[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Mit nem írnak a németek :eek:


Áh, lehetetlen, szerintem orosz hackerek írtak a Die Weltre!
Február 24 óta nyerésben vannak az ukránok, szerintem mindjárt vége. Putler meg mehet Bucsába aláírni a kapitulációt (egy ukrán hőshonvédőcsaládapák csontjaiból felállított asztalon) és egyben a nyilatkozatot, amellyel megszűnik az OF, és a húsosabb falatokat szétosztják mindenki megkapja az őt megillető részt. Az oroszok, mint megszálló ork horda (közismerten Hohólia félkegyelmű rabszolgái voltak, ősidők óta) mehetnek Norilszkba, az őshazájukba.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 271
93
Mindeközben Magyarországon gyűjtenek egy ukrán alakulatnak:
"
...
101. önálló területvédelmi dandár 68. "Kárpátok Sárkányai" önálló területvédelmi zászlóaljának gyűjtik, ahol Fegyir Sándor is szolgál
...
"
Állítólag 20M gyűlt össze november óta. Részletek, képek egy makettes honlap megfelelő topicjában (direkt linket nem jelenít meg a böngésző meg boomer is vagyok ehhez, reklámozni nem akarom, aki akarja könnyen megtalálja).

Furcsa dolog ez, egy magyarellenes rezsim katonáit támogatni, ahová magyarokat is soroztak. A meleg ruhát megértem, az aggregátorok kérdőjelesek, a drónok viszont... Reális kockázat, hogy a konfliktus befagy, és a csődben lévő ország megtalálja a No.2. ellenségét akit politikusai hibáztathatnak a helyzetükért - minket. Akkor ezt ellenünk fogják használni? Vagy pont mi magyarok támogatunk egy kisebbségeket lövöldöző katonai szervezet egyik egységét? Abszurd, de a csomagban vannak magyar zászlók is - meghallgatnám a szervezőt mit gondol, hogyan lesznek ezek felhasználva, mikor épp leszedegetik az ukránok mindenhonnan?! Közismert atlantista szemléletű újságíró egyébként, nyilván ami nem illik a "fehér király legendájába" az csak orosz propi lehet.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
340
2 257
93
A lengyelek szerint meg mégsem olyan gyengék az oroszok...

Lengyel miniszterelnök: Oroszország ismét megtámadhatja Kijevet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem adja fel, így újabb Kijev elleni támadásra lehet számítani tőle.

– idézi az Unian a lengyel miniszterelnököt.

A lengyel kormányfő hangsúlyozta: Oroszország 200-500 ezer embert mozgósított, rengeteg lőszerrel, sok fegyverrel és pénzforrással rendelkezik. Morawiecki szerint a rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lehetnek Ukrajna 2-3 irányból történő megtámadására.
Hát ja..ha Bahmut elesik már csak egy védelmi vonal marad.Abba mindent beletolnak az ukránok amilyük még van.Akkor jöhet Belorussziából a teljes bekerités...mint a fotelből látom
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
147
870
93
De legalább Shell jól járt a szankciózgatással
Az EXXON meg 59 mrd USDt csinált 2022ben.
Megvan? Óránként 7 millió USD profit!

ON: Nagyon fura nekem, hogy most hirtelen minden nyugati megírja, hogy valójában az ukriknak vége.
1. Vagy tényleg és tréningezik a népet
2. Vagy csak nyomásgyakorlás, hogy a technikát mindenki kérdés nélkül küldje (az elmúlt 1 évben többször is temették már őket mégsem lett vége ráadásul mindenki 3 éves háborúra készül)
3. csak nem akarják odaadni a tankokat

1 hónap múlva kiderül mi van mögötte.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ejnye, bejnye csak nem? A szankciók működnek...

Így csinál hülyét Oroszország a brüsszeli szankciókból​


Nahát, ezt papolom lassan 10 hónapja. Dehát az angol tudósok mást mondtak.

"EZEK TÖBBSÉGE AZ OROSZ ÁLLAMI VÁLLALATOK FEDŐCÉGE LEHET."
"Omán és az Egyesült Arab Emírségek 2022 első tíz hónapjában több orosz olajat importált, mint az előző három évben összesen. kevertek kevertek és továbbértékesítettek Európába. Malajzia pedig kétszer annyi nyersolajat exportál Kínába, mint amennyit termelni tud. "
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Áh, lehetetlen, szerintem orosz hackerek írtak a Die Weltre!
Február 24 óta nyerésben vannak az ukránok, szerintem mindjárt vége. Putler meg mehet Bucsába aláírni a kapitulációt (egy ukrán hőshonvédőcsaládapák csontjaiból felállított asztalon) és egyben a nyilatkozatot, amellyel megszűnik az OF, és a húsosabb falatokat szétosztják mindenki megkapja az őt megillető részt. Az oroszok, mint megszálló ork horda (közismerten Hohólia félkegyelmű rabszolgái voltak, ősidők óta) mehetnek Norilszkba, az őshazájukba.
Lemaradtam valamiről?

Bocsi de a Telex, 168 óra, HVG triumvirátusból tájékozódok….

Nem az ukrik ostromolják Moszkvát?
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 175
4 982
113
Ez teljesen jogos, ezt túltolják sokan, olyan sár nincs, a talajnyomás számít, egyértelműen, ott olyan hatalmas különbségek márpedig nincsenek.

Viszont azért azt se hallgassuk el, hogy olyan közút, híd viszont bőven van, ami 44-45 tonnára van méretezve arrafelé, és a 65-öt nem biztos hogy elbírja! Itt már lehetnek bajok, extra kerülőkkel kell majd nekik szó szerint útvonalat tervezni, de még erre is azt mondom, messze nem ez a legnagyobb probléma, hanem a sokféle technika hatalmas logisztikai lábnyoma, a képzett kezelők hiánya.

A legnagyobb baj meg az, hogy egyáltalán mennek, és ezzel is tovább erőltetik nyugaton a háborús pszichózist, az oroszok propagandájának meg adják a muníciót ahhoz, hogy ők is tovább tüzeljék a saját hátországot, lám - lám, kibaszott német nagymacskák + a hidegháborús amerikai ellenségeink már itt vannak a SZOKOTT helyen ellenünk, s Oo. anyácska életére tör!

Kurvára nem jó ez, itt már nem áll meg a humanitárius és anyagi segítség, + védekező fegyverek duma!
Szerintem a legnagyobb gondot a ponton hidak fogják jelenteni. Az orosz hadihidak 50 tonna környékére vannak tervezve, nem hiszem hogy a közel 70 tonnás harckocsikat elbírják.
Márpedig kisebb nagyobb folyó van bőven, közúti illetve vasúti hidak nagyrésze romokban, a vízalatti átkelésnél bonyolultabb dolog pedig kevés van.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 034
113
meg vegyétek figyelembe a db számot is. ha teszem azt van 400 bm21 és van 20 himars akkor a bm21 ből nagyobb lessz a vesztesége.
ha van 15 egyéb tartack és 150 m777 akkor nagy valószínűséggel az m777 több veszteséget fog szenvedni.
Sajnos a Himars szerencséje hogy qva gyorsan odébb tudnak állni. ezért is van a 3-4 lövés és tünés taktika.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 950
82 745
113
Ez egy márciusi kommentem:
Jaj ... "− mondja a sorozatszínész"


... ez már a vég ...

Komoly harcértékűnek néznek ki.

Mocskos Zelinszkíj! Jól behülyítette Porossal a népeket! Szerencsétlenek!

Ez ugyanolyan gyilkosság, mint 1945ben ...
Vajon mi lett ezekkel a szerencsétlenekkel?
42220966_926287d802cc5094fb1fd93e30495ff6_y.jpg

42220964_cf0ccf67e10fc1f7c398d6bf63a5c35a_q.jpg

42220956_32c6132afbdb378f4b35f733a381faf7_y.jpg

Most gondoljatok bele, ez volt egy évvel ezelőtt, vajon milyen lehet a most összefogdosott eresztés?

Ez nem más, mint tömeggyilkosság. :(
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Ez egy márciusi kommentem:

Vajon mi lett ezekkel a szerencsétlenekkel?
42220966_926287d802cc5094fb1fd93e30495ff6_y.jpg

42220964_cf0ccf67e10fc1f7c398d6bf63a5c35a_q.jpg

42220956_32c6132afbdb378f4b35f733a381faf7_y.jpg

Most gondoljatok bele, ez volt egy évvel ezelőtt, vajon milyen lehet a most összefogdosott eresztés?

Ez nem más, mint tömeggyilkosság. :(
A számtalan trancsír-csatorna telegramon választ ad a kérdésedre. Könnyű felismerni a teroboronásokat, egyrészt a karszalag színe általában zöld, másrészt tényleg szedett-vedett a felszerelésük.

Ezt amúgy a mai napig nem értem: látványosan ezeket küldik előre a lövészárkokba meghalni. A hivatásosok (állítólag nagyobb harcértékűek) pedig gyakorlatoznak meg a jóisten tudja, mit csinálnak hátrébb.

A teroboronásnak nem tűnik fel, hogy ők itt komolyan át lettek baszva? És hogy a saját katonai-politikai vezetésük épp csak ki nem mondja, de direkt a darálóba löki őket?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 692
113

Tankromboló robotok érkeznek a frontra (VIDEO)​

Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz volt főigazgatója elmondta, hogy "tankromboló" robotok érkeznek a frontra.
„Az első négy Marker robot a menetrend szerint megérkezett a régióba.
Elkezdjük feltölteni a képeket a célpontokról, harci algoritmusokat dolgozunk ki egy harci robotcsoport részeként, és erős páncéltörő fegyvereket telepítünk” – mondta Rogozin.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675345409

Orosz szakemberek az SМO vadászgépeivel együtt kifejlesztettek és már elindítottak egy eszközt a drónok elleni küzdelemhez.
Ezt a PARS eszközt terepen és harci körülmények között tesztelték és tesztelték. A hadműveleti vonalra küldték, hogy segítsék katonaságunkat. A csúcstechnológiák elleni küzdelem ilyen nehéz időszakában megtalálták a módját az UAV-ok semlegesítésének! A videó ennek a "fegyvernek" a tesztjét mutatja be működés közben.

Letartóztatták Vjacseszlav Shapovalov volt ukrajnai védelmi miniszterhelyettest , akit korrupcióval vádolnak, és 11 millió dolláros óvadékkal is letartóztatták.
➡️Az ukrán TG " Resident " csatorna ezt írja:
"Az OP forrásunk azt mondta, hogy ma az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete azt követelte, hogy Zelenszkij rúgja ki Reznikovot, a Nyugat pedig a védelmi minisztérium teljes átformázását követeli."
A nyugati emberek, minden esetre, már elkezdték eljátszani azt a forgatókönyvet, hogy először egy korlátozott, majd egy általános atomháború...

A műhold lencséjébe került az orosz tankerről egy európaiba történő olajszivattyúzás folyamata, mindkét hajón kikapcsolták a transzpondereket.

Dmitrij Medvegyev közzétett egy fényképet orosz légi indítású cirkálórakéták soráról (köztük a Kh-101 és a Kh-32) azzal a megjegyzéssel, hogy a szállításuk idén jelentősen megnő.
A legérdekesebb dolog Dmitrij Medvegyev fotóján az X-50 rakéta első képéhez hasonló