A magyarság áldozatvállalás a közösség érdekében.
Ha te nem akarsz áldozatot hozni, az a te dolgod, de minket ne akarj meggyőzni.
Nem tudsz.
Én maradok "szegény"magyar szülőföldemen (szintén Vas megyében
..)
A különbség kettőnk között csak annyi, hogy én inkább építem ezt a szegény országot szegényként az unokámnak, mint éljek egy gazdag országban, ahol az unokám nem tudja ki volt a nagyapja. Mert ő is csak magára fog gondolni.
Sokan veled értenek egyet, de ez engem nem zavar, én hiszek és remélek.
És tisztelem azokat, akik hajlandóak áldozatot hozni a közösségért.
Kedves Mindenen Kívűl. Jártam többször is Svájcban, de nem ott élek hanem idehaza. Nagyon régóta van itthon vállalkozásom. Nagyon szívesen látlak bármikor egy kávéra, teára. És szívesen elbüszkélkedek neked majd azzal amit én itt a közösségem ért teszek. Nagyon meg fogsz lepődni, ha a kiindulási pontod az amit írtál. Megmutatok szívesen pár turbó magyart is a környéken , aztán majd döntsd el ki mit tesz, meg kire lehet büszke a "haza". Belekóstoltam régen ebbe a turbómagyarkodásba, és sajnos azt láttam, hogy nincs mögötte semmi! Semmi amiből az ország és a családom profitálhatna. Okoskodás, kihaénnemkedés, beképzeltség van. De tettek nincsenek! Mert igazán tenni a mindennapokban kell! Ha kirándulász írj rám, és megadom a címem. Vas megyében nincs távolság.
A szegénység nem ad okot a tiszteletre!!!! Ahogy önmagában a kor sem, és a nemzetiség sem. De a gazdagság sem, ha nem jár együtt a mellé tett értékekkel, jó példával. Sajnos pont, hogy nagyon kevesen teszik azt amit én! Ha sokan tennék, akkor most a svájciak irigykednének ránk.
A gyerekeim pedig kő keményen megélik azt, amit sajnos én nem nagyon látok sehol. Érdemtől és Érdektől függetlenűl jönnek velem, az anyjukkal gondoskodni szinte napi rendszerességgel a nagyszülőkhöz, dédihez! Mert én abban hiszek, hogy azt fogom visszakapni talán, amit most példaképp beléjük nevelek!!!! Szóval nyugi! Az én 4 éves lányom ma épp segített fát behordani a dédinek. (most attól tekintsünk el, hogy mennyire értelmetlen a dolog egyéb okok miatt. Szívesen kifizetnénk az egész éves gazszámláját, de ő az 50éves "sporhejtét" akarja rakni)
DE A Te értelmezés szerint, egy ukrán kisgyereknek jobb egy halott apa aki ukrán ként halt meg, mint egy élő aki fel kellett vegye az oroszt..... Hát nem tudom. Én ezt nem így látom.
Elképesztően sok szájhőst látok akik megmondják a tutit, meg ők aztán tesznek.... De ha csak ezeknek tizede tényleg tenne valami értelmeset és nem csak pofázna, akkor nagyon szép ország lehetne ez 50 év műlva.
Nem kell amúgy áldozatot vállalod értem mint a magyar közöss3g tagja. Én nem kérek belőle! És nem azért amire most gondolsz! Mindenki tegye meg azt amit kell! Tartsa rendben a saját portáját, éljen tisztességesen, tanuljon, dolgozzon becsülettel, és mutasson igazán jó példát a gyerekeinek! Aztán kész is! Semmiféle egyéb áldozatot nem kell, hozni a magyarságért! De a magyarok nagyon kevesen élnek így!!!!!!! Mert ezt nehéz! Pofázni, követelőzni, veszekedni, turbomagyarkodni, a tv-t lesni, telefont nyomni, mástól várni a megoldást azt viszont könnyű!!! Tegnap egy Ausztriában 40 éve élő erdélyi barátom volt a vendégem. Csak halkan megjegyzés, 5 nyelven beszél! Múlt héten egy Kárpátaljai barátom, aki már régóta itt él, és 3 nyelven beszél, illetve ha az oroszt is hozzáveszem akkor 4! Mindőjük értékes ember! Ukrán barátom amúgy volt pár hete is kint. Annak ellenére, hogy nem teljesen értünk egyet, tiszteljük egymás véleményét. Ő gyűlöli az oroszt. (igazgató volt egy orosz/ukrán cégnél) Szerinte jó kint a hangulat, a magyarokat senki sem bántja, villany nem nagyon van csak a fontosabb, környékén. ( laktanyák, kórházak, politikusok, és maffiózók utcában mindig van azt mondta) Én picit máshogy látom, pontosabban csak gondolom. De ők máshogy is gondolkodnak. Szerinte pl nálunk nincs korrupció és bürokrácia. Azt mondja mindig, hogy ahonnan ő jött, ahhoz képest nincs. De azt is kiemelt mindig, hogy a hangulat itt rosszabb. És ezt 3vekkel ezelőtt is így mesélte mindíg. Na az idén már ki töltöttem a kerete et az ide irogatással! Kellemes ünnepeket mindenkinek!