Mennyire lehet valós, hogy az ukránok már több, mint 20k fő veszteségnél járnak halottban is sebesültben pár nap után?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem a hivatalos magyar politikáról beszéltem, bár elég sajnálatos, hogy hovatovább szövetségesek nélkül maradunk az EU-ban.Tudsz mutatni egy olyan a kormánytól származó nyilatkozatot amiben azt nyilatkozták, hogy Magyarország kinyilvánította X vagy Y területre az igényét? Nem fogsz tudni, mert sosem létezett ilyen, és ehhez képest minden más az belemagyarázás vagy provokáció. Ami pedig ukrajnai szomszédunkat illeti (hogy legyen on topic is) hát nekünk sokkal rosszabb lesz ebből a háborúból győztesen kikerülő Ukrajna, mint egy vesztes fél. Sokkal agresszívebbek lesznek velünk és adott esetben még az is elképzelhető, hogy nekünk fognak menni, úgy, hogy mindeközben a NATO baromira nem fog nekünk segíteni. Jöhetnek a röhőgős smileik.
Azok a posztszovjet országok ahol nem történt meg a hadsereg modernizálása, félek hogy Magyarország is ilyen. A többi mind jobb az oroszoknál, max nincsenek akkora készleteik.Ne röhögtess már, az USA-t leszámítva melyik NATO ország tudna úgy háborúzni mint az oroszok, még Líbiát se tudták lenyomni amerikai segítség nélkül
Krab önjáró löveg és BUK M1 megsemmisitése
Slavyangrad
‼️ DNR fighters destroy NATO military equipment Operational tactical formation "Kaskad" of the DNR Interior Ministry's Air Force continues to smash the enemy in the Ugledar direction. Polish "Krab" SAU and BUK-M1 SAM system were destroyed by accurate artillery fire t.me/RVvoenkor @Slavyangrad...t.me
Alap tárgyalási technika, hogy olyat kérsz, amiből ha engedsz is, akkor is jól jársz."...orosz követelésekről, melynek része a NATO-haderők visszavonása a védelmi szövetség 1997-ben elfoglalt pozícióira, mielőtt többek között Magyarország a védelmi szövetség tagjává vált volna."
https://www.portfolio.hu/global/202...arorszaggal-is-tervei-vannak-putyinnak-529231
Én szóltamSivkov: Lengyelország és Németország hamarosan háborúba keveredhet
2022.09.12. 19:56
Erős szerkezet
Varsó előrejelzése szerint Berlin hamarosan erőszakkal próbálja megoldani területi követeléseit.
Ezért Lengyelország ehhez tankokat vásárol Dél-Koreától, az NSZK pedig új páncélozott járművek kibocsátására készül - a "borzasztóan" ismerős "Panther" néven.
Ezt Konsztantyin Szivkov katonai szakértő jelentette be.
Szerinte Varsó is háborúra készül, de nem az Orosz Föderációval, hanem Németországgal. A lengyelekkel ellentétben az NSZK már bemutatott egy új KL-51 "Panther" tankot, amelynek hatalmas áthatoló képessége van a fegyvernek.
Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1747037-polsha_i_germanija_ochen_skoro/
Putyinék a politikai árat fogják mérlegelni, az meg elég nagy volna az általános mozgósítás esetében. Ukrajnának meg nem célja Oroszország területének elfoglalása. Ha kicsit átmennek abból nem lesz semmi. Az orosz propaganda majd azt mondja hogy nem is mentek át és ennyi.Mennyire valós az, hogy ha az Orosz Föderáció területét ellenség lépi át, elvileg azonnal életbe lép valamiféle ("általános?") mozgósítás?
Mert ennek lenne értelme a mi miért történik kapcsán ...
Tobb, mint nagy baj van nalad, ha azt gondolod a „joszomszedi kapcsolat“ rajtunk magyarokon allt vagy bukott. Talan nem artana kicsit utana nezned, hogy kepbe kerulj ezzel kapcsolatban. Jo olvasgatast kivanok!Nem a hivatalos magyar politikáról beszéltem, bár elég sajnálatos, hogy hovatovább szövetségesek nélkül maradunk az EU-ban.
Igen, jól mondod, kontraproduktív Magyarország számára az ukránellenes uszítás, akár létünket is fenyegetheti, ezért alapvető érdekünk, a jószomszédi kapcsolat velük, ha győznek... és bajban ismerkszik meg a barát.
Meg is lepődtem, sokan mennyire azonosulnak az orosz érdekekkel, figyelmen kívül hagyva a sajátunkat is.
.Semmit. Ezek a szabályok eredetileg erre a topikra is
vonatkoztak. Az eredmény látható....
Szerintem a napi egy hozzászólás a topic értékén sokat rontana. Van, aki hoz híreket egyik oldalról, a másik fórumozó egy másik oldalról, és így mindig friss képünk van az aktuális helyzetrők. Viszont a többi javalattal egyetértek:
1) Tilos eltérni a topik témájától, (néha én is megteszem-önkritika).
2) Bosszantó, hogy egy-egy hír, képanyag többször bekerül. Mielőtt betesz valaki hírt, képet, olvassa el visszafelé, vagy pörgesse át a topic 3-4 oldalát. Olvassulk is egymást!
3) Nincs gyűlölködés, személyeskedés, provokáció!
Más.
Nem értek hozzá, de javasolnék egy olyan topikot, legyen a címe mondjuk Ukrán helyzet: Jóslatok, ahol kizárólag a fórumozók az eseményekre, azokkal kapcsolatos eseményekre, hatásokra, az események alakulására, jövőre vonatkozó tippjei, jóslatai, próféciáik, meglátásaik jelennének meg, akár másolva is az itteni topikból. Mert vannak olyanok, igen minőségiek, figyelemre méltóak, tanulságosak is!
Ez alkalmas lenne későbbiekben tanulságos emlékeztetőnek - mindannyiunk számára.
Próbáltam visszakeresni roppant magabiztos kijelentéseket Szíriáról, amik segítenék az önkritikus fóruméletet is...de nagyon macerás, mondhatni esélytelen az akkori kommenttengerben megtalálni.
Persze szigorú szabályokkal kéne üzemeltetni, úgy hirtelen pl. tilos eltérni a topik témájától, tilos topikot rombolni.
Egy nap (hét) egy fórumozótól egy hozzászólás, előzetes moderáció után kerül napvilágra (tehát nincs gyűlölködés, személyeskedés, provokáció), de ami átmegy a szűrőn (a moderátorok felé nincs elvárt időtáv), az ott is marad az idők végezetéig, vagy az EMP bevetése előtti pillanatig.
Nincs olyan, hogy utólag letagadom a hüjeségeimet (sic!)!
Arra ott a hadsereg, minden szir-szarért nem hiszem, hogy mozgósításba kezdenének. Ha meg hirtelen akkora a baj, akkor pár taktikaival bárkit le tudnak lassítani, amíg első körbe behívnak egymillió embert, a másodikban még húszmilliót.Mennyire valós az, hogy ha az Orosz Föderáció területét ellenség lépi át, elvileg azonnal életbe lép valamiféle ("általános?") mozgósítás?
Mert ennek lenne értelme a mi miért történik kapcsán ...
Szerintem semennyire! Verdun-nél voltak ilyen veszteségek 1916-ban! UgysnMennyire lehet valós, hogy az ukránok már több, mint 20k fő veszteségnél járnak halottban is sebesültben pár nap után?
Már fél éve mindig a következő 2 hét lesz döntő...Valószínűleg minden harcra fogható erőt korábban délre irányítottak.
- A két héttel ezelőtt megindított Ketszoni támadás elhitette az orosz vezetéssel, hogy ott mindent egy lapra tesznek fel az ukránok.
- Ezért az oroszok az összes tartalékokat ide csoportosították.
- Ezért mindenhol máshol csak a motiválatlan, harcolni nem akaró gyengébb erőket hagyták. Tartalékok nélkül. Így most nagy meglepetés és a pánik.
A Wágner és a lázadók így kevesek és utóbbiak csak saját földjüket, Donbaszt védik....
Valaki hazudott Putyinnak...
Meglátjuk.
Amúgy a polgári lakosság harci kedvéről nem vagyok meggyőződve, hogy a toppon lenne, persze ez ugyanúgy igaz az usa-ra is.Arra ott a hadsereg, minden szir-szarért nem hiszem, hogy mozgósításba kezdenének. Ha meg hirtelen akkora a baj, akkor pár taktikaival bárkit le tudnak lassítani, amíg első körbe behívnak egymillió embert, a másodikban még húszmilliót.
Kérlek menj ukrajnába, ha esetleg még nem lennél ott.Nem a hivatalos magyar politikáról beszéltem, bár elég sajnálatos, hogy hovatovább szövetségesek nélkül maradunk az EU-ban.
Igen, jól mondod, kontraproduktív Magyarország számára az ukránellenes uszítás, akár létünket is fenyegetheti, ezért alapvető érdekünk, a jószomszédi kapcsolat velük, ha győznek... és bajban ismerkszik meg a barát.
Meg is lepődtem, sokan mennyire azonosulnak az orosz érdekekkel, figyelmen kívül hagyva a sajátunkat is.