[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Gáznál piaci ár van. Aki elad Europának az két dolog miatt ujjong. Egyrészt 30-40-50eur helyett 104eur most a spot ár. Másrészt amiről nem is álmodott USA/Katar.... hogy sikerül elvenni ezt a prémium piacot Oroszoktól, ráadásul hosszútávú szerződésekkel. Trump anno mindent (is) elkövetett ezért de Németo... kiállt Oroszo és Orosz gáz mellett. Egyrészt irtózatos hiba volt másrészt most bőven megkapták amit szerettek volna. A 8$(lngsítve, szállítva...15$) gázukat 100$ért adhatják el. Ráadásul hosszú távú szerződéseket köthetnek. Svéd és Finno NATO csatlakozás, EU fegyverkezik jórészt US fegyverekkel. Orosz fegyverarzenál úgy amortizálódik mint ha nem lenne holnap. USnek 2023ban már nem kell már EU/NATO-Orosz vonalra koncentrálni. A NATO szétesésétől féltek most nem kérdés, hogy kell. USnek hibátlan. Kevés nagyobb jótevője van az USnek mint Putyin.
---
@Sniper Nem belefolyni? Jelenleg Mo Oroszo leghűségesebb, utolsó EU ÉS NATO szövetségese. Morálisan megint a rossz oldalra áltunk és félek megint nem lesz kiugrás. Mindezt mért? Magyar érdek alapján nem kérdés kihez kéne húzni mi meg úgy köpjük szembe érdekeinket, hogy úszunk benne.
Semmilyen 30-40-50 euró-ról ne tessék írni, mert nem igaz.
2010 márciusáig követheti vissza a gáz árát a TTF tőzsdén itt:
2014 előtt 20-30 euró (2010-ben még annyi se), utána meg inkább 15-20 euró volt a jellemző (de volt egyszámjegyű gázár is). Egyébként nálunk azután lett olcsóbb a gáz, miután megépült a magyar-felvidéki interkonnektor, tehát nem tekinthető mérvadónak hazánk esetén a TTF minden időszakban.

A decemberi leszállítású gáz, még mindig 130 euró felett van, amiről ír, az a novemberi leszállítású gáz. Ez egy határidős piac.
Tartós megoldást majd az új gázinfrstruktúrák kiépítése fogja elhozni. Idéznék egy cikkből az előző mondatom megerősítése gyanánt:
"Egy vezeték megépítésének jelentőségét legjobban talán a magyar-szlovák cső mutatja, amelyen átadása óta alig volt érdemi szállítás, de már puszta létével – azzal, hogy lenne lehetőség máshonnan vásárolni – lenyomta az orosz árakat."

Nem tudni, hogy milyen időjárás lesz a következő hónapokban, aki ezt most tudja, az írhat teljes magabiztossággal bármit az egész eu-ra vagy külön (!) országokra vonatkozóan is. Mivel ilyen ember nincs ezért különböző forgatókönyvek vannak.
Minden gáztárolónak külön-külön van egy adott kitárolási képessége, amit a hozzáépített infrastruktúra és az adott tároló töltöttséget határoz meg. Amikor több van benne, akkor többet lehet kitárolni, ahogy ürül úgy egyre kevesebbet. Minden országban külön-külön fenn kell tartani a nyomást a vezetékrendszerében. Szélsőséges fogyasztási értékek esetén, a legtöbb ország dolgozott ki leállítási menetrendet (a románok például nem).
Akit pontosan érdekel az a következő kormányrendeletben olvashat róla részletesen:

110/2020. (IV. 14.) Korm. rendelet a földgázvételezés korlátozásáról, a földgáz biztonsági készlet felhasználásáról, valamint a földgázellátási válsághelyzet esetén szükséges egyéb intézkedésekről
Vagy:

Szóval a lényeg az, hogy mindenki reménykedjen jó meleg telekben a következő 2-3 évben. Minél kevesebb gázt fogyaszt el most télen az eu annál olcsóbb lesz a jövőben a gáz, minél többet, annál drágább, s legkésőbb március végére eldől, hogy volt e olyan eu-s ország, ami "bajba" került (s ha igen, akkor mekkorába) a 22/23-as télen, vagy sem.

...

Magyarország nem Oo. szövetségese. Eu és a NATO tagjai vagyunk. Minden szankciós-csomagot megszavaztunk. Nem értem mi a baja - ez most "akaratlanul" belpol - az embereknek a kormány hozzállásával ebből a megközelítésből. Hogy csak közvetve mehet rajtunk keresztül fegyver? Hogy nem adjuk oda a szétlopott hadseregünk maradékát, meg azt a néhány új fegyvert, amit nagy nehezen beszereztünk az elmúlt években? Hogy benzint és gázolajat adunk az ukránoknak, hogy magyar léptékben mérve gigantikus segélyszállítmányokat küldünk számukra? Talán nem vagyunk elég szolgaiak, ez lenne a gond?
Nekem azzal van bajom, hogy a kormány úgy egyezett bele a legtöbb szankcióba, hogy azok többségéről nem készült hatástanulmány. Az amcsik sokkal kidolgozottabb szankciókkal operálnak, és ügyelnek arra, hogy lehetőleg a saját gazdaságuknak a lehető legkisebb kárt okozzák. Az uniós szankciók nem csak az eu gazdaságainak, de a világgazdaságnak is kárt okoznak jelen formájukban. A szén ára például olyan mértékben emelkedett, hogy számos szegény ország számára már annak a megvétele is megterhelő. Az élelmiszerinfláció lényegében az egész világon érezhető, és a magas műtrágya árak miatt ez még nem a vége a történetnek. Mivel az eu-ban a gáz és az áram még mindig történelmi magasságokban jár, ezért számos terület versenyképtelenné vált, és még inkább importra szorulunk számos termék esetén.
Magyarán új piacokra kell belépni, ahol ki kell szorítani a régebbi vevőket, ami eleve felsrófolja az árakat, ezáltal nem csak nekünk, de másoknak is drágább lesz egy-egy adott termék. Ez a folyamat inflációt generál, amellett, hogy a karbonlábnyomról nem ildomos manapság írni.
Az eu-t az orosz kőolajra kivetett tilalom nagyon fájón fogja érinteni, ennél már csak a kőolajszármazékok tilalma fog jobban fájni februártól. Nem tudjuk, hogyan fogjuk pótolni a kieső mennyiséget, mivel fölösleges finomítói kapacitás nincs elég a világban, az eu-s finomítók bővítéséről, újak építéséről nem nagyon lehet olvasni.

@alali77 Ha a cikket továbbolvassa, akkor találkozhat azzal is, hogy az 1,5-3%-os költségvetési hiány nem fogja elrisztani az oroszokat a háborútól. Egyébként tessék írni egy eu-s országot, aminek jelenleg plusszos a költségvetése augusztusig, mintahogy az oroszoknak. Egy sincs. Tessék írni egy olyan eu-s országot, ahol olyan alacsony a gdp-arányos államadósság, mint az oroszoknál? Egy ilyen sincs.
A szankciókat állítólag azért hozták, hogy putyin kénytelen legyen bejezni a háborút. Ez éűthatóan nem történik meg.
A szankciók hatását jelentősen túl becsülték az oroszokra vonatkozóan, az eu-ra nézve meg jelentősen alul (elég csak a picsogásokat olvasni, hogy a norvég és amcsi "barátaink" 4x drágábban adják nekünk a gázt - eleve miért adják olcsóbban?). Rövid- és középtávon ezek a szankciók biztos nem fognak akkora károkat okozni, hogy egyáltalán kényszerítő hatásként jelenjenek meg egy oroszokra nézve hátrányos békében.

Két elgondolkodtató kép a végére:
2022-10-22_13-51-09.jpg

27480.jpeg

A kérdéshez ennél többet nem nagyon tudok hozzátenni.
Reméljük a mielőbbi békét és a meleg teleket.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
orosz-koltsegvetes-havi-bevetelei-olaj-nelkul-561991.png

Az orosz költségvetés most megy át negatívba idénre, hajrá.
Belemarkoltak a Nemzeti Jóléti alapba is egy nagyot.
Az oroszok nem a gázon keresnek sokat, hanem az olajon. Hogy is van az olaj ára, az egekben lenne? Hát, magas, de csak mint tavaly, sőt talán picit az alatt.
ural-brent-spread-561999.png

És tegyük hozzá, a rubelből drágasága miatt egyre kevesebbet kap egy dollárért, miközben az olaj ára esik. Otthon meg így is infláció van náluk.
Szar az EU-nak? AZ. Szar az oroszoknak? Szar. Ez innen egy chicken-game, majd kiderül ki bírja tovább, de én nem az oroszokra fogadnék, egyszerűen minden szövetségüket felélték, nincsen aki segítsen nekik, az EU-t meg sem az USA, sem Kína nem hagyhatja bedőlni mert akkor ők is dőlnek.
Oké! :oops::)

Rekord osztalékot fizet részvényeseinek a Gazprom.​


Az orosz Gazprom energetikai nagyvállalat hétfőn bejelentette, hogy a héten rekord osztalékot fizet a részvényeseknek.

putyin-kifosztotta-a-gazprom-kisreszvenyeseit-lgc.jpg


A jelentés szerint a kibocsátó 2022 első félévére törzsrészvényenként 51,03 rubel (kb 352 HUF) osztalékot fizet részvényenként. A kifizetett osztalék teljes összege meghaladja majd az 1 billió rubelt (mintegy 20 milliárd dollár).

Az orosz jegybank közölte, hogy a Gazprom részvényeseinek folyósított pénzeszközök egy része a tőzsdén landolhat.

Augusztus végén a gázóriás közölte, hogy igazgatósága osztalékfizetést javasolt a részvényeseknek, mivel a vállalat “a szankciós nyomás és a kedvezőtlen külső környezet ellenére” kiugró nyereséget ért el.

A Gazprom azt is jelezte, hogy ragaszkodni kíván ahhoz az osztalékpolitikájához, hogy a korrigált nettó nyereség legalább 50 százalékát osztalékként osztja szét.

Júniusban az állami vállalat igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi nyereség alapján, így 1998 óta először fordult elő, hogy kihagyják az éves kifizetést.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 203
36 941
113
Oroszország felpörgeti az összes fegyvertípus gyártását – hivatalos
"A fegyverek és a speciális felszerelések gyártása minden típusra növekszik: a tankoktól és a lövegektől a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Készülj!" - mondta a Telegramon.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 684
113
Felvételek Nikolaev-Krivoy Rog irányból az Ukrán Fegyveres Erők tankja tornyáról, amelyre az Orosz Fegyveres Erők három egysége érkezett - két Ural-43206 és egy MTLB.

Láthatóan mindkét oldalt a lehető legjobban meglepte a történtek – az oroszokat az, hogy milyen szerencséjük volt, hogy fej-fej mellett haladtak a tank mellett, és szinte sértetlenül átcsúsztak (az egyik Ural még meg tudott állni, ahogy a végén látható a videóról), és valószínűleg kellemetlen meglepetés érte az ellenséget, hogy a harckocsi-legénység valamilyen oknál fogva nem találta el a feléjük haladó felszerelést, egyébként az ukrán géppuskás is átaludta a villanást, egyszer csak belerepült a géppuskadoboz, ami miatt ki kellett cserélnie, másodszor a vevőfedélbe, ami miatt ki kellett szállnia a harckocsi belsejébe.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 749
93
Felvételek Nikolaev-Krivoy Rog irányból az Ukrán Fegyveres Erők tankja tornyáról, amelyre az Orosz Fegyveres Erők három egysége érkezett - két Ural-43206 és egy MTLB.

Láthatóan mindkét oldalt a lehető legjobban meglepte a történtek – az oroszokat az, hogy milyen szerencséjük volt, hogy fej-fej mellett haladtak a tank mellett, és szinte sértetlenül átcsúsztak (az egyik Ural még meg tudott állni, ahogy a végén látható a videóról), és valószínűleg kellemetlen meglepetés érte az ellenséget, hogy a harckocsi-legénység valamilyen oknál fogva nem találta el a feléjük haladó felszerelést, egyébként az ukrán géppuskás is átaludta a villanást, egyszer csak belerepült a géppuskadoboz, ami miatt ki kellett cserélnie, másodszor a vevőfedélbe, ami miatt ki kellett szállnia a harckocsi belsejébe.
Eszméletlen egy fejetlenség lehet ott, ha ez így megtörténhet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 898
113
Szerintem biztosan.
Nem kell hozzá nagy szerelde, sem komoly géppark állomány sem.

Viszont ez könnyen háborúba torkollhat.
Ket napja tettem be mennyit gyartanak havonta az oroszok, es mennyire fogjak felfuttatni a termelest. Harom helyen gyartjak Oroszorszagban tudtommal, es egyre tobb muszakban fogjak. Napi 100 db lesz ha novelik sikeresen a termelest. Ha jol emlekszem most havi, vagy heti 500 db keszul el.

El nem hiszem hogy tuzerseg. Igy telibetrafalni a Btr-eket mozgas kozben, en nem tudom milyen tuzerseg kepes erre. Akkorat repul az az ukran Btr, hogy templomtoronybol a harangot leverne.

Nah egesz jol elkerulne minket egy ukran atomvillanas utohatasa. Tulajdonkepp mindenki kapna belole a kornyeken aki megerdemli.

Na ezek a pick upok kuka, a Bmp meg zsakmany.

A starlink jovoje Kina ellen.

Nagy Britannia lesz India gyarmata a jovoben?

Nyizsnyij Tagil, keszul egy csomo T 90.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 342
9 014
113
És érdekes módon már egy ideje nem hallani "az idén télen megfagy Európa nyugati fele" "kórust" a topikban , ebből is látszik, hogy nem kell mindent elhinni amit a propaganda (ez mind a két oldalra vonatkozik) harsog...


más...

Az oroszok Herszon védelmét készítik elő, nem a menekülést – Budanov...​


Az orosz megszállók csak illúziót keltenek a Herszonból való jövőbeli menekülésről, valójában azonban védekezésre készülnek a megszállt regionális központban.

Ezt Kyrylo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője nyilatkozta az Ukrán Pravdának adott interjújában.

Szerinte az oroszok új katonai egységeket hoznak a városba, hogy megerősítsék csoportjukat.

Budanov hangsúlyozza, hogy az orosz megszálló erők déli csoportját Ukrajnában vezénylő Szerhij Szurovikin előkészítheti az alapokat az oroszok reakciójának elsimításához Herszon feladása vagy elvesztése esetén, de egyelőre nem mondható el, hogy " most éppen Herszonból menekülnek . "

" Nem, ilyen nincs " - mondja a GUR vezetője.
Kyrylo Budanov, a GUR MO vezetője Fotó: GUR MO
Kyrylo Budanov, a GUR MO vezetője Fotó: GUR MO

„Sok szempontból információs műveletről és manipulációról van szó. ...Sőt, amikor az úgynevezett megszálló hatóságokat visszavonják, áthelyezik - átadják - az összes nem járó, súlyos sérültet elszállítják,és igyekeznek minél előbb elengedni a járóképeseket a kórházaktól, és ezt az őrült tájékoztató kampányt folytatják, hogy "törődünk az emberekkel" és hasonlók.

Vagyis azt az illúziót keltik, hogy kiürítik Herszont. Azonban ezzel párhuzamosan pedig új katonai egységeket hoznak oda, és felkészítik a város utcáit a védelemre ” – hangsúlyozza Kyrylo Budanov.

A katonai hírszerzés vezetője megjegyezte: az oroszok megértik, hogy ha az ukrán fegyveres erők még a Kahovskaya gát felett is átveszik az irányítást, akkor " nagyon gyors döntést kell hozniuk ", vagy nagyon-nagyon gyorsan el kell hagyniuk a várost.

Elmondása szerint jelenleg a Kahovskaya gát átkelőhelye az egyetlen teljesen működőképes közlekedési artéria.

Polish_20221012_120437440.png
Herszon régióban

Ezen közlekedési artéria nélkül pedig az orosz megszálló csapatok olyan helyzetbe kerülhetnek, mint amilyenbe tavasszal az ukrán egységek Mariupolban kerültek.

„Mindezt megértve készítik elő az orosz közvéleményt, hogy ha kell, nagyon gyorsan ki tudjanak szállni onnan. Most azonban nem távozni készülnek, hanem védekezésre ” – hangsúlyozta az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője.

Az ukrán erők fogságába esett a Herson régióban, az orosz hadsereg BM-27 Hurricane föld-levegő rakétája.  2022. október. Ukrajna.  Fotó a közösségi hálózatokról
Az ukrán erők által Herson régióban, zsákmányolt orosz BM-27 "Hurricane" rakétaindító. 2022. október. Ukrajna. Fotó a közösségi hálózatokról

Emlékeztetünk arra, hogy október 18-án az oroszok által a Herszon régióban megalakult megszálló kormányzat felszólította a civil lakosságot, hogy vonuljanak át a Dnyeper bal partjára. Az összes megszállási úgynevezett "minisztérium" és egység szintén a bal partra költözik .


Akkor Budanov nem leplezett le semmit, csupán megerősítette azt, amit az oroszok is mondanak, tehát védekezés. Nem keltenek semmiféle illúziót, hogy kiürítenék Herszont, elmondták, hogy a civileket evakuálják (neked ismerős szó még Mariupolból), de a várost nem adják fel. Az említett orosz tábornok neve helyesen: Szergej Vlagyimirovics Szurovikin.
Azt, hogy Európa nem fagy meg, tényleg remélem, de az idei tél még nyomokban sem fog hasonlítani a tavalyihoz az biztos. Köszönhetően az infantilis eu vezetésnek, akinek fontosabb az usa-nak való megfelelés mint az európai érdek.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Miért kellene megemlíteni, hiszen Nyugat-Európa téli gázellátásáról volt szó és nem a vegyipar helyzetéről....

más...

A Black Hornet UAV-t már használják az ukrán katonák....​


Az ultrakisméretű felderítő UAV Black Hornet-et már az ukrán különleges erők is használják.

Erről a közösségi oldalak számolnak be.

A Black Hornet a norvég Prox Dynamics cég fejlesztése. Egy kis helikopter típusú drón mindössze 18 g tömegű, és 25 percig képes újratöltés nélkül dolgozni. A 120 mm-es főcsavar átmérőjével a drón több mint 20 km/h sebességet fejleszt. Repülési hatótávolsága körülbelül 2 km.

Ez az UAV könnyen kezelhető és elég robusztus ahhoz, hogy nehezen észlelhető legyen, így ez a technika kiválóan alkalmas városi területeken folytatott harcra.

A készlet két drónból, egy töltőből és egy vezérlő táblagépből áll. Teljes súlya körülbelül 1,3 kg.

msg-1619608359-2539-576x1024.jpg

UAV Black Hornet egy ukrán katona kezében...


A norvég védelmi minisztérium a fejlesztést a világpiac vezetőjének nevezi. Ezt a drónt már több mint harminc ország fegyveres ereje használja. A drón felderítési feladatokat lát el és célokat azonosít.

Korábban Norvégia és Nagy-Britannia egyesítette erőit , hogy Ukrajnába szállítandó norvég Black Hornet mikro-drónokat szerezzen be.

A segélycsomag költsége körülbelül 90 millió NOK, azaz 9,1 millió dollár volt. A csomag Black Hornet drónokat, alkatrészeket, szállítást és ukrán kezelők képzését tartalmazta.

A norvég védelmi minisztérium megjegyezte, hogy ezt a támogatást a brit alap finanszírozásának részeként nyújtották, amelyhez Norvégia 400 millió NOK-kal járult hozzá.

Az ultra-kisméretű felderítő drónok átadása jelentősen megerősítheti az ukrán hírszerzés és különleges műveleti erők képességeit a sűrű városi területeken végzett műveletek körülményei között. Az ilyen harcok állandó jelenségek a megszállt települések felszabadítása során.

Az ultra kicsi Black Hornet előnyt jelent az olyan drónokkal szemben, mint a fegyveres erőkben elterjedt DJI Mavic 3, ha nehezen megközelíthető helyeken kell dolgozni, hiszen akár beltérben is képesek felderítést végezni.


Már augusztusban írták hogy szállítanak
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Oroszország felpörgeti az összes fegyvertípus gyártását – hivatalos
"A fegyverek és a speciális felszerelések gyártása minden típusra növekszik: a tankoktól és a lövegektől a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Készülj!" - mondta a Telegramon.
Már pedig akkor nagy háborúra készül!
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ezt nevezik trollkodásnak. Vagy hangulatkeltésnek.





Idén az EU-ban 50 Mrd m3 gáz esik ki az orosz miatt....
Ez a tavalyi fogyasztás 10 %-a !
Ja vagy 30%-a.
;)
Ennek egy részét pótolják (LNG), egy része pedig a magas árak miatti spórolás miatt NEM KELL.
Van gáz (90 %-a a tavalyinak).
Több is van, csak az utánpótlás ami tavaly 4000-8000 GWh/d volt (orosz vezetékes gáz), na az most nincs és nem is lesz stabilan a következő hónapokban. AZ ellátási láncok nem garantáltak, mi több lehetetlenek.
  • Ezért nem fagyunk meg.
  • Ezért még nem kell, hogy leálljon a vegyipar.
  • Ezért zuhan a spot ár.
  • Ezért jó, ha felrobban a cső. ;)
  • Ahogy stabilizálódik az ár, konszolidálódnak a termelési láncok.
Ezért, meg csak mert.
Az EU (a háta mögött a fejlett világgal) végtelen pénzzel, anyagi erőforrással rendelkezik a lemaradó Oroszországhoz képest.
Végtelen pénz..:) Ugye az megvan hogy a Dagobert bácsi a pénzzel teli medencében sztori csak egy rajzfilm volt?
És igen, a kacsa csőre sem fordul hátra.
A természeti erőforrások, melyről a ruszki azt terjeszti a műveletlen néprétegek meggyőzésére, hogy "csak neki van", sem nelkulezhetetlenek a világ számára.
Vannak itt téveszmék rendesen. Mindenről le lehet mondani, ha így értetted. De valahogy nem cserélném fel a lakásomat egy összkomfortos bentlakásos barlangra, ahol rajtam kívül még 100 ember melegíti egymást.
Az az orosz gondolkodás, hogy zsarolhatja a világot, szomorú, de hal istennek téves.
Várjunk csak, igazad lehet, az orosz így gondolkodik az USA-ról. Meg még vagy 6 millárd ember.
A háborút arra alapozni, hogy majd a világ hagyja, hogy kényelmével zsarolják, ezért eltűri a rablást, elég naiv ötlet.
Hagyja, máskülönben nem lenne világ.
Ettől gerincesebb az emberiség, elviseli Putyin gazdasági csapásait, azért, hogy Putyin és a hozzá hasonló gondolkodású vezetők ne veszélyeztessék a gyerekeink jövőjét.
Nem, ezt szerintem simán benézted. Ha ez a gerincesség ismérve, hogy viseljem némán a gazdasági csapásokat, amit pár brüsszeli idióta megálmodott akkor biza gerinctelen vagyok.
Hogy ezt ki, hogy érti meg?
Te, sehogy.
Na erről szól a ruszki agitprop....


;)
Ja.
Hogy az emberek ne, vagy minél később értsék meg, miért kell elviselni az inflációt, a gazdasági lassulást.
Nem akarjuk megérteni, sem megélni, na ezt Te végre megérted?
Azért, hogy ilyen többé ne történhessen.
Ne is, idióta EU fejesek remélem még idén a starlink pályára állnak.
:)
Nincs más választása a világnak, ezt öt ország vezetőinek kivételével MINDENKI érti a földön.
Mondtuk már de Te ezt sem értetted meg, nem öt ország hanem a föld lakosságának jelentős része avagy többsége.
A "haladó nyugat", nem számottevő ezen a bolygón.
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Oroszország hőse, a vörös hátizsákos tengerézs gyalogos parancsnok:
f09f87b7f09f87ba.png
f09f8e96.png
f09f8e92.png
❗
A fekete-tengeri flotta 810. tengeri brigádjából származó tengerészgyalogosok parancsnoka, akit mindenki jobban ismer, mint a "String", az orosz elnök bátorságért és hősiességért hozott rendeletével elnyerte az Orosz Föderáció Hősének címét.

Ezt Andrej Filatov katonai parancsnok jelentette, aki a 810-es brigád részvételét fedezte fel a Mariupol elleni csatákban, ahol a vörös hátizsákkal rendelkező tengerészgyalogos széles körben ismertté vált.

kiképzés nappal és éjszaka:

A DPR NM tüzérségi egységei által támogatott különleges célú zászlóalj felderítői visszaszorították az ukrán fegyveres erők ellentámadását. Az aknamezők és a tüzérségi tűz ügyes használatának köszönhetően, amelyet UAV-k segítségével korrigáltak, valamint a cserkészek állhatatosságát, a támadást nagy veszteségekkel visszaverték az ellenség számára. A finn XA-180 Pasi páncélozott személyszállítót és a zsákmányolt BMP-3-at megsemmisítették, valamint számos ellenséges munkaerőt.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

Medvegyev: Azt hiszitek hogy kifogytunk a fegyverekből? Ne reménykedjetek!​


Az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese reagált azokra a híresztelésekre, melyek szerint az oroszok kezdenének kifogyni a fegyverekből.
Telegram-csatornáján számolt be arról Medvegyev, hogy ellenőrzést tartottak az Uralvagonzavod vállalatnál, amely „a páncélozott járművek legnagyobb gyártója” Nyizsnyij Tagil területen.

Mint írta, megvitatták a csapatoknak szánt felszerelések szállításának felgyorsítását, valamint a „meglévő problémák kiküszöbölését”. Feladatul tűzték ki az „államvédelmi megrendelés szigorú végrehajtását”.

Bejegyzéséhez hozzáfűzte: „Az ellenséges elemzőket olvasva többször találkoztam olyan kijelentésekkel, hogy az Oroszországnak fontos katonai felszerelések és fegyverek hamarosan elfogynak.

Ne reménykedjetek. A fegyverek és speciális felszerelések gyártása minden téren megsokszorozódik: a tankoktól, ágyúktól egészen a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Csak várjatok”
– üzente.


A „Sphere” űrrendszerről

Tegnap felbocsátották a „Szojuz-2.1b” hordozórakétát a Vosztocsnij kozmodromról. A hivatalos adatok szerint négy katonai műholdat állított pályára - három Gonets-M-et és egy Skif-D-t .

Ha pedig a „Gonets” sorozat termékei a már működő űrkommunikációs rendszert pótolják, akkor külön említést érdemel a „Skif-D” .

Mi a jellemzője?


Ez az eszköz a "Sphere" globális kommunikációs rendszer első összetevője. A tervek szerint több száz műholdból áll majd különböző célokra alacsony, közepes, magas elliptikus és geostacionárius pályán.

A konstellációt úgy tervezték, hogy hozzáférést biztosítson a szélessávú internethez, de képes lesz nagy sebességű adatátvitelt is biztosítani mind a katonai, mind a speciális kommunikáció számára. Valójában ez részben az amerikai Space X cég Starlink -jének analógja.

Miért olyan fontos?

Az ukrajnai harcok egyértelműen bizonyították az ilyen rendszerek hatékonyságát. Létfontosságúak: már most is nagy előnyt jelent az űrkommunikáció és a földi távérzékelő műholdak nagy konstellációja, amint az a Starlink APU használatának példáján is látható.

Igen, eddig egyetlen Skif-D űrszonda kering. Igen, nem valószínű, hogy a "Gömb" felgyorsult ütemben, havonta több tucat eszközzel feltöltődik. Igen, hosszú és kemény munka előtt áll az import helyettesítése vagy egy alternatív elektronikus komponensű műholdabázis keresése .

Egy dolog azonban örömet okoz: a rendszer telepítésének megkezdése szükséges.Ha egészen a közelmúltig a nagy irodák ismételten kétségeiket fejezték ki a ráfordítás célszerűségével kapcsolatban, akkor a CBO minden i-t bejelölt


Négy tisztázatlan eredetű sokkot rögzítettek a Finn-öböl fenekén, Vyborg közelében - Helsinki Egyetem Szeizmológiai Intézet


Shurygin méltatta Kijev terveit a teljes mozgósítás megkezdésére​


Az elemző szerint Ukrajna mobilizációs potenciálja körülbelül kétmillió ember. Ekkorra körülbelül egymillió férfit mozgósítottak.

„Meg kell értenie, hogy rengeteg férfi menekült már Ukrajnán kívülre” – mondta Shurygin.

Ha az ország sorra kezdi a katonai szolgálatot, akkor a toborzás nem haladja meg a 200 ezer főt – jegyezte meg a szakember.

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Ja vagy 30%-a.

Több is van, csak az utánpótlás ami tavaly 4000-8000 GWh/d volt (orosz vezetékes gáz), na az most nincs és nem is lesz stabilan a következő hónapokban. AZ ellátási láncok nem garantáltak, mi több lehetetlenek.

Ezért, meg csak mert.

Végtelen pénz..:) Ugye az megvan hogy a Dagobert bácsi a pénzzel teli medencében sztori csak egy rajzfilm volt?
És igen, a kacsa csőre sem fordul hátra.

Vannak itt téveszmék rendesen. Mindenről le lehet mondani, ha így értetted. De valahogy nem cserélném fel a lakásomat egy összkomfortos bentlakásos barlangra, ahol rajtam kívül még 100 ember melegíti egymást.

Várjunk csak, igazad lehet, az orosz így gondolkodik az USA-ról. Meg még vagy 6 millárd ember.

Hagyja, máskülönben nem lenne világ.

Nem, ezt szerintem simán benézted. Ha ez a gerincesség ismérve, hogy viseljem némán a gazdasági csapásokat, amit pár brüsszeli idióta megálmodott akkor biza gerinctelen vagyok.

Te, sehogy.

Ja.

Nem akarjuk megérteni, sem megélni, na ezt Te végre megérted?

Ne is, idióta EU fejesek remélem még idén a starlink pályára állnak.

Mondtuk már de Te ezt sem értetted meg, nem öt ország hanem a föld lakosságának jelentős része avagy többsége.
A "haladó nyugat", nem számottevő ezen a bolygón.

Olvasgass! Ebben az évben kb. 100 Mrd m3 jön a ruszkitól (most is), technikai okokból.
A tavalyi 155 helyett. Tehát 34 helyett hány % jön?
:D
Kb. 23. Úgyvan
Akkor mennyi esik ki? ;)

Ez a dezinfó megdőlt. :)

Az infláció tudod miért van?
Igen, az elszállt költségvetések miatt. A jegybankok beindítják a bankó prést.
Szerinted érdekel valakit az infláció, ha Putyin vesztésre áll?
;)

Az minden pénzt megér.
Meg is adják.

Második dezinfó megdőlt.

Nem a te kényelmed számít, hanem az unokáodé!
Azt mondod nincs gerinces? Te tudod.
Akkor is a jövő generáció a lényeg, nem a te kényelmed!
Megéri. :) Hidd el.

A föld lakossága szereti az agresszív rabló háborúkat? Nem.
Ezért 5 diktatúra kivételével SENKI nem támogatja Putyin rabló háborúját.
Kb. a bolygó lakosságának 97%-a. Ja, várjál, diktatúra....
:D
Ez a ruszki dezinfó is megdőlt!

A jövő héten ismét megfog.
;)