[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ka-52 Zsaporozsje front


Szoledar külterülete (18+)


Mozgás a fronton
C95Df68.jpg



Úgy néz ki az oroszok 4 Marker drónt is bevetnek
ktIbxhX.png



Kijevben már akcióznak, ha 2 koporsót rendelsz 3-at kapsz...
pwdFZAE.jpg



Varsói villamosmegállóban lengyelül toborozzák az "ukrán" harckocsizókat
5btZuZu.png



Az 53 Spanyol Leopardból előbb 6 lett, de már lehet, hogy csak 4 (közben Norvégia is levitte 8-ra a felajánlást, miután kiderült, hogy az amerikaiak blöfföltek az M1-esekkel), twitteres megmondóember meg veri a nyálát szokás szerint.
Gr6rZwR.jpg



De legalább Shell jól járt a szankciózgatással
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 422
89 703
113
Az oroszoknak és a kínaiaknak nem szabad az angolszászokat kiengedni ebből, most lehet velük leszámolni sok száz évre lehet örökre. Addig kell nyugatot meg amerikát benne tartani az ukrán konfliktusba amíg lehet aztán jöhet tajvan nem szabad levegőhöz juttatni őket.
"Az MI6 azt az információt juttatta el az Elnöki Hivatalhoz és a Vezérkarhoz, hogy az ukrajnai orosz hadsereg az "ezer vágás" elvét "ezer ütés" stratégiává alakította át a teljes arcvonal mentén, hogy az ukrán erőket a lehető legjobban gyengítse. A nagy tartalékok és felszerelések jelenléte lehetővé teszi az orosz hadsereg számára, hogy nagyszámú csapást hajtson végre minden irányban, ami nem teszi lehetővé az ukrán fegyveres erők számára, hogy könnyen kihasználják előnyeiket. A brit hírszerzés arra figyelmeztet, hogy ez a stratégia nagyon veszélyes, és látszólag kevés kárt okoz, de tömegesen hajtják végre, végső soron az ukrán hadsereg kimerítésére és kivéreztetésére."
:D

Más.



 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 059
5 573
113
A lengyelek szerint meg mégsem olyan gyengék az oroszok...

Lengyel miniszterelnök: Oroszország ismét megtámadhatja Kijevet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem adja fel, így újabb Kijev elleni támadásra lehet számítani tőle.
Úgy gondolom, hogy sajnos Vlagyimir Putyin nem csak tele van gyűlölettel Ukrajna iránt, hanem ismét meg akarja mutatni a népének, hogy soha nem adja fel, és újra meg fogja támadni Kijevet
– idézi az Unian a lengyel miniszterelnököt.

A lengyel kormányfő hangsúlyozta: Oroszország 200-500 ezer embert mozgósított, rengeteg lőszerrel, sok fegyverrel és pénzforrással rendelkezik. Morawiecki szerint a rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lehetnek Ukrajna 2-3 irányból történő megtámadására.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Blinken állítólagos ajánlata az oroszoknak: Krím, a Donbassz, valamint a Krímet és Oroszországot összekötő Zaporozsje, Herszon "szárazföldi híd". A Dnyepertől nyugatra (gondolom valójában keletre), északra Harkov környékén, valamint délre Odessza és Nyikolajev környékén az USA elfogadja Ukrajna "demilitarizált státuszát". Továbbá a HIMARS, az amerikai és NATO gyalogsági harcjárművek, valamint az Abrams és Leopard harckocsik telepítésének korlátozása egy olyan nyugat-ukrajnai pontra, ahonnan azok "manőverezni tudnak... elrettentésként a jövőbeli orosz támadásokkal szemben":

Hülye az orosz, ha bármit elfogad amerikaiaktól vagy elhisz nekik.
Az egész megint nem szól másról, minthogy omlik össze az ukrán védelem és időt akarnak nyerni nekik, hogy újraszervezzék magukat. Ugyanis, ha átszakad az ukrán védelem, akkor a háttérben most szervezés alatt álló, jövőbeli offenzívához gyűjtött ütőképes ukrán seregek válasaztás elé kerülnek. Bahmut eleste ezzel járna, a háttérben pihentetett seregek vagy felveszik a harcot az orosszal (de akkor oda a tavaszi, nyár eleji offenzíva lehetősége, mert elhasználódnak), vagy hátrébb húzódnak, kímélve erejüket (ebben az esetben azonban, távolabb kerülnek az orosz területektől, illetve az orosz további új területeke foglal el).
Szóval egyik opció sem jó. Az ideális az lenne, ha Bahmutot meg tudnák tartani az ukránok a tervezett offenzíva beindításáig. De erre kicsi az esélyük, nem véletlenül pánikólnak és tolják a 2-3 vonalbeli embereiket a darálóba.
És senkit se tévesszen meg az hogy 60 közelieket soroznak be az ukránok, és ez annak a jele, hogy nincs elég emberük és a fazék alját kaparják. Nem, ezeket a szerencsétleneket azért küldik a darálóba, hogy feltartsák az oroszt, amíg megindul a jól képzett főerő offenzívája. Vagyis ezeket a hátravont erőket kímélik és helyettük áldozzák be az alig képzett összefogdosott embereket.
Egy szó mind száz, idő kéne az ukránoknak, ezért vannak ezek a Blinken féle szirénhangok.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 237
113
Mit nem írnak a németek :eek:


Áh, lehetetlen, szerintem orosz hackerek írtak a Die Weltre!
Február 24 óta nyerésben vannak az ukránok, szerintem mindjárt vége. Putler meg mehet Bucsába aláírni a kapitulációt (egy ukrán hőshonvédőcsaládapák csontjaiból felállított asztalon) és egyben a nyilatkozatot, amellyel megszűnik az OF, és a húsosabb falatokat szétosztják mindenki megkapja az őt megillető részt. Az oroszok, mint megszálló ork horda (közismerten Hohólia félkegyelmű rabszolgái voltak, ősidők óta) mehetnek Norilszkba, az őshazájukba.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93
Mindeközben Magyarországon gyűjtenek egy ukrán alakulatnak:
"
...
101. önálló területvédelmi dandár 68. "Kárpátok Sárkányai" önálló területvédelmi zászlóaljának gyűjtik, ahol Fegyir Sándor is szolgál
...
"
Állítólag 20M gyűlt össze november óta. Részletek, képek egy makettes honlap megfelelő topicjában (direkt linket nem jelenít meg a böngésző meg boomer is vagyok ehhez, reklámozni nem akarom, aki akarja könnyen megtalálja).

Furcsa dolog ez, egy magyarellenes rezsim katonáit támogatni, ahová magyarokat is soroztak. A meleg ruhát megértem, az aggregátorok kérdőjelesek, a drónok viszont... Reális kockázat, hogy a konfliktus befagy, és a csődben lévő ország megtalálja a No.2. ellenségét akit politikusai hibáztathatnak a helyzetükért - minket. Akkor ezt ellenünk fogják használni? Vagy pont mi magyarok támogatunk egy kisebbségeket lövöldöző katonai szervezet egyik egységét? Abszurd, de a csomagban vannak magyar zászlók is - meghallgatnám a szervezőt mit gondol, hogyan lesznek ezek felhasználva, mikor épp leszedegetik az ukránok mindenhonnan?! Közismert atlantista szemléletű újságíró egyébként, nyilván ami nem illik a "fehér király legendájába" az csak orosz propi lehet.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
405
2 647
93
A lengyelek szerint meg mégsem olyan gyengék az oroszok...

Lengyel miniszterelnök: Oroszország ismét megtámadhatja Kijevet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem adja fel, így újabb Kijev elleni támadásra lehet számítani tőle.

– idézi az Unian a lengyel miniszterelnököt.

A lengyel kormányfő hangsúlyozta: Oroszország 200-500 ezer embert mozgósított, rengeteg lőszerrel, sok fegyverrel és pénzforrással rendelkezik. Morawiecki szerint a rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lehetnek Ukrajna 2-3 irányból történő megtámadására.
Hát ja..ha Bahmut elesik már csak egy védelmi vonal marad.Abba mindent beletolnak az ukránok amilyük még van.Akkor jöhet Belorussziából a teljes bekerités...mint a fotelből látom
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
160
962
93
De legalább Shell jól járt a szankciózgatással
Az EXXON meg 59 mrd USDt csinált 2022ben.
Megvan? Óránként 7 millió USD profit!

ON: Nagyon fura nekem, hogy most hirtelen minden nyugati megírja, hogy valójában az ukriknak vége.
1. Vagy tényleg és tréningezik a népet
2. Vagy csak nyomásgyakorlás, hogy a technikát mindenki kérdés nélkül küldje (az elmúlt 1 évben többször is temették már őket mégsem lett vége ráadásul mindenki 3 éves háborúra készül)
3. csak nem akarják odaadni a tankokat

1 hónap múlva kiderül mi van mögötte.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ejnye, bejnye csak nem? A szankciók működnek...

Így csinál hülyét Oroszország a brüsszeli szankciókból​


Nahát, ezt papolom lassan 10 hónapja. Dehát az angol tudósok mást mondtak.

"EZEK TÖBBSÉGE AZ OROSZ ÁLLAMI VÁLLALATOK FEDŐCÉGE LEHET."
"Omán és az Egyesült Arab Emírségek 2022 első tíz hónapjában több orosz olajat importált, mint az előző három évben összesen. kevertek kevertek és továbbértékesítettek Európába. Malajzia pedig kétszer annyi nyersolajat exportál Kínába, mint amennyit termelni tud. "
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Áh, lehetetlen, szerintem orosz hackerek írtak a Die Weltre!
Február 24 óta nyerésben vannak az ukránok, szerintem mindjárt vége. Putler meg mehet Bucsába aláírni a kapitulációt (egy ukrán hőshonvédőcsaládapák csontjaiból felállított asztalon) és egyben a nyilatkozatot, amellyel megszűnik az OF, és a húsosabb falatokat szétosztják mindenki megkapja az őt megillető részt. Az oroszok, mint megszálló ork horda (közismerten Hohólia félkegyelmű rabszolgái voltak, ősidők óta) mehetnek Norilszkba, az őshazájukba.
Lemaradtam valamiről?

Bocsi de a Telex, 168 óra, HVG triumvirátusból tájékozódok….

Nem az ukrik ostromolják Moszkvát?
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 229
5 304
113
Ez teljesen jogos, ezt túltolják sokan, olyan sár nincs, a talajnyomás számít, egyértelműen, ott olyan hatalmas különbségek márpedig nincsenek.

Viszont azért azt se hallgassuk el, hogy olyan közút, híd viszont bőven van, ami 44-45 tonnára van méretezve arrafelé, és a 65-öt nem biztos hogy elbírja! Itt már lehetnek bajok, extra kerülőkkel kell majd nekik szó szerint útvonalat tervezni, de még erre is azt mondom, messze nem ez a legnagyobb probléma, hanem a sokféle technika hatalmas logisztikai lábnyoma, a képzett kezelők hiánya.

A legnagyobb baj meg az, hogy egyáltalán mennek, és ezzel is tovább erőltetik nyugaton a háborús pszichózist, az oroszok propagandájának meg adják a muníciót ahhoz, hogy ők is tovább tüzeljék a saját hátországot, lám - lám, kibaszott német nagymacskák + a hidegháborús amerikai ellenségeink már itt vannak a SZOKOTT helyen ellenünk, s Oo. anyácska életére tör!

Kurvára nem jó ez, itt már nem áll meg a humanitárius és anyagi segítség, + védekező fegyverek duma!
Szerintem a legnagyobb gondot a ponton hidak fogják jelenteni. Az orosz hadihidak 50 tonna környékére vannak tervezve, nem hiszem hogy a közel 70 tonnás harckocsikat elbírják.
Márpedig kisebb nagyobb folyó van bőven, közúti illetve vasúti hidak nagyrésze romokban, a vízalatti átkelésnél bonyolultabb dolog pedig kevés van.