[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 998
13 301
113
Szóval egymásnak esett két frakció?Most nem ugy fogom leirni a gondolataimat ahogy kellene pedig könnyen megértenéd,de véglegesen kitiltanának érte.Cenzurázva igy hangzik:Ez itt kérlek az orosz hadsereg,még akkor is ha nem háboruban áll,hanem csak különleges hadmüveletet hajt végre.Tehát mivel ez orosz hadsereg és nem a sziriai dzsihádisták,ebböl következik hogy itt nincsenek frakciók.
Az orosz hadsereg csak az egyik "frakció". Ezen kívul vannak még például a wagnerosok (PMC), a kadyrovok (mint a RG része), az FSB, ... csak hogy a legfontosabbakat emlétsek. Most állitolag vagy a katonaság, vagy a wagnerosok estek valamiért neki a kadyrovoknak - akiket amúgy a tobbiek gyúlolik.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Pesti humoristák:
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
5 liba és 1 náci túlélte.

2 náci őrnagy is eltávozott Banderához. Isten nyugosztalja őket

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Azért a portfóliós F.O.S média degenerátoros hírforrásnál tegyél fel légyszi valami hitelesebbet is..
Ezen kívűl százával vannak megbízhatóbb, hitelesebb gazdasági hírforrások, (no nem az oroszokra gondoltam, tudom hogy azok snafu Neked)

Oroszok a hazugság oldalán?
Az jobb?
:D

A DNR által készített videó, amely arra kéri a nyugatot, hogy hagyják abba a civileket megölő fegyverek küldését.


Tegnapi krónika


Orosz tűzeső a kaprokra

[/QUO

Az orkok azt kérik, hogy ne támogassák a védekező országot?

"A háborús övezet": az oroszoknak nem volt elég hőkamerájuk, hogy megállítsák az ukrán fegyveres erőket Harkov közelében​



2022. szeptember 18., 12:37 - Közhírszolgálat - OSN
Az amerikai gyalogosoknak le kell vonniuk a leckét az orosz hadsereg visszavonulásából a Herszon régióban – írja a War Zone portál.

A cikk szerzői szerint, ha az orosz hadseregnek kiváló minőségű szabotázselhárító berendezése lenne a kisebb csoportok megfelelő távolságból történő észlelésére, akkor a kétségtelenül amerikai katonai parancsnokság által tervezett harkovi offenzíva könnyen megelőzhető lett volna.


Bátorságuk és harci kedvük nem volt.
Ezért elmenekültek.

Érdekes, hogy a tegnap esti Herszoni "terror-ellenes" operációban az oroszok egy kollégiumi épuletet rohamoztak, ahol az ember azt feltételezné, hogy a megszállók lesznek elszállásolva. o_O Ráadásul mindezidáig nem jelent meg semmiféle gyozelmi hír. :cool:


Vajon végul igaz lehet az az elmélet, hogy egyszeruen egymásnak eset két orosz frakció? :oops:

***

A tegnapi 180 oroszt kovetelo csapas után (Petrovsky gyár) ma újjab Herszoni bázist ért támadas:


És persze hagyományosan nem maradhat ki Chornobaivka:

Lehet zendülést kellett leverni.

Ponthogy arra kért téged, hogy statisztikai adatokat használj az érvelésedhez, ne baloldali sajtótermékek narratíváját böfögd vissza.

Te meg szándékosan félreértelmezed amit mond, úgy állítva be, mintha a statisztikai adatokat tartaná megbízhatatlan baloldali infonak.

Te vagy nagyon aljas vagy, vagy nem tudsz szöveget értelmezni, vagy szándékosan provokálsz és rombolod a beszélgetést. Logikailag nincs egyéb opció.

A portfólió statisztika adatokat közöl. A diagramok, táblázatok, adatbázisok be vannak ágyazva a gazdasági témájú cikkekbe.
Úgyhogy ne próbáld ideológiai hazugságokkal félremagyarázni a tényeket.
Ignorálhatod a valóságot, de csalódni fogsz. ;)

Te tényleg mindenen kívül állsz. Portfoliot idézel végig. Ne keverd a szart. Ha nem tudsz érvelni akkor megy a buta narrativa? Behívót megkaptad, vagy a csökkent szellemi képességeid miatt felmentést kaptál? Érthető.

Látom elfogytak az érvek.
Akkor jön a sértegetés?
Magadat minősíted. :D
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: megazez and Robur

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Az orosz hadsereg csak az egyik "frakció". Ezen kívul vannak még például a wagnerosok (PMC), a kadyrovok (mint a RG része), az FSB, ... csak hogy a legfontosabbakat emlétsek. Most állitolag vagy a katonaság, vagy a wagnerosok estek valamiért neki a kadyrovoknak - akiket amúgy a tobbiek gyúlolik.

Mindekozben Csecsniaban:


Kadirov 95

Barátaim, ma van a csecsen nőnap. Ez az ünnep méltán vált az egyik legkedveltebbé minden ember számára, mert édesanyáinknak, nővéreinknek, lányainknak szentelték.

Ma nehéz túlbecsülni a társadalom szép felének képviselőinek érdemeit a köztársaság előtt. Büszkén mondhatjuk, hogy a csecsen nő a szerénység és a szépség etalonja, a legjobb követendő példa.

Emlékszünk és soha nem felejtünk azokra az évekre, amikor sok nehéz megpróbáltatáson mentek keresztül velünk, támogatták fiaikat, apjukat, testvéreiket, férjeiket. A csecsen nők saját életüket kockáztatták, valódi hősiességről tettek tanúbizonyságot, megpróbálták megmenteni rokonait a bajoktól, és a legnehezebb körülmények között is megőrizték a családi kandalló melegét és kényelmét.

Ezen a napon, különös megrendüléssel gratulálok az ünnephez a világ legkedvesebb és legkedveltebb emberének - Aimani Nesievna ANYÁM, Zargan és Raikhana csodálatos NŐVÉREM, SNOKHA Khavsa Vakharsoltovna, valamint Medni Musaevna, kedves LÁNYA, mind csecsen nők!

Őszintén kifejezem hatalmas hálám és büszkeségem szavait kitartásodért, végtelen törődésedért és a családi tűzhely iránti odaadásodért!

Teljes szívemből kívánok mindenkinek boldogságot, jó egészséget és jólétet! Kellemes vakációt.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113
Követem Girkint telegramon. Vegyesen viszonyulok a megnyilvánulásaihoz. Vannak nagyon jó meglátásai, de néhány megjegyzéséből süt a sértődöttség, s az abból fakadó indulatosság. Radikálisabb lépéseket követel az orosz politikai vezetéstől. Ha ő lenne Putyin helyében, azóta nem különleges hadművelet, hanem háború lenne annak minden lépésével együtt. Ukrajna infrastruktúrája már romokban heverne. Nem tudom eldönteni, melyik a jobb variáció. Putyin vagy Girkin. Nagyon kevés valid információnk van erről a konfliktusról, rengeteg az álinformáció, megtévesztés.
 
W

Wilson

Guest

Szombat óta az ukrán hadsereg nem csak az Oszkil folyó jobb, hanem a bal partját is ellenőrzi Harkiv megyében.....



a374153-oskil.jpg

Oszkil folyó Harkiv megyében


Forrás : Az Ukrán Fegyveres Erők Stratégiai Kommunikációs Osztálya a táviratban
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Oroszok a hazugság oldalán?
Az jobb?
Itt kértelek hogy nehogy véletlenül orosz oldalt hozzál, mert nem szeretném h pártossággal vádoljál:

"Azért a portfóliós F.O.S média degenerátoros hírforrásnál tegyél fel légyszi valami hitelesebbet is..
Ezen kívűl százával vannak megbízhatóbb, hitelesebb gazdasági hírforrások, (no nem az oroszokra gondoltam, tudom hogy azok snafu Neked) "

De úgy látom nem értettél meg engem...
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Szeptember 17.-ei keltezésű cikk:
"Over the past week, Shahed-136 delta-wing drones, repainted in Russian colors and rebranded as Geranium 2, started appearing over Ukrainian armor and artillery positions in the northeastern Kharkiv region, said Col. Rodion Kulagin, commander of artillery of Ukraine’s 92nd Mechanized Brigade.
In his brigade’s operational area alone, the Iranian drones—which usually fly in pairs and then slam into their targets—have destroyed two 152-mm self-propelled howitzers, two 122-mm self-propelled howitzers, as well as two BTR armored infantry vehicles, he said.
...
So far, the Iranian drones seem to have been mostly deployed in the Kharkiv region, where the 92nd Brigade and other Ukrainian forces carried out a major offensive this month
...
“In other areas, the Russians have overwhelming artillery firepower, and they manage with that. Here, they no longer have that artillery advantage, and so they have started to resort to these drones,” Col. Kulagin said.
...
“The presence of Shahed-136 in Ukraine war is undoubtedly changing the operational plans of Kyiv,” he said. “The sheer size of Ukraine battlefield makes it hard to defend against the Shahed-136.”
...
Russia’s use of Shahed-136 drones in Ukraine represents the most challenging expansion of Tehran’s arsenal beyond the Middle East, where Iran has successfully used its unmanned aerial vehicles to pressure America and its allies in the region. It also highlights the deficiencies in Russia’s own drone program, which hasn’t been able to match the firepower of armed UAVs deployed by Ukraine.
...
The British Ministry of Defense... Noting that the Shahed-136 has a claimed range of 2,500 kilometers, it added that so far, it appears that Moscow is using these drones for tactical strikes near front lines rather than to destroy more strategic targets deep into Ukrainian territory.
The Iranian drones are relatively small and fly at a very low altitude, making it hard for Ukrainian air-defense systems to detect them, Col. Kulagin said. He said he hoped the U.S. and allies could provide Ukraine with more advanced antidrone technologies, or would step in to disrupt Iranian drone shipments to Russia.
...
On Sept. 8, the U.S. Department of the Treasury said it had sanctioned Iranian company Safiran Airport Services for coordinating Russian military flights that transported Iranian drones and related equipment to Russia, and Iranian drone-manufacturing companies Paravar Pars, DAMA and Baharestan Kish.
...
Both Russia and Ukraine also use what are known as kamikaze drones, or loitering munitions. Russia’s Kalashnikov Group has developed a homemade drone known as Kub-Bla, while Ukraine is flying Polish-made Warmate and U.S.-supplied Switchblade drones, as well as some locally made UAVs. These munitions have a much shorter range and flying time than the Iranian-developed Shahed drones, and carry a significantly smaller payload.
...
Michael Knights, military specialist at the Washington Institute for Near East Policy... Ukraine, he said, is “a serious counter-air environment and electronic warfare environment that Iran hasn’t really experienced before.” These drones, Mr. Knights added, “tend to have effect at first and then the shock effect wears off.


Rövid összefoglalás:
A többi területtel ellentétben, a harkovi fronton az orosz tüzérség nincs elsöprő fölényben. Az iráni kamikaze drónok meg fogják változtatni az ukrán terveket. Az ukránok reménykednek, hogy az usa és más szövetségeseik megfelelő mennyiségű fejlett antidrón technológiákat fognak nekik átadni, vagy ha ezt nem is, akkor meggátolja az iráni drónok Oo.-ba jutását. Egy amerikai szakértő ezzel szemben úgy véli, hogy az iráni drónok hatása csak először lesz sokkszerű, amely hatás idővel "elmúlik", mivel Ukrajna egy olyan környezet, amiben ezek a drónok még nem dolgoztak (légvédelem, EW).
Az utóbbi gondolathoz annyit azért hozzáfűznék, hogy a szaudiaknak sztm kicsit több pénzük és lehetőségük van, mint az ukránoknak, ahol ezek a drónok már bizonyítottak, de az bizonyos, hogy az amerikaiak az ottani szaudi tapasztalatokat átadhatják.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
"az orosz gazdaság várhatóan 11,2%-kal esik vissza idén, és két éven belül nem is várható kilábalás (a Bizottság ábrája nem tartalmazza, de a legoptimistább becslések is nagyon mély, 5% körüli GDP-visszaesést prognosztizálnak),
az import 35, az export 31%-kal zuhanhat idén,
a jegybanki tartalékok 50%-a elérhetetlen, az orosz pénzügyi szektor 75%-át megbénították a szankciók,
az országból a GDP 40%-át megtermelő vállalatok kivonultak,
a fogyasztás 8,5%-kal eshet idén."






Ne légy ostoba.
o_O
Úgy fog veszíteni, ahogy Afganisztánban vesztett. Ahogy az USA Vietnámban, Afganisztánban.

Feladja. :eek:

Mert:
  • Nem éri meg folytatni.
  • Mert nem bírja folytatni.
Az USA adott fel területeket Afganvmban? Hagyott sok millió amerikait Vietnamban?? Szétszopattak szankciókkal?? Fenyegették óriási kártérítésre?? Lando barátoddal ostobák vagytok.... felesleges pazarolni rátok a drága karaktereket...