[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Amikor kellett akkor meg a kalapból húzták elő vagy mi?
Attól, hogy te eldöntötted, hogy nincs nekik még nem lesz igazad.
Hogy veled, miert nem lovik folyamatosan az ukran strategiai celpontokat? Miert allnak meg a nyugat ukrajnai logisztikai kozpontok? Miert hagyjak hogy visszaallitjak Ukrajna szerte az eromuveket?
De ne gyere nekem valami unortodox nevetseges mesevel.

Most haboruzunk vagy bohockodunk?
 
W

Wilson

Guest
"Technológiára, felszerelésre, szakemberekre van szükségünk, amelyek egyszerűen nem léteznek". Szakértők az orosz hadsereg jövőbeni "lőszer éhségéről"


szeptember 7, 2022 07:00



Pavel Luzin orosz biztonsági szakértő nyílt adatok alapján azt jósolja, hogy Moszkva arzenáljában hiányozni fognak a lövedékek és rakéták. Először is, hiány van nagy kaliberű fegyverekből.

Az ukrajnai háború hat hónapja alatt mindenki hallott az orosz hadsereg tüzérségi bevetéséről. A Kreml szó szerint szőnyegbombázza az AFU állásait és a városok lakónegyedeit. Ez volt a helyzet Mariupolban, Lisicsanszkban és Szeverodonyeckben. Ugyanez történik most Mikolajivban és Harkivban.



Ilyen taktikával úgy tűnhet, hogy Oroszországnak szó szerint korlátlan mennyiségű lövedék és rakéta áll rendelkezésére. Moszkva valóban jelentős arzenált örökölt a Szovjetuniótól, és az elmúlt harminc év során számosat gyártott. De tekinthető-e ez a készlet határtalannak az Oroszország által Ukrajna ellen vívott háború összefüggésében? Pavel Luzin, biztonsági szakértő és orosz védelmi ipari elemző szerint nem. És még "lőszerbéhséget" is jósol a Kremlnek.

A katonai elemző a The Insider számára írt cikkében arra figyelmeztet, hogy Oroszországnak a jövőben rakétahiánnyal, romló lövegekkel és lövedékhiánnyal kell szembenéznie. Elsősorban a 122mm és 152mm kaliberű lőszerekről van szó. Ezek az orosz hadsereg fő kaliberű lövegei a 20. század óta: vontatott lövegek, mint a D-30 vagy az Msta-B, és önjáró lövegek, mint az Msta-S. Ez a löveg Oroszország legközelebbi versenytársa a nyugati 155 milliméteres kaliberű ágyúknak. De ez csak elméletben van így. A gyakorlatban a hatótávolság jóval alacsonyabb. Ez 30 kilométer a 40-50 vagy akár 70 kilométerrel szemben. Egy dologban alulmaradnak a külföldi lövegek az oroszokéval szemben, ez pedig a mennyiség. Az orosz hadsereg Ukrajnában naponta több tízezer lövedéket lő ki.

"Van mihez hasonlítani: a második és az első csecsen háborúban- naponta akár 30 ezer lövedéket is kilőtt az orosz hadsereg. Figyelembe véve, hogy a jelenlegi háború intenzitása magasabb, 40-60 ezer naponta. Nincs kétségem afelől, hogy ezek a napi tízezrek, az intenzitástól függően, teljesen valósak" - mondja Pavel Luzin nemzetközi kapcsolatok és biztonságpolitikai szakértő.

Ez több, mint amennyit Oroszország képes előállítani - mondja Pavel Luzin. Ezeket a tartalékokat pedig lehetetlen lesz feltölteni, többek között a szankciós nyomás miatt. Hasonló a helyzet a páncélozott járművek és a katonai repülőgépek esetében is. Az AFU szerint hat hónap alatt mintegy kétezer harckocsit, több mint négyezer harci páncélozott járművet és több mint négyszáz repülőgépet és helikoptert semmisítettek meg. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az orosz védelmi minisztérium hivatalosan nem erősítette meg ezeket a veszteségeket. Moszkva egyáltalán nem számol be a megsemmisített felszereléseiről.

"Itt kétféle folyamat létezik: a fémmegmunkálás, amely speciális berendezéseket igényel, amelyek nem léteznek. A folyamat másik fele a lőpor és a rakéta üzemanyag előállítása. Ott minden importált berendezéseken történik. A modern lőpor előállításához, amely jobb lőtávolságot és jobb tárolást biztosít, jó berendezésekre van szükség. Néhány helyen pedig szükség van az összetevőkre" - folytatja Pavel Luzin.

Adatai szerint a háború előtt, a 2010-es években Oroszország évente 30-35 harci repülőgépet és 25-30 harci helikoptert gyártott. Ehhez jön még 130-200 különböző típusú gép, amelyeket modernizáltak. De mindezt vagy importált gépekkel, vagy külföldön gyártott alkatrészekkel végezték. Most ez vagy lehetetlen, vagy még nehezebb lesz, mondja Luzin: "Minden repülőgép-hajtómű egyszer csak eléri élettartama végét. Új motorokra van szükségünk. Az új motorok mind importált berendezésekkel készülnek, ott, a amerikai és, európai gépeken. És előbb-utóbb minden meg fog szűnni".

A szkeptikusok méltán jegyezhetik meg, hogy Oroszország nemcsak az új fegyverekkel, hanem a szovjet fegyverekkel is harcol. Mi van ezekkel a készletekkel? A leghosszabb ideje tárolt lőszerek több rakétavetőhöz való lövedékek. De korántsem volt az egész szovjet arzenál Oroszország birtokában az Ukrajnával vívott háború előestéjén. Először is, ezeket a rakétákat az 1990-es és 2000-es években már használták a két csecsenföldi hadjárat során. Aztán Oroszország Grúziában használta őket, de a Kreml még több rakétát használt a szíriai hadjárat és a nyolc évig tartó háború során a Donbasszban.

A tüzérség lövedékei azonban a tárolási feltételek szempontjából sokkal igényesebbek. Pavel Luzin megjegyzi, hogy Oroszország először húsz évvel ezelőtt, a második csecsen háború idején szembesült a 122 és 152 milliméteres kaliberű lövedékek hiányával. Ezek után levonták a következtetéseket, és az elmúlt évtizedben Moszkva képes volt megalapozni e lövedékek gyártását, de az arány még mindig nem volt elegendő, és három éven belül úgy döntöttek, hogy a Hatékony Hadsereg Program keretében egymillió hétszázezer régi rakétát és lőszert állítanak helyre. Ennek a munkának az ára és ideje nyílt forrásokban elérhető, és Pavel Luzin ezekből azt is kiderítette, hogy mennyibe kerül az új lőszerek előállítása, és arra a következtetésre jutott, hogy minden 570 ezer felújított lövedékre Oroszország akár egymillió és több új lőszert is készített.

Az elemző becslése szerint Oroszország az elmúlt tíz évben évente akár kétmillió különböző típusú lövedéket is képes volt előállítani. Luzin azonban pontosítja, hogy a rakéták aránya nyilvánvalóan alacsony volt. A Rostec állami vállalat jelentése szerint 2017-ben csak mintegy tizenegyezer darabot szállítottak le belőlük. Pavel Luzin becslése szerint a lőszerek teljes száma 17 millióra tehető.

Moszkva szó szerint a földdel teszi egyenlővé az ukrán városokat. Valerij Zaluzsnij, az AFU főparancsnoka napi 40-60 ezer lövedékre becsülte az orosz tüzérség fogyasztását, és a viszonylagos "nyugalom" napjaiban az orosz hadsereg naponta legalább 20 ezer lövedéket lőtt ki Ukrajnára. Kiderült, hogy hat hónap alatt Oroszország nem kevesebb, mint hétmillió lövedéket használt fel. Pavel Luzin korábbi számításai szerint Oroszországnak a szankciós korlátozások figyelembevétele nélkül akár öt évre is szüksége lenne ennyi új lőszer előállításához.

Luzin elismeri, hogy ha a tüzérségi ágyúzás jelenlegi üteme folytatódik, akkor az orosz hadsereg az év végére megkezdi a város bombázásának tesztelését. Ugyanakkor Jurij Butusov ukrán újságíró az orosz fegyveres erők 2. hadtestének egyik katonája, Andrej Morozov publikációjára hivatkozva azt írta, hogy Moszkva máris tüzérségi hiányt tapasztalt.


Pavel Luzin előrejelzése széles körben terjedt a közösségi médiában, különösen a volt és aktív katonák, valamint a katonai elemzők körében. Egyesek szerint túlságosan optimista az orosz hadseregben idén "kagylóéhségre" számítani. Volodimir Datsenko, az ukrán Forbes rovatvezetője például egyetért azzal, hogy ez lehetséges, de csak jövő nyáron és ősszel. Igor Gretzky, az Észt Külpolitikai Intézet kutatója szerint a legnagyobb deficit Oroszországra a nagy pontosságú fegyverek terén vár. Ezek aktív-reaktív lövedékek tüzérség, rakéták és drónok számára.

"Az év végére Oroszország gyakorlatilag kifogy a nagy pontosságú lövedékekből. Oroszországnak nem lesz lehetősége ilyen típusú lövedékek utánpótlására azzal az intenzitással, amellyel Ukrajna területén harcol. Azt is meg kell érteni, hogy az ilyen lövedékek többnyire nyugati gyártmányú elektronikát használnak, például mikroprocesszorokat és mikrokontrollereket. Ha drónokról beszélünk, akkor vannak rádiófrekvenciás teljesítményerősítők is. Mindezt korábban az Egyesült Államokban, Kínában, Svájcban, Hollandiában vásárolták. Jelenleg azonban Oroszországnak nincs meg a kapacitása arra, hogy ezeket a termékeket saját maga állítsa elő. Technológiára, felszerelésre és szakemberekre van szükségünk, amelyekkel egyszerűen nem rendelkezünk.

A szankciók lezárják a csúcstechnológiájú katonai és kettős felhasználású termékekhez és a berendezések karbantartására vonatkozó szerződésekhez való közvetlen hozzáférést. Ezenkívül másodlagos szankciókat is kiszabtak. Nagyon fontos, hogy ezek a szankciók nemcsak az Egyesült Államokat és az EU-t érintik, hanem olyan országokat is, mint Svájc, Tajvan, Japán, Dél-Korea és Kanada. Mindezek a szankciók csak fokozzák az orosz DIC technológiai éhségét.

Hogyan cselekedhet Oroszország ilyen körülmények között? Valószínűleg azt kell feltételeznünk, hogy az orosz ipari kémkedés intenzitása és mértéke a nyugati országokban, elsősorban az Egyesült Államokban növekedni fog. Úgy tűnik, hogy a Kreml így próbálja kompenzálni a hiányt, legalábbis bizonyos mértékig" - mondta Igor Gretzky, az Észt Külpolitikai Intézet kutatója.

És még egy vélemény. Konsztantyin Maszovec ukrán katonai szakértő, az Információs Ellenállás csoport koordinátora túlságosan optimistának tartja Pavel Luzin előrejelzését az orosz hadsereg közelgő lövedékhiányáról. "A cikk nem közvetlenül, hanem közvetve fogalmazza meg azt a gondolatot, hogy állítólag Oroszország nem lesz képes elvégezni az importált berendezések modernizálását, javítását és karbantartását, amelyeket lőszerek és tüzérségi csövek gyártására használnak. Nem hiszem, hogy ez az állítás teljesen igaz, mert Oroszország legalábbis ilyen lépéseket fog tenni, vagy minden lehetséges eszközzel, beleértve a szankciók megkerülését is, erre fog törekedni" - biztos Konsztantyin Maszovics.

 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1663488720
" A Zaporozsjei hatóságok megkezdték a "hazafiak" kiutasítását Ukrajnába

A Zaporozsjei régió hatóságai megkezdték a megbízhatatlan állampolgárok kiutasítását a felszabadított területekről Ukrajnába, elsősorban a társadalom ellen irányuló felforgató tevékenység miatt.
Ismeretes, hogy ilyen intézkedést már alkalmaztak négy emberrel szemben, akik ukránbarát propagandát folytattak, és megzavarták az iskolák munkáját Melitopol régióban.
Az egyik deportált adminisztratív erőforrásokat használt fel jogosulatlan gyűlések szervezésére, anyagi támogatást nyújtott a térségben folytatott terrorista és szabotázstevékenységet hirdető médiának."


https://t.me/rusvesnasu/22283
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 841
113
Hogy veled, miert nem lovik folyamatosan az ukran strategiai celpontokat? Miert allnak meg a nyugat ukrajnai logisztikai kozpontok? Miert hagyjak hogy visszaallitjak Ukrajna szerte az eromuveket?
De ne gyere nekem valami unortodox nevetseges mesevel.

Most haboruzunk vagy bohockodunk?
Miért lőnék? Nem akarják tönkrelőni az országot.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Apa kezdődik, pedig még be sem köszöntött a TÉL! :);)

Párizs: A tüntetők Macron lemondását és a NATO-ból való kilépést követelték.​


2022. SZEPTEMBER 18. - 10:05

Miközben a francia kormány energiajózansági intézkedésekre szólítja fel a lakosságot, többen az ország utcáin tüntettek az intézkedések ellen, és a NATO-ellenes jelszavakat skandálták, illetve Emmanuel Macron elnök menesztését követelték.

A demonstrációt szervező Patriots elnöke, Florian Philippot több fotót is közzétett a Twitteren, amelyeken néhány ezer ember francia zászlókat lobogtat és egy „Resistance!" (ellenállás) transzparenssel vonul.

Ezek nem Putyin által készített felvételek, ahogy azt a francia média hinné, hanem több tízezer ellenálló, akik ma Párizs utcáin arra kérték Macront és Ursulát, hogy védjék meg a szabadságot, a békét és a szuverenitást!


A politikus másik posztjánan kifejtette, hogy mi kell egy fenomenális világhoz:

Fenomenális világ: Macron lemondása, béke, Frexit, az EU-ból és a NATO-ból való kilépés és a szankciók megtagadása! Nagyszerű gratuláció!



Az Elabe kutatócég szeptember elején tette közzé annak a közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely szerint a válaszadók több mint fele támogatja az oroszellenes szankciók csökkentését vagy eltörlését. A válaszadók 74%-a szerint az európai szankciók nem segítenék az ukrajnai válság megoldását.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
591
2 511
93
Nincs ilyen ,hogy "kényszer sorozás" , mint már írtam a sorozás azt jelenti ,hogy nyilvántartásba veszik a hadköteles fiatalokat.
Mivel Ukrajnában meg Oroszországban is kötelező a katonai szolgálat, minden 18 éves férfit soroznak,
de ez gyakorlatilag egy orvosi alkalmassági vizsgálatot jelent.
A fegyveres szolgálatot meg is lehet tagadni, akkor eü. vagy szociális területen kell letölteni a szolgálati időt. (legalábbis Oroszországban).
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Harkovi front (saját fordítás, olyan amilyen):

Nem tudni, hogy hibáztak vagy így volt tervezve, de ha tényleg eltoltak valamit akkor Isten nagyon szeretheti az oroszokat.
Ami történik az gyakorlatilag mészárlás, az orosz tüzérség nagyon gyorsan tud mozogni és új pozíciókból tüzet nyitni, mostanra a nagyobb kaliberű tüzérség is ismét munkához látott.
A front egyes szakaszain komplett ukrán zászlóaljak semmisültek meg. Képtelenség kimenteni a sérülteket (legtöbbször meg se próbálják) sokkal több a halott, mint a sérült.
Az orosz veszteségek ironikus módon kisebbek, mint a statikus időszakban, az ukrán tüzérség lemaradt, képtelen belőni az orosz védelmi vonalakat.
A területvesztés óriási, de nem mondható lényegesnek, se katonailag, se iparilag. Az ukrán utánpótlási vonalak ellenben túl hosszúak lettek túl gyorsan, nem bírják ellátni a csapataikat az összeomlott harkovi infrastrukturával a hátukban.
A katonaság által kimentett civileket ideiglenes lakhelyeken helyezik el a front mögött, visszafoglalás után hazatérhetnek. Akik hátramaradtak azokra már lecsapott az SBU.
Hatalmas erőket sikerült átdobni, köztük rengeteg nehéztechnikát, a front mára megszilárdult, egyes pletykák szerint az ellenlökés már nem sokat várat magára.

A hátrahagyott technikát azért nem semmisítették meg mert nem volt értelme, roncsok.



After two months of deliberations, Germany has granted Ukraine's request for the delivery of 18 self-propelled howitzers, reported Die Welt.
Ukraine wanted to order artillery weapons from the Krauss-Maffei Wegmann (KMW) arms group, reported Die Welt, citing obtained documents. According to Die Welt, the delivery would be ready in 2.5 years at the earliest as KMW wanted to get a clear signal from the government that the weapons could be exported to Ukraine.




Ismert erődítmények helyzete az SMO előttről:


Szerencsétlen volkssturm.



Mondjuk várható, hogy zuhanni fog a gáz ára, ha bedőlnek a nagyfogyasztók télen és hirtelen megcsappan a kereslet...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Nincs ilyen ,hogy "kényszer sorozás" , mint már írtam a sorozás azt jelenti ,hogy nyilvántartásba veszik a hadköteles fiatalokat.
Mivel Ukrajnában meg Oroszországban is kötelező a katonai szolgálat, minden 18 éves férfit soroznak,
de ez gyakorlatilag egy orvosi alkalmassági vizsgálatot jelent.
A fegyveres szolgálatot meg is lehet tagadni, akkor eü. vagy szociális területen kell letölteni a szolgálati időt. (legalábbis Oroszországban).

Vicc az, hogy 1 hónapja előre jelezték chug-on hogy rá fog cuppanni az MSM (magyarul f.o.s.) a szeptemberi sorozási hullámra.

Mivel oroszoknál fél évente van, márciusban és szeptemberben az aktuálisan katonakorúvá váltak nyilvántartásba vétele.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Én is így érzem. Folyamatosan jönnek az orosz hírek hogy minden ukrán katona meghalt, nincsenek már fegyvereik, csődbe mentek stb...

Aztán mégis ők tudtak nagy erőkkel ellentámadni. Most akkor az oroszok vagy hazudnak, vagy ők még rosszabbul állnak.
Mindenki hazudik!!! (de ez már ki lett tárgyalva rendesen!)
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Híd aláaknázása ukrán módon

Herszon vasútállomáson egy beszivárgó csoport felszámolása:

Elfogott ukrán katonák:

Vörös torkolatnál egy beszivárgó egység elfogása:
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Vicc az, hogy 1 hónapja előre jelezték chug-on hogy rá fog cuppanni az MSM (magyarul f.o.s.) a szeptemberi sorozási hullámra.

Mivel oroszoknál fél évente van, márciusban és szeptemberben az aktuálisan katonakorúvá váltak nyilvántartásba vétele.
Ez bizonyosan így van, de nem Oo.-ról van szó, hanem a luhanszki népköztársaságról. Ott és a donyeckiben is már a konfliktus kezdete óta mozgósítás van/volt, ha jól tudom (de javítsanak ki, ha tévedek). Amúgy megnéztem a videót, amin akár az is történhetett amit írtak, de annyi látszik, hogy egy katona és egy civil beszélgetnek, az is lehet, hogy igazoltatás után kiderült, hogy a behívót nem vette át, vagy nem jelent meg stb.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 859
113
Igen, roppant érdekes, hogy ha csak a gyanúja felmerül egy LDNR sorozási akciónak, abból azonnal hír lesz, míg a kb márciustól folyamatosan látható hohol kényszersorozós videókról mélységesen kushadtak ezek a buzeránsok.
Előbb utóbb betelik a pohár az orosz kisebbségnél ! Ezért Putyin bukni fog !
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 859
113

Se drónok se 4 gen gépek sorozatos csapásai nem tizedelik az ukrán haderőt igy rá vannak kényszerülve az élőerőre és az múzeumi technikára .Ezt a su-34 buta bombázása orosz kommentelők is észre veszik hogy légierejuk semmit nem ér !
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Oroszok zsákmányolt Uragan-al :


A kaprok simogatása a kis drónokról folytatódik




Fc65MmOXwAI7Owb

Fc65M0_WAAE0RhD


Fc6tX7hWYAAhKcz