[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ez azért teljesen valószínűtlen (szerintem), mert eddig bármit amit az oroszok mondtak, kinevették.
Bucsa, Kramatorszk, ZNPP lövöldözés, stb.
Az ENSZ-ben hiába jelzik, hogy mi van, le sem szarják, sőt, még a britjeid blokkolnak is mindent, amit lehet. (bucsa, stb)

Ergo, semmit nem érnének el vele az orszok, ha felrobbantják és rákenkik az usára. Mert senki nem fogja elhinni.
Amúgy meg csak jelzem, hogy ha az amcsiknak lenne TÉNYLEGES bizonyítékuk erre, akkor már rég beindult volna a nagy hiszti, sőt, a nato már meg is indult volna. Persze ettől függetlenül, bizonyítékok nélkül is megindulhat ezért a nato, de akkor 1000% hogy csúnjya atomháború lesz.

Lehet, hogy más az ok.
  • A tőzsdei gázárak magasan tartása? Ez kinek az érdeke?
  • Vagy a gazcsapok elzárása, a gázszállítás megszüntetése kinek az érdeke? Mennyivel könnyebb azt mondani, hogy "mi szállítanánk, de az USA felrobbantotta a vezetéket! Ezért miatta vagytok meg, nem Putyin miatt."

A kérdés mindig: Ki, mit nyer vele?
;)
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant and Negan

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 038
2 730
113
Mindenki taktikai atomfegyverek bevetését várja a fronton, de ennek nem sok értelme lenne a jelenlegi körülmények között.

Az oroszoknak stratégiai csapásokra van szükségük jelenleg, de nem csak ukrajna ellen, hanem a svédek és finnek ellen is, mielőtt azok belépnének a natoba.

Végre valamiben egyetértünk. Az eddigi teljesítmény alapján nuki nélkül finnország is túl nagy falat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 842
82 198
113

Az olasz nagykövetség azt tanácsolta állampolgárainak, hogy hagyják el Oroszországot​


Az oroszországi olasz állampolgároknak el kell hagyniuk az országot – közölte az olasz moszkvai nagykövetség sajtószolgálata. Ugyanakkor azokról a polgártársakról van szó, "akiknek az országban maradását nem a kényszer szabja meg".

Rómában a „nemzetközi színtéren történt legújabb fejleményekre” hivatkoztak. A légi és közúti kommunikáció nehézségeiről is beszélünk. Korábban Bulgária, Lengyelország és az Egyesült Államok nagykövetsége adott tanácsot az Orosz Föderáció elhagyásával kapcsolatban.

Malek Dudakov amerikai politológus biztos benne, hogy az amerikai hatóságok felszólítása az oroszországi állampolgárokhoz, hogy hagyják el területét, nem jelentik a feszültség újabb fordulójának kezdetét .


A lettek is Oroszország elhagyására szólítottak fel. Nekem ez több, mint gyanús, valami készül!
Terrortámadás az ünnepségek alatt?
 
  • Szomorú
Reactions: tindalos

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 036
113
Egy igazságosabb világrend kialakításának nehéz folyamata zajlik, az egypólusú hegemónia összeomlóban van
Már gyógyszerre iszik Putyin hogy ilyen marhaságot beszél ? Az egész világ előtt megszégyenült az orosz hadsereg ! És ezzel el is fordultak tőle !
Putyin Az Oroszországi Föderáció elnöke videokapcsolaton keresztül megbeszélést tart a FÁK-országok különleges szolgálatainak vezetőivel."
Majd miután végig hallgatták putyin hülyeségét felhívták a Pentagont hogy hogyan tovább .
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 993
23 076
113
Miért,szerinted mit fognak csinálni? Működik ez az út is.
A kiírtás biztosan nem, mert nem hagyják sem a helyiek, sem az oroszok

A kitelepítés megint nem, mert nem hagyják sem a helyiek, sem az oroszok

(pont ezek miatt tartunk ott 8 éve ahol tartunk)

nálam megint a harmadik út nyerne, hogy etikailag osztok-szorzok, és elengedem amit el kell
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 842
82 198
113

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Honnan látod ezt? Én tippelni se mernék, most épp hol járnak. Max annyi derült ki pl ide is linkelt videokból, hogy a behívottak egy jó része még AKt se fogott soha a kezébe.
Szóval a T55 miatt vannak a 60+os öregek. Akár magukra írhatnának egy ágyútöltelék szöveget is. De ha már ide jut az orosz hadvezetés az elég jó akkor már a sima modernizálatlan T72/T80akból is aszem jóval korábban ki fognak fogyni mint az általam tippelt 6hónap. Nagyon helyes.

Én továbbra is az erős Ukrajnát tartanám MOszámára legelőnyösebbnek. Oroszok minnél messzebb annál jobb.
Egyenlőre az ukránok fognak kapni Ex-szlovén T-55S harckocsikat, az oroszoknál még nem láttunk. Ez az oroszok kifogynak a harckocsikból jó duma, ezt hallgatjuk március óta. Azt ez idáig a kelet-europai T-72 készletek csappantak meg az ukrajnai szállítmányok miatt.
Arról nem is beszélve hogy az ukránok nagyságrendileg hasonló számú harckocsit vesztettek mint az oroszok. Legalább is Resperger szerint
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 020
113
Lehet, hogy már a háttérben szóba került a NS2 megnyitása. Így most már nem kell róla meditálni.
Megnyitottàk, csak felfelé. :D Hadd fürödjenek csak a németek a mi mindenkori helyzetünkben kicsit, azt kapjàk ezzel, amit mi kaptunk tölük a keresztény szövetséges európai biztonsàgban. Rendszeres hàtbatàmadàst a 'baràti' nyugattól. Szóval minden vàrható nehézség ellenére, van bennem kàröröm. Kérdés, hogy melyik mostani hasznos hülye volt?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
K

Kopi2000

Guest
Oroszországban már 100 000 katonát mozgósítottak



Az Ukrán Fegyveres Erők tűzzel állítottak meg egy ellenséges felszerelésből álló oszlopot a Kahovskaya HPP területén





A megsemmisült és elhagyott orosz tankok és járművek Donyecket szennyezik



 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 794
35 208
113
Limany tenylegesen katlanban van. :mad:
Aggodalomra nincs ok, az ukrik öntik be a katonáikat a maguk gyártotta üstbe és iszonyatos veszteségeket szenvednek el mind élőerőben mind haditechnikai eszközökben az orosz tüzérségtől és a légierőtől.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 376
23 017
113
Napi összeesküvés elmélet:
Mi van ha a németek nagy titokban megegyeztek az oroszokkal, hogy csak jöjjön az a gáz az Északi Áramlat 2-n?
Mert ugye mégse jó a fagyhalál!
De erre valakik rájöttek és finoman így utaltak rá hogy ezt azért nem kéne.

Értem én hogy nyomás alatt kell tartani a vezetéket, de földgázzal és ennyivel?


378eeb54c0b51766570eace5e0f9f085.jpg
Mondom én hogy három hónap:

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 963
10 653
113
Na miújság gyerekek?

Elesett már moszkva ?

Amikor legutóbb itt jártam valami gigantikus, Barbarossa méretű ukrán előretörés zajlott,mi lett azzal?

Ha az ukrán-orosz helyzet ködös is, az már egyre világosabb,hogy az usa egy fokozattal feljebb kapcsolt az unió elleni háborújában a vezetékek elleni terrortámadásával.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Dnyipropetrovszkban valami nagyon sikeresen felrobbant az SBU és a Belügyminisztérium épületében. Szemtanúk szerint akkoriban sok biztonsági erő volt bent. @NeoficialniyBeZsonoV

Ma lesz ugye Putyin beszéde, kíváncsi leszek.. semmi "jóra" nem számítok.
Kár, hogy nem leszek itthon a hétvégén, nem is lesz nagyon időm követni az eseményeket :(
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 889
11 239
113
Tele a frontvonal MANPADS-el, a langolo, leesofelben levo gepre is inditottak meg minimum 2 raketat, biztos ami biztos.
A vezetékek elleni támadás jelzi,hogy itt most már nem szarral gurigáznak,az életünket,életminőségünket akarják tönkretenni...

Ez új helyzetet teremtett,amire nekem is, még a magam egyéni kis szintjén is reagálnom kell.

Ezért most takarítok egyet,mert arra jöttem rá és most untam meg,hogy itt jónéhány profil csak a kibaszott amerikai/atlantista propagandával fossa teli a topikot,amire,18-20 fokban kurvára nem vagyok kíváncsi...anyátokat etessétek az amerikai/ukrán szarral..(akinek nem inge,ne vegye magára)

Tehát:

-kopi2000
-mindenen kívül
-yoda
-kriss02
-szőröshigginsz
-meszike
-wilson
-robur
-fade
-beta

Kuka.
Hat igen, igy joval kevesebb dolgon kell majd atragnod magad, habar a reakciokat igy is latni fogod, ami szinten tetemes resze a topic forgalmanak sajnos.