Nézd én elhiszem, hogy utálod az oroszokat - nekem is megdöbbentő ez az agresszív orosz propaganda ami itt folyik, nem is szoktam ide benézni soha, csak most hogy ilyen lényeges fejlemények vannak az ukrán harctéren - de a nyilvánvaló tényeket azért figyelembe kell venni:Nincs több száz ezer, millió tartalékosa. Már most bevetette a kiképzett tarcsik egy részét.
Ezért ha mozgósít, akkor sok hadkotelest kell kiképeznie. A korábban kiképzett soraállományt át kell képezni az újabb eszközökre. Az idő.
A több száz ezer katona felszerelése, M szervezetek felállítása, összekovácsolása idő.
Tehát nem az sms a gond...
Írod. hogy: "Nincs több száz ezer, millió tartalékosa. Már most bevetette a kiképzett tarcsik egy részét." A múltkor az egyik újság írta, hogy Oroszországban évente kétszer tavasszal és ősszel tartanak sorozást és 130-140 ezer sorkötelest hívnak be. Tehát csak évente kiképeznek 260 ezret. Nyilvánvalóan többmillió kiképzett tartalékossal rendelkeznek, de eddig nem tudták behívni, mert hivatalosan nincsen háború Oo-ban. Minden további nélkül be tudnak hívni még többszázezer tartalékost. Csak ahhoz be kell ismerni hogy háború van. Abban sem értek veled egyet, hogy hónapokig tartana a tartalékos alakulatok felállítása: a struktúra nyilvánvalóan már régen fel van állítva. Be kell hívni a tartalékosokat és a frontra kell vezényelni. A kiképzés sem tartana sokáig: nyilvánvalóan a huszonéves életkorú, pár éve éve leszerelt korábbi sorköteleseket hívnák be első körben akik nemrég voltak katonák, nem szükséges hosszas kiképzés. Újabb eszköz meg aztán végképp nincsen. Ugyanarra a T-72-re vagy BTR-re kerül amire már ki lett képezve.