[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
928
949
93
Ha az érvényben lévő orosz jogrend szerint nézzük a dolgokat épp azért nevezik "speciális katonai müveletnek" mert ilyenkor nem kell általános mozgósítást hirdetni. Azért is találták ki azt a kamut, hogy a novofedorovkai Saki légibázison történt robbantást hanyagság- biztonsági-tüzvédelmi előírások be nemtartása okozta. Ha azt kommunikálják, hogy Ukrajna megtámadta a Krímen lévő orosz bázist, az orosz jogrend szerint ez egy külföldi agresszio´-támadás Oroszország ellen. Háborús helyzet, általános mozgósítás , amit meg seni nem akar. Rögtön megnőne az emberek elégedetlensége és nagyot zuhanna Putyin népszerüsége, ami jelenleg 81 % . Érthető így?
Érted? Tulajdonképp minket és a civilizációt védik ezzel!

Köszönöm Putyin, hogy vigyázol ránk!
 
 • Tetszik
 • Vicces
Reactions: vata and Nagy Csaba

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 747
31 624
113
Az ukránok kezdetek óta nem egyedül harcolnak.

1. Az USA finanszírozza a háborút

2. Fegyver, lőszer mind Nyugatról és Törökországból megy.

3.Az USA minden hírszerzési és felderítési adatot tovabbit az ukranoknak.

4. A Nyugat és a törökök képzik ki az ukrán katonákat.

5. Nyugatról és Törökországból önkéntesek segitik az ukrán hadsereget.

6. Néhány kiveteltől csak olyat támadnak az ukrik, ami Ukrajna része. A Krim Oroszországhoz csatolását gyakorlatilag senki sem ismerte el.


Ezeket a szabályokat Oroszország kénytelen, kelletlen elfogadta. Mindettől függetlenül, ha korlatozotabban is, de zajlik a. Nyugati - orosz kereskedelem, sokszor Ukrajnán át, az ukránok segítségével.

Semmi sem fekete-fehér és nagyon sok gazdasági kényszer van mindkét oldalon, ami még egy ilyen full kontakt háborút is felülir.
Ez mind világos, csak az változhat igen gyorsan ha elfogynak/nagyon nagy összeomlás szélére kerülnek az ukránok(én ezt látom egyre inkább), és beszállnak akár csak egy két olyan akcióig a NATO erők, ahol Rivet Joint adja a HARM-nak a céladatot, AWACS légi helyzetkép és Global HAWK valós idejű felderítési info mellett, amit amcsi pilóták repülte F-16 ról indítanak román reptérről, azt mondjuk nem biztos hogy sokáig tűrik már az oroszok...

Az meg hogy ki mit gondol hogy Oroszországnak milyen szabályokat kell kénytelen kelletlen elfogadni, meg más nem ismeri el a Krímet a részüknek, addig számít a valóságban amíg az oroszok is úgy gondolják. Ha teliszalad a répájuk, a saját törvényeik szerint a területüket ért támadásra válaszolhatnak a SAJÁT doktrinájuk szerint nukleáris triáddal, és fekete-fehér helyzet az, hogy a Krím az övék.

Biztos jó ötlet ezzel szórakozni valaki szerint, szerintem nem az.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 106
15 875
113
A britek újabb 3 db M270-est küldenek Ukrajnába a korábbi 3 mellé. Ezzel 20 fölé emelkedhet az Ukrajnába küldött nyugati rakétatüzérségi rendszerek száma.


https://www.ukrinform.net/rubric-at...m270-multiple-rocket-launchers-to-ukraine.htm

Más források szerint amióta a HIMARS-ok és M270/MARS II járművek rendszeresen pusztítják az orosz-lőszerraktárakat, az ukránok napi vesztesége a korábbi 100 fő/napról 30 fő/napra csökkent.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 732
19 928
113
Én ezt értem persze, csak Putyin se fiatalodik, csak ha megszeretné élni hogy Ukrajna elbukik akkor sebességet kéne váltani,mert az USA bármit is meg fog tenni hogy hosszú hosszú évekig tartson a buli. Meg ugye bárki jönne utána közel sem biztos hogy folytatni fogja a műveletet.
Sokan sokszor leírták, (Tegyük félre a nyugati hülyeségeket Putyinról!) szerencse, hogy Putyin vezeti Oroszországot. Az én véleményem szerint, ellentétben a Putyin-fóbiásokkal, Putyin higgadt, tapasztalt vezető. Kétszer meggondolja, hogy mit lép. Stier Gábornak van egy írása Putyin hatalomra kerülésének körülményeiról. Jelcin választotta őt ki utódjául. Érdemes elolvasni. Ha egy fiatal, forrófejű vezető lenne Oroszország élén, akkor elkezdhetnénk félni. Bident én ugyan nem választottam volna meg az USA elnökének, de ha valami pozitív van benne, az, hogy lassabban, talán meggondoltabban dönt. Ha egyáltalán ő dönt. De, ha vannak befolyásos érdekcsoportok mögötte (alias háttérhatalom), csak az ő jogköre a döntés. Nem kedvelem, de látok benne felelősségérzetet.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 421
61 876
113
Sztrelkov mai helyzetértékelése...


Стрелков Игорь Иванович

11 Aug, 14:13

A frontokon gyakorlatilag nincs változás. A Donyeck melletti offenzíva megrekedt, és nincs előrelépés. Bakhmutban nem érkezett jelentés előrenyomulásról.
A herszoni fronton kölcsönös tüzérségi csapások érik az állásokat és a hazai frontot. A tüzérségünk jó munkát végzett az ellenséges hídfőálláson az Ingulets folyónál. Az ukrán fegyveres erők viszont továbbra is támadták a Dnyeper folyón átívelő összes hidat (eddig minden rögzített híd különböző mértékben megrongálódott). Az ellenség Davydov Brod térségében is aktív volt (tisztázásra vár).
Zaporizzsja térségében az ellenség aktívan áthelyezi a haditechnikai eszközöket a mély hátvédekből a frontvonalba.
Nincs információm a Zarkiv régióban folyó harcokról.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
11 Aug, 14:13

A frontokon gyakorlatilag nincs változás. A Donyeck melletti offenzíva megrekedt, és nincs előrelépés. Bakhmutban nem érkezett jelentés előrenyomulásról.
A herszoni fronton kölcsönös tüzérségi csapások érik az állásokat és a hazai frontot. A tüzérségünk jó munkát végzett az ellenséges hídfőálláson az Ingulets folyónál. Az ukrán fegyveres erők viszont továbbra is támadták a Dnyeper folyón átívelő összes hidat (eddig minden rögzített híd különböző mértékben megrongálódott). Az ellenség Davydov Brod térségében is aktív volt (tisztázásra vár).
Zaporizzsja térségében az ellenség aktívan áthelyezi a haditechnikai eszközöket a mély hátvédekből a frontvonalba.
Nincs információm a Zarkiv régióban folyó harcokról.
[/QUOTE]
Ez tényleg egy idióta.
Vagy, minden kamu amit látunk a megosztott térképeken. Inkább az első verzió az igaz.

Mai VM jelentés:
‼️Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatója a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről:

A szövetséges erők aktív támadó harci műveleteinek eredményeként az AFU 14. és 66. gépesített brigádjainak személyi állományának több mint 50 százalékát számolták fel Artemivszk és Avdeevka irányában. Tömeges dezertálásokat és a nacionalisták által a pozíciók jogosulatlan elhagyását jegyezték fel.

Az ukrajnai katonai célpontokat továbbra is támadja a taktikai és a katonai repülés, a rakétacsapatok és a tüzérség. Az éjszaka folyamán húsz dandár- és zászlóaljparancsnokság, valamint nyolc lőszerraktár szenvedett támadást a Donyecki Népköztársaság Kosztyantyinivka, Szeverszk, Zajceve, Novoselka, Ocsertino, Vodyane és a Zaporizzsjai terület Trudovoje területén.

Megsemmisítettek egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt Harkiv közelében, egy S-300-as föld-levegő rakétarendszer lokátorát Kramatorsk közelében, valamint 264 olyan területet, ahol munkaerőt, fegyvereket, katonai és speciális felszereléseket halmoztak fel.

Az ütegellenes hadviselés részeként a Donyecki Népköztársaság Umanske, Krasznogorovka és Novgorodszk területén lévő lőállásokon három szakasz Grad többindítású rakétarendszert, két tüzérségi szakasz Akác ágyút és három szakasz D-30-as haubicst visszaszorítottak.

Az orosz légierő vadászgépei lelőttek egy Mi-24-es helikoptert a Dnyipropetrovszki terület Nikopol városa közelében.

Az orosz légvédelmi erők hét pilóta nélküli légi járművet semmisítettek meg a Harkivi terület Brigadirivka, Grakovo, Suligovka, Andreevka, Babenkovo, Zavody és Lipcsanovka területén. Ezenkívül négy többszörös rakétavetőt fogtak el a levegőben Lysychansk város közelében.

A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 267 repülőgépet, 146 helikoptert, 1727 pilóta nélküli légi járművet, 365 föld-levegő rakétarendszert, 4287 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 797 többrakétás rakétavető harcjárművet, 3290 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 4820 darab különleges katonai járművet semmisítettek meg.
t.me/rusvesnasu
 
Last edited by a moderator:

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 246
69 149
113
Tehát:
 • kilőttek egy nagy hajót
 • helikopterrel meglődöztek valami olajtárolót
 • most szétlőttek 10 repülőt a földön

Akkor most mit is vár az egyik oldal droid-hadteste, holnaptól béke vagy mi!? Felnőtt emberek kergetnek gyerekes vágyakat.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor irániak vertek pofán amerikai rombolót, papupocs tevezsokék intéztek el tornyokat a világ katonai csúcshatalma egyik legikonikusabb városában - illetve kopogtattak be a Pentagonba, futottak Afganisztánból, és!?

Ideje lejönni a Marvel-univerzumból, ahol a szuperhősök nem véreznek meg ahol a box meccseket 116-2 pontozással hozzák.

Ez egy kurva háború, ahol dolgok elsüllyednek, lelövődnek, felrobbanak. Mindkét oldal hajlamos 2 harckocsi elvesztéséből Kurszk-ot fantáziálni, 2 S-300-ből Baaka-völgyet, egy légypiszoknyi szigetből meg a normandiai partraszállást.

Maradjunk már a realitások talaján. Hiába van lekorlátozva a topik, ez a droid-magatartás ugyanígy itt maradt.

Változott valami 2000 hadifogoly ukránnal? Változott valami a Moszkva elsüllelyesztésevel? Változott bármi is a háború mentenén - azon kívül, hogy n+1 alkalommal el lett magyarázva, hogy ez nem villámháború (mégha valakik annak is gondolták) és a mai napig itt tartunk.

Egyesek képtelenek az érzelmi túltengést kordában tartani - nem csak ezen a fórumon, hanem a médiában is. Teljesen egyoldalú és igazaból ellenőrízhetetlen hitelességű "hírek" mennek mindenhol.

A németeknél a covid senkit sem érdekelt az elmúlt 5 hónapban, helyette ment a "mi szankciónálunk és az orosz kártyavár összeomlik" szöveg, aztán amióta az energiahiány egyre durvább, azóta újra a covid a fő téma. Vajon miért!?

Aztán ugyanígy ideje lenne elengedni a hájpot 10 Himars, 5 Zircon pár PZH2000 és társai kapcsán is. Ezt a háborút a tömegtűzérséggel meg ballisztikus rakétákkal vívják, orosz szájíz, mentalitás szerint és a felőrlésre játszanak. Az győz, aki tovább bírja a szenvedést és van mélységi tartaléka.

Ez a "60-as évek tankja" szöveg is... Nem tudom, de ha egy 60-as évek tankja malaca talál el a löveszárokba, nekem ugyanúgy kicsengettek, de lehet akár egy fritz 88-as Flak is, vagy egy első világháborús cucc. Embert ölni az is tud és tudtommal valahol a háborúnak az a célja.

A nyugati média tartja fent még az érdeklődést a szenzációhajszoló és clickbait címekkel, az orosz sem különb, plusz a hab a tortán, amikor az úgynevezett katonai "szakértők" nyilatkoznak úgy, hogy nagyjából hadgyakorlat egy elképzelt ellenség ellen vagy papucsos dzsihad-mobilosokat kergettek totális technikai fölényben.

Kiváncsi lennék, vajon hány szakértő futkosott véres masszán át egy-egy löveszárokban egy kiadós tűzérségi előkészítés után, esetleg lőtt akármivel egy közeledő harckocsira, ölt embert, cipelte a sebesült társát?

Nagyjából annyian, mit ahányan az észt osztják mondjuk hegesztésből, de se egy égésnyom, se történet a terepről, csak a nagy címek és a katedra/irodai székek adta alternatív valóság...
Sztem sok minden változott február óta (az orosz hadsereg meztelen) és az ilyen erőteljes, meglepetésszerű, de az összkép alapján mégiscsak szimbolikus csapások is bizonyos kritikus gyakoriság után valtoztathatnak a háború menetben. Lásd Vietnam.

Putyinnak nagyon is figyelnie kell a hazai közvéleményre, ezért nincs is mozgósítani, ahogy @boki is megírta. Sok orosz tengerparti nyaraló igenis sokkot kapott a felrobbant krimi reptértől és az ő sokkjuk a közösségi médián keresztül az egész orosz közvéleményt megcsípte. Ha rendszeresen több ilyen lesz, az erodálja Putyint.

A háborús taktika folyamatisan változik és amikor az oroszok úgy érzik fölénybe kerültek, az amerikaiaik mindig tudnak válaszolni.

Valahogy az oroszok a sikereiket sem tudják kimaxolni. Luhanszk után benne volt a levegőben egy donyecki összeomlás, de vagy nem volt elég orosz erő, vagy sokkal keményebb volr a donyecki ukrán ellenállás és nem pánikszerű, hanem taktikai visszavonulás volt Luhanszkból, ha túl későn és túl nagy veszteségeket elszenvedve is.

Nem egyértelmű a háború folytatása.
Van sok kérdés.

Ukrán oldalon

1. Meddig fogja az USA anyagilag finanszírozni az ukránokat? Egy félidős bukta, mennyire bizonytalanitja el a Demokrata vezetést és mennyire fog inkább a hazai pályára koncentrálni?

2. Európa meddig birja a gazdasági szankciókat? Mikor kell a közvélemény nyomás@ra fordulni? Mennyire fog az új olasz kormány különutas, magyarhoz hasonló külpolitikát folytatni?

3. Az ukrán közvélemény mekkora emberveszteséget kész elszenvedni? A katonák meddig hajlandóak 50-60%-os darálóba, tüzérségi tűz alá bevonulni és kitartani?

4. Lesz elég fegyver és lőszer?? Lesz azt használni képes, kiképzett ukrán katona?

5. Lesznek ilyen krimi reptérhez hasonló részsikerek, amik a harci szellemet fenntartják??


Orosz oldalon
1. Meddig képes Putyin anyagilag finanszírozni, mekkora életszínvonalzuhanást képes az orosz közvélemény elviselni??

2.Sorozás nélkül, önkéntesekkel meglesz a kellő létszám a sikerhez?? 100.000 arab vagy koreai katona gyengeségként csapódik le otthon vagy megnyugtatólag, nem az én fiam hal meg a fronton?

3.Az orosz hadiipar már a hosszú haboruhoz kevésnek tűnik. Irán után belép Kína? Gyakorlatilag átvált a konfliktus orosz-amerikai háborúból, amerikai - kinaira? Ahol Kína anyagilag és fegyverrel támogatva Oroszországot gyengíti Amerikát, míg Kína a Nyugattal vigen kereskedik és gyarapodik??
(Oroszország így Ki ától részben függő viszonyba kerül?)

4.Mikor merül fel az orosz közvéleményben, lehet nem a hadsereg alkalmatlan az átütő siker elérésére, hanem a politika rángatja össze - vissza és Putyin a győzelemhez akadály nem segítség.

Lehet ez forditva van és a hasereg vezetése alkalmatlan. Az is lehet ennél tobbet, ebből az orosz haderőből, ilyen játékszabályok mellett nem is lehet kihozni. Akkor vagy a politika indította el rossz ütemben a háborút, vagy fel kelk rúgni a játékszabályokat. Vagy egyszerűen idő kérdése és ha a vártnál sokkal lassabban is, flde felmorzsolódik Ukrajna.

Én nem érzem, merre fog elmozdulni ez az újra befagyott háború. Mindig az oroszokra fogadnék, de ahogy telik az idő, sztem úgy nő az ukránok esélye egy Oroszorszagot megalázó ikszre.

Fegyverszünet
Donyeck, Luhaszk, Krim és a deli megszállt területek az orosz haderő ellenőrzése alatt marad, de az ukrán kormány nem bukik, nincs Odessza, Dnyper, Harkov stb. Ez a minimál terv lehetett. Max. Herszon extra.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 410
64 949
113
@fip7
Relikt
4Sz23
QPIHM0JFbSc9V9o1tn6I9R4e0ZZM9kZt5yCusRKGYq4Cd8UOZThkaVkFiznJUKCc_E9Qoyjn6vKKghcnYooX__deBBiaw2nKPwxy9qRMvhL1I435Er3xC9ozltfwQ0dk

Idézet a szabadalomból:
Nagy érzékenységű reaktív robbanóanyag védelmi berendezés, amely testből áll, a test ürege robbanótöltettel van kitöltve, amely kristályos erős robbanóanyagot és polimer kötőanyagot tartalmaz, a test két szemközti fala védőlemezek(plastik) formájában készül, robbanás közben egyiket a másikhoz képest mozgatva,
a falak többrétegűek és védőlemezek peremezésével vannak kialakítva, azzal jellemezve, hogy a robbanóanyag töltetben egyenletes eloszlású inert anyagú mikrogömbök 0,03-0,3 mm átmérőjűek, és a kristályos erős robbanóanyag tömeghányada 80-95 %, a polimer kötőanyag tömeghányada 4-15%, az inert anyagból származó mikrogömbök tömeghányada 1-10%.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 405
47 575
113
Az lehet, viszont a robbanásokat a fehérorosz védelmi minisztérium úgy komunikálja, hogy túz utot ki egy motor javítasa kozben: https://denikn.cz/minuta/937987/ ;)
Eleg bulvar ez a csehszlovak oldal, csak emlitik a belorusz kozlemenyt, de link nincs.

Egy kis Brusszel:


A csehek nem fizettek az olajert.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 298
3 847
113
Mindenki ellen akinek van/lehet a közeljövőben. Én mondjuk bár most szövetségeseink, leginkább a román ATACMS miatt venném, de ez én vagyok, biztos sokan azon a véleményen vannak hogy ez vérlázító, hisz ŐK a szövetségeseink, örök barátaink :p !
Ha van ABM ha nincs, a románok ellen nem lenne esélyünk. A nyugati nagy testvérek roppantul fognak arra vigyázni, hogy minket a románokkal, esetleg még a szlovákokkal és a horvátokkal sakkban tartsanak. Félnek tőlünk. A románoknak van HIMARS-uk és PATRIOT-ok. Mire nekünk leszállítják a LEOPARD harckocsikat, PZH2000-t, addigra nekik is lesz hasonló. Az erőegyensúly nem változhat meg (a mi javunkra). Szerintem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 747
31 624
113
Ha van ABM ha nincs, a románok ellen nem lenne esélyünk. A nyugati nagy testvérek roppantul fognak arra vigyázni, hogy minket a románokkal, esetleg még a szlovákokkal és a horvátokkal sakkban tartsanak. Félnek tőlünk. A románoknak van HIMARS-uk és PATRIOT-ok. Mire nekünk leszállítják a LEOPARD harckocsikat, PZH2000-t, addigra nekik is lesz hasonló. Az erőegyensúly nem változhat meg (a mi javunkra). Szerintem.
Nem akarom én lerohanni romániát! Magunkat szeretném megvédeni. Az az ABM védelem jó dolog, az Aster meg EU fegyverrendszer, ezen a vonalon kellett volna mozgolódnunk. A Nasams szerintem önmagában kevés. Én inkább légvédelemre és tüzérségre költenék, mint légierőre és páncélosokra. Védelem priorizált haderőt preferálnám a misszió képes helyett.
 
 • Tetszik
Reactions: Tumpek

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 366
21 771
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 405
47 575
113
A képek jobb aljában van egy vízjel:
Millitary Land.
Ha erre a forrásra gondoltál.
Koszi, a vizjel felett atsiklottam.
Erdekes modon az latszik az ukran egysegek elhelyezkedesebol hogy elso vonalban a regularis, meg tartalekos, meg ilyesmi egysegek vannak mindenhol. Mogottuk, gyakorlatilag a hatukban meg az AZOV meg DNIPRO meg egyeb nacionalista zaszloaljak.
Eleg vilagos szitunak tunik.

Lockhead alkalmazottak profiljai a Killnet akcioja utan.


Ismet ölik a civileket az ukran hősök.

Szokasos pellengerre allitas, latszik meg a kozepkor mindig tart az ukran neplelekben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 090
57 310
113
Arra jutottak az autisták, a megsemmisült repülős kép még 2014-es állapotokat mutatja a felrobbantott ukrán roncsokkal, ezért kellett ilyen sokat várni a máskor perceken belül feltöltött műholdképre.

35244277c8e584968a48a8045b57be1e.gif
Az ukrán kiszolg tűzoltók sárgák. A su24 roncs is csak 2sec volt. Amint a kamera jobbra ment, véget is ért a felvétel. Megj, nem augusztusinak tűnt a felvétel sem. Mintha tél vége, tavasz lett volna. Mikor foglalták el?
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 863
2 191
113
Konferencia van Koppenhágában.
Kezdem a rövid videó megosztásával beszél Reznikov /Ukrán védelmi miniszter/ nézzétek meg mert a testbeszéd is fontos.
Szintén látszik Wallace is.
A cikkek is érdekesek.

Reznikov azt várja, hogy a koppenhágai konferencia konstruktív és eredményes lesz

Reznikov azt várja, hogy a koppenhágai konferencia konstruktív és eredményes lesz​

Videó
2022. 11. 08. 12:51
Oleksiy Reznikov védelmi miniszter konkrét eredményeket vár az észak-európai szövetségesek Ukrajnát támogató konferenciájától, amelyet augusztus 11-én tartanak Koppenhágában.

Erről az Ukrinform tudósítójának nyilatkozott.

A miniszter arra számít, hogy a konferencia keretében a partnerekkel folytatott beszélgetés "nagyon pragmatikus, konstruktív és konkrét lesz, az ukrán fél hallani fog a képzési programokról, az aknamentesítésről, a partnerek hadiipari komplexumának beindításáról és működtetéséről Ukrajna támogatására az országunk védelméhez és a teljes megszálláshoz szükséges fegyverek gyártásának és szállításának folytatása szempontjából."

Reznyikov reményét fejezte ki, hogy ez az esemény segít Ukrajnának az ellenséggel szembeni ellenállásában, mert "a szárazföldön, a tengeren és a levegőben folytatjuk a harcot, és győzni fogunk!".
A konferencián a finanszírozásról, Ukrajna katonai segélyigényéről, a fegyvergyártás fokozásáról, a kiképzésről és az aknamentesítésről tárgyalnak majd.
Olvassa el még: A háború forró szakaszának vége nem jelenti az "lövészárok történelem" végét - Reznikov
Az Ukrinform beszámolója szerint több mint 20 ország vesz részt az észak-európai szövetségesek konferenciáján, hogy védelmi miniszteri szinten támogassa Ukrajnát Koppenhágában.


Fáradtság Ukrajnával csak a médiában - a brit védelmi miniszter

"Fáradtság" Ukrajnával csak a médiában - a brit védelmi miniszter​

2022.08.11. 15:00
A nemzetközi közösség egységes és eltökélten támogatja Ukrajnát, amely ellenáll az orosz agressziónak, és a háborúból eredő úgynevezett "fáradtság" csak a sajtóban van.

Ezt Ben Wallace, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának védelmi minisztere mondta az Ukrajnát támogató észak-európai szövetségesek konferenciáján Koppenhágában – írja az Ukrinform tudósítója.

"Augusztus közepe van, és sok országban ünnepek vannak. De az a tény, hogy mindannyian itt vagyunk, azt mutatja, hogy nem adjuk fel, és hogy a médiában közölt „fáradtság" csak a médiajelentésekben marad meg. A valóság az, hogy most itt vagyunk, és tervezzük a következő lépéseket” – mondta Wallace.

Hozzátette: a maihoz hasonló találkozókra nem került volna sor, "ha Oroszország nem támadja meg illegálisan azt az országot, amelynek egyetlen "bűne" az volt, hogy a jövőjét választotta, és tekintetét Európa és mindannyiunk által tisztelt értékek felé fordította.
Olvassa el még: Kuleba nem számít visszalépésre az EU szankciós politikájában az orosz energiazsarolás miatt
A brit miniszter hangsúlyozta az ukránok bátor küzdelmét is az agresszor ellen. Szerinte ez is olyan tényező, amely arra kényszeríti a szövetségeseket, hogy összegyűjtsék és koordinálják Ukrajna további támogatását.

"Az ukránok bátran harcolnak, katonai és civilek egyaránt, életüket áldozva. És el kell ismernünk, hogy az Oroszország által kitűzött célokat nem érték el" - mondta.

Wallace ugyanakkor megjegyezte Ukrajna vezető szerepét és óriási támogatását az Egyesült Államoktól. "Ez sokak számára bizonyítja nyugaton - amit már tudtunk -, hogy az Egyesült Államok támogatása nélkül Európa biztonsága mindig veszélyben lesz. Az USA támogatása az európai biztonság sarokköve. És tudom, hogy az ukránok is osztják ezt a véleményt" - mondta. brit miniszter.

Szerinte a Kreml hibázott, amikor arra számított, hogy az ukrán hadsereg nem fog ellenállni az orosz inváziónak, és nemzetközi partnerek sem fognak segíteni Kijevnek.

Wallace szerint Putyin orosz elnök továbbra is azzal számol, hogy a kemény hadviselési módszereknek köszönhetően sikerül majd győzelmet aratnia, valamint a Nyugaton kialakul a háborús fáradtság, és gyengül Ukrajna támogatottsága.
Olvassa el még: Zelenszkij felszólalt az ukrán szövetségesek adományozói konferenciáján Koppenhágában
"Nem hagyhatjuk cserben őket (az ukránokat - a szerk.)... Együtt kell állnunk, demonstrálni, hogy nem fogunk elfáradni. Ez a konferencia pedig pontosan konkrét intézkedésekről szól" - hangsúlyozta Wallace.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, augusztus 11-én Koppenhágában megkezdődött az észak-európai szövetségesek konferenciája Ukrajna támogatására védelmi miniszteri szinten. A küldöttségeket a védelmi osztályok vezetői, miniszterhelyettesek vagy más magas rangú tisztviselők képviselik.

A konferencián 26 ország képviselői vesznek részt.
 
 • Tetszik
Reactions: Bleroka

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
2 596
13 765
113
Csecsen humanitárius segély Novoazovszk és Donyeck számára:
https://t.me/RKadyrov_95/2675

Ezeket a segélyeket az Ahmat Kadirov Alapítvány intézi, Kadirov anyjának vezetésével. Medvegyev köszönőlevelet is írt neki, Kadirov meg előásott pár képet a családi fotóalbumból:
https://t.me/RKadyrov_95/2661
Meisseni, van ám annak, aki el nem issza, mert muszlim :D
porzellan.jpg