[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ez olyan, mint azokon a San Franciskoi felveteleken a drogosok, fentanil?

Lehet benne fentanyl vagy valamilyen opiát, de akkor lesz belőle ilyen zombidrog, ha azok mellett még xilazint is tartalmaz.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Majd ha mutatsz statisztikát pont azon szakasz háború előtti és utáni forgalmárol és ahol nem marginális a különbség.
Na majd akkor…
Minek állsz le vele? A Duna Plázában lőszerraktárt berendezni vagy az Árpád hídi felüljáró alatt parkolni szerinte ugyanaz...
Herszon környéki harcosaink üzenete. POBEDA BUGYET ZA NAMI!!!
A vöröskabátosok kimondottan ellenzik von der LIEden asszony NATO főtitkári kinevezését. Nem is értem... Német védelmi miniszterként és az EU élén is olyan fantasztikusan jó munkát végzett, hogy szemernyi kétely sem merült fel az alkalmasságát illetően. oh wait...
finom idő volt tegnapelőtt Bahmut környékén...
Még egy nácival kevesebb... lassan csak elfogynak.
Ez kb olyan mintha csak a lőtéren gyakorolnának...
egy kis cukiság :)
Na erre viszont tényleg nagyon kíváncsi vagyok, különösképpen a már rég reszelgetett 2A83 simacsövű 152-esre. Ha azt normálisan be tudják faragni harckocsiba, az hatalmas előrelépés tekintve hogy már anno a prototípusteszteken is 50% csőtorkolati energiatöbbletet tudott a 2A46-hoz viszonyítva kb azonos hátrasiklás mellett. Állítólag elérték vele a 2000 m/sec csőtorkolati sebességet. Ezekkel az adatokkal még az Armata 2A82-esét is lesöpri... 15-20MJ az Armata lövegének csőtorkolati energiája míg a 152-esé ~25MJ... (Az Abrams 120mm-es Rheinmetall (licensz) lövege 13-14MJ csőtorkolati energiát tud, az új 130-asra kb 50% többletet ígérnek.)
@ornagy a durva az egészben, hogy ezek ilyen állapotban fullra tárazott karabélyokkal szaladgálnak...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Mert a hadművészetben évezredek alatt az vált elfogadott alap elvé, hogy:
  • Az ellenfélnek minél rövidebb idő alatt, minél nagyobb veszteséget kell okozni.
  • A saját veszteségeinket minimalizálva, erőnket minél inkább meg óvva kell ezt tenni.

Meg van az oka, miért ez a legjobb megközelítés:
  • Ha túl lassan és túl kis veszteséget okozol, akkor nagyobb eséllyel tudja pótolni, lesz ideje reagálni, vagy még a végén valaki megsegíti.
  • Ha nem vigyázol a saját erődre, akkor könnyen elfogysz, bármilyen erősnek is gondolod magad.
  • A harcban a meglepetés döntő LEHET. Minél tovább tart a küzdelem, annál nagyobb az esély, hogy egyszer csak te lepődsz meg. Ha pazarló voltál az erőddel, veszíteni fogsz, hiába voltál erősebb.
(Min K., i.sz. ma)
:)

A fenti bölcsesség mellett van egy harcászati törvényszerűség is:
Az erőfölény mértéke és a támadó veszteségeinek aránya. Ha kicsivel van több erőd, győzhetsz, de nagy veszteségeit lesznek. Ha többszörös túlerőben támadsz, akkor sokkal rövidebb idő alatt, sokkal kisebb veszteségekkel és sokkal biztosabban győzhetsz.
Ezért szokták így csinálni. ;)

Illik 3X, vagy 5-7X túlerővel támadni, akkor biztos az eredmény.
Nem tárt 8 hónapig egy ostrom, nem darálódsz le jobban, mint az ellen, meg ilyesmi.
A fenti tételek igazak - lehetnének, ha az Akadémián tanultakat próbáljuk ráhúzni a mostani konfliktusra.

Az orosz ezt a proxi "Konfliktust" már az elején "Különleges Hadművelet"-nek nevezte, igaza van, mert ez nem az iskolapadban tanult hagyományos értelemben vett háború hanem valami egészen más,... ezt már tavaly nyáron "próbáltam" elemezni hogy miért.

Csak az emberáldozatok területén van egyezés egy "valódi" háborúval, ők az igazi vesztesek, harcoló féltől függetlenül sajnálva őket.

Ennek a "modern, XXI. századbeli proxiKonfliktusban" úgy látszik jó esetben is csak módosulva érvényesülnek a tanult hadművészeti, és hadászati törvényszerűségek, bölcsességek, későbbiekben lehet hosszú továbbképzésekre járni az Akadémiára.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 895
113
"Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev"
érdekes hogy ebből mindenki azt olvassa ki hogy az oroszok ellenzik a békefenntartók beküldését
pedig pont azt mondja hogy egyáltalán nem zárja ki kategorikusan, csak orosz beleegyezéshez köti
tehát már összeállították fejben a feltételrendszert, mit miért, és most megüzenték hogy lehet ám erről tárgyalni
ha jól értem
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
érdekes hogy ebből mindenki azt olvassa ki hogy az oroszok ellenzik a békefenntartók beküldését
pedig pont azt mondja hogy egyáltalán nem zárja ki kategorikusan, csak orosz beleegyezéshez köti
tehát már összeállították fejben a feltételrendszert, mit miért, és most megüzenték hogy lehet ám erről tárgyalni
ha jól értem
Jól látod Lali ! Hasonló véleményen vagyok !
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Volodimir Zelenszkij telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia elnökkel.
"Részletesen tájékoztattam a fronton kialakult helyzetről. Megálltunk a Békeformula megvalósításának további lépéseinél. Összehangoltuk a lépéseket a soron következő nemzetközi intézkedések keretében" - kommentálta az ukrán elnök a francia kollégájával folytatott beszélgetést a Telegram csatornáján.⚡️
A "Black Eagle" "Leopárdokra" és más NATO-menagerekre fog vadászni. A speciális TG csatornák szerint az orosz Black Eagle tank hamarosan megjelenhet a Donbassban. Ez a T-80U fő harckocsi módosítása új tervezésű toronnyal.
▪️Egy 152 mm-es ágyúval, egy koaxiális 7,62 mm-es géppuskával és egy távirányítós légelhárító ágyúval, egy 12,7 mm-es Kord géppuskával felfegyverkezve.
▪️A 48 tonnás harci tömegű tartály 1500 LE feletti teljesítményű gázturbinás motorral van felszerelve.

Ennyire nagy a pánik 18 Leopard 2 miatt?!
:D
Ott, ahol ezresével állnak a tankok, százasával gyártják őket?
A világ második legerősebb hadserege ...
Amúgy mennyi is épült ebből, egy,
Hát persze, India, Kína és az Arab világ láthatóan nem nyugati párton van, nem akarod észrevenni? Mit szeretnél még, hogy a nagy panda
is küldjön egy pár millió felesleges katonát Ukrajnába? Ne kívánd, mert nagyon könnyen bekövetkezhet még. Nem utolsó sorban Kínában tudod, hogy nézne ki egy gyors sorozás? Nagy panda így szól: Kell hétvégére 1 millió "önkéntes", Tábornok: Péntekre már meglesz elvtárs.

Szerintem Te nem fordítva ülsz a lovon, hónapokkal ezelőtt lestél róla. Kína gáz importál az EU-ba (orosz gázt) India (dieselt gyárt az EU-nak orosz nyersanyagokból. Az arabok is vesznek gázt, olajat az oroszoktól, majd megy Európába.
Az EU semmit sem tudott pótolni, az USA akir igérete szerint pótolta volna az orosz gázt, a dupláját tudja szállítani a 2019-es évnek, leírom hogy megértsd, 12 napi gázmennyiség Európának.:)

És akkor a valóság :





Tévedsz 3-szor annyit mint amennyire szüksége van, majd eladja az EU-nak :)

Ha a globális kereslet kínálat nem változik, akkor máris önmagadnak mondtál ellent. Az EU kereslete továbbra is fennáll, de nincs aki leszállítsa, hisz 30%-ról a világpiacnak önként lemondott. Idén látni fogsz 10 szeres gázárakat a maihoz képest, és LNG szállítás költsége pedig a tavalyi rekordokat is meg fogja dönteni. Mindeközben megint orosz gáz és olajból tengődik az EU. Attól, hogy Kínából vagy Indiából vagy Azerbajdzsánból jön attól az még orosz nyersanyag.


Persze. Idáig semmi sem következett be a jóslataidból, Nem veszed észre, hogy mainstream médiából való tájékozódás nem vezet semmire. Papolod a misét, de nincs közönség aki hajlandó volna befogadni. Lassan megszűnik az állásod, de ha jól tudom keresnek még ágyútölteléket az ukránok havi 130.000,-. Lássuk be mindig van kiút. :)

Nos ebben igazad jelenleg van, csak most igen úgy néz ki, hogy változások állnak be. Baszhatja a fejlett nyugati világ minden tudását, amikor még egy mosógépet vagy egy okos telefont sem képes összeszerelni. Azon az apróságon már fenn se akadj, hogy a nyersanyag sincs hozzá (Vajon melyik újdonsült baráti állomoknak van meg hozzá mindenük?). A tudományra visszatérve, súlyosan alulbecsülöd Kínát, jelenleg nem az USA a világ mozgatórugója. Ami a technológia licenszeket illeti, már csak a második helyen kullognak. Míg Kínában mágnesvasutak szaladgálnak, addig a nagy demokrácia hazájában nincs értelmes tömegközlekedés, és foszilis hajtású gépjárművekkel megy mindenki dolgozni nap mint nap, átlag 3-4 órát áldozva naponta az életéből. Az USA-ban a infrastrukturális beruházások köszönő viszonyban sincsenek a Kínaival. Kínába jelenleg 30 -40 autógyártó fossa az elektromos autókat, a felhőkarcolók száma szinte megszégyeníti az USA számait.

Miért is? Ez mely ország hathatós, és fondorlatos műve? Ugye az megvan, hogy ez most változik. Nézd meg a dollárt, lesz az még 100 Ft is nemsokára. Szinte mindegyik nagyhatalom számolja fel a dollár készleteit, és más devizákban számol el üzleti partnerei felé. Az USA dollár hegemóniának befellegzett.

Te sem jártál még sok helyen.:) Tengerbe medence az megvan?

Szerintem Neked kellene lassan felfognod, hogy a fórumozók java része túl azon, hogy nem kiváncsi a véleményedre, nagy ívben tesz rá, hogy Te mit szeretnél.

Minek ez a nyugati mainstream prop? Ha Ukrajna állítólag 1 milliós "önkéntes" hadsereggel rendelkezik akkor mi a kérdés?
Tankból teljesen mindegy mennyi lesz és milyen minőségű, a valami több a semminél. Mit szeretnél ezzel valójában kérdezni, hogy lesz-e az Oroszoknak 27 db-n Leó-nál több tankja, vagy meg is tudják azokat tankolni, lőszerük is lesz-e hozzá, vagy hogy még áramuk és élelmük is lesz-e?

Röviden:

Lesz, és több mint amit Europa valaha gyártani fog tudni. Na ez viszont tény. Az USA meg jobban teszi ha a Pandával foglalkozik, mert ha támadás éri a Tech.fellegvárát (Taiwan) akkor nemsokára bunkóval szaladgálnak a barlangjaikban, és a Teslákat már csak árnyékszéknek használhatják.

Tavaly is az orosz propagandát toltad ide, "megfagyunk", "végünk van", ha nem engedelmeskedünk, "összeomlik Európa ", stb, stb.

Aztán mégis nekem lett igazam. Nem fagytunk meg, nem omlott össze semmi. Kisebb tőzsdei turbulenciával leváltunk az orosz olaj és gáz csapról...
Ha előbb olvastál és utána írtál volna, akkor nem kellene magyarázkodnod: a kereslet-kínálat egyensúlya, mint azt az árak mutatják nem borult fel.
Ja, hogy a ruszki harmadával kevesebbért adja el a cuccot, a kínai, indiai még tovább adja Európába. :)
Valaki túl járt a másik eszén. Gondolkodj miért borul a ruszki költségvetés, úgy, hogy mindenkinek van gáz és olaj.
Hiába eszed a kefét, hogy "mainstrem", meg fos...
A fos, az a ruszki propaganda, mert megint bedőltetek neki ..
:D


Nünüke,nem Kaportanya miatt fog háborúzni,hanem Tajvanért.

Akkor hova is kell neki a fegyver, Ukrajnába vagy inkább otthonra?
:)
Nehéz kiigazodni rajtatok. ;)
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Április 1-je van bzmg. Senkinek nem tűnik fel, hogy a mai hírek fele 04.01-es?
Szerintem is csak vicc ...én azt akarom hogy OV fehér gidrán lovon menjen békekötéshez kárpátaljai orosz határra és vele szemben a Kadirov és a séf szibériai tigrisen középen Putyinnal, aki medvén ül.
Hat azert ez a kombo na… :D
Az a baj hogy ezek a japán alapú amerikai dzsihádmobilok a zsigulik földjén sz*rt sem érnek!
Kemény volt a srác, ha így nyomta Bahmutban (ráadásul csillog villog a lánc az övcsat), de azért jobb lett volna, ha felvesz magára valamit pl. sisakot az ott nem árthat. Most ez a fotó lesz majd rajta a csempész ukrán cigisdobozokon (amiket eddig a Mádzsár csempészett át a határon drónnal, de a háború óta átrendezték Bahmutba): "Figyelem! Az orosz hadsereg súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét!"
Lehet benne fentanyl vagy valamilyen opiát, de akkor lesz belőle ilyen zombidrog, ha azok mellett még xilazint is tartalmaz.
Ezt kb. hetente 2x produkálták nálunk az egyetemi koleszban egy szinttel alattunk az egyik gyerek ősei patikusok voltak gyógyszertáruk volt a közeli egyik csehóban meg kevertek egy sűrű zöld, de nagyon finom kb. 65°-os spéci koktélt ("zöld láp"vagy "Lápi" néven) korsóban!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Szerintem is csak vicc ...én azt akarom hogy OV fehér gidrán lovon menjen békekötéshez
Gidrán... szerencsétlen állatnak miért akarod megroppantani a csigolyáit?!
Inkább egy jófajta Clydesdale. Az talán megbírja.
219594007-4160680930678960-3885963798320407692-n.jpg
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Na erre viszont tényleg nagyon kíváncsi vagyok, különösképpen a már rég reszelgetett 2A83 simacsövű 152-esre.
Ez a hír szerintem április 1-re van kihegyezve.
Aztán ha mégse, akkor beindít egy új fegyverkezési versenyt.
Viszont a zónában ez is főként csak repesz gránátokkal operálna.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 888
113
Számomra nagyon informatív volt ez a beszélgetés! Valójában Oroszország és az USA kapcsolatának történelmi ívét vázolja fel, és a fő problémákat Oroszország és a Nyugat között. Érdemes meghallgatni. De lehet, hogy csak én voltam tájékozatlan!

Az USA Oroszország felosztását tervezi? - Stier Gábor​


Felkészülés az offenzívára: az ellenség amerikai speciális felszerelést kezd használni a front áttörésére (VIDEO)​

Az ukrán fegyveres erők felkészülése az ellentámadásra: az amerikai M58 MICLIC aknamentesítő rendszert észlelték az ellenség oldalán.
Az M58 MICLIC az UR-77 "Meteorite" szovjet telepítés analógja. Egy speciális szilárd hajtóanyagú rakétát indít, amely robbanóanyaggal megtöltött hajlékony tömlőt juttat az aknamezőre.
Felrobbantása után a telepített aknákat felrobbantják, ennek eredményeként egy átjáró jelenik meg a különféle berendezések és személyzet számára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680368304

Pontosítás következik: Ivanoszkij (Krasznij) ellen rakétatámadást hajtottak végre. Állítólag a Zenészek döntő támadást indítottak ezért a településért, ami stratégiailag fontos ahhoz, hogy az artemovszki vuk teljes csoportját teljes fizikai környezetbe hozza.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
Milyen pofonfáról beszélsz?
Ha információátadás történik, azt hogyan gondolod bizonyítani?
Nincsenek kamionok, vonatok, vagy teherszállító repülők, amelyek egy fegyver, vagy lőszerszállítást kísérnek.
Lefotózzák a biteket? :rolleyes:
Hogy képzeled, hogy bebizonyítják, hogy az oroszoknak segítséget nyújtanak?
De ha kiállna Xi a pulpitusra, hogy: Tavarisi, mostantól mi leszünk az oroszok szemei és fülei akkor vajon mit tenne ellenük az USA?
Biztosan az lenne a legfontosabb szempont az USA-nak, hogy beleálljanak egy Taiwan elleni invázióba?
Jelenleg Ukrajna megsegítésére sem tudnak elegendő lőszert szállítani. Akkor majd 2 háborúba tudni fognak?
Miért kéne bizonyítani? Ha ilyen történik arról az USA tudni fog és ez pont elég hogy kinyíljon a pofonláda. De amúgy szerintem a kínaiak nem hülyék, nem keresik feleslegesen a konfliktust. Azzal is tisztában vannak hogy nekik a nyugati világgal fenntartott kapcsolat sokkal fontosabb mint az orosz.
"Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev"

Ha nincs kétoldalú megállapodás a békefenntartók jelenlétéről, akkor azokat bizony lőhetik is.

Amúgy picit ismerni kellene a "békefenntartók" történelmét is. Bizony-bizony eléggé részrehajlóan tudtak működni. Főleg olyan környezetben, ahol az ellenfélnek max. botjaik voltak.

Nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet, de az oroszoknak a gyalogásónál komolyabb fegyvereik is vannak és nem félnek használni is. Úgyhogy valamiértén nem jelentkeznék ebbe a csapatba.
Orbán mondta hogy szerinte az EU békefenntartókat küldene Ukrajnába. Mondjuk nem tudom ezt hogyan gondolta mert az EU-nak hadserege sincs.

Nyilván rájuk lőhetnek, de nem biztos hogy célszerű. De amúgy én nem látom jelét annak hogy bárki békefenntartókat akarna küldeni Ukrajnába.
Nünüke,nem Kaportanya miatt fog háborúzni,hanem Tajvanért.
Nyilván lehet próbálkozni. De Ukrajnával ellentétben az USA konkrét védelmi szerződéseket kötött Tajvannal. Amúgy meg Tajvan egy kibaszott erődítmény ami már lassan 80 éve a kommunista támadásra készül. A kommunisták pedig most szépen figyelnek és tanulnak Ukrajna esetéből és valószínűleg elővigyázatosabbak lesznek mint az oroszok.
Úgy látszik azon kevesek egyike vagy, akinek még ez sem tiszta. Hát akkor most felvilágosítalak: itt semmi sem Ukrajna miatt történik.
Én szerintem felesleges abban reménykednetek hogy beránthatjátok Kínát vagy más országokat is ebbe a konfliktusba. Ez a háború Oroszország problémája ingyen senki se fog segíteni az oroszoknak. Figyelembe véve a lehetséges következményeket valószínűleg olyan állam se fog segíteni az oroszoknak aminek jelentős nyugati kapcsolatai vannak, ilyen pl Kína is. Észak-Korea vagy Irán viszont nem ilyenek, ők nem veszíthetnek az oroszok támogatásával, Kína viszont igen.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 067
113
"Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev"

Ha nincs kétoldalú megállapodás a békefenntartók jelenlétéről, akkor azokat bizony lőhetik is.

Amúgy picit ismerni kellene a "békefenntartók" történelmét is. Bizony-bizony eléggé részrehajlóan tudtak működni. Főleg olyan környezetben, ahol az ellenfélnek max. botjaik voltak.

Nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet, de az oroszoknak a gyalogásónál komolyabb fegyvereik is vannak és nem félnek használni is. Úgyhogy valamiértén nem jelentkeznék ebbe a csapatba.
Az UNPROFOR szemétségeiről tudnék mesélni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Nyugati sajtóban Kiev győz.... Oo minden szempontból pácban van.
Mit fognak ezek 3-4 hét múlva irni? Hogy elveszett egy jelentéktelen község és teljesen kivéreztették az oroszokat?
Közben egyre több orvosság hiánycikk pl a semleges Ausztriában. Pl. bizonyos antibiotikumok, egyes köhögés elleni gyógyszerek, lázcsillapitók. Valami alternativa azért mindig kapható.
Egesz ojropaban hianycikk sok orvossag. Tul sok orvossag. Ami van, az hetente dragul. Jo lenne egy lista mi nincs itthon, es mi nincs mondjuk osztrakban. Lehetne szotyizni belole. Valami oka van, es en nem hiszem el hogy fogyni vagyo kaliforniaiak zabaljak fel az epilepszia gyogyszert.
Ugy megy ki az ukranokhoz ajandekba minden mint a huzat. Ket hetig gyartottunk az ukran kutyaknak meg macskakbak segelykajat. Edesfaxom...
Az hát. Az uzemanyagnal is megmondtam hogy azert nincs mert kiviszik, es lass csodat tenyleg kivittek akkor is mikor itthon nem volt.
Nezzd meg a wikit vagy barmelyik nyugati hiradast az orosz vesztesegekrol, 250-300000 kozt irjak mig az ukrant max 100000-re. Ami nem ebben van torlik. Meg szerencse hogy az olyan hulyek mint Uschi meg Bidé felevente benyognek ilyen 100000,meg 253000 kampeca hohol szamokat es a napi 5-800 fő atlag veszteseget.
Az lehet hogy a tv-ben Kijev gyoz, de a valosagban siman bukjak a haborut.
A vilag legnagyobb gyartokapacitasa nyilvanitotta ki akaratat egy hete.
Na es nekiallt Geranokat is gyartani.
Hahó honvedek mi mikor fogunk?
Ha meg ez eltart 2-3 evig szerintem ugy lepattanunk a Brics - be mi mint a szel. A maradek meg nyomoroghat a tabortuznel valahol hoholfolden.

India es Malajzia ezentul rupiaban kereskedik egymassal dollar helyett.

Lavra ostroma:
Mi lett a madjar-ra átnevezett ukránnal? Megtért banderához?
A dronjat elkaptak minap az oroszok, most jobb híján biztos csellón van.

Termeszetesen nem latnak az oroszok ejjel. Legalabbis a Nato tisztek szerint.

Biztos csak alszanak. Ukrop fanok ne nezzek meg, kulonben is csak 13000 ukran halott katona van eddig a wiki szerint. Ezek itt 30-an egy rakason csak alszanak. Biztos ok az osszes bahmuti veszteseg.


Faxa az alcahalo, tiszta celpont.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Valami rakettazas kezdodott nemreg:

allitolag Ivanosky (Krasny) Bahmuttol delre - 4 Iskander csapas. A zeneszek donto rohamot inditottak a falu megszerzeseert, ha a kezukre kerul, fizikailag bekeritik Bahmutot



Kherson, Kupjansk, Kramatorsk - robbanasok, valoszinuleg raketacsapasok