W
Wilson
Guest
Sztrelkov 200 körüli áldozatról beszélt szerintem érdemes lesz majd az ő adatait alapul venni már ha lesz, mivel már pár kommentelő a támadásról szóló bejegyzésénél már megtalálta és azzal vádolták, hogy katonai titkokat hozott nyilvánosságra.A csapás helyszínén készített felvétel. Szétkapta a faház/sátor tábort az állítólag 8 becsapódás, de azért pont négyszáz...
video
Ezt a posztot az esettel kapcsolatban ma Sztrelkov osztotta meg....
Sztrelkov Igor Ivanovics
január 2., 19:50
Bővebben a makajevkai újévi tragédiáról. Nem mondok ilyen, általam személyesen ismert példákat, mivel nem voltam jelen sem velük, sem a közelben a fronton. De Pavel Gubarevnek minden joga megvan ahhoz, hogy:
Gubarev közlegény
január 2., 17:43
Nyáron a harkivi fronton a hátsó bázisunk Alekszandrovkában volt, 25-30 km-re az LBS-től. Egy ipari bázison (raktárban) helyezkedett el.
Miután 7 sebesülttel tértünk vissza a harcból, megtudtuk, hogy a hátsó bázist jégeső (Grad MLRS by Wilson) érte, 2 halott és 18 sebesült veszteséggel. Az incidens után a személyzetet már áttelepítették a faluba, és a BC raktárakat is elszállították.
Ezek a 2022-es tavaszi-nyári hibák. Ez a 11. hónap, hogy háborúban állunk! Település kis csoportokban - ezt mindenki tudja. A mozgósítottak talán nem tudják, de a feletteseiknek tudniuk kell!
Ha most nem lesz büntetés ezért, akkor csak a mélypont következik! Makejevka bűnös gondatlanság!
És itt egy másik történet a feleségemtől:
A Himarsok rakétái minden nap olyan szállodákba repülnek, ahol adminisztrációs tisztviselők, újságírók és más kirendeltek tartózkodnak. Az utcákon az ukrán szabotőrök felrobbantják a tisztviselőket.
Az alkalmazottak magánépületek elfoglalására irányuló kéréseire Herszon vezetése azt válaszolja: lehetetlen! Nehogy az ukrán média azt írja, hogy a mieink magántulajdont foglalnak el. Nehéz megszámolni, hány katona halt meg ott a hatóságok eme hülyeségei miatt. Több száz emberről van szó, több százról.
Részvétem a halottak családjainak és szeretteinek.
Alapvetően szerintem az ukrán üzemeltetési viszonyok és időjárási körülmények közé nem való egy ilyen harceszköz.
A PZH2000 sem lett harceldöntő tényező, a Krab sem.
A kerekes volta miatt nehezebben küzd meg a sárral, a 2 fős üzemeltetés az ukránoknál... Nos, komoly kiképzés kell megelőzze az alkalmazást.
18db.'25ben...szenteltvíz a döglött malacnak... Alumínium torony, a 7.62es lövedék alatti űrméret ellen és az repeszek ellen véd meg csak.
NATO lőszer. Vagyis az ukránok nem gyártanak maguk ilyet.
Nincs önvédelmi fegyverzete.
Sosem próbálták még ki... 1bemutató darab van belőle, senki sem rendszeresítette még.
Ebben nem értek veled egyet a Boxer platformja számára nem okozhat gondot az ukrán időjárás és a PZH2000 lövege is bizonyított már az üzemeltetés már más lapra tartozik de éppen most teremtik meg a nyugati harceszközök üzemeltetésének és karbantartásának ukrajnai feltételeit.
Folyamatosan zajlik az ukrán katonák kiképzése Ukrajna nyugati szövetségeseinél én nem lepnék meglepve ha rövidesen elkezdődik ezekre az önjáró lövegekre az ukri személyzet kiképzése és ne felejtsd el, hogy ez nem harckocsi 40-50 km távolságból fog tüzet nyitni és nagyon gyorsan fog pozíciót váltani értelmetlen lenne harckocsiik szintjére felpáncélozni. Ami pedig a 155 mm lőszereket illeti mivel hosszútávon Ukrajna átfog állni a nyugati tüzérségi eszközök alkalmazására ezt a problémát is megfogják oldani.
Ezt a kijelentésedet pedig nem tudom értelmezni:
"A PZH2000 sem lett harceldöntő tényező, a Krab sem."
Ugyanis elég csak megnézni a szaki és orosz katonák harctéri tapasztalatairól szóló blogbejegyzéseket , hogy a nyugati tüzérségi eszközök megjelenése milyen komoly hatással volt a frontokra...