[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 905
113

Az ukrán külügyminisztérium sürgette a vadászgépek és tengeralattjárók Kijevbe szállítását​

Andrij Melnyk, Ukrajna külügyminiszter-helyettese és volt németországi nagykövete úgy véli, hogy a német tankok átadása után vadászgépeket és tengeralattjárókat is át kell adni Ukrajnának.
Ezt egy interjúban nyilatkozta.
Melnik úgy véli, hogy Németország Tornado vagy Eurofighter vadászgépekkel segíthetné az ukrán fegyveres erőket.
Melnik sürgette Boris Pistorius német védelmi minisztert, hogy mutasson „határozottságot”.
„Hadihajókra van szükségünk, hogy meg tudjuk védeni a partot, nagyon hosszú partunk van. Tengeralattjárókra is szükségünk van, hogy megakadályozzuk egy újabb tengeri támadás veszélyét a Fekete-tengeren” – mondta.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674654112

Oroszország nagy offenzívára készül - Ukrajna katonai hírszerzése (VIDEO)​

Oroszország nagy offenzívára készül, a tavasz és a nyár eleje döntő lesz az ukrajnai háborúban. Ilyen adatokat az ukrán fegyveres erők katonai hírszerzése szolgáltat.
A különleges szolgálat képviselője, Vadim Skibitsky az egyik ukrán tévécsatorna adásában válaszolt arra a kérdésre, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy 2023-ban véget ér a háború.
„Még nem nézhetünk ilyen messzire, át kell mennünk az első szakaszon – tavasszal és kora nyáron.
Látjuk, mire vezet ez a háború: megváltozott az orosz katonai vezetés, véget ért a mozgósítás első szakasza, az orosz hadsereg átcsoportosul.
Értékelésünk egyszerű: az RF Fegyveres Erők fő tevékenysége Donyeck és Luhanszk irányban fog működni.
Szkibitszkij szerint most "az orosz csapatok erőteljes átcsoportosítása folyik minden irányban a frontvonalon".
Источник: https://rusvesna.su/news/1674655480

Az orosz hadsereg nagyszabású offenzívára készül, a Nyugat több száz páncélozott járművet szállít Kijevbe, köztük 31 Abramsot is – mondta a Fehér Ház​

Az Egyesült Államok a következő hetekben az orosz offenzív hadműveletek növekedésére számít Ukrajnában.
A kollektív Nyugat több száz páncélozott járművet szállít Ukrajnába a következő hetekben, köztük harckocsikat is; a felszerelések személyzete már felkészült.
Az államok átadnak 8 javító és helyreállító M88 páncélozott járművet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674666588
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113



Csak Berlin. És nem orosz hackertámadás, hanem sztrájk.



Valószínűleg semmi. Pontosan tudják, hogy nem valós háborús helyzetről beszélt és időnként ők is unják már a szándékos félreértelmezést.



Nem fog a nyugat úgy ugrálni, ahogy az oroszok fütyülnek.
Ezekből az "okfejtésekből"kimarad ha ebbe belekezdenek az Oroszok az Orosz nagyvárosok is szép "sorban" "elhamvadnak" az ott élőkkel együtt.Ha jól emlékszem amikor felvetették hogy alkalmazhatnak taktikai atomot Ukrajnában a NATO válasz az volt hogy igaz hagyományos erőkkel megsemmisitő csapást mérnek az Ukrajnában állomásozó orosz erőkre.Véleményem szerint ennyit nem ér meg az Oroszoknak se hogy megkockáztassák ha elkezdenek egy atom adok-kapok-ba hogy akár csak egy Orosz nagyváros vagy akár Moszkva elhamvadjon.
Nem, csak nem akarnak több milliárd dolláros kárt Európa legjobb termőföldjében.



Van nekik, de az eddigi képek alapján még nem használják.
Szovjet időkben és később is azok APFSDS 125 mm lőszrek amivel szemből van esély nagyobb távolságból átlőni egy nyugati nehéz mbt-t. Du lőszerek.De fordítva is egy Orosz T72B vagy magasabb verziót korszerűsített T80.T90-est nagyrészt Du-val lehet átlőni szemből legalább is nagy mennyiségben ami alkalmas erre ez van nyugaton is.Harckocsi vs harckocsi "ütközet"elég ritka Ukrajnában vagy legább is nem nagyon van róla drón vagy egyébb felvétel.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Orosz konvoj Ugledar irányába


Ugledari kaprok sütése folyamatban


FnVnBT2WYBQVLNZ
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Különféle eszmefuttatásokat olvasgatva különbözö fórumokon,ezt is beleértve,mindig azt a következtetést vonom le,hogy nagyon szeret bennünket az isten,mert sikerült 1100 évet kihuznunk Kárpátiában.De az ö türelme is véges,el fogja engedni a kezünket,remélhetöleg még ebben az évtizedben,mert halmozottan csekély képességü emberek tömegeivel nem lehet elöre lépni,de még csak helyben toporogni sem.
Ne aggódj, van még 10.000 évünk (x10 a 100-ikon) ebben a Kárpáthazában!!! :D
 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
97
324
53
Adj hatalmat a nőknek és mindent elbasznak. Mint ez is. De legalább az ego az egekben. Hihetetlen meggondolatlan amit mondott. Felfogta egyáltalán???
NEM!!! Igazad van. Többen ezt mondjuk, írjuk hónapok óta, hogy itt nyugat(Nato)-orosz háború van. Ehhez nem kell "orosz" fannak lenni. Józan paraszti ész kell/ene csak. Többször volt már a demokrácia hőseitől freundi elszólás, igazmondás (lásd Merkel asszony -már amikor aláírtuk, tudtuk, hogy nem tarjuk be az egyezményt az oroszokkal-). Ezt hallottuk most is ettől a .. libától. Az a baj, hogy mi is égni fogunk, nem csak a sok hozzá hasonló libsi. Gratula a sok okos nyugati szavazónak.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ezek a történésznek álcázott Timothyk márcsak ilyenek, a másik is őrült, a Garton Ash nevű féreg.

Orosz részről most kéne ultimátumot adni a németeknek - hadüzenetként értékelik, amennyiben átlépik az ukrán határt ezek az eszközök, és a SZU jogutódjaként benyújtani az igényt a párizsi békeszerződésben foglaltak visszaállítására, azaz kelet-németország orosz megszállására.

Babishoz hasonlóan nekünk is ki kell jelentenünk, hogy semmilyen esetben sem fogunk az 5. cikkely alapján Oroszországgal hadba szállni.


Én azt gondolom, hogy az USA most már szándékosan ki akar provokálni egy orosz nukleáris támadást, akár korlátozottat is, hogy mutogathasson, hogy ez egy veszélyes rezsim (válaszcsapás nyilván nem lesz), és azokat, akik eddig tartózkodta, vagy Oroszország gonosz, Oroszország gyenge, úgyse meri, úgyse meri, úgyse meri mantra, aztán PUKK. Húúú bazdmeg, ez merte. Utána meg kb ez lesz :D

Sztálin meg ukrán....
:D
Megint a takaró alatt netezel a diliházban?
:)
A Pentagon hatszorosára növeli a tüzérségi gyártást Ukrajna számára..

WASHINGTON - A P

A hadsereg jelentése szerint az erőfeszítés, amely gyárak bővítésével és új gyártók bevonásával jár, része az amerikai védelmi ipari bázis "közel 40 éve legagresszívabb modernizációs erőfeszítéseinek".

A tüzérségi gyártásba történő új beruházás részben a valóságnak tett engedmény: Míg a Pentagon arra összpontosít, hogy a háborúkat a drágább precíziós irányítású fegyverek kis darabszámával vívja, addig Ukrajna nagyrészt irányítatlan lövedékeket kilövő ágyúkra támaszkodik.

Mielőtt Oroszország február 24-én megszállta Ukrajnát, az amerikai hadsereg havi 14 400 nem irányított lövedék előállítása elegendő volt az amerikai hadsereg hadviselési módjához. A kijevi fegyveres erők ellátásának szükségessége azonban arra késztette a Pentagon vezetőit, hogy szeptemberben megháromszorozzák, majd januárban ismét megduplázzák a termelési célokat, hogy végül havi 90 000 vagy még több lövedéket tudjanak gyártani.
Az irányítatlan tüzérségi lövedékek váltak a 11 hónapja tartó konfliktus sarokkövévé, az ukrán és az orosz csapatok naponta több ezer tüzérségi lőszert lőnek ki egymásra a több mint 600 mérföld hosszú frontvonalon. Valószínűleg ezek a fegyverek felelősek a háborús veszteségek legnagyobb százalékáért, amelyet amerikai tisztviselők mindkét oldalon több mint 100 000-re becsültek.

A hadseregnek a tüzérségi gyártás bővítésére vonatkozó döntése az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy az Egyesült Államok azt tervezi, hogy támogatja Ukrajnát, függetlenül attól, hogy meddig tart a háború.

Az Egyesült Államok által Ukrajnának küldött lőszerek között nem csak a 155 milliméteres lövedékek szerepelnek a tüzérségi lövegekhez, hanem a HIMARS rakétavetőkhöz való irányított rakéták, több ezer légvédelmi és páncéltörő rakéta és több mint 100 millió lőszer a kézifegyverekhez.

A jelenleg gyártásban lévő tüzérségi lőszerek - lényegében robbanóanyaggal töltött nagyméretű acéllövedékeket - nem lehet olyan gyorsan gyártani, mint sok fogyasztási cikket. Bár a gyártás módja lassan változik az egyre növekvő automatizálás és az újabb technológiák révén, a folyamat lényege - az acél vágása, melegítése, kovácsolása és formába hajlítása - nagyrészt változatlan marad.




"Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivője elmondta, hogy az USA már döntött az Ukrajnába szállítandó repülőgépek típusáról, valamint a pilótaképzés feltételeiről."




12 ország megállapodott arról, hogy körülbelül 100 Leopard 2-t szállít át Ukrajnának Ramsteinnél - média...​



2023. január 24., kedd, 17:51



Az Ukrán Védelmi Kapcsolattartó Csoport (Ramstein formátum) múlt heti ülésén tizenkét ország állapodott meg arról, hogy körülbelül 100 Leopard 2 harckocsit szállít Ukrajnának, ha a német kormány beleegyezik az újraexportba.

Ezt egy magas rangú ukrán tisztviselő az ABC Newsnak adott interjújában jelentette be – írja az European Truth .

A forrás szerint Lengyelország és Finnország mellett, amelyek nyilvánosan megállapodtak Leopard 2-je egy részének átadásáról, Spanyolország, Hollandia és Dánia is kész tankokat biztosítani. Ahhoz azonban, hogy a "tankkoalíció létrejöjjön , Németország hozzáj

Az ABC News ukrán forrása kifejtette, hogy Ukrajnában kifogy a lőszerből a szovjet kori harckocsikhoz, és nem tud új lőszert gyártani, "ezért arra kényszerültünk, hogy alternatív útvonalat találjunk".




Oroszországnak egyre nehezebb a saját hadserege számára tankokat helyreállítani...​


2023. január 24


Oroszországnak egyre nehezebb a régi szovjet készletekből tankokat helyreállítani az alkatrészek és felszerelések hiánya miatt.


Ezt az egyik blogger vette észre , az orosz média beszámolóját elemezve.

A csaknem egy évig tartó harcok során a páncélozott járművek nagy veszteségei jelentősen csökkentették az orosz harckocsiflottát. Ez arra kényszerítette a megszállókat, hogy kezdjék meg a szovjet páncélozott járműállomány aktív dekonzerválását és korszerűsítését.

A gyártólétesítmények korlátozott kapacitása és a szankciók miatt azonban Oroszország nem tudja gyorsan modernizálni tankjait. Ezért a közelmúltban megjelentek felvételek a szovjet T-80 és T-72 harckocsik ersatz (pótlás) modernizálásának megjelenéséről a fronton .

FnLEsM1XwBk3Ynj.jpg
Orosz T-80-as harckocsi Luhanszk régióban, 2023. január.

Például az orosz T-80BVM harckocsi háború utáni változata jelent meg az orosz propagandisták videóján. Az új francia-fehérorosz „Sosna-U” lövész irányzéka helyett ennél a modellnél a harckocsi egy régi szovjet 1G42-es távolságmérő irányzékot kapott.

Az 1G42 a múlt század 80-as éveiben gyártott szovjet T-80BV alapváltozatának szabványos lövész irányzéka.

A "Sosna-U" irányzékban lévő hőkamera optika hiányának kompenzálására az oroszok lecserélték a régi TPN-3-49 éjszakai irányzékot egy 1PN-96MT-02 irányzékra, amelyet a karakterisztikáról lehet felismerni. képkijelző képernyő a lövész számára.

FnLFpTQXwAk4-22.jpg
1PN-96MT-02 irányzó képernyő egy orosz T-80 harckocsin, 2023. január.

Az 1PN-96MT-02 irányzékot az elavult T-62 harckocsik korszerűsítésére hozták létre, amelyeket exportra előkészítettek és Szíriába szállítottak. Tartalmaz egy hőképes csatornát és egy távolságmérőt.

Az irányzékot Oroszországban szerelik össze. A gyártók szerint rosszabb mutatókkal rendelkezik a célpontok észlelésének és azonosításának tartományára rossz látási viszonyok között (éjszaka), mint a Thales cég ugyanazon francia hőkamerái.

A „Sosna-U” helyett ezeknek az irányzékoknak a felszerelését vették észre az egyik T-72B harckocsin is, amelyek az UralVagonZavod páncélozott harckocsigyárban nagyjavításon és korszerűsítésen estek át.

FnLHs5PXwAESnyM-1.jpg
T-72B az UralVagonZavod páncélozott harckocsigyár modernizálása során, 2023. január.

A harcjárműre a "Kontakt-5" dinamikus védelem hiányos készletét szerelték fel, a "Kontakt-1" dinamikus védelem régi elemeivel keverve. És ugyanazt az irányzékot adják hozzá: 1PN-96MT-02.

Jelenleg ismeretes, hogy a francia Thales cég szállított Oroszországnak Catherine FC hőképező mátrixokat, amelyeket az Essa, Plisa és Sosna-U célzórendszerekben használtak a legújabb orosz páncélozott járművekhez.

A gyártási válság és az ersatz-korszerűsített berendezések megjelenéséig való leépülés az importált alkatrészek eltűnése után kezdődött. Oroszország Ukrajna területén történő teljes körű inváziójának kezdetével a nyugati országok elkezdték elfedni a katonai áruk szállításának árnyékprogramjait a szankciók megkerülésére.


Milyen érdekes? Hónapokkal ezelőtt írtam, hogy nehéz üzemeltetni az orosznak a gyorsan fogyó, elhasználtak harckocsi flottát.
Megindult a régi harckocsik "szükség szerinti" javítása, kendácsolása.
A régi, használt eszközök bépítése csökkenti a hatékonyságot és az üzembiztosságot.

Ez a menniségű harckocsi szvsz max időt ad. Nem is ez a kérdés.
Ha hagyják az oroszok most szó nélkül, akkor a következő lépés mi lesz?
Ezért is nem hagyhatják. Eddig nem látott kemény válasz kell.
Bele vannak kényszerítve.


Ez üzenet:
  • Annyit nem adnak, hogy Putyin megalázó vereséget szenvedjen.
  • Annyit viszont mindig adnak, hogy NE TUDJA ELÉRNI CÉLJÁT.

A következő garnitúra HIMARS, JAVELIN, Paladin, Bradley, Abrams is készül, ha ezek elfogynak.
Megy a darálás.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
Adj hatalmat a nőknek és mindent elbasznak. Mint ez is. De legalább az ego az egekben. Hihetetlen meggondolatlan amit mondott. Felfogta egyáltalán???
1.
Ha szerintetek egy vezető hatalom (gazdasági, vagy katonai) külügyminisztere kijelenti, hogy háborúban állunk xy országgal, akkor az de facto hadüzenetnek minősül-e? Értékelheti-e a másik fél annak? Szerintem minden további nélkül.
Amit tegnap írtam, az ma duplán érvényes - valaki válaszul írta, hogy az oroszok mindent érdemi válasz nélkül hagytak: NS robbantás, szankciók, Engels AB támadása, Kercs híd, Moszkva cikáló, és most már ez is. Ez a hülyét febátorítja, és majd meglepődik, amikor az összes elmaradt reakció egyszerre szakad a nyakába. Mert minden akciót reakció követ.
Baerbock esetében most mindenkinek jusson eszébe a pár hónappal ezelőtti beszólása, hogy nem érdekli, mit mondanak a választók - minek? megvárja, amíg a gazdái megfelelően kondícionálják a választóit. Nem Baerbock fogja a választói akaratot követni, hanem a választók a megrendelő, a gazda akaratát. Jó, rá kell dolgozni kicsit, majd várunk. És akkor a RAND Corp. elemzése ismét előjön, amiben Baerbock nevesítve van, mint amerikai eszköz németország és európa tönkretételében.

2.
Mai HVG cikk alatti kommentek. Okoska panaszkodik, hogy az az amúgy ukrán párti anyja szörnyűlködik, hogy az ukránok hogy fogodossák össze a mobilizáltakat, és direkt a kisebbségeket küldik, de ugye ez nem igaz? Nem hát, orosz propaganda csak, az oroszoknál van ez, hullanak mint a legyek, és ők küldik a kisebbségeket, az orosz azzal vádol, amit ő maga csinál, az ukránok hősök, morál magas, védik a hazájukat, szlavaukraini. "Akkor jó, tudtam én, hogy nem igaz". Ergo egyik se látta a videókat, mert vigyáznak, nehogy megzavarja a hitrendszerüket, de 3-4 másik hülye pikpak meggyőzi, hogy ne a szemednek higyj, hanem nekünk.

Tehát ez se igaz, trükkfelvétel, vagy ukránnak álcázott orosz békaemberek partravetődve

3. Nova Kahovkánál próbáltak partraszálni az ukránok, azonnal kilőttek az 5ből 3 csónakot, páran tudtak visszaevickéni ukrán oldalra. HVG-n ez - micsoda sikeres bátor akció, nyelvet mentek fogni, sikerült, sőt az is lehet, valami komolyabbért mentek, "adathordozók".

4. Meszikével miért vitatkozik még bárki is? Van az ukrán oldalon olyan holdkóros, aki legalább kerek érv- és hitrendszerrel rendelkezik, még ha az hibás is, és lehet érdemben reagálni a mondandójára, de meszike nem ilyen.

5. Biden bevalotta
Ukrajna brutális agressziót követ el


6. Napi putyin
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618229580032258049
A fenti videón látható módon mobilizált, magas morállal és harcértékkel rendelkező ukrán katonák mögé nácikból álló (azov, kraken stb) osztagokat állítanak. Ugye Zselé tegnap írt alá egy rendeletet arról, hogy aki menekülne, vagy nem hajlandó fegyvert fogni, annak szevasz...

Az amerikaiak ma is megszállóként vannak jelen Németországban, de Európa vissza fogja szerezni szuverenitását. Oroszok mennek felszabdítani? :D
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/161822618631185203
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618225897223639040

Putyin helyében én írásban is bejelenteném az igényt a párizsi békeszerződésnek megfelelő orosz megszállási övezet visszaállítására, és kérném Baerbock kiadatását 24 órán belül.

@patriot
Nem fogunk, csak ha totális atomháború lesz, de az nem lesz.
Szerintem Viktor most okos volt, és belement abba, amibe Horthy nem 41-ben - oroszok megmondták, hogy ha kimaradunk, akkor az elszámoltatásnál, osztozkodásnál figyelembe veszik az érdekeinket. Ez a konfliktus csak az oroszok győzelmével érhet véget, mert a másik alternatíva a teljes pusztulás. Már elmondták, hogy náluk is az izraeli Sámson opcióhoz hasonló doktrína van érvényben - oroszország nélküli világra nincs szükség.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Majd hiszem ha látom, meg kérdés, hogy milyen gyorsan, de állítólag:
A hollandoknak nincs egy szem Leojuk sem régóta kipucoltak a készletet, a Spanyol olyan hogy ingyen sem kellett sok mindenkinek max alkatrésznek lesz jó.... de komolyan valaki még ezt elhiszi hogy ez bármit változtatni fog?? Mire ez odaer és lesz rá személyzet újra tél lesz, az oroszok meg ki tudja hol lesznek, 1000km a frontszakasz és 90db Leopardtól várja mindenki a csodát aminek a végén lesz 45db ami bevethetö?? Itt mindenki hülye?? :) közben qrva nagy a csend az orosz több 100k mozgósítót is lassan alakzatban áll,ukrán infrastruktúra gyakorlatilag nincs a zombiallam több vezetője gyanús körülmények között hal vagy mond le tűnik el.... itt valakik nagyon nem akarják ezt befejezni. Itt egy józan vezető van és az remélhetőleg Putyin, és aki hisz istenben imádkozzon sűrűn hogy ne kerüljenek az ukránok győzelmi helyzetbe, mert az oroszok innen nem mennek sehova, és ezt bármi áron is betartják! Egyszer már szóltak senki nem hitt nekik. Talán majd fognak előtte még 1x szólni, reméljük akkor többen fognak figyelni...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 966
113
1.
Ha szerintetek egy vezető hatalom (gazdasági, vagy katonai) külügyminisztere kijelenti, hogy háborúban állunk xy országgal, akkor az de facto hadüzenetnek minősül-e? Értékelheti-e a másik fél annak? Szerintem minden további nélkül.
Amit tegnap írtam, az ma duplán érvényes - valaki válaszul írta, hogy az oroszok mindent érdemi válasz nélkül hagytak: NS robbantás, szankciók, Engels AB támadása, Kercs híd, Moszkva cikáló, és most már ez is. Ez a hülyét febátorítja, és majd meglepődik, amikor az összes elmaradt reakció egyszerre szakad a nyakába. Mert minden akciót reakció követ.
Baerbock esetében most mindenkinek jusson eszébe a pár hónappal ezelőtti beszólása, hogy nem érdekli, mit mondanak a választók - minek? megvárja, amíg a gazdái megfelelően kondícionálják a választóit. Nem Baerbock fogja a választói akaratot követni, hanem a választók a megrendelő, a gazda akaratát. Jó, rá kell dolgozni kicsit, majd várunk. És akkor a RAND Corp. elemzése ismét előjön, amiben Baerbock nevesítve van, mint amerikai eszköz németország és európa tönkretételében.

2.
Mai HVG cikk alatti kommentek. Okoska panaszkodik, hogy az az amúgy ukrán párti anyja szörnyűlködik, hogy az ukránok hogy fogodossák össze a mobilizáltakat, és direkt a kisebbségeket küldik, de ugye ez nem igaz? Nem hát, orosz propaganda csak, az oroszoknál van ez, hullanak mint a legyek, és ők küldik a kisebbségeket, az orosz azzal vádol, amit ő maga csinál, az ukránok hősök, morál magas, védik a hazájukat, szlavaukraini. "Akkor jó, tudtam én, hogy nem igaz". Ergo egyik se látta a videókat, mert vigyáznak, nehogy megzavarja a hitrendszerüket, de 3-4 másik hülye pikpak meggyőzi, hogy ne a szemednek higyj, hanem nekünk.

Tehát ez se igaz, trükkfelvétel, vagy ukránnak álcázott orosz békaemberek partravetődve

3. Nova Kahovkánál próbáltak partraszálni az ukránok, azonnal kilőttek az 5ből 3 csónakot, páran tudtak visszaevickéni ukrán oldalra. HVG-n ez - micsoda sikeres bátor akció, nyelvet mentek fogni, sikerült, sőt az is lehet, valami komolyabbért mentek, "adathordozók".

4. Meszikével miért vitatkozik még bárki is? Van az ukrán oldalon olyan holdkóros, aki legalább kerek érv- és hitrendszerrel rendelkezik, még ha az hibás is, és lehet érdemben reagálni a mondandójára, de meszike nem ilyen.

5. Biden bevalotta
Ukrajna brutális agressziót követ el


6. Napi putyin
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618229580032258049
A fenti videón látható módon mobilizált, magas morállal és harcértékkel rendelkező ukrán katonák mögé nácikból álló (azov, kraken stb) osztagokat állítanak. Ugye Zselé tegnap írt alá egy rendeletet arról, hogy aki menekülne, vagy nem hajlandó fegyvert fogni, annak szevasz...

Az amerikaiak ma is megszállóként vannak jelen Németországban, de Európa vissza fogja szerezni szuverenitását. Oroszok mennek felszabdítani? :D
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/161822618631185203
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618225897223639040

Putyin helyében én írásban is bejelenteném az igényt a párizsi békeszerződésnek megfelelő orosz megszállási övezet visszaállítására, és kérném Baerbock kiadatását 24 órán belül.

@patriot
Nem fogunk, csak ha totális atomháború lesz, de az nem lesz.
Szerintem Viktor most okos volt, és belement abba, amibe Horthy nem 41-ben - oroszok megmondták, hogy ha kimaradunk, akkor az elszámoltatásnál, osztozkodásnál figyelembe veszik az érdekeinket. Ez a konfliktus csak az oroszok győzelmével érhet véget, mert a másik alternatíva a teljes pusztulás. Már elmondták, hogy náluk is az izraeli Sámson opcióhoz hasonló doktrína van érvényben - oroszország nélküli világra nincs szükség.
Ha elfogynak majd az ukranok akkor minket EU lakosokat fognak ugyanigy osszefogdostatni es a frontra kuldeni a Baerbockok, Ursulak, Verhofstadttok.
Mar rebesgetik a mozgositast, megy az erzekenyites. Nyilvan elobb a keleti utermenschek indulnak, ehhez keszsegesen kozremukodik a cseh, szlovak, lengyel, balti harom.
Van erről szó, keresik a politikai partnereket, szondaznak, Babis sem veletlenul szolalt meg. A mi es torokok kidobasa a Natobol sem veletlen bujt elő. A törökök nem fogjak a svedeket beengedni, ez nem tetszik a szalakat mozgatoknak, mi az hogy egy untermensch török ellenkezik?

Faxa a moral az ukranoknal, nem akarnak harcolni a drogos szineszert, meg a Gucci manias hitveseert.

Valami szokasos ukran nemisnaci takonypoc.

A 128-as ukran dandarral megint felmostak a padlot. Kb mar ötödször.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 815
20 976
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Az orosz követtség átad egy hivatalos dokumentumot, hogy Németország hadba szeretne lépni egy nukleáris nagyhatalom ellen és minden német nagyváros legitim célpontja a hiperszónikus rakéták atomtölteteinek természetesen a (pult alatt) még folyamatban lévő összes energiahordozó és nyersanyagkereskedelmet megszüntetni, BRICS (Kínai) bojkott a német termékekre (autóipar) stb. stb. ...és írja alá a német kancellár tájékoztatják a NATO-t és az europai országokat is, hogy hivatalosan is vállalja ennek a következményeit (ezt megoldani, hogy a német közvélemény is megtudja) ...VAAAGY, ha esetleg ezt mégsem írnák alá, akkor az a retardált, szerencsétlen, hülye, ostoba, darwin-díjas, 1 bites, növények szellemi szintjén álló, szivárványos dzsenderszakadt p.csa kövesse az elődeit és mondjon le a f.szba, hajtsák el búvalb.szott k.rvaanyukájába!

Lehet felhivnák utána páran a nőt (pl. Máhron):

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 905
113

A dodonai jóslat ehhez képest világos!​


Scholz előrejelzést adott az ukrajnai konfliktus befejezésének időpontjáról​

Scholz kitért a közvetlen válasz elől arra a kérdésre, hogy nyernie kell-e Ukrajnának. Erre a kancellár azt mondta, hogy "nem szabad veszítenie". Arra a tisztázó kérdésre, hogy ebben az esetben az Orosz Föderációnak veszítenie kell-e, Scholz azt válaszolta, hogy "Oroszországnak nem szabad elérnie céljait".
Источник: https://rusvesna.su/news/1674676800

Az orosz hadsereg áttörte az ellenség védelmét Vugledarban, a tengerészgyalogosok megrohamozzák a várost (VIDEO)​

Az orosz hadsereg áttörte az ellenséges védelmet Ugledarnál, a tengerészgyalogosok városi területeken harcolnak.
„A dácsákat (Ugledar keleti külvárosát) teljesen a tengerészgyalogságaink irányítják, a DShB kiűzte az ellenséget, megtisztította az erődöket, elvágta az autópályát” – írja a voin_dv.
„Érdemes megjegyezni, hogy rendszeresen érkezik a segítség, a 155-ös tüzérsége a várakozásoknak megfelelően elnyomja az ellenséget, a dandárparancsnokság mindent megtesz a harcosaink életének megmentése és a feladat teljesítése érdekében” – mondta a harcos. hívójel bazalt.
A rohamműveleteket a hadsereg és a hadműveleti-taktikai repülés is támogatja.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674668673

Putyin katonai vezetőkkel megvitatja a válaszlépést arra, hogy a Nyugat tankokat küld Ukrajnába – Orosz média
Reméljük, hogy valami komoly dologról van szó.⚡️
Robbanások Harkiv, Dnyipropetrovszk és Zaporozsje régiókban. A „muskátlik” elrepültek.