Igaz vasárnapi, de azt 25 percet mindenképp éri.
Politikai Hobbista, Robert C. Castel
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt is írják, hogy az oroszok fából készült Kalibrokat lőttek rájuk. (Nyudíjas ácsok és kosárfonók faragják ezeket a szabadidejükben, és állítólag sokkal könnyebb kifaragni mint egy HIMARST.)
Szerintem győzelemre állnakAz AFU vezérkara szigorítja a tájékoztatási politikát a fronton történt katasztrofális kudarcok miatt
Új médiakövetelményeket tettek közzé a harcokról való tudósítással kapcsolatban:
A fronton kialakult műveleti helyzet alternatív értelmezése elfogadhatatlan.
Tilos saját előrejelzéseket készíteni.
Csak az AFU-nak van joga jelentést tenni a harci műveletekről, azok előrehaladásáról, következményeiről és eredményeiről.
▪ Tartózkodjanak a pletykáktól, és ne értékeljék az AFU és az Ukrán Védelmi Erők tevékenységét összességében.
xD![]()
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️☠️ Генштаб ВСУ из-за катастрофических провалов на фронте ужесточает информполитику Опубликованы новые требования к СМИ о том, как освещать боевые действия: ▪️Недопустима альтернативная трактовка оперативной обстановки на фронте. ▪️Нельзя давать собственные прогнозы. ▪️Сообщать о боевых...t.me
Na muti azt a fa Himarst.Fábol tákolt kamu-HIMARSokat használnak az ukránok az oroszok megtévesztésére. Ezért is mondogatják a ruszkik, hogy már több HIMARS-ot lőttek ki mint amennyit az USA küldött nekik...
Már legalább 10 drága Kalibrt lőttek el a semmire az oroszok.
![]()
Ukrainian forces using dummy HIMARS to lure Russian missiles - WP
Ukraine has tricked Russia into wasting expensive long-range cruise missiles on dummy targets that look like High Mobility Artillery Rocket Systems. â Ukrinform.www.ukrinform.net
Mert olyan elképzelhetetlen hogy kamu célokat ácsoljanak?Na muti azt a fa Himarst.
Herszon környékéről azért ellentmondásos információk vannak, s úgy néz ki, hogy az ukrán támadás nem állt meg. Talán ez az utóbbi a biztos. A front többi része áll, vagy orosz "araszolás" van.Szerintem győzelemre állnak![]()
Nem olvastam vissza jó pár oldalt így lehet volt már ez az elképzelés is felvetődve.Herszon környékéről azért ellentmondásos információk vannak, s úgy néz ki, hogy az ukrán támadás nem állt meg. Talán ez az utóbbi a biztos. A front többi része áll, vagy orosz "araszolás" van.
na de mi lesz a elemzőkkel??? "nyugger" kollégával például?Szerintem győzelemre állnak![]()
Olyan mintha egy szakasz lenne akik valamin összevesztek és ezért most leszámolnak egymássalEzt már tegnap is néztem és el nem tudom képzelni, hogy mit látunk a videón.
Nekem nem állnak össze a számok, amiket az oroszok közöltek. 48 hk-t veszítettek az ukránok. És mellette 46 IFV-t. És mellette 1200 fős veszteség.
Jó lenne, ha tapasztalt katonák segítenének nekem legalább tippelni, hogy milyen taktikára utalhat ez? Egy páncélgránátos alakulat 1:3 arányához képest smafu az elvesztett IFV-k száma. A GYHJ veszteséghez képest meg az ember élet, mintha egy egész zl megsemmisült volna logisztikusokkal együtt.
És ehhez képest elég meglepő az a pár szem fogságba esett ember. Ha jól értem, azok is a kárpátaljaiak. Egyetlen valamennyire értelmes magyarázatnak csak azt találtam, ha a hk-kat előre küldték az IFV-ket meg lényegében csak APC szerepkörben használták volna futószalagként szállítani oda-vissza a gépjármű nélküli egység katonáit. De ennek sincs túl sok logikája, miért ne lenne szállító járműve a 128-as dandárnak?
Tényleg nyitott vagyok minden magyarázatra, még ha csak találgatás is.
Tettek egy allitast, tamasszak ala. De meg szetlott fa Himars sincs. Hozzanak kepet rola.Mert olyan elképzelhetetlen hogy kamu célokat ácsoljanak?
100 éve módszer...
Nekem nem állnak össze a számok, amiket az oroszok közöltek. 48 hk-t veszítettek az ukránok. És mellette 46 IFV-t. És mellette 1200 fős veszteség.
Jó lenne, ha tapasztalt katonák segítenének nekem legalább tippelni, hogy milyen taktikára utalhat ez? Egy páncélgránátos alakulat 1:3 arányához képest smafu az elvesztett IFV-k száma. A GYHJ veszteséghez képest meg az ember élet, mintha egy egész zl megsemmisült volna logisztikusokkal együtt.
És ehhez képest elég meglepő az a pár szem fogságba esett ember. Ha jól értem, azok is a kárpátaljaiak. Egyetlen valamennyire értelmes magyarázatnak csak azt találtam, ha a hk-kat előre küldték az IFV-ket meg lényegében csak APC szerepkörben használták volna futószalagként szállítani oda-vissza a gépjármű nélküli egység katonáit. De ennek sincs túl sok logikája, miért ne lenne szállító járműve a 128-as dandárnak?
Fütyülés a sötét erdöben, hogy ne fèljenek...
Az idők folyamán teljesen egyforma lett a stílusotok mindenen kívül nevű kartárssal. Csak nem ugyan oda jártok szolfézsra?
Azért Ukrajna meg fog tutira fagyni. A Zaporozsei atomerőmű adna az ukrán energiaellátás 40%-át.Ezt hamarosan lekötik. Gázt miből fizetik? Itt durva dráma lesz télen akkor is , ha egy centit nem mozdulnak a frontok .
Hol látod az 1 szakaszt? Aki megérkezik az oké, ők egy raj, de fent az a kettő az mi? Őket utálják legjobban a haverjaik és otthagyták?Olyan mintha egy szakasz lenne akik valamin összevesztek és ezért most leszámolnak egymással
Caesar fegyver:
Az irányító szoftver hibásan végzi a számításokat: az első lövés mindig 600-800 méteres lemaradást jelent; az irányító egységek spontán meghibásodnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..