[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113

Shoigu megérkezett az NVO zónába (VIDEO)​

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megvizsgálta a „Vosztok” orosz csapatcsoportot az NVO övezetében.
A katonai osztály tájékoztatása szerint Sojgu a Vosztok csapatcsoport egyik alakulatának dél-donyecki irányú parancsnoki állomását látogatta meg.
A parancsnokságon a miniszter meghallgatta a csoport parancsnokának, Rusztam Muradov vezérezredesnek és a parancsnokság tisztjeinek beszámolóját a csapatok jelenlegi helyzetéről és tevékenységéről.
Shoigu különös figyelmet fordított a csoport csapatainak átfogó támogatásának megszervezésére, beleértve a személyzet biztonságos bevetésének feltételeit, valamint az egészségügyi és a hátsó egységek munkáját.
A Honvédelmi Minisztérium vezetője megköszönte a különleges katonai művelet övezetében feladatokat ellátó katonák odaadását, hősiességét, valamint állami kitüntetéseket - a Bátorság Érdemrendet, a Szent György-kereszt jelvényt és a Bátorságért érmet - átadott. ".
„Megérdemelt a díj. Méltósággal harcolsz! Rengeteg munka van még hátra. Nagyon remélem, hogy továbbra is hűségesen szolgálja hazánkat. Sok szerencsét, sikert, és természetesen élve haza!” – mondta Shoigu a katonasághoz fordulva.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677913154

Legutóbb elölről: az Artyomovsk-kormányzathoz 450 méter! Mindig előre
Jevgenyij Prigozsin a harcosokkal az elfoglalt pozíciókban naprakész információkat kap a "Wagner" mozgalmáról, beleértve Khromovo falut. Katona Khromove-ra mutatva azt mondja, hogy "visszatér", valószínűleg azt mondja, hogy az AFU visszavonul.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 910
56 790
113
A hősies Ukrajna egy év alatt sem tudta, teljes NATO hájteh segítséggel a lerobbant inkompetens, részeges, kohószökevenyekkel tàmadó nevetséges oroszokat kiszorítani Ukrajnából.Mi több, ezek az oroszok létszámhátrány ellenére is haladnak előre, éppen bedaràlva már a harmadik ukrán hadsereget, míg Oo békésen éldegél a megszokott vágányokban.
Én meg 4xannyit fizetek az áramèrt, gázért örömömben, hogy támogassák Kievet. :(
Igy is lehet látni a dolgokat. :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Ki vagy kik akarnak az üresedett területekre beülni, kik lesznek a haszonélvezők?
Mondjuk azt a több mint 5 millió Törökországban kempingező + még innen-onnan összeszedett menekültet, le lehetne telepíteni földművesnek (megfelelő késztetéssel és felügyelettel)...

"Több mint 5 millió menekült él Törökországban. Közülük 3,6 millióan a polgárháború kezdete óta érkeztek Szíriából, több mint egymillióan pedig Afganisztánból menekültek el. Az Európai Uniótól Törökország jelentős összegeket kap azért, hogy ezt a hatalmas embertömeget ellássa."
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Berlin felkèrte Svájcot, hogy a szolgálaton kivül helyezett 96 Leopard 2-es harckocsját adja el Németországnak, hogy azokát Kievnek adhassák. Irja Die Welt.

Valaki azt írta, nem ukránba, hanem az oda küldöttek pótlására kell.
Szerinted van különbség?
;)

Biztos jó ötlet gödörbe lökni Oroszországot?
Nem rizikós egy atomhatalmat káoszba taszitani??

89-93 közt szerencsénk volt. Néha 1-1 puccsnál rezgett a léc.De az alapvető orosz nukleáris készletek nem tűntek el, nem rongálódtak. Lesz még egyszer ilyen szerencsénk???

Emlékszem az alkesz Jelcin után mekkora megváltás volt Putyin. Örültek neki, ünnepelték Nyugaton, hisz ők tolták hatalomba. Most ugyanők gyűlölik és bele akarják buktatni az elhibázott ukrán kalandba. De ki, esetleg kik jönnek utána???
Újabb káosz??? Kisebb polgárháborúk, de egységes Oroszország. Ez a legkedvezőbb fordulat. Ennél csak durvábbak jöhetnek.

Persze hihetünk egy nyugatos fordulatban, ami persze sehol sem látszik. Ha látnánk, akkor Putyin is látná és megfojtaná.

Ami érdekes az orosz miniszterelnökök Putyin alatt mindig rendes technokrata, már -már nyugatos libsinek tűnnek. A mai is, Misusztyin. A kutya nem ismeri. Meg mindig egy-egy különc a két fővárosi polgi.
De aztán amikor máshová kerülnek és mondjuk nem sittre ezek az emberek, lásd Medvegyev, egykori technokrata mérsékelt miniszterelnök, hogy bevadulnak.

Gödröt írtam, nem szakadékot. Szándékosan. A gödröt ők ásták.
Igazad van, senkinek nem érdeke Oroszország összeomlása. Ezért egyensúlyozik a nyugat, hogy Putyin csak a háborút veszítse el, illetve a befolyását a térségben, de hatalmát és az ország stabilitását ne.
Ez sok felesleges áldozatot is jelent, de a vereség mértéke és sebessége segít elfogadni az orosz társadalomnak a valóságot.
Kockázatos, de nincs más opció, ezt a fenyegetést kezelni kell.
Szerinted hagyni kellene?
Jönne Moldávia, Grúzia, egyéb szomszédjai.
Évtizedes háborúskodás, aztán egyszer csak tényleg dobná az atomot, ha pofán verik.
Ezért támogatja a fejlett világ Ukrajnát.
És mák, hogy ilyen balfék módon csinálják az oroszok, így van esély megállítani a háborúskodást az elején.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Eleg huvos a fogadtatasa a nemet auszlandministernek Indiaban. De ez meg csak hagyjan, mert amekkora grüne nem ertem miert nem biciklivel ment...

Orosz vs német külügyér érkezése Új-Delhibe:


+Csak összehasonlítás kedvéért, Lukasenko érkezik Pekingbe:
Amikor már a semleges félt képviselő India is beint az elmúlt 1 év elmebeteg, hisztérikus külpolitikája miatt az jelent valamit...

+hogy tetézzék a dolgot, Lavrov beszédébe is beleröhögtek az európai küldöttek...


@Robur (avtomat?): igazán szánalmas látni, ahogy az ukrán kártyavár újabb összeomlásával párhuzamosan “hirtelen” újra megjelennek az orosz mobikokról ezek a csodálatos videók.
Magyarázz már meg valamit: hogy lehet az, hogy az orosz mobilizációs hullám után ezek a videók eltűntek (pedig akkor sok volt!), most meg újra megjelentek? Lehetséges, hogy ezek nem is mostani videók?
A konfliktustól függetlenül minden márciusban és szeptemberben van egy általános sorozás amikor a 18. életévüket betöltötteknek be kell vonulniuk sorkatonai szolgálatra. Ami nagy változás, hogy az eddig kivételezettek is be vannak rángatva és ilyenkor telehisztizik a netet.



Pyotr Tolstoy: "Western politicians, who have fallen into insane senile McCarthyism, still believe that something generally depends on them, their statements and the weapons they supply to Ukraine. No, it all depends on our guys on the front line and the range of Russian missiles."
https://pomf2.lain.la/f/s4kng9kw.mp4 Eng subs

"jelentéktelen falu"
How long did it take for Hitler to take Bakhmut/Artemovsk
That entire area was famous during the war and it took the germans ~9 months to advance past the industrial heart in eastern Ukraine

And how long did it take for Stalin to retake it?
~10 months if you count from the day the huge counter-offensive began, the very noticeable front that took some time to penetrate was literally the exact same industrial area where the war is taking place today because the cities there are built like forts. When it crumbles though the entire country is gone



Kellett feszíteni a húrt, most már az oroszok is gránátozzák az ukrán sebesültszállítókat...



Állítólag ismeretlen típusu ukrán MLRS kilövése


Ukrán menekülők megsemmisítése


Ukrán Bakhmut túlélők menetelnek, az alávágott hang kamu, egy orosz sorköteles hisztizése 4 évvel ezelőttről amiért be kellett vonulnia.
Állítólag a banderisták egy szó nélkül leléptek, vitték az orvosokat is, hátrahagyva a volkssturmot a sérültekkel.


Ukrajna projekt bukásának újabb jele, hogy már a földet is lopják míg lehet


Újabb magnéziumeső az ukrán állásokra


Wagner tüzérség munkában, mondjuk itt fogalmam sincs mit lőhetnek


Wagner temetkezési Zrt. továbbra is teljes kapacitáson üzemel
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Te szedsz valamit amitől ilyen hülye leszel vagy alapból vagy ennyire süsü?
Azok a nácik képtelenek lettek volna megszervezni egy puccsot, azt a jenki és nyugati szakszolgálatok intézték. A nácikat nem az eszükért hanem az erejükért és a gátlástalanságukért tartják.
Egyébként mi nem világos számodra? Nem látod a hohol hőscsaládapákon a náci jelképeket? Esetleg a bélyegeken nem látod, hogy a délceg hazafiak nagy része SS egyenruhában van?
A videóban amit linkeltem elmondja Janukovics kerek-perec, hogy Ő maga is az EU-s társulást preferálta, de mivel az ország kb csődben volt, az IMF-től kellett volna hitelt felvenniük, akik viszont olyan feltételekhez kötötték amit nem vállalhattak. Tudod az IMF, akiktől mi is megszabadultunk, mert mindig olyan dolgokat kérnek a pénzért cserébe ami nem jó nekünk ;) A ruszkik meg segítettek volna, ha jól emlékszem valami 20 milliárdról volt szó amit feldobtak segélyként. Megjegyzem, felfüggesztették az EU-s tárgyalásokat és nem lezárták...
De tényleg érdemes lenne megnézned a dokut, szerintem Oliver Stone azért elég hiteles arc...
Leginkább azok a hoholok támogatják a háborút, akiknek nem kell a lövészárokba menni ;) Mert amúgy már nem olyan nagy a hajlandóság...
Akkor is furcsa ez. A nyugat csak úgy a háttérben szervezett egy puccsot a nácikkal és az simán megbuktatta a moszkovita kormányt. Az orosz hadsereg meg totális háborúval se tudja visszapuccsolni.

56-ot szerinted ki szervezte?

Ha orosz részről nagy lenne a hajlandóság, akkor nem a wagner börtöntöltelékei pusztulnának tízezer számra a frontvonalon.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Akkor is furcsa ez. A nyugat csak úgy a háttérben szervezett egy puccsot a nácikkal és az simán megbuktatta a moszkovita kormányt. Az orosz hadsereg meg totális háborúval se tudja visszapuccsolni.

56-ot szerinted ki szervezte?

Ha orosz részről nagy lenne a hajlandóság, akkor nem a wagner börtöntöltelékei pusztulnának tízezer számra a frontvonalon.
Meszes azt akarod mondani,hogy börtöntöltelékek picsázták ki az ukrán elit náci alakulatokat Bakhmutból?Ezzel a kijelentéseddel lefikáztad az ukrán hadsereget.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 653
113
Akkor is furcsa ez. A nyugat csak úgy a háttérben szervezett egy puccsot a nácikkal és az simán megbuktatta a moszkovita kormányt. Az orosz hadsereg meg totális háborúval se tudja visszapuccsolni.

56-ot szerinted ki szervezte?

Ha orosz részről nagy lenne a hajlandóság, akkor nem a wagner börtöntöltelékei pusztulnának tízezer számra a frontvonalon.
dr-evil.gif
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113

Joe Biden magához rendelte Ursula von der Leyent Washingtonba​


2023. MÁRCIUS 04. - 09:28

Washingtonba utazik Ursula von der Leyen, hogy találkozzon Joe Bidennel – közölte a Fehér Ház. Sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság elnökét az amerikai elnök hívta a Fehér Házba, hogy a háborúról, a kínai fegyverszállításokról és a szankciókról tárgyaljon vele.

screenshot-20230304-090651-chrome.jpg


A Századvég jogi szakértője az M1-nek azt mondta: Joe Biden magához rendelte az Európai Bizottság elnökét, pont úgy, ahogyan azt a helytartó teszi az alárendeltjével. Az elemző azt is mondta, hogy az Egyesült Államok gyarmattartó magatartást tanúsít az Európai Unióval szemben.

Joe Biden az Egyesült Államokban találkozik Ursula von der Leyennel – erről írt pénteken a brüsszeli ügyekkel foglalkozó Politico. A cikk szerint az Európai Bizottság elnöke jövő pénteken utazik Washingtonba.

Joe Biden azért hívta meg a bizottság elnökét, mert a NATO szerint Kína fontolgatja, hogy fegyverekkel is segíti Oroszországot, ami miatt az Egyesült Államok szankciókat helyezett kilátásba Kínával szemben is. Biden pedig erre hívná fel Ursula von der Leyent is.

A találkozót a Fehér Ház is megerősítette. Azt írták: Joe Biden alig várja, hogy hivatalában fogadja az Európai Bizottság elnökét.

Február közepén robbant a hír, mely azóta bejárta a világsajtót: Brüsszel a tagállamok helyett az Egyesült Államokkal egyeztetett a szankciókról. A kiszivárgott információk szerint Ursula von der Leyen már 2021 decemberében tárgyalt az amerikai elnökkel az Oroszország elleni embargókról.

Vagyis már a fegyveres konfliktus kitörése előtt eldönthették az Európát súlyosan érintő gazdasági szankciók részleteit. Ursula von der Leyen végül egy müncheni panelbeszélgetésen elismerte az egyeztetéseket.

„A kabinetem és a bizottság már decemberben megkezdte a potenciális szankciók kidolgozását a Fehér Házzal és az Egyesült Államok pénzügyminisztériumával” – fogalmazott Ursula von der Leyen, majd azt állította: a közelgő háborúról az amerikai hírszerzéstől kaptak információkat, emiatt indultak meg a szankciókról szóló tárgyalások is.

„Éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy összehangoljuk a nagyon különböző kereskedelmi rendszerünket és olyan szankciókat dolgozzunk ki, amelyek a nélkülözhetetlen technológiát és termékeket célozzák. Ez tette lehetővé, hogy a háború második, negyedik és tizedik napján már nagyon kemény szankciós csomagot tudtunk az asztalra tenni. Ebben az Egyesült Államok háború előtti figyelmeztetése nagy segítség volt” – mondta az Európai Bizottság elnöke.

Elemzők szerint a szankciók azóta földre vitték az Európai Unió gazdaságát. Miközben az Egyesült Államok számos előnyre tett szert, például az Európába szállított gáz- és olajexportnak köszönhetően.

(Hirado.hu)
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 360
93
Akkor is furcsa ez. A nyugat csak úgy a háttérben szervezett egy puccsot a nácikkal és az simán megbuktatta a moszkovita kormányt. Az orosz hadsereg meg totális háborúval se tudja visszapuccsolni.

56-ot szerinted ki szervezte?

Ha orosz részről nagy lenne a hajlandóság, akkor nem a wagner börtöntöltelékei pusztulnának tízezer számra a frontvonalon.
Nem kell mindent elhinni ami a neten közölve van. A 3 leírt bekezdésre, ami tulajdonképpen 4 önálló dolog, szerintem nem tudsz bizonyítható választ adni.

Majdani puccs. - Mi a véleményed az orvlövészek által mindkét oldalról lelőtt személyekkel kapcsolatban? Érdekes Magyarországon a TV székház ostrománál is találtak egy "őrizetlen" gépkocsit, benne fegyverekkel.

Orosz hadsereg totális háborúja. Szerintem fogalmad sincs, mi az a totális háború. Picit nézz körül a dicsőséges demokratikus mintaország bombázásainál. Még az sem volt totális háború, csak kő, kövön nem maradt. Ha az oroszok is ezt a taktikát csinálták volna, mostanra mi maradt volna Ukrajnából?

56 szervezése. Azért érdekes lenne erről néhány nyugati iratot is megnézni, hogy mennyire lehetett benne nyugat keze. Csak ennek emlegetése is tabu téma.

Wagner börtöntöltelék. Igen az ukránok által börtöntöltelékeknek történő fegyverosztogatása az dicső dolog.

Amúgy meg szerintem, se az ukrán sem az orosz helyzetről sem tudsz semmit (mint ahogy itt a fórumon sem senki). Amit tudunk, az a nagyközönségnek szánt válogatott hírek, amelyeket már előzetesen mindkét oldalról alaposan megszűrtek. Az ukránok helyzete annyiban jobb, hogy a teljes nyugati média gyártja nekik a híreket. Nem kell elfelejteni, hogy nyugaton több évtizedes hagyománya van a pszichológiai vizsgálatokkal alátámasztott hírek hatásosságának elméletének és gyakorlatának. Az oroszok sem különbek. Úgyhogy amiket láthatunk, az az álhírek tömkelege alátámasztva hamis (élethűnek álcázott) videókkal.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 026
12 926
113

Fuck me...

"Ustup bojem"...

Vagyis harcolva fognak visszavonulni. A papir mindent elbir. :D
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Merkel részben felelős a kitört orosz-ukrán háborúért, Marie-Agnes Strack-Zimmermann szerint.
A hölgy szerint Ukrajnának már 2008-ban NATO tagnak kellett volna lenni. A hölgy egyébként a Bundestag Védelmi Bizottságának a vezetője (https://www.bundestag.de/verteidigung).
Végig gondolva a dolgot 2008-ban Oroszország nem volt olyan állapotban hogy megakadályozza a NATO tagságot. Viszont, ha párhuzamot vonunk Kuba és Ukrajna stratégiai elhelyezkedése között, akkor lehet hogy már túl lennénk a nukleáris fegyverekkel vívott harmadik világháborún. De a nyugat sem készítette fel Ukrajnát a csatlakozásra 2008 előtt.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Emlékeztek az arab-izraeli háborús viccre? Ez is ua, csak most nem cukorkát-csokoládét és kötszert-gyógyszert árulnak, hanem bombát és újjáépítést egyszerre ...

Merkel részben felelős a kitört orosz-ukrán háborúért, Marie-Agnes Strack-Zimmermann szerint.
A hölgy szerint Ukrajnának már 2008-ban NATO tagnak kellett volna lenni. A hölgy egyébként a Bundestag Védelmi Bizottságának a vezetője (https://www.bundestag.de/verteidigung).
Végig gondolva a dolgot 2008-ban Oroszország nem volt olyan állapotban hogy megakadályozza a NATO tagságot. Viszont, ha párhuzamot vonunk Kuba és Ukrajna stratégiai elhelyezkedése között, akkor lehet hogy már túl lennénk a nukleáris fegyverekkel vívott harmadik világháborún. De a nyugat sem készítette fel Ukrajnát a csatlakozásra 2008 előtt.
Annyi különbség vab 60-as évekhez képest(Kubai válság).Ha sikerül is megsemmísiteni valamelyik félnek egy gyors támadással a szárazföldi indítókat(Ezek egy része is "atombiztos" silókban van).Ráadásul azóta mindkét félnek ott van az SSBN flotta amiken van annyi ICBM hogy azok is bőveb elegendőek a másik fél elpusztításához.