[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Állítólag tankcsata.




Oroszország egyedül maradt ebben is.


Egyedül szegényedik el.


 
Last edited:

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Mondjuk külföldön már mindenkinek, a hazai közönségben meg azoknak akiknek kettőnél több agysejtje van már elég régen leeshetett, ha a nagy hatalmas irtóerős orosz hadseregnek percenként kell atommal fenyegetőzni ukrajna ellen, hogy erősnek tűnjön, akkor lehet, hogy nem is olyan erős...

Azért el bírjuk azt képzelni, ha az USA lerohanta volna Mexikót, és 7 hónappal később naponta atommal fenyegetné a világot, miközben Loyd Austin bizonygatja, hogy minden terv szerint halad, az állam meg a szaudiaktól tarhál fegyvereket, meg kohószökevény M60-as harckocsikat küld a frontra...? Mert az oroszok jelenleg így néznek ki.
Igen. Úgy hívják Korea, Vietnám.
Azon kívül volt egy Kuba is, de ott nem mert lerohanni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Itt valami nem stimmel. Nézzük csak az Oryx dokumentált veszteségadatait:

679 elpusztult harckocsi, azaz 2037 főnyi személyzet érintett.
1419 elpusztult harcjármű, azaz hozzávetőleg 2838 főnyi személyzet érintett.
288 elpusztult tüzérségi eszköz, azaz hozzávetőleg 1152 főnyi személyzet érintett.
1156 elpusztult teherautó, azaz, azaz hozzávetőleg 2304 főnyi személyzet érintett.

A harckocsizó személyzetek túlélési esélye minimális, a lehető legnagyobb jóindulattal is kétharmaduk halott lehet: 1350 fő harckocsizó veszteség
A harcjárművek személyzetének valamivel nagyobbak a túlélési esélyei, nagy jóindulattal egyharmaduk lehet halott: 1000 fő veszteség a harcjárművekben
A tüzérségi eszközök esetében változó lehet, ha tüzérségi csapásban semmisítik meg akkor nagy, ha kilövik az önjárót, akkor inkább a harckocsihoz hasonló a lőszerrobbanás miatt. Legalább ötven százalékkal lehet jóindulattal számolni: 550 fő veszteség a tüzérek közt.
A logisztikai járműveknél a páncélozatlanság miatt kilövés esetén relatíve nagy veszteséggel lehet számolni. De még nagy jóindulattal is egyharmaduk leírható. Az pedig 700 fő logisztikai emberveszteség.

Eddig összesen: 3600 főnyi veszteség becsülhető a dokumentált eszközveszteség alapján. Sojgu szemérmetlenül hazudik, úgy tizenötezer lehet a reális vesztesége az oroszoknak, a többség a gyalogságtól kerülhetett leírásra. Ha csak a VDV veszteségeire gondolok, vagy a városi harcokra, mint Mariupol, Harkov és Kijev környéke akkor ez nagyjából egyértelmű kell legyen. És ezek voltak a jól felszerelt, motivált, kiképzett csapatok!
Várjál számold újra egy UAZ- 7 személyes, egy teherautóra meg felfér mondjuk jó esetben 30 ember is,a BTR-ek tetejére is felfér vagy 10 fő, és a tankok is vihetnek pár embert pluszban, aztán számolj hozzá még pár autóbuszt, meg egy-két komplett vonatszerelvényt is mindet tele emberekkel így majd biztos kijön az általad óhajtott szám!

biztosan nem láttál még olyan videót ahol pl a kilőtt hk legénysége elpucol, és bizonyára az Oryx is azokat a számokat hozta le ahol az eszköz a full létszámú legénységgel pusztult el.


giga lol
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 637
45 093
113
Az előfizetők arról számoltak be, hogy egy ismeretlen tárgy, amely egy azonosítatlan típusú drónra hasonlít, Szevasztopol partjainál szállt fel.

Percekkel később szemtanúk robbanásról számoltak be a tengeren Szevasztopol partjainál.

Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsgyajev közölte, hogy a város előtti tengeren találtak egy drónt, amelyet megsemmisítettek.

Valószínűleg két drón volt, és az egyiket a partra sodorta a víz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A 40 milliós (bár lehet bár beszakadt 40 alá, de sokan visszatérhetnek később) katonaállam Ukrajnától nemigen veszünk mi vissza semmit, örülhetünk, ha nem tartják magukat az ígéretükhöz, és nem látogatnak el tankkal a Balatonhoz.

20 millió sincs már.
De lehet közelebb van a 15-höz.
Ráadásul pont az a népesség (20-30 évesek) menekült elsősorban akinek működtetnie kellene az országot.
Tele vannak a fronton készült videók 50+-os ősz hajú emberekkel ukrán oldalról.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 477
113
Atomfegyver bevetése esetén teljes embargó jönne, azokra is, akik kereskednek Oroszországgal. Például Kína választhatna, hogy vannak kereskedelmi kapcsolatai a Nyugattal, vagy ő is embargó alá veszi az oroszokat. Kábé így. Nincs az a BRICS, ami az oroszokat választaná ilyen éles helyzetben. Az Oroszország végét jelentené.

Hazai közönségnek szólt. Kemények vagyunk mint a vídia kábé.
Atomfegyver bevetése estén mindenki csak a szankciókkal lenne elfoglalva. Mi mással?
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Állítólag tankcsata.




Oroszország egyedül maradt ebben is.


Egyedül szegényedik el.


Nem sok kell már a homokvárnak ! már omladozik ! Az ukránok még egy nagyot belerúgnak mint pár hete és viszlát !
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Tizen-huszon éves nemzetiség térképekre recsizni szép és jó, csak most azok akik 20 éve oroszabbnak vallották magukat mint ukránnak, lövészárokban a fiaikkal együtt adják le a sorozatokat kelet felé.
A háborús bűnök meg genocídium tagadása már szóra sem érdemes. Ugyanúgy tagadjátok most mint a nackó szimpatizánsok a 2. vh alatt és után, meg mint maguk a nácik akik a nürnbergi akasztófáig tagadták, aztán még is megtörténtek az események.
Tiszteletben tartva az érzékenységedet Bucsával kapcsolatban - emberek haltak meg -, azért jegyezzük meg, hogy eddig csak részrehajló információk voltak róla.
Eddig ami tény:
  • Fehér karszalagosok (oroszokkal együttműködők?) halála több esetben orosz ételcsomaggal (hátha megéhezik ha már fejbelőttem??)
  • kb. 20 halottról bizonyíték, ami hússzal több mint kéne, de genocídiumnak azért...
  • Zavaros ki, mikor és hol tartózkodott és ki mikor hova aknavetőzött. Furcsaságok műhold áthaladással és a hozzá tartozó árnyékokkal.
Minden más propi. Leyen, is Zselé is, (persze lehet az orosz is csak ezt árnyalja hogy nem ő kezdte a hisztériakeltést a népirtással), mindenki más csak arra fogja akit el akar kapálni. Ez idáig semmilyen épkézláb bíróságon nem állja meg a helyét!
Az európai értékekbe beletartozna, hogy bemondásra nem lesz valaki bűnös.

Nácizni a jelenlegi ukrajnai rezsimet védve azért epic.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Teljesen lényegtelen. Ott vannak vizuális bizonyítékkal az orosz veszteségek. Mégha van is köztük véletlen ismétlés, ezek a képek magukért beszélnek! Tetszik, nem tetszik, az Oryx nagyon kemény orosz veszteségek bizonyítékgyűjteménye. Még akkor is, ha jó okkal feltételezzük, hogy az ott bemutatott orosz veszteségeknél nagyobb lehet a valós orosz veszteség. Akár másfélszerese is.

Az pedig, hogy az Oryx viszonylag kevés képet tartalmaz az ukrán veszteségekről két dolgot bizonyít:
  • az ukránok sokkal jobban szervezik meg azok eltitkolását, keményebben lépnek fel a szivárogtatókkal szemben. Ez így is van, tudjuk, hogy kőkeményen üldözik és megvannak a módszereik. Ha kerül is fel videó, mondjuk bombázásról, akkor ettől a büntetéstől való félelem miatt van kitakarva alatta a táj.
  • az ukránok offenzívában vannak jóideje, így veszteségeik nem kerülnek az ellenség kezére, hogy büszkén lefotózza és közzétegye! Ez is igaz. Az oroszok lényegében csak területet vesztenek az első hónap nagy nekiveselkedése óta.
Egyszerűen az ukránok jobban szervezettek, a nyugati tanácsadók jól irányítják őket.

ps. Magyarország mit tanult ebből. Törvénybe van iktatva, iszonyú súlyos büntetéssel, hogy hadiállapot idején tilos felvételeket közzétenni az ellenséges támadásokról, saját csapatmozgásokról, meg a saját veszteségekről például? Van rendje a közösségi médiák lekapcsolásának hadiállapot esetén? Stb. Megint az van, hogy az orrunk előtt zajlik valami, amiből tanulnunk kellene, de a fafejű magyar hadvezetés mégcsak nem is érti, hogy mit!
Tehát egyrészt oryxot a magadfajták hiteles forrásként ismerik el, másrészt az ukránok "jobban szervezettek" ( :D ) és emiatt jobban ... ööö ... kamuznak? Arról az oryxról beszélünk, aki bevallottan hoholpárti (és ruszofób, ugyanis a bellingcat egyik írója).

Akkor ha a jobb szervezettség révén ügyesebben hazudnak, akkor végülis hihetünk oryxnak?
Volt már amúgy egy részletesebb elemzés arról, hogy mennyire is hihető az az oldal, tessék (kb egy hónapnyi adatot dolgozott fel, a háború kezdetétől):

Szerintem amit közös nevezőként elfogadhatunk, az az, hogy nincs hiteles információnk arról, pontosan milyen veszteségei vannak egyik vagy másik oldalnak.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113

"Ha erőt akart mutatni az orosz elnök a nagy bejelentéssel, akkor az nagyon nem sikerült. Golyófogónak lehetnek csak jók a most behívott tartalékosok, és már a front megtartásához is nukleáris fegyverekkel kell fenyegetőznie"
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Pedig viszonylag egyszerű. Ez egy jelzés, hogy a béketárgyalások onnan indulnak, hogy ezek maradnak OFben.
Még ez is teljesen elfogadható lenne, mivel legalább világosan kijelölné a területi célokat(!), csak éppen nem erről van szó. A népszavazást akarja használni a területi igény alátámasztására, ami erre teljesen alkalmatlan, az nem lehet hivatkozási alap. A kettő között óriási a különbség.
A színház minkét oldalon játszik. Az USA nem folytonos azokkal a területekkel, amiket legázolt, lebombázott. Történelmileg sincs köze hozzájuk. Nem élnek "amerikai" kisebbségek sehol. A kultúra is különbözik. A lebombázott területek népessége körében tartott népszavazásra nem vállalkozna.
És jelenleg az USA-ban sem annyira szilárd az egység, arra kellene ügyelnie inkább.
Az USA-t csak példaként hoztam fel, hogy lássuk a helyzet abszurditását, sejtettem, hogy félreérthetőre sikeredett.
1. A népszavazásokat nem lehet megfelelő körülmények között lefolytatni.
2. A népszavazásokon feltett kérdés (LNR kivételével) túl nyúlik azokon a részeken, amire azoknak bármilyen hatályuk is lehetne. Amellett megfigyelők hiánya miatt azokat eleve érvénytelennek fogja lényegében mindenki tartani, még a semleges országok is.
Továbbá az uralmukon kívülálló területeken élő emberek - benne az orosz kisebbségekkel - száma nem ismert, ahogy véleményük sem, ami az is marad, mivel részt sem vehetnek a szavazáson...
Ezeknek a népszavazásoknak nincs most itt se a helye, se az ideje.

Azt meg nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a közig határvonalak jelenleg semmit sem jelentenek. A népszavazás intézménye nem erre hivatott. Nem számít, hogy élnek e területen orosz kisebbségek, nem számít, hogy van e történelmi előzmény, nem számít a kultúra, mert egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei népszavazás nem döntheti el a maradék elszakított területek hovatartozását, ezt tessék megérteni. Ha tudni akarom, hogy az a néhány Szabolcs vármegyei falu (Kárpátaljához tartozik ~4 település), Szatmár és Bereg nagyobbik fele mit akar (mármint népszavazás útján), akkor az ott élőket kell megkérdeznem. Korábban írtam egy német példát is, hogy x német tartományban tartott népszavazás nem lehet kihatással Königsberg és környéke feletti birtoklásra, azt csak az ottaniak dönthetik el.

Magyarán, nem arról szól a népszavazás, hogy a most éppen az oroszok által ellenőrzött területek hova kívánnak tartozni, ezt tessék megérteni, hanem a háború előtti közig határvonalakat magában foglaló területekről, amin az érintett választópolgárok egy része semmilyen formában nem vehet részt. Ilyen típusú "népszavazásra" nem tudom, hogy volt e korábban példa a történelemben.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Eddig sem volt igazán patthelyzet, az oroszok lassan őrőlték fel az ukránokat. Most majd kicsit gyorsabban fogják.
Olyan kafán őröltek, hogy elveszett a haderő negyede, harmada őrlés közben.
Felőrölték! Mert okosak. o_O
Sőt egészen az oszkolig iszkoltak örlés címszóval.
:eek:
Megy az az őrlés nagyon, hiszen hét hónapja egyre jobban őrölnek. Annyira őrölnek, hogy most 300 ezer ember kell még gyorsan, nehogy Rosztovig őröljék magukat vissza. :D

Látod ezért baj, hogy hazudtok: Magatok is elhiszitek a hazugságokat, aztán meg ilyen butaságokat beszéltek.


A 40 milliós (bár lehet bár beszakadt 40 alá, de sokan visszatérhetnek később) katonaállam Ukrajnától nemigen veszünk mi vissza semmit, örülhetünk, ha nem tartják magukat az ígéretükhöz, és nem látogatnak el tankkal a Balatonhoz.
(A ruszki viszont talán adott volna a feldarabolandó Ukrajnából nekünk is, meg a lengyeleknek, románoknak is...)

Azért a 140 milliós ruszki 6000 atorakétájával mégiscsak nehezebb, ha már ilyen okos vagy. De azért kukkancs rá, mit írtak neked oroszországból kettővel lejjebb. o_O
A gyengülő , szétesett ukrajna, elnéptelenedve, csak jobb ellenséges szomszéd, mint az atomozó Putyin, nem? :rolleyes:
Tényleg nem érted? :confused:

Dehogynem érted, te ezt....

A hivatalos veszteségadatok MINDIG a saját népességnek szólnak, és NEM lehetnek akkorák, amik biztos, hogy hiteltelenek.
Na most amikor az ukránok napi 100-150 halottról panaszkodtak a nyugati sajtóban, akkor az a 40 000 halott elég óvatos becslés a részemről. Valószínűbb a 60 ezer.
Szóval az a 3:1 még akkor is fenn áll, ha minden ruszki veszteséget számolunk.

Ezek a Császári és Királyi Hadsereg vezérkarával az új Szent Szövetség részleteit kidolgozó bizottság küldöttei, nem hadifoglyok, hanem tárgyalók.

De hát elvtárs, ez egy diktatúra, ott nem kérdezik meg a népet. Hmmm

Ezért drukkolsz azoknak akik ki akarják írtani a magyarokat.

Igen, és akkor varázsütésre megtanul rajta repülni az eddig évi 25 órát repült szerhij, és simán lerepüli a jobb gépben ülő évi 120-150 órát repülő, fél éve napi 3 bevetést teljesítő Szerjózsát?

Persze hogy nem blöfföl. Ha a NATO beszáll világvége.

Pedig viszonylag egyszerű. Ez egy jelzés, hogy a béketárgyalások onnan indulnak, hogy ezek maradnak OFben.

Ők ezt demokratizálásnak szokták hívni, és csinálják. Az OF csak jelezte, hogy visszaszáll ebbe a játékba.

Hmm Líbia ellen elfogyott a lőszer. Akkor sztem el kéne gondolkodnunk azon a sokszoros tűzerőn...

Az oryx egy minden ellenőrzés nélküli oldal, ami alapvetően semmi mást nem mond, csak hogy vannak veszteségek.

Lengyel lehetsz... azok ennyire elszálltak.

Putyin eddig legalább annyit tett ellenünk, mint ukrán elvtársai, ha nem többet. Gyúlöl minket, ne szépítsük, megtanultuk a történelemből, milyen az orosz szövetség.
Nem kérünk belőle.

Lehet, csalódás, de mi magyarok sem szeretjük a ruszkit, nem csak a lengyelek. Tényleg, segíts már okoska, ki is szereti a ruszkit? Mekyik az a nép?
:confused:
Akkor jó.

20 millió sincs már.
De lehet közelebb van a 15-höz.
Ráadásul pont az a népesség (20-30 évesek) menekült elsősorban akinek működtetnie kellene az országot.
Tele vannak a fronton készült videók 50+-os ősz hajú emberekkel ukrán oldalról.

Szerinted is jobb ellenség lesz ez nekünk Kárpátalján, mint a ruszki, nem?
o_O



 
W

Wilson

Guest
Wilson

Tényleg, a mozgósítástól Sztrelkov most egy kicsit megnyugodott? Mi volt a pozitív reakciója erre?
Íme..:)



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 21., 09:29

Putyin beszéde elhangzott. Amit tegnapelőtt tudtam, beigazolódott. - A részleges mozgósításról szóló rendelet aláírása megtörtént. A kocka el van vetve. Új körbe lép az ukrajnai háború és a NATO-val való konfrontáció.
Ma 13.00 órára van kiírva részvételem az "Országos Hírszolgálat" tájékoztatóján. Minden, amit el kell mondani és helyesen mondani ebben a témában - elmondom.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
A hivatalos veszteségadatok MINDIG a saját népességnek szólnak, és NEM lehetnek akkorák, amik biztos, hogy hiteltelenek.
Na most amikor az ukránok napi 100-150 halottról panaszkodtak a nyugati sajtóban, akkor az a 40 000 halott elég óvatos becslés a részemről. Valószínűbb a 60 ezer.
Szóval az a 3:1 még akkor is fenn áll, ha minden ruszki veszteséget számolunk.

Ezek a Császári és Királyi Hadsereg vezérkarával az új Szent Szövetség részleteit kidolgozó bizottság küldöttei, nem hadifoglyok, hanem tárgyalók.

De hát elvtárs, ez egy diktatúra, ott nem kérdezik meg a népet. Hmmm

Ezért drukkolsz azoknak akik ki akarják írtani a magyarokat.

Igen, és akkor varázsütésre megtanul rajta repülni az eddig évi 25 órát repült szerhij, és simán lerepüli a jobb gépben ülő évi 120-150 órát repülő, fél éve napi 3 bevetést teljesítő Szerjózsát?

Persze hogy nem blöfföl. Ha a NATO beszáll világvége.

Pedig viszonylag egyszerű. Ez egy jelzés, hogy a béketárgyalások onnan indulnak, hogy ezek maradnak OFben.

Ők ezt demokratizálásnak szokták hívni, és csinálják. Az OF csak jelezte, hogy visszaszáll ebbe a játékba.

Hmm Líbia ellen elfogyott a lőszer. Akkor sztem el kéne gondolkodnunk azon a sokszoros tűzerőn...

Az oryx egy minden ellenőrzés nélküli oldal, ami alapvetően semmi mást nem mond, csak hogy vannak veszteségek.

Lengyel lehetsz... azok ennyire elszálltak.
Nyár közepén hagytak jóvá 100 millió dollárt Ukrán pilóták képzésére:
https://liner.hu/usa-f15-f16-ukrajna-pilotak-haboru/.Pilóta előképzetségétől és a képzés intenzitását függőben 6-9 hónap egy pilóta kiképzése de ha valaki tud pontosabb adatot javítson ki.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 477
113

Lavrov megérkezett az ENSZ-székházba, hogy részt vegyen a Közgyűlésen​


Szergej Lavrov, Oroszország Külügyminisztériumának (KKM) vezetője azért érkezett az ENSZ-székházba, hogy részt vegyen a Közgyűlés magas szintű hetének eseményein. Erről a RIA Novosztyi számolt be.

Emlékezzen, hogy a közgyűlést New Yorkban tartják. Megjegyzendő, hogy a miniszter beszédét szeptember 24-re, szombatra tervezik. Ezenkívül legalább 20 találkozót terveznek a Lavrovval.

A Public News Service egy nappal korábban arról írt, hogy Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter közölte, hogy nem találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval az ENSZ Közgyűlése keretében. „Nem” – válaszolta röviden az ukrán miniszter, hangsúlyozva, hogy orosz kollégájával akkor sem lesz találkozó, ha ő akarná.

 
  • Tetszik
Reactions: Venom85