[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 907
113
Matek, jó Sir, matek. Az orosz iduló sereg számához hozzáadod a mozgósítottak számát, és kivonod az összegből a bemondott halottak számát meg a sebesültek számát. Vigyázz, mert ha a szokásos 1 halottra 3 sebesült jut számból indulsz ki, az oroszok már mínuszban vannak, Putyin pedig nekromanta.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Saját állítását cáfolta az ukrán vezérkar


Először azt írták, hogy az oroszok elhagyták az egyik Herszon megyei várost, majd cáfolták az állítást.

„Március 22-től a megszálló hadsereg minden egysége, amely a Herszon megyei Nova Kakhovkában állomásozott, elhagyta a várost” – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.

A vezérkar azonban csütörtökön cáfolta ezt az információt.

Mint írták, az ellenség állítólagos kivonulásáról szóló információ a rendelkezésre álló adatok helytelen felhasználása következtében került nyilvánosságra.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 786
40 078
113
https://twitter.com/Trollstoy88/status/1638966695439003670
https://twitter.com/Trollstoy88/status/1638964237010710528
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 124
113

"2023. március 22-től a megszálló hadsereg összes egysége, amely Nova Kahovka településen állomásozott, elhagyta a várost" - írta az ukrán vezérkar a Facebookon csütörtök hajnalban.

Egy órával később azonban mást állított. „A megszállók továbbra is Nová Kachovacban maradnak. A visszavonásról szóló tájékoztatást az adatokkal való visszaélés miatt hozták nyilvánosságra." Hozzátette: az ukránok mindenképpen felszabadítják Nova Kacsovszkát.

Az ukrán hadsereg szerint ezt megelőzte "a helyi lakosok legközelebbi otthonának körülvétele". „Elkobozták” az emberek háztartási gépeit, elektronikai cikkeit, ékszereit, ruháit és mobiltelefonjait” – közölte a vezérkar. A szövegjavításból
nem derül ki, hogy ez érvényes-e.

Ja ha a hazugsagra radobsz meg egy reteg hazugsagot mar csak megszokasbol is, es veletlenul kiderul hogy az alap sem igaz akkor dol minden mint a kartyavar. :D
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 369
113
Szlovák MiG-29-esek átrepülése Ukrajnába.
Ugyanitt kerestetik azon félkegyelműek gyógyszere, akik a vadászok küldése esetén atomozást, meg oroszok által a szlovák-ukrán határ felett lelövést mantrázták tavaly tavasszal.
Nyugati 4.th gen vadászok több ezrednyi mennyiségben AIM-120D + AIM-9X Block 2 + JHMCS-e felszerelve ? Ja. Elégnének a repterükkel együtt, annyira veszedelmesek lennének. Nem is mennek.

MiG-29 bontószökevények érkeztek. Ezek a kivonásra ítélt szarok jók egypár szerencsétlen ukrán pilóta halálba küldésére és további orosz ászok avatására.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 916
113

Kína visszautasíthatatlan ajánlattal készül Ukrajnának? – Robert C. Castel - Karc FM​


Háború Ukrajnában (2023-03-23) - HÍR TV​


Somkuti Bálint 30 perc tájékán a lezuhant amerikai drónról beszél!

Medvegyev felolvasta Sztálin táviratát a védelmi vállalatok igazgatóinak (VIDEO)​

Ülést tartott az Orosz Föderáció Katonai-Ipari Bizottsága munkacsoportja a népszerű fegyvertípusok, katonai, speciális felszerelések és fegyverek gyártásának ellenőrzésével foglalkozó munkacsoportban.
A megbeszélésen Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke megjegyezte, hogy nem tehet mást, minthogy felhívja az üzem igazgatóinak figyelmét arra, hogy „a Nagy Honvédő Háború idején hasonló helyzetben” hogyan értékelték az ilyen munkát, és elolvasta Sztálin táviratát. 1941-től a védelmi vállalkozások igazgatóinak:
„Arra kérem Önt, hogy őszintén és időben teljesítse a cseljabinszki traktorgyár tartálytesteinek szállítására vonatkozó megrendeléseket. Most kérem és remélem, hogy teljesíti kötelességét az anyaország iránt. Ha néhány napon belül úgy találja, hogy megszegi az anyaország iránti kötelességeit, akkor elkezdem önt bûnözõként kezelni, aki figyelmen kívül hagyja szülőföldjének becsületét és érdekeit” – áll a táviratban.
Sztálin üzenetében hangsúlyozta egy olyan helyzet megengedhetetlenségét, amikor a fronton lévő katonák szenvednek, és az üzem vezetése mélyen hátul „tétlenkedik”.
– Tessék, kollégák, szeretném, ha hallanák, jól emlékezzenek a Generalissimo szavaira. Mint érti, az ilyen fellebbezések eredményei meglehetősen lenyűgözőek voltak. De ha nem lenne ilyen, akkor maga is megérti, mi történt” – zárta Medvegyev.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679588834
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nem tudom hol van ez így. Az általam ismert előállítása (apatitból, foszforit, - mindkettő üledékes rétegben van /homok, mészkő...urán meg ott nemigen van/ szennyvíziszap, stb.) során köze nincs nehézfémekhez. Ez eu szerte így van, de ha gondolod, rámérek egy Geiger-M számlálóval, hátha én tévedek.
A jugóknál írták, hogy sokkal több uránt szórtak szét műtrágyában, mint amennyit az amik lőttek ki rájuk. Amúgy gondolom bányája válogatja. Értékelném, ha rámérnél. Kiváncsi vagyok. Több cikk is említi a foszfát műtrágya urán tartalmát.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 360
113
Type-59/69 et Szudáni cégen/cégeken keresztül
Orosz-Kínai tárgyalások pl egy vt-2/Vt-4 export kivetelű harckocsinak az alvázva plusz torony löveg és egyéb optika nélkül sértené e azt a bizonyos egyezményt? Most lehet hogy hülyén hangzik de mi lesz pár hónap múlva.
Tény hogy Európa már nem képes ellátni az ukránokat az egyre nagyobb mennyiségben. Nem is lennének képesek rá a későbbiekben se. Gondolom a katonai vezetés és a politikusok közt a felszín alatt egyre nagyobb konfliktusokat eredményez.
Az oroszok mikorra lesznek képesek ősszeszedni magukat hogy végre bevigyék a pontot az I re. A szakadár vezetőnek abban igaza volt hogy 2014 ben órásit hibázot Putyin. Igen lettek volna szankciók de idővel átléptek volna rajtuk. A nyugat se volt felkészülve ekkora konfliktusra. A hiénák még az előző projekteiken ügyködtek.
Ha nem tudsz felmutatni erőt nulla vagy. Magyarán kedvezőbb kelet ukrajnai offenzívával az oroszokra is másképpen nézhettek....... Akkor 2014 végén 2015 elején.

A történet összetett; minden másképp alakult volna, ha Putyin 8 éve lép radikálisat.
Csak az a volna ne lett volna...

Viszont most szerintem csúnyább lesz a vége a történetnek.
S sanda gyanúm szerint nem az oroszok szempontjából.
Bár nem vitás, hogy abszolút számokban nagyobb élőerő, haditechnikai eszköz veszteségekkel zárják majd le ezt a konfliktust, mintha tették volna annak idején.
(Kérdés ugye, hogy minden más téren hogy jöttek volna ki akkor a történetből)
De ez legyen az orosz politikai, katonai elit; egyáltalán az orosz társadalom problémája.

Akkor most nézzük a nyugati érát - ha már egyszer úgymond oda tartozunk...

A Nyugat ebbe a konfliktusba - különösen az utóbbi 8 év alatt - beleadott mindent, amiben úgymond profi:
Képzést, technikát, társadalomformálást, információs hadviselést, szervezeti felépítést, energiaháborút, egyáltalán; pénzt, fegyvert, paripát.
Az oroszoknak bele kellett volna állniuk a földbe, mint a gerely, no meg a teljes világ páriáivá kellett volna válniuk.
Eddig egyik sem jött be.
S már úgy tűnik, nem is igen fog.
S tán nemcsak a saját agytrösztjeinek eddig munkájának köszönhető ez.
Hanem leginkább a Nyugat kapzsiságának, önhittségének.

Tévedés ne essék; ezek a sorok nem kipécézetten a Nyugatról szólnak.

Hanem az emberi gyarlóságról, amely minden történelmi korszak végét, a végén az addigi hatalmasok, birodalmak bukását okozta.
Hiába voltak a felhalmozott javak, a technikai, technológiai fölény, a hadseregek, a felépített és kimunkált lojális közigazgatás, a kifinomult, az uralkodó elitet legitimáló vallási, ideológiai keretrendszer, a rabszolgasorban tartott tömegek (Ha a jövedelmed a rezsire, meg az ellátásodra elég, de érdemi vagyonosodásra, életre szóló vagyoni függetlenségre nem, akkor rabszolga vagy).

Ezek a gyarlóságok beépített, ketyegő robbanómellények, amelyek bár kárt, pusztítást, szenvedést okoznak a környezetben is, de egyvalamit pusztítanak el garantáltan; a viselőjét.

S ezt a robbanómellényt (történelmi léptékben) jelenleg a Nyugat viseli:
Minden megvan a fentebbi felsorolásból; a felfedezések kora, az ipari, társadalmi forradalmak óta; a világot meghódította, leigázta.

S persze, mint minden elődje előtte, elkövette a legnagyobb hibát: Nagyon elhitte magának, magáról a saját nagyszerűségét, felsőbbrendűségét - minden értelemben. Nagyon.

Ehhez már csak - nem is csipetnyi - fűszer az, ami jó ideje az emberiség motiválója és megrontója; a fentebb említett kapzsiság.

Végtelen zsugoriságból, telhetetlenségből, no és persze dölyfből kiszervezett mindent a szerinte (a sors által érdemesült kiválasztott szerint) nem véletlenül elmaradott érinthetetleneknek: Középvállalati telefonközpontot Indiába, könnyűipart Kínába, energia, nyersanyag beszállítást a bestiális szláv mentalitásnak (liberális volt barát meghatározása), szafariközpontot Afrikába, bódítóanyag termesztést délebbre.

...érdekes módon ezt a legpregnánsabban egy nyugati zenekar ábrázolta eddig tán a legjobban:

...csakhogy ezek a lenézett, fejlődésképtelen elmaradottak mégis végül tanultak, lassan öntudatra ébredtek:
Elnézést a forrásokért:

S eközben a lenézett (bestiális szláv mentalitás) oroszok a fenséges, felérhetetlen, mások által felfoghatatlan, már-már misztikus NATO standardok szerint átszervezett, képzett, működtetett és támogatott ellenségeit és 'ponzorait eteti még butasofőr által is kiszúrt pszichológiai manipulációval, mint háromszoros gyémánt MLM hálózatépítő a kezdőcsomag vásárlót.
Meg zsákolja, darálja.

...hát hol van itt a Mesterterv?
Minden; a Nyugattól undorral elforduló exgyarmat eltávolodása is a része?:eek:

Ebből végül akkora pofára esés lehet gyerekek - mán' úgy globális következményekkel - hogy ebből a Felvilágosodásból nem Halványulás lesz, meg Homály, hanem beteljesedett Setétség.

De hogy ez még az én életemben bekövetkezik...hát ez így nem olyan lesz, mint egyszeri paraszt bácsi esete a műrepülőgéppel.

Ez az lesz.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
A jugóknál írták, hogy sokkal több uránt szórtak szét műtrágyában, mint amennyit az amik lőttek ki rájuk. Amúgy gondolom bányája válogatja. Értékelném, ha rámérnél. Kiváncsi vagyok. Több cikk is említi a foszfát műtrágya urán tartalmát.
Urán a talajban
antropogén források:
•A mezőgazdasági művelésű talajok legnagyobb uránterhelését a foszfortartalmú műtrágyák okozzák
•A különböző eredetű nyersfoszfátok urántartalma szélsőségesen eltér egymástól:
  • az üledékes eredetű nyersfoszfátokban (USA, Marokkó, Közel-Kelet) gyakran nagyobb, mint 100 mg kg-1
  • az eruptív eredetű nyersfoszfátokban (Kola-félsziget, Finnország, Svédország, Dél-Afrika) nem éri el az 5 mg kg-1 értéket sem

Jellemző uránkoncentráció értékek:
  • homoktalajok: 0,9 μg g-1
  • vályogtalajok: 1,3 μg g-1
  • agyagtalajok: 2,9 μg g-1

Uránkoncentrációk a magyar foszforműtrágyákban:

- Szuperfoszfátok - 2,0 μg g-1
- NP műtrágyák - 2,9 μg g-1
- NPK műtrágyák - 0,5 μg g-1



Nos tehát: mittomén...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 980
113
Azok a szlovak Mig 29-esek meg Csehszlovakiaba erkeztek anno.
A lengyelek altal atadottak meg az NDK-ba. Muzealis darabok, celt fognak csak repulni.

Ez meg nem tunik soknak, bar a Bundeswehrben 20-30 ev alatt se hasznaltak ennyit:

Mikola Salamakha megjegyezte, hogy az Ukrajnába érkező Leopard tankok élettartama 5000 km lesz. A Leopard 2 fegyverforrása 650-750 lövés között lehet. A puskás 105 mm-es fegyverrel szerelt Leopard 1-nél nagyobb is lehet

Kina tamogatja az aramlatok elleni metenylet fuggetlen kivizsgalasat, az Usa ellenzi.

Szaudiak is kozelednek a Kina-Oroszorszag tengelyhez.

Oroszorszag Afrika konferencia infok.


Az ukran kikotokbol vitt gabona java nem Afrikaba hanem Europaba kerul.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
A történet összetett; minden másképp alakult volna, ha Putyin 8 éve lép radikálisat.
Csak az a volna ne lett volna...

Viszont most szerintem csúnyább lesz a vége a történetnek.
S sanda gyanúm szerint nem az oroszok szempontjából.
Bár nem vitás, hogy abszolút számokban nagyobb élőerő, haditechnikai eszköz veszteségekkel zárják majd le ezt a konfliktust, mintha tették volna annak idején.
(Kérdés ugye, hogy minden más téren hogy jöttek volna ki akkor a történetből)
De ez legyen az orosz politikai, katonai elit; egyáltalán az orosz társadalom problémája.

Akkor most nézzük a nyugati érát - ha már egyszer úgymond oda tartozunk...

A Nyugat ebbe a konfliktusba - különösen az utóbbi 8 év alatt - beleadott mindent, amiben úgymond profi:
Képzést, technikát, társadalomformálást, információs hadviselést, szervezeti felépítést, energiaháborút, egyáltalán; pénzt, fegyvert, paripát.
Az oroszoknak bele kellett volna állniuk a földbe, mint a gerely, no meg a teljes világ páriáivá kellett volna válniuk.
Eddig egyik sem jött be.
S már úgy tűnik, nem is igen fog.
S tán nemcsak a saját agytrösztjeinek eddig munkájának köszönhető ez.
Hanem leginkább a Nyugat kapzsiságának, önhittségének.

Tévedés ne essék; ezek a sorok nem kipécézetten a Nyugatról szólnak.

Hanem az emberi gyarlóságról, amely minden történelmi korszak végét, a végén az addigi hatalmasok, birodalmak bukását okozta.
Hiába voltak a felhalmozott javak, a technikai, technológiai fölény, a hadseregek, a felépített és kimunkált lojális közigazgatás, a kifinomult, az uralkodó elitet legitimáló vallási, ideológiai keretrendszer, a rabszolgasorban tartott tömegek (Ha a jövedelmed a rezsire, meg az ellátásodra elég, de érdemi vagyonosodásra, életre szóló vagyoni függetlenségre nem, akkor rabszolga vagy).

Ezek a gyarlóságok beépített, ketyegő robbanómellények, amelyek bár kárt, pusztítást, szenvedést okoznak a környezetben is, de egyvalamit pusztítanak el garantáltan; a viselőjét.

S ezt a robbanómellényt (történelmi léptékben) jelenleg a Nyugat viseli:
Minden megvan a fentebbi felsorolásból; a felfedezések kora, az ipari, társadalmi forradalmak óta; a világot meghódította, leigázta.

S persze, mint minden elődje előtte, elkövette a legnagyobb hibát: Nagyon elhitte magának, magáról a saját nagyszerűségét, felsőbbrendűségét - minden értelemben. Nagyon.

Ehhez már csak - nem is csipetnyi - fűszer az, ami jó ideje az emberiség motiválója és megrontója; a fentebb említett kapzsiság.

Végtelen zsugoriságból, telhetetlenségből, no és persze dölyfből kiszervezett mindent a szerinte (a sors által érdemesült kiválasztott szerint) nem véletlenül elmaradott érinthetetleneknek: Középvállalati telefonközpontot Indiába, könnyűipart Kínába, energia, nyersanyag beszállítást a bestiális szláv mentalitásnak (liberális volt barát meghatározása), szafariközpontot Afrikába, bódítóanyag termesztést délebbre.

...érdekes módon ezt a legpregnánsabban egy nyugati zenekar ábrázolta eddig tán a legjobban:

...csakhogy ezek a lenézett, fejlődésképtelen elmaradottak mégis végül tanultak, lassan öntudatra ébredtek:
Elnézést a forrásokért:

S eközben a lenézett (bestiális szláv mentalitás) oroszok a fenséges, felérhetetlen, mások által felfoghatatlan, már-már misztikus NATO standardok szerint átszervezett, képzett, működtetett és támogatott ellenségeit és 'ponzorait eteti még butasofőr által is kiszúrt pszichológiai manipulációval, mint háromszoros gyémánt MLM hálózatépítő a kezdőcsomag vásárlót.
Meg zsákolja, darálja.

...hát hol van itt a Mesterterv?
Minden; a Nyugattól undorral elforduló exgyarmat eltávolodása is a része?:eek:

Ebből végül akkora pofára esés lehet gyerekek - mán' úgy globális következményekkel - hogy ebből a Felvilágosodásból nem Halványulás lesz, meg Homály, hanem beteljesedett Setétség.

De hogy ez még az én életemben bekövetkezik...hát ez így nem olyan lesz, mint egyszeri paraszt bácsi esete a műrepülőgéppel.

Ez az lesz.

Egyszerűen eltüntették, pedig 100% biztos vagyok benne, hogy a konfliktus elején linkeltem egy beszédet Putyintól (asszem 2021-es).
Valami ilyesmi volt:

A Szovjetunió hatalmas, erős birodalom volt.
Amikor hibáztak a kis országok félrenéztek, "nem vettek tudomást róla". De nem felejtették el.
Azt hitték bármit megtehetnek, ilyen kis hibák beleférnek.
Aztán ahogy gyűlt a sok kis hiba sarokba szorult, végül összeomlott.
Most amerika is azt hiszi bármit megtehet.
Lebombázhat országokat, irthat népeket, elrabolhat ásványkincseket.
Ezek csak kis hibák.
De kezd sok lenni a kis hiba...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
A történet összetett; minden másképp alakult volna, ha Putyin 8 éve lép radikálisat.
Csak az a volna ne lett volna...

Viszont most szerintem csúnyább lesz a vége a történetnek.
S sanda gyanúm szerint nem az oroszok szempontjából.
Bár nem vitás, hogy abszolút számokban nagyobb élőerő, haditechnikai eszköz veszteségekkel zárják majd le ezt a konfliktust, mintha tették volna annak idején.
(Kérdés ugye, hogy minden más téren hogy jöttek volna ki akkor a történetből)
De ez legyen az orosz politikai, katonai elit; egyáltalán az orosz társadalom problémája.

Akkor most nézzük a nyugati érát - ha már egyszer úgymond oda tartozunk...

A Nyugat ebbe a konfliktusba - különösen az utóbbi 8 év alatt - beleadott mindent, amiben úgymond profi:
Képzést, technikát, társadalomformálást, információs hadviselést, szervezeti felépítést, energiaháborút, egyáltalán; pénzt, fegyvert, paripát.
Az oroszoknak bele kellett volna állniuk a földbe, mint a gerely, no meg a teljes világ páriáivá kellett volna válniuk.
Eddig egyik sem jött be.
S már úgy tűnik, nem is igen fog.
S tán nemcsak a saját agytrösztjeinek eddig munkájának köszönhető ez.
Hanem leginkább a Nyugat kapzsiságának, önhittségének.

Tévedés ne essék; ezek a sorok nem kipécézetten a Nyugatról szólnak.

Hanem az emberi gyarlóságról, amely minden történelmi korszak végét, a végén az addigi hatalmasok, birodalmak bukását okozta.
Hiába voltak a felhalmozott javak, a technikai, technológiai fölény, a hadseregek, a felépített és kimunkált lojális közigazgatás, a kifinomult, az uralkodó elitet legitimáló vallási, ideológiai keretrendszer, a rabszolgasorban tartott tömegek (Ha a jövedelmed a rezsire, meg az ellátásodra elég, de érdemi vagyonosodásra, életre szóló vagyoni függetlenségre nem, akkor rabszolga vagy).

Ezek a gyarlóságok beépített, ketyegő robbanómellények, amelyek bár kárt, pusztítást, szenvedést okoznak a környezetben is, de egyvalamit pusztítanak el garantáltan; a viselőjét.

S ezt a robbanómellényt (történelmi léptékben) jelenleg a Nyugat viseli:
Minden megvan a fentebbi felsorolásból; a felfedezések kora, az ipari, társadalmi forradalmak óta; a világot meghódította, leigázta.

S persze, mint minden elődje előtte, elkövette a legnagyobb hibát: Nagyon elhitte magának, magáról a saját nagyszerűségét, felsőbbrendűségét - minden értelemben. Nagyon.

Ehhez már csak - nem is csipetnyi - fűszer az, ami jó ideje az emberiség motiválója és megrontója; a fentebb említett kapzsiság.

Végtelen zsugoriságból, telhetetlenségből, no és persze dölyfből kiszervezett mindent a szerinte (a sors által érdemesült kiválasztott szerint) nem véletlenül elmaradott érinthetetleneknek: Középvállalati telefonközpontot Indiába, könnyűipart Kínába, energia, nyersanyag beszállítást a bestiális szláv mentalitásnak (liberális volt barát meghatározása), szafariközpontot Afrikába, bódítóanyag termesztést délebbre.

...érdekes módon ezt a legpregnánsabban egy nyugati zenekar ábrázolta eddig tán a legjobban:

...csakhogy ezek a lenézett, fejlődésképtelen elmaradottak mégis végül tanultak, lassan öntudatra ébredtek:
Elnézést a forrásokért:

S eközben a lenézett (bestiális szláv mentalitás) oroszok a fenséges, felérhetetlen, mások által felfoghatatlan, már-már misztikus NATO standardok szerint átszervezett, képzett, működtetett és támogatott ellenségeit és 'ponzorait eteti még butasofőr által is kiszúrt pszichológiai manipulációval, mint háromszoros gyémánt MLM hálózatépítő a kezdőcsomag vásárlót.
Meg zsákolja, darálja.

...hát hol van itt a Mesterterv?
Minden; a Nyugattól undorral elforduló exgyarmat eltávolodása is a része?:eek:

Ebből végül akkora pofára esés lehet gyerekek - mán' úgy globális következményekkel - hogy ebből a Felvilágosodásból nem Halványulás lesz, meg Homály, hanem beteljesedett Setétség.

De hogy ez még az én életemben bekövetkezik...hát ez így nem olyan lesz, mint egyszeri paraszt bácsi esete a műrepülőgéppel.

Ez az lesz.
Nagyszerű összefoglalás! És hozzá Rammstein!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113



 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Olyan kis vicceskeh vagy már megint! Te mit látsz 0:22-nél a videón? Tudom: örökzőld tűlevelűt.
Nagyon súlyos lehet már a kétségbeesés, ha minden fake szart boldogan beszoptok...


Olyat tesz az orosz légierő, amire senki nem számított - és ez nagyon rossz hír az ukránoknak!!!