[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
1 993
4 159
113
brit védelmi miniszter

Hozzátette: a maihoz hasonló találkozókra nem került volna sor, "ha Oroszország nem támadja meg illegálisan azt az országot, amelynek egyetlen "bűne" az volt, hogy a jövőjét választotta, és tekintetét Európa és mindannyiunk által tisztelt értékek felé fordította.
.
"a jövőjét választotta, és tekintetét Európa és mindannyiunk által tisztelt értékek felé fordította."
Ezt pont ök mondjak??? Akik azt valasztottak, hogy egyedulikent kileptek az EU-bol, es ezzel nemet mondtak Europara??
.
Az összes brittt szarkeverö elmehet a jo kedves.....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
11 644
32 068
113
Az ukránok kezdetek óta nem egyedül harcolnak.

1. Az USA finanszírozza a háborút

2. Fegyver, lőszer mind Nyugatról és Törökországból megy.

3.Az USA minden hírszerzési és felderítési adatot tovabbit az ukranoknak.

4. A Nyugat és a törökök képzik ki az ukrán katonákat.

5. Nyugatról és Törökországból önkéntesek segitik az ukrán hadsereget.

6. Néhány kiveteltől csak olyat támadnak az ukrik, ami Ukrajna része. A Krim Oroszországhoz csatolását gyakorlatilag senki sem ismerte el.


Ezeket a szabályokat Oroszország kénytelen, kelletlen elfogadta. Mindettől függetlenül, ha korlatozotabban is, de zajlik a. Nyugati - orosz kereskedelem, sokszor Ukrajnán át, az ukránok segítségével.

Semmi sem fekete-fehér és nagyon sok gazdasági kényszer van mindkét oldalon, ami még egy ilyen full kontakt háborút is felülir.
Azért az összes vasutat és hidat az ukrán nyugati határon már rég szétlöhették volna rendszeresen,hogy nehezitsék a fegyverek beáramlását... :(
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
‼️☠️Az ukrán fegyveres erők 42-es dandárjának harcosai arra panaszkodnak, hogy ágyútölteléknek használják őket Az ukrán nácik szerint a 3 zászlóaljból 2 elpusztult. Ez a konkrét egység Avdijivka közelében van, ahol az orosz tüzérség és repülés által támogatott szövetséges erők súlyos csapásokat mérnek az ukrán fegyveres erőkre.

A Politico is beállt az Amnesty mellé:

☝️ Bloomberg: Putyin megnyeri az energiaháborút
Az orosz olajkitermelés volumene növekszik, az árak talpra álltak, és Oroszország támogatásra talál az OPEC-országok között. Mindezek a mutatók okot adnak a Bloomberg cikkének szerzőjének kijelenteni, hogy Putyin nyeri az energiaháborút. Ugyanakkor októbertől maguk az európaiak is megérzik az új áramárakat.
▪️Az Egyesült Királyságban várhatóan 75%-kal drágul az áram, míg Németországban néhol akár 100%-ot is. A nyugati kormányoknak milliárdokat kell költeniük a lakosok támogatására, vagy – ahogy Franciaország már teszi – az energiatermelők ellenőrzésére.
▪️Az első mutató, amely megmutatja, hogy Putyin hogyan keres pénzt az olajon, a megtermelt olaj mennyisége. Júliusban a termelés volumene csaknem elérte a napi 10,8 millió hordót, ami némileg elmarad a januárra jellemző 11 millió hordótól. Az európai vásárlók elutasítása után Oroszország új ügyfelekre talált. A kibocsátott olaj nagy része most Indiába kerül, de Törökországba és a Közel-Kelet más országaiba is. És még néhány európai továbbra is vásárolja, és arra készül, hogy novemberben teljesen leálljon a vásárlás. ▪️
A második mutató az orosz olaj ára. Kezdetben Moszkvának engedményt kellett tennie, hogy partnereket vonzzon. De az utóbbi időben az árak javultak. Moszkva új kereskedőket talált, akik orosz olajat vásárolnak, és olyan piacokra küldik, ahol hiány van.
A harmadik mutató politikai. Tavasszal a nyugati országok azt hitték, hogy az OPEC megszakítja szövetségét Oroszországgal. De a végén pont az ellenkezője derül ki. Nem sokkal Joe Biden szaúd-arábiai útja után odaérkezett Alexander Novak, az orosz kormány alelnöke is. Néhány nappal később pedig az OPEC bejelentette az olajkitermelés nagyon apró növekedését, ami továbbra is nyomást gyakorol a globális energiapiacokra.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 864
113
Csendes megjegyzés: az oroszok nem csak sorozhatnak, hanem soroznak is. Amire gondolsz, az a mozgósítás.
Minuszos hírként szerepelt itt, hogy amúgy az orvosi felmérés legalább részben megtörtént.
A különleges katonai művelet támogatása meglehetősen jónak számít oda át, szóval igazán még csak nagyon népszerűtlen se lenne, ha elrendelnének legalább egy részlegeset.
Bár ugye egyesek szerint abban a sötét diktatúrában amúgy se számít a nép véleménye, szóval igazából még erre se kellene odafigyelni.
Rengeteg olyan indok van, amivel átválthatnák a különleges műveletet háborúvá.
Nem teszik.
Ennek mondjuk van egy egyszerű, logikus, könnyen érthető magyarázata is:
Nem érzik szükségét, mivel a jelenlegi erővel is elvannak.
Persze, ha azt vesszük, hogy jaj hát az ukránok már minden oroszt megöltek, a férfiakat kétszer, akkor természetesen jogos a kérdés, hogy miért nem teszik, csak erre az ukránokon kívül semmi bizonyíték nincs.
Így én maradnék annál a verziónál, hogy amúgy így is urai a helyzetnek, és semmi szükségük a mozgósításra.

Szerintem szükségük lenne mozgósításra, csak Putyin ehhez gyáva. Fél, hogy megbukna a kapitalista rend, és akkor az oligarchák őellene fordulnának. Így marad az, hogy az Oroszországi Föderáció teljesen szét fog hullani, és majd az ebből kitörő dühreakció fogja létrehozni az új államot, amit Szovjetuniónak hívnak - na és majd az mozgósít, de rendesen.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 864
113
Az én véleményem is az, hogy ez így Oroszországnak bukó. Nyugodtan lőhetik a Krímet is, akkor sincs reakció. És nem is lesz. Mert amíg Oroszországban belföldön nem áll a földbe úgy az életszínvonal, hogy törés-zúzás legyen a vége, addig nem fognak mozgósítani, anélkül pedig Putyin tehetetlen.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 782
14 592
113
Szerintem szükségük lenne mozgósításra, csak Putyin ehhez gyáva. Fél, hogy megbukna a kapitalista rend, és akkor az oligarchák őellene fordulnának. Így marad az, hogy az Oroszországi Föderáció teljesen szét fog hullani, és majd az ebből kitörő dühreakció fogja létrehozni az új államot, amit Szovjetuniónak hívnak - na és majd az mozgósít, de rendesen.
Szerintem meg alapvetően semmi szükségük nincs arra, hogy egy Nagy Péteri orosz birodalom helyett, ami vonzó európában egy szu2őt csináljanak, ami meg nem.
Mert a harc európáért megy.
 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
2 924
3 843
113
Szerintem szükségük lenne mozgósításra, csak Putyin ehhez gyáva. Fél, hogy megbukna a kapitalista rend, és akkor az oligarchák őellene fordulnának. Így marad az, hogy az Oroszországi Föderáció teljesen szét fog hullani, és majd az ebből kitörő dühreakció fogja létrehozni az új államot, amit Szovjetuniónak hívnak - na és majd az mozgósít, de rendesen.
Egy szeteso Oroszorszag az egyeni emberi ralatassal belathato idointervallumban elasna magat a vilagpolitika szinpadan....
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 664
5 614
113
Tehát:
 • kilőttek egy nagy hajót
 • helikopterrel meglődöztek valami olajtárolót
 • most szétlőttek 10 repülőt a földön

Akkor most mit is vár az egyik oldal droid-hadteste, holnaptól béke vagy mi!? Felnőtt emberek kergetnek gyerekes vágyakat.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor irániak vertek pofán amerikai rombolót, papupocs tevezsokék intéztek el tornyokat a világ katonai csúcshatalma egyik legikonikusabb városában - illetve kopogtattak be a Pentagonba, futottak Afganisztánból, és!?

Ideje lejönni a Marvel-univerzumból, ahol a szuperhősök nem véreznek meg ahol a box meccseket 116-2 pontozással hozzák.

Ez egy kurva háború, ahol dolgok elsüllyednek, lelövődnek, felrobbanak. Mindkét oldal hajlamos 2 harckocsi elvesztéséből Kurszk-ot fantáziálni, 2 S-300-ből Baaka-völgyet, egy légypiszoknyi szigetből meg a normandiai partraszállást.

Maradjunk már a realitások talaján. Hiába van lekorlátozva a topik, ez a droid-magatartás ugyanígy itt maradt.

Változott valami 2000 hadifogoly ukránnal? Változott valami a Moszkva elsüllelyesztésevel? Változott bármi is a háború mentenén - azon kívül, hogy n+1 alkalommal el lett magyarázva, hogy ez nem villámháború (mégha valakik annak is gondolták) és a mai napig itt tartunk.

Egyesek képtelenek az érzelmi túltengést kordában tartani - nem csak ezen a fórumon, hanem a médiában is. Teljesen egyoldalú és igazaból ellenőrízhetetlen hitelességű "hírek" mennek mindenhol.

A németeknél a covid senkit sem érdekelt az elmúlt 5 hónapban, helyette ment a "mi szankciónálunk és az orosz kártyavár összeomlik" szöveg, aztán amióta az energiahiány egyre durvább, azóta újra a covid a fő téma. Vajon miért!?

Aztán ugyanígy ideje lenne elengedni a hájpot 10 Himars, 5 Zircon pár PZH2000 és társai kapcsán is. Ezt a háborút a tömegtűzérséggel meg ballisztikus rakétákkal vívják, orosz szájíz, mentalitás szerint és a felőrlésre játszanak. Az győz, aki tovább bírja a szenvedést és van mélységi tartaléka.

Ez a "60-as évek tankja" szöveg is... Nem tudom, de ha egy 60-as évek tankja malaca talál el a löveszárokba, nekem ugyanúgy kicsengettek, de lehet akár egy fritz 88-as Flak is, vagy egy első világháborús cucc. Embert ölni az is tud és tudtommal valahol a háborúnak az a célja.

A nyugati média tartja fent még az érdeklődést a szenzációhajszoló és clickbait címekkel, az orosz sem különb, plusz a hab a tortán, amikor az úgynevezett katonai "szakértők" nyilatkoznak úgy, hogy nagyjából hadgyakorlat egy elképzelt ellenség ellen vagy papucsos dzsihad-mobilosokat kergettek totális technikai fölényben.

Kiváncsi lennék, vajon hány szakértő futkosott véres masszán át egy-egy löveszárokban egy kiadós tűzérségi előkészítés után, esetleg lőtt akármivel egy közeledő harckocsira, ölt embert, cipelte a sebesült társát?

Nagyjából annyian, mit ahányan az észt osztják mondjuk hegesztésből, de se egy égésnyom, se történet a terepről, csak a nagy címek és a katedra/irodai székek adta alternatív valóság...
Magam is ezt szerettem volna leírni, csak sokkal bugyutábban sikerült volna...
...szóval ezt megúsztátok.

De annyival kiegészíteném, amire ő is utalt egy mondatában:
"...Az győz, aki tovább bírja a szenvedést és van mélységi tartaléka...", meg többen többen is írták, hogy az oroszok nem rögtön és látványosan szoktak újabban revansot venni, hanem később, időben elnyújtva, máshogy. Lásd Szu-24 lelövése török F-16 által.

Jelenleg azt véljük látni, hogy lassan nyomulnak előre az oroszok, s veszteségeket okoznak.
Hogy közben nekik mennyi veszteségük van, az az ő problémájuk.
Technikát itt is, ott is lehet pótolni hónapokon - éveken belül.

De amennyiben úgy van, ahogy látni véljük, akkor az oroszok olyan veszteségeket okoznak, amit minimum 10-15 éven belül lehetetlen pótolni. Azokról van szó, akik harcolni alkalmasak, mernek, akarnak és tudnak.
Mégpedig százezrével. S itt nem csak a a halottakra gondolok, hanem a megrokkantakra/alkalmatlanná váltakra is.
Ezen belül külön, hosszú, pontosabban még hosszabb távon képtelenség pótolni a kiképzett, tapasztalt tiszti állományt.
Pótolni kéne a munkaerőt is a fegyveres konfliktus vége után.
S pótolni kéne azokat is, akik végleg ott hagyták Ukrajnát.
Egy megszületett gyermek mire felnő, az 18 év (legyen kettővel kevesebb). Ezt az időtávot lehetetlen még jobban lerövidíteni.
Lehet az oroszoknak akár számra ugyanannyi emberveszteségük is, mint az ukránoknak, de mivel többen vannak, ezért arányaiban és abszolúte is könnyebben tudják pótolni/helyettesíteni a veszteségeiket.
Most.

Mit számít nekik ehhez képest a cirkáló, az olajtároló, a repülőtér akármennyi géppel is?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 897
24 376
113
b@szki, ezeket a chugos autistakat ki kellene talalni, ha nem lennenek :D
Amúgy tényleg, eszembe nem jutott volna lecsekkolni, hogy az állítólagos támadás előtti műholdfotót szimplán google earth-ről töltötték le.

Mondjuk azóta előkerült egy állítólagos maxar fotó is, amin nincsenek rajta az utak :D

Azt is írják, ez a reptér volt a legértelmetlenebb célpont mivel részben megmaradt géptemetőnek (Szu-24-esek?), a légierő 4 másik repteret használ amik jóval közelebb vannak a fronthoz...


De az igazság majd egyszer (talán) kiderül.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 407
64 901
113
Az ukrán légvédelem továbbra is károkat okoz az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló terület helyi lakosainak

Ma hajnali négy óra körül Kramatorszk lakói erőteljes robbanást hallottak a város környékén. Az UkroSMI felismerve, hogy lehet majd jelentést készíteni „az oroszok barbár ágyúzásáról”, azonnal arra a helyre költözött, ahol a rakéta egy részét megtalálták. De az érkezés helyén ott volt az S-300 légvédelmi rendszer 9V55 rakétájának egy része.

Úgy gondoljuk, Kramatorszk polgármesterének sürgősen ki kell jelentenie, hogy „az oroszok az Sz-300-ból lőtték a várost”, ahogyan azt Vitalij Kim Nikolaev régió kormányzója (ajkos) és a harkovi rendőrség rendszeresen teszi.


Francia Ceasar kilövése
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
646
4 228
93
Az ukránok kezdetek óta nem egyedül harcolnak.
1. Az USA finanszírozza a háborút
2. Fegyver, lőszer mind Nyugatról és Törökországból megy.
3.Az USA minden hírszerzési és felderítési adatot tovabbit az ukranoknak.
4. A Nyugat és a törökök képzik ki az ukrán katonákat.
5. Nyugatról és Törökországból önkéntesek segitik az ukrán hadsereget.
6. Néhány kiveteltől csak olyat támadnak az ukrik, ami Ukrajna része. A Krim Oroszországhoz csatolását gyakorlatilag senki sem ismerte el.
Ezeket a szabályokat Oroszország kénytelen, kelletlen elfogadta. Mindettől függetlenül, ha korlatozotabban is, de zajlik a. Nyugati - orosz kereskedelem, sokszor Ukrajnán át, az ukránok segítségével.

Semmi sem fekete-fehér és nagyon sok gazdasági kényszer van mindkét oldalon, ami még egy ilyen full kontakt háborút is felülir.
Az utolsó mondatod szépen összefoglalja a lényeget.
Annyit kiegészítenék, hogy itt nem csak az USA finanszírozza a háborút, hanem szinte az egész Nyugat vagyonos rétege akik az elmult 30 évben eddig sokat költöttek Ukrajna felvásárlására.
Menet közben jött meg az étvágyuk - úgy gondolják h Ukrajnát proxiként felhasználva megszerezhetik a kontrollt Oroszország erőforrásai felett is.
Az én magánvéleményem az, hogy ez kurvára nem orosz "figyelmetlenség", de még csak nem is egy hős ukrán szabotőr kommandó sikere volt, hanem valami olyan csúfság, amit az ukránok NEM, vagy egyedül biztosan nem tudtak volna végrehajtani.

Ez meg azért nagyon szar, mert a Krímet az oroszok úgy veszik, hogy az Oroszország része, innentől HA akarják, de jure oda is baszhatnak bárkinek a saját törvényeik szerint atommal.

Szarul hangzik? Igen, de ettől még igaz amit itt levezettem...

Az USA-nak érdekében állt egy támadás a Krím ellen? A válasz nem egyszerű! Morálisan, az ő szempontjukból igen, de ez a politikai elemzők részéről patikamérlegen kigondolt terv lehetett. Ha ők voltak, akkor az is érthető, hogy az oroszok miért is nem forszírozzák olyan vehemensen, hogy kiderüljön, mi az igazság. Még nem készek egy NATO elleni háborúra. Ha nyugati támadás volt, akkor jól számoltak az elemzők és MOST nem lesz következménye. A későbbiekbe nem merek belegondolni. Ki tudja, milyen paktumok köttetnek a háttérben Európa ellen?

Ha rosszul számoltak, akkor valahol már készül valami. Akkor viszont a románok szívják meg, mert az ő engedélyük nélkül ez nem ment volna. Lássuk be, hogy a nyugati oldalon ők a legsebezhetőbbek. Mondjuk, példaképp néhány "ukrán" akna kezd el úszkálni Constanta előtt....

Ha nem egyértelmű nyugati támadás volt, hanem csak nyugati segítséggel végrehajtott ukrán támadás – előkészítendő a herszoni offenzívát -, akkor minden tiszta. De…. az ukránok sem sietnek dicsekedni a támadással. Felettébb érdekes!

Szögezzük le azonban, hogy a támadás – magán az attakon kívül – sikertelen volt. Szép nagy füst, pár gép, némi lőszer és ennyi. A reptér operatív képességét nem érintette.

Ugyanakkor a támadás megvolt, de a repülőtér NINCS kiütve! Tehát egy déli esetleges ukrán offenzívának a krími repülőtérrel számolnia kell. Ráadásul ezután biztosan megerősítik a védelmet.

Putyinnak érdemes lenne most észhez kapni, hogy ez így nem megy tovább, vagy erősítsenek vagy menjenek haza a picsába mert ez így kevés lesz. Úgymond orosz fan vagyok rendszeresen követem az eseményeket és úgy látom ha nem kezdenek magukkal valamit földbe fognak állni.

Az oroszokon sok egyéb mellett az segítene, ha sorozhatnának. Mindig mindenhol - alaptalanul és bűnösen - leértékelik a gyalogosokat a hiperszuper-csilivili technikával szemben. De elfoglalni és megtartani csak a lövészek tudnak. Putyinnak mint a manna, úgy hiányzik valami ürügy, hogy elkezdhesse a mozgósítást. Akkor kezdhetünk el félni...

Csendes megjegyzés: az oroszok nem csak sorozhatnak, hanem soroznak is. Amire gondolsz, az a mozgósítás.
Minuszos hírként szerepelt itt, hogy amúgy az orvosi felmérés legalább részben megtörtént.
A különleges katonai művelet támogatása meglehetősen jónak számít oda át, szóval igazán még csak nagyon népszerűtlen se lenne, ha elrendelnének legalább egy részlegeset.
Bár ugye egyesek szerint abban a sötét diktatúrában amúgy se számít a nép véleménye, szóval igazából még erre se kellene odafigyelni.
Rengeteg olyan indok van, amivel átválthatnák a különleges műveletet háborúvá.
Nem teszik.
Ennek mondjuk van egy egyszerű, logikus, könnyen érthető magyarázata is:
Nem érzik szükségét, mivel a jelenlegi erővel is elvannak.

Plusz a jelenlegi helyzetben szerintem egyelőre fölösleges a nagyobb mozgósítás.
Lassan, de a szakik haladnak előre szépen.
Az ukránok hullanak, mint a legyek. Olyan szinten, hogy itt páran CGI-nak hiszik a temetőket..

Azt se felejtsük el, hogy most épp átalakul a világ. Ehez is idő kell, mindegyik fél követi a dolgokat, és az alapján mozog. Napról-napra.

Pusztán azért, mert történt egy incidens a Krímen, egyáltalán nem ok a mozgósításra. Mozgósítás után is simán történhetnek ilyesmik.

Én inkább a válaszcsapásokat hiányolom, de maradjunk annyiban, amit valaki korábban is írt: Az Orosz válaszok általában később érkeznek, és fájdalmasak. Szerintem valami ilyesmi fog most is történni.

Ezeket a kommenteket összefoglalva: Putyinnak úgy látszik nem változott a tatkijája, olyan mint egy sokat tapasztalt pókerjátékos, már évtizedek óta. Ugyanazt csinálja mint a februári támadás előtt, szépen gyűjtögeti a lapjait, a gyengébbeket eldobálja, hogy ismét teríthessen, és az események akkor egy szinttel magasabbra lépnek.
Véleményem szerint a II. Vh óta nem volt ilyen nagy tétje a Háborús Játékoknak: a világ gazdasági újrafelosztása utáni totális kontroll..
Hogy ekkor kik kapnak új lapokat a következő néhány évtizedes új játék kezdő leosztásában, egyenlőre még Ukrajna füstje - álcázófüstje borítja.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 782
14 592
113
Putyinnak úgy látszik nem változott a tatkijája, olyan mint egy sokat tapasztalt pókerjátékos, már évtizedek óta. Ugyanazt csinálja mint a februári támadás előtt, szépen gyűjtögeti a lapjait, a gyengébbeket eldobálja, hogy ismét teríthessen, és az események akkor egy szinttel magasabbra lépnek.
Igen, leszámítva, hogy Bridget játszik, nem pókerezik. Amíg a nyugat pókert játszik ellene mindig veszíteni fog.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 293
20 136
113
Pár napig nem voltam, s csak pár hír főcímére tudtam ránézni a fősodratú médiában, ami elég egyoldalúan tálalja a dolgokat. Orosz oldalon és konkrétan a Krímen is voltak tüzek meg robbanások, az ukránok természetesen magukjra vállalják mint minden tömegbe rohanó kamionost valamelyik terrorcsoport, akkoris ha semmi közük hozza. De történt-e valami lényeges elmozdulás valamelyik irányba?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 692
19 568
113
Robert C. Castel

A háború kitörése óta többször megemlítettem, hogy az ukrán oldalon az energia az a bizonyos fatálisan szűk keresztmetszet.
Arról is beszéltem többször, hogy az orosz energiafegyver elsősorban nem Európa, hanem Ukrajna ellen irányul és jelent súlyos fenyegetést.
Az ukrán energiaszektorral kapcsolatos információkat egyre keményebben cenzúrázza a Google, de még mindíg elérhetők a legfontosabb számadatok ahhoz, hogy bárki levonhassa belőlûk a következtetést.
Pozitív fejlemény, hogy végre az ukrán kabinetfőnöknél is leesett a tantusz .
Mindez talán megteremti a lehetőséget egy kompromísszumos tűzszünetre.


 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 390
14 989
113
Pár napig nem voltam, s csak pár hír főcímére tudtam ránézni a fősodratú médiában, ami elég egyoldalúan tálalja a dolgokat. Orosz oldalon és konkrétan a Krímen is voltak tüzek meg robbanások, az ukránok természetesen magukjra vállalják mint minden tömegbe rohanó kamionost valamelyik terrorcsoport, akkoris ha semmi közük hozza. De történt-e valami lényeges elmozdulás valamelyik irányba?
Lényegében a n+1-dik herszoni ellentámadás megint érdeklődés hiányában elmaradt (avagy nem igen lehet lankadt kötéllel billiárdozni, hiába hiszed a HIMARS-ra azt, hogy Viagra), folyik a Szoledar-Artyomovszk és Donyecknél a Peszki-Marjinka-Avgyejevka vonal feltörése, ukránok meg annyit faszkodnak a zaporozsjei atomerőművel, hogy a végén tényleg eldurran ott valami. Pár órával ezelőtt megint a kiégett fűtőelemek tárolóját lőtték lörbe helyi jelentések szerint, szép fekete füst száll arra. Ami a krími Szakit érinti, csak @ozymandias kollégát tudom megerősíteni, háború van itt mindegyik fél visszalő, de egyik ilyen PR akció sem lesz döntő erejű. Esetleg ha Energodarral valami durva történik, de akkor Zele ne csodálkozzon, ha atomot szórnak válaszul
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 692
19 568
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 140
68 724
113
Lényegében a n+1-dik herszoni ellentámadás megint érdeklődés hiányában elmaradt (avagy nem igen lehet lankadt kötéllel billiárdozni, hiába hiszed a HIMARS-ra azt, hogy Viagra), folyik a Szoledar-Artyomovszk és Donyecknél a Peszki-Marjinka-Avgyejevka vonal feltörése, ukránok meg annyit faszkodnak a zaporozsjei atomerőművel, hogy a végén tényleg eldurran ott valami. Pár órával ezelőtt megint a kiégett fűtőelemek tárolóját lőtték lörbe helyi jelentések szerint, szép fekete füst száll arra. Ami a krími Szakit érinti, csak @ozymandias kollégát tudom megerősíteni, háború van itt mindegyik fél visszalő, de egyik ilyen PR akció sem lesz döntő erejű. Esetleg ha Energodarral valami durva történik, de akkor Zele ne csodálkozzon, ha atomot szórnak válaszul
Annyival kiegesziteném, hogy 9-12 vadaszgép, meg pár szétlőtt raktár vagy hangár, több mint PR akció. Ha annak tekintik, akkor jön a kövi csapás.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
Annyival kiegesziteném, hogy 9-12 vadaszgép, meg pár szétlőtt raktár vagy hangár, több mint PR akció. Ha annak tekintik, akkor jön a kövi csapás.
Utána meg majd megy a hiszti, ha az oroszok elkezdenek visszacsapkodni.
Úgy látszik egy 2. Csernobil készülődik!
Nem nevezném csernobilnak. Ott nem terrorizmus miatt volt probléma.
Egyébként, ha elpukkan az erőmű a hoholok miatt, akkor nagyon gyorsan vége lesz a háborúnak, mert szerinem akkor elkezdenek repülni a nukik.