[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Lényegében a n+1-dik herszoni ellentámadás megint érdeklődés hiányában elmaradt (avagy nem igen lehet lankadt kötéllel billiárdozni, hiába hiszed a HIMARS-ra azt, hogy Viagra), folyik a Szoledar-Artyomovszk és Donyecknél a Peszki-Marjinka-Avgyejevka vonal feltörése, ukránok meg annyit faszkodnak a zaporozsjei atomerőművel, hogy a végén tényleg eldurran ott valami.
epp most megy az M1 kozteven a hirado, tobbszor megismeteltek, hogy "nagy intenzitassal folynak del uktajnaban a harcok, ahol az ukranok altal inditott 1 honapja tarto ellentamadas folyik" :D
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 796
113
Az én véleményem is az, hogy ez így Oroszországnak bukó. Nyugodtan lőhetik a Krímet is, akkor sincs reakció. És nem is lesz. Mert amíg Oroszországban belföldön nem áll a földbe úgy az életszínvonal, hogy törés-zúzás legyen a vége, addig nem fognak mozgósítani, anélkül pedig Putyin tehetetlen.
Az általad írt orosz "földbeálláshoz", egy kis adalék, habár nem is a háború miatt írta aki írta.
A fordítás yandexes.
Az eddigi néhány nap alatt az utolsó dolog, amit a városban látok, az az, hogy szankciók sújtják. Nincs kevesebb Maybach, minden van a boltokban, úgy tűnt, sokkal több az orosz gyártmányú termék, ugyanakkor a külföldi termékek nem mentek sehova és a hazai termelés növekedése inkább látványos plusz, a bevásárlóközpontok nem üresedtek ki a távozó márkától. Mindeközben továbbra is használják az áramot és senki nem spórol a légkondicionáláson, a városban nem kapcsolják le a villanyt, és az emberek az egész testüket megmossák, nem csak a fontos helyeket, Putyin elmozdításának érdekében. Egyszóval eddig nem vettem észre semmilyen változást a felszínen. A MasterCardot és a VISA-t itt nem fogadják el, ez az EU-ból érkezve kényelmetlen. Csináltatok magamnak egy MIR-t (ez az orosz kártyakibocsájtó), amit már nem csak az Orosz Föderációban fogadnak el, hanem egy csomó országban és ez a lista bővül, így nem csak a moszkvai kirándulásokhoz fog jól jönni, hanem például Törökországban vagy Vietnámban is. Az Instagram és a Facebook csak VPN-en keresztül érem el, mert bár ők nem távoztak maguktól, de az orosz hatóságok így döntöttek. Azt hittem, hogy bosszantó és teljesen kényelmetlen lesz, de az egyébként is egy évre előre kifizetett VPN-nel csak megszokni kell. Nos, ha az árakat forintra fordítjuk, akkor bizonyos áruk és szolgáltatások meglehetősen drágának bizonyulnak és ez annak köszönhető, hogy a rubel árfolyama minden erőfeszítés és előrejelzés ellenére az elmúlt hónapokban nagyon sokat nőtt, és úgy tűnik, nem fog visszaesni. Igazán átgondolt szankciók ezek: Amikor az euró a dollár alá esik és a rubel lesz a legerősebb növekedésű valuta a világon. A brüsszeliek mehetnek a Csillag Születikbe, de még az előválogatóba, hogy röhöghessünk rajtuk.

Megérkezés után egy helyi SIM-kártyát vettem. Ezért elmondom, hogy van ez és mennyibe kerül Moszkvában. A magyarommal vagyok itt és vettünk is két SIM kártyát. Az első SIM havonta 10 euróba kerül. Tartalmaz 40 gigabájt internetet, valamint korlátlan Tik-Tokot, WhatsAppot és Telegramot, néhány közösségi oldalt, stb. Oroszországon belül 800 perc beszélgetési idő jár, hálózaton belül korlátlanul lehet telefonálni. A második havi 13 euróba kerül. 60 gigabájt internetet, 1200 percet, havi 5 euróért otthoni optikai internetkapcsolatot tartalmaz, korlátlan YouTube, plusz azonnali üzenetküldők állnak rendelkezésre külföldre utazva is, hogy az ember kapcsolatban
maradhasson. Ez egy nagyon emberséges szolgáltatás. Mindkét tarifánál perceket válthatunk internetre és vissza, megoszthatjuk ismerőseinkkel a szolgáltató ügyfelei között, a hó végén fennmaradt percet és az internetet is használhatjuk kávé, mozijegy vásárlására, kedvezményre új telefonra, stb. Ugyanakkor az így el nem költött többi perc és gigabájt nem ég el, hanem átkerül a következő hónapba. Így néz ki a verseny és az ügyfélközpontúság. Tudom, hogy ez Észak-Korea és itt a nap sem jön fel, csak gondoltam szólok, hogy itt a szolgáltatók egymással versenyeznek. Egyszóval csak dicsérni tudom a helyi szolgáltatókat ötleteikért, szolgáltatásaikért és áraikért.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy Putyin Kínára vár. Hogy Kína megtámadja Tajvant.
De Kína nem hülye, erre hiába vár a Putyin.
Ahogy Oroszország vérezteti Ukrajnát, úgy vérezteti Kína Oroszországot a Nyugat ellen.
"Hogyne, majd én megtámadom nektek Tajvant, hogy az USA-nak legyen ürügye cserbenhagyni Európát és Ukrajnát, és hülyére nyeretni titeket a paktum alapján, amit kötöttetek" - mormogja Kína Oroszország felé...
A dolog már annyira ciki az USA-nak is, aki a paktum alapján átjátszaná Közép-Kelet-Európát az oroszoknak, de nem tudja, mert Kína nem hajlandó neki alibit nyújtani Tajvan megtámadásával.
Így az USA nem tud nagyobb veszélyforrásra hivatkozni, muszáj lesz megvédenie Európát Oroszországtól, nem lesz mentsége az ez alól való kibújásra. Ezért kínjában már azt sem tudja, hogyan provokálja Kínát háborúba.
Persze... a másik lehetőség, hogy az USA lefújja az egész Ukrajna projektet, de akkor Oroszországból sosem lesz Szovjetunió, mivel a helyzet megoldódik anélkül, hogy az orosz lakosságnak komoly háborúba kellene vonulnia.
Viszont mivel Európa (EU, németek) a helyzet hatására fölfegyverkeztek, és Oroszország pedig konfrontálódott, így az erőviszonyok romlottak Oroszország rovására. Így hiába száll ki az USA, a helyzet már sosem lesz ugyanolyan, mint ezelőtt.
Vagyis, ha az USA-nak nem sikerül Kínát Tajvan megtámadására provokálnia, akkor nem tud félrenézni az orosz terjeszkedés elől Európában, így nem tud létrejönni a Szovjetunió.
Ha az európai háborús projektet, amelyet az USA és Oroszo. közösen ötlöttek ki, Kína nyugodtsága miatt le kell fújni, akkor csak annyit értek el, hogy mindketten, az USA is, Oroszo. is nehezebb helyzetbe kerültek, mint előtte, mert közben Európa militarizálódott.
Ez előrevetíthet egy német offenzívát, Ukrajnával együtt Oroszország ellen, amelyet Szibéria felől Kína támogat.
Az állás tehát: stratégiailag egyelőre EU+Kína vezet USA+Oroszo.-gal szemben.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Az általad írt orosz "földbeálláshoz", egy kis adalék, habár nem is a háború miatt írta aki írta.
A fordítás yandexes.
Az eddigi néhány nap alatt az utolsó dolog, amit a városban látok, az az, hogy szankciók sújtják. Nincs kevesebb Maybach, minden van a boltokban, úgy tűnt, sokkal több az orosz gyártmányú termék, ugyanakkor a külföldi termékek nem mentek sehova és a hazai termelés növekedése inkább látványos plusz, a bevásárlóközpontok nem üresedtek ki a távozó márkától. Mindeközben továbbra is használják az áramot és senki nem spórol a légkondicionáláson, a városban nem kapcsolják le a villanyt, és az emberek az egész testüket megmossák, nem csak a fontos helyeket, Putyin elmozdításának érdekében. Egyszóval eddig nem vettem észre semmilyen változást a felszínen. A MasterCardot és a VISA-t itt nem fogadják el, ez az EU-ból érkezve kényelmetlen. Csináltatok magamnak egy MIR-t (ez az orosz kártyakibocsájtó), amit már nem csak az Orosz Föderációban fogadnak el, hanem egy csomó országban és ez a lista bővül, így nem csak a moszkvai kirándulásokhoz fog jól jönni, hanem például Törökországban vagy Vietnámban is. Az Instagram és a Facebook csak VPN-en keresztül érem el, mert bár ők nem távoztak maguktól, de az orosz hatóságok így döntöttek. Azt hittem, hogy bosszantó és teljesen kényelmetlen lesz, de az egyébként is egy évre előre kifizetett VPN-nel csak megszokni kell. Nos, ha az árakat forintra fordítjuk, akkor bizonyos áruk és szolgáltatások meglehetősen drágának bizonyulnak és ez annak köszönhető, hogy a rubel árfolyama minden erőfeszítés és előrejelzés ellenére az elmúlt hónapokban nagyon sokat nőtt, és úgy tűnik, nem fog visszaesni. Igazán átgondolt szankciók ezek: Amikor az euró a dollár alá esik és a rubel lesz a legerősebb növekedésű valuta a világon. A brüsszeliek mehetnek a Csillag Születikbe, de még az előválogatóba, hogy röhöghessünk rajtuk.

Megérkezés után egy helyi SIM-kártyát vettem. Ezért elmondom, hogy van ez és mennyibe kerül Moszkvában. A magyarommal vagyok itt és vettünk is két SIM kártyát. Az első SIM havonta 10 euróba kerül. Tartalmaz 40 gigabájt internetet, valamint korlátlan Tik-Tokot, WhatsAppot és Telegramot, néhány közösségi oldalt, stb. Oroszországon belül 800 perc beszélgetési idő jár, hálózaton belül korlátlanul lehet telefonálni. A második havi 13 euróba kerül. 60 gigabájt internetet, 1200 percet, havi 5 euróért otthoni optikai internetkapcsolatot tartalmaz, korlátlan YouTube, plusz azonnali üzenetküldők állnak rendelkezésre külföldre utazva is, hogy az ember kapcsolatban
maradhasson. Ez egy nagyon emberséges szolgáltatás. Mindkét tarifánál perceket válthatunk internetre és vissza, megoszthatjuk ismerőseinkkel a szolgáltató ügyfelei között, a hó végén fennmaradt percet és az internetet is használhatjuk kávé, mozijegy vásárlására, kedvezményre új telefonra, stb. Ugyanakkor az így el nem költött többi perc és gigabájt nem ég el, hanem átkerül a következő hónapba. Így néz ki a verseny és az ügyfélközpontúság. Tudom, hogy ez Észak-Korea és itt a nap sem jön fel, csak gondoltam szólok, hogy itt a szolgáltatók egymással versenyeznek. Egyszóval csak dicsérni tudom a helyi szolgáltatókat ötleteikért, szolgáltatásaikért és áraikért.

Remélem érted, hogy nem azt mondtam, hogy Oroszo. már földbeállt, hanem azt mondtam, hogy amíg nem áll a földbe, addig nem tudnak mozgósítani, mert mindenki félti azt a kis szaros életét, amit te most leírtál, hogy milyen jó.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: mentuhotep and PPP

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Korábban már posztoltam elsőként az AGM-88 maradványait, van aki kamunak vélte. :) Íme újabb képek, most a rakéta egy Herszon megyében élő lakos házába csapódott be(valószínü be volt kapcsolva az orosz EW), a harci része nem robbant fel. Annyi biztos, hogy ukránok indították,lehet tippelni mivel... :)

WOWxPEQaLXE.jpg

_0vpinYohGU.jpg


zI1slyKe5LA.jpg

Dk2-XWltv7E.jpg
 
K

Kopi2000

Guest
Korábban már posztoltam elsőként az AGM-88 maradványait, van aki kamunak vélte. :) Íme újabb képek, most a rakéta egy Herszon megyében élő lakos házába csapódott be(valószínü be volt kapcsolva az orosz EW), a harci része nem robbant fel. Annyi biztos, hogy ukránok indították,lehet tippelni mivel... :)

WOWxPEQaLXE.jpg

_0vpinYohGU.jpg


zI1slyKe5LA.jpg

Dk2-XWltv7E.jpg
Csak nekem tunik szerkesztettnek ez a kep?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ez kapott

Medvegyev dolgozik
‼️Dmitrij Medvegyev elmondta, hogy ellátogatott az LNR-be, találkozott Leonyid Pasecsnik LNR-vezetővel és Denisz Puskin DPR-vezérrel, valamint biztonsági megbeszélést tartott. Medvegyev szerint a találkozó során "különös figyelmet fordítottak az LNR és a DNR jogszabályainak az Orosz Föderációéval való összehangolására, az infrastruktúra újjáépítésére, a kórházak rendbetételére, az iskolák felkészítésére a tanévkezdésre, a szociális problémák megoldására és a polgárok támogatására".

❗️ENSZ főtitkár hivatala: Szó sincs ENSZ-békefenntartók bevetéséről a Zaporozsjei Atomerőműben, a felek maguk is képesek gondoskodni a biztonságról.
--
Na ez mi???

Egész hoholföldön légiriadó. Kezdődik az esti műszak
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 698
113
Ez kapott

Medvegyev dolgozik
‼️Dmitrij Medvegyev elmondta, hogy ellátogatott az LNR-be, találkozott Leonyid Pasecsnik LNR-vezetővel és Denisz Puskin DPR-vezérrel, valamint biztonsági megbeszélést tartott. Medvegyev szerint a találkozó során "különös figyelmet fordítottak az LNR és a DNR jogszabályainak az Orosz Föderációéval való összehangolására, az infrastruktúra újjáépítésére, a kórházak rendbetételére, az iskolák felkészítésére a tanévkezdésre, a szociális problémák megoldására és a polgárok támogatására".

❗️ENSZ főtitkár hivatala: Szó sincs ENSZ-békefenntartók bevetéséről a Zaporozsjei Atomerőműben, a felek maguk is képesek gondoskodni a biztonságról.
--
Na ez mi???

Egész hoholföldön légiriadó. Kezdődik az esti műszak


"❗️ENSZ főtitkár hivatala: Szó sincs ENSZ-békefenntartók bevetéséről a Zaporozsjei Atomerőműben, a felek maguk is képesek gondoskodni a biztonságról."
El kéne már dönteni,hogy tudják, vagy nem tudják. Eddig mindkét felet vádolták az erőmű lövetésével.

"Egész hoholföldön légiriadó. Kezdődik az esti műszak"

Megküldhetnének már valami komolyabb célpontot is, ezek után. Mondjuk az SZBU központját Kijevben, vagy a VM épületét. Csak, hogy érezzék a törődést. Talán az végre tárgyalóasztal mellé zavarná a drogos brigádot. Mert amíg megy a jelenlegi finomkodás, addig sok esély nincs a békére és meghal x ezer orosz meg annak az 5-szöröse ukrán hetente. Zelenszkij meg közben videózgat minden szerencsétlennel és hazudozik meg pénzt és fegyvert, további oroszellenes szankciókat követel. Egészségügyi felszerelésért, kajáért még nem hallottam, hogy verte volna az asztalt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113

A dániai konferencián több mint 1,5 milliárd eurós segélyről állapodtak meg Ukrajnának....​


2022. augusztus 11., csütörtök, 19:13.


f079617-bodskov-dania-getty.jpg

Morten Bodskov, fotó: Getty Images

Az Ukrajna védelmi miniszteri szintű támogatását célzó észak-európai szövetségesek koppenhágai konferenciáján több mint 11 milliárd dán korona (1,5 milliárd euró) további támogatásról állapodtak meg Kijevnek.

Amint arról az " European Truth " a Jyllands- Postenre hivatkozva beszámolt, ezt Morten Bodskov dán védelmi miniszter nyilatkozta a konferencia eredményeit követő sajtótájékoztatón.

Szerinte a forrásokat Ukrajna fegyvervásárlására vagy az ukrán hadsereg kiképzésére lehet fordítani, és ez az összeg valószínűleg növekedni fog.

"Számos ország ( a konferencián ) is kifejezte támogatási szándékát ( Ukrajna ), de előbb haza kell menniük, és meg kell vitatniuk a parlamentjükben" - magyarázta.

A konferencia résztvevői megegyeztek a fegyvergyártás finanszírozását növelő alap létrehozásában is - erről Nagy-Britannia gondoskodik. Külön-külön Lengyelország és Szlovákia jelentette be saját fegyvergyártásának növelését.

Emellett a koppenhágai konferencia résztvevőinek védelmi osztályainak vezetői megvitatták az Ukrajna aknamentesítését célzó intézkedéseket – ebben a folyamatban Izland vette át a vezetést, amely aknamentesítési küldetést készít majd elő.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy elégedett a konferencia eredményeivel, és többször is hangsúlyozta Kijev segítségének fontosságát az Oroszországgal való konfrontációban.

Remelem mi nem adunk egy budos vasat se, igy is tonkremegyunk anyagilag ezek vegett. Ha haboruzni akarnak haboruzzanak, sajat szamlajukra, miattunk nem kell.


Szelávi:
Decemberig eleg a lengyel gaz?
A lettek száműzték honfitarsaikat, rokonaikat, szomszedaikat, hazastarsaikat, gyerekeiket, szuleiket, kollegaikat, osztalytarsaikat, tanaraikat...

Ensz:
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 843
113
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy Putyin Kínára vár. Hogy Kína megtámadja Tajvant.
De Kína nem hülye, erre hiába vár a Putyin.
Ahogy Oroszország vérezteti Ukrajnát, úgy vérezteti Kína Oroszországot a Nyugat ellen.
"Hogyne, majd én megtámadom nektek Tajvant, hogy az USA-nak legyen ürügye cserbenhagyni Európát és Ukrajnát, és hülyére nyeretni titeket a paktum alapján, amit kötöttetek" - mormogja Kína Oroszország felé...
A dolog már annyira ciki az USA-nak is, aki a paktum alapján átjátszaná Közép-Kelet-Európát az oroszoknak, de nem tudja, mert Kína nem hajlandó neki alibit nyújtani Tajvan megtámadásával.
Így az USA nem tud nagyobb veszélyforrásra hivatkozni, muszáj lesz megvédenie Európát Oroszországtól, nem lesz mentsége az ez alól való kibújásra. Ezért kínjában már azt sem tudja, hogyan provokálja Kínát háborúba.
Persze... a másik lehetőség, hogy az USA lefújja az egész Ukrajna projektet, de akkor Oroszországból sosem lesz Szovjetunió, mivel a helyzet megoldódik anélkül, hogy az orosz lakosságnak komoly háborúba kellene vonulnia.
Viszont mivel Európa (EU, németek) a helyzet hatására fölfegyverkeztek, és Oroszország pedig konfrontálódott, így az erőviszonyok romlottak Oroszország rovására. Így hiába száll ki az USA, a helyzet már sosem lesz ugyanolyan, mint ezelőtt.
Vagyis, ha az USA-nak nem sikerül Kínát Tajvan megtámadására provokálnia, akkor nem tud félrenézni az orosz terjeszkedés elől Európában, így nem tud létrejönni a Szovjetunió.
Ha az európai háborús projektet, amelyet az USA és Oroszo. közösen ötlöttek ki, Kína nyugodtsága miatt le kell fújni, akkor csak annyit értek el, hogy mindketten, az USA is, Oroszo. is nehezebb helyzetbe kerültek, mint előtte, mert közben Európa militarizálódott.
Ez előrevetíthet egy német offenzívát, Ukrajnával együtt Oroszország ellen, amelyet Szibéria felől Kína támogat.
Az állás tehát: stratégiailag egyelőre EU+Kína vezet USA+Oroszo.-gal szemben.
Szerintem tarts egy hét szünetet az agyalásban, bújj össze egy jó csajjal, hallgass zenét, sétálj nagyokat a friss levegőn és meglátod szebbnek fogod látni a jövőt. Főleg kevésbé problematikusnak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
epp most megy az M1 kozteven a hirado, tobbszor megismeteltek, hogy "nagy intenzitassal folynak del uktajnaban a harcok, ahol az ukranok altal inditott 1 honapja tarto ellentamadas folyik" :D
Folyni folyhat, meg repulot is szetrobbanthatnak 30-at,videojatekbol is lehet betolteni reszleteket, errol szolhatnak a hirek.
A valosagban meg az van hogy nem ez van. Mi a fontosabb? Bekopog majd Csapnal Szojgu, de az ukran hirekben Moszkvanal tartanak. Azert ez a naci-komcsi ukran keverek eleterzes eleg gaz...

Szojgu él!

Ukrajna fizeteskeptelen?