[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
t-62m_10.jpg

T62
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Felkerült ez a videó a netre, egy sztarobelszki autórobbanásról - augusztus 11-én merényletet követtek el az LPR Belügyminisztériumának MREO-jának vezetője, Askyar Laishev ellen.
A már korábban említett ukrán állami terrorizmus, amit Daria Dugina ellen is használtak

Szerintem, ez nem jó lépés az ukránok részéről. A terrorizmus szó nem cseng jól a világban. És nem erőt mutat.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Szerencsétlenek, ez a napernyő már a T-72B3-on sem működött,sőt csak problémát okozott, persze ha csak a tűző nap miatt tették fel, azzal kapcsolatban remekül működhet.
Megint idelöktél valamit mindenféle alátámsztás nélkül.
Persze, nem ér semmit, de azért rakják még mindig.. mert hülyék. Vagy mert a katonáknak biztonság érzetet ad.. még véletlenül sem azért, mert amúgy ér valamit egy ilyen tákolmány pl egy Szent Javelin (xD) ellen is.
Pl:

"
The Javelins, NLAWs, and the TB2s have tandem warheads. Each of these warheads has a cone followed by the slug (explosive). When a warhead hits the tank, the cone creates a hole that enables the slug to enter the tank and then destroy the tank.

Using bamboo screens, wooden logs, and lightweight armor, the cone creates a hole in them and since there is a gap between these screens and the tank, the slug explodes in the air and the tank does not get affected. These measures are proving to be very effective for the Russian tanks to thwart the Ukrainian anti-tank measures.”

"
Lényeg a lényeg, van amikor meg tud menteni. És ez a lényeg.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Az orosz fél úgy döntött, hogy nem hajtja végre az ukrajnai különleges hadművelet kemény változatát, mivel ennek az országra nézve pusztító következményei lennének – mondta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

„Ha más lett volna a helyzet [és az SVO-t nem a kímélő lehetőség szerint hajtották volna végre], akkor, mint érti, sokkal gyorsabban véget érhetett volna ez a hadjárat. De ennek teljesen más következményei lennének Ukrajnára nézve” – mondta Medvegyev az LCI francia tévécsatornának adott interjújában

Ebben az esetben teljesen megsemmisülne az ukrán infrastruktúra, megsemmisülnének a döntéshozó központok, hatóságok stb.
Így viszont kevés érdemi eredménnyel (Mariupol, Luhanszk,Herszon) harcolnak fél éve számottevő veszteségekkel és még mindig tartani kell egy esetleges ukrán ellentámadástól, Donyecket még mindig lövik az ukránok és orosz területre is folyamatosak a támadások, miközben látványosan kevesebb az orosz rakéta főleg Kalibr indítás és az elvesztett modern technika helyett sem jelenik meg tömegével a pótlásuk és még csak egy korlátozott mozgósítást sem mernek elrendelni. Fél kézzel nem lehet harcolni!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Mihail Finkel rabbit, a jogtudomány doktorát, politológust meghívták egy izraeli orosz nyelvű tévécsatornához, remélve, hogy hallani fognak tőle Oroszország elítéléséről és Ukrajna támogatásáról. De aztán valami elromlott
"Nem szabad ellenkezni Oroszországgal. Zelenszkij alatt 36-szor, Ukrajna Izrael ellen szavazott az ENSZ-ben, hősei Petliura, aki 200 ezer zsidót ölt meg. És Shukhevics [is nemzeti hősük],aki egy SS tiszt volt . Továbbá Stepan Bandera és Hmelnyickij is nemzeti hőse Ukrajnának, aki 300 ezer zsidót ölt meg. Minden évben volt Kijevben az SS Galicia felvonulása. Ez söpredék, ez egy neonáci rezsim. Ez nem orosz propaganda, ezek az Izrael Külügyi Hivatalának szavai ! Az említett nemzeti hősökről utcákat neveztek el. Izrael Kijevi nagykövete , többször elmondta, Bandera gyilkos és fasiszta , nem hős!
A műsorvezető azon megszólalásaira , hogy ne a múltról hanem a jelenről beszéljünk a rabbi a következőt mondta: a béke mellett vagyok és a háború ellen, de nem kell a népem és a családom gyilkosait hősökként feltüntetni ! És nem kell ellenkezni egy olyan hatalmas országgal, amelynek Szíriában katonai bázisai vannak és aki egy csettintésre ránk irányíthatja rakétáit”

Ukrán-orosz konfliktusFB
Igen, belepukkantott a nullás lisztbe a rabbi.. :)
Az utolsó mondata meg kifejtette a racionális tényeket.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
"megsemmisülnének a döntéshozó központok, hatóságok stb."

ez utóbbiak azért nem volnának kívánatosak?
Igen, enélkül nem annyira értem, hogy akarnak háborút nyerni, ugyanígy az összes vasúti csomópont szétlövése, a nyugati eszközök beáramlásának megakadályozása érdekében alapvető lenne.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113
Felkerült ez a videó a netre, egy sztarobelszki autórobbanásról - augusztus 11-én merényletet követtek el az LPR Belügyminisztériumának MREO-jának vezetője, Askyar Laishev ellen.
A már korábban említett ukrán állami terrorizmus, amit Daria Dugina ellen is használtak

Még jó, hogy Oroszországot akarta elítélni Ukrajna terrorizmus vádjával, Motorola, Givi és a mostaniak után ...
 
W

Wilson

Guest
Megint idelöktél valamit mindenféle alátámsztás nélkül.
Persze, nem ér semmit, de azért rakják még mindig.. mert hülyék. Vagy mert a katonáknak biztonság érzetet ad.. még véletlenül sem azért, mert amúgy ér valamit egy ilyen tákolmány pl egy Szent Javelin (xD) ellen is.
Nem löktem ide semmit, két okból sem egyrészt fenn vannak a neten , azok a felvételek amelyeken napellenzős T-72B3-t lőttek ki , másrészt május magasságában, raktam fel egy orosz cikket ebbe a topikba amelyben egy orosz harckocsi parancsnok mondja el az ukrajnai harctéri tapasztalatait , és nagyon határozottan elmondja, hogy a napellenző csak gondot okozott a számukra,pl akadályozta találat esetén a harckocsi elhagyását és nem védett a felülről támadó ATGM-k ellen..
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Megy a tyechnyika a Krími-híd irányába. Erősítés a déli frontra-Nyikoljev elleni offenzívához


-------------------------------------
Négyszáz kilométeres légiirányítás: hogyan működik a "Niobium" orosz radar Ukrajnában

Az orosz légvédelem nap mint nap visszaveri a nacionalisták támadásait a különleges műveleti övezetben. Az ukrán fegyveres erők UAV-okat, több rakétavetőt és Tochka-U ballisztikus rakétákat használnak.

A Niobium radarállomás segít időben reagálni az ilyen fenyegetésekre. A rendszer mindent lát, ami 400 kilométeres távolságból történik az égen, még a repülő madarakat is. Egyszerre több száz objektumot képes figyelni, automatikusan kiszűrve azokat, amelyek nem jelentenek veszélyt.


-----------------------------------------
Az ukrofasiszták titokban egyszerű civil teherautókat használva hoznak be Nyugatról katonai felszerelését Ukrajnába.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
T-14 atomgránáttal elég ütős lenne?

Egyenlőre a T14 egy kis szériás még talán nem is végleges verziójú harckocsi.Ezt az atomgránátot meg már a 60-as évek végén tervezték harckocsira de nem lett belőle semmi.A 152 milis harckocsi löveges armatából még prototípus sincs
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Megy a tyechnyika a Krími-híd irányába. Erősítés a déli frontra-Nyikoljev elleni offenzívához

Szvsz, ha Nyikolajevhez/Mikolajivho küldik az erősítést akkor megint csak bakot lő az orosz hadvezetés. De ahogy az első szavamból is kiderülhetett, ez az én véleményem és egyáltalán nem lepődnék meg, ha így lenne.