Egy érdekes cikk az orosz ipari mentalitásról. Szerintem elég https://totalcar.hu/belsoseg/2020/07/04/ezert_nem_lesz_a_ladabol_soha_sikeres_autogyarto/....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez lehetséges, de miért adna nagy mennyiségben az oroszoknak? Ezzel szankciókat kockáztatva. Kis mennyiségben - több köztes szereplő beiktatásával - biztosan megoldják az oroszok. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a nyugaton gyártott eszközök behozatalát is részlegesen megoldják, de én nem hiszem, hogy ez elégséges lenne.Nem tudom biztosan, csak erős a gyanúm, hogy Kína gyárt gyártó berendezéseket és megfelelő elektronikai berendezéseket, vagy ha nem, akkor ugyanúgy meg tudja oldani ügyesen, ahogy az orosz olajat és gázt eladja sajátkent.
Mondjuk azért, mert tudják jól, hogy ha a nyugat/nato nem lesz visszaültetve a helyére, és az oroszok elbuknak, akkor utána ők, vagyis Kína fog következni.Ez lehetséges, de miért adna nagy mennyiségben az oroszoknak?
Pont, hogy nincsNa,gáz van?
![]()
Kína békét akar, nem háborút. Ez csak vágyálom orosz részről, hogy ők érdemben fognak segíteni.Mondjuk azért, mert tudják jól, hogy ha a nyugat/nato nem lesz visszaültetve a helyére, és az oroszok elbuknak, akkor utána ők, vagyis Kína fog következni.
Ez nem konteo, ez a terv. Kína a fő konkurencia, az első lépés a legfőbb szövetségesük (Oroszország) kiiktatása.
Egyrészt Kína nem vállalt szankciókat Oroszország ellen.Ez lehetséges, de miért adna nagy mennyiségben az oroszoknak? Ezzel szankciókat kockáztatva. Kis mennyiségben - több köztes szereplő beiktatásával - biztosan megoldják az oroszok. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a nyugaton gyártott eszközök behozatalát is részlegesen megoldják, de én nem hiszem, hogy ez elégséges lenne.
Egyébként a tankok fontos szereplői ennek a háborúnak is, de nem "perdöntőek". Én nem ebben látom az oroszok legnagyobb hiányosságát, hogy nem tudnak elegendő t-90M-et gyártani. Eleve ez egy sokkal összetettebb kérdéskör, aminek ez csak az egyik szelete.
Mondjuk azért, mert tudják jól, hogy ha a nyugat/nato nem lesz visszaültetve a helyére, és az oroszok elbuknak, akkor utána ők, vagyis Kína fog következni.
Ez nem konteo, ez a terv. Kína a fő konkurencia, az első lépés a legfőbb szövetségesük (Oroszország) kiiktatása.
Ezt meg kiragtak az egerek...
![]()
Intel Slava Z
Ukrainian armored car MAZ-5434 "Varta" destroyed during the offensive operations of the Armed Forces of Ukraine in early September in the Kharkiv region.t.me
Ugy tunik Szibariabol nem futnak el.
Magadan, a vilag vegen, valahol Kamcsatka korul, az elso mobilizalt csoport, vannak vagy szazan kb:
![]()
Tobb helyszin Sziberiabol. Sokan, legalabb szaz fő mindenhol:
![]()
Intel Slava Z
A selection of personnel from many regions of Russia - from Yakutsk to Derbent, from Vladivostok to Anapa - with gatherings of mobilized citizens at the gates of military enlistment offices. Farewell to relatives, promises to return and a fighting mood.t.me
Donyeck, ujabb terrortamadas a civiliek ellen. Elvitte a fel fejet a lanynak.
![]()
Intel Slava Z
⚡️ Kiev district of Donetsk as a result of shelling, a girl died, there were hits on residential buildings.t.me
jajj.. hát ez... LOL, már ne is a haragudj.Kína békét akar, nem háborút. Ez csak vágyálom orosz részről, hogy ők érdemben fognak segíteni.
Kína német gyártastechnológiai cégeket vesz kilóra. Ipari robotok, forgácsológépek, stb.Nem tudom biztosan, csak erős a gyanúm, hogy Kína gyárt gyártó berendezéseket és megfelelő elektronikai berendezéseket, vagy ha nem, akkor ugyanúgy meg tudja oldani ügyesen, ahogy az orosz olajat és gázt eladja sajátkent.
Figyu először is fél percbe sem telt felkeresnem a cikket, másodszor, ha nem raksz eredeti forrást nem lesz hiteles a hír mert a telegram olyan kb. mint a Twitter. Bárki bármilyen hülyeséget/hazugságot/propagandát kirakhat! A többség meg nem keres rá vagy elhiszi vagy röhög rajta! Ezért írtam, hogy jó lenne eredeti forrást is linkelni, hogy ne fogják rád, hogy csak hülyeséget/hazugságot/propagandát terjesztel! Ennyi!Én kérek elnézést, hogy nincs időm minden cikk idézethez visszakeresni az eredeti cikket.
Viszont, ha nem linkeltem/tük volna be a telegramos verziót, magadtól rábukkantál volna?
Szerencsére nem vagyunk egyformák. Unalmas is lenne...Nekem ő a "kedvencem", ha lehet így fogalmazni, de azt se írnám, hogy valamiféle fan-ja lennék. Szóval kinek mi. : )
Na, de hogy ne csak offoljak.
Pro-ukrán térképek és kommentárok:
A Studenok környéki területeket szinte bizonyosan pontatlanul jelöli. Az attól 11+ km-re észak-keletre lévő Korovii Yar is az ukránok kezén van ukrán és orosz források szerint is.![]()
Invasion Day 210 – Summary
The summary of the 210th day of Russian invasion to Ukraine, as of 22:00 – 21st September 2022 (Kyiv time). Day summary: The situation in Ukraine remains unchanged. Russia remains focused on Bakhmut…militaryland.net
Én nem hazudozok te nem vagy tisztában az általános iskola szintű nyelvtannal, mivel a nyelvtani szabályoknak megfelelően én ha valakit idézek akkor azt idézőjelbe teszem ha pedig mellékesen a témához kapcsolódva megjegyzek valamit akkor zárójelbe, na miután segítettem neked ebben is, várom tőled is a cikkeben szereplő adatok és a közlemény cáfolatát adatokkal érvekkel forrásokkal linkekkel.Ismét terelsz mint egy óvodás. Hol van a link? Szó szerint hazudozol.
Majd 10 év mulva megszokják. Pl. Észak-Cyprus, Golan, West Bank stb. Kosovó visszaköszön....Ez nem normális...előre jósolni? és ha Ukrajna javára dőlne el, akkor mi van? (Persze esélye annyi mint a fociválogatottunknak egy szinvonalas tornára kijutni)
Putyin helyébe szaván fognám az EU-t, közjegyző által írásba foglalva, és fordítva tenném fel a kérdéseket, és ezt az eredményt kihozva..
Szerintem meg szándékos poén/troll cikk! Nekem az jött le hogy a szerző sem veszi komolyan.Orosz dezinfo szarkeverés céljából. Nem az első, nem az utolsó![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..