[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Az orosz GDP még a saját bevallásuk szerint is súlyosan beszakadt, ráadásul amúgy is a magyar átlag életszínvonal alatt vergődtek. Van egy csokor régész ismerősöm, elég sokat járnak kapirgálni Oroszországba, hát...elképesztően szomorúan néz ki az ország nagy része a beszámolóik szerint.

És ezzel párhuzamosan nekem is sok nyugati ismerősöm van, helyiek plusz kint élő barátok, családtagok. Kérdeztem tőlük, hogy tényleg az van amit a magyar állami média ont magából, hogy lassan el kell döntenetek ott nyugaton, hogy esztek vagy fűtőtök? Azt válaszoltak, hogy el nem tudják képzelni, hogy ezt a marhaságot honnan szedték. A kaja ugyanannyiba kerül mint itthon, de ott a minimálbér 3000-4000 forint óránként.

A méregdrága Sziget fesztivál megint tele volt külföldiekkel, megkérdezte egy látogatótól az egyik riporter, hogy drágálják e az egészet (5000 forint egy girosz tál, 4000 forint egy vodka szóda), azt mondták ez átlagos, korrekt ár. A magyarok meg kapkodták a levegőt...

Inkább kérdezik tőlem, tőlünk magyaroktól azt, hogy "mi lesz veletek" ha az EU-s segélyeket végül nem kapjátok meg? Mert akkor jön az 500-600 eurós forint és a teljes collapse.
Érdekes, én meg végighallgattam pár külhonban élő és dolgozó kollégát (német), és egyelőre megy a fejvakarás az echte német kollégáiknál is. A gáz árát emelgetik, és úgy saccolják a középréteg ki fogja bírni, csak nem tud majd félretenni. Lejjebb gond lesz. De egyelőre minden spekuláció, mert senki sem tudja meddig emelkedik az ár.

El kell fogadni hogy nyugaton az eltérő történelem miatt sokkal nagyobbak a tartalékok, és van hova nyúlni a gazdasági gyarmattartóknak, először úgyis itt húzzák meg a nadrágszíjat.

Ez viszont nem azt jelenti hogy alapvetően jó irányba mennek. A nyugatnak lényegesen több lehetősége van diverzifikálásra, ennek ellenére botladozik. Nekünk földrajzilag nincsenek ilyen lehetőségeink (tengeri kikötő, szén, vízenergia stb.), és nem úgy tűnik hogy rosszabb feltételekkel várnánk a telet! Akkor ki a hülye?

Az Eu-s pénzek más tészta, a nemzeti kormányt meg akarják buktatni hogy elprivatizálják amit lehet és elvegyék a NER-es cégek elől a piacot - számukra a profit nem jó helyen képződik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 891
113
CNN:
Ukrajna az Egyesült Államok által a 2008-as dél-oszétiai háború után kidolgozott ellenállási koncepciót használja

Hat hónappal az orosz különleges hadművelet kezdete után amerikai és európai tisztviselők azt mondják, hogy Ukrajna sikeresen alkalmazta az amerikai különleges műveleti erők által kifejlesztett ellenállási módszert az Oroszország elleni harcban. Ez az Ellenállás Operatív Koncepciója (OCS), amelyet 2013-ban hoztak létre az Oroszország és Grúzia közötti háború után.

Erről a CNN számol be.

Az újság szerint a koncepció értéke Nyugaton csak a Krím 2014-es annektálása után realizálódott. A Nyugat fokozta annak tanulmányozását, hogyan tervezzenek meg egy olyan totális védelmet, amely nemcsak a katonaságot, hanem a polgári lakosságot is bevonja.

A februárban elindított különleges hadművelet az OKS kísérleti terepe lett.

A koncepció innovatív és nem szokványos megközelítést kínál a hadviselés és a teljes védelem terén.

„Az átfogó védelem szempontjából az ukrán hatóságoknak minden rendben van. Minden erőforrást bevetnek, valamint néhány nagyon szokatlan eszközt is, hogy aláássák az Orosz Föderáció fegyveres erőit” – mondta Mark Schwartz nyugalmazott altábornagy, aki a doktrína kidolgozása során az európai különleges műveleti parancsnokság parancsnoka volt.

A közelmúltban a krími bombázások sorozatában Kevin Stringer nyugalmazott hadsereg ezredese, aki az ellenállás koncepcióját kidolgozó csoportot vezette, annak használatának jeleit látja.

"Mivel ezt a szokásos módon nem lehet megtenni, különleges műveleti erőket kell alkalmazni, és ezeknek [az erőknek] ellenállási támogatásra lesz szükségük - hírszerzésre, erőforrásokra, logisztikára -, hogy elérjék ezeket a régiókat" - mondta Stringer.

A CNN birtokába került ukrán kormányjelentés elismeri, hogy Ukrajna áll az orosz bázisok és egy lőszerraktár elleni támadások mögött. A messze az ellenséges vonalak mögött végrehajtott támadásokat az Egyesült Államok és más országok Ukrajnának küldött fegyvereinek hatótávolságán kívül hajtották végre, a robbanásokról készült videón sem rakéták, sem drónok nem látszottak. Oroszország a robbanásokat szabotázsnak tulajdonította.

„Nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy az OKS elvei jól működnek valós harci körülmények között” – mondta Stringer.

Április elején az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának parancsnoka, Richard Clarke tábornok azt mondta a Szenátus Fegyveres Szolgálati Bizottságának meghallgatásán, hogy az Egyesült Államok az elmúlt 18 hónapban segített a különleges erőkhöz rendelt ukrajnai ellenállási erők kiképzésében. Arra a kérdésre, hogy látja-e sikerét ennek a képzésnek a jelenlegi konfliktusban, Clark igennel válaszolt.

A konfliktus kezdetén az ukrán hatóságok létrehoztak egy weboldalt, amely bemutatja az ellenállás különböző módjait. A webhely leírja az erőszakmentes cselekvés alkalmazásának módjait, beleértve a tömegrendezvények bojkottját, a sztrájkot, a humort és a szatírát.

A cél az oroszbarát hatóságok kormányzási képességének aláásása. Az ellenállási doktrína erőszakos cselekményeket is sugall, köztük Molotov-koktélok használatát, szándékos gyújtogatást és vegyi anyagok hozzáadását a gáztartályokhoz a járművek megsemmisítésére.

A doktrína széles körű üzenetküldő kampányt is követel a konfliktussal kapcsolatos információk ellenőrzése, a hatóságok üzeneteinek terjedésének megakadályozása és a lakosság egységének megőrzése érdekében.

Elterjedtek az orosz tankok elleni ukrán csapásokról készült videók – gyakran zenei kísérettel –, valamint a kóbor állatokat megmentő ukrán katonákról készült felvételek. Ez is az ellenállás részévé válik, lehetővé téve Ukrajnának, hogy a maga javára alakítsa a nyugati média címlapjait, és gyakran humanizálja az ukrán hadsereget oly módon, ahogyan az oroszoknak nem sikerült.

Az ellenállás élén Volodimir Zelenszkij elnök áll, aki késő esti videóival és gyakori nemzetközi beszédeivel napirenden tartja a konfliktust.

A háborúról szóló hírek özöne külföldről érkező támogatási hullámot váltott ki, és sikeresen növelte az ukrán nyugati kormányok fegyver- és lőszerellátását.

Általánosságban elmondható, hogy a CCS alapot ad az ország ellenálló-képességének, külső nyomásnak való ellenálló képességének növelésére. A doktrínának nincs univerzális változata – minden országhoz alkalmazkodik a képességeitől és a terepétől függően. Nem célja lázadás létrehozása vagy támogatása; célja a kormány által jóváhagyott erők létrehozása, amelyek a szuverenitás helyreállítása érdekében fellépnek a külföldi beavatkozások ellen.

Az OKS létrehozása után csak Észtország, Litvánia és Lengyelország fejezte ki lelkesedését iránta. De a Krím annektálása után gyorsan megnőtt a módszer iránti érdeklődés.

Eddig 15 ország vett részt valamilyen képzésben az ellenállás doktrínájáról.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Ja, a moszkvai politikai elit történelmileg arról híres, hogy ahova beteszi a lábát ott virágzó gazdaság szökken szárba:) Ha Ukrajna a 2000-es évek elején belépett volna az EU-ba most minimum úgy élnének mint a lengyelek...de lehet még jobban. Orosz szatellit államként viszont a jól megszokott szürke szegénység várna rájuk, örökre.
Ukrajna 2000-ben az EU-ba? Némi helyismereti hiányra vall ez a kijelentés.
Egyébként, én magyarként azért sem szurkolnék az ukrán Eu-nak, mert minket ez rohadt hátrányosan érintene. Tudom, igazi europér csak a gazdag Eu országok érdekeit szabad hogy nézze.
A többiről... pont te írtad hogy ha nem jön az Eu pénz akkor elmegy a forint. Ez azért elég hátrányosan érintene minden állampolgárt. És most pont ezzel zsarol az Eu. Tehát: ha nem a szájuk íze szerint ugrálsz akkor nincs "virágzó gazdaság". Juj de demokratikus!
Egyébként az Eu pénz az nem segély, hanem szerződés szerint jár amiért kb. odaadtuk a piacunkat.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113
Ez már mindenképp a harctéren fog eldőlni, tényleg "csak" annyi a kérdés ki bírja tovább, béketárgyalás itt nem mostanában lesz...

Medvegyev: Akkor se állítjuk le a háborút, ha Ukrajna lemond a NATO-tagságról


Moszkva akkor sem fogja leállítani az ukrajnai hadjáratát, ha Ukrajna hivatalosan is lemond a NATO-csatlakozási törekvéseiről – közölte pénteken Dmitrij Medvegyev.

Az Észak-Atlanti Szövetségben való részvételről való lemondás most létfontosságú, de ez már nem elegendő a béke megteremtéséhez
– jelentette ki Medvegyev az LCI televíziónak.
Oroszország folytatni fogja a műveletét, amíg céljait el nem éri
– tette hozzá.

Mihajlo Podoljak: A tárgyalóasztalnál érhet véget a háború, de van egy kitétel

Oroszország csak akkor igazán kész a békére, ha jelentős taktikai veszteségeket szenvedett el. Akkor felhagy az ultimátumokkal, és kénytelen meghallgatni mások érveit. Amikor Ukrajna eléri az 1991-ben megállapított határokat, Oroszország készen fog állni arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön és aláírja a békeszerződést. Ez az egyetlen lehetőség Európa liberális értékeinek és szabadságának garantálására
– idézi a tisztviselőt a Kárpátalja. Podoljak hozzátette, szerinte Putyin terve az, hogy visszaállítsa a Szovjetuniót.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113
Az ukránok töretlenül álmodoznak a mindent elsöprő ellentámadásról...

A katonai szakértő szerint akár tavaszig is elhúzódhat a háború

Az ukrajnai háború 2023 elejéig vagy tavaszáig elhúzódhat, minden a fegyverellátás ütemétől függ – ezt Oleg Zsdanov ukrán katonai szakértő jelentette ki.
Megjegyezte, hogy egyes előrejelzések szerint a háború akár jövő őszig is eltarthat, de nem ért velük egyet.
„Ezt a képletet tudom javasolni a háború végének előrejelzésére. Amint a fegyvertételek ipari mennyiségben Ukrajnába érkeznek, még közelebb kell hozni azt az időpontot, amikor a katonáink visszatérnek a partnerországok katonai központjaiban folytatott kiképzésekről. A visszatérésüktől számítva három-négy hét múlva állhat készen az ország az ellentámadásra” – véli Zsdanov a Unian szerint.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 065
113

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
803
7 995
93

Ez hamar ment.
Esetleg az amcsi tanúvédelmi program lett volna esély. De Ausztriában annyi a külföldi hírszerző és ügynökség, hogy kb esélytelen túlélni...
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 355
26 633
113
Az EU-pénzek, amit kapnánk, állítólag hitelből vannak, nem árt tudni. Ha igaz amit mondanak, akkor az EU-nak 1.700 milliárd Euro hitele van? Ki fogja ezt kifizetni? Ukrajna még benne sincsen, de már megreformálná.
Az ellenállási koncepciónál nem félnek attól, hogy visszafelé is elsülhet.
Ukrajnának nem kell belépnie a NATO-ba, már nem hivatalosan régen benne van annyira, hogy Oroszországot fenyegesse. Pl. csak egy dolog: B-52 repülések a határ mellett tavaly! Az ukrán szagértők mintha más univerzumban lennének. (jó anyagot szívnak).
Dugina gyilkosa csak egy valaki, azokat kell megtalálni, akik kiadták az utasítást neki! Nem szeretnék azok helyében lenni.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Hmelnyickij – oroszellenes hisztéria és elszabadult lakhatási költségek

Dmitrij Kovalevics, Ukraina.ru, 2022. augusztus 22. (saját fordítás)

https://ukraina.ru/20220822/1037840042.html

1029457738_0:120:1280:840_640x0_80_0_0_9e233c6007dc5e98f2ae7f8867904357.jpg.webp


Hmelnyickij városa, korábbi nevén Proszkurov, 1954-ben kapta új nevét Ukrajnának Oroszországgal való újraegyesítésének 300. évfordulója tiszteletére – ugyanakkor, amikor a Krím-félszigetet is átadták. Hmelnyickij nacionalistái megpróbáltak petíciót indítani az eredeti név visszaadását követelve, de csak néhány tucat honfitársuk támogatta őket.

A szovjet idők óta a város stratégiai helyzetéből adódóan az ország egyik legfontosabb katonai bázisa. Ez most is így van, bár az innen érkező katonák jelentős részét átcsoportosították a harci övezetbe.

Ellenkező irányból belső menekültek ezrei érkeznek a Hmelnyickiji területre, akiket elhagyott úttörőtáborokban helyeznek el a Szovjetunió és Lengyelország egykori határa (1920-1939 között, a ford.), a Zbrucs-folyó partján.

A belső áttelepültek beáramlása oda vezetett, hogy a lakások iránti kereslet meghaladja a kínálatot. Hiába emelték a lakások bérleti díját a két-háromszorosára, még mindig nincs belőlük elég.

A helyi ingatlanügynökségek szerint ma már 500 fizetőképes család nem tud lakást bérelni a városban. Gyakran irodahelyiségeket adnak bérbe lakás céljára, ahol nincs víz és illemhely.

A közeljövőben a Hmelnyickiji terület további 50 000 belső menekültet kíván befogadni, akiket Kramatorszkból és Szlavjanszkból ténylegesen elűztek. Egyelőre az iskolákban tervezik őket elszállásolni, amennyiben szeptember 1-jétől nem kezdődik meg a normál offline tanítás.

A nyugati források költségére a betelepülőket aktívan próbálják "ukranizálni". A szociális vagy lakhatási segélyben részesülés feltétele gyakran nyelvtanfolyamokon, továbbá történelmi és kulturális kurzusokon való részvétel, ahol a fő hangsúly az oroszok elleni gyűlöletkeltésen van.

A program neve "bevándorlók integrációja a helyi kulturális közösségbe", mintha Indiából vagy Etiópiából érkező migránsokról lenne szó.

A donbasszi és harkovi áttelepültek gyermekeit a neonáci „Nemzeti Hadtest” (Nacionalnij Korpusz) helyi szervezete a „Nemzet ereje” elnevezésű táborba toborozza a Hmelnyickiji területen lévő Ivankovci (Ivankivci) faluba. A táborból a gyerekeket küldik pénzt és egyéb "alamizsnát" gyűjteni az Ukrán Fegyveres Erők (VSzU) számára.

Szó szerint minden szupermarket vagy bevásárlóközpont mellett nyolc éves kislányok állnak egy „Segítsünk a VSzU-nak” feliratú dobozzal.

A terület északi részén, a Nyikolaj Osztrovszkij (szovjet író, „Az acélt megedzik” szerzője, a ford.) által megörökített Sepetovkában (Sepetyivka) 2020-ban nyílt meg a „Propaganda Múzeum” az író egykori irodalmi múzeumában. Fenntartója az Ukrán Nemzeti Emlékezet Intézete (UINP).

Ma a Propaganda Múzeumban semmi nincs, ami kapcsolódna Osztrovszkijhoz. A kiállításokat „Ukrajna hőseinek” szentelik, akik a donbasszi köztársaságok elleni háborúban estek el. Az UINP rendezvényeket szervez a múzeumban, ahol az iskolásoknak és a belső menekülteknek mondanak meséket "Ukrajna harcáról a létért és az európai civilizációért Góliát ellen ", vagyis Oroszország ellen.

Más szavakkal, a múzeum már most megfelel a 2020-ban felvett nevének.

Valami hasonlót láthatunk a Hmelnyickiji atomerőmű melletti Nyetyesin (Nyetyisin) városának helytörténeti múzeumában. Oleg Bobrovickij, Vlagyimir Karvaszarnij és Natalja Jeremenko helyi művészek plakátjain nyílt oroszellenes propagandával mossák az erőmű dolgozóinak agyát.

A plakátokon az oroszokat nyíltan "emberalattinak" nevezik, rovarként és főemlősként ábrázolva őket. A Zaporozsjei Atomerőmű körüli válság hátterében az ukrán hatóságok fokozták az ukrán atomerőművek dolgozóinak agymosására tett kísérleteiket.

Az egyet nem értőket azonosítják az ukrán különleges szolgálatok által létrehozott hamis "oroszbarát" fiókok és oldalak hálózatán keresztül.

Augusztus 12-én a Hmelnyickiji terület ügyészsége vádat emelt a Hmelnyickiji Lakásügyi és karbantartási iroda egyik alkalmazottja ellen, aki egy ilyen bloggerrel való beszélgetés során az orosz különleges hadműveletet törvényesnek nevezte.

A minap ugyancsak a Hmelnyickiji területen hozott ítéletet a bíróság Sztarokonsztantyinov (Sztarokosztyantinyiv) város polgármesterének 74 éves tanácsadója ellen. A helyi média szerint áprilisban azt tanácsolta a város újságíróinak, hogy ne használják a "rasiszta" kifejezést, mert az sérti az oroszokat.

A hmelnyickiji helyi hatóságok minden lehetséges módon szítják az oroszellenes hisztériát. Az elmúlt években a város és a régió a szélsőjobboldali Szvoboda párt "rezervátumává" vált, amely párthoz a polgármester, Alekszandr Szimcsisin is tartozik.

Ennek ellenére a Dnyeszter sziklás partjain, ahová a helyiek pihenni járnak, nem hallatszanak politikai szóváltások. A donbasszi áttelepültek és a környező vidékek lakói a Dnyeszter felé sietnek, hiszen a tengerpartot elaknásították és itt napnyugtakor, a tücskök ciripelését hallgatva akár az a benyomásuk is lehet, hogy Ukrajnában az elmúlt nyolc évben semmi nem változott.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Egy hír az index-től

Az Egyesült Államok tengeren szállít fegyvereket Ukrajnába

A Pentagon az elmúlt hónapokban kiterjesztette az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat a légi szállítás helyett a tengeren keresztül – írja a Washington Post.
A tengeri fegyverszállítás néhány héttel az orosz invázió kezdete után kezdődött, de tavasszal jelentősen kibővült, amikor Washington elkezdte Kijevet ellátni tarackokkal és más nehézfegyverekkel, amelyekhez folyamatos lőszerutánpótlásra van szükség. A lap megjegyzi, hogy bár a légi úton történő szállítások hatékonyabbak, a tengeri szállítás nagy mennyiségű áru szállítását teszi lehetővé, ami lehetőséget ad Kijevnek arra, hogy fegyverkészleteket halmozzon fel.

Ok, de hogy és hová (melyik kikötő)?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 036
87 869
113

Ez hamar ment.
Nem égett meg a lánya. Kirepült. Hülye hvg.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország kivonja „szíriai” S-300-as rakétaütegét, és a Fekete-tengerre szállítja
Oroszország „ajándékba adta” Szíriának az S-300-ast egy baráti tűzeset után, de továbbra is Oroszország ellenőrzése alatt állt, és most Ukrajna felé tart.

 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 880
35 292
113
Esetleg az amcsi tanúvédelmi program lett volna esély. De Ausztriában annyi a külföldi hírszerző és ügynökség, hogy kb esélytelen túlélni...
én tuti inkább miskocra menekültem vólna kalányos milágró állnéven a helyébe és varázs dohányt árúltam vólna a helyieknek hogy még véletlenűl se adjanak ki :D és inkább a helyi Családokkal vállaltam vólna az összetűzést fél egy évig amég kicsit csitulnak az események...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113
Érdekes, én meg végighallgattam pár külhonban élő és dolgozó kollégát (német), és egyelőre megy a fejvakarás az echte német kollégáiknál is. A gáz árát emelgetik, és úgy saccolják a középréteg ki fogja bírni, csak nem tud majd félretenni. Lejjebb gond lesz. De egyelőre minden spekuláció, mert senki sem tudja meddig emelkedik az ár.

El kell fogadni hogy nyugaton az eltérő történelem miatt sokkal nagyobbak a tartalékok, és van hova nyúlni a gazdasági gyarmattartóknak, először úgyis itt húzzák meg a nadrágszíjat.

Ez viszont nem azt jelenti hogy alapvetően jó irányba mennek. A nyugatnak lényegesen több lehetősége van diverzifikálásra, ennek ellenére botladozik. Nekünk földrajzilag nincsenek ilyen lehetőségeink (tengeri kikötő, szén, vízenergia stb.), és nem úgy tűnik hogy rosszabb feltételekkel várnánk a telet! Akkor ki a hülye?

Az Eu-s pénzek más tészta, a nemzeti kormányt meg akarják buktatni hogy elprivatizálják amit lehet és elvegyék a NER-es cégek elől a piacot - számukra a profit nem jó helyen képződik.
Telitalálat! Nem értem, hogy akik korrupcióról beszélnek, miért nem néznek egy kicsit távolabbra és magasabbra. A lengyel kormányt is meg akarják buktatni, azt elképzelhető, hogy sikerül. Ha a korrupcióról lenne szó, Ukrajna az EU közelébe sem kerülhetne.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Nem lőtték szét a civil infrastrultúrát, és itt ne a hidakra gondolj elsősorban, hanem az energiaszektorra (nem kell elpuszítani egy erőművet ahhoz, hogy hogy használhatatlanná tedd, bőven elég a trafóállomását szétlőni) és a kormáynzati épületekre és a vasútállomásokra. Mi lenne Ukrajnával, ha fél éve nem lenne se áram, se víz se gáz az embereknek, a közigazdgatás is romokban heverne és a nagyvolumenű áruszállítás is megbénult volna, mert szétlőtték az első két hétben? Szerinted hány menekült lenne, ebben az esetben?
Ha már hidak, nem mind1, hogy egy hidat hetekig lősz 100kg-os harcéirészű rakétával (a HIMARS rakétái) vagy 500kg-os harcirészű Iszkanderrel, ahol a becsapódás sebessége is jelentősen nagyobb.

A hidakat nagyon szét kell csapni, ahhoz, hogy ne lehessen hamar helyre állítani. A vasbeton szerkezetű hidakkal, építmények kell mindenkinek meggyűlt a baja.
Hány vasút állomás van Ukrajnában? Pár ezer?
A vasútttal ugyan az a gond:: helyre lehet állítani, ezért vannak az út-, vasút építő ezredek a műszaki csapatoknál. A dízel mozdonyok, sőt valahol még a gőzmozdonyok sincsenek kidobva.
A közúti infrastruktúra rombolása szinte lehetetlen, mert csak a hidakat tudod alacsony hatásfokkal tombolni. Az utakat nem, mert megkerülik a rombolást. A katonai és polgári teherautók jó része terepjáró. Erdei utakon is tudják szállítani a hadianyagot.
Az erőműveket ki lehet kapcsolni, de azért elég sok aggregátor van manapság mindenhol, szóval ettől még nem biztos, hogy célt érnek.
Ukrajna hatalmas. Iszonyat nagy távolságok, rengeteg út, közlekedési infrastruktúra.
E mellett pont annyira tűrőképes az ukrán, mint a ruszki. Az sem menekült el Donbasszból.

Szóval a "leromboljuk Ukrajnát" szöveg hazugság, mert még lett próbálva..
Ennyit bírt az orosz sereg.
Medvegyev most menti a menthetőt, kitalálta ezt a low OPS sztorit.
Persze, azért állnak így, mert nem is igazán háborúznak.
Hihető.
;)

Ez nem háború, hanem "különleges Hadművelet" , mert ha az orosz komolyan gondolta volna a háborút 1 hét alatt túl lett volna Ukrajna elfoglalásán, igaz tán földig rombolva sokmilliós áldozattal.

Egyébként az orosz támadás elindulásakor, és intenziv kezdete miatt nagyon sok katonai elemző erre számított.
Aztán jött az ébredés - erről a Big Game-ről senki semmit nem tud (nyilvánosan)

Most még csak a "háborús" operett nyitányát, láthattuk halhattuk élőben, nyáron írták át az uborkaszezonban az I. felvonás kottáit, épp most a cserék zajlanak (kottacsere, katonák, felszerelések hadianyag mozgatása a háttérben, kesztyűzött bábcsere előkészületek a politikusi médiacirkuszi bábszinházban.)

Ezért nem mondhatunk véleményt a több évre tervezett konfliktusról, eddigi menetéről hiszen az egyik nagyfőnök az USA jelentette az egyik utolsó "segélyezés" megszervezésével kapcsolatosan, hogy azt 2 3 évre elnyújtva tervezi leszállítani.

Én hiszek a Nagyfőnöknek, ő biztosan tudja mit csinál hiszen részben ő tervezte.

A cserékkel kapcsolatosan :

A F.O.S média méga pápát is kikezdte, rendszeresen irogatják már a lemondatását eröltető, előkészítő cikkeket, és tolják ki közlésre az irányításuk alatt álló világsajtónak. Mintha Trump Tramplivá tételét most 4 év helyett pár hónap alatt a pápával akarnák eljátszani (ennyire sürgős?)

Egy fórumtárs anyagából:

„A jelenlegi egyházfő több területen is lejáratta már magát”,
„A latin-amerikai származása nem mentheti sem a teológiai hagyomány, sem a gazdasági kapcsolatokra vonatkozó nevetséges kijelentések iránti kiterjedt tudatlanságát, sem az (egyházi) populista kudarcokat. „
„Erkölcsi tekintélye elfogyott.”
Az ukrán kormány is berendelte apostoli nunciust, hogy kifejezze Ukrajna csalódottságát.”

Előzmény:
Az egyházfő kijelentette, hogy Dugina ártatlan áldozat, a háborúért pedig a NATO a felelős. A NATO rátörte az ajtót Putyinra.

No comment..

A ruszki megpróbálta egy hét alatt lerendezni Ukrajnát. Nem sikerült, Kijevnél szarrá verték a legjobb csapatait.
Most kénytelen azt hazudni, hogy nem is teljes erővel, nem is komolyan háborúznak.
Mintha "minden terv szerint" menne.
Terv szerint mészárolták le őket Kijevnél, terv szerint vesztettek ezer harckocsit.

Komolytalan hazudozás. Hiteltelen az egész kommunikációjuk. Igen, az ukrán is az.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 728
17 142
113
Érdekes, én meg végighallgattam pár külhonban élő és dolgozó kollégát (német), és egyelőre megy a fejvakarás az echte német kollégáiknál is. A gáz árát emelgetik, és úgy saccolják a középréteg ki fogja bírni, csak nem tud majd félretenni. Lejjebb gond lesz. De egyelőre minden spekuláció, mert senki sem tudja meddig emelkedik az ár.

El kell fogadni hogy nyugaton az eltérő történelem miatt sokkal nagyobbak a tartalékok, és van hova nyúlni a gazdasági gyarmattartóknak, először úgyis itt húzzák meg a nadrágszíjat.

Ez viszont nem azt jelenti hogy alapvetően jó irányba mennek. A nyugatnak lényegesen több lehetősége van diverzifikálásra, ennek ellenére botladozik. Nekünk földrajzilag nincsenek ilyen lehetőségeink (tengeri kikötő, szén, vízenergia stb.), és nem úgy tűnik hogy rosszabb feltételekkel várnánk a telet! Akkor ki a hülye?

Az Eu-s pénzek más tészta, a nemzeti kormányt meg akarják buktatni hogy elprivatizálják amit lehet és elvegyék a NER-es cégek elől a piacot - számukra a profit nem jó helyen képződik.