[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

Kopi2000

Guest
Látom azóta bannoltak, de a rágalomra hadd reagáljak annyit, hogy ez a "Putyin elvakult követői" duma egy hamis frázis. Még @boki sem Putyin elvakult követői, sőt még az anti-atlantista tagok sem azok, ez egy elég aljas módszer arra, hogy megpróbálja ellehetetleníteni a párbeszédet.

A döntéshozatali mátrix egészen biztosan bonyolultabb mint ami nekünk lejön a médiából, ez nem azt jelenti hogy P. jó döntéseket hoz, de amikor nagyon ostobának tűnik egy döntés akkor azért ott lehet, hogy mi nem tudunk valamiről.

Ismét csak azt tudom mondani, hogy teljesen más médiakörnyezetben vagyunk, a vezetés nem biztos, hogy olyan pocsék mint amilyennek tűnik, sőt inkább az oroszokra eddig nem igazán jellemző módon azt látom, hogy az élőerő veszteség minimalizálásáért bármit beáldoznak, legyen az technika vagy terület. Az igazi számokat persze nem tudhatjuk. Ha rosszindulatú lennék azt mondanám elég sokba kerül az államnak a hősi halottak után a családot illető járadék.

Gyönyörűen látszik, hogy azonnal teljes erővel reagál a média a neki nem tetsző véleményre. Csórikám még meg is ilyed amikor csőrmester belefojtja a szót.



Az "agitprop" a világ 2. hadseregéről inkább olyan mint a pulyka ami felfújja magát, hogy nagyobbnak látszódjon, kb minden ország ezt teszi amely fenyegetve érzi magát, ezt nem agitpropnak hívják. Abban egyetértek, hogy az orosz rezsim alapjáraton nem ismeri el az ukránt mint önálló nemzet, és ez elég kontraproduktív tud lenni, az orosz imperializmusra mindig is jellemző volt a saját magnemzet kiválasztottságtudata és kultúrfölénytudata. Erőt kell mutatni ahhoz, hogy az átlag orosz megbecsüljön.

Valóban annak is örülne, és valljuk be azért erre még esélye is van. Nekem mindegy ki "kényszeríti" ki a békét, de lássuk már be, hogy nagyobb esély van erre így, mint arra, hogy az oroszok kimenekülnek.

Mai nap többek írásában is megjelent ez a moszkovita. Nem tudom kire célzol, de azért nem hinném hogy 1-2 tagnál többen élnének Oroszországban vagy lennének függőségi viszonyban az orosz rezsimmel. Téged sem brüsszelitáz le senki, légyszíves ne csépeld el a fogalmakat ilyen üres rágalmakkal, nem először kérem.



Na ez a lényeg. Afganisztán jut eszembe ami konkrétan 2000 mrd dodójába került a NATO adófizetőknek NULLA társadalmi vagy politikai haszonnal 20 év elteltével. Ez kizárólag a fegyveripar érdeke, és semmi köze ukrajna megsegítéséhez.

Mintha Peszkov nyilatkozta volna, de javítson ki aki mashogy tudja, hogy a behívottak nem a frontra mennek, hanem egyéb egységeket váltanak le, és azok a már szolgálatban levő hivatásosok mennek a frontra.

Lásd fentebb, vékony metszetét látjuk a folyamatoknak, eddig bejött az óvatosság, Belaruszban, Kazahsztánban, Szíriában, Ukrajna és Örményország billeg de a végén derül ki

Mint már mondtam még boki sem elvakult Putyin követő, hagyjátok már légyszives ezt a primitív leegyszerűsítést. Vagy mutass rá konkrétan akkor miből következtetsz erre. Még egy medvén lovaglós képet sem tett be senki, és szerintem putyinon bögréje sincs senkinek. Na jó, hűtőmágnes az lehet.
Bokinal az az egyszeru ok, hogy nem csak itt, hanen minden kommunikacios csatornan (htka, sajat honlap, FB, telegram) nyomja az iget, bevallottan nem egyedul, hanem neki segito tarsakkal.. Bar mostansag a csilkagokat is le szokra tagadni az egrol....
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 387
113
Bokinal az az egyszeru ok, hogy nem csak itt, hanen minden kommunikacios csatornan (htka, sajat honlap, FB, telegram) nyomja az iget, bevallottan nem egyedul, hanem neki segito tarsakkal.. Bar mostansag a csilkagokat is le szokra tagadni az egrol....

Nem mintha az Ukránok ne folytatnának információs, pszichológiai, és demoralizáló hadviselést, Magyar fórumokon is ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 883
113
Plusz rajta a málha, fegyó, tartaléktár, sisak, stb...mindezt terepen. Közben lüktet a tarkóban az adrenalin, célzásnál levegővisszatartás, 200-as pulzussal. Megnéznék pár embert, h mit tudna mindezek nélkül pár km terepfutásban ;)
Hm... Tobak Tibor mondta talan meg egy Kelepisti cikkben hogy úriember nem szaladgal. :D

Azert az utobbi idők ukran hadviselese es a "nehai" ISIS hadveselese kozotti azonossagot nem lehet nem eszrevenni. Gyakorlatilag kopipaszte egyazegyben... A tobbibe mar bele se menjunk.
Talan mert ugyanazok a kitálalóik, ki képzőik, finanszírozóik, segítőik?
Ez a modszer teljesen az ISIS modszertana amit lathatunk.
A hatorszagban es az ujonnan megszerzett teruleteken totalis kifosztas, rablas, kiarusitas, iszlamizmus vagy banderizmus, konyortelenseg, foglyok kinzasa, kivegzese, civilek terrorizalasa, gyors mozgasu konnyu csapatok amik hol itt hol ott tunnek fel.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Bokinal az az egyszeru ok, hogy nem csak itt, hanen minden kommunikacios csatornan (htka, sajat honlap, FB, telegram) nyomja az iget, bevallottan nem egyedul, hanem neki segito tarsakkal.. Bar mostansag a csilkagokat is le szokra tagadni az egrol....
Süllyedő hajóról menekül a...

Nagyon helyes. Csakhogy szinte minden amit leírt eddig, el van már mentve.

Nehéz lesz majd tagadni...XD
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 123
28 742
113
Engedelmeddel kérdezném, honnan származnak az Ukránok és Oroszok ? És milyen különbség van nyelveik között ? És miért tudnak a hadifoglyokkal fordítók nélkül beszélgetni, már ha épp civilizált katonák fogságába esnek ?
Ja, meg szögedi is, meg brazil is, csak tudnám, hogyan értem meg, mikor én csak portugált tanultam. Isteni csoda lehet.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 425
7 984
113
Szerintem egy mai háborút már nem az dönt el, hogy kinek van több gyalogos katonája. Fegyverzett, szervezettség, morál kombinációja akár "papíron" 10x fölényt is ki tud egyensúlyozni. Lásd Izrael történetét, sokszoros túlerőben lévő, nem ritkán legalább olyan jól, talán jobban felszerelt arab seregeket tett rendszeresen helyre az arab-zsidó háborúkban.

Egy nyugati fegyverekkel de orosz szinten felszerelt, jobban szervezett, jobban vezetett, sokkal jobban motivált ukrán hadsereg egy 1-1-es, 1-2-es (oroszok vannak kétszer annyian) arány mellett is elsöprő sikert arathat akár.

Vagyis egy rosszul vezetett, alul motivált, szervezetlen orosz haderő sokszoros élőerő fölény mellett is befürödhet Ukrajnában.
Teljes mértékben egyetértek. Elég csak megnézni a LNR, DNR "milliciákat" hogy miket tudtak behúzni. Köszönhetően a morálnak is.
Az orosz haderő jelenleg lesülyedt és ezen a frissen sorozotak se fognak tudni nagyott a labdába rúgni. Hiábba voltak többen anno sorkatonák egy mai háborúhoz nem lehet egy két hónap alatt felkészíteni őket. Hiábba az alap. Ahhoz már nyár elején el kellett volna kiképezni felkészíteni azokat az egységeket. Nincs mit szépíteni ezt "elkurták". 200-300 ezer nem kellően felkészített illetve nem kellően felszerelt "sorozot-tartalékossal" nem fognak tudni "nyarat" csinálni. Jelenleg ez látszik.
Nagy a valószínűsége egy orosz rogyásnak a késő ősszel/télen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 054
113
"Lásd fentebb, vékony metszetét látjuk a folyamatoknak, eddig bejött az óvatosság, Belaruszban, Kazahsztánban, Szíriában, Ukrajna és Örményország billeg de a végén derül ki"

Köszönöm a válaszodat! Abban igazad van, hogy félinformációk és információhiány következtében mi is botladozunk az elképzelések között. Gondolom, mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, és azt vetíti rá erre a helyzetre. Én is ezt teszem: vannak helyzetek, amikor a kivárás a jó megoldás, és vannak helyzetek, mikor az azonnali cselekvés. Én ez utóbbit nem látom. Szerintem a mozgósítás elkésett, s ezért sikeres most az ukrán hadsereg. Meg persze a nyugati segítség is megy pénzben, fegyverben és egyéb módon is. És nem látok az oroszok mellett, mögött komoly szövetségest.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 244
55 301
113
"Lásd fentebb, vékony metszetét látjuk a folyamatoknak, eddig bejött az óvatosság, Belaruszban, Kazahsztánban, Szíriában, Ukrajna és Örményország billeg de a végén derül ki"

Köszönöm a válaszodat! Abban igazad van, hogy félinformációk és információhiány következtében mi is botladozunk az elképzelések között. Gondolom, mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, és azt vetíti rá erre a helyzetre. Én is ezt teszem: vannak helyzetek, amikor a kivárás a jó megoldás, és vannak helyzetek, mikor az azonnali cselekvés. Én ez utóbbit nem látom. Szerintem a mozgósítás elkésett, s ezért sikeres most az ukrán hadsereg. Meg persze a nyugati segítség is megy pénzben, fegyverben és egyéb módon is. És nem látok az oroszok mellett, mögött komoly szövetségest.




Mihez,miért kellene nekik szövetséges?
Mi hiányzik nekik ahhoz, hogy lebontsák a dnyeperen a hidakat,vagy a radát kievben,vagy bármit?
Nem fognak hurrázva rohamozni,megvárják a januárt, februárt,amíg az eu letérdel,és kiáll a kaprok mögül,és kicsit eltávolodik usánkától,esetleg kis segítséget kapnak az Oroszoktól akik elzárnak ide minden exportot, esetleg usánka is vehet máshonnan uránt,olajat,műtrágyát,neont,mindent is,kicsit drágábban.
1000 oka lehet,hogy most miért nem mennek bele nagy élőerő veszteségekbe,inkább kivonulnak,aztán majd jó lesz az.a.pár 1000 harcedzett katona máshol is,akiket most megspóroltak,a kaprok meg nem.
A lakosság meg hisztizhet a social mediakon,sokkal nagyobb a tét,mint az ukrán hadsereg,ami amúgy ügyesen fogyasztja el magát,kb 1 Marék szotyiért.
Nem lesz villantás,amíg kell visszavonulnak,majd ott köszörülgetik a kaprokat,mindenki nyugodjon le a picsába.
;)
A világ gazdasága szépen rogyadozik,ez nekik jó.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113

Az oroszok megsemmisítették az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét



736235_000_32kp7ap.jpg


2022. október 4. 19:31

Dnyipro délnyugati külvárosában az orosz légierő nagypontosságú csapása megsemmisítette az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét - közölte kedden Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
HIRDETÉS


A tábornok szerint Harkiv megyében Dvurecsenna, Petropavlivka és Kupjanszk térségében az ukrán fegyveres erők 14. és 92. gépesített dandárja rakétacsapásokban száz katonát veszített, köztük külföldi „zsoldosokat”, valamint 16 haditechnikai eszközt.
Állítása szerint a donyecki régióban, Liman irányában, Torszke településnél az ukrán 66. gépesített dandár egységeire és két alakulatra mért hatalmas csapás több mint 120 embert ölt meg és 14 páncélozott járművet tett üzemképtelenné. A politikus szerint a keddi egy összehangolt légi és tüzérségi támadás volt.
A luhanszki régióban, Liszicsanszk irányában, Hrihorivkánál az ukrán 54. gépesített dandárt érő rakétacsapás mintegy 90 katonát, három harckocsit és hat páncélozott járművet semmisített meg. Zaporizzsja város közelében rakétacsapások érték az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának lőszerraktárát, valamint a Motor Szics üzem repülőgép-javító műhelyeit.
A támadás több mint 15 tonna lőszert, köztük az amerikai HIMARS sorozatvetőkhöz való lövedékeket, valamint két Mi-24-es harci helikoptert semmisítettünk meg”
– mondta a politikus, aki szerint délen, Krivij Rih és Andrijivka irányában - miközben az ukrán hadsereg több Herszon megyei település visszafoglalásáról számolt be - az orosz légierő csapásokat mért az ukrán 24. gépesített, a 17. páncélos és 128. hegyi rohamdandárra Bila Krinicja, Arhangelszke, Lubimivka és Zolota Balka községeknél, és ezekkel kilenc harckocsit, 12 gyalogsági harcjárművet, 20 járművet és mintegy 250 katonát semmisítettek meg.
Kirill Sztremouszov, Herszon megye Moszkva-barát közigazgatásának helyettes vezetője a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a ukrán erőket a régió északi részén megállították, és egy részük
tűzzsákba került a Dnyeper-parti Dudcsani községnél.
Az orosz harcászati légierő gépei, a rakéta- és tüzérségi csapatok öt vezetésipontot, 157 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, valamint 43 tüzérségi egységet támadtak a hadijelentés szerint, megsemmisítve egyebek között öt lőszer-, rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt, egy Buk-M1-es légvédelmi rakétarendszert és egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer radarját.
Az orosz légierő lelőtt egy ukrán Szu-25-ös és egy Szu-24-es repülőgépet, nyolc drónt, két Tocska-U ballisztikus rakétát, valamint kilenc HIMARS- és Vilha-lövedéket. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 312 repülőgépet, 157 helikoptert, 2145 drónt, 379 légvédelmi rakétarendszert, 5336 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 860 rakétasorozatvetőt, 3445 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 6226 speciális katonai járművet semmisítettek meg.
A RIA Novosztyi jelentése szerint a Herszon városhoz közeli antonivkai Dnyeper-hidat három HIMARS-találat érte, másik három rakétát sikerült lelőni. A hírügynökség orosz rendvédelmi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Herszon megyei Oleskinél lelőttek két ukrán diverzánst. A tűzharc helyszínén találtak két házilag előállított robbanószerkezetet.
A helyi hatóságok szerint a Donyecki Népköztársaságot este hatig több mint nyolcvan ukrán tüzérségi belövés érte. Enerhodarban, ahol a zaporizzsjai atomerőmű van, az ukrán erők a hőerőművet vették tűz alá. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke kedden vizsgálatot rendelt el a zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatója, Igor Murasov és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közötti együttműködés ügyében. Korábban a Rosszija 24 hírtelevízió felvételt mutatott be arról, hogy Murasov elismerte a Kijevvel való együttműködését. A tévé képes beszámolója szerint az erőmű vezetőjét, aki a helyi hatóságok szerint zsarolás hatására működött együtt az SZBU-val, ukrán ellenőrzés alatt álló területre toloncolták ki.
(MTI)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 054
113

Voenkor Rudenko: Oroszország először használta a legújabb fegyvereket​


2022. október 4., 23:03 - Közhírszolgálat - OSN
Az Orosz Föderáció először használta a legújabb fegyvereket. Ezt Andrej Rudenko haditudósító nyilatkozta. A megfelelő bejegyzést a Telegram csatornáján tette közzé.

Ahogy az üzenetben mondják: "sokan látták a ragyogást az égen".

„Ma használták először az Orosz Föderáció legújabb fegyvereit. A körülmények miatt nem valószínű, hogy megtudjuk, de sokan látták ma a ragyogást az égen ”- írta Rudenko.

Érdemes felidézni, hogy ma Belgorod és Moszkva lakói szokatlan fényt figyeltek meg.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma semmilyen módon nem kommentálta és nem erősítette meg ezeket az információkat.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113

Az oroszok megsemmisítették az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét



736235_000_32kp7ap.jpg


2022. október 4. 19:31

Dnyipro délnyugati külvárosában az orosz légierő nagypontosságú csapása megsemmisítette az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét - közölte kedden Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
HIRDETÉS


A tábornok szerint Harkiv megyében Dvurecsenna, Petropavlivka és Kupjanszk térségében az ukrán fegyveres erők 14. és 92. gépesített dandárja rakétacsapásokban száz katonát veszített, köztük külföldi „zsoldosokat”, valamint 16 haditechnikai eszközt.
Állítása szerint a donyecki régióban, Liman irányában, Torszke településnél az ukrán 66. gépesített dandár egységeire és két alakulatra mért hatalmas csapás több mint 120 embert ölt meg és 14 páncélozott járművet tett üzemképtelenné. A politikus szerint a keddi egy összehangolt légi és tüzérségi támadás volt.
A luhanszki régióban, Liszicsanszk irányában, Hrihorivkánál az ukrán 54. gépesített dandárt érő rakétacsapás mintegy 90 katonát, három harckocsit és hat páncélozott járművet semmisített meg. Zaporizzsja város közelében rakétacsapások érték az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának lőszerraktárát, valamint a Motor Szics üzem repülőgép-javító műhelyeit.
A támadás több mint 15 tonna lőszert, köztük az amerikai HIMARS sorozatvetőkhöz való lövedékeket, valamint két Mi-24-es harci helikoptert semmisítettünk meg”
– mondta a politikus, aki szerint délen, Krivij Rih és Andrijivka irányában - miközben az ukrán hadsereg több Herszon megyei település visszafoglalásáról számolt be - az orosz légierő csapásokat mért az ukrán 24. gépesített, a 17. páncélos és 128. hegyi rohamdandárra Bila Krinicja, Arhangelszke, Lubimivka és Zolota Balka községeknél, és ezekkel kilenc harckocsit, 12 gyalogsági harcjárművet, 20 járművet és mintegy 250 katonát semmisítettek meg.
Kirill Sztremouszov, Herszon megye Moszkva-barát közigazgatásának helyettes vezetője a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a ukrán erőket a régió északi részén megállították, és egy részük
tűzzsákba került a Dnyeper-parti Dudcsani községnél.
Az orosz harcászati légierő gépei, a rakéta- és tüzérségi csapatok öt vezetésipontot, 157 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, valamint 43 tüzérségi egységet támadtak a hadijelentés szerint, megsemmisítve egyebek között öt lőszer-, rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt, egy Buk-M1-es légvédelmi rakétarendszert és egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer radarját.
Az orosz légierő lelőtt egy ukrán Szu-25-ös és egy Szu-24-es repülőgépet, nyolc drónt, két Tocska-U ballisztikus rakétát, valamint kilenc HIMARS- és Vilha-lövedéket. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 312 repülőgépet, 157 helikoptert, 2145 drónt, 379 légvédelmi rakétarendszert, 5336 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 860 rakétasorozatvetőt, 3445 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 6226 speciális katonai járművet semmisítettek meg.
A RIA Novosztyi jelentése szerint a Herszon városhoz közeli antonivkai Dnyeper-hidat három HIMARS-találat érte, másik három rakétát sikerült lelőni. A hírügynökség orosz rendvédelmi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Herszon megyei Oleskinél lelőttek két ukrán diverzánst. A tűzharc helyszínén találtak két házilag előállított robbanószerkezetet.
A helyi hatóságok szerint a Donyecki Népköztársaságot este hatig több mint nyolcvan ukrán tüzérségi belövés érte. Enerhodarban, ahol a zaporizzsjai atomerőmű van, az ukrán erők a hőerőművet vették tűz alá. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke kedden vizsgálatot rendelt el a zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatója, Igor Murasov és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közötti együttműködés ügyében. Korábban a Rosszija 24 hírtelevízió felvételt mutatott be arról, hogy Murasov elismerte a Kijevvel való együttműködését. A tévé képes beszámolója szerint az erőmű vezetőjét, aki a helyi hatóságok szerint zsarolás hatására működött együtt az SZBU-val, ukrán ellenőrzés alatt álló területre toloncolták ki.
(MTI)
Kár a propagandát tolni fullba!! Az oroszoknak végük van mint a botnak.
Nem fognak hurrázva rohamozni,megvárják a januárt,
Ja persze utána még egy kicsit várjunk még! Nektek Putyin személyes küld halucinaciot okozó cuccot?
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 119
2 039
113
Múlt idéző:

Kegyetlen válaszlépést ígérnek az oroszok, amiért az ukránoknak rakéta-sorozatvetőt ajándékoztak.​

MTI
2022. június 06. 18:23

Minél nagyobb hatótávolságú fegyvert szállítanak a nyugati országok Ukrajnának, annál távolabb fogja Oroszország tolni a területétől a fenyegetés vonalát - jelentett ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői moszkvai sajtótájékoztatóján.
:D :D