Te ezt honnan merítetted. Nem tartózkodsz Putyin közvetlen közelében, miből állapítottad meg, hogy ő vezényli a hadi műveleteket. Miért írtok saját kútfőből marhaságokat!
Putyin nyilatkozott róla, hogy mivel nem katona, nem ért a hadvezetéshez, nem szól bele abba. Jelölj már meg forrást, amely Putyin beavatkozásáról, irányításáról szól a hadműveletek terén! Nagyon kíváncsi vagyok rá!
Ha nem Putyin dönt a hadműveletekről, akkor mégis Kin múlik, Mi hiányzik nekik ahhoz, hogy lebontsák a Dnyeperen a hidakat, vagy bármi más katonai vezetési - irányítási központot ? Az Ukránok korlátozások nélkül lövik a hidakat, addig az Oroszok néznek mint hal a szatyorban, békebeli repnapoznak.
Putyin mihez ért ? A katonai műveletek vezetéséhez mióta kell különös szakértelem ? 1945 - 1991 között volt egy csomó háború, ahol lehetett, első körben a Légierő / robotrepülők / harcászati rakéták mentek, de ő szemmel láthatóan nincs még azon a szinten sem, aki egy, a laikusoknak szánt történelem / hadászattal foglalkozó könyvet elolvasott volna.
És miért 300,000 gyalogos mozgósítására kerül sor, még 60 évesekkel is, miért nem a Légierőt és a Stratégiai Erőket ?
Továbbmenve Kin múlik, hogy hogyan osztják be a katonai költségvetést, mert amit láttunk, a modernizációkra szánt pénzt egy az egyben elsikkasztották, teljesen.
Szerintem nem azonnal kell válaszolni, de válaszolni kell. Nem vagyok katonai szakértő, sőt!, de egy választ elő kell készíteni. Dühből, ész nélkül nem szabad cselekedni, mert többet árt, mint használ. A reggelt én korainak tartom. Lhet, hogy én tévedek!
Meddig kell óvatoskodni, visszatartani a saját erőket, passziválni a köröket ? Ez a hozzáállás megy Július óta, és csak nagyon rosszakra vezetett. Ilyen hozzáállással vereséget fognak szenvedni.
Ha eleve óvatos, megfontolt lett volna, nem indítja meg ezt a háborút. Nyílt háború helyett várhattak volna 3 - 4 évet, mert úgyis Ukrajnában is ugyanolyan a békeidős korrupció, mint Oroszországban, a kurzusváltás ellenére, az Ukrán elnökválasztáson egyformán népszerűtlen és komolytalan elnökjelöltek indultak, és lehetett volna sokkalta finomabb módszerekkel terelgetni őket.
A saját seregüket értelmetlenül és teljesen elkerülhető módon leamortizálják, és az átlag Ukránnal is megutáltatják magukat, nem tudnak felszabadítóként tetszelegni.