[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Pár napja az ukrán külügy találkozott a kínaival:

Ha az USA nem tudta Kínát szembefordítani Oo., miért sikerülne az ukriknak?
És mit tudna ajánlani Kínának, hogy otthagyja az oroszt?
Nincs semmije. Kegyelem kenyéren él.
A kici kínai, csak nem dögleszti meg a saját iparát, nyugat kedvéért? Mint pl. az idióta németek.
Tisztán udvariasságból fogadta őket a kínai külügy. Semmi több.
Vetítés, Samu bácsinak.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
A második világháború óta senki nem vetet be atomot senki ellen, pedig az atomhatalmaknak ez ido alatt volt pár katonai kudarcuk ... a MAD nem ezen múlik.
Igen, több atomhatalomnak voltak már katonai kudarcai, igen, de ez az oroszok szempontjából nem egy mellékhadszíntér, vagy egy gyarmatosító háborús bohóckodás a világ túlsó felén. Közvetlen orosz érdekszféráról van szó, és olyan területekről, ahol etnikailag oroszok élnek.

A MAD-nek pedig csak akkor van bármilyen elrettentő ereje, ha mindneki azt feltételezi a másikról, hogy valóban képes megnyomni azt a bizonyos gombot. Ha kiderül, hogy valamelyik félnek csak díszből vannak atomfegyverei, akkor az annyit ér, mintha nem lennének. És ez még egy megelőző első csapás lehetőséget is megnyitja logikailag az ellenség előtt.
Ha az oroszok az új területeket jogilag a sajátjukként kezelik, és azt látják, hogy egy teljesen mobilizált és agyondodált ország hadserege van ezeken a területeken, akkor nincs mese, sajnos be kell vetniük legalább egy taktikai atomot.
Ha ezt nem teszik meg egy nem atomhatalom ellen, akkor a NATO ellen 100%, hogy nem fogják megtenni.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Már megint ennyi, a szokásos hőbörgés 15 soron keresztül. Pedig csak 1 kérdést tettem fel.

Erre elkezdesz agitpropozni, al-kaidázni, XD minden sor végére, meg a szokásos személyeskedés, mert annyira fel vagy hergelve, hogy az nem maradhat ki. Az egész hozzászólásodból az jön le, hogy te azért kommenteltél, hogy a "mink osztán megaszontuk nektek csicskáknak" érzésre élvezkedhess. Szánalmas.

Szerintem nyugodj meg kicsit, jót fog tenni.
Csak a szokásos mellébeszélés megint.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Valamelyik felvilágosult elküldhetné a mindnet bizonyító twitter linkjeit a lengyeleknek meg a németeknek, mert ők is azt mondják, hogy szabotázs állhat az események mögött:

Napokig ömleni fog a gáz a kukába
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 274
113
FZnCr7N.jpg
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 274
113
Láttunk már ilyet párszor, még sem adták meg magukat az ukránok...

És az Ukránok hány harckocsit kaptak a Nyugattól ?

A háborúban a harckocsis / helikopteres / repülős veszteségeknek van hírértéke, de azokat nézve nem akar kijönni a 30 - 90,000 elesett katonával való számolás, mert a harckocsizók, lövészpáncélosok, és a többi azok egy 4 - 5,000 halottat hoztak össze.

A legnagyobb veszteséget a tüzérségi fegyverekkel okozzák egymásnak a felek. A légierő is dolgozik, amikor valahova becsapódik egy tüzérségi lövedék, egy légibomba, rakéta ott nem 3 ember hal meg, hanem 10 - 15 - 30 - 50 - 89.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
A legnagyobb veszteséget a tüzérségi fegyverekkel okozzák egymásnak a felek. A légierő is dolgozik, amikor valahova becsapódik egy tüzérségi lövedék, egy légibomba, rakéta ott nem 3 ember hal meg, hanem 10 - 15 - 30 - 50 - 89.
Ez függ 2 dologtól:
1 milyen a pontosság (100m nagyságrendű a tüzérség szórása, ha jól tudom)
2 mennyi ember van ott 1 csoportban. Lehet, hogy 1 db azt is megvédi valamilyen fedezék. Eltrafált lakóházakban sem volt rengeteg halott, csak néhány.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 960
113
És az Ukránok hány harckocsit kaptak a Nyugattól ?
És?
Itt az olvtárs a videokon látható eszközökkel példálózott, hogy nem gyenge Oroszország.
Eddig is voltak ilyen videók, de a harctéren mutatott teljesítmény nem a technikai fölényüket támasztotta alá. Ha szarul vezetik ezeket az alakulatokat, ezekből is roncs lesz.
Hogy jönnek ehhez a lengyel harckocsik?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
A németek, vagyis solc megoldotta a gázhiányt. Vett egy darab tankernyi folyékony gázt :
Scholz mindössze egy tartályhajónyi cseppfolyósított földgáz szállításáról állapodott meg az Egyesült Arab Emírségekből.

Erről a Bloomberg számolt be a német kancellár Perzsa-öböl menti országokba tett útjának eredményeit követően.

A gázt a jövő év elejéig szállítják.
Így már tuti nem lesz recesszió dojcslandban xDDD



Ilyen 1 komoly politikus,aki miniszterelnök is.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Csak a szokásos mellébeszélés megint.
Mellé? Mi mellé? Feltettem egy kérdést, mire kiadtál magadból egy fölényeskedő fröcsögő tirádát, aminek semmi köze nem volt a kérdéshez, majd azt írod nekem, hogy mellébeszélek? Na jó, nálam mész ignorre-ra, mert a veled folytatott kommunikáció értelmetlen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Baranets megnevezte a front fő forró pontjait​


2022. szeptember 27., 15:15 - Közhírszolgálat - OSN
A leghevesebb harcok Krasznij Limanban zajlanak, amelyet az ukrán fegyveres erők három oldalról támadnak. Ezt egy nyugalmazott ezredes, a Komszomolszkaja Pravda Viktor Baranec katonai megfigyelője jelentette be a Rádió 1-nek adott interjújában.

Elmondása szerint az RF fegyveres erők a város területén tartják a védelmet, amelyet az ukrán fegyveres erők próbálnak elfoglalni. Az ukrán csapatok emellett a zaporozsjei atomerőmű felett is ellenőrzést akarnak szerezni.

„Az Ukrán Fegyveres Erők olyan eszeveszetten rohannak ehhez a létesítményhez, mert a hatodik utolsó egységet leállították, és Ukrajna elvesztette áramának 20%-át. Ez pedig erőteljes csapás Ukrajna leromlott, összeomlott gazdaságára” – hangsúlyozta a szakember.

Baranec megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők Harkiv irányába próbálnak előrenyomulni, de az Orosz Föderáció fegyveres erői megtették a szükséges lépéseket.

A szakértő emellett megjegyezte, hogy ma van a donbászi köztársaságok és felszabadított területek Oroszországhoz csatolásáról szóló szavazás lejárati dátuma.

„Úgy gondolom, hamarosan megtudjuk, hogy ezeknek a független köztársaságoknak a népei kifejezték azt a vágyat, hogy Oroszország részévé váljanak. Így lesz. Ezek a területek az Orosz Föderáció alá tartoznak, és sok minden megváltozik az életükben. Az orosz törvények szerint fognak élni. És ezeket a régiókat ugyanúgy megvédjük, mint bármely orosz földet” – zárta gondolatait.

Mint azt a Közszolgálati Hírszolgálat korábban megírta, bizonyos védőintézkedések alkalmazásával meg lehet állítani az atomcsapás sugárhatásait . Alekszandr Losev, a Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökségi tagja a taktikai nukleáris fegyverek lehetséges ukrajnai bevetésének tervéről beszélt.