[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
340
2 257
93
A déli Zaporizsja megyei Ugledari fiaskó után Luhanszkban is sikertelen áttörési kísérlet volt. Égnek a T-90M tankok...


Marad a csigaoffenziva, amíg kitart az ukrán lőszer.

De ha sikerül a Wagnert perifériára szorítani Geraszimovnak, akkor felülhetnek újra a harkovi szopórollerre is.
Valahol valamikor valamilyen harckocsik égnek összesítve.Eddig ha volt komoly orosz veszteség azt onnan tudtuk meg hogy ők is beismerték.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Én egy szóval sem mondtam, hogy a nyugat szent. Ti vetítitek rám ki azt a fajta gondolkodást, hogy vannak a jók meg a rosszak és ha valamiről pozitívan nyilatkozok akkor azt automatikusan jónak gondolom. De már jeleztem párszor, hogy nem úgy látom a vilagot, hogy vagyunk mi az abszolut jók és vannak ől az abszolut rosszak. Erkölcsi iránytűje meg senkinek sem akarok lenni így nem is terelem a témát sosem erkölcsi irányba.
.
.
Vegre egy jozan hang....! Gyakran gond itt, hogy sok egyszeru olvtars csak jo-rossz szinten latja a vilagot, mint egy Marvel filmet, ahol a szabadsagukat feltö oroszok a jok, akik vegre fel mertek az ördögi "nyugat" es a zusa ellen lazadni.
Sajnos sokaknak egyszeruen nem megy annak a megertese, hogy a valosag sokszor összetett.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már elnézést, de miből szűrted le, hogy ezeken a videókon T90ek, ráadásul M-ek égnek?

Onnan, hogy össze van vágva egy erdő közepén égő jármű, meg egy erdő szélén álló T-90M, amire ráeffekteztek némi füstöt.
Amúgy az erdő kísértetiesen hasonlít arra amerre az Terminatorok ügyködnek manapság (csíkokban letarolt fák), lehet elkaptak vmi ukrán ellentámadást.


Ez a Wagneres peremoga kezd irritáló szintre lépni, már van ahol rohamásóval rohamoznak, sőt tegnap 200-en meg is haltak, igaz a fotó készítői néhány hulláról elfelejtették levenni a kék szalagot, de azok biztos beszivárgó wagneresek voltak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 334
76 979
113
.
.
Vegre egy jozan hang....! Gyakran gond itt, hogy sok egyszeru olvtars csak jo-rossz szinten latja a vilagot, mint egy Marvel filmet, ahol a szabadsagukat feltö oroszok a jok, akik vegre fel mertek az ördögi "nyugat" es a zusa ellen lazadni.
Sajnos sokaknak egyszeruen nem megy annak a megertese, hogy a valosag sokszor összetett.
Ez eddig is is így volt. Arról nem én tehetek, hogy az ide írók 90%-nak aki szimpatikus az szent a másik oldal meg maga az ördög és azt hiszik, hogy a világon csak ilyen gondolkozású emberek léteznek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 682
113

A PMC "Wagner" megszorítja a "Bakhmut húsdaráló" fogóját - Prigozhin​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy harcosai a közeljövőben újabb települést szabadítanak fel Artyomovszk (Bahmut) északi peremén az ukrán fegyveres erők alól.
„A srácok haladnak előre - az összes meglévő probléma ellenére megszorítják a„ Bakhmut húsdaráló ” fogóját.
Úgy gondolom, hogy a közeljövőben örömet okozunk Önnek Berkhovka elfogásával ”- mondta Prigozhin.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677067293

Kijevben, február 21-ről 22-re virradó éjszaka Ukrajna egyik legszínesebb neonácija, a Maidan aktív résztvevője, az Azov-ezred 1. zászlóaljának egykori parancsnoka, Oleg Mudrak expressztel ment Banderába.
Részt vett a donbászi harcokban, részt vett a lakosság elleni népirtásban, kifosztásban, kifosztásban és civilek meggyilkolásában.
2022. május 20-án a teljes Azov-ezreddel együtt megadta magát az azovstali kohászati üzemben, majd kicserélték.
Halálának részletei nem ismertek, talán a sajátjai likvidálták.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
OROSZOK BUZIKRA VADÁSZNAK UKRAINAI LÖVÉSZÁROKBAN

A Wagner rohamosztagok BAKHMUT-tól északra emelik zászlójukat
Leppipantják őket a wagneresek és, ha sz@r izű volt a f.szuk akkor b.zik, de, ha nem akkor meg már az lett akkor meg azér!
Tartani kell azonnal egy elrettentő erejű NATO melegfelvonulást minden tagországban!! :hadonaszos: (Szerintem lesz is :D )

"Figyeljen Kovács Törzsőrmester! Megjött a NATO európai központjából a parancs: Maga meg az összes embere mostantól buz...ööőö ..meleg! Fogják ezeket a miniszoknyákat meg passzos fekete bőrcuccokat vegyék föl a terepmintás hálós trikójuk alá és azzal a szivárványra festett "nyuszi"busszal az oldalára stílszerűen rá is írtuk, hogy "nyuszi-busz" aztán hajtsanak végig a Hősök teréig! Kaptak számos szexuális kiegészitőt...markolják lengessék. Nézze! Megértem! De a parancs az parancs...Ezzel most halálos csapást fogunk mérni a Keletre!"
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
Az attól függ mit szeretnénk:

A. Gazdasági sikereket, európa lenullázását és az ukrán hadsereg felörlését a frontvonalon várni egy előnyös ukrán elégedetlenkedő belpolitikát, NATO-fegyvereket és tapasztalatokat szerezni, akkor maradhat minden "így" lassan tökmagozva ahogy van, vagy

B. Csak kelet-ukrajnát megszállni vagy

C. egész ujrajnát lerohanni?

Ha magasrangú vezetőként még véletlenül is rossz opciót választasz, mint a felsővezetők által kijelölt...könnyen a 8. emeleten kapaszkodva találhatod magad.


Hiába van jó tábornok jó terv vagy taktika, ha a pillanatnyi gazdasági politikai érdekek felülírják azokat.

Megindultak az oroszok?



Az a jó ebben a topikban, hogy ha orosz szimpatizánsokat olvasok, már az utolsó utáni ukránt fogdossák, videóval bizonyítva, akkora veszteségeik vannak hogy kihalt az ország, ha ukrán pártiakat akkor meg égnek a T-90-k, és érik az orosz bukó, a Wagner vezér harcol a Sztavkával, nincs lőszer, Putyin azonnali békét akar.



Szerintem még várok egy kicsit, majd eldöntöm később hogy kinek fogok hinni, egy lenne a lényeg, NE MI FIZESSÜK, pláne bele ne keveredjünk!
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
A globális showműsor következő felvonása:

Értem én, hogy nagy a baj, a Nyugat nem alkudozik, Putyin tojik a START fejére, de az USA megvédi (!!!) a NATO-t...
... csak csendben kérdezem, úgy, ahogy Ukrajnát?

Szóval egyik oldalról nagyon komolyan kellene venni ezt a globális balhét, de közben minduntalan beleszaladok valami olyan lépésbe vagy gesztusba, ami lassan tényleg egy egyre véresebb tragikomédia felé tereli ezt az egész világcirkuszt.
A történelem csak bohózat formájában ismétli önmagát...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Tökéletes lehetőséget ad akkor az AFU-nak, hogy erőkoncentrációt hajtson végre a megfelelő területeken, és feltöltse a megerősíett állásait.

addig rendben van, hogy nem látunk bele a lapokba, csak annyit, amennyit megengednek, de így első olvasatra elég nagy faszságnak tűnik ez az egész ... ha csak nincs mögötte valami távlati cél, akkor totál értelmetlen dolog előnyt adni az ellenségnek (szvsz)

ukrán szempontból persze jó dolog, mert rendezni lehet a sorokat, rotálni az állományt, már akit még lehet, pár hét alatt kaphatnak valami pakkot is a nyugattól stb stb... gatyába rázhatják magukat, hogy utána újult erővel nyírhassák az oroszokat.

nem tudom ebben az állítólagos döntésben mennyi szerepe lehet a meglebegtetett Wagner vs reguláris alakulatok közötti feszkónak, de talán helyesebb ha Wagner/Prigozsin vs vezérkart írok...

ui: a Wagner mint állítólagos "magáncég" elvileg fel is monhatja a szerződést,nem? Nyilván annyira magán cég ez is, mint az amerikai PMC alakulatok, hogy igazából papíron magán, de többnyire az anyaország érdekeit érvényesítő szervezet.

vagy megint valami háttér alku amiről nem tudunk, de hamarosan kiderül
Szoktak rajtam nevetni, amikor azt feltételezem és fejtegetem, hogy Putyin és sleppje áruló.
Ha ez igaz, hogy leállítja az offenzívát, akkor amit írtam az már nem feltételezés, hanem sajnos valóság.

Korábban ugyanis azt írtam, hogy ha Putyin valami módon akadályozza a Wagner fronton beindult előretörését (vagy nem ad lőszert a Wagnernek, vagy behúzza a kéziféket az offenzíva kapcsán), akkor Oo. a vezetői árulása miatt nagy bajban van. Erre fel nem vagy vagy helyzet van, hanem, "és". Putyin nem csak, hogy nem ad lőszert, de satura is behúzta a kéziféket.
Mondhatjuk persze, hogy mert háttéralkuk lehetnek, meg veszekedés a Wagner és vezérkar között. Hogyne. Mese mese meskete, búj a jóhiszemű HTKA-s fülébe.
Amit most bemutat az orosz vezetés, nem más ez kérem, mint színtiszta árulás.
Persze lehet nevetgélni és közben homokba dugni a fejünket. Ez is egy megoldás.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 864
27 413
113
A globális showműsor következő felvonása:

Értem én, hogy nagy a baj, a Nyugat nem alkudozik, Putyin tojik a START fejére, de az USA megvédi (!!!) a NATO-t...
... csak csendben kérdezem, úgy, ahogy Ukrajnát?

Szóval egyik oldalról nagyon komolyan kellene venni ezt a globális balhét, de közben minduntalan beleszaladok valami olyan lépésbe vagy gesztusba, ami lassan tényleg egy egyre véresebb tragikomédia felé tereli ezt az egész világcirkuszt.
A történelem csak bohózat formájában ismétli önmagát...
Ahogy feljebb írtam, már nem a valóságról történő beszámolás a fontos, hanem a narratíva és történetmesélés. A politikusok (és titkosszolgálatok) érdeke nagyszerűen találkozik a média kattintáséhségével.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 924
41 032
113
Fpl-Oipy-X0-AI4-AWA.jpg

A bahmuti helyzet
▪️Bakhmut külvárosai:
Berkhovka településének nagy része a "Wagner" PMC ellenőrzése alatt áll. Jahidnéban folytatódnak a súlyos harcok
▪️Húsfeldolgozó negyed:
A Wagner PMC egységei a Заречная utca mentén helyezték el a frontot
▪️Zabakhmutka kerület:
A Wagner PMC egységei elfoglalták a Ватутинa Lane mentén elhelyezkedő ötemeletes épületek teljes sorát, és kimentek a Щедрая utcába is, és ellenőrzést biztosítottak két magánfejlesztési blokk felett.
▪️Sobacsevka körzet:
A Wagner PMC egységei a 2. Гоголя sávtól északra két háztömb nyit foglaltak el.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
Köszönöm észrevételeid.
Nagy tisztelettel olvasom, valamennyi hozzászólásod.
Köszönöm, megtisztelő.
Igen a ráció azt mondatja velünk, amit Te is írtál.
De mi van a ráción túl?
Mert, hogy azok a körök akik a világ tetején vannak, azok sok mindenben - a közember által átlátható - ésszerűség határán túl vannak. Neki az anyag teher. Eltűntetni való dolog. Az ilyeneket nem hatja meg a világ kincse sem.
Pl. mi van ha Putyint és köreit a nyugati gosztikus irányzatot képviselő okkultista milliárdos bagázs szervezte be, akik szép számmal leledzenek a jelenlegi uralmi körökben (persze ezek mellett ott vannak, akik a fizikai testben megvalósuló örök létben és uralomban hisznek - talán szerencsénkre (???) ezek jelenleg az ellenzék, akik kikapkodják a piros gombot az említettek kezéből)? Ebben az esetben az evilági hatalom az elhívatottak részére bakfitty. Ők nem erre gyúrnak, hanem sokkal magasabb és "ígéretesebb" cél elérése érdekébe. Jelen eseményeket nem lehet béka perspektívából megítélni.

Ennyi logikátlannak tűnő esemény kapcsán egyáltalán nem számít butaságnak, összeesküvésekben "hinni".
Nem tudom, számomra ez a terület nem ismert, nem igazán tudom megérteni. Sok összeesküvés elméletről kiderült hogy van alapja, és még többről ez nem bizonyosodott be, de nem tartom problémának ha emberek ezt vizsgálják.
100%-ban igazad van. n is ezt vallom. 1848 egy liberális csinálmány volt, összeesküvés a szakrális rend ellen. Kossuth pedig egy tolvaj (ellopta egy felvidéki árvaház pénzét) kalandor volt.
A kiegyezésében résztvevők megítélésében azonban nem értünk egyet. Szerintem Deákék művénk eredménye volt trianon.
Én nem neveznék meg konkrét személyt felelősnek, évszázadok folyamati és a nemzeti ébredések időszakának rossz kombinációja egy vesztes világháborúval, de ezt csak utólag láthatjuk, előretekinteni sokkal nehezebb.
Vagyis - ha nem is beszervezett ügynök - minimum alkalmatlan Oo. vezetésre. Merthogy egy ekkora birodalomnak nem csak békés időszakai vannak, hanem háborúi is. És ha ezt valamely választott vezető nem tudja kezelni, akkor nem alkalmas Oo. vezetésére. Szerintem ennek bizonyítására játszanak az atlantisták. Mer ha ez kiderül, nagy belső feszültségek lesznek arrafelé. És ki fog derülni a sok balfa@kodásával.
Egy furcsa körülmények között hatalomba került figura, aki nem teljesen saját jogán lett Oroszország vezetője, de sikerült neki stabilizálnia azt, és megerősíteni, viszont rengeteg láthatatlan szereplő van mögötte, többféle motivációval. Ebben a helyzetben nehéz kidobni mindenkit az ablakon akit ki kéne, mert fennáll a veszélye hogy ő esik ki, az pedig egy életmű dicstelen vége lenne, ráadásul már benne van a korban, bizonyára foglalkoztatja a halál gondolata, hogy mi van akkor ha már nincs ideje befejezni amit elkezdett.

Szóval nekem nem fekete vagy fehér a megítélése. Amúgy nekem van egy sajátos értékelési szempontom, ami alapján, nincs a fejlett világban jó vezető jelenleg,( Izrael kakukktojás, de ott nem kellet trendet fordítani, + sok speciális tényező) az pedig az hogy egyikük sem tudja a saját népességére alapozva fenntartani a lakosságszámot, vagy pedig növelni azt, és a gazdasági trükközés, modern találmányok, és bármi ellenére, hosszú távon ezek az országok elkerülhetetlenül gyengülni fognak, a csúcs időszakukhoz képest.
Ha összeesküvés-elméletek, akkor nekem csak egy kérdésem lenne: miért nem vágják el az oroszok az ukránokat a nyugati utánpótlástól? Csak le kellene bombázni a Dnyeper-hídjait, és pillanatok alatt az ölükbe hullana Kelet-Ukrajna.
Erre tudja valaki a választ? @nyugger @MangaMonguz
angelsoul véleményét osztom, szerintem is ez az oka annak hogy nem erőltetnek nagy offenzívát, vagy gyors befejezést. igazából az elmúlt 100 év megteremtette az igényt a villámháborúra , és ezt tartjuk ideálisnak, és alapvetés hogy egy háborút gyorsan és jól érdemes megvívni. Viszont egy speciális helyzetben vagyunk, a világ átalakult, a média sok mindent befolyásol a globalizáció pedig egymásba kötött mindenkit. Van több tízmillió ukrán, akik amúgy inkább oroszoknak tűnnek, de a propaganda hatására ukránoknak érzik magukat, és van egy nagyon erős hatalmi tömb aki ezt ellened használja fel, mi lehet a megoldás? Sok millió férfivel gyorsan elfoglalod a tereltet, és megszállás alatt tartod, közben az ellenség sok millió férfija ott csap le ahol neki kényelmes aztán civilbe öltözik? Vagy fogod és Dzsingisz káni módszerekkel kiirtod őket iparilag? Ez sem megoldás pont azért mert ma ez már csak problémásan működik, ez esetben pedig nem megvalósítható. Marad a kreatív költséghatékony "népirtás", a speciális körülményeknek köszönetően, a lakosság eltud menekülni olyan helyre ahol még a békeidős életszínvonaluknál is jobb körülményekbe kerülhetnek. A motivált ellenséges férfiak és nők pedig "maguktól" mennek arra a csatatérre amit te választottál ki, és neked a legmegfelelőbb, ezzel a jól és gyorsan hiányossága kompenzálható, és felháborodás mentesen irthatod ki a legporblémásabb elemeket akikkel a jövőben csak a baj lenne. Ezer halott ukrán katona senkit nem érdekel, na de ezer gödörbe lőtt ukrán civil férfi?

Ezt a véleményemet egy dolog írná felül, ha az ukránok nemzetközileg elismert orosz területre az LNR felett északkelete irányából benyomulnának, gyorsan áthaladva és elfoglalva az ellenség felkészületlen/nem megerődített területét és a bekerítés veszélyét nem kockáztatva kivonulásra kényszerítenék az oroszokat legalább az LNR ből, mert ez esetben ők lennének azok akik kiválasztják a csatateret. Orosz jogi szempontból nincs különbség annak a terültnek a támadása és friss területek között, persze lennének hatásai, és a medve felébredne morcosan, vagy pedig nem.... mert ha valóban gyenge akkor semmi nem történne, ha pedig nem gyenge akkor olyat csapna (nem atom) hogy másnak is jutna a környezetében belőle.
A háború gyors befejezését csak mi európai polgárok, ukrán és orosz átlagemberek, és józan európai politikusok akarjuk, mindenki más profitál ebből ha elhúzódik.
Mert akkor nem jutna el az AFU kényelmes megsemmisítési távolságba.
  • Ha engedik őket közel az orosz határhoz, a Donyeck, stb... vonalhoz, rövid logisztikai láncon maradnak, a légierőnek is kényelmes csapástávolság, míg az ukránnak fenn kell tartania a hosszú ellátási vonalat. Lényegében házhoz jön az ellen a pofonért, az orosz meg a hátsó kertben harcol. Ismerve mibe kerül egy háború ellátása nagy távolságban (lásd az amerikai logisztikai láncok eszközparkját) ezzel elképesztő pénzeket spórolnak meg.
  • Ha viszont előre mennek (mert már nincsenek hidak és elsorvad az ukrán ellátás), ugyanez fordul, az orosznak kell messzire mennie, míg az ukrán logisztikája rövidül le - ráadásul onnan már a nyugati AWACS és minden egyéb IRS gép kényelmes hatótávolságába kerülnek - lásd ezek eredményességét a tenger fölött...
Szóval szerintem annyi a cél, hogy kivéreztessék a kerítés előtt az AFU-t, majd ha az lemerül, előremennek, ameddig csak a logisztika bírja. Így aztán az ukránoknak a frontvonal hiába lesz közelebb a forrásihoz (saját és nyugati), nem marad semmi, amivel meg is foghatnák az oroszt - mert az mind elpusztult az oroszhoz kényelmes távolságban. Lásd Bahmut csali/katlan szerepe.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Komám, homályosíts fel, milyen az a "félig multipoláris"?
Az olyan, mint a félig egyenlő?
:)
Vagy olyan, mint a kicsit halott?
Vagy.., mint a könnyű beton csizma?
Enyhe halálos ítélet?
Igazad van! De kihagytad, hogy olyan sincs, hogy félig hülye... Most pedig légyszíves pirossal karikázd be a monitorodon, milagro hozzászólásában az általad idézett - "félig multipoláris" szókapcsolatot. Annyi könnyítés van, hogy a lájkolóidtól kérhetsz segítséget. Amint sikerült, írhatod a következő hozzászólásod.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szoktak rajtam nevetni, amikor azt feltételezem és fejtegetem, hogy Putyin és sleppje áruló.
Ha ez igaz, hogy leállítja az offenzívát, akkor amit írtam az már nem feltételezés, hanem sajnos valóság.

Korábban ugyanis azt írtam, hogy ha Putyin valami módon akadályozza a Wagner fronton beindult előretörését (vagy nem ad lőszert a Wagnernek, vagy behúzza a kéziféket az offenzíva kapcsán), akkor Oo. a vezetői árulása miatt nagy bajban van. Erre fel nem vagy vagy helyzet van, hanem, "és". Putyin nem csak, hogy nem ad lőszert, de satura is behúzta a kéziféket.
Mondhatjuk persze, hogy mert háttéralkuk lehetnek, meg veszekedés a Wagner és vezérkar között. Hogyne. Mese mese meskete, búj a jóhiszemű HTKA-s fülébe.
Amit most bemutat az orosz vezetés, nem más ez kérem, mint színtiszta árulás.
Persze lehet nevetgélni és közben homokba dugni a fejünket. Ez is egy megoldás.

Amit nekem sikerült összekaparnom erről az egész szarkupacról:

Tavaly a Wagner extrém kivételezett helyzetben volt, 140%-os súllyal kaptak ellátmányt a regulárisokhoz képest, ami azért valljuk be tarthatatlan (osztottak meg erről képeket az oroszok, hogy kapnak ők egész tisztességesen még mindig).

Január-ral ez megszűnt ugyanannyit kapnak, mint mindenki más.
Prigozsin erre beverte a hisztit, hogy nem kapnak elég lőszert.
ukrán propaganda rátromfolt, hogy a Wagner nem kap lőszert.
Prigozsin rátromfolt, hogy a fiúk azért fognak meghalni, mert nem kapnak lőszert.
ukrán propaganda rátromfolt, hogy halomban állnak a Wagneres hullák Bakhmutnál.
Prigozsin rátromfolt, hogy már halomban állnak a Wagneres hullák Bakhmutnál, mert rohamásóval rohamozzák az épületeket, mivel nincs lőszer.
ukrán propaganda rátromfolt, hogy a Wagner és orosz regulárisok már lassan egymást ölik (csináltak róla pár béna propaganda videjót)...


Btw. halott wagneresek lőszer és ellátmány nélkül ma is megállíthatatlanul törtek előre
4USwdcb.png



Harkov, Volkssturm indul a frontra (úgy látszik már minden szemetet kihordtak a raktárból, ha kirakatkatonáknak ilyen fegyverek jutnak).
iG3s7B9.jpg

tcJRLKq.jpg





Asszem nem ilyen eredményre számított :D
Ybdf8It.jpg