[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 034
5 556
113
A legjobb meg az volna ha vegre megszunne Ukrajna.
Akkor nem kellene tranzit dijat fizetnunk, es nem lenne semmi gond az ellatassal sem. Mindjart olcsobb lenne az uzemanyag es a gaz is.
Az ukranok hol a gazzal (jo azt most mar nem tudjak, hala a bolcs Putyinnak hogy kikerulte oket) hol az olajjal szivatnak, zsarolnak minket.
Mondjuk remelem elfogy itthon a nafta, megneznem a sok libsi Brusszel/Ukrajna imadot hogy visitananak elesben.
És akkor velünk párhuzamosan mért "szivatják"a cseheket,szlovákokat????Ők még fegyvert is küldtek Ukrajnába
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Megváltoztak Kijev tervei?​

Hidegkuti Konstantin​


Úgy tűnik a jelenovkai fogolytábor elleni támadások most már nagyobb léptékben, immár Európa legnagyobb atomerőművének térségében ismétlődnek meg. Avagy bár Kijev Moszkvára mutogat, a helyszíni bizonyítékok és egyszerűen a puszta logika is más képet fest az egyszerű olvasó elé. Eközben Kijev immár kommunikációs szinten igyekszik a lekésett herszoni ellentámadásból kihátrálni, ám lehet a kezdeményezést Oroszország ragadja magához. Viszont az sem elképzelhetetlen, hogy az ukrán vezetés meglepőt húzva május után ismét a harkovi, illetve észak-donbasszi front mentén aktivizálja erőit.​

....

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 437
89 743
113





 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
⚡️❗️Az elmúlt egy napban a DPR-ben 27 civil lett ukrán agresszió áldozata
Az AFU által a DPR területén augusztus 9-én végrehajtott ágyúzás következtében 2 ember meghalt, 25-en megsebesültek, ebből 3-at a PFM-1 "Butterfly" ("Lepestok") pillangó aknákon robbantak fel.
Az ukrán fegyveres erők tegnap összesen több mint 250 lőszert lőttek ki a Köztársaság területén.
40 lakóépület, valamint 3 civil infrastrukturális létesítmény sérült meg.
❌ Ma reggel Donyeck Kirovszkij és Kujbisevszkij kerületei ellenséges tűz alatt állnak.
--
Nemtudom meddig fog ez így menni, de ha nem indulnak meg az oroszok, akkor a végtelenségig.
 
W

Wilson

Guest
Sajnos hiába kerestem forrást nem találtam, de nekem valami olyasmi rémlik, hogy Trump modernizálni (~2017) akarta a nukleáris erőket, s valami 3000 milliárd(!) dollár jött ki, ami természetesen még amerikai mércével mérve is óriási összeg, így ez el is maradt.
Az igazság az, hogy ezek a töltetek papíron biztosan léteznek mindkét oldalon, dehogy ezekből pontosan hány van bevethető állapotban, arról nagyon kevés ember tudhat, s végképp egyik fél sem fog erről beszélni.
Még @Wilson idézett egy cikket 2021-ben egy másik témában, abból egy részlet:
"A Pentagon vezetője [Lloyd Austin] határozott prioritásnak tekinti a nukleáris erők képességeit és modernizációját. Azt is elmondta, hogy nem akarunk ekkora eszkalációt" - mondta a főosztályvezető-helyettes."

Szerk.: Sietek mert utána nem szólhatok hozzá, s mennem is kell. : D
@tong djagbu Az eszközöket igen, de a személyi állomány újrafeltöltése eléggé nehéz, mivel nincs (még?) általános mozgósítás.
Szerintem szélmalomharcot folytatsz, már jó párszor át lett beszélve a téma mindannyiszor el lett mondva,hogy még az amerikai tábornokok is azt nyilatkozták,hogy olyan, hogy sikeres első csapás nem létezik Oroszországgal szemben, de ennek ellenére mindig előkerül valaki aki teljes meggyőződéssel állítja, ennek az ellenkezőjét....
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and DTheo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 237
83 364
113
Novofedorovkai robbanás után:

Ka-52 és Mi-8 dolgozik


Mszta-Sz Krasznopol irányított lövedéket használ
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 142
17 254
113
Nem tudom, hogy a meleg miatt, de nekem úgy tünik, ez a konfliktus az ásit kategóriába kezd átmenni. Pettingeznek a partnerek, de egy komolyabb közösülésre várhatunk. :)
Úgy tűnik, mintha a felsőbb katonai vezetések kiadták volna az ukázt a beosztottaknak új tervek kidolgozására, miközben ők elhúztak nyári szabadságra a Különleges Hadművelet eddigi fáradalmait kipihenni... Csak ne is jöjjenek vissza.
Mit kormányfőnk mondta, ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem azt amit csinálok :))
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 605
6 065
113
A fekete-tengeri flotta légibázisán történtek a robbanások. Az oroszok szerint nincsenek sérültek.
Ha ott megsemmisült, vagy megrongálódott az infra (+ gépek), azért az nem vicces dolog az oroszok szempontjából.
.
.
Ekkora robbanas, mint a videon, es az "orosz VM közlése szerint a krími reptéren lőszerrobbanás következett be, személyi és technikai sérülés nem történtk"?? :) :) Eleg meretes hazugsag, csak igy szemre is az orosz VM reszeröl.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 026
48 948
113
Eddig akkor miért nem tették meg?
Mit? Nincs értékelhető Ukrán légierő. Semmi... Az hogy néha összekaparnak 2-4 db valami Szu-25-öt ilyen É-Macedóniától, amit aztán le is lőnek az orosz légvédelmisek pár napon belül, azt ne nevezzük már Ukrán légierőnek.

Teljesen más kategória ez az ukrán légierőlködés, meg az is más lenne ha elkezdenének F-15 el sweepelni mondjuk HARM-al meg JASSM/SDB-vel megrakott F-16 előtt, gyanúsan külföldi repterekről bevetve NEM ukrán pilóták által ukrán felségjelzés alatt.

Már a HARM roncsok amiket bemutattak a ruszkik pár napja is NAGYON meleg pite, engem konkrétan aggaszt, de hogy az ukránok most le is kommunikálták hogy kaptak F-16-ost, toltak hozzá fantázia rajzos ukrán digit camo-s falcon képet, ez über gáz.

Ki fogják valahogy kényszeríteni - ha ez amit fentebb vázoltam igaz - azt hogy elguruljon az oroszok gyógyszere, és tényleg full dózerbe váltanak. Én nem szeretném azt látni, mikor taktikai atomcsapást mérnek egy ilyen bázisra, kezdésnek.

Hidd el, TE sem...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Az orkok aláaknázták a zaporozzsjai erőművet. Készítik Csernobil 2-t.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
‼️Orosz hackerek leadták az első csapást a HIMARS beszállítóira ígért háborúban A KILLNET csoporthoz tartozó orosz hackerek támadást intéztek az amerikai Lockheed Martin hadiipari vállalat irányítórendszere ellen - ugyanaz ellen, amelyik a HIMARS rakétavetőket szállítja Ukrajnának. A támadás következtében a belső műveleteket és logisztikát biztosító szolgálatok "halottak": ▪️A Lockheed Martin és leányvállalatai és kapcsolt vállalkozásai ("LM") egyik fő belső rendszere, amelyet csak az arra jogosult felhasználók használhatnak. ▪️A Lockheed Martin alkalmazottainak engedélyezési rendszere: ▪▪️Hitelesítési rendszer "NASA" smart kártyával + RSA engedélyezési token + ügynökségi felhasználói jelző! ▪️A Lockheed Martin állásokra pályázó összes jelölt adatbázis. ▪️Rendszer az ügynökségi felhasználói azonosító megszerzésére.

@Robur portfolio szinvonal.