[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 284
76 867
113
A több forrásból származó 63 illetve 70 főből hogy lesz hirtelen pár száz?

Vagy ott kint máshogy van a matek?

bár ez a sajátos matek adja ki a 30 rakétát indítottak de mi 2637389 db-ot lőttünk le belőlük anomáliát is, akkor ezekszerint a 63-70 is egyenlő pár százzal... zseniális, gratulálok!

Ez végeredményben megmagyarázza az Oryxos adatokat is :D :D
Mármint orosz...
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Catles

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
744
7 504
93
⚡️Újra légiriadót hirdettek Ukrajnában.

A hivatalos riasztási forrás szerint a sziréna Ukrajna Dnyipropetrovszk, Kirovograd, Nyikolajev és Harkiv régiójában szólal meg. Zaporozsje és Herszon régió Kijev által ellenőrzött részein is riasztást hirdettek.

Épp most fogytak ki az oroszok n+1edszer a rakétákból....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
A több forrásból származó 63 illetve 70 főből hogy lesz hirtelen pár száz?

Vagy ott kint máshogy van a matek?

bár ez a sajátos matek adja ki a 30 rakétát indítottak de mi 2637389 db-ot lőttünk le belőlük anomáliát is, akkor ezekszerint a 63-70 is egyenlő pár százzal... zseniális, gratulálok!

Ez végeredményben megmagyarázza az Oryxos adatokat is :D :D
Tök lényegtelen, hogy most 70, 100, 200. Az első napokban, vagy pl. a Kijevből történt visszavonulás közben sokkal nagyobb veszteségeik voltak. Gostomelnél sokkal nagyobb veszteségeik voltak. Nem értem miért pörögtök a semmin. Pontos infó a 63 volt, oszt oldaltól függően azt hisztek bele amit akartok.

A haditudósítók meg kezdenek átmenni abba az irányba, mint Thomas Meehan, az Easy parancsnoka a D-Napon, aki még felszálláskor is a taktikán módosított, olyan okosan akart ugrani, oszt még az égő gépéből se tudott kiugrani élve, így kényszerűségből Winters faxán megoldott helyette mindent ...

Most más fog. Ismerve a ruszkikat, ezzel a HIMARS csapással csak felhúzták őket. Mellette szépen megtanulták, hogy mint az első napokban: rakd le a mobilt.

Ahogy olvasom, megy is az áldás ismét az ukrikra, így az este megint nem érhet véget. Lapozzatok!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 106
1 990
113
Múlt idéző: :D :D

Sok vizet nem zavar az a pár himars, de a ruszkik propaganda célból azt a keveset is látványosan levadásszák, tessenek csak figyelni a következő hetekben. A ma ladagrant által betett Mi24 meg szerintem már földbe is állt.


Küszöbön a donbasszi áttörés​


Milyen fontos események történtek az elmúlt napon az ukrajnai harctéren? Hogyan áll az aktuális donbasszi orosz offenzíva, miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Kijev tényleg ellentámad? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború július 25-i eseményeiről.​


Az ukrán haderő a Kurszki területen fekvő Alekszejevka település ellen indított tüzérségi támadást, az incidensben nem sérült meg senki. Válaszul az orosz alakulatok a Szumi területen fekvő Jasztrebnoje, Vlagyimirovka és Grabovszkoje környéki ukrán állásokra mértek tüzérségi csapást.

▪️ Harkov térségében több orosz tüzérségi csapás érte az ukrán haderő állásait. A Csugujev melletti Baskirovkában a területvédelmi erők elszállásolására szolgáló helyi Tisztek Háza elnevezésű épület kapott találatot, míg Harkovtól északra, Borscsovaja településen az orosz különleges erők hajtottak végre rajtaütést az ukrán pozíciókon. Utóbbi esetben több ukrán katona életét vesztette.

▪️ Az orosz rakétacsapások ellenére Mirgorod katonai repülőtere tovább üzemel, legalább három Szu-24 és Szu-25 vadászgép hajt végre napi szinten bevetéseket a bázisról.

▪️ A legnagyobb intenzitású harcok a Szoledar melletti Pokrovszkoje település térségében zajlanak. A déli rész elfoglalása után a Wagner katonai magánvállalat rohamcsapatai tovább folytatják az északi ukrán ellenállás felszámolását. Pokrovszkojétól északra Bahmutszkoje település is ostrom alatt áll, amelynek elfoglalásával megnyílhat az út Szoledar felé.

▪️ A korábbi jelentésekkel ellentétben az uglegorszki hőerőmű egyelőre még ukrán ellenőrzés alatt áll. Helyi beszámolók szerint viszont az ukrán parancsnokság a visszavonulás során magára hagyta védekező csapatokat. Amennyiben sikerül Uglegorszk elfoglalása, úgy az energodari atomerőművel és a zaporozsjei hőerőművel együtt Ukrajna három legnagyobb teljesítményű erőműve lesz orosz kézben.

▪️ A szövetséges orosz-donyecki csapatok bevonultak az Uglegorszk melletti Novoluganszkojéba. A megmaradt ukrán ellenállás felszámolása folyamatban van, ám az offenzívát nehezítik az elaknásított főbb útvonalak.

▪️ A donyecki agglomeráció elleni ukrán tüzérségi belövések részeként találat érte Gorlovka és Jegorovka településeket. Az incidensben több helyi civil is életét vesztette.

▪️ Az ukrán parancsnokság folytatja a csapatösszevonást a Krivoj Rog-Nyikolajev vonal mentén. Jelenleg Oszokorovka térségében a 60. önálló gyalogsági dandár személyi és technikai állományának feltöltése zajlik.

▪️ A későbbi herszoni ellentámadás előkészítéseként az ukrán haderő folyamatos tüzérségi tűz alatt tartja az érintkezési vonal mentén fekvő orosz pozíciókat. Válaszul Moszkva a Nyikopol és Marganyec környéki ukrán állásokra mér csapást.

▪️ A nap folyamán Kijev térségére mért rakétacsapást az orosz haderő.


Az orosz VM szóvivő raktárakban elrejtett Himarsok megsemmisítéséről számolt be. Az ukránok azt nem fogják a tv-ben bemutatni, az oroszoknak meg nincsenek ott(ukrán raktárakban) kamerái. ;) Ukrán Tg csatornákon 5 megsemmisített HIMARS-ról számoltak be korábban.(persze ezt sem lehet 100%-os infónak venni)
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 634
113
Ugyanis elég csak megnézni a szaki és orosz katonák harctéri tapasztalatairól szóló blogbejegyzéseket , hogy a nyugati tüzérségi eszközök megjelenése milyen komoly hatással volt a frontokra...

A semmihez képest ez is óriási változás.
Eleve mi mást mondhatnának.
Olyan, mint amikor egy f1es pilotát megkérdeznek, hogy melyik pálya a kedvence. És mindig az a válasz, amelyiknek az aktuális ország riportere kérdezi meg..
Itt meg a nyugatiak adják, szovla az a kedvenc.

Sztrelkov szerintem küld majd neked egy ilyen posztert:


Francia tv adás
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
A több forrásból származó 63 illetve 70 főből hogy lesz hirtelen pár száz?

Vagy ott kint máshogy van a matek?

bár ez a sajátos matek adja ki a 30 rakétát indítottak de mi 2637389 db-ot lőttünk le belőlük anomáliát is, akkor ezekszerint a 63-70 is egyenlő pár százzal... zseniális, gratulálok!

Ez végeredményben megmagyarázza az Oryxos adatokat is :D :D
Valami szakadár parancsnok mondott 200-at. Az oroszok biztos tagadnak. Vagy a 63 csak a hivatalos orosz katonák, a többi meg a szakadárok és a zsoldosok.
 
W

Wilson

Guest
A "Wagner-csoport" vezetője az egyik hullaházban mutatta be a helyzetet, ahová a likvidált orosz katonákat viszik.


A hullaházból Jevgenyij Prigozsinnal készült megfelelő riportot a FAN orosz ügynökség mutatta be.


Propagandisták forgattak egy riportot az orosz zsoldosok vezetőjével egy szobában, amely tele volt a likvidált zsoldosok fekete zsákokban lévő holttesteivel.


Lejárt a szerződésük. Itt "PVK Wagner" harcosok fekszenek, akiket cinkbe tesznek és hazavisznek " - kommentálta a holttestek hegyét Jevgenyij Prigozsin.


A cselekmény azt is bemutatja, hogy Prigozhin személyesen figyeli a gép kirakodását a zsákokban lévő megszállók holttestével.

A hullaház dolgozói szerint rendszeresen találkoznak a holttesteket szállító teherautókkal.

Teherautó a Wagner-csoport orosz harcosainak testével.  2022.12.31.  Ukrajna.  Képkocka az orosz tömegmédia videójából
Teherautó a "Wagner-csoport" orosz harcosainak holttesteivel. 2022.12.31. Ukrajna. Képkocka az orosz tömegmédia videójából

"Ma a frontról. Nem ez az első autó, amellyel rendszeresen találkozunk" - mondta Prigozsinak egy hullaházi dolgozó.

Feltehetően a Prigozsin részvételével készült riport az ideiglenesen megszállt Pervomajszk városában, a Luhanszki régió Alcsevszki körzetében található kórház helyiségeit mutatja be.

Egy másik parcellában egy temetőt is demonstráltak Ukrajnában meghalt orosz zsoldosokkal.



A Wagner-csoport orosz harcosainak temetője megszűnt Ukrajnában.  2022.12.31.  Oroszország.  Egy képkocka egy közösségi hálózat videójából
A "Wagner-csoport" orosz harcosainak temetője megszűnt Ukrajnában. 2022.12.31. Oroszország. Egy képkocka egy közösségi hálózat videójából

A "Wagner-csoport" temető az oroszországi Bakunsk város területén található, Krasznodar Területén.

A sírok jellegzetes különbsége, hogy hiányoznak a fényképek és a középen sárga ötágú csillaggal ellátott koszorúk.

 
Last edited by a moderator:
  • Tetszik
Reactions: endre and Bleroka

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113
Kiss Benedek J. szerint sz oroszok mèg 3-4 olyan raketacsapásra képesek, mint az utolsó napokban. Márciusra érezhető lesz náluk az eszközhiàny . Az oroszok igyekeznek minél több kûlföldi forràst keresni, ahonnan eszközöket tudnak venn.
(Hír tv) ?
"...3-4 olyan rakétacsapásra..." az öreg kiruccant oroszba és bekéredzkedett a hadianyagraktárakba meg a hadiüzemekbe?? Ja, gyors rovancs és már ki is számolta a tutit. Beszarás, mint az angol hirszerzők Wilsonék meg a szagértők! Ha meg még lesz minimum tíz akkor meg csak kamilláznak.
:) :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113
A csapás helyszínén készített felvétel. Szétkapta a faház/sátor tábort az állítólag 8 becsapódás, de azért pont négyszáz...:rolleyes:
video
Nah, irhatok vegre.
Szoval a latkep az szuper, mint a Katrina hurrikan. A sok szetrepulo xar tuti betakarta aki kint volt.
Viszont nem latok vert. Ami nem jelenti azt hogy nincs. De vert azt nem latni. Ezek a szetrepulo xarok sok karcolast okoznak ami verzik ugye. Vagy ha tenyleg van 4-600 halott amit az atlantiak/ukranok mondanak, akkor hol van a 3-4000 liter ver?

Amugy itt egy cikk az uj cseh/ukran legvedelmi eszkozrol.
Ugy hivjak hogy Viktor...
2 ilyen 14,5-os joszag azon a xaron ugy meghintaztatja hogy lofaxt nem talalnak majd el. Oldalrol egy hosszabb sorozat fel is borithatja. Talpalas nincs. Aki ult vagy latott ilyet mukodes kozben Brdm 2-n,Btr 80-n az tudja mennyire eros a KPV(T).
Nato made jihad vehicle, terroristaknak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 731
30 256
113
A PZH2000rek folyamatosan szervízben vannak.
Az előző hszemben benne volt. :rolleyes:
A "Wagner-csoport" temető az oroszországi Bakunsk város területén található, Krasznodar Területén.

01.02.
Egy Romanov leszármazott.
Soledar...
Zaporozsnye....
Makeevka...
Starobelsk....
Bakhmut...
Soledar...
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 088
24 995
113
Nem tudom, hogy most mennyi a limit és hány óránként lehet egyet posztolni. Azért nem akarok hosszú lenni.
1. Amikor különböző haditechnikai eszközökről, esetleg használatukról vitatkoznak egyesek, nem árt előtte a szaktopikokban körülnézni. Talán nem lenne annyi fals információ ide hányva.
2. Még mindig szisztematikusan nem a jó fordításokat használják egyesek, pedig már nagyon sokszor el lettek mondva. pl. csapás helyett állandóan a sztrájk szót használják. Most már nem idegesítő olvasni, hanem dühítő.
3. Többen úgy gondolják, hogy egy focimeccsen vannak és "rendkívül hozzáértően" osztják az észt, kinek mit kellene (kellett volna) csinálnia, ki a hülye, balfácán, hozzá nem értő. Sokan még a teljesen egyértelmű dolgokat is úgy állítják be, kritizálják, félre értelmezik, ahogyan a hitük mondatja velük. Vitatkoznak teljesen feleslegesen.
4. Egy nagyon kemény háború kellős közepén vagyunk, ahol az egyik félnek kapitulálni kell a végén. Nincs jó megoldás, sokkal nagyobb tétekben játszanak ahhoz, hogy bárki visszakozzon. Aki elég értelmes, annak egyértelmű, hogy a világ jövője a TÉT, mégha nem is tetszik nekünk. A saját bőrünkön érezzük minden nap, hogy a mi életünk változik meg, nem igazán jó irányban. Nem egyeznek a vélemények, ez természetes is, de mindnyájan egy hajóban evezünk.
Nincsenek jók, vagy rosszak, csak hatalom mániások és áldozatok.
5. Mint volt légvédelmi rakétás tiszt csak azt mondhatom, hogy teljesen tisztában voltunk anno azzal, hogy egy esetleges "balhé" esetén nem sok időnk marad, az elsők között megyünk a levesbe, 20-60 perccel számoltunk. Nem voltunk fanatikusok. Fiatal, életerős férfiak voltunk, akik szerettek élni, mégis meghoztuk volna az áldozatot a hazáért, szeretteinkért. Most, idős fejjel már egy kicsit másképpen gondolom, oda a fiatalos hév. Idegen érdekekért nem tennék egy lépést sem.
Ezt csak azért írtam le, hogy a hátországban az emberek, a fronton, az ott harcoló katonák morálja, hozzáállása miért is lehet nagyon szélsőséges.
6. Csak az hibázik aki csinál valamit. A puding próbája az evés. Ezt mindenki nagyon jól tudja és van egy nagyon jó mondás: még mindig jobb egy rossz döntés, mint a döntésképtelenség.
7. Lehet embereket kritizálni, lenézni, de ők vannak az adott helyen, az adott pozícióban, adott felelősséggel a nyakukon. Mi csak bolhák vagyunk az elefántokhoz képest.
8. Háború van, amiben az érzelmeknek semmi keresnivalója.
9. Szerintem az fog ebből a háborúból jobban kijönni, aki tanul a hibáiból, az ellenség és saját maga erősségeit, gyengéit és a helyzetet reálisabban látja, értékeli.
10. A NATO felsőbbrendűségében, erejében hívők pedig ne essenek majd pofára, ha az oroszok mellé olyan országok fognak felsorakozni, akikkel kicsit el fognak tolódni majd az erőviszonyok, mert egyenlőre reális esély van rá, ha így folytatódnak a dolgok.
11. A HIMARS nem csodafegyver! Egy olyan haditechnikai eszköz, amelyet komolyan kell venni az ellenségnek. Az ukrán/NATO csapatok képesek vele érzékeny veszteségeket okozni az orosz erőkre, de csak egy a sok modern, potens haditechnika közül. Így is kell kezelni.
12. Egyeseknél talán elgurult a gyógyszer, akik azt hiszik, hogy az utcán levadászott két napos, frontra küldött fiatal ukrán fiú/férfi potensebb katona, mint az egy hónapos kiképzés utáni (már a tényleges katonai szolgálatot előtte letöltött) orosz fiú/férfi.
Orosz légvédelmi egységek (Buk-M2, Buk-M3, Tor-M2, Sz-300V4), a végén egy kis kiképzés (BMD-4, RPG-7, AGS-30)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113
Nos ha csak 2-3db-ot sikerult tonkretenniuk az ukranoknak a 20 honap alatt a minimum 100 darabbol akkor kijelenthetjuk hogy ez a fegyver megerte a penzet, egy igazi csodafegyver, pedig nem is nagy a lotav mai viszonylatban.

Druzskovkanal katonak oltanak, tehat voltak ott katonak.

A fransziak/EU kiszorul Burkina Fasobol?

Faik Emesenk egy igazi magyar hős, jol meglopta az ukranokat is. :D

Ha minden jol megy Ukrajnaban hamarosan - 23 fok is lehet napkozben.

Na ugye hogy mozog, pedig a legfixebb iranyba lonek vele behuzott kezifekkel.
Ha elore lonenek meg jobban beringana a segge ahogy leul. Oldalra meg nincs kezifek. Na most az esely hogy pont ebbol az iranybol jon a robot repcsi vagy a muskatli 1:360-hoz.

 
K

Kopi2000

Guest
Ukrán támadás a berdjanszki légibázis ellen....


Gradot és Akácvirágot zsákmányoltak az ukránok...


Oroszoktól zsákmányolt lőszerek. Nemsokára visszaküldik azokat az orosz állásokra....

https://www.youtube.com/watch?v=bUAGY_DGcKk

Ukrán nehézgéppuskás, Bahmutban...

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ha 63-at elismer az orosz minisztérium, gondolhatod hányan haltak meg.
Rettentő demoralizáló lehet.
Persze tudjuk, hogy mind meghaltak... Én nem hinném, hogy ez demoralizáló lenne, sokkal inkább dühítő.
Mindkét oldalról hibának látom ezt. A ruszkiknál egyértelműen ostoba dolog ennyi embert egy helyen elszállásolni a HIMARS hatókörzeten belül, hohol oldalon viszont az infra elleni ork hadjárat miatti tehetetlen düh vezérelte bosszúnak érzem ezt. 2-3 GMLRS-nél többet nem áldoztam volna erre semmiképpen, ahhoz túl értékes fegyver ez. És nem anyagi értelemben értem hanem azért mert ilyen esetben a 3.-4.-5.-6. rakéta közel sem hoz olyan eredményt mint az első 2-3. És ki tudja, lehet később még nagy szükség lenne azokra a rakétákra.
 
Last edited by a moderator:

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Legalább valami olyat tettél volna be ami tényleg röhejesen máshogy alakult.

HIMARS ügyben vannak hiteles infoid? Mármint a nyugati "game changer" és az orosz "mindet kilőttük" között? Amit @boki írt az miért is nevetséges?
Ha hivatalos pentagon kommunikációt keresünk az júli 15-én, jó régen volt, akkor az addig leszállított 12 himarsból 8 volt működő, ezután kaptak még 4-et. A Pentagon szerint "nem követik" a himarsok ukrajnai sorsát, hihető mi? :D
Szóval én hajlandó vagyok az önkritikára, és azt mondom, hogy lehet még pár darab himars a fronton, de ahogy a javelin, ez pláne nem olyan mennyiségű ami érdemben befolyásolja a háború kimenetelét.


A másik téma a donbaszi áttörés by @Ursula . Valóban nem történt meg, de a röhögő smiley kicsit erős tekintve, hogy Bakhmut enyhén szólva sem az ukránoknak áll a mai nappal, bár beletoltak pár tonna húst, ami meg végképp nem vidám dolog. Kinek érte ez meg? Ja, azoknak akik dagadtra keresik magukat azóta is az energián, fegyón, kaján, szállításon stb, oroszt is beleértve.


Az összképet nézve a 43 milliós Ukrajna elvesztette a lakosságának több mint 50%-át. A nyugatra, keletre menekültek, elcsatoltak, halottak szerény becslése alapján, úgy hogy a katonakorúak elvileg nem hagyhatják el az országot. Ez visszafordíthatatlanul katasztrofális ukrajnára nézve. Komolyan, józan ésszel mi a legjobb forgatókönyv ami Ukrajnára várhat mondjuk 5 éven belül? Érdekelne.

Annak szerinted van realitása, hogy Oroszország szétesik, Ukrajnába pedig visszatérnek a menekültek és egy marshall segéllyel talpra áll, mint eu és nato tag?



Ez még júliusi! : https://www.bbc.com/news/world-60555472
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Mármint orosz...
Ja, orosz... mégis szerinted ki a hitelesebb ebben az esetben, aki ott van és számolja őket, a romok alól kiszedve, vagy aki több km-ről belő egy MLRS-sel? mégis a kettő közül melyik lehet a hitelesebb forrás? Ne nevettesd már ki magad... állítólag katona vagy,de némely kommented viccesre sikerül, sőt...

Most olyan, mint ha lehozná a Tass.ru, hogy egy a szibériai permafrosztban talált megfagyott mamutf@sszal,halálra verte Kijev főterén Zelenszkijt, a Wagner elefántcsontparti zsoldosa, olvasni olvassuk, de semmi nem támasztja alá, holott a szibériai permafrosztban található fagyott mamuttetem, a Wagnernek is van elefántcsontparti zsoldosa, Kijevnek is főtere, és Zelenszkij is létezik...


na ezért nem mindegy, hogy valami 63 vagy több száz!


a tényszerűség meg a hazudozás két külön kávéház - ezt a médiára értem - az, hogy ebből ki mit vesz be kanyar nélkül az meg önmagát minősíti