[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 930
48 643
113
A Mandineren megint az atlantista tartja az ügyeletet, ezek a cikkek a nyitóoldalon, egy képernyőn szerepelnek, még csak le se kellett tekernem:

Aki ismeri a szerkesztőséget, világosítson már fel bennünket, milyen demográfiai csoporthoz tartozhat a mostani ügyeletes?
Vagy csak gyakornok (vasárnapi műszak általában az övék)?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Pár kérdést tisztába kellene rakni, pártállástól és oldal-szimpatizánsoktól függetlenül.

Elöljáróban annyit, hogy meglátásom szerint mindkét oldal kissé át van verve, teljesen felesleges vérre menő vitákba bonyolódni és minősíteni bárkit is, nehogy a vége az legyen, hogy mindegyik oldal a pofázmányára esik.

Az első dolog, hogy én a mai napig sehol sem találok olyan orosz forrást, ahol az orosz vezetés és Putyin bármikor is két dolgot kijelentett volna: az egyik az, hogy gyors és rövid lesz a háború, a másik az, hogy Ukrajnát akarják elfoglalni. Akárhogyan is keresgélek, 2022. februárjában Moszkvában senki sem mondta, hogy a cél Ukrajna megszállása és Peszkov is csak annyit mondott a médiának, amikor az újságírók a különleges hadművelet tervezett időtartamáról kérdezték, hogy az „addig fog tartani, ameddig az elnök jónak látja”.
Ha bárkinek van hiteles orosz forrása ennek cáfolatára, kérem, hogy ne tartsa magában.

A katonai szakértők 99%-ának személyes véleményétől és a nevenincs kamu brit hírszerzők napi aktuálisától kérem kíméljetek meg. Addig, ameddig arról beszélgetünk, hogy egy nyugati harckocsi 4-5 liter naftát fogyaszt száz kilométeren, valamint az oroszok a mosógépekből szedik ki a chipeket az elfogyott rakétáikhoz, szerintem ezeket hanyagoljuk. Előre is köszönet.

További észrevételem az lenne, hogy egy kb. 600 ezer km2 területű és nagyjából 40 milliós lakosságú Ukrajna elfoglalásához szerény véleményetek szerint mégis mennyi katona kellene? 50 ezer? 150 ezer? 200 ezer? Vagy inkább 1 millió?
Csak azért kérdezem, mert a hadművelet kezdetén 30-50 ezer fő között mozgott a támadó erő, később fejlődött fel 150-200 ezer közé, de úgy, hogy ennek egy része a DNR és LNR milíciáiból és zsoldosokból állt.

Hogy kerültek a frontra „orosz oldalon” BMP-1-es harcjárművek? Hány évvel ezelőtt lettek ezek kivonva?

Ugyanez igaz a halottakra is, amikor egy DNR/LNR tagja meghal, az orosz vagy ukrán?
Csak azért kérdezem, mert az ukrán törvények szerint ukrán, az orosz törvények szerint meg már orosz.
Tehát ki és hova számolja el őket egy minimum kettes szorzóval?

Kilőtt harckocsik…, ötezer meg tízezer.
Komolyan?
És hol van ötezer kilőtt harckocsiról legalább egy nyamvadt fotó?
Hagyjuk az Oryxot, eszelős számokkal dobálózik, ezeknek a fele sem igaz. Mértékadó források és valódi szakértők szerint jó esetben kábé 2000 kilőtt harckocsi van összesen mindkét oldalon együtt. Ha nem így lenne, akkor miért kellett kb. 400 db régi ex-VSZ harckocsit összekalapozni Ukrajnának, sőt, azóta ismét harckocsi ajándékozási dömping van éppen.
Hova lett az eredeti ukrán haderő jelentős harckocsi állománya plusz az azóta átadott ex-VSZ fegyverek zöme?
Ez 1500-2000 db harcjárművet jelent, miközben „hivatalosan” csak 400 db ukrán harckocsi veszteség van egyes források szerint.

Tavaly olvastam 60 km-es menetoszlopról Kijev felé.
Eőtte 5 km-es volt, két nap múlva 27 km-es lett, aztán felhízott 60 km-re.
Aha. Ehhez képest a Maxar Technologies műholdas fotói mutattak egy jó esetben 2-3 km-es menetoszlopot, mert többre nem futotta.
60 km-es menetoszlop 20 m-es térközzel számolva is 3000 db harcjármű/jármű egyetlen útvonalon! Ez hol volt gyerekek?

Szóval nem árt néha gondolkodni egy keveset, számolni sem olyan rossz.

Néhány hónapja a nevenincs brit hírszerzés arról hallucinált, hogy az oroszok napi 70-100 ezer tüzérségi lőszert használnak el a fronton. (Elnézést, én a magam részéről kizártnak tartom, hogy az MI6 komplett hülyékkel lenne tele, ellenben a brit média igen.)
Valaki mesélje már el nekem, hogy csak napi 70 ezer tüzérségi lőszerhez (heti 490 ezer, havi 2.100.000. db lőszer) mégis mekkora logisztika kell?
Gondolom, ezeket valahonnan oda is kell szállítani, majd egy laza csuklómozdulattal szét is kell teríteni ezen a kicsi frontszakaszon. Ehhez mekkora vasúti kapacitás, teherautó kapacitás és személyzet is kell(ene), úgy nagyjából hetente...
Ki és hogyan fogja a lövegcseréket megejteni a fronton?
Mondjuk úgy ezer löveg esetében havonta…

Nem is sorolom tovább a „Fel nem tett kérdések” következő fejezeteit, ez itt egy haditechnikai fórum tele egy csomó, az átlagnál a témához sokkal jobban értő emberkével és ahelyett, hogy az anomáliákról folyna a szakmai diskurzus, itt valami egészen más történik.
Pedig ez a történet tele van haditechnikai, taktikai, stratégiai, geopolitikai/biztonságpolitikai anomáliákkal, méghozzá dögivel.
Hogy a másik kérdésre is lényegileg válaszoljak:
Az orosz hadtáp (az ukrán is) vasútra épülő. Vasúti hadtáp hadosztályaik vannak, raktárakkal. Az orosz hadseregnek 14ezer nagyobb teherautója van. Ezekből havonta 480at gyártanak, tehát sose fog elfogyni. A hadesreg az utolsó használható vasútállomástól legfeljebb 150 km-ig működhet. 50 kmig napi hármat tud fordulni egy teherautó, 100ig kettőt, 150ig egyet. Ukrajnában lehet olyan 4000 teherautó. Ebből úgy tünik, minden cső kaphat naponta egy platónyi skulót. Mind a 2500 tüzérségi eszköz ellőhet napi 80 skulót, és ez meg sem erőlteti a hadtápot. Ez a lehetséges fuvaroknak a negyedét se foglalja le. Még az ötödét se.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
592
2 504
93
"Kússz ide, nem fogunk megverni, mi nem ti vagyunk!"

"Annak ellenére, hogy az ukrán fegyveres erők aktívan ellenálltak és gránátokat dobtak, srácaink megőrizték emberségüket és nyugodtan viselkedtek a feszült helyzetben, ígérve az ellenséges katonáknak, hogy hazatérnek.

Számos távirati csatorna arról számolt be, hogy a videón Wagner PMC rohamosztagosok láthatók, a helyszín pedig Artyomovszk volt, de ez nem igaz, és ezeket a felvételeket nagy valószínűséggel a fronton, a Szvatovo-Kremennaja-Kupjanszk vonal közelében forgatták."

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 404
113
Oroszország „teljes összeomlása meglepően közel van”, ahogy Ukrajna kijelentette, hogy most lehetséges a Krím visszafoglalása
Az amerikai haderő egykori európai parancsnoka kifejtette, hogyan veheti vissza Ukrajna a félszigetet, és hogyan idézhet elő egy teljes orosz katonai összeomlást.
Ezek vissza akarják venni a Krímet és ez nem vicc.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Oroszországnak nem még 100.000km² kell, hanem a Donyeck medence ásványkincsei, a Dél-Ukrán termőföldek és a Fekete-tenger teljes partvidéke. Ezélrt kellenek neki területek, nem a számháború miatt, hogy mégnagyobb az ország.
Ez igaz 2016-ban már olvastam róla, de az USA-nak is kell ám!! A fekete föld az asványkincsek és a melegvízű fekete tengeri kikötők! Kurvára nem hiányzik oda egy NATO bazis az oroszoknak kb. a küszöbre eleve a roman is közel volt. Ez IS egy valódi oka volta háborúnak
Kíváncsian várom az okfejtésed.
Ez passz
Hol mondasz ellent annak amit én állítok? Vagy ez megerősítés akar lenni?
Ez passz
Ha lesz neki 1-2.000.000 katonája Ukrajna területén akkor elgondolkozhat azon, hogy meg se álljon a magyar határig. Ha nem, akkor meg eszébe sem juthat. Ukrajna 600.000km², egy ekkor országot nem lehet néhány 100.000 emberrel elfoglalni.
Ez is igaz! Már ezt pofázom mióta, hogy mit tökölnek ennyit ilyen 100-200 ezres létszámmal meg miért nem vonulnak még be Belaruszból?
Milyen modern eszközök? Vannak az oroszoknak modern eszközeik, úgy hívják őket, hogy T-14, T-15, T-16, 2S35, Bumerang. Csak ezeket nem gyártják sőt néhánynak még a fejlesztése sem fejeződött be. Az amiket most gyártanak T-90M, BMP-3 stb, azok messze nem modernek, csak modernizáltak.
Ez is így van, de azért a T90 nem olyan fos...láttam a kurdok által kilőtt török Leo 2-est (amit itt már mindenki kb. 150x), de az ellene indított páncéltörőrakéta sziriában hatástalan volt a T90-el szemben. Persze ez a páncélzatra applikált védelmen is múlik!

Basszki életemben először ment oda like ahol Cunci kapitány (Robur) is belikeolt!!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Hm.Nem hinném hogy az oroszok erről ne tudnának.Talán azért is fogták vissza a légierejüket.Kell az még .De erre idővel választ kapunk.
Leginkább az Ukrán légvédelem miatt végeznek "csak" nagyrészt Cm-ekkel az Ukrán "hátország" ellen és leginkább a frontvonalon aktív az Orosz legierő de ott is inkább tüzérség "domináns".
Ez az F16 tema nekem azert verzik es ketseges, mert ha a valosagot nezzuk es azt mi tortenik, nem pedig azt ki es mit igerget vagy nyilatkozik, akkor latnunk kell, hogy a hatalmas Leopard A2 es Abrams adakozas is vegul mive lett. Gondoljatok az F16-oknal maskent tortenne es mas lenne a vegeredmeny? Szerintem nem.
Eddig 80 leo2,30 abrams, 28 chalenger2 lett "felajánlva" Ukrajnának meg leo1-esek de az most fejből nem tudom mennyi.Harckocsiból Európában nem is nagyon van "felesleg" eléggé elhanyagolták ezt a haderőnemet az Európai Nato tagok 1-2 kivétellel(USA más "liga" )ezen a téren.Akiktől meg várható nagyobb mennyiség a lengyelek ahogy beérkeznek nagyobb számban a "váltótipus"abramsek,Koreai K2-esek.Viszont F16-osból Euróbában nagy számban vontak,vagy vonnak ki mostanában 2000-es évek elején korszerűsített F16A MLU-kat.És az USAF-is tudna nélkülözni belőlük ott is nagy számban van már a váltó tipusból(F35) régebbi verziójú F16C-ből tudnának nélkülözniF16-esetén inkább a személyzet,Pilóták kiképzése,üzemeltetési háttér kialakítása lehet a szűkebb keresztmetszet még akkor is ha bizonyos időközönként "karbantartás"címén Nato reptéren állomásoznának.
Véleményem szerint, ha mennek is F-16-os gépek Ukrajnának, azzal csak az lesz a probléma, hogy jelen pillanatban nincs, és nem is lesz olyan ukrán repülőtér, amit az oroszok ne tudnának elérni, ezáltal megrongálni (értsd repülőgépek felszállására alkalmatlanná tenni, hogy ehhez a kifutó vagy pl a torony lesz megrongálva, vagy a komplett reptér letakarítva, az csak részletkérdés), ehhez nyugodtan lehet tanulmányozgatni pl a ruszki CM-ek hatótávolságát, azokét a CM-ekét, amiből a bolond szakértők szerint lassan 1-1,5 éve kifogytak az oroszok.

honnan fognak ezek a gépek repkedni? engedjük el, most a maroknyi még létező ukrán repülőt, mert szerintem ha megérkeznek ezek a nyugati vasak, már csak demonstrativ célból is szét lesz baszkodva az összes ukrán reptér, mert a médiában ezt az aduászt nem fogja kihagyni az orosz, se a hazai, se a nyugati közvélemény felé, hogy lásd ennyit érték a gepeik/gépeitek köcsögök ..


másik izgalmas téma lesz a javító/kiszolgáló bázisok helyzete, mert ha az sincs otthon, hanem valahol külföldön akkor ez is csak annyit fog érni mint szar a zsebben... azért valljuk be elég nehézkes lenne ezeket a gépeket román vagy lengyel esetleg balti repterekről úgy üzemeltetni, hogy ne akasszanak tengelyt az oroszokkal...

Az meg midenkinek világos, hogy mit jelent..

sajnos ebben a jelenlegi helyzetben nincs win win helyzet, mert a nyugat nem akarja az arcvesztést, az orosz meg nem engedheti meg az arcvesztést, mivel ezáltal mind a kettőnknek gyengülne a globális pozíciója, véleményem szerint ha nem lesz jelentős változás az ukrán belpolitikában, ami lehetne pl akár egy katonai puccs, vagy egy általános népfelkelés, mert elegük van már abból, hogy mind a nyugatiak mind az oroszok az ő orszagukban vívják meg a maguk harcát az ő rovásukra, úgy, hogy a szarházi kis nímand színész, ehhez a legmagasabb szinten asszisztál, ahelyett, hogy a mielőbbi békekötést szorgalmazná a tárgyalóasztal mellett, akkor kurva kemény hónapoknak néz elébe Ukrajna, de egész Európa.. /mert a ruszkik bármenyire is szeretné a nyugat, nem fognak kimerülni/

bele is fog rokkanni mind a kettő
Van vagy 30 katonai,polgári reptér Ukrajnában és a szovjet időkből vannak ott bőven olyan megerősített vasbeton fedezéo amihez "kevés" a Cm(Irakban is a szovjet "mintára" épült vasbeton fedezékek biztos átütéséhez 2db 1 tonnás lézerbombára volt szükkség).Hatékony fegyver a Cm de nem mindenre megoldás.Nem véletlen hogy a sivatagi viharban szükség volt közvetlen légicsapásokra azok hosszabb távú "kiütéséhez" pedig volt akkor is az USA-nak bőven készleten tomahawk.Ehez be kell vállalni a mélysegi bevetéseket Ukrán repterek ellen az Orosz légierőnek az azzal járó magasabb veszteségekkel együtt.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 798
14 329
113
A Mandineren megint az atlantista tartja az ügyeletet, ezek a cikkek a nyitóoldalon, egy képernyőn szerepelnek, még csak le se kellett tekernem:

Aki ismeri a szerkesztőséget, világosítson már fel bennünket, milyen demográfiai csoporthoz tartozhat a mostani ügyeletes?
Vagy csak gyakornok (vasárnapi műszak általában az övék)?
A hétvégi ügyeletes úgy látszik nem tudja átlátni, értelmezni és így kontrollálni a központi, nemzteközi F.O.S média hír ferdítő - fordító M.I de-generátorból érkezö, napi tartályhajónyi F.O.S média hírt, mert az az egyáltalán hihető , félrevezető hamis híranyag, ami legalább 10 - 15 % valóságra alapoz.
Nem működik a F.O.S szűrés ilyenkor - holnap lelkendezve lehet a főnöknek jelenteni, hogy megint túlteljesítettük a tervet az újságuknak központilag előírt, heti F.O.S anyag közlése területén - mennyiségileg.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Szeretnék veletek megosztani még egy gondolatot. Nem állítom, hogy ez van, de azt viszont állítom, hogy ezt a lapot nem szabad kivenni a pakliból és ráadásul rengeteg kérdésre és anomáliára egyben választ is ad.

Paul Craig Roberstnek (aki nem tudná, az illető az egykori Reagan-kormány pénzügyi államtitkár helyettese volt) megjelent egy új cikke a mai napon, ahol röviden a következőket fejtegeti:
Bár elfogadni még nem tudja, de lehet, hogy nem teljesen elképzelhetetlen az, hogy az amerikai és orosz vezetés között létezik egy háttéralku, amely akár a World Economic Forum által meghirdetett programok alá dolgozik. Ukrajnában a DNR és LNR milíciák és a Wagner zsoldosok harcolnak, nem az orosz hadsereg. (Ebben az esetben az orosz hadsereg „csak” kisegítő, támogató háttér feladatokat lát el, mint ahogy a Nyugat és az USA is csak erősen „megmérve” ad Ukrajnának katonai hardvertámogatást.)

https://www.paulcraigroberts.org/20...d-the-russian-army-to-the-ukrainian-conflict/

Ezek igen kemény gondolatok Paul Craig Roberts részéről.

Klaus Schwab egykoron dícsérte Merkelt és Putyint, mint a két legjobb tanítványát, majd napirendre került a hírhedt Great Reset program is.

A Covid járvány idején a következőket tapasztaltuk:
A média megijesztette a világot egy új halálos járvánnyal, naponta jöttek a médiában a szakértők és egymásnak ellentmondva hülyítették a világot és ehhez napi szinten kaptunk mindenféle adatot, hol mennyi az új fertőzött, hol mennyien kerültek lélegeztetőgépre és mennyi az aktuális elhunytak száma.
Elindult az oroszok „különleges hadművelete”, ami mostanra a média által már napi szinten világháborúval fenyeget, jönnek naponta a szakértők és egymásnak ellentmondva elemeznek és természetesen a napi adatok sem maradnak el, mennyi harckocsi lett kilőve, az épp aktuális frontszakaszon ki hogyan áll és mennyi a napi lőszerfogyás és áldozat.

A mintázat ugyanaz…

Mi volt abban a 2021-es amerikai üzenetben, amivel kapcsolatban azt kérte az USA Moszkvától, hogy ne hozza nyilvánosságra? Ezt a mai napig Moszkva nem is hozta a nagyérdemű tudomására és amint látom, Európában ez az égvilágon senki sem zavar továbbra sem...

Tehát ha mindkét oldal szimpatizánsai egy percre esetleg kiszállnának a hintából és elkezdenének gondolkodni, akkor arra is rájöhetnnének, hogy a világ valóban két részre szakadt, de nem úgy, ahogy ezt el akarja hitetni a média és a politikai elitet játszó színészi gárda.
A különböző Centrumok szupergazdag bankárai, oligarchiái és egyéb hatalmasságai valójában sokkal, de sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint a maradék irányítandó 8 milliárd csóróhoz. A céljuk azonos: a hatalmi kiváltságuk megőrzése. Ehhez pedig csak egy dolog kell: ők maradnak fent, a többi marad lent.
Ez lenne hát a két valódi pólus.

Ismét jelzem, nem állítom, hogy ez van, de azt se mondanám, hogy ez lehetetlen…, szóval ez a lap maradjon csak abban a bizonyos pakliban, így hátha nem kell teljesen csalódnia majd mindkét oldal „drukkereinek” a történet végén, maximum csak félig...

Haubagoi egykori elmélete lehet, hogy nem is állt olyan távol a valóságtól.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 929
21 496
113
Eddig 80 leo2,30 abrams, 28 chalenger2 lett "felajánlva" Ukrajnának meg leo1-esek de az most fejből nem tudom mennyi.Harckocsiból Európában nem is nagyon van "felesleg" eléggé elhanyagolták ezt a haderőnemet az Európai Nato tagok 1-2 kivétellel(USA más "liga" )ezen a téren.Akiktől meg várható nagyobb mennyiség a lengyelek ahogy beérkeznek nagyobb számban a "váltótipus"abramsek,Koreai K2-esek.Viszont F16-osból Euróbában nagy számban vontak,vagy vonnak ki mostanában 2000-es évek elején korszerűsített F16A MLU-kat.És az USAF-is tudna nélkülözni belőlük ott is nagy számban van már a váltó tipusból(F35) régebbi verziójú F16C-ből tudnának nélkülözniF16-esetén inkább a személyzet,Pilóták kiképzése,üzemeltetési háttér kialakítása lehet a szűkebb keresztmetszet még akkor is ha bizonyos időközönként "karbantartás"címén Nato reptéren állomásoznának.

Abszolut nem vitatom amit irsz te magad is, de a kulcsszo a „felajanlva“. Majd azt nezzuk meg mit kapnak. Mert, hogy oszinte legyek szerintem en es kb. minden forumozo barmit fel tudunk neked ajanlani, aztan elkezdunk egymasra mutogatni, kifogasokat keresni vegul pedig azt tedd zsebre, amit tolunk kapsz… nem lenne tul sok minden. Na az ukranok ugyanebben a cipoben jarnak most a hk-k tekinteteben. Es akkor erre jon, amit en meg sem emlitettem, -mert szinte eselytelennek tartom az F16 dologot- ellenben @duckdodgers™ irta, az a penz vonzata ennek az egesznek. Par nullaval tobb, mint nehany tucat hk ara. Egy szavakkal meg mindig az ukranok mellett allo, de egyebkent tettekben egyre inkabb vonakodo tamogatoi kor ezt mar nem fogja finanszirozni es atadni. En igy latom.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
A Mandineren megint az atlantista tartja az ügyeletet, ezek a cikkek a nyitóoldalon, egy képernyőn szerepelnek, még csak le se kellett tekernem:

Aki ismeri a szerkesztőséget, világosítson már fel bennünket, milyen demográfiai csoporthoz tartozhat a mostani ügyeletes?
Vagy csak gyakornok (vasárnapi műszak általában az övék)?
Régen se volt ott egyszerű a helyzet. Talán 2010 előtt még az UFI után normális arcok voltak, bár Lackner és pár jelenlegi Válaszos komoly ellendrukker volt már akkor is. Amikor 2018ban is a Fidesz nyert kétharmaddal, az összes suttyónak akik Simicskának nyaltak is leesett, hogy esély sincs váltásra. Akik kálmánolgaizálódtak (elhasználódtak), azok 10%ának a Válasz és a Hang különböző formációi nyújtottak védelmet, a többi repült ill ideiglenesen máshová ment. Na mára a 4. szopacs után egyértelmű lett, hogy nincs más médium, ez úgy néz ki marad, ellenben pl. a Pesti tvvel, így sok semmilyen küzd belülről a mainstreamet tolva a rendszer ellen. Ők ilyen meggyőződésűek. Jobbosnak mondott ukránfelszopók. Kb. az a kategória, mint a mai videón a média senki, aki beugrik a gödörbe az akna elől, míg az orosz katona áll tovább a gödör szélén.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 371
45 706
113

WSJ: A PMC Wagner kiszívja az UAF erőit Bahmutban, a halálos küzdelem veszélyezteti Kijev tavaszi offenzíváját (FOTO)​

Az ukrán fegyveres erők egyes dandárainak tisztjei elismerték, hogy számos egység, köztük a legképzettebbek is vereséget szenvedtek az elmúlt hónapok Bahmutért vívott csatáiban – írja a Wall Street Journal.
„Az ukrán brigádok kiképzésében és moráljában nagy különbségek vannak, és nem mindig kommunikálnak megfelelően egymással.
Az ukrán fegyveres erők egyik századának parancsnoka elmondta, hogy pozícióját a Wagner foglalta el Bahmuttól délre, mert a szomszédos, gyengén képzett önkéntesekből verbuvált zászlóalj előzetes figyelmeztetés nélkül elhagyta a számukra kijelölt területet.
Az ukrán parancsnokok szerint Wagner taktikája az, hogy ezeket a gyenge egységeket célozza meg” – jegyzi meg a WSJ újságírója.
A kiadvány szerzője emellett hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők nagy veszteségei megzavarhatják az ukrán csapatok tervezett tavaszi offenzíváját.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678032336

Borisz Rozsin katonai szakértő az Artemovszkij irányú helyzetről 2023. március 5-én este, különösen a Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok csatorna számára :
1. Khromovo, Bogdanovka és Krasnoe továbbra is az ukrán fegyveres erők alá tartozik.
Az ellenség ellentámadást próbál tenni Vörös ellen.
2. Még nem értük el a város délnyugati bejáratánál lévő gépet.
3. Az ellenség folytatja a fokozatos visszavonulás folyamatát a város nyugati részébe.
4. A város több mint 40%-át már felszabadították, vagy éppen megtisztítás alatt áll.
5. Folytatódik az Ukrán Fegyveres Erők számos egységének kivonása Khromovón keresztül Chasov Yar-ba.
6. Jelenleg nincs kazán, de a működési környezet már ténylegesen megvan - napközben a Khromovo-n áthaladó úton és a mezőkön a kimenő gyalogság különféle felszerelései és klaszterei érintettek.

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113

WSJ: A PMC Wagner kiszívja az UAF erőit Bahmutban, a halálos küzdelem veszélyezteti Kijev tavaszi offenzíváját (FOTO)​

Az ukrán fegyveres erők egyes dandárainak tisztjei elismerték, hogy számos egység, köztük a legképzettebbek is vereséget szenvedtek az elmúlt hónapok Bahmutért vívott csatáiban – írja a Wall Street Journal.
„Az ukrán brigádok kiképzésében és moráljában nagy különbségek vannak, és nem mindig kommunikálnak megfelelően egymással.
Az ukrán fegyveres erők egyik századának parancsnoka elmondta, hogy pozícióját a Wagner foglalta el Bahmuttól délre, mert a szomszédos, gyengén képzett önkéntesekből verbuvált zászlóalj előzetes figyelmeztetés nélkül elhagyta a számukra kijelölt területet.
Az ukrán parancsnokok szerint Wagner taktikája az, hogy ezeket a gyenge egységeket célozza meg” – jegyzi meg a WSJ újságírója.
A kiadvány szerzője emellett hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők nagy veszteségei megzavarhatják az ukrán csapatok tervezett tavaszi offenzíváját.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678032336

Borisz Rozsin katonai szakértő az Artemovszkij irányú helyzetről 2023. március 5-én este, különösen a Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok csatorna számára :
1. Khromovo, Bogdanovka és Krasnoe továbbra is az ukrán fegyveres erők alá tartozik.
Az ellenség ellentámadást próbál tenni Vörös ellen.
2. Még nem értük el a város délnyugati bejáratánál lévő gépet.
3. Az ellenség folytatja a fokozatos visszavonulás folyamatát a város nyugati részébe.
4. A város több mint 40%-át már felszabadították, vagy éppen megtisztítás alatt áll.
5. Folytatódik az Ukrán Fegyveres Erők számos egységének kivonása Khromovón keresztül Chasov Yar-ba.
6. Jelenleg nincs kazán, de a működési környezet már ténylegesen megvan - napközben a Khromovo-n áthaladó úton és a mezőkön a kimenő gyalogság különféle felszerelései és klaszterei érintettek.


Prigó zsarolja Putyint.
:)


Ha valamire nincs szüksége az orosznak, az a terület. Ezt ugyan Putyin is lenyilatkozta, de ne higyjünk neki. Viszont, ha ránézünk a földgömbre akkor világos hogy ez így van. Dunába vizet?
Ha úgy gondoltad, hogy védelmi szempontból kell neki egy demilitarizált (NATO mentes) terület úgy viszont egyet tudok érteni.
Csak akkor visszajutunk oda hogy az USA agresszív terjeszkedésére volt ez a háború válasz. Ez meg az Eu-ban tabu, mindjárt kapok majd hideget-meleget a háborúshippiktől.

Amikor anno az USA ezt a neonáci brancsot megtámogatta hogy legyen ukrajna oroszellenes, tán maga se gondolta volna hogy ezzel erkölcsi felhatalmazást ad egy intervencióra. De tragédia nincs, mert a médiával letarol mindent, kihasználva az emberek közönyösségét és butaságát. Lásd ez a spazzzvalaki aki itt nácizik mindenkit aki nem a neonácikat/eszkalációt/háborúba belépést támogatja.

Az viszont látszik hogy mindkét oldal dinamikusan változtatja a taktikáját. Ezért nem lehet az egy évvel ezelőtti orosz taktikát a mostani orosz taktikával egy kalap alá venni. szvsz az orosz elbizakodottan rá akarta rúgni erre a csürhére a kocsmaajtót, de lepattant róla. Tanult belőle, most a level 2-n, egy korlátozott háborút vív. Ha sokat baszakodik vele a NATO lesz level 3. Ha abból se tanul a művelt nyugat és még mindig magas lovon fog ülni a sok Baerbock féle idióta, akkor majd elpárolog mindenki a nagy ideológiájával együtt és véget ér az egész. De ide nem jutunk el (remélem), mert akkor már az USA fogja leállitani az EU csicskáit, mert ott már az ő biztonsága is megkérdőjeleződik. Addig viszont önti - önteti - az olajat a tűzre . Az usa szemében egész Európa egy feláldozható hasznos hülye, Eu-stul, nato-stul együtt, akik az ő hegemóniájának az eszközei. Ezt nem hiszik el sokan, nem tudom minek kell még felrobbannia az ÉÁramlat után hogy leessen a tantusz.

De. Tudja mindenki.
Csak a ruszki uralom még szarabb.
Inkább majszoljad a Milka csokit itt, mint novicsokot ott.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A címet olvasva azt hittem Csonka Picit dobták le a hohol állásokra :D
A Mandineren megint az atlantista tartja az ügyeletet, ezek a cikkek a nyitóoldalon, egy képernyőn szerepelnek, még csak le se kellett tekernem:

Aki ismeri a szerkesztőséget, világosítson már fel bennünket, milyen demográfiai csoporthoz tartozhat a mostani ügyeletes?
Vagy csak gyakornok (vasárnapi műszak általában az övék)?
Nem értem miért van szükség 150-300km hatótávolságú csapásmérő fegyverekre ahhoz, hogy pár raktárnyi MPL-50 gyalásót megsemmisítsenek....
Persze a hoholok apacsokat meg blekhókot akarnak, de mellette kellene még legalább 1 Halálcsillag, 10 db Venator osztályú csillagromboló, legalább 20 Gozanti osztályú deszanttámogató hajó és 1 millió rohamosztagos a megfelelő fegyverzettel.... És mindezt az EU finanszírozná , hiszen ez a minimum ami banderisztánnak jár, amiért védik a galaxis szabadságát és demokráciáját az ork rablóhordáktól!
Bidé papó
khmmm vajon ki lehet ez az élére vasalt hohol harcos a patikatiszta göncben és kocsiban? Hallatlan, hogy ezek a hálátlan gecik felszabadítónak tartják a Wagner sitteseit, mikor banderisztán anyácska oly sokat adott nekik!!!
napi hohol hazafi :
ukrán iskola. A dátum Ismeretlen. Diákok egyenruhában Jaroszlav Sztetszko képével + UPA Bandera zászló. Sztetszko a Bandera állam miniszterelnöke volt. 1941-ben azt mondta, hogy "támogatom a zsidók német módszerekkel történő kiirtását"...
Ezek nem is antiszemita nácik, hanem hazaszerető hős családapák!!!
Szvatovó felé is dolgoznak a testvérek.
Ugleadári irány a csendes óceáni flotta 155 tgy harcosai. Érdekes hogy egy 7.62-es AK verzió van a harcosnál.
A szvatovói fronton dolgozik a 2Sz34 Hoszta 120 mm önjáró aknavető, amit a 2Sz1 Gvozdikából alakítottak át. Rendszerei gyakorlatilag a 2Sz31 Venából származnak, ugyanakkor annál jóval olcsóbb, hiszen a régebbi Gvozdika alapjaira építik.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 347
10 735
113
Szeretnék veletek megosztani még egy gondolatot. Nem állítom, hogy ez van, de azt viszont állítom, hogy ezt a lapot nem szabad kivenni a pakliból és ráadásul rengeteg kérdésre és anomáliára egyben választ is ad.

Paul Craig Roberstnek (aki nem tudná, az illető az egykori Reagan-kormány pénzügyi államtitkár helyettese volt) megjelent egy új cikke a mai napon, ahol röviden a következőket fejtegeti:
Bár elfogadni még nem tudja, de lehet, hogy nem teljesen elképzelhetetlen az, hogy az amerikai és orosz vezetés között létezik egy háttéralku, amely akár a World Economic Forum által meghirdetett programok alá dolgozik. Ukrajnában a DNR és LNR milíciák és a Wagner zsoldosok harcolnak, nem az orosz hadsereg. (Ebben az esetben az orosz hadsereg „csak” kisegítő, támogató háttér feladatokat lát el, mint ahogy a Nyugat és az USA is csak erősen „megmérve” ad Ukrajnának katonai hardvertámogatást.)

https://www.paulcraigroberts.org/20...d-the-russian-army-to-the-ukrainian-conflict/

Ezek igen kemény gondolatok Paul Craig Roberts részéről.

Klaus Schwab egykoron dícsérte Merkelt és Putyint, mint a két legjobb tanítványát, majd napirendre került a hírhedt Great Reset program is.

A Covid járvány idején a következőket tapasztaltuk:
A média megijesztette a világot egy új halálos járvánnyal, naponta jöttek a médiában a szakértők és egymásnak ellentmondva hülyítették a világot és ehhez napi szinten kaptunk mindenféle adatot, hol mennyi az új fertőzött, hol mennyien kerültek lélegeztetőgépre és mennyi az aktuális elhunytak száma.
Elindult az oroszok „különleges hadművelete”, ami mostanra a média által már napi szinten világháborúval fenyeget, jönnek naponta a szakértők és egymásnak ellentmondva elemeznek és természetesen a napi adatok sem maradnak el, mennyi harckocsi lett kilőve, az épp aktuális frontszakaszon ki hogyan áll és mennyi a napi lőszerfogyás és áldozat.

A mintázat ugyanaz…

Mi volt abban a 2021-es amerikai üzenetben, amivel kapcsolatban azt kérte az USA Moszkvától, hogy ne hozza nyilvánosságra? Ezt a mai napig Moszkva nem is hozta a nagyérdemű tudomására és amint látom, Európában ez az égvilágon senki sem zavar továbbra sem...

Tehát ha mindkét oldal szimpatizánsai egy percre esetleg kiszállnának a hintából és elkezdenének gondolkodni, akkor arra is rájöhetnnének, hogy a világ valóban két részre szakadt, de nem úgy, ahogy ezt el akarja hitetni a média és a politikai elitet játszó színészi gárda.
A különböző Centrumok szupergazdag bankárai, oligarchiái és egyéb hatalmasságai valójában sokkal, de sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint a maradék irányítandó 8 milliárd csóróhoz. A céljuk azonos: a hatalmi kiváltságuk megőrzése. Ehhez pedig csak egy dolog kell: ők maradnak fent, a többi marad lent.
Ez lenne hát a két valódi pólus.

Ismét jelzem, nem állítom, hogy ez van, de azt se mondanám, hogy ez lehetetlen…, szóval ez a lap maradjon csak abban a bizonyos pakliban, így hátha nem kell teljesen csalódnia majd mindkét oldal „drukkereinek” a történet végén, maximum csak félig...

Haubagoi egykori elmélete lehet, hogy nem is állt olyan távol a valóságtól.
Szomorú és bizonytalan vagyok, hogy senki nem jelentkezett arra a felvetésemre, amikor arról írtam, hogy rémlik ( s ezért a kérdőjelek sora) egy olyan képsor, amikor Putyin találkozott Svájcban(?) nemzetközi(?) pénzügyi (?) potentátokkal valamikor tizen(?)éve, s a videón az volt látható, hogy Putyin tördeli a kezét(?), az arca is gondterhelt (értitek; egy pókerarcú KGB ügynök!).
Nekem akkor az jutott eszembe, hogy befenyítették, hogy "tudd, hogy értsd" (az egyik első nukleáris hatalom első emberét:eek:)

Továbbra sem rémlik senkinek, csak nekem?

Eszem megáll...
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
592
2 504
93