[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
70
387
63
Azért a világ második legerősebb hadereje egy korlátozott kiterjedésű frontszakaszon operáló PMC-vel és annak harcát időnként kiegészítő alkalmi reguláris csapásméréssel elérte, hogy egész Európa gazdasági válságba, mi több, lőszerhiány-válságba sodródott.
Még össze se csaptak a NATO-val, de már megy a hisztéria.
Igen, de közben Oo-ban nem lendült fel a gazdaság ugyebár, és mintha a fegyverek terén talán több hiányt szenvednek el mint a NATO, miközben eredményt nem értek el érdemben (akár a PMC-vel akár a reguláris csapásmérésel operál). Szóval szerintem ez inkább nekik kínos, bármennyire próbálunk a dolgozatban plusz pontot találni.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 654
14 638
113
Ezt nem értem.

Bármilyen ellenálláshoz elengedhetetlen a lakosság támogatása, és hacsak nem deportálja egész Ukrajnát, akkor nem is lesz baj ezzel a lakossági támogatással .

Erre gondoltam, mint nem szép módszer. Amúgy nem is kell az egészet.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Itt kurta el Putyin is. Ha az ukrán félne az orosztól, vagy kilátástalannak látná a harcot, akkor egy éve feladta volna
Nem tette, pedig sokkal rosszabb helyzetben volt, mint most. Azóta visszavette Harkov környékét, Kerszont és a Dnyeper jobb partját. A korszerű nyugati eszközök még ez után jönnek, az orosz meg T-62-t szed elő.

Az ukrán nem az a fajta, aki feladja. Ezt Putyinnak tudni kellett volna. Ha már egy tőről fakadnak. ;)

Ezért hiába vártok arra, hogy majd feladják. Szeverodonyeck, Liszicsanszk elvesztésekor ugyan ilyen vélemények voltak, hogy összeomlik a védelem, feladják, stb.
Az ukrán kitartás és a nyugati támogatások a hosszú, veszteségteljes, de eredménytelen háborút jelentik Putyinnak.
Még mindig nem veszett el egyetlen nyugati tank sem, szervezik a hosszú távú lőszer ellátást.
Az ukránok tudják, hogy az orosz erejét lassan lehet felmorzsolni. Az, hogy az orosz haderő egy év alatt nem tudta legyőzni őket, de elveszett a szárazföldi erejének harmada, fele, azt jelenti, hogy le tudják győzni.
A győzelem a támadó céljainak elérhetetlensége lesz.
Putyin nem tudja térdre kényszeríteni őket. Ukrajna marad ellenséges szomszéd, nyugati befolyási övezet. Ez Oroszország veresége ebben a háborúban. Putyin ezt akarta elkerülni.

Ez már a sokadik nagyon jól sikerült beszéd polgártárs. Egészen fellelkesültem tőle, a nagyszerű ukrán haditettektől meg, hogy még csak most jönnek a korszerűbbnél is korszerűbb nyugati eszközök. De aztán rosszkedvű lettem, mert eszembe jutott a felirat a temetők kapuja fölött. FÖLTÁMADUNK.
Igen és a halott ukránok föltámadnak, hogy kezeljék a nagyon korszerű nyugati eszközöket?
Nem lesz túl késő, mire föltámadnak?
Lehet, nem is kedvelnék már a nagy Zét?
Szóval kérdés, kérdés hátán, bizonytalan jövő az oroszok meg csak egykedvűen, komótosan darálnak, darálnak és dúdolják a Volgai hajóvontatók dalát.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
Annyira gyönyörű, hogy magyarul leírt szöveg értelmezése is problémát jelent. Azt írtam, hogy a HIMARS-t kell kergetni?


Akkor ülj bele egy kád vízbe, és töprengj még egy kicsit. 0 befektetéssel a meglévő infrastruktúrát használva is drasztikusan keresztbe tudnak tenni az USA-nak. Ráadásul a kommunikációs eszközöket még el is tudják adni jó pénzért.
Csak egy példát mondtam hogy könnyebben tudjátok értelmezni mire gondolok.

Kínának miért érdemes rázni a pofonfát?
Tőlem járhatsz becsukott szemmel is a világban.

Nem hiszem, hogy az Oroszok az lenne a célja mint az USA-nak, több éves hasztalan háborúzgatás, majd csúfos kivonulás.
Az mindegy hogy mi az oroszok célja. Az számít hogy mit tudnak elérni belőle.
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
149
911
93
Az ugye megvan, hogy a ruszkik is becopták Afganisztánt és ugyan úgy jártak?
Én még annyival kiegészíteném, h emellett a jenkik utolsó mindent bele háborúja a 2. vh volt. Azt követően minden konfliktust úgy kezeltek, h a fél kezükkel a töküket fogták. Persze lehet mondani, h elpuhultak és amúgy is buzeráns már ott mindenki, de szerintem ha az USA átáll hadigazdaságra az utána kb úgy nézne ki, h jönnek a birodalmi csillagrombolók és az ellenfél elrendeli ellentámadásként a könnyűlovasság rohamát.

Mások a nagyságrendek ne felejtsük el. De lehet, tévedek.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 331
113
Nem az idointervallum volt a lenyeg, hanem az, eleg az ukran hadseregnek a franciahoz hasonloan olyan helyzetbe kerulnie, hogy a megadasahoz nem kell elfoglalni fovarost, az orszagot… ez lett volna a lenyege annak amit irtam. Ez pedig egyaltalan nem tunik lehetetlennek. Ha szerinted megis, akkor megtenned, hogy azt is leirod miert gondolod?

Ps. A frontvonalak mozgasa nem igazan mervado a fenti szempontbol. Ha csak annyira futna az levezetesenel, akkor inkabb hagyd is a valaszt.
Ha Oo is, mint a németek annak idején, kb 3 mio emberrel támadt volna, akkor ennek a cirkusznak már rég vège, Kiev meg egy orosz város lenne.
Vagy forditva: Ha a németek Franciaorszâgot 200-250000 emberrel tàmadtàk volna meg, mikor foglalták volna el Párizst? Vagy mikor esett volna el Franciaország?
Dereng valami?
Szóval a hasonlat ritka buta. És erről volt szó.
Megyek is 2h pihire...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Egy kézi fegyveres ütközetben egy géppuska és egy RPK golyószóró akadt el az ukrán fegyveres erőknél


Harci bevetésen a Moszin-Nagant !


A Belarusz fegyveresek ujja már viszket a ravaszon...

FsiwoWuWAAI9XRj
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Aggasztó lépést hajtottak végre az ukrán hadseregben, tiltakoznak a katonák


Az ukrán hadseregben februárban módosították, hogy milyen illetménybónuszt kapnak azok a katonák, akik harci zónákban teljesítenek szolgálatot. A Kyiv Independent szerint a katonák attól tartanak, hogy negatívan fogja befolyásolni a morált.

Ennek az illetménybónusznak a lényege az volt, hogy a katonák, a területvédelmi egységek tagjai, valamint a rendőrök (tehát kvázi mindenki, aki egy hivatalos fegyveres alakulat tagja) az alapilletményükön felül havonta további 100 ezer hrivnyát (átszámítva kb. 950 ezer forintot) kaptak akkor, ha egy olyan területen teljesítettek szolgálatot, amely aktív harci zónának számít.

Azok, akik olyan területen szolgálnak, ahol nem zajlanak harcot, ehelyett csak 30 ezer hrivnyát (kb. 285 ezer forint) kaptak.
MINDEZT FEBRUÁRBAN GYÖKERESEN MEGVÁLTOZTATTÁK.

Onnantól kezdve csak annak járhat havonta 100 ezer hrivnya, aki szó szerint harci kontaktba kerül az ellenséggel is. A 30 ezer hrivnyára pedig azok jogosultak, akik aktív harci zónában szolgálnak ugyan, de nem vettek részt csatában.

Sőt, a havi számítástól áttértek naponkénti számításra is, tehát a fenti értékek csak egy maximumot jelentenek, amit egy-egy hónapban kaphat az adott katona.

Mindezt valamelyest kompenzálta ugyanakkor, hogy a katonák havi alapilletményét megemelték: Olekszij Reznyikov védelmi minisztert szerint ez 13 ezer hrivnyáról (kb. 123 ezer forint) 20 ezerre (kb. 190 ezer forint) nőtt.

A Kyiv Independent hat, különböző dandárokban szolgáló ukrán katonát kérdezett meg arról, hogy miként értékelik a lépést. Közülük – egy személy kivételével – mindannyian úgy vélték: a döntés több kárt okozott, mint hasznot.

A Kyiv Independent szerint emiatt a döntés miatt nagyon sok katona elveszti azt a pénzt, amelyből a családját támogatni tudja, vagy katonai felszerelést tud vásárolni magának (az utóbbira gyakran azért van szükség, mert a hadseregtől nem kapják meg időben azt, ami jár nekik).


A lépés miatt romlott a morál a katonák körében, és már vannak olyanok is, akik azt fontolgatják, hogy megpróbálnának visszatérni civil munkakörbe. Többen pedig arra is panaszkodtak, hogy még a tavaly novemberi vagy decemberi harci cselekmények után járó illetménybónuszukat sem kapták meg.


Olekszij Reznyikov korábban azt mondta: a változtatásra azét van szükség, hogy igazságosan járjanak el azokkal a harcosokkal szemben, „akik tényleg a fronton”, a legintenzívebb szakaszokon szolgálnak, mert az nem korrekt, hogy mások „odamennek, semmit sem csinálnak [...] és megkapják ugyanazt a pénzt”.


A miniszter ezen kívül arra is hivatkozott, hogy az ukrán költségvetés sem tudja elviselni az óriási katonai terheket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 805
113
Az orosz erők Bahmut egész déli részét bevették és a központ felé haladnak, a Wagner PMC minden más irányba viharzik
Ukrán katonai elemzők továbbra is rendkívül nehéz helyzetről számolnak be az ukrán fegyveres erők számára Bahmut irányában.
▪️"Az orosz légideszant erőknek sikerült előrenyomulniuk Bahmut központjába, és átvették az irányítást Bakhmut szinte teljes déli részén" - írja az egyik elemző.
▪️Az általános helyzet kritikus.
▪️Az oroszok főleg Bahmutban sikeresek, délről közelítik meg a központot.
▪️A csaták mind ugyanazon az utcán zajlanak. Korsunskaya és a szomszédos szektorokban. Minden épületért harc folyik.
▪️Ivanovszkij és Khromovoe területe nagyon-nagyon nehéz az ukrán fegyveres erők számára. Wagnerek apránként haladnak előre.
▪️Sőt, ott is erősödnek a PMC különítményei, az ukrán fegyveres erőknek egyre nehezebb megfékezni őket.
▪️Minkovka irányában a csaták nem kevésbé nehezek. A falu elvesztése jelentősen rontja a helyzetet a Clock Yartól keletre.

Háború Ukrajnában - Kinek a háborúja? (2023-03-31) - HÍR TV​


Az artemovszki PMC "Wagner" zászlajával készült videóval kapcsolatban . A Wagner által ellenőrzött épület egyik épülete Artyomovszk városi tanácsa. Ez már a központ.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 081
93
Egy kézi fegyveres ütközetben egy géppuska és egy RPK golyószóró akadt el az ukrán fegyveres erőknél


Harci bevetésen a Moszin-Nagant !


A Belarusz fegyveresek ujja már viszket a ravaszon...

FsiwoWuWAAI9XRj
Harmadosztályú fotoshop. Nagyon béna. :D


Nagyorosz radargyártás jobban teljesít!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Marker drón éles teszt


Ezt így nehéz háborúnak hívni, mészárlás...


Wagner őrangyal Bakhmut


Orosz harckocsizók és a "nem létező" kísérőgyalogság foglyokat gyűjtenek


Mikor BR 9.0 csatába BR 1.0 AA-t viszel


Szu-25-ösök dolgoznak


Ez már nettó trollkodás...
5EGQye9.jpg



Megérkeztek a Stryker-ek, de még véletlenül se egy gépágyús variáns...
Lel
ptFFLeV.jpg





hOP1dE8.jpg



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • IMF approved another 15.6 billion USD loan for Ukraine
  • Scooters and electric unicycles are now considered vehicles in Ukraine. Goyim may be fined at last
  • Russian authorities decided to mimic the kike's minions and plan to issue draft notices via some government app ("Gosuslugi"). As they used to say: two halves of the same butt
  • AFU repelled more than 30 Russian attacks from 4 directions
  • Goyim will need e-prescription to buy some of the drugs starting tomorrow. This caused insane lines and crowds near pharmacy stores today. I saw this madness too
  • Russians attacked Zaporozhie
  • Lukashenk says that he pardons lesbians but despises gay men
  • Medvedev said that peacekeepers will be considered valid targets for Russians if they come to Ukraine. A bit earlier Viktor Orban said that EU is close to sending them to Ukraine
  • Monks of the Kiev Pechersk Lavra are afraid that the kike's minions will try to assault the monastery
  • The jew visited Bucha and granted the town the title "Hero city". He also said that Ukraine would defeat "the Russian evil"
  • The kike's goons arrested a monk who allegedly help men to leave this insane, fucking, jewish dystopia
  • The kike's minions told goyim not to publish/disclose any routes of Russian drones it allegedly affects air defense systems
  • The president of Moldova visited Ukraine
  • AFU claims that the time plays against Russians in Bakhmut
  • Finland will officially join NATO withing a couple of days. Turkey approved it too.
  • The parishioners of the Ukrainian Orthodox Church did not let the (((commission))) of the kike's minions into the Kiev Pechersk Lavra again
  • AFU intercepted 9 Iranian drones tonight
  • Trannies protest in Kentucky, US
  • The kike's minions forbade Ukrainian athletes to take part in competitions where Russians take part. This includes Olympics



Egykori nafo shill megtérése (azért ehhez már ritka retardáltnak kell lenni, hogy a saját propagandistáikat is maguk ellen fordítsák...):
Hello chug after the american goverment sided openly with the mass shooter killing children I changed my mind I support russia now
Forgive me my insults in the past
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Ez a Szurovikin (a herszoni menekülő) sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sem a TikTok huszár Kadirov. Pedig mindkettőt megváltóként dicsőítették itt egyesek.
Nagyon háttérben vannak mostanában.

Lehet, hogy a "Múlt idéző" sorozatom következő részének tartalmát ebből merítem?
például:
:D

Szurovikin harapófogó manőver: Bahmut oldalán és 50 000 ukrán csapdába esett – Előretörés Toreckbe – Bila Hora – Kleesevka és Pidhorodne​

Surovikin történelmet ír Oroszországban...​

Még nem hivatalos, de állítólag véget ért a Speciális Katonai Akció és a Szíriai Mészáros vezetésével megkezdődött a Terrorelhárító Hadjárat.

;)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Mondj egyetlen indokot, h miért lenne sürgős az oroszoknak a háború lezárása! Éheznek, áll az ipar, megfagynak, üresek a boltok, lázong a nép?
Cicero mondta tán, h a birodalmak összeomlásakor egyre hülyébbek kerülnek döntéshozói pozícióba (szabad fordítás).A "wir schaffen das" és a valóság nem kerül fedésbe a Lajtától nyugatra.

Mert a hadművészetben évezredek alatt az vált elfogadott alap elvé, hogy:
  • Az ellenfélnek minél rövidebb idő alatt, minél nagyobb veszteséget kell okozni.
  • A saját veszteségeinket minimalizálva, erőnket minél inkább meg óvva kell ezt tenni.

Meg van az oka, miért ez a legjobb megközelítés:
  • Ha túl lassan és túl kis veszteséget okozol, akkor nagyobb eséllyel tudja pótolni, lesz ideje reagálni, vagy még a végén valaki megsegíti.
  • Ha nem vigyázol a saját erődre, akkor könnyen elfogysz, bármilyen erősnek is gondolod magad.
  • A harcban a meglepetés döntő LEHET. Minél tovább tart a küzdelem, annál nagyobb az esély, hogy egyszer csak te lepődsz meg. Ha pazarló voltál az erőddel, veszíteni fogsz, hiába voltál erősebb.
(Min K., i.sz. ma)
:)

A fenti bölcsesség mellett van egy harcászati törvényszerűség is:
Az erőfölény mértéke és a támadó veszteségeinek aránya. Ha kicsivel van több erőd, győzhetsz, de nagy veszteségeit lesznek. Ha többszörös túlerőben támadsz, akkor sokkal rövidebb idő alatt, sokkal kisebb veszteségekkel és sokkal biztosabban győzhetsz.
Ezért szokták így csinálni. ;)

Illik 3X, vagy 5-7X túlerővel támadni, akkor biztos az eredmény.
Nem tárt 8 hónapig egy ostrom, nem darálódsz le jobban, mint az ellen, meg ilyesmi.


Most győzködőd magadat, hogy nincs baj. Fegyvert, muníciót, felszerelést, alkatrészt hónapok óta szállít Oroszországba Kína.

Akkor bajban van az orosz, ha a kínai, észak-koreai és iráni segítséggel is csak Bahmutig jutott egy év alatt....
Erre nem gondoltál?
Akkor most hogy jön el a csodás fordulat, ha már a kínai segítség sem segit?
Azért a világ második legerősebb hadereje egy korlátozott kiterjedésű frontszakaszon operáló PMC-vel és annak harcát időnként kiegészítő alkalmi reguláris csapásméréssel elérte, hogy egész Európa gazdasági válságba, mi több, lőszerhiány-válságba sodródott.
Még össze se csaptak a NATO-val, de már megy a hisztéria.

Hát ez elég egyoldalú bemutatása a helyzetnek. Ugyanis az EU válsága együtt járt az orosz gazdaság recesszióba esésével, a költségvetésének felborulásával.
Emellett elveszett a szárazföldi erők és az ejtőernyősök eszközeinek fele, állományuk harmada. Be kellet hívni 300 ezer tartalékost, miután a korábban elfoglalt területek felét az ukránok visszavették.
És a NATO -nak ehhez nem kellett összecsapni az orosz erőkkel.

Amúgy pontos. ;)
Ja, és a világ második legerősebb hadereje lehet, hogy csak Ukrajna második legerősebbje.

Mire németek odaértek Párizshoz már meg volt verve a francia haderő. A briteket kiütötték a kontinensről, a Maginot vonal mögé kerültek és korlátlan légifölényben voltak. Plusz a híres párizsi erődrendszer is ugye... Nem ám hogy nyílt várossá nyilvánították... Á dehogy...
Egyébként hol is voltak ezek a diadalmas németek 1945 május 9-én?
Plusz vége van már a háborúnak vagy mi történt?

Akkor meg hogy érné el azt Ukrajnában, amit a német Nyugat-Europában?

Ez már a sokadik nagyon jól sikerült beszéd polgártárs. Egészen fellelkesültem tőle, a nagyszerű ukrán haditettektől meg, hogy még csak most jönnek a korszerűbbnél is korszerűbb nyugati eszközök. De aztán rosszkedvű lettem, mert eszembe jutott a felirat a temetők kapuja fölött. FÖLTÁMADUNK.
Igen és a halott ukránok föltámadnak, hogy kezeljék a nagyon korszerű nyugati eszközöket?
Nem lesz túl késő, mire föltámadnak?
Lehet, nem is kedvelnék már a nagy Zét?
Szóval kérdés, kérdés hátán, bizonytalan jövő az oroszok meg csak egykedvűen, komótosan darálnak, darálnak és dúdolják a Volgai hajóvontatók dalát.

A nagy darálásban mindjárt a Volgához érnek, nyugodtan dudolgassanak.
:)
A dudolgatáshoz kell még a 400 000 katona?
:D
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
906
10 284
93
Ez a Szurovikin (a herszoni menekülő) sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sem a TikTok huszár Kadirov. Pedig mindkettőt megváltóként dicsőítették itt egyesek.
Nagyon háttérben vannak mostanában.

Lehet, hogy a "Múlt idéző" sorozatom következő részének tartalmát ebből merítem?
például:
:D



;)
Aki nincs a face-n az nem is létezik ugye. Akiről nem szól a beismerten cenzúrázott mainstream az se. Vagy mit szerettél volna közölni? Csak kell egy vállveregetés amiért képes vagy régi hozzászólásokat lementegetve bizonygatni önnön nagyságod? De miért itt vágysz elismerésre? Ennyire kész vagy? :)