[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
A tengerentúli Nagy Fehér Főnök, és egyéb vezető, politikus többször nyilatkozott arról, hogy az Ukrajnának küldendő pénzügyi és fegyver segélyt részletekben , kb 3 évre elnyújtva fogják adagolni.
Én hiszek a Főnök állításának.

Ezek szerint mindkét fél 1 kottából játszik, arra azért ügyelnek hogy lelkesedésükben ne rúgják fel a kottaállványt, mert akkor úgy bedől a 3 éves terv, mint annó Magyarországon...

Putyin azért nem egyetértésében kottázik, hanem ahogy már említettem, Oroszország is egy szűk, egyre szűkebb pályán mozoghat jobbra balra kijelölt korlátok közt, időnként ugrálnia kell az elé dobott akadályok között. Közben féken kell tartania a saját népét is, akik közül egyesek totál háborúra vágynak, egyesek meg a béka segge alá is elbújnának ijedtükben..

Az orosz Medve bevadulhat, ha azt érzékeli, hogy a játék esetlegesen előtte is titkolt célja az Ő bőrére, mézes bödönére fog folytatódni.

Megérthető, hogy nem szeretne kandalló előtét lenni a Nagy Fehér Főnök rezidenciáján..
A medve bement a szomszédba és ott egyik csapdából ugrál a másikba. Míg a szomszédban egyre újabb csapdákat raknak ki és verik a maci orrát egy bottal addig a medve csak uvoltozik és csapkod. Sokmindent összetör, de előbb vagy utóbb elvérzik szegény hülye vagy hazamegy.
(Jó, a vadászok nem abban a kertben laknak amit szétvert a maci, de a maci a hülye hogy bement oda)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113
Abszolút jól hallod, úgy tűnik rendbe jött a hallásod. Donyeck az, amit sosem hallottál.
Sir Kettősmérce? :)

Mindegy.





 
K

kamm

Guest
Ha téged hidegen hagy, akkor ne ereszkedj le a mocsári trollokhoz! Maradj meg azokon az ideológiai mélységeken amit produkálsz. Az agresszivitásban viszont abszolut osztályelső vagy, az egész hozzászólásod indoklás ehhez a nyelvi agresszióhoz.
Hat, igen, mashogy nemigen lehet atutni a mindent elonto mocsari szagat, hogy kedvenc kepzavarommal eljek...
Tudod: Aki a másikat nem tiszteli, az Önmagát nem tiszteli.
Nem, nem tudom, viszont önmagát.
Ez amugy valami ujabb kaeu mocsari trollok kozott terjedo okossag? :cool:
Haditechnikai oldal: Nézz már szét! A Kantin például teljesen vegyes topicokat fog össze, a zenétől kezdve a környezetvédelemig.
Anyamnesirass, meg mindig nem sikerult felfogni, mit magyarazok...
Szerintem itt senki nincs a valamikori hat osztályos elemi iskola színvonalán,
...szoval vegul is lehet benne valami, joparan itt meg a hatosztalyos elemibol is kibuktatok volna ezzel a zero logkai keszseggel. :p

megkockáztatom, hogy a te vadtulokhoz hasonló viselkedésed közelít hozzá.
En meg azt, hogy meg mindig nem sikerult felfognod, mit kifogasoltam (amire te itt ezt a troll primadonna-showt adod elo most mar masodik felvonasban, dacara annak, hogy mar egyszer szoltam, hogy ennek a 'jambor' musorodnak semmi koze az altalan szova tett verlazito gyezinformacijahoz.)
 
K

kamm

Guest
Ez az ami rettenetesen dühítő. Semmi közünk ahhoz hogy az oroszok meg az ukránok ölik egymást. Ez egyértelműen amerikai és orosz projekt. Szóval nem értem hogy miért az európaiaknak kell az egészet megfizetni.
Mert itt az egesz rendszer arra van felepitve, hogy mashol cirkusz van, es abbol mi remekul megelunk, leginkabb a fegyvereladasok es energiaipar beveteleibol, plusz ra lehet spekulalni rendesen. Nem akkora titok ez.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Lend-lease esetén kölcsön adja nem lízingbe,hitelre,segélyként stb.A fegyverzet amit ennek keretében adnak át a kölcsön adó(USA)tulajdonában marad.Konfliktus befelyezésével meg vissza kell adni de dönthet úgy is az amerikai kormányzat hogy Ukrán tulajdonban hagyhatja ezeket a fegyvereket akkár ellentételezésért cserébe,akár "ingyen"(Lend-Lease lényege, hogy az Egyesült Államok azzal a feltétellel fegyvereket „kölcsönöz” Ukrajnának, hogy azokat visszaadja, vagy valamilyen később meghatározott formában fizet értük az ukrán kormány. A második világháború után a „kölcsönzött” fegyverek nagy része soha nem jutott vissza Amerikába és a katonai eszközök értékének töredékét kapták csak vissza "bérleti díj" formájában, úgyhogy a program nyugodtan tekinthető egyfajta adományozásnak.)
Azzal hogy tavasszal egyhangúlag jóváhagyta a szenátus és októberben életbe lépett elég nagy jelentősége van.Amíg vissza nem vonják,le nem zárják a konfliktust gyakorlatilag bármiféle kongresszusi,szenátusi jóváhagyás nélkül bármekkora mennyiségben,bármilyen fegyverrendszert saját belátása szerint "kölcsönözhet" a Biden kormányzat az Ukránoknak a háború megvívásához.
Köszi. Akkor nagyjából jól értettem. Még annyi, hogy a te interpretációdból kimaradt a fél medve.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Nem, de nem is különösebben érdekel.
Ok. Még mielőtt elkezdődik a hisztike:
Nem az Ukrajnától elcsatolt két kvázi népköztársaságban élő emberek szenvedése nem érdekel.
Az egész hadműveletekre semmi érdemi kihatással nincs LPR,DPR.
Plusz az általam sérelmezett status quo felrúgásban sem oszt vagy szoroz (február óta).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 431
113
Arról kommentelsz amiről csak akarsz, csak tudod attól hogy ide leírod ezerszer nem fog semmi sem változni, viszont pl az utcai tüntetéssel sokkal hatékonyabban tudott képviselni az álláspontodat,,,

Semmilyen lódítás nincs benne a magyar kormány támogatja Ukrajna harcát Oroszország ellen azzal, hogy megszavazta a szankciókat azzal, hogy rábólintott, hogy az EU minden eszközzel támogassa az ukránokat,azzal hogy pl a Mol megállapodott az ukrikkal havi 35.000 tonna dízelüzemanyag szállításáról stb a sort még nagyon hosszan lehetne folytatni, az meg hogy azzal jössz , hogy kényszer hatására csinálták teljesen komolytalan érv, mivel a magyar kormány számára adva van a vétó lehetősége amennyiben úgy érzi, hogy ez vagy az a dolog nem szolgálja az érdekeit.
Mikozben itthon azon megy a tema hogy nem lesz eleg uzemanyag, plane diesel. Gondolom ingyen bermentve szallitjuk ajandekba a terrorista csoportoknak, zsoldosoknak, krakeneknek estarsaiknak. Az ara pedig bele van epitve a magyar fogyasztoknak jutratott uzemanyag araba.
Nyilvan a magyar cukor is ezert figyel kirakva az ukran tank tetejere, es ezert nincs itthon, es ezert kell tobbszoros arat fizetni itthon erte.
Es a tobbi hianycikk....
 
W

Wilson

Guest

A cseljabinszki régióból öt mozgósított halt meg a különleges katonai művelet övezetében....​


A szolgálatra behívott férficsaládoknak megígérték, hogy segítséget kapnak a kormánytól

2022. október 13., 11:15

ds


Öt dél-uráli meghalt

Fotó: Daria Pona

A cseljabinszki régióban a tartalékból behívott lakosok közül a különleges katonai művelet övezetében a Donbászban öt mozgósított ember meghalt.
Az első mozgósítottakat szeptember végén kísérték Korkinóból


Az első mozgósítottakat szeptember végén hívták Korkinóból

Fotó: gpkorkino.ru


„Sajnos a katonai biztos megerősítette a korkinói katonai biztostól behívott öt dél-uráli haláláról szóló információt. Együtt gyászolunk családjainkkal, őszinte és mély részvétünket fejezzük ki” – közölte a cseljabinszki régió kormányzójának és kormányának sajtószolgálata a 74.RU-val. „Minden szükséges segítséget megadunk elesett katonáink családjainak és barátainak. Gyorsított módon a szövetségi kifizetéseken kívül egymillió rubelt fizetnek. A családokra minden korábban elfogadott regionális támogatási intézkedés vonatkozik. Pszichológiai és egyéb szükséges segítséget is megadunk.


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 431
113

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 070
16 292
113
A medve bement a szomszédba és ott egyik csapdából ugrál a másikba. Míg a szomszédban egyre újabb csapdákat raknak ki és verik a maci orrát egy bottal addig a medve csak uvoltozik és csapkod. Sokmindent összetör, de előbb vagy utóbb elvérzik szegény hülye vagy hazamegy.
(Jó, a vadászok nem abban a kertben laknak amit szétvert a maci, de a maci a hülye hogy bement oda)

Tűpontos. Annyival pontosítanám, hogy mindeközben nem az orosz gyárak állnak le, hanem a németek, nem az oroszoknál lett 8x-os az energiár, hanem a fejlett nyugaton, nem az orosz hivatalokban és lakásokban van max. 18 fok, hanem nyugaton, nem az oroszoknál nincs áram, hanem Kijevben, nem az oroszoktól menekült el több millió ember, hanem az ukránoktól, és nem oroszországtól csatoltak el másfél Magyarországi területet, hanem az ukránoktól.

Közben lehet önnön szórakoztatásunkra írogatni, meg elhinni, hogy a parkinsonos putyin huszadjára lett áttétes rákos, meg hogy az éhező, lázadó, lőszer nélküli, folyton menekülő orosz hivatásos erők veszteségei olyanok, hogy már minimum háromszor teljesen megsemmisültek, csak a végén a valóság mindig a pofánkba röhög, és folyton új valóságot kell magunknak írni az álomvilágunk folytonos megmentésére.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
nem lesz eleg uzemanyag, plane diesel
Az oké, hogy valamekkora hiány van dízelből, de itt nem az ársapka a gond? Hogy ide nem hoznak be üzemanyagot, mert veszteségesen lehet csak eladni? A százhalombattai finomító karbantartása előtt ilyesmiket jósolgattak.


magyar cukor is ezert figyel kirakva az ukran tank tetejere, es ezert nincs itthon
Itt is nem az ársapka a gond, mert keveset rendelnek/raknak ki az eladótérbe, hogy ne bukjon rajta a kereskedő?
A gyártó, meg eladja inkább külföldre, ahová nagy tételben tudja szállítani?
Én, a gyártó helyében, ezt tenném...
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Tűpontos. Annyival pontosítanám, hogy mindeközben nem az orosz gyárak állnak le, hanem a németek, nem az oroszoknál lett 8x-os az energiár, hanem a fejlett nyugaton, nem az orosz hivatalokban és lakásokban van max. 18 fok, hanem nyugaton, nem az oroszoknál nincs áram, hanem Kijevben, nem az oroszoktól menekült el több millió ember, hanem az ukránoktól, és nem oroszországtól csatoltak el másfél Magyarországi területet, hanem az ukránoktól.
És ha a medve nem áll meg a szomszédban, hanem megkívánja a mi málnánkat is, mert azt látja, hogy neki mindent szabad?
Tudod, evés közben jön meg az étvágy...
 
W

Wilson

Guest
Nincs bennuk mosogepchip, ezert jol birjak az atomvillanast. Ott a felesleges kapacitas 800 tank rendbetetelere, hat hadd csinaljak. Masik uzemeben mennyi T 72/80/64/90 stb lesz felujitva, nem irtak?
Nyilvánvaló szerintem ha lenne elég mennyiségű valamennyire vállalható állapotú T-72/80/64/90 akkor nem foglalkoznának 800 db T-62-es felújításával és modernizálásával...