[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Valahogy csak elindul és eggyütt "diftel"egy Norvég leo2-essel..

Alapvetően nek csak a jármű legyen akár harckocsi tömegetől függ annak terepjáró képessege.Tudom szar hasonlat de ennyi erővel egy trabant jobb terepjáró mint egy Toyota Hilux.T90M jóval nehezebb mint az alap konstrukciót adó T72.Ezzel nem azt akarom írni hogy terepen akár chaly akár az abrams jobb terepjáró képességekkel rendelkezik.Viszonnt mindenképpen hátrány ha több mint 60 tonnás elakadt járművet kell kivonszolni a sárból

T90M jó 7 tonnával nehezebb mint az alap konstrukciót adó T72 nincs ezen mit csodálkozni.Terepjáró képesség nem csak a tömegen múlik egy trabant ezzel az erővel jobb terepjáró mint például egy Toyota Land cruiser,Uaz stb.Tudom ezer éves videó de ez az abrams is kijut a sárból pedi bőven 60 tonna felett van.
Na ok, csak ennek a sarnak van alja, az ukran sarnak ugy tunik nincs.
A gumi betetek se a legjobb megoldas ha le kell menni a flaszterrol, plane ha megjon a fagy es jegpancel lesz.
Itt van nemi sar, de eleg jol mennek a T 90-ek.
Csecsen imamok indulnak a frontra lelki vigaszt nyujtani es harcolni.
Ha jol ertelmezem ez a 3-ik film a konbajnnal meg a lelott ukranokkal. A godorben lehet akadt egy tulelo mert csak ket hulla van kihuzva melle, de korabban harman voltak benn.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
10 méterről nem lehet valakit biztosítani miközben fogjul akar ejteni 3 katonát. Gondolj bele, hogy amikor odalép a fegyverekért (szó szerint bemegy a tüzelőállásba), akkor te 10 méterről oda mertél volna lőni, ha rátámadnak?

Belegondoltam mielott leirtam. Egyreszt azt irtam 5-10 meterre vannak cirka. 5 meterrol a Glockomal megszogellek mielott azt mondanad fapapucs, nemhogy egy karabelyal… Az elso videon 2 bajtarsa lathato tole jobbra, egy pedig balra, konkretan az aroktol masfel meterre all egy fa fedezekeben. Az eleg kozel, nem? De! Van fogalmad merre es milyen messze volt tole a tobbi legalabb 17? Nincs! Van fogalmad a tole balra levo embernek mi volt a pozicioja amikor felszolitotta az ukranokat a fa takarasabol? Nincs! Van fogalmad arrol, hogy mogotte balra vagy jobbra volt-e valaki aki biztositotta? Nincs! Neki tobb, mint valoszinu nagyon volt…
Nezd mar meg a beszurt kepen hol all a tole balra levo katona. Na aztan utana mond te es barki mas, hogy egyedul rambozott meg szaladgalt… ekkora f*szsagot gyerekek!

6078869af5e45402ba689687e07cab04.jpg

Nem szeretnelek megserteni, beled allni vagy hasonlok, de neha hivatasos letedre olyanokat irsz… tyuuuu! Lehet, hogy fejben es elmeletben igen jo katona vagy, de… fejben es elmletben en is kikurt jo pilota vagyok, eskuszom soha nem zuhantam le a Flightsimulatorral… Erti ugye?

Szerk. A masodik videon 20-ig szamoltam a bajtarsait… Tehat ezert a legalabb 17-es szam. Nem kitalaltam.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
"Az ostobaságnak nem volt fája az édenkertben mégis , hogy bezabált belőle az ember"

Von Hózentróger tbrn szavai Adolf Hitler tizedeshez 1916 nyugati front...


más...



Nagy-Britannia a jövő héten jelenti be azt a döntést, hogy tankokat szállít át Ukrajnába - média​


2023. január 13., péntek, 16:48



9f5f907-challenger-2-tank.jpg

Challenger 2. Illusztratív fotó a Wikipédiából

Az Egyesült Királyság kormánya várhatóan hétfőn jelenti be hivatalosan a Challenger 2 harckocsik Ukrajnába való átadásáról szóló döntését.

Az European Truth szerint a The Guardian ukrajnai forrásokra hivatkozva ír erről .

A kiadvány szerint Ukrajna abban bízik, hogy az Egyesült Királyság hamarosan bejelenti mintegy 10 Challenger 2 harckocsi küldésére vonatkozó terveit, ami reményei szerint segít Németországnak végre engedélyezni Leopard 2 tankjainak reexportját.

Megjegyzendő, hogy Nagy-Britannia már döntött a lépés mellett, miközben a Berlinre nehezedő nyomás egyre nő a nyugati védelmi miniszterek jövő pénteki, Ramstein formátumú találkozója előtt.

A hét elején arról számoltak be, hogy Nagy-Britannia fontolgatja tankok szállítását Ukrajnába Kijev több hónapos kérése után, de a végső döntés Risi Sunak miniszterelnöké.

A 227-es brit készletekből kivett tankok kis száma önmagában nem jelent nagy változást a csatatéren, de ez lesz az első alkalom, hogy bármely nyugati ország beleegyezik, hogy nehézpáncélját Ukrajnába küldje.

Kijev reméli, hogy ez megnyitja az utat Németország előtt. Európában több mint 2000 Leopard 2 van, amelyek 13 ország hadseregével állnak szolgálatban, de az adásvételi szerződések értelmében bármilyen német gyártmányú készlet Ukrajnába történő reexportálásához Berlin hozzájárulása szükséges.


Emlékezzünk vissza, a német kormány azt mondta, hogy még nem kapott hivatalos kérelmet Lengyelországtól a Leopard fő harckocsi Ukrajnába szállítására.


Ők se zárták le a fedeleket.
50913cade240a97fcb7105f7d61a9446.jpg
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Kiválogattam a videóban mennyire nincsenek közel a bajtársak:
Első képen még abban a pillanatban amikor odarohan az árokhoz kb a bekarikázott tag 10m-en belül saccra 6-7m:
28c3664a53f3a52204e0e4461602c4c8.png

Második kép közvetlen azután, hogy kiugrik az árokból és a kamera látószögébe kerül a bajtársa saccra 5-6m és harmadik kép amikor jobban körbeforog (kicsivel utána a háttérben feltűnik még 1 alak, azt már nem fotóztam ki mert felesleges)
ef2b8170ff860aec4ff0e4c7316fb8b7.png

38311315f8cb62b058aaec446ee83fdf.png
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
A Leopárd 2A7 meg több, mint 15 tonnával nehezebb, mint az alap, ha hihetünk az infóknak. 55 vs. 70+ tonna.
M1 és az M1A2 között minimum 10 tonna plusz van. Azok is mind nehezek.
Híztak a tankok a sár meg sár maradt. Sajnos a talajnyomások az utóbbi években eléggé elszálltak, de ebben nem hiszem, hogy az oroszok vezetnének.
Az ukrán sárban minden szarul fog menni.
Tapadásban meg motor erőben (teljesítmény/tömeg arány) meg szintén nem állnak jobban a nyugati vasak.

A ruszki harckocsik talajnyomása úgy emlékszem 0,7-0,88 kg/cm2 körül van, a nyugatiaké meg 0,8-1 körül.
A nagyobb baj a gumi betétes lánc, a gumi nagyon csúszik a sárban, de a vizes füvön is.
Feltehetik az X profilú jégsarkanytyúkat, de szerintem sem kell sietni nekik oda.
Legalább is ebben a sárban nehéz lesz mindenkinek.
 
W

Wilson

Guest
Tudja a fene. Mondjuk a jelenlegi helyzet alapján abban a kontingensben lenne per pill 14 darab ismeretlen típusú Leo 2, 10 darab ismeretlen verziójú Challenger hk. Ha nagyon akarom ide számíthatjuk még a franciák ismeretlen számú (és típusú) AMX-10 RC AFV-et is, bár azért azt harckocsinak nem nevezném. Szóval eddig ez konkrétan 20 darab harckocsi, de jelen állás szerint ez igazából 10 darab challenger, mert ugye a lengyelek addig nem adhatják át a 14 darabot, amíg a fritzek nem adnak rá engedélyt és ugye ők meg addig nem hajlandók belemenni a "dealbe" amíg az USA nem küld Ambrams hk-t. Szóval ami eddig biztos az a 10 darab brit hk, plusz ismeretlen számú francia AMX-10RC.


Kuleba: már öt ország kész Leopard 2 harckocsit Ukrajnába szállítani – Németország döntésére várnak...​


2023. január 13., péntek, 22:19


Lengyelországon és Finnországon kívül további három ország nem nyilvános megállapodásban vállalta, hogy nyugati Leopard 2 harckocsikat ad át Ukrajnának, amennyiben Németország mint gyártó ország beleegyezik.

Az Európai Pravda szerint ezt Dmytro Kuleba külügyminiszter mondta Vadim Karpjak újságírónak adott interjújában.

Szerinte Ukrajna "objektíve fél lépésre van attól, hogy megoldja a tankok kérdését".

"A franciák az első, mondhatni, csapást mértek erre a falra egy könnyű kerekes harckocsival... A franciák jók, ők tették meg az első lépést. Aztán a lengyelek... A Leopárd ígéret azonban a második ilyen lépés.. Ez arra késztette a többi országot, amelyek eddig csendben suttogva mondták, hogy készek a Leopárdot adni nekünk, hogy előálljanak és azt mondják: mi is készen állunk erre" - mondta a miniszter.

A külügyminiszter példaként Finnországot hozta fel, ahol már közölték, hogy az orosz fenyegetésre való tekintettel készek Ukrajnának egy - kis - tankcsomagot biztosítani.

"És legalább három másik országról is tudok, amelyik készen áll erre, De egyelőre nem beszélnek róla, mert csak akkor akarják hangosan kimondani, ha 100%-ig biztosak benne, hogy a németek "kiálnak" , és azt mondják: mi támogatjuk" - tette hozzá Kuleb.

Később tisztázta, hogy Lengyelországgal és Finnországgal együtt "már öt olyan ország van, amely készen áll a (tankok) átadására, de a Németországgal kapcsolatos kérdések megoldására vár".

Emlékeztetni kell arra, hogy Lengyelország korábban bejelentette, hogy kész átadni egy Leopard harckocsikból álló századot Ukrajnának a partnerekkel kötött koalíció keretében. Pénteken azonban a német kormány közölte, hogy még nem kapott hivatalos kérést Lengyelországtól egy Leopard harckocsi szállítására Ukrajnának.

Ugyanakkor a Bloomberg forrásai szerint a német szövetségi kormány a jövő héten bejelentheti, hogy döntést hozhat arról, hogy nyugati tankokat szállít Ukrajnának.




Kuleba: Célunk egy Leopard tankokból álló dandár összeállítása​


2023. január 13., péntek, 22:13


970ead2-2bb7ee6-kuleba-fb1.jpg

DMITRO KULEBA. FOTÓ A FACEBOOK-RÓL

Dmitro Kuleba külügyminiszter elmondta, hogy Ukrajna célja a Leopard tankokból álló dandár összeállítása.

Forrás: Kuleba a külügyminiszter által az Instagramon közzétett, Vadim Karpyak interjújában

"Célunk egy Leopárdokból álló harckocsi dandár összeállítása. Ez csak a kezdet. Miért egy Leopárd? Mert ez egy olyan harckocsi, amelyet Európában már évtizedek óta tömegesen gyártanak, és számos európai hadsereg rendelkezik vele.

Tehát egy kicsit itt is, meg ott is vehetsz belőle. Ezeknek a harckocsiknak különböző változatai vannak. De ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé, és a mi ambiciózus célunk az, hogy a tankkoalíció részeként egy dandárt állítsunk össze a kezdet kezdetén.

Részletek: Kuleba hozzátette, hogy a harckocsik szállításáról Németországtól várják a végső döntést.




"Megjelent az első videó az ukrán SHARK felderítő drón harci körülmények közötti használatáról a megszállt Donyeck feletti égbolton."


2022 októberében vált ismertté, hogy az ukrán "Ukrspetssystems" cég kifejlesztett egy új az EW támadásoknak is ellenálló , pilóta nélküli SHARK légirendszert , amely többek között képes korrigálni az amerikai HIMARS rakétatüzérségi rendszerek tűzvezetését.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Ne találgassatok a 60-70 tonnás tankokkal,mind lefekszik mint a fsz egyből, ahol a 40-50 tonnàsok,nem,az Oroszok nyilván otthon vannak azon a terepen,a saját tankjaikkal,ahogy az ukránok alá ilyen nehéz gépeket adnak,el fognak velük süllyedni,nyilván már tapasztalt harckocsizó már csak a temetőben van az ukránok között, a zöldfülűeknek meg fingjuk sincs hogy mit bírnak azok a vasak terepen,és mit nem.
A számított talajnyomás olyan, ebben az esetben,mint a számított napi kalória érték,nem mindegy,hogy egy 190 centis,120 kilós ember ,vagy ennek a 2/3-a,meg hogy szundizik naphosszat,vagy talicskázza a betont,stb.
Szart sem ér,ami számit az terepviszonyok ismerete,mármint a felázott sztyeppén való gyakorlás,sok sok óra gyakorlás,sok sok elakadás,és mentès ,kitapasztald a gép határait.
Ja,a 70 tonnás gépet kihúzni is jó móka,főleg ha durcás Oroszok lőnek 152-esekkel,esetleg krasznopollal.
A harci videóról mostmár ideje leakadni,kiképzett emberek hivatásszerűen gyilkoják egymást, az ilyen,mi is megpróbáltuk 80 éve,azt kaptuk,amit most a ukránok kapnak.
10 000-vel esnek el mindkét oldalon,ez ilyen.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93

Kuleba: már öt ország kész Leopard 2 harckocsit Ukrajnába szállítani – Németország döntésére várnak...​


2023. január 13., péntek, 22:19


Lengyelországon és Finnországon kívül további három ország nem nyilvános megállapodásban vállalta, hogy nyugati Leopard 2 harckocsikat ad át Ukrajnának, amennyiben Németország mint gyártó ország beleegyezik.

Az Európai Pravda szerint ezt Dmytro Kuleba külügyminiszter mondta Vadim Karpjak újságírónak adott interjújában.

Szerinte Ukrajna "objektíve fél lépésre van attól, hogy megoldja a tankok kérdését".

"A franciák az első, mondhatni, csapást mértek erre a falra egy könnyű kerekes harckocsival... A franciák jók, ők tették meg az első lépést. Aztán a lengyelek... A Leopárd ígéret azonban a második ilyen lépés.. Ez arra késztette a többi országot, amelyek eddig csendben suttogva mondták, hogy készek a Leopárdot adni nekünk, hogy előálljanak és azt mondják: mi is készen állunk erre" - mondta a miniszter.

A külügyminiszter példaként Finnországot hozta fel, ahol már közölték, hogy az orosz fenyegetésre való tekintettel készek Ukrajnának egy - kis - tankcsomagot biztosítani.

"És legalább három másik országról is tudok, amelyik készen áll erre, De egyelőre nem beszélnek róla, mert csak akkor akarják hangosan kimondani, ha 100%-ig biztosak benne, hogy a németek "kiálnak" , és azt mondják: mi támogatjuk" - tette hozzá Kuleb.

Később tisztázta, hogy Lengyelországgal és Finnországgal együtt "már öt olyan ország van, amely készen áll a (tankok) átadására, de a Németországgal kapcsolatos kérdések megoldására vár".

Emlékeztetni kell arra, hogy Lengyelország korábban bejelentette, hogy kész átadni egy Leopard harckocsikból álló századot Ukrajnának a partnerekkel kötött koalíció keretében. Pénteken azonban a német kormány közölte, hogy még nem kapott hivatalos kérést Lengyelországtól egy Leopard harckocsi szállítására Ukrajnának.

Ugyanakkor a Bloomberg forrásai szerint a német szövetségi kormány a jövő héten bejelentheti, hogy döntést hozhat arról, hogy nyugati tankokat szállít Ukrajnának.




Kuleba: Célunk egy Leopard tankokból álló dandár összeállítása​


2023. január 13., péntek, 22:13


970ead2-2bb7ee6-kuleba-fb1.jpg

DMITRO KULEBA. FOTÓ A FACEBOOK-RÓL

Dmitro Kuleba külügyminiszter elmondta, hogy Ukrajna célja a Leopard tankokból álló dandár összeállítása.

Forrás: Kuleba a külügyminiszter által az Instagramon közzétett, Vadim Karpyak interjújában

"Célunk egy Leopárdokból álló harckocsi dandár összeállítása. Ez csak a kezdet. Miért egy Leopárd? Mert ez egy olyan harckocsi, amelyet Európában már évtizedek óta tömegesen gyártanak, és számos európai hadsereg rendelkezik vele.

Tehát egy kicsit itt is, meg ott is vehetsz belőle. Ezeknek a harckocsiknak különböző változatai vannak. De ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé, és a mi ambiciózus célunk az, hogy a tankkoalíció részeként egy dandárt állítsunk össze a kezdet kezdetén.

Részletek: Kuleba hozzátette, hogy a harckocsik szállításáról Németországtól várják a végső döntést.




"Megjelent az első videó az ukrán SHARK felderítő drón harci körülmények közötti használatáról a megszállt Donyeck feletti égbolton."


2022 októberében vált ismertté, hogy az ukrán "Ukrspetssystems" cég kifejlesztett egy új az EW támadásoknak is ellenálló , pilóta nélküli SHARK légirendszert , amely többek között képes korrigálni az amerikai HIMARS rakétatüzérségi rendszerek tűzvezetését.
Túl későn túl kevés...az élőerőt meg bedaráltatták Szoledárnál...itt sem és Mariupolnál sem jött be a "Sztálingrád effektus" pedig itt is több a veszteség védekező oldalon mint a támadóén, nem is beszélve a nyersanyagok energia embertömeg források különbségéről és most már a morálról is.
Szóval én valahol megértem Kulabát a panzerekkel, hiszen kilőtték már alóluk a SZU technikát azután kb. az összes kelet-európai SZU technikát, és már csak nyugatról kaphatnak 10-15 vasat, de sajnos Ukrajnán már csak egy dolog segíthet...


...a piócásember!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 894
113
Lehet, hogy tévedek, de jelentős területcserére én már nem számítok.
nem hiszem hogy az oroszoknak lennének különösebb területi céljai
a területfoglalás inkább csak eszköz, a célhoz
mert a cél ukrajna mint veszélyforrás kiküszöbölése
az orosz kisebbség és a náculás meg inkább csak ürügy, nem túl szentimentális népek lakják a kremlt
a konfliktusbefagyasztás meg nem biztos hogy nem a legkisebb rossz a cél eléréséhez, hiszen ha elkezdenek telni az évek és fogyni az ukrajnába küldött eurómilliárdok csak idő kérdése hogy a nyugat belefáradjon
a kérdés persze az orosz gazdaság állapota, egyelőre moszkva és szentpétervár fényes, ahogy brüsszel is
lehet hamarosan ki kell állnia a putyónak a kamerák elé és tartania egy "butter oder kanonen?" beszédet..
de egyelőre a másik út is nyitva áll, hogy jövő héten - ahogy azt az ukrik jövendölik - bejelentik hogy az első turnus végzett a kiképzéssel, jöhet a következő háromszázezer tartalékos...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
A 3 lelőtt uki és az orosz katona estéről.
Az orosz hadvezetés változásáról.
Az elkövetkezendő ukrajnai események.
Összfogl.
A Bradleyről.
Wagnerősék uki ruhában a 17. harckocsizó dandárnál (brigád) tettek hívatlan látogatás.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 808
113
Én azt gondolom hogy bal fasz volt hogy bement. Érdekel Te hogy látod?
Ki is hívhatta volna őket, delátod, hogy a fegyvert sem adták át.
Belegondoltam mielott leirtam. Egyreszt azt irtam 5-10 meterre vannak cirka. 5 meterrol a Glockomal megszogellek mielott azt mondanad fapapucs, nemhogy egy karabelyal… Az elso videon 2 bajtarsa lathato tole jobbra, egy pedig balra, konkretan az aroktol masfel meterre all egy fa fedezekeben. Az eleg kozel, nem? De! Van fogalmad merre es milyen messze volt tole a tobbi legalabb 17? Nincs! Van fogalmad a tole balra levo embernek mi volt a pozicioja amikor felszolitotta az ukranokat a fa takarasabol? Nincs! Van fogalmad arrol, hogy mogotte balra vagy jobbra volt-e valaki aki biztositotta? Nincs! Neki tobb, mint valoszinu nagyon volt…
Nezd mar meg a beszurt kepen hol all a tole balra levo katona. Na aztan utana mond te es barki mas, hogy egyedul rambozott meg szaladgalt… ekkora f*szsagot gyerekek!

6078869af5e45402ba689687e07cab04.jpg

Nem szeretnelek megserteni, beled allni vagy hasonlok, de neha hivatasos letedre olyanokat irsz… tyuuuu! Lehet, hogy fejben es elmeletben igen jo katona vagy, de… fejben es elmletben en is kikurt jo pilota vagyok, eskuszom soha nem zuhantam le a Flightsimulatorral… Erti ugye?

Szerk. A masodik videon 20-ig szamoltam a bajtarsait… Tehat ezert a legalabb 17-es szam. Nem kitalaltam.
Nincs náluk pisztoly, de 10 méterről meg 5 ről is nem csak azt lövöd át akit le akarsz lőni hanem minimum még egy embert is aki a lövedék útjában van, gépkarabéllyal meg főleg.
Ha megnézed a felvételt, akkor a fa mellett támaszkodó csak azután került oda (de ha ott állt volna végig sem tudott volna semmit tenni, mert szemben állt a kamerással úgy, hogy köztük voltak az ukránok), hogy lelőtte a kamerás az ukránokat, így ő segíteni biztosan nem tudott volna. A másik katona meg kifelé biztosít emiatt háttal volt az egésznek.

De ha már nagyon okoskodunk, akkor kb ezt kellett volna csinálni (a tőlem megszokott ákombákommal) és akkor vaószínűleg nem 3 halott ukrán lett volna a vége, hanem 2 fogoly meg 1 halott.


N-vtearwelen.jpg


Ettől függetlenül, mint ahogy írtam ha már egyedül ment oda és nem voltak együttműködőek az ukránok, kihozta a helyzetből amit tudott és amúgy sem nagyon volt más választása, csak nem mondjuk azt, hogy ezt így kell tanítani.

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Orosz harckocsik, Iszkander-M rakéták és Uragan MLRS-k ukrán bunkereket és csapatokat támadnak
Azért az Iszkander hordozó járműve elég jól el boldogul a sárban.
Lassan már WC-re se tudnak menni
Az ukrán RT csapatok
APTOPIX_Ukraine_Tensions_22055353636586-3500x2333.jpeg

Ukraynanin-Hava-Savunma-Radarlari-Imha-Edildi.jpg

FMYuEmuXIAUcB1U.jpg:large

Orosz Kaszta-2E1 lokátor telepítése Donyeck-től nem messze
117240231_2710407452535327_7198384616087301510_o.jpg
 
K

Kopi2000

Guest
Drónról történő elderítést követően csapás az oroszokra...drónról, tüzérséggel...



Bónusz: az ukránok azt állítják, hogy még harcolnak Szoledárnál...

https://www.youtube.com/watch?v=lz23ZUwxC-A

https://www.youtube.com/watch?v=eUlwhalWc-4

Felteszek még egy térképet is a harcok állásáról....

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Jaaaj megint az a kib.szott videó! Nem voltunk ott VR 3D-ben és igy teljesen más mint videón látni!
Foglaljuk össze akkor abból, amit egyértelműen tudunk! Jó?

Lelőhették volna a társai is őket 1x (az a két tag már élő halott volt abban a helyzetben), de ő probált velük kontaktust teremteni

Lelőhette volna őket 2x , de nem tette megszólította őket majd felszólította a megadásra.

Lelőhette volna őket 3x, de nem tette helyette odament hozzájuk.

Lelőhette volna őket 4x, de nem tette, hanem próbált szót érteni velük.

Lelőhette volna őket 5x, de nem tette, hanem próbálta elvenni a fegyverüket

Lelőhette volna őket 6x, de nem tette, mert a félvakra koncentrált amelyik már megadta volna magát...amikor...

Az öreg tag annyira Darvin-díjas retardált (nem fanatizmus) volt, hogy az ezek után már jobban fájt a wagneresnek, mint neki, hogy lelőtték (már a néző volt úgy vele lassan, hogy:"Lődd már le te szerencsétlen b.szmeg"). Talán direkt nem is fejbe lőtte az öreget, mert félő lett volna, hogy azután még simán feláll mert nem ért volna "létfontosságú szervet" a lövedék.

Akkor?? És ezután ki a búvalb.szott f.szomat érdekel, hogy ki hány méterre meg hol és, hogy tökmagozott az aljnövényzetben???
Kinek lett volna ilyen helyzetben ekkora hidegvére és ilyen humánus így kockáztatni ennyi esélyt adni???