[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
361
2 179
93
Azt kifelejtettem, hogy nyilván sokan menekülnek a kötelező katonai szolgálat elől is.
De a százezrek nem teljesen arányosak a nyugatra menekülő milliókkal. Igaz, erre a nyugati határ közelében élők jönnek leginkább. Sokan tényleg az életüket féltve a besorozás elől menekülve.
A családomat én is menteném, ha tudnám hasonló helyzetben
Ez elöt két hónappal statisztika 2,1 millió Oroszországba 1,3 millió Németországba 1,1 millió Lengyelbe menekült. Azóta az arányok hasonlóan nővekedtek.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 787
14 875
113
Szerintem nagyon egyszerű a helyzet, ezen is spóroltak, ahogy nem raktak APS-t az orosz harckocsikra és a tesco gazdaságos módon oldották meg az orosz páncélos erők gerincének modernizálását (T-72B3), úgy csak kevés modern preciziós lőszert gyártottak az orosz légierő számára.

A precíziós fegyver az egy tág fogalom. Precíziós fegyver a KAB-500-as lézeres bomba, és a Kalibr robotrepülő is.

A Hidegháborúban a Szu-24-es Fencer-hez, a MiG-27-eshez, és a Szu-17 / 22-eshez vita nélkül normális mennyiségben volt lézeres bomba és rakéta, és radargyilkos rakéta is, de az a bökkenő, hogy az 1987 előtti készletek azok ön és közveszélyesek, lejártak.

A Szu-27-es eleve MRCA, és a belőle kifejlődött családja, de azok az összeomlás környékiek, és meglehet, hogy a bemutatógépeken és egytucaton kívül a gépparknál valóban hiánycikk mind a Szapszan-E és a KAB-ok, és amit meg legyártanak, azért nem az Orosz Hadsereg fizet, hanem India.

Robotrepülőknél és harcászati rakétáknál viszont a nagy / fél-szuperhatalmi státusz érdekében ott mindig up-to-date kell lenni, és az ilyenek miatt szórakoznak SORT / INF / stb nevű egyezménnyel és társaival, valós kérdés egymás robotrepülőinek és harcászati rakétáinak mennyisége. Valódi háborúban, mint most is beigazolódik: Az elmúlt 7 hónap során 1 - 1 civil lakótömböt, városszéli klozetet, üres repteret, beásott, álcázott tüzérséget, és még a mező közepén álló T-64-est is lőttek Iszkanderek hadával, eszetlenül. Lehet vele terrorbombázni, meg precíziósan is lőni. Most azokat is visszafogták, vagy megcsappant a készlet, vagy ésszerűen tartalékolják a tényleges és hasznos bevetésre, nem pedig bohóc vagy totál indokolatlan célpontokra.

 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 672
45 273
113
A Karachunovskaya gát 205 méter hosszú és a főváros 1. osztályába tartozik. Minden tavasszal javítási munkákkal megerősítik, ennek ellenére a gát szinte teljes hosszában megduzzad, korrodálódik az időtől.
A tudósok szerint gátszakadás esetén csaknem 300 millió tonna víz ömlik a városba, elöntve 70 km²-t. A központi város területét a harmadik emelet felett elöntheti a víz.
Ma este az Orosz Légiközlekedési Erők rakétatámadást indítottak a Karachunovskaya gát ellen, ami után emelkedni kezdett a vízszint az Ingulets folyóban, lefelé.

A gát jelentős károkat szenvedett. A szerkezet integritása megszakadt.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 555
113
A címadás maga az elfogulatlan újságírás mintapéldája...

Még a szakadárok ellenőrzik a „Luhanszki Népköztársaság” egész területét

Andrej Marocsko, a luhanszki „népi milícia” tisztje a Rosszija 24 hírcsatornának nyilatkozva azt mondta, hogy a „Luhanszki Népköztársaság” egész területe továbbra is a szakadár erők ellenőrzése alatt áll, de a frontvonal egyes szakaszokon már nagyon közel, mintegy tíz kilométerre húzódik a határtól.

A donyecki területvédelmi parancsnokság Mikolajivka és Mikolajivka-2 település elfoglalásáról tett szerdán bejelentést. Gyenyisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetője azt mondta, hogy Marjinkánál sikerült megállítani és részben megsemmisíteni egy ukrán diverzáns csoportot − közölte az MTI.

Beszámolója szerint Piszkiben és Pervomajszkében, ahol az ukrán erők az elmúlt nap folyamán áttöréssel próbálkoztak, „stabil” a helyzet, Horlivkánál pedig két támadást vertek vissza a szakadárok. Pusilin közlése szerint Artemivszk (Bahmut) külterületein a szakadár és orosz „szövetséges erők” megvetették a lábukat, és előrenyomulásra készülnek.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 670
19 054
113
A Karachunovskaya gát 205 méter hosszú és a főváros 1. osztályába tartozik. Minden tavasszal javítási munkákkal megerősítik, ennek ellenére a gát szinte teljes hosszában megduzzad, korrodálódik az időtől.
A tudósok szerint gátszakadás esetén csaknem 300 millió tonna víz ömlik a városba, elöntve 70 km²-t. A központi város területét a harmadik emelet felett elöntheti a víz.
Ma este az Orosz Légiközlekedési Erők rakétatámadást indítottak a Karachunovskaya gát ellen, ami után emelkedni kezdett a vízszint az Ingulets folyóban, lefelé.

A gát jelentős károkat szenvedett. A szerkezet integritása megszakadt.
Ígértek mára apokalipszist hát tessék! És az éjszaka csak most kezdődik!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 452
63 891
113
Orbánékkal nem az a legnagyobb baj, hogy lopnak, hanem az, hogy szerencsétlenek és ostobák is. Pl ha kollégiumot épít egyetemistáknak, abból is ugyanúgy lehetett volna lopni, mint a stadionból, és egyből más lenne a megítélése, ha az egyetemisták nagy részének most nem 100 ezer forint/hóért kellene albérleti szobát bérelnie. Energetikai és közlekedési kulcsberuházások nem készültek el, de a hülyeségre mindig volt pénz.
A hazai oligracha kisnemesség kiépítéséhez megadeal-ek kellenek. Felhőkarcolók, autópályák, hídak, alagutak, vasút, miegyéb. Nem kollégiumok szegény diákoknak meg kórházak holmi betegeknek. Az utóbbi is csak akkor, ha megakórház lesz belőle.
A stadionok előnye meg nem a futballozás, hanem az, hogy a tetejükről jól belátható a város. És alapból nagyok, sok anyga és munka kell hozzá. Nagy meló, nagy pénz. Nagy léptékben nagyban lehet számlázni.
Ami pedig a lopást illeti, nos ők olyan EU-s pénzt használtak fel és el, ami sosem volt a miénk, egyszerű embereké. Az EU nem arra adta, hogy osztogassák szét őket, hadd vegyen mindenki rajta donáldkacsás rágót.
Arra adta, hogy olyan beruházások épüljenek, amelyekben a nyugati cégek lesznek a kivitelezők és ezekkel a befektetésekkel javul az az infrastruktúra, ami jobban segít a profittermelésben. Nekik. Az EU nem szeretetszolgálat, akármi is az ideológia. Az EU a pénzről szól.
Arról szó sem volt, hogy a magyar állam ezeket a pénzeket túlszámlázásokkal offshore vagyonokba játsza át és létrehoz egy érdekközösségen alapuló olyan klientúrát, ami nemzetközileg is befektetésképes.
Emlékezzünk vissza, hogy a kilencvenes években a hazai gazdagok közt a bevallott nyilatkozat alapján a legmenőbb Demján Sándor vagyona a leggazdagabb románénak a fele se volt.
Ha regionális szinten akarsz komolyan bizniszelni, ahhoz regionális szinten mérhető vagyonokkal kell rendelkezned. Mivel azt mégse lehetett parancsba adni, hogy a polgári körök prominensei kezdjenek el lottózni, különféle intézkedésekkel kellett a kezükre játszani az EU-s pénzeket, hogy azokból regionális szinten is érdemi magántőke lehessen. Pusztán vállakozásból, nyugati nagytőkések által leuralt gazdasági környezetben még 2154-re se lehetett volna kitermelni egy kellő erejű olyan hazai tőkés réteget, aki a Kormány felé lojális. Mert mondjuk onnan kapta a vagyonát.
És miért volt szükség az EU-s pénzek magánosítására? Mert az állam vállalkozó hatóköre erősen limitált. Az EU nem engedi, hogy a magyar állam vásárolhasson fel gazdasági szereplőket, vagy piaci részesedést. Fajsúlyos, de az állam felé lekötelezett szereplőkre volt szükség, ehhez pedig komoly pénzekre.
Magyarán, itt az EU-s pénzek ténylegesen szabadon vett felhasználásáról van szó, amit a magyar állam kontrollál, de kifelé ezek magánosított vagyonok, amibe az EU nem szólhatna bele.
Persze ők sem hülyék, a játékszabályokba ez a "magyar" lelemény nem volt beleírva, így most zajlik a "jogállamiság" nevű műbalhé.
Hozzáteszem, ez úgy magyar lelemény, hogy a görögök ezt már évtizedek óta így csinálják. De ellenük nem nagyon indul semmi.
Pedig hozzájuk képest a NER egy ministránsfiúkból álló szabálykövető kisangyalok gyülekezete.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
A Karachunovskaya gát 205 méter hosszú és a főváros 1. osztályába tartozik. Minden tavasszal javítási munkákkal megerősítik, ennek ellenére a gát szinte teljes hosszában megduzzad, korrodálódik az időtől.
A tudósok szerint gátszakadás esetén csaknem 300 millió tonna víz ömlik a városba, elöntve 70 km²-t. A központi város területét a harmadik emelet felett elöntheti a víz.
Ma este az Orosz Légiközlekedési Erők rakétatámadást indítottak a Karachunovskaya gát ellen, ami után emelkedni kezdett a vízszint az Ingulets folyóban, lefelé.

A gát jelentős károkat szenvedett. A szerkezet integritása megszakadt.
Még azt kéne megkínálni:https://www.google.com/maps/d/u/0/v...&ll=50.58772117166671,30.516555739043497&z=16
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 309
37 300
113
Orbánékkal nem az a legnagyobb baj, hogy lopnak, hanem az, hogy szerencsétlenek és ostobák is. Pl ha kollégiumot épít egyetemistáknak, abból is ugyanúgy lehetett volna lopni, mint a stadionból, és egyből más lenne a megítélése, ha az egyetemisták nagy részének most nem 100 ezer forint/hóért kellene albérleti szobát bérelnie. Energetikai és közlekedési kulcsberuházások nem készültek el, de a hülyeségre mindig volt pénz.
Le a rohadt naranccsal!
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 769
17 874
113
Szerintem itt lenne az ideje néhány eu-s szankciót kiszabni a norvégokra, mert ez a döntésük szembe helyezkedik az eu-s értékekkel. Ez mostmár a napnál is világosabb.
Mindannyian tudjuk, hogy nem ez volt az első lépésük bomlasztásunk irányába. Ideje lépni. A gáz amúgy se jó. Egyébként is, Névtelen források szerint a norvégok titkos telefonkapcsolatot létesítettek a Kremllel, s még az is lehet, hogy ő áll a norvég döntés hátterében...
Azzal amúgy is csak mindenki jól jár, ha még jobban csökkentjük a gáz importot, mivel csak felgyorsítjuk a zöldátállást és vélhetően az élelmiszerpazarlás ellen is hatékonyabban harcolhatunk így, mert többen fognak kukázni. Amúgy is feléltük már dédunokáink készleteit is és spájzban sincs már szilvalekvár.

Bocsánat, magas labda volt... : D
Valahonnan csak összejött a pénz a Norvég alapban - meg valamit majd Jusuf gyerekeinek is kell kuszkuszba mártogatni később..
én sem értem, hogy miért nem repült a Kalibr..
Kevés volt a külföldi zsoldos.
Reálissá vált az Oroszországot felosztó projekt a nyugati elemzők, think-thank-ek számára
Na, ez megint valami, amit nem értek. Hogyan akarják felosztani és kik között? Kínát akarják usánkában gyengíteni, ezért adjuk oda nekik Szibériát!? Esetleg a kazahok vonuljanak be a mivel is? Finnek/Baltikum bevonul és elfoglal? Vagy lenne amcsi külbirtok?

Ki fogja ezek után eltartani az isztánokat?

Reálissá vált, hogy a think-thank-ok inkább tin-tankok, aki a megrendelők vágyálmát kergetív a póverpojint hadszintéren..
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
A ruszkik már vesztettek. Európa is vesztett. Mind a két esetben csak az a kérdés, hogy mekkorát: nagyot vagy nagyobbat.

Az USA is gyengül, mivel legyengíti szövetségeseinek a legjavát, beleértve Japánt és Dél-Koreát is (mind a ketten energiaimportőrök), sőt azzal hogy ennyire bika a dollár, még egyet rúgnak a saját iparukba is, mivel annak a versenyképessége folyamatosan gyengül. Egyedül az usa barát - azon belül is az energiaexportőr - arab államok profitálnak a jelenlegi helyzetből, már ami a saját szövetségi rendszerüket illeti.

Ha nagyon erős lenne a destabilizáció a világban, tehát forradalmak/felkelések lennének tömegesen Afrikában, Latin-Amerikában, s talán még néhány ázsiai ország lehet esélyes, akkor a káosz megkönyítheti majd, hogy pro-kínai (báb)kormányok kerüljenek hatalomra. Ilyenkor mindig eszembe jut a a trónok harcának egy híres/hírhedt mondata: "a káosz egy létra".

Én nem tartom valószínűnek atomfegyverek használatát - egyoldalúan sem -; a stratégiai atomfegyverek használata meg lényegében kizárható.
Reméljük!
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo
T

Törölt tag 1711

Guest
Végül is bibliainak bibliai...

20190321_noahs_ark.jpg



Ez se egy HERMARS lyukacska
Y4X00Od.png



Eközben twitteren:
ukrainian soldiers have reached beijing

It's fucking over bros...
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
A Karachunovskaya gát 205 méter hosszú és a főváros 1. osztályába tartozik. Minden tavasszal javítási munkákkal megerősítik, ennek ellenére a gát szinte teljes hosszában megduzzad, korrodálódik az időtől.
A tudósok szerint gátszakadás esetén csaknem 300 millió tonna víz ömlik a városba, elöntve 70 km²-t. A központi város területét a harmadik emelet felett elöntheti a víz.
Ma este az Orosz Légiközlekedési Erők rakétatámadást indítottak a Karachunovskaya gát ellen, ami után emelkedni kezdett a vízszint az Ingulets folyóban, lefelé.

A gát jelentős károkat szenvedett. A szerkezet integritása megszakadt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Reálissá vált, hogy a think-thank-ok inkább tin-tankok, aki a megrendelők vágyálmát kergetív a póverpojint hadszintéren..

Még az se, volt valamelyik vicces rövidítésű "think-tank" vezetőjével interjú.
Főállásban starbucks rabszolga, szabad idejében hasonszőrű társaival tolják az osint-ot meg a twitter propagandát.
Egyszerűen minden debil mindennek kinevezheti magát manapság és ha elegen követik, mert tetszik a narratívája akkor egy idő után el is hiszik, hogy tényleg azok.
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Végül is bibliainak bibliai...

20190321_noahs_ark.jpg



Ez se egy HERMARS lyukacska
Y4X00Od.png



Eközben twitteren:
Szépet odabaszott

Már áll a víz

Hozzáértők: Ez taktikailag mennyire jó lépés?
 
S

Szilvatövis

Guest
Már 60 eurocent / KW a gáz egyes szolgáltatóknál Németországban, aki teheti most vált kedvező több éves kötött árra 40-45 eurocenten.

1m3 gáz = kb. 9kw fűtésteljesítmény
A teljesség kedvéért az átlag jelenleg ~36 cent/kWh az újbelépőknek. A régi fogyasztóknak jellemzően kevesebb.

A földgáz fűtőértékét nem teljesítményben, hanem energiában számolják, aminek kWh a mértékegysége.