[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113
Rohadt nagyot tevedsz. Azt kivanom neked, hogy keleten nyilvanitsal velemenyt es kapjad meg erte azt, ami ott ezert jar.... De, figyelembe veve a hozzaszolasodat, ugye latod, hogy nem kivanok neked rosszat???
Az általam betett cikk orosz oldalról van. És több orosz oldal ír az ukránok kisebb sikereiről, a látható veszélyekről.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
Ez pontosan mi? Kiket/hol/mikor doxoltak?
A NAFOsokat doxolták.
Akinek ez nem világos: NAFO - North Atlantic Fella Organization - twitteren aktív trollhadsereg, jórészt botok. Arról ismerhetők fel, hogy mindegyiknek ilyen jópofa shiba-fejű profilképe van.

A hús-vér személyek úgy kerülhetnek be a "körbe", hogy önként adományoznak valamennyi zsét a Grúz Légiónak (!), erről küldenek valami screenshotot, és akkor cserébe kapnak ilyen shiba kutyás avatart.

Az a működési módjuk, hogy aki kicsit is oroszbarát(nak tűnik), azt elkezdik provokálni, pl teleszemetelik mémekkel a posztjait, stb.
Az a céljuk, hogy valami "jelenthető" reakciót csikarjanak ki (bármi, amit gyűlöletbeszédnek lehet reportolni a twitternél), és akkor tömegesen elkezdik jelenteni az illetőt, sokszor elérve, hogy a twitter pár napig letiltja a fiókját.

Jellemzően amerikaiak, kanadaiak, angolok, lengyelek, baltiak és nagyritkán csehek a profilok, persze kérdéses, hogy ebből mennyi valódi ember.

Gusztustalan egy banda egyébként :)
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
112
846
93

A németországi gazdasági válság az USA szándékos provokációjának eredménye. Az amerikaiak összeomlották a német gazdaságot, hogy megsemmisítsék a versenytársukat.​

Google fordítóval fordított cikk:​


Berlin, Németország (World Express). Az ukrajnai háború február 24-én kezdődött. Azóta az EU-országok által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók elkezdtek negatív hatást gyakorolni az európai gazdaságokra. A szankciók bumerángja meglepetésként érte a szövetségi kormányt, a közlekedési lámpás koalíció legtöbb politikusát és az egyszerű szavazókat. Amint azonban nemrég kiderült, az oroszellenes szankciók ezen következményei csak a németek számára voltak váratlanok. Az USA minden következményt előre kalkulált, ráadásul tudatosan a német gazdaság gyengítésének útjára lépett.

A RAND Corporation már január 25-én – egy hónappal a háború kitörése előtt – elkészítette a „Németország megfékezése az Egyesült Államok és a világ számára” című titkos jelentést az amerikai titkosszolgálatok és az Egyesült Államok Demokrata Nemzeti Bizottsága számára. A jelentés célja nagyon egyszerű: az USA provokálja Oroszországot, hogy agresszornak nyilvánítsa, és Németországot öngyilkos szankciók bevezetésére kényszerítse az oroszokkal szemben.

Az Egyesült Államok politikájának célja Németország lehető leggyengítése a Rand jelentése szerint. Bár Németország továbbra is korlátozott szuverenitással rendelkező ország, az EU gazdasági fejlődésének üteme a német gazdaság állapotától függ. Németország fejlődése végül nemcsak politikai, hanem gazdasági versenytársává is teheti Európát az USA-nak – írják a Rand szakértői. Ennek nem szabad megtörténnie.

A német gazdaság sebezhető, mert az olcsó orosz energiához való korlátlan hozzáférésre támaszkodik. Ennek véget vethet az Oroszország ellen kiprovokált szankcióháború. Az orosz ellátás megszakadása rendszerszintű válságot idézhet elő, amely pusztító hatással lenne a német gazdaságra. A Rand-jelentés szerint ez a célja az Egyesült Államok provokációs politikájának.

Németország még sebezhetőbb, mert a Német Zöld Párt túlságosan ideologikus. A jelentés szerint az önök szóvivői felhagynak a gazdasági pragmatizmussal a dogmák javára. „A zöldek lesznek az a „háborús párt”, amely tönkreteheti a német gazdaságot.

A jelentés pontosan megjósolja az Oroszországot sújtó szankciók német gazdaságra gyakorolt hatását: csak 2022-ben 200-300 milliárd eurós veszteség.A szerzők pontosan előre jelezték, hogy az euró árfolyama a dollár árfolyama alá süllyed. Azt is jósolták, hogy a német GDP évi 3-4%-kal csökken a következő 5-6 évben. A legtöbb jóslat már beigazolódott. Németország olyan gazdasági válságban van, mint a német gazdaságot a második világháború után elszenvedett veszteségek.

Fel kell ismernünk, hogy Németország az Egyesült Államok provokációjának áldozata lett. Az ukrajnai háborút az amerikaiak az EU gazdasági motorjának lerombolására, az euró leértékelésére és a német ipar leállítására használták fel. Azok a szankciók, amelyekkel Németország háborúban áll Oroszországgal, csak az amerikaiak kedvéért volt szükséges.

Megjegyzés:​

A WELTEXPRESS felveszi a kapcsolatot a RAND Corporationnel, és folytatja a probléma megoldását.



Link eredeti cikkre :
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113

AFP: Blinken amerikai külügyminiszter előre be nem jelentett látogatásra érkezik Ukrajnába​


Újságírók szerint az amerikai külügyminisztérium vezetője kétmilliárd dollár katonai segély kiutalását kívánja bejelenteni Kijevnek és további 18 országnak. Ezért Washington úgy döntött, hogy támogatást nyújt azoknak az államoknak, amelyek "orosz agresszióval" szembesülhetnek.
A Reuters beszélgetőpartnere arról számolt be, hogy az amerikai kormányzat már értesítette az amerikai kongresszust arról a szándékáról, hogy katonai finanszírozást kíván más országoknak juttatni.
Korábban arról számoltak be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több mint 27 milliárd dollárt különített el az állam védelmére és biztonságára.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
Rohadt nagyot tevedsz. Azt kivanom neked, hogy keleten nyilvanitsal velemenyt es kapjad meg erte azt, ami ott ezert jar.... De, figyelembe veve a hozzaszolasodat, ugye latod, hogy nem kivanok neked rosszat???
Az a baj hogy a múlt beidegződésein élsz. Orosz=szovjet='56, stb. Ez egy remetétől egyébként természetes, a legtöbb idősödő ember ilyen, beragadtak a régi képek. De a feltevésem nem 40 évvel ezelőtti, hanem a jelenről szól - a világ változik.
Ezt írtam:
"...az oroszok az orosz csapatok nehéz helyzetéről, az ukránok előrenyomulásáról számolnak be.
Összevetve ezt a nyugati és főleg az ukrán hírekkel, ahol csak győzelmekről számolnak be ha volt ha nincs... Ahol tilos bármit is mondani ha nem volt még központi közlemény..."
Cáfold meg!


Wilson: igazad van az USA kezd kifarolni az egyoldalú infókból nehogy túl nagy pofára esés legyen, de az Eu-ra és a dédelgetett Ukrajnára ez nagyon nem igaz.
 
K

Kopi2000

Guest
Az a baj hogy a múlt beidegződésein élsz. Orosz=szovjet='56, stb. Ez egy remetétől egyébként természetes, a legtöbb idősödő ember ilyen, beragadtak a régi képek. De a feltevésem nem 40 évvel ezelőtti, hanem a jelenről szól - a világ változik.
Ezt írtam:
"...az oroszok az orosz csapatok nehéz helyzetéről, az ukránok előrenyomulásáról számolnak be.
Összevetve ezt a nyugati és főleg az ukrán hírekkel, ahol csak győzelmekről számolnak be ha volt ha nincs... Ahol tilos bármit is mondani ha nem volt még központi közlemény..."
Cáfold meg!
Tevedni tezszik, a vilag valtozik, de az oroszok= szovjetek=56 keplet az marad a jelenben is.... Majd meglatod....
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Tegnapi nap pro-orosz összefoglalója:
Tegnapi nap pro-ukrán összefoglalója (térképek + rövid megjegyzések):

Az én meglátásom az, hogy mindenképpen ügyesen csinálták azt az ukránok, hogy a herszoni "nyugvópont"(?) után a front teljesen másik végén kezdtek ellentámadásba (aminek a lehetséges helyéről már többen is írtunk itt, akár hetekkel ezelőtt pl. @cirqle fórumtárs).
Ami még elhalasztódott a szavazáson túl, az szvsz, az orosz támadás, amit vélhetően az újonnan létrehozott 3. hadtesttől/hadseregtől láthattunk volna.

Azt lehet tudni, hogy ez az újonnan létrehozott 3.hadtest/hadsereg merre van éppen?

Könnyen lehet, hogy picit az oroszok is alakították így az eseményeket, hogy miután ez az ukrán ellentámadás is összeomlik és kb minden tartalékukat elégetik a darálóba, akkor egy orosz ellencsapással felszámolják a maradékot és így Donbasszra (ahol azért lassan haladnak) semmi ukrán erősítés nem marad...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113

A németországi gazdasági válság az USA szándékos provokációjának eredménye. Az amerikaiak összeomlották a német gazdaságot, hogy megsemmisítsék a versenytársukat.​

Google fordítóval fordított cikk:​


Berlin, Németország (World Express). Az ukrajnai háború február 24-én kezdődött. Azóta az EU-országok által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók elkezdtek negatív hatást gyakorolni az európai gazdaságokra. A szankciók bumerángja meglepetésként érte a szövetségi kormányt, a közlekedési lámpás koalíció legtöbb politikusát és az egyszerű szavazókat. Amint azonban nemrég kiderült, az oroszellenes szankciók ezen következményei csak a németek számára voltak váratlanok. Az USA minden következményt előre kalkulált, ráadásul tudatosan a német gazdaság gyengítésének útjára lépett.

A RAND Corporation már január 25-én – egy hónappal a háború kitörése előtt – elkészítette a „Németország megfékezése az Egyesült Államok és a világ számára” című titkos jelentést az amerikai titkosszolgálatok és az Egyesült Államok Demokrata Nemzeti Bizottsága számára. A jelentés célja nagyon egyszerű: az USA provokálja Oroszországot, hogy agresszornak nyilvánítsa, és Németországot öngyilkos szankciók bevezetésére kényszerítse az oroszokkal szemben.

Az Egyesült Államok politikájának célja Németország lehető leggyengítése a Rand jelentése szerint. Bár Németország továbbra is korlátozott szuverenitással rendelkező ország, az EU gazdasági fejlődésének üteme a német gazdaság állapotától függ. Németország fejlődése végül nemcsak politikai, hanem gazdasági versenytársává is teheti Európát az USA-nak – írják a Rand szakértői. Ennek nem szabad megtörténnie.

A német gazdaság sebezhető, mert az olcsó orosz energiához való korlátlan hozzáférésre támaszkodik. Ennek véget vethet az Oroszország ellen kiprovokált szankcióháború. Az orosz ellátás megszakadása rendszerszintű válságot idézhet elő, amely pusztító hatással lenne a német gazdaságra. A Rand-jelentés szerint ez a célja az Egyesült Államok provokációs politikájának.

Németország még sebezhetőbb, mert a Német Zöld Párt túlságosan ideologikus. A jelentés szerint az önök szóvivői felhagynak a gazdasági pragmatizmussal a dogmák javára. „A zöldek lesznek az a „háborús párt”, amely tönkreteheti a német gazdaságot.

A jelentés pontosan megjósolja az Oroszországot sújtó szankciók német gazdaságra gyakorolt hatását: csak 2022-ben 200-300 milliárd eurós veszteség.A szerzők pontosan előre jelezték, hogy az euró árfolyama a dollár árfolyama alá süllyed. Azt is jósolták, hogy a német GDP évi 3-4%-kal csökken a következő 5-6 évben. A legtöbb jóslat már beigazolódott. Németország olyan gazdasági válságban van, mint a német gazdaságot a második világháború után elszenvedett veszteségek.

Fel kell ismernünk, hogy Németország az Egyesült Államok provokációjának áldozata lett. Az ukrajnai háborút az amerikaiak az EU gazdasági motorjának lerombolására, az euró leértékelésére és a német ipar leállítására használták fel. Azok a szankciók, amelyekkel Németország háborúban áll Oroszországgal, csak az amerikaiak kedvéért volt szükséges.

Megjegyzés:​

A WELTEXPRESS felveszi a kapcsolatot a RAND Corporationnel, és folytatja a probléma megoldását.



Link eredeti cikkre :
Van angolul is:

Illetve a részletek az idézett (bizalmas) RAND jelentésből:
image-2-1024x185.png

image-3-1024x115.png

image-8-1024x142.png

image-5-1024x218.png

image-6-1024x248.png


Nem mintha nem nézném ki belőlük, hogy ilyesmit leírjanak, de az mindenesetre furcsa, hogy máshol nem láttam nyomát ennek a RAND anyagnak - még akkor is, ha bizalmas.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 038
83 188
113
Aljas hazug ruszki propaganda!!!
Ukrajna győzni fog!!!
Megmondta a big Z is!!
:hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

A nyíltan ukránbarát Washington Post is írt végre a herszoni ukrán offenzíva "sikeréről".

Mivel az ukrán hadsereg kommunikációjában azóta sem közölnek róla semmi részletet, orosz források meg természetesen nem érdeklik az ilyen függetlenobjektív nyugati lapokat, a harcokból visszatérő sebesült ukrán katonákat interjúvolták meg. De amit ők mondtak, abban sem volt sok köszönet...

Szerintük a támadás megfelelő tüzérségi előkészítés nélkül indult meg, az oroszok pedig frissen felhúzott beton lőállásokban várták őket. (Mondjuk ha hónapokkal előre beharangoznak egy támadást, miért csodálkozna, ha az ellenség is felkészül?) Az oroszok eletkronikai hadviselésben is jóval előttük jártak, a drónjaik folyamatosan fent voltak szabad szemmel láthatatlan magasságban, míg sok ukrán drónt egyszerűen eltérítettek a levegőben, átvették felettük az irányítást, és leszállásra kényszerítették a saját vonalaik mögött. Ha valamelyik ukrán katona hazatelefonált a családjának, néhány perc múlva az orosz tüzérség már lőtte is a hívás helyszínét.

Ilyen körülmények között nem volt esélyük az előretörésre, és arról számoltak be, hogy ötször akkora veszteséget szenvedtek el, mint az oroszok.


Három csapat van.

Vannak az ukrik, akik támadni akartak, de februárban muszka rájuk törte az ajtót.

Van a US háborús uszítók a brit csatlósokkal, és vannak a többiek, akiknek az első kettő produkálja magát.

Az ukránoknak támadniuk kellett, egyfajta Ardennek szinten, hogy a sok hülyeséget letolhassákaz első kettő torkán, a támogatás miatt.

Jól összeszedték tehát a maradékot, plusz a frissen kiképzetteket, és támadtak. De mivel itt a tél, a többieknek ez már nem akkora buli, szabadulnának, de az ukrán támadás sikertelen, az orosz meg húzza az időt, szopatva a nyugatot ott, ahol a legjobban fáj nekik.

Ezért látjuk most azt, hogy talán először ír a mainstream igazat sz ukránokról, a NT, WP, de már senki sem hisz nekik, az ukránok meg beakadtak, mint egy lemez a hohol agitpropba.

Itt tartunk most. Napokon belül kiderül, hogy mi lesz
 
W

Wilson

Guest
Nem találtam meg, jól elrejthették, helyette folyamatos ukrán győzelmi jelentések, de kérlek akkor adj linket, ha nem csak ilyen híreket látsz:

 
  • Tetszik
Reactions: Ember

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 081
12 056
113
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
Sopron soha sem volt osztrák, sőt, az Magyarország egykor az Enns folyóig tartott.
Kárpátalja pedig soha sem volt ukrán, azt Sztálinnak köszönhetik.
a kárpátaljai magyaroknak NEM hazájuk ukrajna, az csak egy bejegyzés az útlevélben.
Nekik Kárpátalja a szülőföld, hazájuk pedig Magyarország.
Ahogy neked Izrael...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Wagner-esek rajtaütnek az ukrán modern páncélozott csapatszállítón (csak nekem tűnik úgy, hogy ukránoknál már szinte csak 40-50 éveseket látni a vágóhídra küldöttek között?)


Ukránokkal ismét a saját aknájuk végzett...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 038
83 188
113
Tegnapi nap pro-orosz összefoglalója:
Tegnapi nap pro-ukrán összefoglalója (térképek + rövid megjegyzések):

Az én meglátásom az, hogy mindenképpen ügyesen csinálták azt az ukránok, hogy a herszoni "nyugvópont"(?) után a front teljesen másik végén kezdtek ellentámadásba (aminek a lehetséges helyéről már többen is írtunk itt, akár hetekkel ezelőtt pl. @cirqle fórumtárs).
Ami még elhalasztódott a szavazáson túl, az szvsz, az orosz támadás, amit vélhetően az újonnan létrehozott 3. hadtesttől/hadseregtől láthattunk volna.
Oké, de hová tart? Hogyan vonul vissza, ha kell? Üzemanyag, lőszer, emberutánpótlás? Tudtommal azt hívják offenzívának, ahol ezek legalább megvannak. Minden más bohóckodás és az anyagi javak/élőerő elpazarlása. Ha ennek vége, mert mindjárt vége, akkor hogyan tovább? Ukrán védelem? Egyéb csapatok? Egyértelmű, hogy miért kellett ez: szankciók meghosszabítása, mani és fegyó. Vsz felmerült, hogy ha ukránék nem tesznek le valamit, vége minden jónak és Ukrajnának. Na oké, de így lesz mani és fegyó, de ha az oroszok indítanak mondjuk Északról és Délről egy offenzívát azzal, ami ott sorakozik a határ mellett, akkor mivel is akarják megállítani azt? Csak szólok, hogy így is vége lesz Ukrajnának, csak plusz 10k szerencsétlen megint meghalt feleslegesen ...

Olyan ez, mintha Kurszk és az Ardennek ismételné magát, ahol az ukránok mindkét esetben a németek. Annak a két történetnek a végét ismerjük ...
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 985
113
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
A kárpátaljaiak hazája, a Kárpátalja. A jelenlegi bitorló Ukrajnának csupán állampolgárai. A példád rossz, mivel a soproni, kőszegi stb. lakosok hazája mindig is Magyarország volt és nem Ausztria. Tehát, hogy világosan értsd, nem ellopott osztrák területen élőkről beszélünk. Megingatni nem foglak a véleményedben, ez világos, de egy renegát hamis érveit szó nélkül hagyni hiba lenne.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Sopron soha sem volt osztrák, sőt, az Magyarország egykor az Enns folyóig tartott.
Kárpátalja pedig soha sem volt ukrán, azt Sztálinnak köszönhetik.
a kárpátaljai magyaroknak NEM hazájuk ukrajna, az csak egy bejegyzés az útlevélben.
Nekik Kárpátalja a szülőföld, hazájuk pedig Magyarország.
Ahogy neked Izrael...
Nem csak sopron volt kvázi osztrák hanem a dunántúl nagy része és a mai Szlovákia kb. egésze.
Amikor a fideszesek türk barátai itt voltak valami 150 évig akkor a magyar királyság az lényegében habsburg hűbéri terület volt a ország közepén ott voltak a törökök keleten meg erdély volt.
A magyar államiság de facto legalább 150 évig szünetelt.
Romantizmussal ez nem pótolható.
Ezen a alapon a osztrákok ha akarnának követelőznének.
De ők nem olyanok.
Megoldották úgy hogy fél magyarország nekik dolgozik azt ennyi.
A miniszterelnök idei botrányos romániai tusványosi beszéde után is valami 2 nappal a osztrákok dobtak neki mentőővet ők tudják hogy miért...
Bécsben -figyelem ez már európai város- nyilatkozhatott hogy néha félre érthetően fogalmaz miközben a osztrák politikus - keresztapa?- ott mosolygott mellette bátorítólag.
Végül is a boltban rajta kapott ékszer tolvaj is védekezhet azzal hogy ő nem lopni akart csak a barátnőjét szerette volna felköszönteni.
Ehh
Ha Magyarország blokkok szerinti hova tartozása kapcsán felmerülne hogy így vagy úgy oldalt vált akkor minimum a 3 határos megye /győr vas zala/ kapcsán hogy vannak e osztrák "b" tervek azt nem tudom.

Kérdés turbó magyarok miért nem a osztrák német magyarországi nyomulással vannak elfoglalva és miért más államok belügyeibe akarnak beavatkozni?