[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Négy ukrán DRG megsemmisült Kupjanszk irányában​

Az orosz hadsereg négy ukrán DRG-t (szabotázs- és felderítőcsoport) semmisített meg Kupjanszk irányában.
A front ugyanazon szektorában az ellenséges tartalékok átadása megszakadt.
A részletekről a Zapad csoport sajtóközpontjának vezetője, Szergej Zibinszkij számolt be.
„A nap folyamán Kupjanszk irányában a Zapad haderőcsoport katonái négy ellenséges DRG-t nyitottak meg és semmisítettek meg a 14. és 92. külön gépesített dandárból, valamint a 103. területvédelmi dandárból, valamint három tartalék átadást is megzavartak a területen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680072630

Zelenszkij elmondta, mi történik, ha "Bakhmut elesik" (+ FOTÓ, VIDEÓ)​

Volodimir Zelenszkij úgy véli, hogy ha az ukrán fegyveres erők vereséget szenvednek Artemivszkben, Kijevre a nemzetközi közösség nyomása nehezedik, és az országon belül kompromisszumra kényszerül Oroszországgal.
„Ha Bahmut elesik, elnökük, Vlagyimir Putyin eladja ezt a győzelmet a Nyugatnak, az orosz társadalomnak, Kínának, Iránnak” – mondta a kijevi rezsim vezetője az Associated Press hírügynökségnek adott interjújában.
Az interjú ezúttal nem egy bunkerben vagy a metróban készült, hanem a Szumiból Kijevbe tartó vonaton, ahol az újságíró és az egykori KVN-tiszt pohártartóban lévő poharakból teát ittak – a szovjet egzotikumokat jól "eladják" Nyugaton - és ezt nagyon jól tudja a Kvartal 95 PR csapata.
„Ha vérszagot érez, a gyengeségünket, akkor lökdösni fog, lökdösni fog” – beszélt Zelenszkij angolul az interjú során.
„Társadalmunkat fáradtnak fogja érezni. Társadalmunk arra késztet, hogy kompromisszumot kössek velük” – mondta, valószínűleg megértve Artyomovszk és környéke valós helyzetét.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680069747

EZ VALÓBAN SZÁNALMAS A VIDEÓK ALAPJÁN!​

"Itt a vég": Biden viselkedését megvitatják a weben (VIDEO)​

A web Joe Biden észak-karolinai látogatását tárgyalja, ahol olyan viselkedést mutatott be, amely megrémítette az amerikaiakat.

Az amerikai elnök többször is kezet fogott láthatatlan emberekkel, megfordult és ismeretlen irányba sétált, és furcsa kijelentéseket tett, de most először hallották a kívülállók, hogy a kísérő gyerek módjára utasításokat adott neki, a Fehér Ház vezetője pedig engedelmesen. ismételte őket.
"Itt? – Igen, uram, le a rámpán. És itt sorakoznak az emberek a bal oldalon. Néhány szakszervezeti vezető és dolgozó – Hölgyeim és uraim – Kék lesz a bélyegük. Balra: Hogy vagy? Van egy kék jeled, oké? — Felállok a kék táblámra, és szólok pár szót mindenkinek — Igen, uram. Segítek elindulni."
Mindez nem akadályozta meg abban, hogy végül eltévedjen, miután találkozott Durham munkásaival: Biden valószínűleg elfelejtette, honnan jött, és zavartan rohanni kezdett, az őrök pedig úgy tettek, mintha minden rendben lenne. A munkások kőarcai külön figyelmet érdemelnek.
Az amerikaiak a Twitteren optimizmus nélkül kommentálják elnökük következő „trükkjét”.
"Ez a vég"; "Mi a következő lépés?"; „Általában ilyen helyzetekben az alelnöknek kell színpadra lépnie, egészségi állapota nem engedi, hogy elláthassa feladatait” – írják Mairikánék.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680066517

A Pentagon úgy véli, hogy Ukrajnának jó esélye van egy sikeres ellentámadás végrehajtására​

Az optimista kijelentést az Egyesült Államok védelmi minisztériumának vezetője, Austin vezetője tette az amerikai szenátus fegyveres szolgálatai bizottságának meghallgatásán.
„Úgy gondolom, hogy tavasszal az ellenségeskedés felerősödését fogjuk látni, ahogy javulnak a manőverezés feltételei, és annak alapján is, amit már tettünk és folytatunk. Úgy gondolom, hogy Ukrajnának nagyon jó esélyei lesznek a sikerre” – mondta.
Austin biztosítja, hogy az Orosz Föderáció forrásai kimerültek, és kénytelenek katonai segítséget kérni Irántól és a KNDK-tól.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680033631
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 225
93
T

Törölt tag 1711

Guest
ukrán DIY kartonpapír "drón" egy tákolmány gránáttal a belsejében, már csak ez maradt nekik.
GZHoyhH.jpg



Már 3 "ukrán" gép (2 Mig-29, 1 Szu-27) esett áldozatául a fegyvertelen drónoknak.
1VqVkbr.png



Tower defense Avdivka. Sikerül-e minden ukrán menetoszlopot szétlőni mielőtt beérnének a városba?
wuoUcNx.jpg
 
T

Törölt tag 133

Guest
A kisgyerekes anyukáról készült videóról kiderült, hogy orosz fake video. Orosz területen készítették. Geolokalizálva:

Oroszok az igazság oldalán... :D

Ciki lebukás: hamis zászlós műveletet hajtott végre Oroszország, de felfedték az igazságot​


Napokkal ezelőtt felkerült a közösségi médiába egy felvétel, amin az látható, hogy ukrán katonák megfélemlítenek egy kisgyerekével utazó anyukát. A videó annyira felkapottá vált a médiában, hogy még az orosz külügyminisztérium hivatalos Twitter-fiókján is megosztották. A felvétel geolokációs ellenőrzését követően azonban kiderült, valójában egy orosz hamis zászlós műveletnek lehettünk szemtanúi.

A felvétel pillanatok alatt bejárta a Twittert, még az orosz külügyminisztérium hivatalos oldala is megosztotta, azzal a kísérőszöveggel, hogy

Aki egyszer náci volt, mindig náci marad.

Az önkéntesek által üzemeltetett GeoConfirmed Twitter-oldal azonban a felvételen szereplő tereptárgyak mélyreható elemzésével sikeresen azonosította a felvétel helyszínét, amiről kiderült:

A DONYECK-MEDENCE OROSZOK ÁLTAL MEGSZÁLLT RÉSZÉN, 30 KILOMÉTERREL A FRONTVONALAK MÖGÖTT KÉSZÜLT.

A geolokációs azonosítás részletes menete itt olvasható el részletesen, angolul.

Az orosz külügyminisztérium a lebukást követően eltávolította a bejegyzést az oldaláról. A felvétel az Egyesült Királyságbeli orosz nagykövetség Twitter-fiókján továbbra is elérhető, habár a linkre kattintva a Twitter is figyelmeztet: a videó átverés.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113

Itt kezdődnek a bajok nyugat számára.
Erről beszéltem én már egy jó ideje.
Nyugat elszámolta magát. Nem akar megpusztulni a medve. Azonban annál inkább fogy a nyugat lehetősége. Nem véletlen, hogy az USA pusmog egy béketervről, ami pont nem veszi figyelembe az ukrán érdekeket.
Néhány részt kivettem a cikkből. Ime:

"Andrej Kolesznyikov, a Carnegie Endowment kutatója azt mondta, hogy mostanra már az orosz társadalom nagyobbik része is elfogadta, hogy a háború nem ér egyhamar véget, és „úgy vélik, hogy meg kell tanulniuk együtt érzi ezzel a realitással”. Hozzátette, a szakértőket is meglepte, hogy az orosz lakosság ennyire hajlandónak mutatkozott arra, hogy elviselje a háború által okozott gazdasági csapásokat."

Hát ez az apuskám. Erről beszélünk itt mi már mióta. Ha magatoktól nem jöttetek rá a lényegre, akkor nem szégyen ide a HTKA-ra járni és tájékozódni. Jó pap is holtig tanul. A lényeg, hogy az orosz ember nem annyit tud tűrni, mint a kényelmes nyugati. Hanem 10x annyit.
Valahogy ez kimaradt a tökéletes számítási képletből, mely alapján kiszámolták, hogy mennyi idő alatt lesz össznépi elégedetlenség Oo.-ban. Nehogy a többi nagyszerű előrejelzéssel is így járjanak. És nehogy hamarabb legyen lázadás nyugaton, mint Oo.-ban.

"Mint mondta, szerinte ez nagyrészt az orosz propagandakampánynak tudható be, ahogy az is, hogy a tavaly ősszel elrendelt tömeges mozgósítás sem okozott komolyabb belpolitikai problémákat Oroszországban."

Hát be kell tiltani Oo.-ban az orosz propagandát. Elvégre az EU-ban is betiltották a szent szólásszabadság nevében. Vagy nem? Ha ez sikerülne, akkor fel lehetne világosítani a buta orosz népet, hogy már rég lázadnia kellene.

"„A kormányzatnak sikerült maga mögé állítania az embereket azzal, ahogyan a konfliktust keretezték” – mondta erről a The Guardian egyik, Kreml-közeli forrása, utalva ezzel az Oroszország túléléséről szóló putyini mondatokra is."

Mi a baj ezzel? Hogy Putyin nem a nyugati FOS narratívát nyomja az orosz embereknek? Minden vezér azt mondja ami a népét lelkesíti és nem az ellenség beszédét.

"A The Guardian végül azt is megemlítette, hogy március közepén, az Oroszországban megrendezett Nemzetközi Ruszofil Mozgalom első kongresszusán is egyértelműen arról beszéltek az orosz elit tagjai, hogy sokáig eltarthat még a háború, és nem csak Ukrajnát, hanem az egész Nyugatot ellenségként állították meg."

Hogy ezek az oroszok milyen szemtelenek. Volt képük, hogy az ukrán háborúban teljesen semleges és ártatlan nyugatot ellenségnek nevezzék, ez egyszerűen felháborító!

Szóval alakul a történet. Egy kemény tél, gyengén feltöltött tározókkal felteszi az i-re a pontot. Kellett nekünk Európaiaknak az USA érdekek miatt csesztetni a medvét. Mörköl mamit és a sármör Hollandet ezért külön elismerés illeti. Oo. soha nem felejti el, hogy naivságát kihasználva szándékosan átvágták a Minszk 2 megállapodással.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Mi a gondod azzal hogy a ruszkik 1500 páncélost akarnak gyártani? Pár éve alacsony ütemben is legyártottak 600 darab harckocsit, az SZVO kezdete óta pedig több műszakban folyamatosan dolgoznak a gyáraik, plusz embereket vettek/vesznek fel... Náluk van kapacitás és van nyersanyag is.
A KMW évek óta havi pár darabos ütemben gyártja a Leopardokat és a kapacitásuk le van kötve 2-3 évre előre. ÉS! ők importálják a nyersanyagot, importálják az energiahordozókat és ha bővíteni akarnak, akkor gyakorlatilag új szerelősorokat kell felállítaniuk, mindezt úgy hogy mind a nyersanyag, mind az energiaárak a sokszorosai annak ami mellett anno leépíttették a kapacitásaikat. Itt is volt hír hogy a Thyssen-Krupp is épp eladósorba került, szerinted miért?
A KMW fénykorában maximum párszáz darab tankot tudott gyártani évente és az is volt már vagy 30-40 éve...
Egyszerűen képtelenek vagytok felfogni, hogy (legalábbis én) nem arról beszélek/ünk, hogy a francia vagy éppen a német ipar szar és nem lenne képes nagyobb mennyiséget termelni, hanem arról hogy ők a 90-es évektől a globalizmus jegyében kiszervezték a nehéziparukat és leépítették a hadiipar nagy részét , márpedig annak a legalább részleges helyreállítása is évek kérdése, nem beszélve arról, hogy a jelenlegi energia és nyersanyagárak mellett ez milyen költség...
Mindeközben Oroszországban a régi rendszer még ha kis renoválásra szorul is, de még mindig áll és működőképes.
Úgy, ahogy az anno nálunk is volt, a Digép , a FÉG stb... mindenkinek megvolt a "civil" melója, és mellette életben tartották a haditermelési képességet.
És most mit látsz nyugateurópában? Hiány van az acélból, robbanóanyagból stb... És tudod miből gyártják a legtöbb robbanóanyagot? GÁZBÓL... Honnan jött korábban az acél? a hoholoktól meg a ruszkiktól... Hát most majd lehet hozatni a vasércet, kokszot és egyebeket Délamerikából, meg Ázsiából hajón. Persze hogy lehet, csak éppen jóval drágább és nehézkesebb. lehet mondani, hogy a ruszki acél nem olyan mint a Krupp vagy épp az elektronika nem olyan jó mint a nyugati, de az van és lesz is folyamatosan nagy mennyiségben...
Ez nem a Red Alert, hogy bányászod a pénzt és lesz minden...
az azért cseppet se zavarjon, hogy a valamikori Szovjetúnió 4db nagy harckocsi gyártó komplexumából mára az oroszoknak minössze egyetlen gyártóegységre futja, ez pedig az Uralvagonzavod. Innentől bakkanik az egész hozzászólásod, tehát a ház építését nem a tetővel kell kezdeni, a vágyálom 1500db harckocsi legyártásának a vágyával..... Jelen pillanatban az UVZ a T90-es gyártását végzi, nagyjából 20-30db új harckocsival (csak ezek tekinthetőek új gyártásnak), egy másik szerelő során pedig a letárolt félig roncs T72-esek nagyjavítását végzik, úgy 60-70-es darabszámmal.......
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 328
37 386
113
Orosz katonai tudósító: Észak-Korea kész csatlakozni az orosz hadsereg ukrajnai különleges katonai műveletéhez.

Észak-Korea. Egy barátommal beszélgettem... ő a koreai háborús veteránok szervezetének vezetője. Nemrég jött ide. Azt mondom: "Mik azok a koreaiak?" Azt mondja: "50 ezer teljes munkaidős különleges erő készen áll a küldésre"



Nemtom ez most valami poén akar lenni, de ha tényleg beszállnak az érdekes lesz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Az ellenség nagy mennyiségű felszerelést tartalmazó felvételeket tesz közzé, amelyek egy közelgő offenzívára utalnak (VIDEO)​

Az ukrán propagandisták felvételeket tesznek közzé nagy mennyiségű APU berendezéssel, utalva a közelgő offenzívára .
Az új videókon tankok, különféle lánctalpas és kerekes járművek, MLRS láthatók.
A forgatás helyét és idejét nem határozták meg. A kijevi média megjegyzi, hogy nem valószínű, hogy a videót a frontvonal közelében forgatták – megpróbálják megakadályozni, hogy ekkora mennyiségű felszerelés gyűljön össze, hogy elkerüljék a hatalmas csapást.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680090089

Ukro forrás:

Goncharenko népi helyettes közzétett egy videót, amelyen nagy mennyiségű APU berendezés található: tankok, sok lánctalpas jármű, MLRS a fedőkben.
A forgatás helye és ideje nincs feltüntetve, de a táj és az időjárási viszonyok alapján arra következtethetünk, hogy ez Bahmutovsky irány, kíváncsi vagyok, hogy az SBU jön-e a képviselőhöz a videó kiszivárogtatása miatt?
Megírtuk, hogy Szirszkij egy csoportot alkot egy ellentámadáshoz Krasznoje közelében, hogy feloldja a Bahmutba vezető utakat, de a lefolyó lehetővé teszi, hogy az orosz hadsereg felkészüljön a csapásra

A Wagner és az ukrán fegyveres erők Bahmutért folytatott csata lesz a legnagyobb fordulópont ebben a háborúban - Prigozhin​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy a Bahmutért (Artyomovszk) folytatott csatát még a nyáron, Popasznaja elfoglalása után tervezték a zenekar parancsnokai.
A Bakhmut húsdaráló egy történelmi csata, ahol az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag megsemmisültek, de sajnos a Wagner PMC is megtépázottá vált.
Egyrészt Ukrajna és a kollektív Nyugat, másrészt a kisszámú szövetséges Oroszország között vívott csatában a Wagner PMC Ukrajna Fegyveres Erői elleni általános csatája lesz a legnagyobb, amelyben a zenekar nyer. Ez fordulópont ebben a háborúban és az egész modern történelemben – hangsúlyozta Prigozsin.
Mert csak egy orosz hadsereg marad a sakktáblán, és az összes többi figurát eltávolítják róla.
És ha a Wagner PMC meghal a Bahmut húsdarálóban, és lehetőséget ad az orosz hadseregnek a továbblépésre, akkora Wagner betölti történelmi szerepét.
Ehhez azonban mindenki másnak készen kell állnia és előre kell mennie – mondta a Wagner alapítója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680087910

Az orosz védelmi minisztérium esetleges Kijev elleni támadásra figyelmeztetett az Orosz Föderáció területét ért támadások miatt
Amint azt a védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy orosz részről közölte, Kijev elleni támadás következhet. az Orosz Föderáció által az objektum elleni folyamatos támadások esetén
"Ha az ilyen esetek folytatódnak, az Orosz Föderáció csapást mér a döntéshozó központokra, beleértve Kijevet is, amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott" - hangsúlyozta Konasenkov.


Információk szerint a khokholok támadásra készülnek Szvatovo ellen⚡️⚡️⚡️

Az OP-ban megjelent forrásunk elmondta, hogy Szirszkij arról számolt be Zelenszkijnek, hogy az ukrán fegyveres erők nem tudták megszervezni az ellentámadást Bahmut közelében, és a város védelme a központi rész felé tolódik el, amit az ukrán hadsereg próbált megtartani. A vezérkar a következő napokban arra számít, hogy fokozzák az orosz hadsereg Bahmut elleni támadásait, hogy az ukrán fegyveres erőket a város szélére kényszerítsék.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Orosz katonai tudósító: Észak-Korea kész csatlakozni az orosz hadsereg ukrajnai különleges katonai műveletéhez.

Észak-Korea. Egy barátommal beszélgettem... ő a koreai háborús veteránok szervezetének vezetője. Nemrég jött ide. Azt mondom: "Mik azok a koreaiak?" Azt mondja: "50 ezer teljes munkaidős különleges erő készen áll a küldésre"



Nemtom ez most valami poén akar lenni, de ha tényleg beszállnak az érdekes lesz.
Nyilván nem fognak beszállni, az oroszok nem fogják engedni, mert onnantól igazán senki nem szólhat a nyugatiakra se, ha küldenek párezer "önkéntest", pár F-35-öst önkéntes pilótákkal, stb...

Max Kicsi Kim szeretné, ha pártízezer katonájának más fizetné az ellátását, zsoldját, de az oroszok nem hülyék, hogy ilyen eszkalációt kezdeményezzenek, miközben épp ezt akarják ellenirányból elkerülni minden áron.

A napi hírhajhászat lesz csak, hogy legyen klikk, megtekintés, hír, amit lehet elemezni, stb. A figyelemipar akcióban. De ez úgyis csak kötekedés... valójában csészealjakkal szállítják már most is a frontra őket!
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113

Az ellenség nagy mennyiségű felszerelést tartalmazó felvételeket tesz közzé, amelyek egy közelgő offenzívára utalnak (VIDEO)​

Az ukrán propagandisták felvételeket tesznek közzé nagy mennyiségű APU berendezéssel, utalva a közelgő offenzívára .
Az új videókon tankok, különféle lánctalpas és kerekes járművek, MLRS láthatók.
A forgatás helyét és idejét nem határozták meg. A kijevi média megjegyzi, hogy nem valószínű, hogy a videót a frontvonal közelében forgatták – megpróbálják megakadályozni, hogy ekkora mennyiségű felszerelés gyűljön össze, hogy elkerüljék a hatalmas csapást.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680090089

Ukro forrás:

Goncharenko népi helyettes közzétett egy videót, amelyen nagy mennyiségű APU berendezés található: tankok, sok lánctalpas jármű, MLRS a fedőkben.
A forgatás helye és ideje nincs feltüntetve, de a táj és az időjárási viszonyok alapján arra következtethetünk, hogy ez Bahmutovsky irány, kíváncsi vagyok, hogy az SBU jön-e a képviselőhöz a videó kiszivárogtatása miatt?
Megírtuk, hogy Szirszkij egy csoportot alkot egy ellentámadáshoz Krasznoje közelében, hogy feloldja a Bahmutba vezető utakat, de a lefolyó lehetővé teszi, hogy az orosz hadsereg felkészüljön a csapásra

A Wagner és az ukrán fegyveres erők Bahmutért folytatott csata lesz a legnagyobb fordulópont ebben a háborúban - Prigozhin​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy a Bahmutért (Artyomovszk) folytatott csatát még a nyáron, Popasznaja elfoglalása után tervezték a zenekar parancsnokai.
A Bakhmut húsdaráló egy történelmi csata, ahol az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag megsemmisültek, de sajnos a Wagner PMC is megtépázottá vált.
Egyrészt Ukrajna és a kollektív Nyugat, másrészt a kisszámú szövetséges Oroszország között vívott csatában a Wagner PMC Ukrajna Fegyveres Erői elleni általános csatája lesz a legnagyobb, amelyben a zenekar nyer. Ez fordulópont ebben a háborúban és az egész modern történelemben – hangsúlyozta Prigozsin.

És ha a Wagner PMC meghal a Bahmut húsdarálóban, és lehetőséget ad az orosz hadseregnek a továbblépésre, akkora Wagner betölti történelmi szerepét.
Ehhez azonban mindenki másnak készen kell állnia és előre kell mennie – mondta a Wagner alapítója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680087910

Az orosz védelmi minisztérium esetleges Kijev elleni támadásra figyelmeztetett az Orosz Föderáció területét ért támadások miatt
Amint azt a védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy orosz részről közölte, Kijev elleni támadás következhet. az Orosz Föderáció által az objektum elleni folyamatos támadások esetén
"Ha az ilyen esetek folytatódnak, az Orosz Föderáció csapást mér a döntéshozó központokra, beleértve Kijevet is, amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott" - hangsúlyozta Konasenkov.


Információk szerint a khokholok támadásra készülnek Szvatovo ellen⚡️⚡️⚡️

Az OP-ban megjelent forrásunk elmondta, hogy Szirszkij arról számolt be Zelenszkijnek, hogy az ukrán fegyveres erők nem tudták megszervezni az ellentámadást Bahmut közelében, és a város védelme a központi rész felé tolódik el, amit az ukrán hadsereg próbált megtartani. A vezérkar a következő napokban arra számít, hogy fokozzák az orosz hadsereg Bahmut elleni támadásait, hogy az ukrán fegyveres erőket a város szélére kényszerítsék.
Az oroszok gondolom tudnak a beerkezo IFV-k, tank-ok, vadaszgepek pontos helyerol. Nem tudjat oket szetkapni amig "egy helyen" vannak es nem szettelepitve?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 887
113
Kár, hogy villamosvezeték tartó oszlopokat is említenek.
gondolom egész Ukrajnában nincs hasonló villanyvezeték,ha már egy posztszovjet országról van szó és ilyen speciális facsoportok is kizárólag Oroszországban vannak .. hát egy mexicói sivatagos kaktuszos videónál még hihető lenne a geolokáció .. de itt kevésbé.

kár hogy nincs itt Kopi2000 (csak viccelek) pedig ő volt a itt legnagyobb geolokáló


emellett "biztosan" pont erre van ideje meg szüksége az orosz hadseregnek,hogy 2-3 statisztával bohóckodjanak ,felettébb életszerű :D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 056
16 700
113
Már lassan egy éve írtam előszőr, hogy ennek a a "Különleges Hadműveletnek" az egyik célja az egyszerű polgár állandó rettegésben tartása a F.O.S média által : az "Oroszok már a spájzban vannak" - ha nem szavazod meg a következő pénz és fegyverszállítmány segély küldését a tetthelyre, te leszel a következő áldozat..

Ott ezek "hozzáértő és ebben gyakorlott" kezekbe kerülve (el- szét - és -vissza) osztásra kerülnek, így egy állandó körforgás, pénzügyi tornádó kezdődött, élő embereket, családokat felszippantva tönkretéve, másvilágra (menekültként , szerteszét a világba) is küldve.

Nyilvánvalóan ezt csak egy korlátozott ideig lehet elkövetni mert az üres zsebekkel álldogáló európai polgárt belefásul az események hetenkénti rémisztő F.O.S média híradásaiba - miközben a frontvonal mint az anakonda farka, maximum néhány 100 km-rel csapkod csak jobbra - balra a véres mindent eldöntő háborút imitálva.. Ez a távolság egy ekkora országban - csepp a tengerben.
Nézzétek meg, a jelenlegi frontvonal néhány hét alatt kialakult a mostaninál lényegesen gyengébb orosz sereg hatására, és azóta egy éven keresztül szinte állóháborút imitál..
Ha ez egy valódi háború lett volna, egy két hét alatt el is dől.. ahogy sok akadémián szakmát tanuló szakember is várta..

Ehelyett több nyugati politikus, így a Nagy Fehér Főnökünk is nyilatkozta, a pénzügyi és fegyver segélyeket 3 évre kívánják elosztani és kijuttatni. Nyilván ez egy számított időpont a konfliktus és látszat fenntarthatóság érdekében, az egészből kitermelhető maximális profit csúcsa ekkor realizálható. Rövidebb nem lehet (már a tavalyi békekötés lehetőségei) mert akkor nincs idő a lóvét kipréselni facsarni a polgárok zsebéből, és kiszállítani, hosszabb meg a lassan teljes közöny és pénztelenség miatt..

Szóval ezért van hogy a Proxivezér Főparancsnok szavára hallgatva, nem remélek itt ennél rövidebb idő előtt békekötést, és csak arra vágyom, hogy ez a "konfliktus" közben ne vegyen egy egészen más irányt, az egész világot magával rántva a sötétségbe..
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mit vársz egy "angolszásztól"? A jóisten nem áldotta meg őket ésszel. :)
Annyira angolszász mint te vagy én. Külpesti kamubong egy konfliktus kezdetéig alvó profil mögül szórja a propagandát egy topicba amiből elvileg kitiltotta magát pár hete a sok szenny miatt.


ukrán propagandavideó az állítólagos támadásra készülő csapatokról, ennyi roncs még talán a következő faluig is elég lesz.


még szerencse, hogy az ukrán vezetés ennyire aggódik a saját állampolgáraiért,a végén tényleg megindulnak és lemészároltatják a maradék haderőt


Ezért nincs éjjellátó az orosz tankokon, a filléres drónokra rakták őket...


Amennyire emlékszem első megosztott felvétel a Shmel "lángszóró" használatáról (termobarikus rakétavető, rohamcsapatok rogyásig vannak pakolva vele)


Kínában beindult a Shahed-136-asok licencverziójának gyártósora...


#szankciók működnek... amikor Franciaország jüannal fizet az orosz gázért...
QW8zNsN.png



A két villanyoszlop nem ugyanolyan. Persze hasonlít, fémből van meg vezetéket tart, de már az arányai is mások.
Most akkor mi van? Ez egy fake-cáfolat? Hát ki rendelhet ilyet? :oops:
Az egész nyilvános geolokációs cuccot a 4chan-es autisták fejlesztették tökélyre mikor egy ISIS propaganda videón a háttérben levő nagyfeszültségű villanyoszlop alapján (amiből elég kevés van arrafelé) megtalálták a helyet ahol a videó készült a terroristák kiképzéséről, pár órával később pedig az oroszok telibeqrták néhány 500 kilóssal a helyet.
Ezt próbálják most elég bénán a nackók mosdatására lemásolni a FOS-nál, de... Left can't meme.

+anno minden ezzel kezdődött:



A konfliktus egyetemes nagy igazsága:
people support russia because they are fed up with globohomo and all their gay shit
CIA decides the best strategy is to spam gay shit
because that would make us like globohomo more?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 905
113
az azért cseppet se zavarjon, hogy a valamikori Szovjetúnió 4db nagy harckocsi gyártó komplexumából mára az oroszoknak minössze egyetlen gyártóegységre futja, ez pedig az Uralvagonzavod. Innentől bakkanik az egész hozzászólásod, tehát a ház építését nem a tetővel kell kezdeni, a vágyálom 1500db harckocsi legyártásának a vágyával..... Jelen pillanatban az UVZ a T90-es gyártását végzi, nagyjából 20-30db új harckocsival (csak ezek tekinthetőek új gyártásnak), egy másik szerelő során pedig a letárolt félig roncs T72-esek nagyjavítását végzik, úgy 60-70-es darabszámmal.......
Azt azért tudni kell, hogy Medvegyev az 1500 tank alatt nem csak az új építésüekre gondolt(ezek száma nem túl magas), hanem a modernizált tankokra is. Tehát T-90M, T-80BVM, T-72B3M obrazec -2022/2023 , T-72B1M,és a T-62M modernizációt is. Jelenleg egy üzembenn-UVZ-ben folyik új tankok gyártása, de mellette folyik a T-90/T-72B3 modernizálása is Az omszki Omszktranszmas-ban végzik a T-80BVM és T-72B3 modernizálásokat.Mellette több BTRZ-ben(bronyetankovij remontnij zavod) A zentpétervári BTRZ-ben végzik a T-72B1 és T-72B3 modernizálásokat. A csitai BTRZ-ben pedig a T-62M modernizációt. Ez 4 gyár amiben biztosan folyik a tankok modernizálása. Ezen kívül vannak még másik BTRZ üzemek is.
Remélem @nyugger részletesen leírja a készülő írásában( ha kell anyag szóljál)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 775
32 505
113
A frencsek...
Templomégetés
Miért drága a liszt/kenyér/tészta?
Artyiba megy a Best of Wagner
Német akna
Ukrán búza v. lengyel farmer
Összfogl.
Ukran/Geran
Frontok
AMX-10RC
Kanadai alamizsna
Összfogl
Ukrán csoport-Zaporozsnye
Kijev mögött
És még kér...
Jurij
Biolaborok
ÉÁ
Artyi/ISW
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 056
5 555
113

Az ellenség nagy mennyiségű felszerelést tartalmazó felvételeket tesz közzé, amelyek egy közelgő offenzívára utalnak (VIDEO)​

Az ukrán propagandisták felvételeket tesznek közzé nagy mennyiségű APU berendezéssel, utalva a közelgő offenzívára .
Az új videókon tankok, különféle lánctalpas és kerekes járművek, MLRS láthatók.
A forgatás helyét és idejét nem határozták meg. A kijevi média megjegyzi, hogy nem valószínű, hogy a videót a frontvonal közelében forgatták – megpróbálják megakadályozni, hogy ekkora mennyiségű felszerelés gyűljön össze, hogy elkerüljék a hatalmas csapást.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680090089

Ukro forrás:

Goncharenko népi helyettes közzétett egy videót, amelyen nagy mennyiségű APU berendezés található: tankok, sok lánctalpas jármű, MLRS a fedőkben.
A forgatás helye és ideje nincs feltüntetve, de a táj és az időjárási viszonyok alapján arra következtethetünk, hogy ez Bahmutovsky irány, kíváncsi vagyok, hogy az SBU jön-e a képviselőhöz a videó kiszivárogtatása miatt?
Megírtuk, hogy Szirszkij egy csoportot alkot egy ellentámadáshoz Krasznoje közelében, hogy feloldja a Bahmutba vezető utakat, de a lefolyó lehetővé teszi, hogy az orosz hadsereg felkészüljön a csapásra

A Wagner és az ukrán fegyveres erők Bahmutért folytatott csata lesz a legnagyobb fordulópont ebben a háborúban - Prigozhin​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy a Bahmutért (Artyomovszk) folytatott csatát még a nyáron, Popasznaja elfoglalása után tervezték a zenekar parancsnokai.
A Bakhmut húsdaráló egy történelmi csata, ahol az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag megsemmisültek, de sajnos a Wagner PMC is megtépázottá vált.
Egyrészt Ukrajna és a kollektív Nyugat, másrészt a kisszámú szövetséges Oroszország között vívott csatában a Wagner PMC Ukrajna Fegyveres Erői elleni általános csatája lesz a legnagyobb, amelyben a zenekar nyer. Ez fordulópont ebben a háborúban és az egész modern történelemben – hangsúlyozta Prigozsin.

És ha a Wagner PMC meghal a Bahmut húsdarálóban, és lehetőséget ad az orosz hadseregnek a továbblépésre, akkora Wagner betölti történelmi szerepét.
Ehhez azonban mindenki másnak készen kell állnia és előre kell mennie – mondta a Wagner alapítója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680087910

Az orosz védelmi minisztérium esetleges Kijev elleni támadásra figyelmeztetett az Orosz Föderáció területét ért támadások miatt
Amint azt a védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy orosz részről közölte, Kijev elleni támadás következhet. az Orosz Föderáció által az objektum elleni folyamatos támadások esetén
"Ha az ilyen esetek folytatódnak, az Orosz Föderáció csapást mér a döntéshozó központokra, beleértve Kijevet is, amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott" - hangsúlyozta Konasenkov.


Információk szerint a khokholok támadásra készülnek Szvatovo ellen⚡️⚡️⚡️

Az OP-ban megjelent forrásunk elmondta, hogy Szirszkij arról számolt be Zelenszkijnek, hogy az ukrán fegyveres erők nem tudták megszervezni az ellentámadást Bahmut közelében, és a város védelme a központi rész felé tolódik el, amit az ukrán hadsereg próbált megtartani. A vezérkar a következő napokban arra számít, hogy fokozzák az orosz hadsereg Bahmut elleni támadásait, hogy az ukrán fegyveres erőket a város szélére kényszerítsék.

Kész az ukránok terve, több fronton tervezik az ellentámadást, csak a megfelelő pillanatra várnak

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter elmondta, hogy a vezérkar több területen tervez ellentámadást, de minden az időjárási viszonyoktól függ. Az ukrán hadsereg a „megfelelő pillanatra” vár, de Reznyikov szerint erre áprilisban vagy májusban kerül sor.
A vezérkarunk döntése értelmében az ellentámadásban fogják látni őket. Ez már több területen is tervben van. Attól függ, hogy mikor jön el a legmegfelelőbb pillanat
– felelte Reznyikov arra a kérdésre, hogy mikor lesznek láthatók éles bevetésen a német Leopard harckocsik.
Az időjárási viszonyoktól is függ. Tavasszal a talaj nagyon nedves. Csak lánctalpas gépeket lehet használni. Szerintem áprilisban vagy májusban fogjuk látni őket
– tette hozzá a védelmi miniszter.