[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Még ott van az a lehetőség is hogy jelentősen csökkentheti Európa a gázfogyasztását a nélkül hogy ez érdemben befolyásoljon bármit is. Sok olyan felhasználási területe van a gáznak ahol kiváltható rövid távon is. Gáz fog jönni télen is alternatív forrásból. Oroszország többet veszít ezzel a játékkal, egy gazdasági háborút nem nyerhetnek meg az oroszok, ez már a SZU-nak se ment, pedig az még tényező volt, Oroszország már nem az.
Látod ha egy picit is tájékozódnál, rájönnél mekkora sületlenségeket hordasz össze.
Az EU gázfogyasztása évről évre nő, és nem csökken, a 2022-es év 15%-al meghaladja az előző éveket!
Értelemszerűen nem fejlődhet egy gazdaság energiahordozó igény növekedése nélkül. Évente minimum a szokásos GDP növekedés rátájával megegyező Energiaigény növekedés duplája a helyes matek!

A valóság az hogy az oroszoknak nincs infrastruktúrájuk hogy más piacra szállítsanak és a technológiájuk sincs meg hogy ezt az infrastruktúrát kiépítsék.
A valóság a fordítottja, az EU-nak nincs infrastruktúrája, hogy más országokból importáljon energiahordozókat.
Tetszik vagy nem, hiányzik pár száz darab olajtanker, és LNG szállító a cél megvalósításához. (Az ismert terminál hiányokról ne is beszéljünk.) Nincs kiépített vezetékrendszer az EU területén, se olaj se gázhoz ami a tengerparti szállítmányok elosztását szorgalmazná.
Ezek megépítése 10 év! Több tízezer kilométernyi vezetékekről beszélünk. Értelemszerűen a meglévők rossz irányba mennek :)

Jelenleg az EU tározókban feltöltött gázmennyiségek közel 50%-a orosz származású.

Mindenközben az orosz olajtankerek tartalmát töltik/címkézik át a görög partoknál STS eljárással tucatszámra. Mindezt EU segítséggel
közbenjárással. Szerinted kinek nincs infrastruktúrája, ha titokban állami intézkedések keretében, hozzuk továbbra is az orosz olajat az EU-ba? Közben a narratívát nyomják a 100-ik szankcióról, hogy Te és társaid terjeszthessétek az igét!
Kicsit nézz már a színfalak mögé, fárasztó a narratívod.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Ha konnyen gyoztek volna a ruszkik, akkor csak megnott volna az etvagyuk. Ujabb allamokat szemeltek volna ki maguknak, hogy terjebek meg Putyin caratyuska kebelere... Kb. ugy jartunk volna Putyinnal, mint Hitlerrel a II. VH elejen. Mindent elneztek neki es a vegen a fel vilag langokban allt..... Szoval, a konnyu orosz gyozelem, meg tobb ember szenvedesevel jart volna egyutt....
Igen, ez reális veszély, és szerintem ez motiválja Nyugat-Európát is. Viszont én tényleg úgy látom, hogy Putyint alapvetően a Szovjetunió szláv magterületeinek szétszakítása miatti revans vezérli, valójában inkább a cári Oroszországot és nem egy új Római Birodalmat akar felépíteni.

Hitler ráadásul már a Mein Kampf-ban, a 20-as években előre leírta mit akar, Putyin a kezdetektől csak a Máltai egyezmény (amit persze nem foglaltak soha írásba) tiszteletben tartását kéri számon tőlünk, a Nyugattól. Ráadásul legkésőbb 2008-tól mindenkinek tudnia kellett volna, ezen a téren meddig hajlandó elmenni...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
A győzelem katonája és az örök láng visszatért Saur-Mogilába

A legendás Saur-Mogila halmon befejeződött a katona alakjának felújítása és felszerelése a felállított sztélén.

Három hónap alatt 4 történelmi domborművet alkottak újra, 3 újat Donbass modern védőinek szenteltek, egy 36 méteres sztélét és egy 9 méteres Győzelem Katonájának alakját;

Itt három műszakban 268 szakember dolgozott. A teljes épület területe 50500 m2 volt.

A komplexum koncepciója változatlan maradt. A Köztársaság fő emlékműve ugyanaz maradt, mint fél évszázaddal ezelőtt.

Az emlékmű ünnepélyes megnyitását a következő napokban tervezik.
Gtj96BjsxpQ.jpg

UbDPOI7zZ8s.jpg

akMKWBB5ep8.jpg

dSjYwnM_hYw.jpg


HkGutx_6Ij4.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Mindenkinek van véleménye, te így látod én amúgy. Az oroszok bele lettek kényszerítve a helyzetbe, ha valaki sarokba szorul, védekezik.
Másként éli meg mindenki a történelmet, valószínüleg minél idősebb vagy, annál több a közvetlen megélés és nem csak mások írásaiból vezeted le a világnézetedet.
Én megengedhetem magamnak, hogy így lássam, sem te, sem mások nem tudnak ennek ellenkezőjéről meggyőzni. Amit látok, olvasok egybevág a szemtanuk beszámolóival. Itt ne azokat értsd, akiket az orosz, vagy az ukrán média mutogat, ők mindnyájan részei a propagandának. Lehet beszélni menekültekkel Magyar országon is, de sok a belső menekült Nyugat-Ukrajnában is. A nagyfokú tüzérségi használat pedig már csak egy következmény. Miután a háború első szakaszában nagyok voltak a veszteségek, most már űrmérettel harcolnak elsősorban, így kimélik a saját csapataikat.

Amúgy meg igen, természetesen az oroszok nagyon elszámolták magukat. Azt gondolták, az ukránok szívesen fogadják majd őket (legalább keleten, ahol elsősorban orosz nyelvűek élnek). De nem ez történt, sajnos, pedig így sokkal kevesebb ember halt volnameg feleslegesen.


Amúgy meg ha tényleg ennyire balfaszok az oroszok, lehet menni önkéntesnek, gyűjteni a tapasztalatokat Én a békére várok, de sajnos az egyre távolodik, köszönhetően a sok harcias oroszellenes gondolkodónak.

A ruszki nincs belekényszerítve semmibe. Ezt a februári kudarc miatt kénytelen hazudni. Ha akkor nyer, elfoglalja Kijevet, putyinféle bábkormány alakul, a vezetés átáll az ő oldalára, akkor most nem kellene azt hazudni, hogy jajj, ez a sok felesleges áldozat valójában a gonosz nyugat miatt van. Ők a sátáni háttérhatalom, akik titokban az oroszok kiírtására törekedtek és Putyin a kelet-ukrajnában élő oroszok miatt volt kénytelen beavatkozni.
Akkor nem kellene magyarázni az okot, a motívációt. Ez egyszerű felelősség hárítás. Putyin az orosz birodalmi álmok bűvöletében él, szeretne megdicsőülve bevonulni az orosz történelembe. Ez a háború inkább az ő becsvágyáról szól, mint a szerencsétlen Kelet-ukrajnai oroszok sorsáról.
Majd az utókór megítéli tetteit.
Nekünk, magyaroknak az orosz befolyás nem jó, így érdekünk, hogy veszítsen. Ha ehhez Ukrajna győzelme kell, akkor úgy. A meggyengült ukránnal egyszerűbb lesz rendezni Kárpátalja sorsát, mint a győztes orosszal, aki akár atommal is fenyegethet minket. Ukrajna soha sem lesz olyan erős, mint az orosz volt. Már az atom miatt sem. Az ukrántól vissza tudjuk venni Kárpátalját, a ruszkitól nem. Ezt itt sokan, magukat jobboldalinak vallók nem akarják érteni. Valamiért....:rolleyes:

Ha békére vágysz, akkor ne az oroszokhoz menj önkéntes katonának. Valahogy mindig úgy alakul, hogy muszáj valakit megtámadniuk, lerohanniuk. o_O
Mindig nácik ellen harcolnak, természetesen.... ;)
Meg biolaborok ellen is. Vagy az amerikai karvajtőke ellen. Meg a gyíkemberek ellen. Őket mindig bántják. Tehát mindig van, lesz ellenségük.
Ha mégis jelentkeznél hozzájuk, akkor a toborzó iroda telefonszáma:
56-68-79 :cool:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
A ka-52 az igazán ami hatéköny az egész harcban ! A többi vagy talál vagy nem !PL Grad, uragan, tos ,
Tuti nem mernel odaallni egy Grad vagy Tos celpontnak. Esetleg Kalibr, Iszkander es egyeb égből potyogo tarsaik?

Permetezodronnak meg jo lehet!

Valami hutocsoveket lottek meg a hoholok az eromuben. Semmi kulonos...
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 751
93
Aki hülye meghal. Ezt hívják evolúciónak, ne bosszantsd magadat rajta. Az a baj, hogy ezek nem ismerik ezt a rohadt ukrán maffia állomot. Ott éltem, én igen. És kívánom hogy az oroszok a Kárpátokig vonuljanak, és az összes rohadt politikust, maffiózót, oligarhát és zsebnácit kössék fel minél hamarabb.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 200
113
Megerositem, ha ezzel tamogathatom az oroszok vereseget, akkor elleszek telen 15-16 fokban a "viskomban", ha muszaly. Ilyen celert erdemes aldozatot hozni... (Amit amugy nem tartok nagy dolognak.. )
Látod ezért írtam, hogy kétséges a gyermekeid megfelelő nevelése. Már az alapok, amelyeket te adhatnál, sincsenek meg. Egyszerűen hülye vagy.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 991
12 029
113
Ugy latom, ez nem utotte meg az ingerkuszobot a kollegaknal, pedig nagyon erdekes, sokan ezt hianyoltak itt. Mit is irnak?

"Russian Su-34 bombers dropped almost two dozen tons of FAB-500 bombs on the positions of the UA Army in Bezymenny. The living force of the enemy, equipment and a tiny ghost village ceased to exist."

Szoval mukodik a legiero, vannak butabombak, csak epp nem reklamozzak, nem videozzak. 24 tonna bomba, ami eltorolte a fold szinerol Bezymeny telepulest, az nekem nagyon szonyegbombazasnak tunik, eleg alaposnak. :hadonaszos:
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Nálam mondjuk tavaly is 16 fokon volt a termosztát, idén meg szerintem a 14-et célzom meg :D

OMG...
Az remélem megvan, hogy Nyugat-Európában olyan muszlim államok lesznek addigra, ahol a népesség nagy részét szarabok, fekák és türkök alkotják?
Aki kettőnk közül debil a témához kishaver az pont Te vagy. Akkora baromságokat hordsz itt össze, hogy az ész megáll és ráadásul teljesen biztos vagy a saját hülyeségedben. ;)

A hoholok a saját kisebbségeikre jelentettek veszélyt, az orosz aggodalom az volt, hogy NATO bázisokat engednek be. Mi nem érthető ezen? Te tényleg ennyire fogyatékos vagy, hogy ezt sem érted? Ha egyszer a NATO betette volna a lábát oda, akkor már késő lett volna a ruszkiknak, mert az atomháborút kockáztatták volna.
"jo hogy nem azt irod, hogy a szekelyek miert nem lesznek mar romanok, mit kell ott ugralni, hogy magyarul akarnak beszelni.
meg tanulna mindenki romanul oszt sokkal jobb lenne nekik is, nem kene hulye iskolakon meg nyelven osszeveszni."
Itt megint csak és kizárólag a saját csökkent értelmi képességeid bizonyítod újra. Ugyanis a székelyek helyzete az orosz kisebbség hoholisztáni helyzetével mutat analógiát.
Aki itt nem fog fel alapvető dolgokat és a realitásokat az éppen te és a nyugatos agitprop kommandótok.
@Roni : "Csak hozzá teszem hogy 15fok az kemény a szobába. Én a szobába edzek de már 19 fok is kellemetlen közben. Én senkinek nem kívánom azt a15 fokot." Lásd az első soraim. Annyit csaltam vele, hogy beraktam a hőlégfúvót 10 percre a fürdőszobába zuhanyzás előtt.
svedek meg finnek bazisai ellenben nem jelentenek fenyegetest oroszorszagra ?
+1000 km hatar, meg a balti tenger Nato tenger lett. az a kaliningrad elerese kicsit korulmenyesebb dolog.
akkor ukrajna meg miert is baj ?

egyebkent a svedek meg a finnek is baj, csak most nem tudnak erre mit lepni az oroszok. mert ugye mit tudnanak tenni ?
haboruzni a natoval nem lehet, mert beszopnak, meg Atomhaborut ok sem akarnak.

nem vagyok a kishaverod, ugyanolyan muszlim orszag lesz szepen csendben oroszorszag, mint a nyugat.
be lesz tiltva az lmbtq is ne felj ettol.
oroszorszagban nagyon nagyon sok muszlim el am, a szamuk novekedik rendesen.
sok sok oszman imam van am ott, akik szepen csendben teritiki a fiatalokat ott is.
persze ez nem megy a teveben, ezt orbanek nem adjak le, es az ilyen elvakult demagog orosz hivok ezt nem latjak,
mert azt nem adjak le az m1-en, de az orosz nepesseg katasztrofalis demografiai adatai nem sok jot igernek a keresztenyeknek.
magomednek tobb gyereke van mint Igornak.

ha valaki az ukranoktol azt keri, hogy kussoljanak meg adjak meg magukat, akkor ez a keres ugyanazt jelenti a szekelysegre, illetve barmilyen egyeb kisebbsegre nezve, vagyishogy adjak fel a nemzetiseguket, hiszen valaki ezt kerte az ukranoktol. meg sajnatal is oket, hogy milyen kar hogy harcolnak es meghalnak, pedig milyen jo lenne ha megadnak magukat.

nem az orosz kisebbseghez hasonlitottam a szekelyeket, de hat ezt nem ertetted,.

csak olvasni kellett volna es akkor megerted, hogy nem is erre celoztam,
de ez nem ment. szovegertes,nehez dolog.

persze ha ezt nem fogod fel nem a te hibad, valoszinu az iskolarendszer hibaja. ne vedd magadra. :)
my little friend. kishaver. forditottam, igy lehet erted.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Gaz : nem gondoltam volna, hogy az oroszok elzarjak a gazt. Putyin maximalis fajdalmat okoz europanak. Recesszio, hideg, az ipar leepulese be fog kovetkezni.
Viszont megegyszer nem lesz ilyen fuggesben europa az oroszoktol mint most.
A nemet kormany, Merkel hibaja az evszazad legelhibazottabb politikai dontese lehet, hogy ilyen fuggesbe vitte a nemeteket oroszorszagtol.
A kovetkezo par ev nehez lesz, majd kell venni gazt Katartol meg Irantol olajat, de a nyugat ezt megfogja oldani.
Putyinek meg gyarthatjak tovabbra is a ladakat meg a kalasnyikovjaikat. Ettol tobbre nem lesznek kepesek nyugati technologia nelkul.

Nem csak nord streambe van am siemens turbina, az oroszok maguktol olajat sem tudnak kitermelni am, ahhoz is kell nyugati technologia.

Hosszu stagnalas var am az oroszokra.

egyebkent hiaba bunteti Putyin a nemeteket, akik folyamatosan tokon lovik magukat, nem is tudom mivel, mert fegyvereket peldaul az ukranoknak pont nem szallitanak. de Putyin cserebe jol bunteti oket, ugyhogy ugy is donthetnenek eppen, hogy kuldenek fegyvereket, mert a nemetek ketsegbeesetetten ki akartak maradni abbol hogy nyiltan tamogassak ukrajnat. jo nehany szankciot megszavaztak, de azt itt mind tudjuk hogy a szankciot semmit nem ernek, azok nem is szamitanak, ezzel pont igy vannak az oroszok is.

az amik meg bagoert kivereztetik az orosz hadsereget, adtak az ukranoknak 20 darab raketavetot 200 db raketaval, azota az oroszok egy helyben toporgalnak, mert a nagy hadero fejlesztesben (su 57 tos tor stb ) nem talaltak fel a konteneres loszer szallitast.

Medvedev - az ottani Kover Laszlo - az itelet napjat igerte, ha tamadas eri a krimet, de ugy latszik, az hogy az ukranok szarra bombaztak katonai bazisokat az meg nem szamit tamadasnak, mert meg nem volt itelet napja. ezt az oroszok kertek rajta szamon nem en, nyugi. biztos azert mert kedvesek a civilekkel az oroszok.

kimelik a civileket. az oroszok mindig errol voltak hiresek, hogy a civileket kimelik. meg a sajatjaikat is agyonlovettek agyba fobe, nemhogy hoholokat, vagy csecseneket. szolzsenyicin egy halom konyvet irt az oroszok civilizalt viselkedeserol. orosz agitproposok biztos tudjak melyik konyveben irt errol. Gulag szigetvilag... segitettem.

az orosznepesseg szaporulat meg a magyartol is rosszabb. utanuk mar csak del korea van lentebb. sok sok magomad fog meg csicska lmbtq keresztenyeket meg rendszabalyozni.

az amik meg a kinaiak rohognek a markukba, europa - oroszok nemetek mind gyengulnek.

az oroszok meg kinai gyarmat lesznek, mert ebbol csak ugy tudnak kijonni, ha odaadjak a nyersagjaikat kinanak.

az amik meg annyi fegyvert mindig fognak tudni adni az ukranoknak, hogy az oroszok ne tudjanak elore menni.

amig amerika ad fegyvert addig az oroszok fogyni fognak. az ukranok is, de ha elfoglaljak oket, akkor igy ugy is terrorizalva / deportalva lesznek, meg kulonben is ha az ukranok nem akarnak harcolni, az az o dolguk.

na megegyszer :

Putyin a nemeteket bunteti azert mert az ukranok amerikai tamogatassal vedekeznek az oroszok ellen.
ha a nemet ipar leall, akkor nem megy tobb himars ukrajnaba - ez vilagos teljesen.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 641
45 134
113
A videó azt a pillanatot kapta el, amikor az Ukrán Fegyveres Erők csernyigovi kiállításán egy gyerek tüzet nyitott egy gránátvetőből. A szervezők fejetlensége következtében több gyerek megsérült, egy kétéves csecsemő intenzív osztályon van.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 773
113