[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Aki a gúnyolódó felvételt készítette, lófenét nem ért a harckocsizáshoz, mert az Ukriknak lepasszolt T-72M1 / M1R-ek Kontakt-1 tégláiban is ugyanilyen "tátongó üresség" van. És nem csak a K-1-es ilyen, hanem a többit is lehet vizsgálni, az Izraeli Blazer-t, vagy az Amerikai M19 / 32-es ARAT-ot, hogy milyen felépítésű.

Milyen érdekes, hogy a Polákok nem ERAWA-2-est adtak az ajándékozott T-72-esekhez, hanem csak Kontakt-1-est.

Ez is csak hosszítani fogja az Ukránok szenvedését, nem pedig valami mentsvárat ad.
Másik dolog, hogy teljesen kibelezve...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Nekem is az ugrott be, hogy amikor az USA a Navahókat használta Japán ellen, akkor azért Japán szomszédságában nem élt 15 millió Navahó, na... Az oroszok meg itt nyomták nálunk 40 évig. Szerintetek nincs élő orosz aki ne beszélne magyarul? Ugyan már, ez úgy faszság ahogy van, nem azt mondom hogy világnyelv a magyar, de azért én kódként nem használnám, na...
Már az Elvarázsolt dollárban megmondták, hogy keresd a magyart. Magyar mindenhol van.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Júliusi kép. Ilyen nyomorult propagandát még senki se látott.

Ez is? :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113
Ukrán kabinetfőnök: A tél előtt véget kell vetni a harcoknak.

2022. augusztus 10. 20:19

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak – jelentette ki szerdán Andrij Jermak.

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak – jelentette ki szerdán Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke Kijevben.

Figyelmeztetett, hogy máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját. Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke szerint az orosz hadsereg már most támadásokat intéz ezen létesítmények ellen.

"Ez az okok egyike, amiért maximális erőfeszítéseket akarunk tenni, hogy a háború aktív fázisát az ősz végéig lezárhassuk”

– fogalmazott Jermak, hozzátéve, hogy a harcok már csaknem fél éve folynak. Jermak mindemellett hangsúlyozta, hogy az ukrán hadsereg mindent elkövet az Oroszország által elfoglalt területek visszafoglalására. Ám minél tovább beássák magukat az orosz katonák ukrán területen, annál nehezebb lesz ezt megtenni - tette hozzá.

Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője pedig szerdán az áramvezetékek elvágását helyezte kilátásba, amennyiben Európa legnagyobb atomerőművét, a zaporizzsjai létesítményt rákötik az Oroszország által elcsatolt Krím félsziget hálózatára. „Úgy vélem, hadseregünk készen fog állni erre, ha szükségessé válik” – mondta az RBK-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva.

Kotyin szerint ez még az előtt megtörténhet, hogy az atomerőművet leválasztják az ukrán hálózatról.
Mint mondta, Oroszország már régóta össze akarja kapcsolni az atomerőművet a Krím félszigettel. „Ehhez teljesen le kell választani az atomerőművet az ukrán energiahálózatról és rá kell csatlakoztatni arra a vezetékre, amely a Krímet összeköti a kahovkai vízerőművel” – ismertette az Enerhoatom vezetője. Kotyin kijelentette, hogy az ukrán csapatok ebben az esetben lőni fogják az áramvezetékeket.

(MTI)
Nos! Nem értem az orosz hadvezetést és a politikát! Az ukránok simán kiktatják az infrastruktúrájukat, ha másként nem megy.
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113

Németország további négy Gepard légvédelmi rendszert adott át Ukrajnának​


2022. augusztus 10., szerda, 16:50.

Az elmúlt napokban Németország további négy Gepard önjáró légelhárító rendszert szállított Ukrajnába, így ezeknek a fegyvereknek a száma tizenkettőre nőtt.

Erről az " European Truth " számol be a német szövetségi kormány adataira hivatkozva.

Megjegyzendő, hogy az elmúlt héten Németország Ukrajnának is küldött:

  • 10 db HMMWV páncélozott jármű,
  • három páncélozott mentőjármű,
  • hét rádióinterferencia eszköz,
  • nyolc mobil földi megfigyelő radar és hőkamera,
  • négy távoli aknamentesítő rendszer,
  • nyolc elektronikus drónellenes eszköz,
  • egy nagyfrekvenciás egység berendezéssel,
  • 49 ezer lövedék önjáró légvédelmi ágyúkhoz,
  • két orvosi hűtőszekrény.

Meg kell jegyezni, hogy Németország további 18 Gepard légvédelmi rendszer, valamint 3000 darab 155 mm-es kaliberű lövedék átadását tervezi.

Elmennek a p....csába a németek a két orvosi hűtővel együtt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Robert C. Castel

BOLGÁR GYÖRGYNEK, TISZTELETTEL
Bolgár György azok közé a nagy nevek közé tartozik amiken felnőttem. Gyerekkoromban, emlékszem, mennyire türelmetlenül vártam a rádió mellett ülve, a Kossuth Rádió 168 óra című műsorát és Bolgár úr tudósításait New Yorkból.
Aztán Közel-Keletbe, háborúkba, kalandokba zuhantak az évek és Bolgár György neve, Sugár Andrással és gyerekkorom többi sztárjával együtt a múltam egy távoli visszhangjává vált.
Másik idő, másik tér.
Ma este a Klubrádiót hallgatva, megdöbbentő élmény volt hallani ahogy Bolgár György Máté Bencével vitatkozik az ukrán háborúval kapcsolatos téziseimről.
Megdöbbentő, de főleg elkeserítő.
Elkeserítő mert, habár Máté Bence sokkal ékesszólóbban prezentálta néhány eretnek gondolatomat, mint ahogy arra én valaha is képes lennék, fiatalkorom sztárja úgy rázta le őket magáról mint a komondor a szenteltvizet.
Könnyen lehet, hogy minden amit eddig írtam vagy mondtam az ukrán háborúval kapcsolatban szilánkokra törik majd a tények zátonyán és marhaságnak minősül.
Mindez lehetséges.
Ugyanakkor, ha Bolgár úr egyetlen ellenérve a téziseim ellen, az hogy március óta "sztár-körutat" rendez nekem a magyar média, akkor talán mégis van bennük valami.
*A felvétel itt hallgatható meg kb. a 26 perctől:
https://www.klubradio.hu/.../megbeszeljuk-2022-augusztus...
A fotós Máté Bence?
 
  • Vicces
Reactions: hete

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
Ukrán kabinetfőnök: A tél előtt véget kell vetni a harcoknak.

2022. augusztus 10. 20:19

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak – jelentette ki szerdán Andrij Jermak.

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak – jelentette ki szerdán Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke Kijevben.

Figyelmeztetett, hogy máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját. Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke szerint az orosz hadsereg már most támadásokat intéz ezen létesítmények ellen.

"Ez az okok egyike, amiért maximális erőfeszítéseket akarunk tenni, hogy a háború aktív fázisát az ősz végéig lezárhassuk”

– fogalmazott Jermak, hozzátéve, hogy a harcok már csaknem fél éve folynak. Jermak mindemellett hangsúlyozta, hogy az ukrán hadsereg mindent elkövet az Oroszország által elfoglalt területek visszafoglalására. Ám minél tovább beássák magukat az orosz katonák ukrán területen, annál nehezebb lesz ezt megtenni - tette hozzá.

Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője pedig szerdán az áramvezetékek elvágását helyezte kilátásba, amennyiben Európa legnagyobb atomerőművét, a zaporizzsjai létesítményt rákötik az Oroszország által elcsatolt Krím félsziget hálózatára. „Úgy vélem, hadseregünk készen fog állni erre, ha szükségessé válik” – mondta az RBK-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva.

Kotyin szerint ez még az előtt megtörténhet, hogy az atomerőművet leválasztják az ukrán hálózatról.
Mint mondta, Oroszország már régóta össze akarja kapcsolni az atomerőművet a Krím félszigettel. „Ehhez teljesen le kell választani az atomerőművet az ukrán energiahálózatról és rá kell csatlakoztatni arra a vezetékre, amely a Krímet összeköti a kahovkai vízerőművel” – ismertette az Enerhoatom vezetője. Kotyin kijelentette, hogy az ukrán csapatok ebben az esetben lőni fogják az áramvezetékeket.

(MTI)
úgy látom ismét álmodik az ukrán nyomor
kvázi csak annyit írnak le, hogy terrorista állammá akarnak válni. önként és dalolva. az orosz himnuszt dalolva, hogy megtévesszék a nyugati médiát ...
persze ha sikerül felrobbantaniuk az erőművet, akkor sem lesznek ugye hibásak. csak mert őnekik lehet
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Igen, ez így van, az beismerése lenne hogy máshogy nem bírnak a nyugattal. Örülünk akkor ha így lesz Vincent? Ha igen meddig tart majd az örömünk?! Előbb utóbb ha így halad, valakinek eldurran ott a töke, és a gyengeségük jeleként szétkúrnak mindenkit!
Igy van, szerintem az oroszoknak lenne ezzel a kisebb vesztenivalója, ezért náluk alacsonyabb az ingerküszöb tán mint a NATO-nál, ezt figyelembe kellene venni a meglepetések (mint a februári "ébredés") elkerülése végett..
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
Ezt jól beszopták az oroszok.
hááát, ha a jelölt cc 37 gépből 10-12 lett beteg, az nekik nem akkora kár
nekik nem összesen 10 darab szarjuk van, mint nekünk
kellemetlen az biztos
mondjuk nem ártana, ha kicsi példastatuálásnak mondjuk porig legyaknák mondjuk Boriszpilt
csak a biztonság kedvéért
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Van. Min. 10-12 gépnek kalapáltak.


1. Orosz hanyagság vagy nem?
2. Szabotázs vagy ukrán csapás?
2. Ha nem szabotázs, mivel csaptak oda az ukránok, hogy így szétment az a bázis? (nyilván a lőszer felrobbanása, mint másodlagos detonáció, rásegített)
Személyes vélemény (röviden): ez biztos, hogy nem hanyagság volt... A Moszkva cirkáló margóján is ezzel jöttek az oroszok, és ott sem volt igaz...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Van. Min. 10-12 gépnek kalapáltak.


Azon a repteren ennyi gép nagyon fel sem tűnik, egyébként ennyi gépet pillanatok alatt pótolni lehet, ha szükséges.. A futópálya , és az irányítótorony mennyire sérült vajon?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 171
113
Van. Min. 10-12 gépnek kalapáltak.


Ki van zárva, hogy ez baleset legyen. Egymástól jól elszigetelt objektumok robbantak fel és a környékükön a feltöltött gépek - ahogy a repülőgépeknél szokás - beleégtek a betonba. Ráaádsul a földsánccal eltakart gépek semmisültek meg, máshol pedig a betonon állók, de ott se mindegyik.
Ez még csak nem is szabotázs, mert ennyi külön helyszín ellen egyszerre, a robbanások felvételeit látva egy időben távrobbantást végrehajtani, anélkül, hogy azt időben megakadályozzák, szerintem nem lehet. Ez valamiféle precíziós légicsapás volt, valószínű ATACMS-el, vagy más ekkora hatótávú precíziós fegyverrel. Kazettás fejrész és szimpla harcirész vegyesen.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 118
113
hááát, ha a jelölt cc 37 gépből 10-12 lett beteg, az nekik nem akkora kár
nekik nem összesen 10 darab szarjuk van, mint nekünk
kellemetlen az biztos
mondjuk nem ártana, ha kicsi példastatuálásnak mondjuk porig legyaknák mondjuk Boriszpilt
csak a biztonság kedvéért
Fájt ez, ez a reptér önerőből nem mostanában fog üzemelni, tuti kibírták röhögés nélkül!
 
W

Wilson

Guest
Van. Min. 10-12 gépnek kalapáltak.


Ki van zárva, hogy ez baleset legyen. Egymástól jól elszigetelt objektumok robbantak fel és a környékükön a feltöltött gépek - ahogy a repülőgépeknél szokás - beleégtek a betonba. Ráaádsul a földsánccal eltakart gépek semmisültek meg, máshol pedig a betonon állók, de ott se mindegyik.
Ez még csak nem is szabotázs, mert ennyi külön helyszín ellen egyszerre, a robbanások felvételeit látva egy időben távrobbantást végrehajtani, anélkül, hogy azt időben megakadályozzák, szerintem nem lehet. Ez valamiféle precíziós légicsapás volt, valószínű ATACMS-el, vagy más ekkora hatótávú precíziós fegyverrel. Kazettás fejrész és szimpla harcirész vegyesen.
A hivatalos ukrán közlemény szerint 9 orosz gép semmisült meg, vannak köztük Szu-30SM-k és Szu-24M is.






R
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Ki van zárva, hogy ez baleset legyen. Egymástól jól elszigetelt objektumok robbantak fel és a környékükön a feltöltött gépek - ahogy a repülőgépeknél szokás - beleégtek a betonba. Ráaádsul a földsánccal eltakart gépek semmisültek meg, máshol pedig a betonon állók, de ott se mindegyik.
Ez még csak nem is szabotázs, mert ennyi külön helyszín ellen egyszerre, a robbanások felvételeit látva egy időben távrobbantást végrehajtani, anélkül, hogy azt időben megakadályozzák, szerintem nem lehet. Ez valamiféle precíziós légicsapás volt, valószínű ATACMS-el, vagy más ekkora hatótávú precíziós fegyverrel. Kazettás fejrész és szimpla harcirész vegyesen.
Igen, én is ilyen verziót olvastam.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and DTheo

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113
A szövetséges erők behatoltak Soledarba és Artemovszkba

Basurin elmondta, hogy a szövetséges erők Soledar és Artemovsk ipari övezetében harcolnak​

A szövetséges csapatok behatoltak Soledar és Artemovszk város határába, az ipari övezetben harcok folynak – mondta szerdán újságíróknak Eduard Basurin, a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciájának parancsnok-helyettese.
„Jelenleg Soledarban és Artemovszkban beléptünk a városba, abba az ipari övezetbe, ahol a harcok folynak” – mondta Basurin.
Bejelentette továbbá a különleges katonai művelet végrehajtásának taktikájának megváltoztatását a Donbászban .
"Kicsit módosult a különleges katonai művelet végrehajtásának taktikája, nincs nagy bekerítés az ellenség vagyonának, ami itt, a Donbászban található. Őt (az ellenséget - a szerk.) feldarabolják, és kis szakaszokban fokozatosan megsemmisítik." – mondta Basurin.
Korábban az LPR Belügyminisztériumának vezetőjének asszisztense , Vitalij Kiselev azt mondta, hogy az LPR Népi Milíciájának egységei teljes mértékben ellenőrzik a KNAUF-Gipsum üzem területét Soledar ( DPR ) délkeleti részén.

Interaktív térkép
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Nem értek a robbanóanyagokhoz de pár kérdésem lenne! Hogyan lehetséges, hogy pontosan ugyanabban az állásban vannak a képek, mint a google maps-on? Ezredfokra.... Megsemmisült ott két ház is és nem maradt semmi még az alapból sem, sőt a betonplacc is elillant... Valami csoda folytán a hajtóművezés helye és előtte a gépek pontosan stimmelnek, viszont a rombolást mutató képen szar helyre sikerült felfesteni a négyzetet, amire a hajtóművező gépek állnak vagyis , ha arra a négyzetre állnak nem lenne egyvonalban a gépek és mögöttük a megfújt terület. Miért ilyen szar fotók ezek, amikor a MAXAR múhold olyat csinált a google maps-ra, hogy szem nem marad szárazon a gyönyörtől? Tegyek rá két PAK-FA-t is szétlőve csak , hogy nagyobb legyen az élvezet? Ez bizony szerintem... Jaj! Ki sem merem mondani, pedig:DE!