[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 015
14 833
113
Na igen. Kiváló kérdés.

Az USA szuperhatalom, képes az erőprojekcióra és hatékony globális soft powerrel képes tartósan befolyási övezeteket kialakítani.
Németország gazdasági középhatalom, de képtelen az erőprojekcióra, azonban a soft power képessége regionálisan jelentős.
Franciaország globális középhatalom, korlátozott erőprojekciós képességgel, de a soft power neki is csak regionális hatótávra érvényesül.
Az angolok középhatalom, a franciákéhoz képest már kevésbé szuverénebb erőprojekcióval, hiszen az USA árnyékában élnek, így a soft power is csak az USA farvizéhez igazodik.
Kína nagyhatalom, regionális erőprojekcióval, globális soft powerrel, globális gazdasági befolyással.

Oroszország a fenti példák sajátos arányú keveréke.
Az erőprojekció hagyományos értelemben szűken vett regionális, a nukleáris elrettentés miatt virtuálisan globális, a soft power az elszigetelődés miatt szinte minimális, de az USA mégse konfrontálódik vele közvetlenül.
És ez a sajátos visszacsatolás miatt nagyhatalmi státuszt blöfföl folyamatosan.
A mostani ukrán kudarc miatt viszont túlságosan is kompromittálta magát, így a második világháború óta felépített megkerülhetetlenül fontos győztes imázs sérült.
Putyin 2000 óta, egészen most februárig jól manőverezett az ökölrázásaival, de a kezdetben "jófej", majd szétrombolós hadviselés azóta egy merő kudarc.
Az USA sem vált végül sikeressé Irakban, pedig ők legalább a "shock&awe" jegyében csaptak oda az elején. Csakhogy inkább a káosz uralkodott el és ők ebbe ragadtak bele.
Az oroszok viszont érdemi elsőcsapás nélkül vágtak bele, mert alulbecsülték az ukrán fegyvereseket és azok nyugati támogatását.
Donald Rumsfeld 2003-ban azt ígérte, ez az iraki háború végre olcsó lesz. Nagyon drága lett.
Ugyanez igaz most az oroszok takaréklángon viselt hadjáratára is.

Viszont azt is látni kell, hogy az idáig semmiféle hatalommal nem bíró, de mostanra már mesterségesen túltápolt és túlfegyverzett Ukrajnának a totális eladósodás miatti majdani összeomlás elkerülése végett szintén befektetésarányos hatalmi növekedést kell felmutatnia.
Olyan ez, mint a természetben a fekete lyukak. Ha egy állam az összeomlás fele tart, mert amúgy életképtelen és mi ebbe a trendbe invesztálunk energiát, pénzt, fegyvert és háborút, akkor ha összeomlik, magával ránt mindent.
Ukrajnának nem nullszaldósra, hanem a teljesen természetellenes mértékű invesztícióval arányosan pozitívan kell ebből kijönnie.
Mit jelent mindez?
Háború van és fegyvereket kap. Akkorára nőtt a hadereje, amekkorára sosem nőtt volna békében, a valós ukrán gazdaságra alapozva.
Ukrajnának most ki kell üldöznie az oroszokat, vissza kell szereznie a Krímet - ez idáig a nullpont.
Ezen felül, meg kell szüntetnie az orosz kisebbséget, majd területeket kell szereznie Oroszországtól, hiszen ez már a befektetői számára elvárás.
Saját ütközőzónát kell kialakítania orosz területen és további befolyási övezetekhez (Kaukázus) kell asszisztálnia, regionális hatalmi központként.

És ugyanebben a fázisban merül fel a mi szerepünk is, mert ha Ukrajna győz, akkor bizony nagyon nagy lesz majd a szája.
Én már párszor utaltam rá, hogy ha ukrik győznek, nekünk reszeltek, akkor mi elfújjuk a gyertyát, és Mo. eldobja a kanalat :( Milliószor megfenyegettek minket. A felmérés szerin 0% tart minket barátságos országnak. Az Amcsi fegyverkezési segélyből 18 Ukrajna közeli ország kap európában, kettő nem. Mo. és Szerbia. Nem hinném hogy véletlen. Az Amcsik simán beáldoznának minket az ukránoknak, hisz nekik az egy nagy lerabolható biznisz lesz a háború után is! A nyugat meg azt mondja, minek ugráltunk? Megszabadul a libsi nyugat Orbántól is...a magyar jobboldaltól is, akiknek nemzeti törekvéseik vannak, és átlátnak az EU hazudozásain.. (Pl Toroczkai Laci-Isten segítse! ) Nem véletlen hogy a helyreállítási lóvéból nem kapunk semmit. Orbán sem véletlenül toborozza a katonákat, akarna fegyvert nyugatról de már pénzért sem kapunk nagyon. Nem véletlen a határvadász felállítás sem. 2 oka van. egyrészt több legyen a véderő, másrészt ha kitörne esetleg valami borzasztó tüntetési hullám a megszorítások miatt akkor legyen rendőr akit odaküldenek, és ne a határon hajkurássza a migriket.
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
113
848
93

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 219
113
Nem mondom, hogy nem számították el magukat, de ebben benne van egy csomó tényező. Azt azért vegyük észre, hogy még Oroszország is főleg csak kecskeszeretőkkel háborúzott az elmúlt 2 évtizedben. Ott meg hamis harci tapasztalatokat szerez. Nem csak ők amúgy, hanem mindenki. Szóval nagyon remélem, hogy a mi hadvezetésünk is odafigyel, hogy milyen egy háború. Mert minket ez fenyeget, és nem egy könnyed menet Líbiában...
Az ukránok amúgy kb mindenkit megleptek, bevallom, engem is. De sokkakkal ellentétben, az elejétől mondom, hogy nem szabad őket lebecsülni, mert hamis képet kapunk

Ha te a szaudi király lennél, ezeknek a nyugati lépéseknek milyen üzenete lenne feléd?
És ha az azeri elnök? Venéz lennél? Iráni vezérkos? Hát persze, hogyne, adunk mindent is olcsóbban, mint az oroszok, egy közös fotóért. :)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
nINcSeNeK nÁcIk aZ uKrÁn hAdSeReGBeN
FcivhMOXEAAyM59

..Meg mérsékelt fejlevágós lázadók sem :D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 507
113
Most komolyan? 444.hu? Rekordokat zárnak az STS miatt. Európába!!!
Az orosz gáz még mindig 48%-ban jön Európába a megmaradt vezetékeken.
Kína, India rekordokat üt. Kína az orosz gázt LNG formájába Európába szállítja (Európa energia ellátásának 6-7%-át)
India orosz olajból készült Dieselt gyárt Európa számára.



Milyen jó barát, aki bajban lehúzza a ruszkit, amikor harmadával olcsóbban hajlandó megvenni tőle az olajat, gázt.
:D
Ezzel támogatva a szankciókat...
Ez a kínai ár sapka.
:)
Jó erős rubelben fizetve...
;)
 
T

Törölt tag 133

Guest
Ezen felül, meg kell szüntetnie az orosz kisebbséget, majd területeket kell szereznie Oroszországtól, hiszen ez már a befektetői számára elvárás.

Ezen a ponton azért sikerült erősen eleresztened a fantáziád.

Orosz területre nem fognak menni az ukránok. Az oroszok azok akik elfelejtették, h melyik évszázadba járunk és nekiálltak középkori területszerző háborúzni.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 247
113
Ezen felül, meg kell szüntetnie az orosz kisebbséget, majd területeket kell szereznie Oroszországtól, hiszen ez már a befektetői számára elvárás.
Saját ütközőzónát kell kialakítania orosz területen és további befolyási övezetekhez (Kaukázus) kell asszisztálnia, regionális hatalmi központként.

Ez a rész már nem méltó hozzád.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 041
113





18+
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 727
14 554
113
Amikor moszkva parancsára gyilkolták a civileket?

Háborús bűnöket mindkét fél egyforma mértékben követ el, amire nincs magyarázat, csak nemtörődömség, butaság, és szándékosság keveréke.

Megcsinálták ezt Magyarországon is az oroszok.

Mikor is, melyik évben ? Hogy teszel különbséget egy Orosz és Ukrán között ?

De az EU érthetően nem örül ha az oroszok egy EU tagságra vágyó országot terrorizálnak.

Tetszett volna nem csinálni Euromajdant, és a korrupt és szar vezetést egy ugyanolyan korrupt és szarral leváltani, ami még tahó is, külön. Megtörtént az Euromajdan, és McCain az elsők között rohant ide "gratulálni".

Ennyit tud az orosz légierő.

Más topicokat is látogathanál, a háború az nem csak a fegyvereken múlik, hanem sok máson is.

A baj nem a haditechnikával van, hanem az Orosz tisztképzéssel, meg a politikai - irányítási - vezetési rendszerrel. Ez az egyik nagy gyengéjük van: nagyon erősen kötődnek a központi irányításhoz. Nem érkezik semmilyen parancs, és semmilyen műveletet nem is kezdeményeznek, és a durva pofonokat vegetatívan is viselik.

A Szovjet Hadsereget tábornokok vezették, úgy, ahogy jónak látták, nem pedig Hruscsov / Brezsnyev / Gorbacsov. Az Orosz Hadseregnél még a 3178. faluban harcoló helyőrség mozgásáról is Putyin dönt.

Különben a Nyugati megfigyelők, az Aviation Week and Space Technology / Janes / stb szerint van

- 359 Szu-27 Flanker + 100 Szu-30 Flanker + 100 Szu-34 Fullback, ez egy típuscsalád,

- 130 MiG-31-es Foxhound,

- 250 Szu-24-es Fencer,

- 250 Szu-25-ös Frogfoot,

és 100 - 100 - 60 Tu-95 / Tu-22M / Tu-160-as is.

Ezek létét műholdas felvételekkel simán megerősítik, meg valóságosan is fenyegetést jelent ez a mennyiség, a Hidegháborúban szerinted mire volt való az USAF részéről a deep penetration képesség ?


Rakétákra meg nem nagyon telik nekik.

Szerinted mire fel születtek még 2004 után is a fegyverzetleszerelési / korlátozási egyezmények az USA és Oroszország között, ha mégis az Oroszok nem bírnak mennyiséggel ? Nem a kőkorszaki AS-1 Kennel robotrepülők vannak nagy mennyiségben raktározva, hanem az AS-15 Kent, ami az AGM-86 ALCM Szovjet / Orosz megfelelője.

Meg itt önellentmondásba is keveredsz. Egyszer megy a tüntetés, hogy jajj, az Oroszok végtelenül aljas bosszúból támadtak szegény Ukrán célpontokat, erőfölényből, visszaélve a légierejükkel, most meg azt akarod kitalálni, hogy még egy lángosozó bódét sem tudnak felszámolni.

Törzstag vagy, de semmi konstruktív, szakmai, értelmes haditechnikás vagy politikai elemzést nem láttam tőled, csak azt, hogy még 100 katona, és össze fog omlani az Orosz hadsereg és a gazdaságuk, vagy hogy terroristák az Oroszok, mert végre úgy használták a haderejüket, ahogy kellett volna.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Sokan abban tévednek, hogy mivel az orosz haderő ~ 1 milliós, ezért az Ukrajnában harcoló 200,000 fő, az annak csak az ötöde, ~ 20%.
A tévedés abban van, hogy az 1 milliós orosz haderőben már benne számoltatik:

23px-Flag_of_the_Russian_Federation_Ground_Forces.svg.png
Russian Ground Forces
23px-Flag_of_the_Russian_Aerospace_Forces.svg.png
Russian Aerospace Forces
23px-Naval_ensign_of_Russia.svg.png
Russian Navy
23px-Flag_of_the_Russian_Airborne_Troops.svg.png
Russian Airborne Forces
23px-Flag_of_Strategic_Rocket_Forces_of_Russia.svg.png
Russian Strategic Rocket Forces
Russian Special
amiből a Russian Ground Forces létszáma csak ~ 280,000 fő. Ebből van 200,000 fő Ukrajnában. Maradt még 80,000 fő Oroszországban.
Tehát a kb. 85% úgy jön ki, hogy 200,000 fő / 280,000 fő = 71%
Tehát a ~ 1 millió fő az nem mind szárazföldi harcoló katona, hanem abban már benne van a légierő, a haditengerészet, a stratégiai nukleáris erők stb. - és ezek nyilvánvalóan nincsenek Ukrajnában, és nem is vethetőek be szárazföldi gyalogosként.
Tehát NINCS Oroszországnak 1 millió gyalogosként Ukrajnába beküldhető katonája.
Ami meg van, annak már 71%-a már most Ukrajnában harcol, és maradt még kb. 80,000 katonájuk, amelyből kb. 50,000 a Vosztok 2022 hadgyakorlaton volt a Távol-Keleten. Ennyi.
Ha a 71%-hoz hozzávesszük, hogy a légierő, légvédelem, haditengerészet egy része is részt vesz az Ukrajna elleni harcban, akkor teljesen reális a 85%-os szám.
Ezt lenne már jó, ha fölfognák azok, akik olyanokat mondanak, hogy az orosz haderő a 5%-át használja Ukrajnában.
Az a lófogú nő a nagy Z felesége?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Kíváncsi vagyok, mennyiben változnak a meglátásai és előrejelzései a fél hónappal ezelőttihez, még ha volt is vele máshol interjú, hogy ukrán részről elég jelentős műveleti kreativitás jellemezte a Harkovban megindított offenzívát.
Én is, de mivel kevés időm van, ezért az ilyen teaser helyett hasznosabb, ha pár tőmondatot ír valaki, mert ez így nulla információ, csak annyi, van egy újabb videó az eddig megszokott mondataival.
Vannak ám igényeid!
Eleve szét van spammelve a topik. Ha nem fűzöl hozzá semmit, csak egy újabb link, ahol ugyanazt elmondja, mint hónapok óta, akkor kár az időm rá... meg a topik olvasásárra is. Úgyhogy vannak igényem.

Ha nem csak a csengőhangot hallgatnád egymás után sokszor, hanem a videót is megnéznéd, akkor lehet nem is lenne szükség arra, hogy valaki összefoglalja neked. 1, Minek iratkozol fel és várod a csengő megnyomásával az új tartalmakat, ha utána idegeneket kérsz meg, hogy foglalják össze neked, hogy mi volt. 2, Én remélem, hogy aki hozzám hasonlóan nincs a csatornára feliratkozva és nem nyomta meg a csengőt, annak esetleg hasznos. (Nem vagyok feliratkozva a New York Timesra vagy az orosz pravdára, de ha valaki felteszi a fórumon bárhol és érdekel a cikk címe, akkor elolvasom őket. És ez számomra hasznos.)
Nem is hallgatom a csengőt, ezért nem infó az sem, hogy idemásolod a linket. A cikk címe egyáltalán nem szokott a beltartalommal arányban állni, van az úgynevezett "click-bait", magyarul kattintás-vadász cím. Épp ezért a 542345432. Castel/Nógrádi/stb interjú egyáltalán nem valószínű, hogy megéri az időmet. Ha a tied megéri, érdemes megtisztelni a fórumtagokat azzal a pár mondattal, mert akkor már erre is igazán futhatja az idődből.

Ugyanígy a többtucat hozzászóláson át bemásolt cikkek sem igazán értékes hozzászólások szerintem, egy link, pár idézet és személyes vélemény, kommentár többet ér, mint a SPAM.

Az információs hadviselés egyik legjobban működő formája napjainkban már nem az elhallgatás, nem is feltétlen az elferdítés, hanem a kapacitások túlterhelése. Ezért értékesebb az összefoglalód nekem, mint a link, és ezért adok azért likeot.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 507
113
Gondot okozott? Vagy csak remekbe szabott ukrán videókat kaptunk?
Mit tudunk mi a háborúról?
Amúgy ha engem kérdezel: felkészítették. Nagyjából úgy, ahogy tapasztalataik alapján gondolták, hogy jó lenne. Csak itt az ellenfél nem kecskeszexualizálókból állt, hanem Európa egyik legerősebb hadserege. Aztán jött a pofon, és a tanuljunk meg háborúzni.

Ezt korábban kellett volna meggondolni.
Az arcoskodás előtt.
Így különösen nagy lesz a pofára esés.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
A Kreml emlékezteti Sztrelkovot a pluralizmus "nagyon finom vonalára"

A Kreml szerint óvatosan kell bánni a különleges művelet kritikájával

Az oroszok támogatják az elnököt, és egységesen támogatják döntéseit - mondta Peszkov, kommentálva a védelmi minisztériumot bíráló hazafias távirati csatornák publikációit. Szerinte, amíg az NWO értékelései a törvényen belül maradnak, ez a pluralizmus.

Az ukrajnai orosz különleges művelettel kapcsolatos kritika elfogadható a jog keretein belül, de a határvonal nagyon vékony, és rendkívül óvatosnak kell lenni - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő újságíróknak.

Az újságírók megjegyezték, hogy a közelmúlt eseményeinek fényében számos hazafias telegram-csatorna, köztük Igor Sztrelkov (Girkin) volt DNR-védelmi miniszter, bírálni kezdte az orosz védelmi minisztérium munkáját. Ezzel kapcsolatban Peszkovot arról kérdezték, hogy ezek a publikációk befolyásolhatják-e az oroszok hangulatát.

"Az oroszok támogatják az elnököt. Ezt az emberek hangulata és az emberek cselekedetei is megerősítik. A választásokon való részvételük, az emberek által hozott döntések. Ezt a statisztikai adatok is megerősítik. Az emberek valóban konszolidáltak az államfő által hozott döntések körül" - reagált Peszkov.

Ami a többi nézőpontot és a kritikus kijelentéseket illeti, amíg azok a törvényen belül maradnak, "ez a pluralizmus" - folytatta a szóvivő. "De a határ nagyon, nagyon vékony. Itt nagyon-nagyon óvatosnak kell lenni" - figyelmeztetett.

Katonai művelet Ukrajnában. Online
Politika

A szóvivő ugyanakkor megjegyezte, hogy a közvélemény valóban nagyon érzékenyen reagál arra, ami a különleges műveletben történik, és ez érthető. "Egyértelmű, hogy a közvélemény nagyon-nagyon érzelmesen reagál" - mondta a Kreml szóvivője.

Igor Strelkov (Girkin) orosz állampolgár. 2014 májusától augusztusáig a DNR védelmi minisztériumának vezetője volt. És 2013-ban, ahogy maga Sztrelkov is állította, ezredesi rangban lépett ki az FSZB-ből.

Boszniában, Transznisztriában és Csecsenföldön szolgált, és részt vett a kelet-ukrajnai konfliktusban. Miután lemondott a DNR védelmi miniszteri tisztségéről, Sztrelkov visszatért Oroszországba. Rajta van az USA és az EU feketelistáján. A holland ügyészség azzal vádolja, hogy köze volt a malajziai Boeing 2014-es lezuhanásához a Donbassz felett.



Sztrelkov reakciója...




Sztrelkov Igor Ivanovics


Szeptember 13., 15:11




Кремль напомнил Стрелкову о «весьма тонкой грани» плюрализма


Szeretnék ésszerűen tiltakozni az RBC állítása ellen (mint egy amerikai állampolgár férje és egy brit állampolgár apja - az én vezetéknevemet nem említették):

Nem "kezdtem el kritizálni az orosz védelmi minisztérium munkáját". - Több mint hat hónapja nyíltan és rendszeresen kijelentem, hogy ha továbbra is úgy harcolunk, ahogy csapataink hat hónapja harcolnak az orosz védelmi minisztérium vezetése alatt, akkor végül megsemmisítő vereséget fogunk szenvedni ebben a háborúban. Pont.

"A Kreml szerint óvatosan kell bánni a különleges művelet kritikájával"
"Ami a többi nézőpontot és a kritikus kijelentéseket illeti, amíg azok a törvényen belül maradnak, "ez a pluralizmus" - folytatta a szóvivő. "De a határ nagyon, nagyon vékony. Itt nagyon-nagyon óvatosnak kell lenni" - figyelmeztetett."
+
"Nem "kezdtem el kritizálni az orosz védelmi minisztérium munkáját". - Több mint hat hónapja nyíltan és rendszeresen kijelentem, hogy ha továbbra is úgy harcolunk, ahogy csapataink hat hónapja harcolnak az orosz védelmi minisztérium vezetése alatt, akkor végül megsemmisítő vereséget fogunk szenvedni ebben a háborúban. Pont."

Ebből sajnos az következik, hogy Daria Dugina után a következő jó eséllyel Sztrelkov lesz...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 365
113
Nem biztos, ezek teljesen hideg fejű figurák a Kremlben minden fenyegetőzés ellenére. Ha Putyin választhat, hogy megbukik vagy egy kisebb Oroszország felett regnálhat tovább, simán az utóbbit választja. Persze nehéz elképzelni, hogy ne bukjon bele egy "országcsonkításba", de ki tudja. Castel az arabokkal vont párszor párhuzamot, nem alaptalanul. Az arab vezetők túléltek minden olyan esetet, amikor cipóra lett verve a hadseregük, netán területet is vesztettek. Ahhoz egy nem csicska, öntudatos nemzet kell, hogy az alkalmatlan vagy azzá vált vezetőt elzavarja a picsába. Vagy egy ilyen tisztikar.



A történelmi tapasztalat. Az oroszoknál, ha oda a vezetés tekintélye, szétesik minden (1917, 1991). Puskalövés nélkül, akár. Ez nem egy nemzet, hanem egy birodalom. A muzsik lelkületű átlag orosz simán ukránná válik, ha az alternatíva az, hogy nagyon minimum esetben is "csak" nyilvánosan megalázzák félkatonai "gárdák", az erőt tiszteli csak. Ha az ukrán az erősebb, úgy tűnik, hogy ő lesz a gazda, akkor "ukrán" lesz.
Ha ez így lenne, ahogy írod, akkor az Ukrajnában élő oroszok már ukránok lettek volna. De nem! Sőt!
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 316
12 681
113
"A Kreml szerint óvatosan kell bánni a különleges művelet kritikájával"
"Ami a többi nézőpontot és a kritikus kijelentéseket illeti, amíg azok a törvényen belül maradnak, "ez a pluralizmus" - folytatta a szóvivő. "De a határ nagyon, nagyon vékony. Itt nagyon-nagyon óvatosnak kell lenni" - figyelmeztetett."
+
"Nem "kezdtem el kritizálni az orosz védelmi minisztérium munkáját". - Több mint hat hónapja nyíltan és rendszeresen kijelentem, hogy ha továbbra is úgy harcolunk, ahogy csapataink hat hónapja harcolnak az orosz védelmi minisztérium vezetése alatt, akkor végül megsemmisítő vereséget fogunk szenvedni ebben a háborúban. Pont."

Ebből sajnos az következik, hogy Daria Dugina után a következő jó eséllyel Sztrelkov lesz...
Szerinted Medvegyev mennyire van benne Putyin zsebében?
Lehet-e ő a a puccsisták vezére vagy jelöltje, vagy ő inkább Putyin Kövér Lászlója?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Hohol veszteség

Herszoni front eseményei