[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Úgy látom a kőolajas zsarolás mögött a gázszállítás újraindítása állt ukrajniába, mivel azóta ömlik hozzájuk a cucc...
Nyakam ra hogy egy budos vasat nem fizetnek nekunk ezert a kaprok. Alanyi jogon jar nekik mint a rengeteg elelmiszer, benzin, gyogyszer, stb.

Ukran fogoly nem menni vissza Ukrajna:

20220813.jpeg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Ez világos, de nem mindig van légiriadó az ország egész területén. Egyébként, ha elfogadjuk legalább részlegesen ezen csapások tényét, ez arról adhat információt, hogy az orosz hírszerzés hol talált kellően "értékes" célpontokat precíziós rakéták alkalmazására.


Állítólag a modern marketing alapjait az szu-ban rakták le, úgyhogy értenek ők a propagandához. : ))
Részlet egy orosz filmből (angol nyelvű):
Lehet higy ott rakták le a marketing szabály alapokat de nem megfelelőenalkalmazták ezeket, mert akkor most a Földön mindenkinek a Vörös Csillag lenne az iránymutató. Lett volna 100 év idejük a "meggyőzésre"....Igy a világot most egy központi nyugati marketing rángatja dróton, a fogyasztási piac hatására átalakul elfogyasztási piacra. Elfogyasztunk mindent ami elérhető még az emberi értékeinket is..
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
A kedvező amerikai inflációs adat okán a recessziós félelmek gyengültek a pénzügyi piacokon, aminek az lett a következménye, hogy a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) növelte a várható keresletet az olaj iránt, részint azért, mert több fogyasztó át fog váltani a gázról olajra, ami további keresletet generál (erre próbáltam felhívni a figyelmet régebben #149488).
Az olajárának "összeomlása" egyre inkább csak egy vágyálomnak tűnik (#149582), mert amennyiben ezt elfogadjuk, az egy nagyon erős recessziós várakozást jelentene, s annak közvetett hatásai is ma még az elképzelhetetlen kategóriába esnek. A fogyasztás szintje eleve nem érheti el a 2020-as mélységeket, pont abból fakadóan, mert nő a kőolajnak (és származékainak) az energiatermelésben a részaránya, továbbá a világ legtöbb országában nem várható a fogyasztás hasonló mértékű visszaesése (persze bizonyos forgatókönyvek szerint, az eu-ban talán ezt megközelíthetjük, ami egy nagyon rossz hír, de Európa nem a világ).
Ez meg egy érdekesség:
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Sikerült a megállapodás Moszkvával, már úton van a pluszföldgáz Magyarországra​


Szijjártó Péter miniszter a közelmúltban Moszkvában folytatott tárgyalásokat, amelyeket több kereskedelmi egyeztetés követett. Ezek megállapodáshoz vezettek, amelyek nyomán a Gazprom tegnap reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti szállítást.

Első ütemben augusztus végéig naponta 2,6 millió köbméter pluszmennyiség érkezik délről a Török Áramlat vezetéken keresztül, a szeptemberi ütemtervről pedig már zajlanak az egyeztetések”
– ismertette Menczer Tamás.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 564
113
A DPR fővárosát nap mint nap ágyúzzák – a nehéz tarackok és rakétarendszerek érkezése emberéleteket követel, családokat pusztít el és megnyomorítja az embereket. Gyakran a gyerekek az áldozatok.

Éjszaka az egyik mentőállomáson szörnyű tragédiának lehettünk tanúi – a 15 éves Vladislav rálépett egy sziromaknára. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék a fiú lábát – de továbbra is rokkant marad.

És az ilyen tinédzserekből, felnőttekből - tenger. Egyesek rálépnek az aknára, mások tűz alá kerülnek. Sok embert sikerül megmenteni a keményen dolgozó donyecki orvosok bátorságának és emberiességének köszönhetően.

Azokról a hősökről, akik észrevétlenül maradnak, de a világ legfontosabb munkáját végzik, nézze meg a Readovka című minifilmet, amelyet Rosztiszlav Shorokhov katonai tudósítónk forgatott.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
Szuper! Nem meg mondtam ? Egyik fél sem oylan erős hogy lemossa a másikat ! Oké hogy több ezer kézi antitank rakéta de ezek mellé töredék tüzérség csak ! Semmi modern leo2a7 vagy légi eszköz ! És az orosz hadsereg szenved Baxd meg !

2014-óta olvasom igazat mond Szterlkov mindig olvastam a kijelentéseit ! Nem egy elvakult orosz szimpatizáns hanem ha kell akkor őket is ekézi rendesen !

Az oroszok eláshassák magukat amit művelnek fél éve aranyapám ! Tudod boki amint mód nyílik a gradok uragan kiutésésre onnantól nem lesz más választás az oroszoknak mint ahogy Sztrelkov mondta vouljanak vissza Moszkvába és ott védekezzenek



Kemény lehetett a péntek esti buli....:D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113
“SZIBÉRIA EREJE”: gondoljunk a háború utánra!
1f1e8_1f1f3.png
Shanghajig viszik az orosz gázt a legújabb kínai-orosz gázvezeték-fejlesztési projekt eredményeképpen. A “Szibéria ereje” gázvezeték legújabb szakasza 2025-re készül el, és a világ hosszú távú átrendeződése szempontjából érdemel figyelmet. Ugyan már most is jelentős (61%) az Oroszországból érkező kínai gázimport-növekedés, miközben Európa még mindig a lassan kiszáradó Északi Áramlat1 vezeték végét és a félig üres tárolóit szugerálja, mégis az igazi következmény hosszú távú.
⚔️
Amíg Nyugat-Európa politikusai kizárólag a háborúval és Oroszország megbüntetésével vannak elfoglalva, valójában gondolni kellene a háború utánra is. Tapasztalat, hogy egyetlen háború sem tart örökké, az elhúzódók sem, még a százéves háború sem (ami valójában 116 évig tartott). Ez pedig mégcsak nem is a százéves háború: Európa viszont mintha nem látna tovább a mánál. Olyan beruházásokat tesz ugyanis (ld. pl. LNG terminálok és más infrastruktúra-fejlesztések), amelyek soha nem fognak megtérülni és soha piaci alapon nem fogja megérni üzemeltetni őket, ha egyszer így vagy úgy, de véget ér a háború. Az ok egyszerű: mindig olcsóbb lesz a vezetékes orosz gáz, mint az óceánon túlról hozott, méregdrága, környezetszennyező és robbanásveszélyes cseppfolyós. Emellett Európa hagyja, hogy a világ átrendeződjön: az átrendeződés pedig nem átmeneti lesz, Európát végleg elhagyják az olcsó energiahordozók.
⏳
Na pontosan ennek mérföldköve a Szibéria ereje gázvezeték Shanghajig érő új szakasza! Az a gáz, ami ott fog menni, soha többé nem tér vissza Európába, és a Keletet, Kínát, az ottani piacokat fogja gazdagítani. Szóval ha akár “mire a falevelek lehullanak” (II. Vilmos császár szavai), akár később, de a katonák hazatérnek és a háború egyszer véget ér, a világ addigra úgy rendeződik át, hogy Európa versenyképességét fogja elveszíteni. Méghozzá saját rövidlátása miatt!
A történelem ugyanis nem áll meg, Európának gondolnia kellene a holnapra, a háború utánra és saját versenyképességére is. Ránk is.

Hír tv,
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Nagy tisztelője vagyok a nem kicsit hozzárétő V.I (a nevét engedélye nélkül nem írom ki) monogrammú Úrnak. Facebook oldaláról csentem, érdemes végignézni:

Volt egy videó, ahol gumiabroncsot dobtak rá. Egyesek szerint hülyeség volt úgy, de ebben a videóban is látszik, ha valaki követ dob rá, szilánkokra repeszti a követ... tehát szerintem a gumiabroncs rádobás jobb... de nem értek hozzá, aki ért, javítson ki.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 811
113
Nem tudom, hogy bírnák az ilyet európa mostani ifjai hiszen anno a dédnagyapjuknak is fogcsikorgatva ment az Ardennekben. (Habár az télen volt.)

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Az AFU harcosai tüzet nyitottak "bajtársaikra", amikor a szomáliai zászlóalj megkezdte a megadó ukránok evakuálását.
"Mindenki a földbe, a rókalyukba! Fiúk, ne álljatok ott, gyertek be, finoman, Istennel, minden rendben lesz" - utasították a szomáliai harcosok az ukrán harcosokat /iz,ru/.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Szlovákia átadja MiG-29-es vadászrepülőgépeit Ukrajnának - jelentette az RTV állami televízió Jaroszlav Nagy védelmi miniszterre hivatkozva.

A repülőgépek számát nem részletezik, de korábban arról számoltak be, hogy Szlovákia 11 MiG-29-essel van felfegyverezve.

A zaporozsjei atomerőművet és Energodar városát ismét ukrán fegyveresek lőtték - a régió hatóságai
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 564
113
Az ukrán elnök környezetéből származó forrás szerint az ukrán GUR ésabrit MI-6 terrorista-diverzáns akciót terveznek Oroszország és Belarusz területén,melynek célja a katonai infrstruktúra elleni csapások.Kémmüholdak(civil és katonai) által készített felvételeket és hírszerzési adatokat felhasználva mint a Krím esetében.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Apropó Zaporozsnyia:
Akárhogy kerestem, nem találtam olyan térképet, ahol az oroszok akár Zaporozsnyia közelében lennének. Ez valami desszant művelet és folyamatosan légi úton kapják az utánlótlást? Vagy a Dnyeperen át támadtak és egy partraszállás volt? Vagy egyik térkép sem valós?

Közben megtaláltam, hogy az erőmű jóval odébb az orosz területen Energodarnál van. Egy jó 50 kilóméternyire.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Apropó Zaporozsnyia:
Akárhogy kerestem, nem találtam olyan térképet, ahol az oroszok akár Zaporozsnyia közelében lennének. Ez valami desszant művelet és folyamatosan légi úton kapják az utánlótlást? Vagy a Dnyeperen át támadtak és egy partraszállás volt? Vagy egyik térkép sem valós?

Közben megtaláltam, hogy az erőmű jóval odébb az orosz területen Energodarnál van.
Ki állította, hogy ott vannak?
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and boki

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Apropó Zaporozsnyia:
Akárhogy kerestem, nem találtam olyan térképet, ahol az oroszok akár Zaporozsnyia közelében lennének. Ez valami desszant művelet és folyamatosan légi úton kapják az utánlótlást? Vagy a Dnyeperen át támadtak és egy partraszállás volt? Vagy egyik térkép sem valós?

Közben megtaláltam, hogy az erőmű jóval odébb az orosz területen Energodarnál van. Egy jó 50 kilóméternyire.
Ezzel az erővel majdnem Paksot is hívhatnánk budapesti atomerőműnek ...

@Öregtankos Csak egy másik fórumon a Z erőmű témát pedzegette, eddig ez a része nem érdekelt, ránéztem a térképre, és csak azt láttam, hogy Z sehol sincs/volt orosz ellenőrzés alatt, azt hittem a közelben van az erőmű, de nem, majd annyira van, mint Budapestnek Paks.
 
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos