[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
633
2 171
93
Baykar család eléggé hohol fan, sokszor szembeköpték már a szultánt, kihasználva, hogy a török rendfentartó és haderő rájuk van utalva, ráadásul eltávolítani sem tudják őket a cég éléről, mert erősen függenek nyugati beszállítóktól akik azonnal szankcióznának.
Valószínűleg az egész ukrán gyárral való zsarolás annak az eredménye, hogy Erdogan megpróbált velük tárgyalni egy oroszországiról...
Mondjuk azért is lehet nehéz ügy, mert elvette Erdogan lányát Selçuk Bayraktar, a Baykar alapító fia (aki meg is halt tavaly ősszel, s most a két fia viszi a céget), s ő fejlesztette ki a nevét viselő drónokat is.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
- Pentagon forrás szerint az orosz fegyveres erők 70k és 80k közötti veszteséget szenvedtek a háború óta.

‼️ Újabb 1 milliárd dolláros katonai segélycsomag az USA-tól Ukrajnának: ▪️ lőszerek a HIMARS MLRS-hez; ▪️ 75 000 tüzérségi lövedék 155 mm-es tüzérség számára; ▪️ aknavetők és 20 000 akna számukra; ▪️ rakéták a NASAMS SAM-ek számára; ▪️ 1 000 Javelin rakétavető ; ▪️ több száz eldobható AT4 páncéltörő gránátvető; ▪️ 50 jármű a katonai orvosok számára; ▪️ robbanóanyagok, orvosi felszerelések és berendezések.

⚡Az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit Ukrajna keleti részén összpontosítja, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a DPR és az LPR felett - a lényeg az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalójából ▪️Donyecki irányban az orosz és a szövetséges csapatok a rendelkezésre álló tűzszerészeti eszközökkel súlyos veszteségekre kényszerítik az Ukrán Fegyveres Erőket, és nem engedik, hogy az ukrán fegyveresek hatékonyan átcsoportosítsanak erősítést más irányokba; ▪️Bakhmut irányában az orosz hadsereg támadó műveleteket hajt végre a település területein. Artyomovszk, Zaitsevo, Vershina és Kodema; ▪️Orosz és szövetséges csapatok offenzívát hajtanak végre Avdijivka és Peski irányában; ▪️Zaporozsje irányában az orosz hadsereg tűzkárokat okoz az ellenségnek a település területén.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
565
4 161
93
Az Egyesült Államok radarellenes rakétákkal látja el Ukrajnát – közölte a Pentagon

A Pentagon Kal helyettes vezetője bejelentette, hogy radarellenes rakétákat szállít az ukrán légierőnek​

Amerikai zászló az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának épületén – RIA Novosti, 1920, 2022.08.08.

© Fotó: DoD / Lisa Ferdinando
Amerikai zászló az amerikai védelmi minisztérium épületén. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese.
Július végén Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy Kijev különleges radar-elhárító rakétákat vár az Egyesült Államoktól a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekkel együtt.
A Pentagon helyettes vezetője megjegyezte, belátható időn belül nem tervezik nyugati gyártású repülőgépek szállítását, de az Egyesült Államok sokat tesz a harckészültség megőrzéséért és Ukrajna légiközlekedési eszközeinek hatékonyságának növeléséért.

"A legújabb (katonai segély-) csomagokba beépítettünk bizonyos számú radarellenes rakétát, amelyeket ukrán repülőgépek indíthatnak, és amelyek hatással lehetnek az orosz radarokra" - mondta Kahl egy tájékoztatón. Hozzátette: az Egyesült Államok jelentős segítséget is nyújt Ukrajnának pótalkatrészekkel, hogy "több saját repülőgépet tudjon a levegőbe emelni".
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során korábban azt mondta, hogy a nyugati fegyverszállítások Ukrajnának csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim agóniáját és megsokszorozzák az áldozatok számát.
Az Orosz Föderáció korábban jegyzéket küldött minden országnak, így az Egyesült Államoknak is, az Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Lavrov megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válna Oroszország számára. Az Orosz Föderáció külügyminisztériuma kijelentette, hogy a NATO -országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
565
4 161
93
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. A régió déli részén és a Földközi-tengeren fekvő európai államok titkos orosz olajvásárlást folytatnak, erősítve az oroszországi szénhidrogének iránti keresletet, miközben Észak-Európa államaiból vásárolnak - közölte hétfőn a Bloomberg a tankerek mozgására vonatkozó adatokra hivatkozva.
A hivatal szerint az augusztus 5-ével zárult héten héthetes csúcsot ért el a balti- és fekete-tengeri orosz exportterminálokról az olasz kikötőkbe szállított kőolaj mennyisége .
Olajtermelés - RIA Novosti, 1920, 2022.08.02

augusztus 2., 15:56
A G7 az orosz olaj szállításának teljes betiltását fontolgatja
Ráadásul Spanyolország április óta először vásárolt egy tétel Urals olajat , bár a kiadvány szerint a szállítás Kazahsztánból történt . Február óta először Görögország vásárolta meg az orosz minőségű olajat , míg Bulgária és Románia napi 255 000 hordóra növelte szénhidrogén-vásárlásait az Orosz Föderációtól .

Az európai országok mellett Törökországban is nőtt a vásárlás – hat hét óta a legmagasabb értékre.
A Bloomberg szerint az orosz olaj iránti kereslet növekedése számos európai országban az Orosz Föderációval szembeni szankciórendszer megsértésének magas kockázatát jelzi, amely többek között a kőolaj 2022 decemberétől történő megvásárlásának elutasítását is magában foglalja.
Olajszállító tartályhajók az utakon a Tsemess-öbölben - RIA Novosti, 1920, 2022.07.22.

július 22., 10:52
Az iráni olajat szállító tankerek orosz szállításra váltottak
Az ügynökség becslései szerint az európai fogyasztóknak szánt teljes orosz kőolaj-szállítás jelenleg körülbelül 1,38 millió hordó/nap, ami az elmúlt 5 hét legmagasabb értéke, de alacsonyabb, mint a speciális műveletek előtti 1,85 millió hordó/nap készlet.
Az orosz különleges hadművelet megkezdése után Ukrajnában a nyugati országok szankciókat vezettek be az Orosz Föderáció ellen, különös tekintettel az orosz energiaforrásokra. A hatodik csomag az Orosz Föderációból származó olajimportra vonatkozó embargó fokozatos bevezetését írja elő. A tilalom csak a tengeri szállításokat érinti, és a Druzsba vezetéken keresztül érkező olajra nem vonatkoznak korlátozások. A G7 -országok most tárgyalnak az Orosz Föderációból származó olaj maximális árára vonatkozó korlátozások bevezetéséről, valamint az orosz olaj és olajtermékek szállítását lehetővé tevő szolgáltatások teljes betiltásának lehetőségeiről.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, a szankciók pedig komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Kijelentette, hogy a kiegyensúlyozott makrogazdasági politika lehetővé tette az Orosz Föderáció számára, hogy ellenálljon a szankciós nyomásnak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 732
19 925
113
- Pentagon forrás szerint az orosz fegyveres erők 70k és 80k közötti veszteséget szenvedtek a háború óta.

‼️ Újabb 1 milliárd dolláros katonai segélycsomag az USA-tól Ukrajnának: ▪️ lőszerek a HIMARS MLRS-hez; ▪️ 75 000 tüzérségi lövedék 155 mm-es tüzérség számára; ▪️ aknavetők és 20 000 akna számukra; ▪️ rakéták a NASAMS SAM-ek számára; ▪️ 1 000 Javelin rakétavető ; ▪️ több száz eldobható AT4 páncéltörő gránátvető; ▪️ 50 jármű a katonai orvosok számára; ▪️ robbanóanyagok, orvosi felszerelések és berendezések.

⚡Az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit Ukrajna keleti részén összpontosítja, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a DPR és az LPR felett - a lényeg az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalójából ▪️Donyecki irányban az orosz és a szövetséges csapatok a rendelkezésre álló tűzszerészeti eszközökkel súlyos veszteségekre kényszerítik az Ukrán Fegyveres Erőket, és nem engedik, hogy az ukrán fegyveresek hatékonyan átcsoportosítsanak erősítést más irányokba; ▪️Bakhmut irányában az orosz hadsereg támadó műveleteket hajt végre a település területein. Artyomovszk, Zaitsevo, Vershina és Kodema; ▪️Orosz és szövetséges csapatok offenzívát hajtanak végre Avdijivka és Peski irányában; ▪️Zaporozsje irányában az orosz hadsereg tűzkárokat okoz az ellenségnek a település területén.
Akkor az ukrán becslések meglehetősen szerények, a Pentagon viszi el a pálmát. És az amerikaiak mondtak már 15 ezret is. Olyan az egész, mint gyermekkoromban a számháborús játék.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
465
1 716
93
Ilyen sokat egy helyen, ráadásul ennyire durvákat én még egyik oldalról sem láttam, ráadásul itt hullagyalázások is olyan szinten vannak, amit képtelen vagyok megérteni, hogyan aljasulhat idáig emberi lény. És mindezt ráadásul felveszik és mutogatják a legcsekélyebb gátlások nélkül, sőt még büszkék is erre.
Nincs ennek valami más forrása? Telegram nem nyílik meg nekem!
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 298
3 847
113
Az Egyesült Államok radarellenes rakétákkal látja el Ukrajnát – közölte a Pentagon

A Pentagon Kal helyettes vezetője bejelentette, hogy radarellenes rakétákat szállít az ukrán légierőnek​

Amerikai zászló az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának épületén – RIA Novosti, 1920, 2022.08.08.

© Fotó: DoD / Lisa Ferdinando
Amerikai zászló az amerikai védelmi minisztérium épületén. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese.
Július végén Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy Kijev különleges radar-elhárító rakétákat vár az Egyesült Államoktól a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekkel együtt.
A Pentagon helyettes vezetője megjegyezte, belátható időn belül nem tervezik nyugati gyártású repülőgépek szállítását, de az Egyesült Államok sokat tesz a harckészültség megőrzéséért és Ukrajna légiközlekedési eszközeinek hatékonyságának növeléséért.

"A legújabb (katonai segély-) csomagokba beépítettünk bizonyos számú radarellenes rakétát, amelyeket ukrán repülőgépek indíthatnak, és amelyek hatással lehetnek az orosz radarokra" - mondta Kahl egy tájékoztatón. Hozzátette: az Egyesült Államok jelentős segítséget is nyújt Ukrajnának pótalkatrészekkel, hogy "több saját repülőgépet tudjon a levegőbe emelni".
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során korábban azt mondta, hogy a nyugati fegyverszállítások Ukrajnának csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim agóniáját és megsokszorozzák az áldozatok számát.
Az Orosz Föderáció korábban jegyzéket küldött minden országnak, így az Egyesült Államoknak is, az Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Lavrov megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válna Oroszország számára. Az Orosz Föderáció külügyminisztériuma kijelentette, hogy a NATO -országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.

"Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese."

Lehet hogy az a roncs amit a napokban találtak, tényleg AGM-88 HARM rakéta maradványai. Nagyon sokszor utólag ismeri el a nyugat a szállított fegyverek jelenlétét. Ezek szerint, csak rá buherálták volna valamelyik ukrán repülőre?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
4 632
21 644
113
Nincs ennek valami más forrása? Telegram nem nyílik meg nekem!
Nem lesz más forrása, egy telegram csatornát ugyanis csak a tulajdonosa moderál - úgyhogy itt szabadon posztolgathatnak amit akarnak.
Nem veszítesz sokat, többnyire halott orosz katonákkal poénkodnak, néha hadifoglyokkal, meg volt olyan is, hogy halott ukrán katonát “adtak el” orosznak.
Van kb 30 kép/videó, ezeket rotálják.
 
 • Tetszik
Reactions: Tumpek

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
1 598
3 285
113
"Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese."

Lehet hogy az a roncs amit a napokban találtak, tényleg AGM-88 HARM rakéta maradványai. Nagyon sokszor utólag ismeri el a nyugat a szállított fegyverek jelenlétét. Ezek szerint, csak rá buherálták volna valamelyik ukrán repülőre?

Szerintem esélytelen egy HARM-ot egy régi Mig-29-ről, Su-27-ről, vagy Su-25-ről indítani, főleg ilyen gyorsan kialakítva ezt. Értem ez alatt, hogy kell hozzá indító sín, amit az adott gépre lehet tenni és ahonnan a rakéta indul, kell valami huzagolás, hogy a kabinból a pilóta indíthassa, kell tudnia célozni is, ...

Viszont H-31-est állítólag jó néhányat vett az USA a hidegháború után. Lehet, hogy azokat upgrade-elték meg valami jobbra?
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 089
57 303
113
Szerintem esélytelen egy HARM-ot egy régi Mig-29-ről, Su-27-ről, vagy Su-25-ről indítani, főleg ilyen gyorsan kialakítva ezt. Értem ez alatt, hogy kell hozzá indító sín, amit az adott gépre lehet tenni és ahonnan a rakéta indul, kell valami huzagolás, hogy a kabinból a pilóta indíthassa, kell tudnia célozni is, ...

Viszont H-31-est állítólag jó néhányat vett az USA a hidegháború után. Lehet, hogy azokat upgrade-elték meg valami jobbra?
Szerintem fake az egész. Nem kell túlkomplikálni! Bár a mai Trump és a wc hírnél nagyobb baromságot rég olvastam, de ez se rossz.
 
 • Tetszik
Reactions: Tumpek

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 410
64 948
113
Salam aleykum...
Dagesztáni tüzérek Gradoztak Ugledarnál

 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 420
61 875
113
"Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese."

Lehet hogy az a roncs amit a napokban találtak, tényleg AGM-88 HARM rakéta maradványai. Nagyon sokszor utólag ismeri el a nyugat a szállított fegyverek jelenlétét. Ezek szerint, csak rá buherálták volna valamelyik ukrán repülőre?
Az ukránok kész tényként kezelik, hogy ezeket a rakétákat az ukrán légierő már bevetette....

photo-2022-08-07-16-51-18.jpg


Szerintem esélytelen egy HARM-ot egy régi Mig-29-ről, Su-27-ről, vagy Su-25-ről indítani, főleg ilyen gyorsan kialakítva ezt. Értem ez alatt, hogy kell hozzá indító sín, amit az adott gépre lehet tenni és ahonnan a rakéta indul, kell valami huzagolás, hogy a kabinból a pilóta indíthassa, kell tudnia célozni is, ...

Viszont H-31-est állítólag jó néhányat vett az USA a hidegháború után. Lehet, hogy azokat upgrade-elték meg valami jobbra?
Pedig az amerikai védelmi miniszter-helyettes Colin Kahl pontosan azt állítja

" A legutóbbi katonai segélycsomagokba beépítettünk bizonyos számú radarellenes rakétát, amelyek ukrán repülőgépekről lőhetők ki, és hatással lehetnek az orosz radarokra és egyéb dolgokra " - mondta Colin Kahl egy hétfői sajtótájékoztatón.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
633
2 171
93
Olvasom ezt a cikket, ami arról szól, hogy ismét 4dollár/gallon alá megy a benzin ára az USA-ban, s főleg a múlt heti esést a reszessziós félelmek okozták a piacon (magyarán a jövőt árazták). Erre eszembe jutott az a nyugati "reménykedés", hogy év végére akár 60-65$-ra is csökkenhet a kőolaj világpiaci ára. Ez ugye azért kapcsolódik ehhez a témához, mert jelenleg az oroszok a brent árához képest (most éppen 96.16$) 20-25%-os kedvezménnyel adják el az olajukat, úgy, hogy ők jelenleg a világ legnagyobb kőolaj exportőr országa.
Kiszámolták(!), hogyha a brent tartósan a ~75-80$-os szint alá tud esni, akkor az orosz gazdaság tönkremehet (ugye 20-25%-os diszkontár miatt a befolyó összeg mág csak ~60-65$ az orosz költségvetésbe) , ugyanis az orosz olaj kitermelésének az önköltsége + a ukrán háború ára valahol ezen a bizonyos 60$-os szint környékén mozog (ne kérdezzék meg tőlem, hogy ez hogyan jött ki). Ezenfelül, azt is megállapították, hogy az új szankciók miatt, a nyugati alkatrészeket is(!) használó orosz kőolajtermelés vissza fog esni, ami szintén a negatív irányba löki majd az orosz költségvetést, és majd bumm... nyernek(!) az ukránok - ez jutott eszembe a scholzi nyilatkozat után is.
Legjobb tudomásom szerint, s kérem javítsanak ki ha tévednék, 2022 február 23.-án (a háború előtt egy nappal) a brent ára 94$ volt egy erősen emelkedő szakaszban, majd a háború okozta sokk majdnem 128$-ig vitte az olaj (brent) árát, majd az eu-s olajembargós döntést követően 2 hétig ~120 dolláros ára volt (az eu nemcsak kőolajból, de kőolajszármazékokból is importra szorul, mint benzin gázolaj, s a teljes felhasználás 15% az oroszoktól jött). Magyarán a covid-utáni világ olaj felhasználását (a kitermelés csúcsra járatásával, majd a háborút követően ehhez még a stratégiai tartalékok felszabadítása is társult) éppen hogy fedezni tudták.
Szóval, ha és amennyiben, tényleg erősen vissza fog esni az orosz kőolajkitermelés, akkor mégis miből kívánják majd ezt pótolni (Venezuela, Irán - ezek egyáltalán elégségesek)? Nem gondolják, hogy a kitermelés visszafogásával, az oroszok nem képesek ismét emelni az olaj árát? Miért is lenne jó az a világnak, ha csődbe vinnék az orosz olajkitermelést (egyébként ez nem fog megtörténni, de csökkenés valóban várható)? Miért gondolják azt, hogyha az oroszok csak 10%-os kedvezményt adnak, akkor majd Kína meg India, rögtön más olajat fog venni, amiből ráadásul nincs is elég, s ezáltal ez ismételt áremelkedéshez vezetne?
Mindezt csak azért írtam le, hogy ők valóban azt hiszik/remélik/vélik, hogy az oroszokat térdre tudják majd kényszeríteni, s az majd milyen jó lesz. Ez a finoman is "kockázatos" terv, viszont nagyon sokba fog kerülni (az eu gondjain kívül, olvashatunk egy esetleges új arab-tavaszról, az afrikai országok államadósságnak részleges/teljes elengedéséről, tartósan magas energiaárakról stb.). Főleg olyanoktól várnék megfejtéseket, akik támogatják a szankcióspolitikát a jelenlegi formájában.

Ui.: Ez meg egy kis érdekesség.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
4 632
21 644
113
Egy meglepően értelmes és objektív elemzés.
Minusz az ukránszoponckodás, ja.
Trying to do the right thing:D

Végülis most akkor eggyel több ember vezette le, hogy mikor fogy ki tankból/lőszerből/emberből az orosz. Ha jól láttam, 2023 februárjában lesz a nagy nap… ráadásul egy honfitársunk munkája alapján - Lázár Zsolt, olvasol bennünket?