[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 082
9 052
113
Holnap véget érnek a népszavazások, az eredmény borítékolható...

Akik járatosak az orosz médiában, közösségi oldalakon ott mire számítanak? @boki ?

Ha tényleg az a "menetrend" amit itt többen is beraktak, hogy még a héten elfogadják a csatlakozást, akkor alapjaiban változik meg minden...

Oroszország területén (hiába nem ismeri el más) az Alkotmányuk szerint idegen csapatok lesznek és ugye eddig mindig arról, volt szó, ha Oroszországot megtámadják akkor annak milyen beláthatatlan következményei lesznek stb...

Szerintem sokan bele sem tudunk gondolni, Putyinnak mekkora vesztenivalója van, ha nem veri ki az ukránokat a sajátként elismert területéről és az idő is szorítja az őszi esőzés és a tél egyik sereg moráljára sem hat jól, ráadásul legalább a Donbassz elfoglalását még idén véghez kellene vinnie, kérdés a mozgósítás és a friss erők frontra küldése milyen gyorsan halad majd...
Egyre csak emelik a tétet. De egy pont után már nem lesz hová emelni és a végső kártyát ki kell játszani, hacsak nem dobja be a másik a kártyákat és kiszáll.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 505
113
Ex-szlovén M-80 gyalogsági harcjarmű
Amugy a szlovenek mibol futenek telen? Az olajat honnet szerzik, az mar nem INA, mi van naluk? Csak Lendvan jartam egyszer par eve, meg egy boraszatban...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A németek, vagyis solc megoldotta a gázhiányt. Vett egy darab tankernyi folyékony gázt :
Scholz mindössze egy tartályhajónyi cseppfolyósított földgáz szállításáról állapodott meg az Egyesült Arab Emírségekből.

Erről a Bloomberg számolt be a német kancellár Perzsa-öböl menti országokba tett útjának eredményeit követően.

A gázt a jövő év elejéig szállítják.
Így már tuti nem lesz recesszió dojcslandban xDDD
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Prigozsin alapította a Wagnert '14ben
- Orosz média, RIA Novosti a Telegramon: "Prigozsin elismerte, hogy 2014-ben ő hozta létre a Wagner-csoportot.
- "Aztán elrepültem az egyik edzőpályára, és magam csináltam. Magam tisztítottam meg a régi fegyvereket, magam találtam ki a golyóálló mellényeket, és találtam szakembereket, akik ebben tudtak segíteni. Ettől a pillanattól kezdve, 2014. május 1-jén született meg a hazafiak csoportja, amely később a BTG 'Wagner' nevet kapta". "Kizárólag az ő bátorságuknak és bátorságuknak köszönhető, hogy lehetővé vált a luhanszki repülőtér és sok más terület felszabadítása, és gyökeresen megváltozott az LPR és a DPR sorsa""" https://t.me/rian_ru/179288
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 365
54 984
113
Akkor mit szarakodik 8 hónapja Putyin ? Szerinted háború amit ott csinálnak az oroszok? Az csak egy bohóckodás ! Persze hogy lelépnek az orosz fiatalok ! Mert látják hogy semmi értelme az egésznek !

A ti szegénységi bizonyítványotok az hogy már a gép elírásba kötözködtök mert már érvek nincsenek ! És bizony már csak a személyeskedés maradt ! Ahogy putyinnak is már csak atomja maradt ! Ennyik vagytok!


A háború itt kezdődik !

Igaz 31 éve volt de nem ub blokkal mentek a 4 gen gépek mint most az oroszok ! Bohócok !


Kedves Roni!

Írnánk érveket csak nem nagyon érted meg őket, sajnos.
Az Öböl háborúval példálózol, miközben ott egy akkora területre koncentrálódtak a szárazföldi harcok, mint a magyar alföld XD
Aztán ezt se sikerült elfoglalni, tűzsünet alatt kivonultak az irakiak és eközben bombázta meg őket a NATO. Mondjuk ez szerintem háborús bűn, de nekik ugye mindent is lehet.... Így szabadult fel Kuvait....
Ezzel szemben ukrajna sokkal nagyobb, mint Németország, (Konkrétan Németország+Lengyelország=Ukrajna).
Ezt "kellene" elfoglalniuk az oroszoknak tized annyi emberrel, mint amit a NATO és a fél világ bevetett a 3 magyar megyényi Kuvait ellen :D

Mi is sokszor leírtuk, hogy ez egy nagyon furcsa háború. Példának okáért mai napig van az ukránoknál villany, a hidak egy része még áll stb...
Valószínűleg inkább arról lehet szó, hogy nem ukrajnát akarják a ruszkik legyőzni, hanem Európát, amely már most is döglődik pedig nem is hadviselő fél.
Télen az EU lényegében meg fog semmisülni konkrétan.
Ki fogja ezen szarrá röhögni magát?
Az USA meg az Oroszok. ;)
Nem tudom, hogy feltűnt-e , hogy mindenki a levedlet szarját küldi oda harcolni. Miközben a gáz és az olaj ár a csillagos eget verdesi, az EU meg recesszióban. Elég csak megnézned a dollár-Euró árfolyamot, vagy, hogy hova vissza jött rubel.
A harccselekmények itt csak színházként funkcionálnak. Az igazi háború a gazdasági térben zajlik. Szerintem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 373
45 717
113

Shahidok célpontokat támadnak Odesszában: robbanások hallatszanak (VIDEO)​


A "shaheedek" odesszai célpontokat támadnak: robbanások dörögnek.

Iráni „Shahid-136” kamikaze drónok, ezek is „Geran-2”, az orosz hadsereg ellenséges célpontokat támad Odesszában és a térségben.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664218397
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 373
45 717
113
A népszavazásokon való részvétel a 4. szavazási nap végéig.

Donyecki Népköztársaság - 86,89% (a népszavazás megtörtént)
Luganszki Népköztársaság - 83,61% (a népszavazás megtörtént)
Zaporizzsja régió - 66,43% (a népszavazás megtörtént)
Hersoni régió - 63,58% (megtörtént a népszavazás)

Holnap lesz az utolsó a történelmi választás napja.
Érdemes megjegyezni, hogy a DPR és az LPR ma megkerülte a Krím-2014-et a részvételi arány tekintetében (81,37%-os részvétel), de továbbra is Szevasztopol az élen - 2014-ben a részvétel 89,51% volt.

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 672
113
Ahogy nézem, azért voltak(vannak) azért ott gondok...
"By the early 1960s, there was greater sensitivity about the dangers of radioactive emissions in the atmosphere, and devising an appropriate test plan for the necessary flight tests was difficult. On 1 July 1964, seven years and six months after it was started, Project Pluto was canceled."
Miért van ilyenre szükség, ha már úgymond kész van a Zircon? az mintha 8-9 Machal seper. Jó lehet nem akkora a hatótávolsága, de nekem furcsa még mindig. Persze lehet én vagyok már nagyon öreg...:confused:

Mert ez 8-9 machal a korlátlan energia miatt végig tud repülni, a teljes pálya alatt.
Korlátlan hatótáv olyan szempontból igaz, hogy 36e kmes hatótávval majdnem megvan a föld kerülete. Azaz cirka bármilyen irányból érkezhet a támadás.
Tavalyelőtt vagy tavaly voltak sikeres és nem sikeres tesztek.
Természetesen a shit média a folyamatos sikertelen tesztekről írt, hasonlóan ahogy észak korea rakétatesztjeit állítja be a propaganda.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Ezt így lenne a legegyszerűbb és a legkönnyebb megmagyarázni, viszont nem így van :)

(szír topicban volt szó az oroszok EW képességeiről régebben, és arról is, hogy mennyire bezavart ez a NATO kommunikációban)

Az okot a miérte meg nem tudjuk... de mint írtam a képesség megvan/meglenne rá

Tehát nem tudod de nem úgy van. Hibátlan.
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Hát... na

Ukr próbálkozás Krasznij Limannál, csak az ukrán szemét maradt.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113

Shahidok célpontokat támadnak Odesszában: robbanások hallatszanak (VIDEO)​


A "shaheedek" odesszai célpontokat támadnak: robbanások dörögnek.

Iráni „Shahid-136” kamikaze drónok, ezek is „Geran-2”, az orosz hadsereg ellenséges célpontokat támad Odesszában és a térségben.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664218397



Akkor több mint 20darabot vehettek az Oroszok.