[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Nem is tudom, de mit szólnál ha egy jóképű latínó család a kerítésen keresztül fenyegetne, amire válaszul te elővennéd a sörétest. Persze részükről menne az ajvék, hogy "dicsak, mit akar a gádzsó"...
Na erről beszélsz....
Semmi személyes, de hagyjuk már ezeket a nagyon okosnak gondolt, de valójában mégsem hasonlatokat.

(csak csendesen jegyzem meg,szerencséd hogy nem én vagyok itt a mod,mert biztosan kapnál a topic egy részének kollektív nácizásáért vagy 3 nap bant )
Miért, a 'topic' (inkább a fórumozók egy része lenne a korrekt megnevezés,nem?) egy része elvakult Putin-követő? LoL

------
LoL vadbarom :D Vagy inkább szerencsétlen tudatlan :(

 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
311
1 003
93
Csak egy 6-7 hónapot késtek vele. A vezérkar tudja, hogy elindult már a speciális művelet? :)
Én is nekik "szurkolok", de a világ 2.haderejétől nem ezt várná az ember. És kár vizionálni, itt már nem lesznek tömegek harcolni, mint a 2.vh idején. Akkor bukik a kormány. Ezt tudja Putyin is. Ezért nem jó soha egy politikus hadvezérnek. Ha érdekelné a háborusdi Zselé már nem élne. Az, hogy megvezette a keze alá dolgozó hadügy és más közhivatalok eléggé beszédes. Szétlopták, szabotálták a hadsereg dolgait, nem azt mutatja milyen dörzsölt KGB-s. Még Hruscsov alatt is kivégzések tömkelege lett volna, hogy Sztálint ne is említsük. Nagyok a bajok Oroszországban és ebbe bele is bukhat, hiába a nagy haderő fej nélkül.
Jaa és fejétől bűzlik a hal ugye!?

Szeretné már mindenki látni a nagy villantást, még reménykedjünk hátha...

Szerintem egy mai háborút már nem az dönt el, hogy kinek van több gyalogos katonája. Fegyverzett, szervezettség, morál kombinációja akár "papíron" 10x fölényt is ki tud egyensúlyozni. Lásd Izrael történetét, sokszoros túlerőben lévő, nem ritkán legalább olyan jól, talán jobban felszerelt arab seregeket tett rendszeresen helyre az arab-zsidó háborúkban.

Egy nyugati fegyverekkel de orosz szinten felszerelt, jobban szervezett, jobban vezetett, sokkal jobban motivált ukrán hadsereg egy 1-1-es, 1-2-es (oroszok vannak kétszer annyian) arány mellett is elsöprő sikert arathat akár.

Vagyis egy rosszul vezetett, alul motivált, szervezetlen orosz haderő sokszoros élőerő fölény mellett is befürödhet Ukrajnában.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113

Tomippóhoz​

"Sprinternek több álhíre van mint valós."​


Én őt nem követem, de két hírt beteszek, ami összefügg az általad álhírnek minősítettel. Ettől, persze, lehet, hogy nem valós.

Belgorodban a helyiek felfoghatatlan ragyogást figyelnek meg a város felett​


2022. október 4., 20:24 - Közhírszolgálat - OSN
Belgorod környékén a helyi lakosok furcsa izzást figyelnek meg, amelynek magyarázatát nehéz azonnal megadni. Erről az "orosz tavasz" számol be.

Amint az a kiadványban szerepel, a legegzotikusabb változatokat terjesztik a helyi lakosság körében, köztük lézereket és légvédelmi reflektorokat, akárcsak a Nagy Honvédő Háború idején.

"Az előzetes információk szerint ez egy fényoszlop az üvegházhatású komplexumok erőteljes forrásaiból" - írják a cikk szerzői.


Drobnitsky: Oroszországnak minden joga megvan ahhoz, hogy megsemmisítse az amerikai műholdak teljes konstellációját​


Dmitrij Drobnyickij politológus az Egyesült Államok űrkonstellációjának megsemmisítésére szólított fel . Megjegyezte, hogy a műholdak sérthetetlensége csak téveszme.
Minden jogunk megvan ahhoz, hogy lelőjük az ellenünk harcoló amerikai műholdakat. Valójában semmilyen törvény nem tiltja ezt. Egyetlen nemzetközi szerződés sem tiltja a hagyományos fegyverek bevetését az űrben és a műholdak kilövését” – mondta.

 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 471
113
hallod Hombre ..
aki úgy viselkedik,úgy jár és úgy hápog mint egy kacsa az valószínűleg kacsa ..
tehát azok a nackók akik ukrán egyenruhában ,ukrán bicolor alatt futkároznak azok bizony nácik,és mindenki tudja hogy nem egy-két elvetemült szarháziról van szó,hanem tömegével vannak jelen az ukrán haderőben
meg azt is tudjuk,hogy nem honvédő hazafiak,mivel már 8 évvel ezelőtt is nácik voltak .. szóval nem kell itt a nácizmust relativizálnod bármiféle fasz dumával,felesleges,akinek náci tetkója van (ráadásul nem is egy) az valószínűleg náci.
bizonyára te vagy Stevie Wonder hogy ezt nem veszed észre .. de aki lát és nem 1 bites gondolkodású az levágja hogy mi az amit lát .. ezek szerint vagy Stevie Wonder vagy, vagy 1 bites .. áruld már el akkor melyik ? és ennek megfelelően foglak kezelni itt a topicban .. :)

az hogy Zselé náci vagy buzogány teljesen mindegy pláne hogy a II.Vh-ban is voltak a német hadseregben félig zsidók és buzik is,tehát egyáltalán nem zárja ki egyik a másikat ..

de tudjuk, Putyin a történelemhamisító,még a II vh adatait is meghamisította

(csak csendesen jegyzem meg,szerencséd hogy nem én vagyok itt a mod,mert biztosan kapnál a topic egy részének kollektív nácizásáért vagy 3 nap bant )
Minden háborúban álló országban előjönnek a nackók, oroszoknál meg a háború előtt is megvoltak, az Wagner csoport Totenkopf lázban égett, csak ezt az ukrán propaganda nem tudta olya nerősen tolni mint a ruszki a "náci azovosok"-at.
624d24dcbb219a00181be175

220125-russia-neonazis-tease-01_cngrbv
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Igaza van, ne vádaskodj, fölösleges.
Putyin hódító háborúja, eszmei alapjaival együtt semmiben sem különbözik a náci Hitler háborújától.
Módszerei, értékrendszere szintén a nácizmus maga.
;)
Mármint azt mondod, hogy annyi hasonlóság van, hogy a Führernek is szexualizálta a csőrét, hogy a szent lengyelek pogromozgatták a németeket, az elrabolt területeken?
Ebben van némi hasonlóság, de ezzel ki is merült.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Minden háborúban álló országban előjönnek a nackók, oroszoknál meg a háború előtt is megvoltak, az Wagner csoport Totenkopf lázban égett, csak ezt az ukrán propaganda nem tudta olya nerősen tolni mint a ruszki a "náci azovosok"-at.
624d24dcbb219a00181be175

220125-russia-neonazis-tease-01_cngrbv
Nahát.
Aztán a pro-putin kollégák itt meg engem basztattak, hogy az a totenkopf izé így meg úgy.
Kísértetiesen hasonlít.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Ez egy Fényoszlopnak (Light pillar) nevezett légköri jelenség, földi fényforrás okozza (a színéből ítélve valami felrobbanhatott és/vagy ég), ami visszaverődik a levegőben lévő jégkristályokon.
1600px-Light_Pillars_Stockholm%2C_Sweden_20160106.JPG


1600px-Light_pillars_over_Laramie_Wyoming_in_winter_night.jpg

1600px-Light_Pillars_Scheme.svg.png

Bennem is ez merült fel először, de most Belgorodnál nem nagyon fagy semmilyen napszakban... persze a felső légkörről nincsenek adataim arrafele, de azért jellemzően fagyközeli/fagypont alatti hőmérsékleti környezetben szokott előfordulni (amikor talajközelben is fagypont közeli)... ettől függetlenül elképzelhetőnek tartom, hogy mégis light pillar, de az orosz fanok legalább egy picit átélhetik a csúcstechnológiás csapás élményét, legalább a hírekben, ha talán nem is a valóságban :)
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 636
5 552
113
Ignorban vagy, ezért csak a kuncogást láttam...most meg a kommentet is :)
Dutch-TTF-Natural-Gas-5Y-Price-Chart-_-MCT---7174-_-EN.png

Remélem a képek értelmezése jobban megy: 9,6-11 szeres gázár van. Az Eu gazdaságának vége van. Az ok egyszerű: NEM képes termelni sokáig és ha mégis, eladhatatlanul magas áron, ergro zéró piacképességgel. Most tessék nevetni.
És nevet a félkegyelmű!
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 471
113
Nahát.
Aztán a pro-putin kollégák itt meg engem basztattak, hogy az a totenkopf izé így meg úgy.
Kísértetiesen hasonlít.
Ha egy ország harcba kerül és a hivatásos hadsereg nem elég azokat kell bevetni akik képesek és akarnak harcolni először, nem túl meglepő ha ezek az emberek nem az LMTBTQBCHDF mozgalomból vagy a virágkötő klubból kerülnek ki, hanem a helyi szélsőjobberek közül, mivel ők vonzódnak a fegyverekhez és az erőszakhoz.
Az nem biztos hogy a hazájukat jobban szeretik, de a háborúban a fronton ők a hasznosabbak.
Az ukránoknál ez (többek között) az azov brigád. Igen, azok is nácik.
De az oroszoknál is megvan ez a bagázs.
Érdekes kérdés hogy nálunk ki lenne az?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 251
29 501
113
Ha egy ország harcba kerül és a hivatásos hadsereg nem elég azokat kell bevetni akik képesek és akarnak harcolni először, nem túl meglepő ha ezek az emberek nem az LMTBTQBCHDF mozgalomból vagy a virágkötő klubból kerülnek ki, hanem a helyi szélsőjobberek közül, mivel ők vonzódnak a fegyverekhez és az erőszakhoz.
Az nem biztos hogy a hazájukat jobban szeretik, de a háborúban a fronton ők a hasznosabbak.
Az ukránoknál ez (többek között) az azov brigád. Igen, azok is nácik.
De az oroszoknál is megvan ez a bagázs.
Érdekes kérdés hogy nálunk ki lenne az?
Úgy kezdődött, h harcba kerültek vagy 100 odesszai civillel.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ignorban vagy, ezért csak a kuncogást láttam...most meg a kommentet is :)
Dutch-TTF-Natural-Gas-5Y-Price-Chart-_-MCT---7174-_-EN.png

Remélem a képek értelmezése jobban megy: 9,6-11 szeres gázár van. Az Eu gazdaságának vége van. Az ok egyszerű: NEM képes termelni sokáig és ha mégis, eladhatatlanul magas áron, ergro zéró piacképességgel. Most tessék nevetni.
2021 végi 80-130-nak 190 a tízszerese?
Ez ilyen jobber/orosz/narancs matek, vagy micsoda?
(Esetleg kiderül, hogy a ruszkik kezdték el a gazdasági háborút '21 május-június magasságában?)