[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Szerintem március óta be se néztem ide. Összegezve, "vesztésre" állnak az oroszok, mint ahogy más biztpol topikban lehet érezni vagy csatát vesztettek és megy minden tovább?
Az orosz gravitáció tudom újabban erősebb főleg ha vezető személyekről van szó, szóval azt azért sejtem, hogy valami gond van.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 360
113
Jóvátétel meg az okozott kár megfizetése,az is 25 évre elhúzva.Közben meg visszakaphatják a zárolt kintlévőségeiket (illetve abbol fizethetik a kezdetét a jóvátételnek)

Nekem nem épp így tűnik. A 2. pont, lemondanak a zárolt kinnlevőségeikről sőt átadják a maradék arany- és devizatartalékaikat is (kinek? Ukrajnának?) Ez gyakorlatilag kapituláció, nem más.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93

Kula bá kiakadt, mert Leopard harckocsik helyett Dingo páncélozott járműveket kaptak a németektől.​


2022. SZEPTEMBER 17. - 12:59

„Mi Leopard harckocsikat vagy Marder gyalogsági harcjárműveket kérünk, Németország pedig Dingo páncélozott járműveket ad át” – háborodott fel az ukrán külügyminiszter.

725436-kulebaa.jpg

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter nem érti, hogy Németország miért nem ad át Leopard harckocsikat Ukrajnának, és miért csak önjáró páncélosokat küldött − közölte az ukrán Unian hírügynökség. A politikus erről a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában beszélt.

„Ez számunkra rejtély:




Erre is szükség van, és hálásak vagyunk érte. De nem ez az, amire a harcban a legnagyobb szükségünk van. Mi a probléma?” − háborodott fel a külügyminiszter.

(Mandiner)
Nem tudom, ezeket lehozzák -e németországban(szándékosan kicsivel írva), hogy tudott lemenni ez a nép ennyire kutyába, hogy ilyen semmirekellő ukrán bohócok puffogjanak neki?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Apa kezdődik :D

The Bremen police detained Ukrainians who were selling stingers and other heavy weapons previously delivered to Ukraine from Europe. The command of the Armed Forces of Ukraine declares that all lend-lease is stored in the warehouses of Ukraine. An online store with German "trunks" was discovered by a student from Dresden, and he helped the police to identify a batch of deadly cargo. Journalists from Hamburg and other German cities have already begun their own investigation of what happened. German resources write that the seized weapons were intended for a "counteroffensive" in the Kharkiv region, but were stolen and sent to the "black market" of Europe for sale to the mafia and to the Middle East.


Amúgy csütörtökön az M1-esen is volt egy kamion baleset amihez kivonult a TEK MRAP-okkal, gondolom nem a fagyasztott hal miatt...


Ukránok már múzeumokból is kihozzák a technikát olyan jól állnak:
01z26YQ.png
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
beszarás ez a folytonos csoportosulás. nemtudom mikor szoknak le errőll az ukránok. én tudom hogy félnek meg kevés a parancsnok de akkor is... tűzpárok között 20-30-50 m ert qvára tartaniuk kellene a védelmük is biztosabb lábakon állna ott a megszámlálhatatlan m árokrendszer mégis mindenki egy bandába... aztán csodálkoznak hogyha a tüzérség közibük csap.
Ne beszélj hülyeséget.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 222
33 676
113
Ne beszélj hülyeséget.
persze nem légvonalba értettem de akkor is. ez a tömörülés nem jó nagyon nem jó. pláne hogy elvileg minden árokba van géppuska nem is kevés... védelembe támadás alatt így beetömörűlni a nyitott árokba őrültség.

mit érnek el vele? egyszerre lefogható az egész banda még lárni sem lát senki mert mindenki lapít a lefogótűz miatt egymás fedezése 0. terület lefogása korlátos
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Nagy igazság. Azért nem kapott a háborúig Ukrajna fegyvert, azért nem piszkálták az oroszokat eddig a "baráti" megszállásokért és népirtásokért (Groznij), stabil oroszország, jó szomszédi kapcsolatok Európa érdeke.
Ezért nem kapnak elég fegyvert az ukránok most sem, nehogy túlnyerjék magukat.
Úgy vigyáz a Nyugat Putyinra, mint a hímestojásre, de elétérdelni nem fog, ahogy sokan szeretnék.

Sajnos mi magyarok leatomozással, kiirtással, feldarabolással fenyegetjük az ukránokat, nem vesszük komolyan az erőviszonyokat. Ami gyűlölet innen árad az ukránok felé, nem csoda, ha a gyűlölködők egymásra találnak.
Az ukránok is csak olyan nép, mint a többi. A legtöbbjük normális, békét és békés egymásmellett élést akar, nem harap, ha nem piszkálják bottal. Persze nácik, gyűlöletkeltők náluk is vannak, ahogyan nálunk is, az oroszoknál is, de marginális a támogatottságuk. Ukrajnában nincs különösebb támogatottsága a szélsőséges pártoknak, erről tanúskodik az utolsó választások eredménye.



Fölöslegesnek tartom tehát a gyűlölködést szítani a két nép között.
Az ukránok feldarabolásáról lehet álmodozni, realitása... hála Putyin állhatatos erőfeszítéseinek inkább az erősen felfegyverzett Ukrajnának és a széthulló orosz föderációnak van... ennyit ér el Putyin az értelmetlen háborújával.
Ha maradt volna a fenekén, Ukrajna 20 év múlva sem lenne sem EU sem, NATO tag.



Te miből főzöl páleszt?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 745
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Ki mondott olyat hogy "az orosz nép kiirtásáról beszéltek az ukránok által..."?
Ne beszélj marhaságokat.
Az Ukrajnában élő orosz kisebbséget akarták eltüntetni. Ezt meg ukrán aktivista körökből lehetett hallani eleget. Clean state... Az hogy ez nem üti meg az ingerküszöböd az téged minősít. Maszatoltok, mert Ukrajnának nem egy kis vaj van a füle mögött hanem egy komplett tartálykocsi zsír. N+1 bizonyíték volt itt is feltöltve, nem véletlenül megy a cenzúra 1000-rel a demokrácia állítólagos fellegváraiban. Működik is, nézd meg az orosz paranoiád, itt az eredmény - még a magyar se számít csak dögöljön az orosz.


A ruszki a veszélyesebb ellenségünk. Most arra van esély, hogy attól szabaduljunk meg.
Az ukrántól most nem tudunk, az orosz gyenge, februárban elkúrta a lehetőséget.
Ez a realitás.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
A ruszki a veszélyesebb ellenségünk. Most arra van esély, hogy attól szabaduljunk meg.
Az ukrántól most nem tudunk, az orosz gyenge, februárban elkúrta a lehetőséget.
Ez a realitás.



Igen,majd az ukránok építenwk nekünk újabb blokkokat Paksra,megveszik a mezőgazdasági termékeinket,adnak nekünk fűtőelemeket,gázt,olajat,titánt,neont,wolfram,meg mindent is.
Tényleg, melyik naprendszerbōl jöttél?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Igen,majd az ukránok építenwk nekünk újabb blokkokat Paksra,megveszik a mezőgazdasági termékeinket,adnak nekünk fűtőelemeket,gázt,olajat,titánt,neont,wolfram,meg mindent is.
Tényleg, melyik naprendszerbōl jöttél?

Mert ha kiverik Ukrajnából, akkor elszaladnak az olajjal, gázzal a honuk alatt?

Te melyik naprendszerből jöttél?
Az USA, a ruszki, a francia mind vesztett már háborút.
Fognak is. Mégis működnek tovább.
A vesztes ruszki is el akarja majd adni amilye van, azon a csövön, ami van.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Most! A könnyem is kicsordult!! Ez...annyira csodálatos és megható...a kis Pavel Trofimovics Morozov története jutott eszembe, aki feladta a saját szüleit (félreértésből) a kommunistáknak és kivégeztette őket!! Miért könnyezem? Nem értitek... a történelem által már kifosott nagy téveszméinek egy hatalmas wc-jéből nyíló elvezetőnyílásának a végét kerestem. Most megtaláltam. A kommunista diktatúra és a náci eszme és ideológia valamint az amerikai ultraliberalizmus hihetetlen összeolvadása valósult itt meg ezzel a szemünk előtt Ukrajnában!! A összesen kb. 60 millió (Hitler+Sztálin+USA demokratizálás mint az ISIS) ember halálát okozó ideológiák egy helyen! És itt! A szomszédban!! Az azovos nackók után hamarosan megjelennek majd a Kijevi "vörös khmerek" is?? Ez a Zele bmeg egy Antikrisztus :D Akkor lesz teljes a kép!