[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Az elnök aláírta a hadiállapot idején a katonák szabadságáról szóló törvényt.


Ezt a Parlament honlapján található "Ukrajna "A katonák és családtagjaik szociális és jogi védelméről" szóló törvénye 10-1. cikke 18. bekezdésének módosításáról a hadiállapot idején a katonák szabadságának biztosításával kapcsolatban" (8081. sz.) című törvényjavaslat lapja tartalmazza.

A törvény kimondja, hogy a katonák ezen állapot alatt az éves alapszabadságuk egy részét kaphatják meg.

Lehetőség van családi okokból és egyéb jogos okokból is szabadságot kivenni, a pénzügyi támogatás megőrzése mellett.

Egy-egy ilyen szabadság legfeljebb 10 naptári napig tarthat, kivéve az Ukrajnán belüli, a szabadság helyszínére és visszaútra történő utazás idejét, de legfeljebb két nap egy útra.

Az éves alapszabadság egy része azonban egy naptári év során egyszer adható ki, feltéve, hogy az adott egység egy adott kategóriába tartozó katonák teljes létszámának legfeljebb 30 százaléka hiányzik egyidejűleg.

Korábban csak családi okokból és egyéb nyomós okokból lehetett szabadságot kivenni.

Emlékeztetni kell arra, hogy december 1-jén a Verhovna Rada elfogadott egy törvényt, amely lehetőséget biztosít a katonai személyzet számára a hadiállapot idején szabadság biztosítására.

Ezután a №8081-es törvényjavaslatot a második olvasatban 269 képviselő támogatta.

A törvénykezdeményezést a "Nép Szolgája" képviselői szeptember végén készítették elő.

Valójában ez egy válasz volt a katonák nyilvános felhívásaira és petícióira, akik a háború kezdete óta nem voltak otthon a családjukkal, vagy csak nagyon korlátozott szabadságot kaptak.

November elején a törvénytervezetet alapként elfogadták és december 1-jén általános szavazásra bocsátották, most pedig az elnök aláírta.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Irán is hogy darabokra esett a nyugati szankciók hatására.. ugye? Pedig "kicsit" régebb ideje szankciózzák, mint az oroszokat, ráadásul sokkal kevesebb mozgástere is van a perzsáknak, aztán valahogy mégsem estek darabokra... Oroszországban páran Putyin bukását jósolták (nem kérdés, hogy örökké nem lesz elnök), de a szankciók hatására hány EU tagországban alakult ki kormányválság, vagy bukott meg kormány?

Én még mindig azt mondom, hogy óriási baklövés volt ez a szankciósdi, ami ráadásul fordítva sült el, sokkal egyszerűbb lett volna Ukrajnát rákényszeríteni a kisebbségi autonómia megadására, és valószínűleg háború sem lett volna.

Persze az ember mindig utólag okos, bár az EU úgy tűnik nehezen tanul...
Irán ellen a 1970-es évek elejétől vannak szankciók. De ott van még Észak-Korea és Kuba, amiket 1950-es évektől szankcióznak. Én annyira nem látom, hogy valaha a történelemben sikerült volna szankciókkal megbuktatni egy rezsimet vagy szétesésre kényszeríteni egy országot. Éppen ellenkezőleg, a rezsim mindenhol még jobban felkeményedett. Aki úgy gondolja, hogy Ukrajna vagy az EU ezt a háborút bármilyen formában megnyerheti, az álomvilágban él.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 411
8 639
113

"Gondolom neked ugy altalaban minimalis fogalmad van a fegyverekrol, technikai parametereikrol, felhasznalhtosagukrol… meg ugy altalaban. Az 50-es Browning egy kurva jo fegyver. Barmi masra. Az elmeleti tuzgyorsasaga 500 loves/perc. Legvedelemre hasznalt/hasznalhato nehezgeppuskak elmeleti tuzgyorsasaga 700-800 loves/perc. Erzed a kulonbseget? Ez az egyik. A masik pedig, mint irtam is nem dronok ellen gyakorolnak hanem raketak. Erzed itt is a kulonbseget?
Azt pedig nem lehet allitani, hogy szandekos dezinfo a „raketa vadaszok“ felvetele, mert ukran a csatorna, amit betettem-Ukrinform."

A videón nagyrészt NSV-k vannak, nem M2-k. Az M2-t is lehet légi célpontok ellen használni, külön légvédelmi támasz is létezik hozzá. És nem tudom honnan vetted, hogy egyenként kéne használni őket. A régebben használt M2 alapú légvédelmi fegyverek 2-t vagy 4-et használtak egyszerre. Itt meg csapatban dolgoznak. És az nem számít, hogy a videón látottak gyenge megoldások. Szükséghelyzetben ez is több, mint a semmi. És nem csak rakéták ellen, hanem drónok ellen is használni akarják ezeket, értelemszerűen, amelyek sebessége nem nagy.

Allitolag Harkovban volt nem Bahmutban. Valami epuletrol beazonositottak.

Ez pont úgy hangzik, mint valami orosz dezinfó. Ők szoktak ilyeneket kitalálni, hogy elbizonytalanítsák az embereket.

Irán is hogy darabokra esett a nyugati szankciók hatására.. ugye? Pedig "kicsit" régebb ideje szankciózzák, mint az oroszokat, ráadásul sokkal kevesebb mozgástere is van a perzsáknak, aztán valahogy mégsem estek darabokra... Oroszországban páran Putyin bukását jósolták (nem kérdés, hogy örökké nem lesz elnök), de a szankciók hatására hány EU tagországban alakult ki kormányválság, vagy bukott meg kormány?

Én még mindig azt mondom, hogy óriási baklövés volt ez a szankciósdi, ami ráadásul fordítva sült el, sokkal egyszerűbb lett volna Ukrajnát rákényszeríteni a kisebbségi autonómia megadására, és valószínűleg háború sem lett volna.

Persze az ember mindig utólag okos, bár az EU úgy tűnik nehezen tanul...

A szankciók biztosan nem fordítva sültek el, nem tudom honnan vetted hogy igen. És ugye nem volt alternatívája, mert reagálniuk kellett Oo támadására. Hosszú távon meg nagyon súlyos következményei lehetnek a szankcióknak és egyéb lépéseknek Oo integritására. De ez nyilván sok mindentől függ. Persze a nyugat számára az se lenne jó út, ha Oo a meggyengülése miatt Kína uralma alá kerülne. Összetett ügy ez.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 925
113

Putyin elindította a legnagyobb gázmezőt az ország keleti részén​

A Kovykta lelőhely a legnagyobb Kelet-Szibériában. A projekt keretében a kitermelhető gázkészlet 1,8 billió köbméter, a gázkondenzátum 65,7 millió tonna lesz. A mezőről származó gázt a Power of Siberia gázvezetékre szállítják.
– Kezdje el – parancsolta az elnök.
A Power of Siberia gázzal való ellátására a Kovykta mezőről megépült a Kovykta-Chayanda szakasz (804 km).
Ez a Szibéria hatalma gázvezeték második szakasza, amelyen keresztül Kínába szállítják a gázt. Az elsőt - a Szaha Köztársaságban (Jakutia) található Chayandinskoye mezőtől Blagovescsenszkig (a kínai határon) - 2019-ben helyezték üzembe.
Источник: https://rusvesna.su/news/1671628755

Nincs bizonyíték orosz részvételre az Északi Áramlat bombázásaiban – Washington Post​

„Jelen pillanatban nincs bizonyíték arra, hogy Oroszország állt volna (ennek – a szerk.)...” mögött – idézi a kiadvány az egyik európai tisztviselő szavait, aki a kiadvány szerint megismétli az ország 23 képviselőjének értékelését. kilenc ország diplomáciai és hírszerző szolgálatai vizsgálták az elmúlt hetekben.
A Washington Post ugyanakkor megjegyzi, hogy egyetlen nyugati tisztviselő sem kételkedik abban, hogy az Északi Áramlatnál történt szükséghelyzet szándékos volt.
A meg nem nevezett tisztviselők szerint azonban még azok sem tudják véglegesen összekapcsolni a történteket az Orosz Föderációval, akik ismerik a vizsgálatokat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1671618770

Le a kalappal, uraim!
Minden, ami egy ukrán harckocsiból maradt egy orosz T-90M Proryv-vel való ütközés után.

Az NMD-ben tapasztalatot szerzett tiszteket és őrmestereket kiemelten új pozíciókba kell kinevezni.Az
Orosz Föderáció elnöke felszólal a Honvédelmi Minisztérium kollégiumának kibővített ülésén.
▪️Napjainkban szinte minden NATO-ország katonai potenciálját és képességeit aktívan felhasználják Oroszország ellen.
Tisztában vagyunk minden információval a haderejükről, a hadművelet során aktívan használt eszközökről.
▪️Az RF fegyveres erők harci képességei napról napra folyamatosan növekszenek. Oroszország fel fogja gyorsítani ezt a folyamatot.
▪️"A harcok azonosítottak olyan kérdéseket, amelyeken különösen dolgoznunk kell. Nevezetesen a kommunikáció, a csapatok és fegyverek automatizált vezetési és irányítási rendszerei, az üteg elleni taktika."
▪️
Oroszország minden területén, beleértve az újakat is, a polgárok biztonságos élete biztosított lesz.
A 300 ezres mozgósítottból 150 ezret a gyakorlótereken képeznek ki, a másik fele a harci övezetben
van, ez elég egy katonai művelethez – mondta Putyin.
▪️A csatatéren nem lehetnek apróságok, elsősegélydobozok, egyenruhák, cipők – mindennek magas szinten kell lennie.
▪️A hadsereg finanszírozására nincs korlátozás.
▪️Fejleszteni kell a drónok használatát a hadseregben – mindenhol ott kell lenniük.
▪️A mesterséges intelligencia technológiáját a döntéshozatal minden szintjén alkalmazni kell.

Medvegyev után orosz katonai szállító repülőgépek érkeztek Kínába.
Értékes rakománnyal várunk vissza.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 883
93
A magyarság áldozatvállalás a közösség érdekében. :)
Ha te nem akarsz áldozatot hozni, az a te dolgod, de minket ne akarj meggyőzni.
Nem tudsz.
Én maradok "szegény"magyar szülőföldemen (szintén Vas megyében:)..)
A különbség kettőnk között csak annyi, hogy én inkább építem ezt a szegény országot szegényként az unokámnak, mint éljek egy gazdag országban, ahol az unokám nem tudja ki volt a nagyapja. Mert ő is csak magára fog gondolni. ;)
Sokan veled értenek egyet, de ez engem nem zavar, én hiszek és remélek.
És tisztelem azokat, akik hajlandóak áldozatot hozni a közösségért. :)
Kedves Mindenen Kívűl. Jártam többször is Svájcban, de nem ott élek hanem idehaza. Nagyon régóta van itthon vállalkozásom. Nagyon szívesen látlak bármikor egy kávéra, teára. És szívesen elbüszkélkedek neked majd azzal amit én itt a közösségem ért teszek. Nagyon meg fogsz lepődni, ha a kiindulási pontod az amit írtál. Megmutatok szívesen pár turbó magyart is a környéken , aztán majd döntsd el ki mit tesz, meg kire lehet büszke a "haza". Belekóstoltam régen ebbe a turbómagyarkodásba, és sajnos azt láttam, hogy nincs mögötte semmi! Semmi amiből az ország és a családom profitálhatna. Okoskodás, kihaénnemkedés, beképzeltség van. De tettek nincsenek! Mert igazán tenni a mindennapokban kell! Ha kirándulász írj rám, és megadom a címem. Vas megyében nincs távolság.

A szegénység nem ad okot a tiszteletre!!!! Ahogy önmagában a kor sem, és a nemzetiség sem. De a gazdagság sem, ha nem jár együtt a mellé tett értékekkel, jó példával. Sajnos pont, hogy nagyon kevesen teszik azt amit én! Ha sokan tennék, akkor most a svájciak irigykednének ránk.
A gyerekeim pedig kő keményen megélik azt, amit sajnos én nem nagyon látok sehol. Érdemtől és Érdektől függetlenűl jönnek velem, az anyjukkal gondoskodni szinte napi rendszerességgel a nagyszülőkhöz, dédihez! Mert én abban hiszek, hogy azt fogom visszakapni talán, amit most példaképp beléjük nevelek!!!! Szóval nyugi! Az én 4 éves lányom ma épp segített fát behordani a dédinek. (most attól tekintsünk el, hogy mennyire értelmetlen a dolog egyéb okok miatt. Szívesen kifizetnénk az egész éves gazszámláját, de ő az 50éves "sporhejtét" akarja rakni)

DE A Te értelmezés szerint, egy ukrán kisgyereknek jobb egy halott apa aki ukrán ként halt meg, mint egy élő aki fel kellett vegye az oroszt..... Hát nem tudom. Én ezt nem így látom.
Elképesztően sok szájhőst látok akik megmondják a tutit, meg ők aztán tesznek.... De ha csak ezeknek tizede tényleg tenne valami értelmeset és nem csak pofázna, akkor nagyon szép ország lehetne ez 50 év műlva.
Nem kell amúgy áldozatot vállalod értem mint a magyar közöss3g tagja. Én nem kérek belőle! És nem azért amire most gondolsz! Mindenki tegye meg azt amit kell! Tartsa rendben a saját portáját, éljen tisztességesen, tanuljon, dolgozzon becsülettel, és mutasson igazán jó példát a gyerekeinek! Aztán kész is! Semmiféle egyéb áldozatot nem kell, hozni a magyarságért! De a magyarok nagyon kevesen élnek így!!!!!!! Mert ezt nehéz! Pofázni, követelőzni, veszekedni, turbomagyarkodni, a tv-t lesni, telefont nyomni, mástól várni a megoldást azt viszont könnyű!!! Tegnap egy Ausztriában 40 éve élő erdélyi barátom volt a vendégem. Csak halkan megjegyzés, 5 nyelven beszél! Múlt héten egy Kárpátaljai barátom, aki már régóta itt él, és 3 nyelven beszél, illetve ha az oroszt is hozzáveszem akkor 4! Mindőjük értékes ember! Ukrán barátom amúgy volt pár hete is kint. Annak ellenére, hogy nem teljesen értünk egyet, tiszteljük egymás véleményét. Ő gyűlöli az oroszt. (igazgató volt egy orosz/ukrán cégnél) Szerinte jó kint a hangulat, a magyarokat senki sem bántja, villany nem nagyon van csak a fontosabb, környékén. ( laktanyák, kórházak, politikusok, és maffiózók utcában mindig van azt mondta) Én picit máshogy látom, pontosabban csak gondolom. De ők máshogy is gondolkodnak. Szerinte pl nálunk nincs korrupció és bürokrácia. Azt mondja mindig, hogy ahonnan ő jött, ahhoz képest nincs. De azt is kiemelt mindig, hogy a hangulat itt rosszabb. És ezt 3vekkel ezelőtt is így mesélte mindíg. Na az idén már ki töltöttem a kerete et az ide irogatással! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 404
113
Irán ellen a 1970-es évek elejétől vannak szankciók. De ott van még Észak-Korea és Kuba, amiket 1950-es évektől szankcióznak. Én annyira nem látom, hogy valaha a történelemben sikerült volna szankciókkal megbuktatni egy rezsimet vagy szétesésre kényszeríteni egy országot. Éppen ellenkezőleg, a rezsim mindenhol még jobban felkeményedett. Aki úgy gondolja, hogy Ukrajna vagy az EU ezt a háborút bármilyen formában megnyerheti, az álomvilágban él.

A nyugat és Ukrajna február végén megnyerte a háborút, mert Putyin nem tudta elfoglalni Ukrajnát.
Putyin ott katonailag már vesztett, csak még nem fogta fel
Gazdaságilag akkor veszít el mindent (Oroszország felemelkedésének lehetőséget), amikor Európa függetlenné válik tőle energia szempontjából.
Donbassz miatt ekkorát bukni nem lett volna érdemes, de még próbálkozik, hátha szépítet az eredményen egy fél megye megszállásával. Ha el is érne valamit Donbasszban, az nem lesz arányban az anyagi és emberi áldozatokkal, leginkább a felemelkedés lehetőségének elszalasztásával.
A nyugat érdeke, hogy Oroszország minél gyengébben kerüljön ki ebből a konfliktusból. Ukrajna veszteségei nem számítanak, csak álljon ellen Putyinnak, tartsa minél messzebb Európaitól a háborút és az orosz haderőt.
Ha Putyin nyert volna, akkor a szlovák, magyar, román határon lenne a vasfüggöny, így marad Donbasszban. :)
Szóval, hogy melyik falú kié lesz keleten, az lényegtelen. Putyin vesztett, mert nem ért el SEMMIT eredeti céljaiból, és veszteségei növekedésével egyre kisebb az esélye változtatni.
Fogy az ideje.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Jevgenyij Prigozsin meghívta Zelenszkijt egy Artemovszki beszélgetésre
Jevgenyij Viktorovics küldött egy videót, közzétételét kérve:
"Kedves Vlagyimir Alekszandrovics, ha még nem hagyta el Bahmutot, készen állok a találkozásra. Prigozhin"

Sok ukrán tiktoker és távirati csatorna közzéteszi ezt a videót
a következő felirattal: 'Zelenszkij Artemovszk környékén vándorol
Nincsenek ilyen épületek Artemovszkban Nagyon hasonlóak Harkovban

Az Egyesült Államok semmilyen tárgyalást nem folytat Oroszországgal Ukrajnával kapcsolatban. Ezt Ned Price, a külügyminisztérium szóvivője nyilatkozta az RTVI-nek adott interjújában.
Ugyanakkor szerinte szükség van arra, hogy diplomáciai csatornák létezzenek az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció között:
„Különösen fontos akkor, ha nagy a feszültség, hogy megőrizzük az egymással való beszélgetés és az oda-vissza üzenetküldés képességét. "

Efraim Inbar: A Nyugat már elérte a stratégiai célját​


Az orosz agresszióval szembeni ukrán védelmi háború nyugati támogatása nem valószínű, hogy orosz vereséget ér el. Ráadásul óriási teherré vált, ami veszélyezteti a Nyugat más kritikus stratégiai céljainak elérését – írja a The Brussel Times oldalán megjelent véleménycikkében Efraim Inbar professzor, a Jeruzsálemi Stratégiai és Biztonsági Intézet elnöke.

Hosszú cikk, a linken elolvasható! Az írója:

ELEMZŐK EJTŐERNYŐS SZÁRNYAKKAL
Még egy fontos cikk régi mesteremtől, Efraim Imbartól, az ex-ejtőernyőstől és professzortól. Az általa felvázolt helyzetértékelés szinte szóról szóra megegyezik az általam publikált gondolatokkal amik heveny emésztési zavarokat okoztak egyeseknek.
Rövidesen eldől, hogy a nyugat-európai vagy az izraeli "vívóiskola" követői látják-e jól a dolgokat. Robert C. Castel
valami sittnek az udvarán vették fel a jelenetet big z-vel. Lehet látni, ahogy dörzsöli a csuklóját a videón, szerintem csak a felvétel idejére vették le róla a bilincset! Szerintem már szökne a kasszával, azért őrzik ennyire! Leesett már a ripacsnak, hogy amint ez a kutyakomédia végetér és lehull a függöny, ő sajnos megöngyilkolja magát. Túl sokat tudó kellemetlen tanú ő, nem fogják futni hagyni. Még a végén majd politikai menedékjogot kell kérnie Oroszországban, vagy egészen Groznijig szalad, hogy a jó Ramzan Ahmatovicstól kérjen menedéket!!! :D :D :D
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 665
113
A szankciók biztosan nem fordítva sültek el, nem tudom honnan vetted hogy igen. És ugye nem volt alternatívája, mert reagálniuk kellett Oo támadására. Hosszú távon meg nagyon súlyos következményei lehetnek a szankcióknak és egyéb lépéseknek Oo integritására. De ez nyilván sok mindentől függ. Persze a nyugat számára az se lenne jó út, ha Oo a meggyengülése miatt Kína uralma alá kerülne. Összetett ügy ez.
A szankciók eredményét jelen pillanatban senki nem tudja tényszerüen megállapítani, azt csak évek mulva fog jelentkezni. Minden vélemény e témában csak érzelmi kitörés.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Akkor mond el szerinted mi lenne az?
Meddig mehetnek el az amcsik?

(ez két kérdés vigyázz!)
Vietnámi háború idejében jóval nagyobb segítséget kapott Észak Vietnám mind Kínától,Mind a Szovjetektől atomot mégse dobtak pl Hanoira.Ami esetleg túl lépne egy határt ha megkapnák a himarshoz az ACATM-s rakétát vagy 4 gen vadászokat AGM158 JAASSM-ER alacsony észlelhetőségű robotrepülőgépekkel(F16 is hordozhat 2 darabot)amivel akár moszkvát is lőhetnék az Ukránok.Vagy akkora segítséget adnak akár átadott fegyver mennyiséggel,esetleg ténylegesen beszálva a háborúba hogy az Ukránok visszafoglalják Dombaszt,Krímet.Erre viszont szerintem egyenlőre kicsi az esély inkább annyit adnak át amivel elhúzhatják a konfliktust,"patthelyzetet"tartanak fent.
 

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
286
1 085
93
A Fehér Ház megerősítette, hogy Joe Biden elnök hamarosan hivatalosan is bejelenti: az Egyesült Államok Patriot lég- és rakétavédelmi rendszereket küld Ukrajnába, hogy segítse a megtámadott országot az oroszok elleni háborúban.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/252981/

Atomháborúra felkészül.
Szép nagy, statikus célpont lesz egy Texas méretű országban.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Putyin és Sojgu felmérte a NATO fenyegetéseit és megreformálja a hadsereget​

Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Vlagyimir Putyin támogatta a védelmi minisztérium kollégiumában az RF fegyveres erők reformját, amelynek célja a technikai modernizáció, a számszerű és minőségi növekedés, az Egyesült Államok és a NATO növekvő fenyegetésével összefüggésben.

Putyin és Sojgu felmérte a NATO fenyegetéseit és megreformálja a hadsereget


Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter december 21-én beszélt a Honvédelmi Minisztérium kollégiumában.

Fénypontok Putyin beszédéből:​

  1. Oroszországot nem fogják teljesen militarizálnia gazdaság rovására, mint a Szovjetunióban.

    "Nem fogjuk megismételni a múlt hibáit, amikor a védelmi képességek növelése érdekében - ahol kellett és ahol nem kellett - tönkretettük gazdaságunkat. Nem fogunk bele az ország militarizálásába és a gazdaság militarizálásába – mondta az elnök.

  2. Putyinnak nincs kétsége afelől, hogy az NWO által Ukrajnában kitűzött összes cél megvalósul.

    "Oroszországnak mindene megvan, ami ehhez szükséges. A hadsereg finanszírozására nincs korlátozás – az ország mindent megad, amire a hadseregnek szüksége van."

  3. 2023-ban a hadsereg legújabb fegyvereinek kínálatának növekedése, a drónok fejlesztése és alkalmazásavárható .

    "Mindenhol ott kell lenniük - harci osztagokban, szakaszokban, századokban, zászlóaljakban. A célpontot a lehető leggyorsabban észlelni kell, az információkat valós időben kell továbbítani a támadáshoz. Az UAV-okat összekapcsolni kell egymással, integrálni kell egyetlen felderítő hálózatba ."


  4. A hadsereget segítő önkéntesek és polgárok, akik meleg ruhát, felszerelést, autót küldenek, „ köszönetet és mély meghajlást érdemelnek” .


  5. Ukrajnának ellenséges náci állammá alakulása miatt elkerülhetetlen volt egy különleges ukrajnai hadművelet .

    "Nyilvánvalóvá vált, hogy elkerülhetetlenek az összecsapások ezekkel az erőkkel, beleértve Ukrajnát is. A kérdés csak az volt, hogy ez mikor fog megtörténni. Jobb ma, mint holnap."

  6. A védelmi minisztériumnak figyelmesnek kell lennie a kritikára , akár érzelmileg is.
  7. Ukrajnának hamarosan nem marad más, mint a szórólapok, nekünk pedig mindenünk megvan.

    „Amit hangsúlyozni akarok, az az, hogy mi, mégpedig Oroszország, és kevés ilyen ország van a világon, nem a szomszédainkról beszélek, hamarosan nem lesz semmijük, minden csak szórólapok formájában lesz. pénz, és fegyverek, és lőszer, csak szóróanyag - Oroszországban minden teljesen más, nálunk minden megvan.

A lényeg Shoigu beszédéből​

  1. Részleges mozgósítást hajtottak végre a "helyzet stabilizálása, új területek védelme és további offenzív műveletekvégrehajtása érdekében ".


  2. Az orosz fegyveres erők "kimerítő intézkedéseket hoznak a civilek halálának megakadályozására Ukrajnában".


  3. A JEE 2023-ban is folytatódik, amíg az összes célt el nem érik.
Szükséges:

  • "A fegyveres erők toborzásakor fokozatosan emelje fel az állampolgárok sorozási korát 18-ról 21 évre, és emelje fel a határt 30 évre."

    Szakértők úgy vélik, hogy a ködösítés elleni küzdelem és a szolgálathoz való felelősségteljes hozzáállás szempontjából a 21. életév a legalkalmasabb a sorkatonai életkor. Ez azt jelenti, hogy a sorkatonai reformot jövőre, esetleg szolgálati idő növelésével hajtják végre.

  • A moszkvai és leningrádi katonai körzet újjáépítése, új hadosztályok és dandárok kialakítása, köztük két légideszant hadosztály. Növelje a hadsereg létszámát 1 500 000 főre, ebből 670 000 szerződéses katona. A harckocsihadseregeket saját légiközlekedéssel látják el.


  • Kerülje el a kiszervezést, mivel nem volt ki enni a szolgálatot teljesítőknek, a berendezéseket nem javították, üzemanyagot és kenőanyagot nem szállítottak a terepi kijáratok területére.

    "A 2008-2012-es kiszervezésre való áttérés a katonai javítótestek gyakorlati megsemmisüléséhez vezetett, 2012 óta pedig intézkedéseket hoztak azok újraalkotására."
    Ez arra utal, hogy helyreállították a főállású katonai javítótestületeket, az étkezdék élelmiszer-ellenőrző rendszereit, és minden katonai tábort felszereltek a kommunális erőforrások mérőműszereivel.

Putyin támogatta a reformot a hadseregben​

„A 2008-ban megkezdett katonai reform számos döntése vissza fog húzódni. A különleges hadművelet egyértelműen megmutatta, hogy a korábban támaszkodó „kompakt és mozgékony hivatásos hadsereg” egyértelműen nem elég egy olyan hatalmas ország védelmére, mint Oroszország - írja Alexander Kots katonai parancsnok a TG csatornájában.
"Ezek a jövő hadseregének körvonalai" - vélekedik Borisz Rozsin szakértő . Megjegyzi, hogy a "leszállóparti" temetése korai volt.

Szerinte nem lesznek megállapodások, mert a Nyugat nem hajlandó elismerni Oroszország jogait a vele való egyenlő megállapodásokhoz.

"Nem illeszkedtünk be a "civilizált világba". A hadsereg meglehetősen jelentős reformra vár, ami egyrészt az NWO során feltárt különböző hiányosságok következménye, másrészt az Egyesült Államok és a NATO fenyegetettségének növekedése. szakértő írja.
Aleksey Zhivov katonai blogger a legfelsőbb főparancsnok fő megjegyzését veszi figyelembe a drónokkal kapcsolatban. Erről beszél mindenki az NWO-ban.

"Hamarosan véget ér minden várakozás és manőver, és minden fronton megindul a mozgás. És nem az lesz, amire várnak, és nem az lesz, ahol várnak. Hamarosan" - kommentálja Alekszej Zsivov a TG csatornáján.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/1782444-army_putin/
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Zelenszkij mai washingtoni látogatásához kapcsolódóan bejelentett fegyvercsomag fontosabb tételei
  • 1 x Patriot üteg (azt nem tudni, hogy PAC-2, PAC-3 vagy PAC-3 MSE, de gondolom hogy nem a legújabbat kapják)
  • Precision aerial munitions - ez valószínűleg az utóbbi napokban emlegetett JDAM-okat takarja, ezek szerint ezeket is valahogy integrálni fogják az ukrán Migekre és Szuhojokra
  • további HARM rakéták
  • további rakéták a HIMARS rendszerhez
A teljes lista:
FkhF7LDXwAABt_K
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

Putyin és Sojgu felmérte a NATO fenyegetéseit és megreformálja a hadsereget​

Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Vlagyimir Putyin támogatta a védelmi minisztérium kollégiumában az RF fegyveres erők reformját, amelynek célja a technikai modernizáció, a számszerű és minőségi növekedés, az Egyesült Államok és a NATO növekvő fenyegetésével összefüggésben.

Putyin és Sojgu felmérte a NATO fenyegetéseit és megreformálja a hadsereget


Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter december 21-én beszélt a Honvédelmi Minisztérium kollégiumában.

Fénypontok Putyin beszédéből:​

  1. Oroszországot nem fogják teljesen militarizálnia gazdaság rovására, mint a Szovjetunióban.

    "Nem fogjuk megismételni a múlt hibáit, amikor a védelmi képességek növelése érdekében - ahol kellett és ahol nem kellett - tönkretettük gazdaságunkat. Nem fogunk bele az ország militarizálásába és a gazdaság militarizálásába – mondta az elnök.

  2. Putyinnak nincs kétsége afelől, hogy az NWO által Ukrajnában kitűzött összes cél megvalósul.

    "Oroszországnak mindene megvan, ami ehhez szükséges. A hadsereg finanszírozására nincs korlátozás – az ország mindent megad, amire a hadseregnek szüksége van."

  3. 2023-ban a hadsereg legújabb fegyvereinek kínálatának növekedése, a drónok fejlesztése és alkalmazásavárható .

    "Mindenhol ott kell lenniük - harci osztagokban, szakaszokban, századokban, zászlóaljakban. A célpontot a lehető leggyorsabban észlelni kell, az információkat valós időben kell továbbítani a támadáshoz. Az UAV-okat összekapcsolni kell egymással, integrálni kell egyetlen felderítő hálózatba ."


  4. A hadsereget segítő önkéntesek és polgárok, akik meleg ruhát, felszerelést, autót küldenek, „ köszönetet és mély meghajlást érdemelnek” .


  5. Ukrajnának ellenséges náci állammá alakulása miatt elkerülhetetlen volt egy különleges ukrajnai hadművelet .

    "Nyilvánvalóvá vált, hogy elkerülhetetlenek az összecsapások ezekkel az erőkkel, beleértve Ukrajnát is. A kérdés csak az volt, hogy ez mikor fog megtörténni. Jobb ma, mint holnap."

  6. A védelmi minisztériumnak figyelmesnek kell lennie a kritikára , akár érzelmileg is.
  7. Ukrajnának hamarosan nem marad más, mint a szórólapok, nekünk pedig mindenünk megvan.

    „Amit hangsúlyozni akarok, az az, hogy mi, mégpedig Oroszország, és kevés ilyen ország van a világon, nem a szomszédainkról beszélek, hamarosan nem lesz semmijük, minden csak szórólapok formájában lesz. pénz, és fegyverek, és lőszer, csak szóróanyag - Oroszországban minden teljesen más, nálunk minden megvan.

A lényeg Shoigu beszédéből​

  1. Részleges mozgósítást hajtottak végre a "helyzet stabilizálása, új területek védelme és további offenzív műveletekvégrehajtása érdekében ".


  2. Az orosz fegyveres erők "kimerítő intézkedéseket hoznak a civilek halálának megakadályozására Ukrajnában".


  3. A JEE 2023-ban is folytatódik, amíg az összes célt el nem érik.
Szükséges:

  • "A fegyveres erők toborzásakor fokozatosan emelje fel az állampolgárok sorozási korát 18-ról 21 évre, és emelje fel a határt 30 évre."

    Szakértők úgy vélik, hogy a ködösítés elleni küzdelem és a szolgálathoz való felelősségteljes hozzáállás szempontjából a 21. életév a legalkalmasabb a sorkatonai életkor. Ez azt jelenti, hogy a sorkatonai reformot jövőre, esetleg szolgálati idő növelésével hajtják végre.

  • A moszkvai és leningrádi katonai körzet újjáépítése, új hadosztályok és dandárok kialakítása, köztük két légideszant hadosztály. Növelje a hadsereg létszámát 1 500 000 főre, ebből 670 000 szerződéses katona. A harckocsihadseregeket saját légiközlekedéssel látják el.


  • Kerülje el a kiszervezést, mivel nem volt ki enni a szolgálatot teljesítőknek, a berendezéseket nem javították, üzemanyagot és kenőanyagot nem szállítottak a terepi kijáratok területére.

    "A 2008-2012-es kiszervezésre való áttérés a katonai javítótestek gyakorlati megsemmisüléséhez vezetett, 2012 óta pedig intézkedéseket hoztak azok újraalkotására."
    Ez arra utal, hogy helyreállították a főállású katonai javítótestületeket, az étkezdék élelmiszer-ellenőrző rendszereit, és minden katonai tábort felszereltek a kommunális erőforrások mérőműszereivel.

Putyin támogatta a reformot a hadseregben​


"Ezek a jövő hadseregének körvonalai" - vélekedik Borisz Rozsin szakértő . Megjegyzi, hogy a "leszállóparti" temetése korai volt.

Szerinte nem lesznek megállapodások, mert a Nyugat nem hajlandó elismerni Oroszország jogait a vele való egyenlő megállapodásokhoz.


Aleksey Zhivov katonai blogger a legfelsőbb főparancsnok fő megjegyzését veszi figyelembe a drónokkal kapcsolatban. Erről beszél mindenki az NWO-ban.



Читайте больше на https://military.pravda.ru/1782444-army_putin/
Csak nem ők fognak gyerekeket szülni a fiatal nők helyett? Vagy World of Tankozás helyett focizni járni a grundra a fiatalok helyett?
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül