[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ukrán tüzelőállás megsemmisitése Kornet ATGM-l Avgyejevka körzetében

2Sz9 Nona önjáró aknavető a hadszintéren
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 247
113
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 347
45 462
113

„Meg fogunk döbbenni” – mondta Arestovich​

Előfordulhat, hogy a háború nem úgy ér véget, ahogy azt az ukránok várják, és ennek következtében Ukrajna sem adja vissza minden területét, a Nyugat pedig kész ezt a forgatókönyvet követni – mondta Alekszej Aresztovics, a Zelenszkij-kormányzat vezetőjének egykori tanácsadója.
„Mi lesz azzal a társadalommal, amely túl magasra emelte az elvárásait, de megkapja a feltételes „Minszk-3”-at? A beteljesületlen elvárásoknak ez a visszahatása olyan erősen érint bennünket – erkölcsileg és minden másra nézve –, hogy egyszerűen meg fogunk döbbenni.
A háborúból való kiút talán egyáltalán nem az, aminek három hónappal ezelőtt, a hersoni hadművelet sikere után látszott. És nem azért, mert az alattomos amerikaiak nem adnak fegyvert vagy késlekednek, hanem azért, mert a sikerhez 400 ezer tökéletesen kiképzett katona kell NATO fegyverekkel, hogy felőröljék és felszabadítsák a területeket. Megvan? Nincs. Jövőre lesz? Nem lesz. A kapacitás nem elég...
Mi, mint társadalom, nem vagyunk felkészülve erre az eredményre. Úgy döntöttem, hogy az orosz fél elvárásaként mondom. De a legkellemetlenebb, hogy nyugaton ők is így gondolkodnak, mi pedig totálisan tőlük függünk.
Mit tegyen a Nyugat? Két Korea forgatókönyve. Teremtse meg Dél-Koreát garanciákkal” – mondta Arestovich, hozzátéve, hogy ezzel a lehetőséggel Ukrajna rengeteg bónuszt kaphat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675750699

Legutóbb elölről: Wagner kétpontos irányítást létesített az Artyomovsk-Slavyansk autópályán
Front-line összefoglaló 2023.02.07 délelőtt⚡️

Tüzérségi ágyúk Herson irányába, az orosz fegyverek hangosabban szólalnak meg. Az RF fegyveres erői hatalmas lövedékeket hajtottak végre a regionális központban. Szintén tűz alá került Goncsarnoje, Dnyeprovszkoje, Csernobajevka, Antonovka, Nyikolszkoje, Ivanovka, Kozatszkoje, Beriszlav, Mylovoe, Kacskarovka, Gavrilovka és Zolotaja Balka. Az ukrán fegyveres erők Nova Kahovkára és Kahovkára csapásokkal válaszoltak. (1. ábra)
A donyecki fronton orosz csapatok támadtak Novomihajlovka térségében. Kissé északabbra Pobeda irányába hajtottak végre rohamműveleteket. Marinka délnyugati részén előretörés van. Levágták a pályaszakaszt, amely a H-15-ös autópályához csatlakozik. Ezenkívül az orosz csapatok támadó műveleteket hajtottak végre az ukrán fegyveres erők megerősített területe ellen Krasznogorovkában. És északra - Nevelsky és Pervomaissky irányába. Az ukrán hadsereg ellentámadást indított Vodyanynál. (2. ábra)
Klescsejevkától északnyugatra az ukrán fegyveres erők ellentámadást kíséreltek meg, és visszvettek néhány állást. PMC "Wagner" előrenyomult Bahmut keleti szélén a városban. Podgorodnijtól északról is végrehajt támadást, és Krasznaja Gorától délre megtámadja Paraszkovevkát. Északról Blagodatnijból Zheleznyanskoye falu felé haladtak előre. Így megpróbálnak áttörni az M-03-as autópályára, és bekeríteni az ukrán fegyveres erők megerősített területét Krasznaja Gorában. Soledartól északra a PMC "Wagner" Vasyukovsky és Rozdolovka irányába támad. E települések közül a második körzetében sikerült előretörni. És az orosz csapatok ismét támadó hadműveleteket hajtottak végre Verkhnekamenskoye ellen. (3. ábra)
Luhanszki irányban az RF fegyveres erői Kremennajától délnyugatra, a Szerebrjanszkij erdőterületen támadnak. Előléptetés van. És jóval északra Dvurecsnojeért harcolnak. Ez a falu az Oskol folyó két partján található. A bal oldalról van szó. A támadás Tavolzhanka felől érkezik. Ez a falu a „szürke zónában” volt. Most az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll. (4. ábra)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 666
8 542
113
Kivéve akkor, ha tévedsz. Miért vagy olyan biztos benne, hogy nem a Tiéddel ellentétes verzió valósul meg?
Majd meglátjuk. A front nincs áttörve. Az oroszok csak házról házra tudna előre nyomulni.
Tejfelesszájú gyerekekkel és aggastyánokkal, nőkkel megtöltve?
Poltiszteket meg kivezénylik majd motiválni őket?

Konkrét adatod is van vagy csak feltételezel?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 517
44 816
113
Szörnyű látni jelen időben belülről egy olyan történelmi kort, ahol egyre komolyabban zajlik a néptömegek háborús hergelése egymás ellen :(.

Ukrán T-64 en a balzenkreuz, katonákon tetolválva a svasztika, mennek a német nagymacsekok, az oroszok is nagy honvédő háborúról beszélnek már lassan, ők meg sokszor szovjet zászlókkal tolják, német külügyminiszter azt mondja az EU háborúban áll Oo.-al, Lengyel pm. hogy akár erőszakkal is de kitakarítani Ukrajnából az oroszokat, harmadik világháborút is mérlegelni kell, a New York Times véleménycikk szerint szörnyű második év jön a háborúban, mert az oroszok készek megfizetni az árat emberéletben, de felkérdezi gyakorlatilag a sajátjait, hergelve hogy ők hajlandóak-e egyáltalán erre megvédendő az amerikai geopolitikai érdekeket, általuk kialakított liberális rendet, amiből származik a jólétük?!

Közben a túloldalon már nem csak Medvegyev, de Putyin is nyíltan mondja, hogy ők egy nagy és modern háborút a komplett nyugattal nem harckocsikkal fognak megvívni, s ez nem túl rejtett atomfenyegetés, egyértelműen!

Közben a törököknél van egy sajnálatos földrengés, s már abból is van akinek az jön le egyből, hogy kurva Usa meg a HAARP. Mindenki utál mindenkit, mint a szart :(.

Én azt látom, s remélem tévedek, hogy pörög ezerrel a háborús retorika mindenhol :( !!!

Nem tudom hogy akik optimisták, azok mire azok?!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 795
35 210
113
Szörnyű látni jelen időben belülről egy olyan történelmi kort, ahol egyre komolyabban zajlik a néptömegek háborús hergelése egymás ellen :(.

Ukrán T-64 en a balzenkreuz, katonákon tetolválva a svasztika, mennek a német nagymacsekok, az oroszok is nagy honvédő háborúról beszélnek már lassan, ők meg sokszor szovjet zászlókkal tolják, német külügyminiszter azt mondja az EU háborúban áll Oo.-al, Lengyel pm. hogy akár erőszakkal is de kitakarítani Ukrajnából az oroszokat, harmadik világháborút is mérlegelni kell, a New York Times véleménycikk szerint szörnyű második év jön a háborúban, mert az oroszok készek megfizetni az árat emberéletben, de felkérdezi gyakorlatilag a sajátjait, hergelve hogy ők hajlandóak-e egyáltalán erre megvédendő az amerikai geopolitikai érdekeket, általuk kialakított liberális rendet, amiből származik a jólétük?!

Közben a túloldalon már nem csak Medvegyev, de Putyin is nyíltan mondja, hogy ők egy nagy és modern háborút a komplett nyugattal nem harckocsikkal fognak megvívni, s ez nem túl rejtett atomfenyegetés, egyértelműen!

Közben a törököknél van egy sajnálatos földrengés, s már abból is van akinek az jön le egyből, hogy kurva Usa meg a HAARP. Mindenki utál mindenkit, mint a szart :(.

Én azt látom, s remélem tévedek, hogy pörög ezerrel a háborús retorika mindenhol :( !!!

Nem tudom hogy akik optimisták, azok mire azok?!
Lehet kezdeni ásni az atombunkert a kert végibe, meg be kő szerezni elemózsiát mög vizet, hogz kitartson pár hónapig.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 390
93
Én félmillió oroszról hallottam, aki külföldre távozott a mozgósítás elöl.
Azok másokat vernek bebaszva.
Biztos nem mondták nekik, hogy kár elmenekülni, csak "elenyésző a veszteség" ....
Az örömöm, amit látsz, a manipulatív hazudozásod lebuktatása.

Nagyokos...
:D



Nem zavar, hogy APFSDS-t hasonlítasz rakétához?
Hogy az álmaid igazolni próbáld, megint, ahogy szoktad. ;)
Ezek a rakéták szemből nem igen lövik ki a nyugati, de a korszerűbb keleti tankokat sem.
A felvétel meg állítólag BMP, nem tank.
Az, hogy lövészeten készült, egymás mellett álló roncsokra vagy tényleg harcban, majd kiderül vagy nem.
De neked jó ez így, a félremagyarázáshoz....
;)

Ez meg a jól képzett orosz harckocsizók megsemmisülése.



A manipulativ hazudozókat a parlamentbe keresd. Èn csak elolvasom mindkét oldal híreit,vegyìtem a saját tapasztalatommal és így kifejtem a saját véleményem én csak egy egyszerű biztonsági őr vagyok ,hétvégente kidobó az éjszakai életbe ,így politikus biztos nem vagyok, egyik oldal se fizet hogy terjesszem az igét,aztán ennyi ,bár látom linkeled a portfólió cikkeit mikor az teljesen megbìzhatatlan már százszor kiderült ,és akkor még én vagyok a manipulativ hát jó.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 561
16 107
113
Portfolio...ahol a legszerényebb képességű+leg labilisebb ismi cikket jegyezhetett :) Azért valahol szomorú, h egy átlag kocsma törzs vendégjöre reálisabban szemléli a világot, mint a belpesti-éttermiségi (htka coprightos megfogalmazás, de tetszik) két designer trip között .
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Az ukrán média megosztja az Ukrán Fegyveres Erők 299. taktikai repülődandárjának Szu-25 támadórepülőgépének január 27-i megsemmisítésének részleteit. A gépet Daniil Murashko őrnagy vezette, aki a katapultálás során meghalt.

„Elrepültek, már közeledtek a harci irányhoz, a radar olyan távolságból figyelte az ellenséges vadászgépet, amely biztonságos volt a repülés folytatásához, természetesen bizonyos taktikával. Már nem messze voltank Kramatorszktól, amikor az ellenség levegő-levegő rakétája megérkezett Dankába ”- osztja meg a részleteket a parancsnok. A Szu-25-öt eltaláló rakéta konkrét típusa nem ismert, de feltételezhető, hogy nagy hatótávolságú R-37M volt. Az orosz Szu-35 jelenlétét megfigyelve az ukrán pilóták számíthattak arra, hogy biztonságos távolságban vannak az R-77-1 rakétától, de nem az R-37M-től."

link
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 254
93
A sok ukrán párti megnyugodhat. A közeljövőben már nem lesz amiért izguljanak.
Ugyanis, ha Bachmut elesik, akkor megindul az orosz darálógép.
Addig nincs min agyalni, nem lesz semmi.
A front átszakadása, nagyon nagy verszteségeket fog előidézni az ukránoknak. Nem mondom, hogy most egyből mindent letarol a medve, de minimum elmegy a nagy folyóig.
Nem, Bakhmut eleste után még nem lesz darálógép (egy ideig). Az ukránok 2014-től kezdve 3 mélységben tagolt védelmi vonalat építettek ki a Donbasszal szemben. Ezek mindegyike egy-egy városra ült rá: az 1. védelmi vonal Szeverdonyeck-Liszicsanszk, a 2. védelmi vonal Bakhmut, a 3. és egyben legutolsó védelmi vonal Kramatorszk. Ez utóbbi egyben a legerősebb védelmi vonal, ezt lesz a legnehezebb feltörni. Ezért volt nagy jelentőségű vereség Izjum eleste az oroszok számára, mert az lehetőséget adott volna nekik Kramatorszk átkarolására/megkerülésére. Így most szemből kell feltörniük. Viszont ha Bakhmut után Kramatorszk is elesik, akkor a következő jól védhető vonal már csak a Dnyeper. Tehát Kramatorszk eleste után az ukránok elveszítik a Dnyepertől keletre fekvő területeket, tehát gyakorlatilag teljes Kelet-Ukrajnát. Vagy esetleg az ukránok megpróbálhatnak régi típusú nyílt páncélosütközetbe belemenni az ukrán alföldön..