minden leplezetlen szkepticizmusommal - sem számítottam ilyen szerény eredményre.
Hmm nagyon finom pezsgők vannak ott az Artemovszk Winery-ben, ha mázlitok van még az Arbat boltban tudtok kapni a Nyugati mellett :D

Amúgy az orosz VM közlése szerint a krími reptéren lőszerrobbanás következett be, személyi és technikai sérülés nem történt
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Támadás érte a repteret Novofedorovka mellett (Krím-félsziget!):



A fekete-tengeri flotta légibázisán történtek a robbanások. Az oroszok szerint nincsenek sérültek.
Ha ott megsemmisült, vagy megrongálódott az infra (+ gépek), azért az nem vicces dolog az oroszok szempontjából.
 
K

Kopi2000

Guest

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 566
113
A fekete-tengeri flotta légibázisán történtek a robbanások. Az oroszok szerint nincsenek sérültek.
Ha ott megsemmisült, vagy megrongálódott az infra (+ gépek), azért az nem vicces dolog az oroszok szempontjából.
A legközelebbi ukrán ellenőrzésü terület és Novofedorovka közti távolság :

RVt_qg1chW0.jpg
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Hmm nagyon finom pezsgők vannak ott az Artemovszk Winery-ben, ha mázlitok van még az Arbat boltban tudtok kapni a Nyugati mellett :D

Amúgy az orosz VM közlése szerint a krími reptéren lőszerrobbanás következett be, személyi és technikai sérülés nem történt
A moszkva is így kezdte. "kisebb tűz, semmi komoly, saját erejéből mozog, már visszatért szevasztopolba"
Egy héten belül meg majd lassacskán kiderül, hogy a bázison állomásozó ezred gépeinek fele odaveszett... :rolleyes:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Vlagyimir Putyin nagy támogatottságot élvez Németországban és Ausztriában. A Wiener Zeitung megjegyzi, hogy félrevezető az az elképzelés, hogy a németek és az osztrákok egyöntetűen támogatnák Kijevet. Moszkvának lenyűgöző számú támogatója van. „De miért ez a Putyin és Oroszország iránti jóindulat, ami különösen nagy a német nyelvterületen? Természetesen Putyin a jobboldalt az ultraliberális genderpolitika kritikájával, a baloldalt pedig a NATO-ellenes retorikával nyűgözi le. A kiadvány azt is megjegyzi, hogy a németek többsége rendkívül negatívan viszonyul a nácizmus eszméihez vagy szimbólumaihoz, amelyeket Ukrajnában oly aktívan használnak, ezért Putyint a pestisjárvány elleni harcosnak tekintik a szemükben.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az ukrán légierő parancsnoksága panaszkodik a Kh-47M "Dagger" rakéták Oroszország általi bevetése miatt​

2022.08.08 18:50
Erős szerkezet
Az ukrán légierő parancsnoksága kifogásolja, hogy az orosz hadsereg Kh-47M Kinzhal hiperszonikus rakétákat használ.

Erről az ukrán "ablak" erők vezetése írt a közösségi oldal hivatalos beszámolójában.

Meg kell jegyezni, hogy ezt a fegyvert a vinnitsai nacionalisták tárgyának előestéjén használták. A hivatal szerint az ukrán légvédelmi rendszereknek „nem volt idejük” észlelni a rakétakilövést, és a légiriadót csak a célpontok eltalálása után jelentették be.

A különleges hadművelet teljes időtartama alatt az orosz hadsereg csak néhány alkalommal alkalmazott hiperszonikus rakétákat - Bandera különösen fontos objektumaira. Igaz, hogy mit semmisítettek meg akkor, arról az ukrán parancsnokság nem számolt be. Kijev minden valószínűség szerint nem akarja nyilvánosságra hozni ezt a kellemetlen eseményt.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/accidents/1734189-simonjan/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Az a gond, hogy továbbra is kapják kvázi ingyen a cuccot. Pár hozzászólással feljebb ott a hír az 50+150 török MRAP-ről. Azt vajon hogyan fizetik majd ki?
Nem tudom, törökök eddig pénz nélkül nem sok cuccot szállítottak nekik pont. Még az ilyen TB-2 Bájraktárt is össze kellett dobni mikroadományokból pl. a Baltikumban, itt-ott.


Fizetni meg szerintem ez az Ukrajna nem nagyon tud már senkinek, vagy nem sokáig. Hitelt meg én piaci alapon tuti nem adnék egy országnak, akit épp most fognak betúrni.
 
K

Kopi2000

Guest
Nyugat-Európában annyira biztonságban vannak a migránsoktól a homosexuálisok, zsidók stb? Az iszlám halállal bünteti a homosexualitást. Nem értem a kifogásodat, Magyarország az elsők között törölte el Európában a büntethetőségüket. Semmissé tették ezt a jogszabályt. Egyébként például az USA-ban a biztosítók csak magasabb összegű életbiztosítást kötnek a homosexuálisokkal néhány körükben előforduló betegség magasabb rizikója miatt. Az átlagemberben van egy ódzkodás a másságokkal szemben, és ez nem intellektuális eredetű, hanem ösztönös. Ezt, azt hiszem, nem lehet megváltoztatni. Lehet tagadni, de attól még létezik.
Ursula, ha attudod tenni a beszelgetest a tarsadalmi folyamatokba, akkor szivesen cserelek eszmet veled....ott errol a kerdeskorrol....
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️ A krími egészségügyi minisztérium megnevezi a sérültek számát, nincs általános evakuálás a Saki körzetből ▪️5 áldozatot, köztük egy gyermeket, szállítottak kórházba a Novofedorovkában történt robbanások után, életveszély nem fenyegeti őket - közölte a krími egészségügyi minisztérium. ▪️Az Akszenov köztársasági vezető tisztázta, hogy a Szacsi kerületben nincs általános evakuálás: "A kerületben nincs általános evakuálás. Döntés született arról, hogy a katonai egység melletti házakból evakuálják az embereket. Minden szállás- és étkezési kérdés a köztársaság költségén kerül megoldásra. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket arról, hogy mi történik" - mondta Akszenov.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Áramot jelenleg mi importálunk ukrajnából szinte folyamatosan 400MW környékén.
A másik dolog. Nehogy már mi álljunk fejen, hogy megvesszük az olcsóbb áramot az ukránoktól. A mai világból a józan ész úgyis elköltözött, szóval vehetünk drágábban máshonnan is. Ez politikai döntés.
Ahogy az is politikai döntés, hogy a ukrtransnafta nem akarja megoldani a problémát, pedig a MOL kifizetné a tranzitdíjat... Ez a tipikus rövidlátás. Arról se szabad megfeledkezni, hogy ez a háború valamikor véget ér, s 1-2 nagyon valószínűtlen forgatókönyvtől eltekintve, szomszédok is fogunk maradni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Amúgy az orosz VM közlése szerint a krími reptéren lőszerrobbanás következett be, személyi és technikai sérülés nem történt
Szerintem ez BS, legalábbis ha valami véletlen balesettel magyarázzák. Nyilván zsíros célpont egy hohol kommandónak, és még messze se kell menni. Moszkva cirkáló 2.0, csak ez nem tud elsüllyedni :(
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 902
113

Mol: Több hétre elegendő tartalék van kőolajból​


Az olajcég fő forrása a Barátság kőolajvezeték, ahol most szünetel a szállítás.

"A Barátság vezetéken néhány napja szünetel a kőolajszállítás, mert tudomásunk szerint technikai problémák merültek fel a banki oldalon az orosz félt érintő tranzitdíj kifizetése kapcsán. Bár a Molnak több hétre elegendő tartaléka van, folyamatosan dolgozik a megoldáson, és egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról is" - közölte az olajcég.

A Mol azt követően reagált, hogy a Transznyeft megerősítette: szünetel az olajszállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán, ahonnan magyar, szlovák és cseh partnerei kapjánk a nyersanyagot. A Mol által a Dunai finomítóban feldolgozott kőolaj 60 százaléka érkezik Oroszországból.

A leállásról szóló hír megjelenése után több mint 5 százalékot esett a Mol-részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén

 
W

Wilson

Guest
A moszkva is így kezdte. "kisebb tűz, semmi komoly, saját erejéből mozog, már visszatért szevasztopolba"
Egy héten belül meg majd lassacskán kiderül, hogy a bázison állomásozó ezred gépeinek fele odaveszett... :rolleyes:
A krimi fó tótumfaktum Szerhij Aksjonov azt mondta,hogy ott van a helyszínen, egy 5km zónát hoztak létre,hogy a lakosságot biztonságos távolságban tartsák a robbanásoktól és még azt is hozzátette, hogy még korai lenne bármit is mondani a robbanások okairól...
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Kaja Kallas észt miniszterelnöknő követelte, hogy a Schengeni-övezet tagállamai állítsák le a vízumkiadást az orosz állampolgárok számára, ezekkel a szavakkal: "Európa meglátogatása - ez privilégium, nem pedig emberi jog".
Dmitrij Medvegyev válasza: "Az, hogy maga még szabadlábon van, nem a saját érdeme, hanem a mi elvégzetlen munkánk."

i

https://ok.ru/srochnye.novosti/topics
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Az utolsókat rúgják a komoly összeomlás előtt. Egyre elkeseredettebbek lehetnek, mert szakmányban csinálnak hülyeség+nagyképűség kombót. Az volt a fordulópont pár napja én úgy érzem, mikor elkezdtek csordogálni az Amnesty féle hírek, ahol egyértelműen a poszt nyugati források is negatív hangot ütnek meg velük kapcsolatban. Kb. kilövési engedély onnantól megvolt, selyemzsinór el lett küldve, azóta az ukránok csak vagdalkoznak, lövik az atomerőművet, hisztiznek mindenért.

Végjáték.
A próféta szóljon belőled. Én is a chemotoxos legyet látom bennük.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
A másik dolog. Nehogy már mi álljunk fejen, hogy megvesszük az olcsóbb áramot az ukránoktól. A mai világból a józan ész úgyis elköltözött, szóval vehetünk drágábban máshonnan is. Ez politikai döntés.
amint jön az első áramszünet nem fog eladni senki senkinek áramot, max ha valamelyik megújuló éppen túltermel és nincs hova tenni
de a szenet gázt olajat onnantól kezdve mindenki be fogja spájzolni
magyarország fogyasztásának ca egyharmada import..
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Nem tudom, törökök eddig pénz nélkül nem sok cuccot szállítottak nekik pont. Még az ilyen TB-2 Bájraktárt is össze kellett dobni mikroadományokból pl. a Baltikumban, itt-ott.


Fizetni meg szerintem ez az Ukrajna nem nagyon tud már senkinek, vagy nem sokáig. Hitelt meg én piaci alapon tuti nem adnék egy országnak, akit épp most fognak betúrni.
Amerikának aprópénz Ukrajnát támogatni. Ez nagyon megéri nekik, mert az oroszoknak jelentős kárt okozhatnak vele.