[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
70
387
63
Mibol gondolod, hogy el kell? Elmondanad miert kellene teljesen elfoglalni? 40-ben a nemetek elfoglaltak Franciaorszagot? Nem, nem hinnem. Egyszeruen a francia hadsereget hoztak olyan helyzetbe, hogy kapitulalniuk kelljen. Szerintem itt is ez lesz a jatek aztan majd Zele vagy valaki mas kapitulal, amikor a gazdai ugy dontenek.
Németek 1 hónap alatt bevették Párizst, Oroszok hogy állnak Kijevvel? Nem sokat mozdultak beljebb 1 év elteltével se.
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt.. Viszont van miről diskurálni.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 610
16 336
113
Igen, kevés emberrel is lehet eredményt elérni, csak ahogy írtad is, ez egy lassú folyamat és itt az idő a legfontosabb tényező. Nem engedhetik meg politikailag az oroszok maguknak, hogy egy elhúzódó bármilyen mértékű felkelés, polgárháború (mind1 hogy hívjuk) legyen Ukrajnában amit ugye ők épp most szabadítanak fel az elnyomás a nácizmus meg a fene se tudja, hogy még mi alól.
Mondj egyetlen indokot, h miért lenne sürgős az oroszoknak a háború lezárása! Éheznek, áll az ipar, megfagynak, üresek a boltok, lázong a nép?
Cicero mondta tán, h a birodalmak összeomlásakor egyre hülyébbek kerülnek döntéshozói pozícióba (szabad fordítás).A "wir schaffen das" és a valóság nem kerül fedésbe a Lajtától nyugatra.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 237
61 649
113
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt
Azért a világ második legerősebb hadereje egy korlátozott kiterjedésű frontszakaszon operáló PMC-vel és annak harcát időnként kiegészítő alkalmi reguláris csapásméréssel elérte, hogy egész Európa gazdasági válságba, mi több, lőszerhiány-válságba sodródott.
Még össze se csaptak a NATO-val, de már megy a hisztéria.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 776
113
Most győzködőd magadat, hogy nincs baj. Fegyvert, muníciót, felszerelést, alkatrészt hónapok óta szállít Oroszországba Kína.
Erről van bizonyíték? Ha eddig is szállítottak akkor mi változott?
"Semmi sincs ingyen, az US pedig nem szeretetszolgálat.":rolleyes:
Az USA érdeke Ukrajna támogatása és ezzel Oroszország gyengítése.
Nem látod te ennek a valós jelentőségét! Kína úgy tudja eldönteni ezt a proxy háborút, hogy egy tárnyi lőszert sem kell átadnia.
Ahogy a cikkben is írták, gyakorlatilag kommunikációs és felderítési támogatásról van szó.
Tisztában vagy vele, hogy a kínaiak szállítják a fél világnak a kommunikációs rendszert? 4G, 5G nem téma nekik. 3 hét alatt komplett felszerelik az egész orosz hadsereget titkosított adatkom. rendszerekkel.
Vagy, hogy milyen big data feldolgozási képességgel rendelkezik Kína?
Az az ország, ahol az 1Mrd-nyi klambó mindegyike full kontrol alatt áll, és egyénenként értékelik a rendszerhez való hozzáállást.
Mekkora erőfeszítés lesz nekik a már rendelkezésre álló felderítő műholdjaik képét kiértékelni, és elkezdeni levadászni a nagyobb mozgásokat regisztráló csapatkoncentrációkat, logisztikai lerakatokat, megerősített védelmi állásokat, HIMARS depókat? Egyszerűbb a rakéták raktárát elkapni, mint a fel-alá cikázó indítót nem?
Eddig ez az oroszoknak nyilvánvalóan nem állt rendelkezésre.
Akkor most képzeld el, hogy hogyan fog megváltozni a "hadiszerencse", a töméntelen butabombákkal/gránátokka operáló orosz tüzérség, és légierő, ha végre real time műholdas felderítési adatokat kapnak. Akár a frontról, akár az ukrán hátországról. Azt gondolom, hogy nagyon gyorsan gyökeres változás fog beállni a retorikába.
És nem tehetnek ellene semmi.
Illetve tehetnek. Mint múltkor Zelenszkij, aki teljes melszélességgel megfenyegett Kínát, hogy nehogy elkezdjék az oroszokat támogatni, mert azt nem ússzák meg. A felderítési adatok átadása viszont elég nehezen megfogható dolog. Ahogy ugyanez érvényes az amerikai felderítési adatokra is...
Ez kicsit nekem álmodozásnak tűnik. Felderítéssel segítheti Kína az oroszokat, de hogy ezt az információt a teljesen rugalmatlan orosz hadvezetés hogyan tudja hasznosítani kérdéses. Mire végig megy a rendszeren az információ addigra már aktualitását vesztette. A másik meg hogy a precíziós eszközök továbbra is hiányozni fognak. Hiába tudják az oroszok hogy hol van egy himars, ha mire reagálnának már máshol van és nincs is mivel reagálniuk. Azt meg továbbra se látom hogy ez Kínának miért érné meg.

A háború eddigi legfőbb tanulsága hogy Oroszország nem tud úgy háborúzni mint az USA. Nincs meg hozzá a képességük és ezt évtizedekig tartana felépíteni.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
"Ha figyelmen kívul hagyuk azt a tényt, hogy Bahmut mogott még annál is jobban védheto terep van, "

Foteltábornokként meg azt kérdezem: biztos ez? Nézz rá a domborzati térképre. Kijutnak a síkságra és Dnyepperig meg sem állnak.

No, meg eddig mindenhol azt írták, hogy 3 védvonal volt építve és Bahmut a 2-ik vonal fő erőssége, ráadásul törzsvezetési központ (bármit is jelent ez).
Bahmut az alfája és az omegája a háborúnak. A legerősebb védvonal, amit nem csak most építettek ki, hanem már évtízedek óta a SZU is. Mögötte már nincs érdemi védelmi erősséggel bíró erődrendszer. Most tajkolnak sebtiben valamit a kaprok, de az annyit is ér. Nem véletlen, hogy foggal körömmel védik az ukránok. Azonban a város sorsa mára már megpecsételődött. Több mint fele orosz kézben, így egy felszabadító ellentámadás sem érne semmit, maximum menne a jobban képzett ukri állomány is a darálóba. A nagy offenzíva pedig több mint kétesélyes. Hiába az emberanyag és a felhalmozott technika, legalább annyi vár rájuk a másik oldalon is. Nem beszélve, hogy most az ukránoknak kell kimenni a nyílt terepre a beásott oroszokkal szemben. A mennyiségileg jóval nagyobb orosz tüzérség az ukrán élőerőt és technikát ledarálná. És még nem is szóltunk az orosz légierőről, ami ha megindul, főleg a 500 és 1000 kb-os irányított (20-30 km-ről indított) szárnyas bombákkal, nem sok jót jósolok az ukrán támadásnak. Nem véletlen, hogy hezitálnak meg Kulabá is arról papol már, hogy ne hagyják cserbe az ukránokat a nyugatiak, ha nem úgy sül el a támadás, ahogy azok várják (szépen készíti elő a hallgatóságát az esetleges kudarcra).
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 674
46 822
113
A másik meg hogy a precíziós eszközök továbbra is hiányozni fognak. Hiába tudják az oroszok hogy hol van egy himars, ha mire reagálnának már máshol van és nincs is mivel reagálniuk.
Annyira gyönyörű, hogy magyarul leírt szöveg értelmezése is problémát jelent. Azt írtam, hogy a HIMARS-t kell kergetni?

Azt meg továbbra se látom hogy ez Kínának miért érné meg.
Akkor ülj bele egy kád vízbe, és töprengj még egy kicsit. 0 befektetéssel a meglévő infrastruktúrát használva is drasztikusan keresztbe tudnak tenni az USA-nak. Ráadásul a kommunikációs eszközöket még el is tudják adni jó pénzért.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 715
113
Németek 1 hónap alatt bevették Párizst, Oroszok hogy állnak Kijevvel? Nem sokat mozdultak beljebb 1 év elteltével se.
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt.. Viszont van miről diskurálni.
Igen, köztudomåsú, hogy 1 hónap kemény harc utàn vették be a német páncélosok Párizst, miután rommá bombázták a várost és házról házra harcolva kiszoritották a franciákat a fővárosból. Azóta hivják ezt a csatát a " Nyugat Sztalingrádjának":confused:
Ja, mégsem...:oops:
Azért nem kellene hülye hasonlatokat hozni. Legalább guglizz!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 983
21 964
113
Németek 1 hónap alatt bevették Párizst, Oroszok hogy állnak Kijevvel? Nem sokat mozdultak beljebb 1 év elteltével se.
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt.. Viszont van miről diskurálni.

Nem az idointervallum volt a lenyeg, hanem az, eleg az ukran hadseregnek a franciahoz hasonloan olyan helyzetbe kerulnie, hogy a megadasahoz nem kell elfoglalni fovarost, az orszagot… ez lett volna a lenyege annak amit irtam. Ez pedig egyaltalan nem tunik lehetetlennek. Ha szerinted megis, akkor megtenned, hogy azt is leirod miert gondolod?

Ps. A frontvonalak mozgasa nem igazan mervado a fenti szempontbol. Ha csak annyira futna az levezetesenel, akkor inkabb hagyd is a valaszt.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Németek 1 hónap alatt bevették Párizst, Oroszok hogy állnak Kijevvel? Nem sokat mozdultak beljebb 1 év elteltével se.
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt.. Viszont van miről diskurálni.
A hős franciák biztosan az utolsó emberi harcoltak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 427
46 246
113

A bahmuti helyzet: heves havazás borította be a várost, ami megnehezíti a hadműveleteket (VIDEO)​

Heves havazás borította Bahmut (Artemovszk) környékét, komolyan hátráltatva a harcot a front egyik legforróbb szektorában.
„Az elmúlt 10 év egyik legnagyobb havazása. Az állásokat szó szerint teljesen hó borítja, a gyalogság számára lehetetlen a harc” – jelentik az ukrán fegyveresek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680264734
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Mibol gondolod, hogy el kell? Elmondanad miert kellene teljesen elfoglalni? 40-ben a nemetek elfoglaltak Franciaorszagot? Nem, nem hinnem. Egyszeruen a francia hadsereget hoztak olyan helyzetbe, hogy kapitulalniuk kelljen. Szerintem itt is ez lesz a jatek aztan majd Zele vagy valaki mas kapitulal, amikor a gazdai ugy dontenek.
jim-carrey-what.gif


A németek találtak egy kollaboráns vezetést.
Tekintve az oroszok elmúlt egy éves tevékenységét az ukrán és orosz nép ellen, erre nincs esély. Zselé helyzete erősebb, mint valaha, köszöhetően Putyinnak.

Főleg, hogy kultúrában, nyelvben egy ukrán nem is igazán elkülöníthető egy orosztól. Az ellenállásra képes férfi lakosság vagy meghal, vagy már most nyugatra menekült, a fiatalok meg a háború utáni tényleg nagyon nehéz években bele fognak tanulni az új rendbe.
lehet, hogy lesz pár Werwolf szerű akció, de hamar le fognak csillapodni a kedélyek.
Eddig sem akartak oroszokká válni, ezután már miért tennék? Nálunk 150 évig volt török, 45-ig ruszki, elötte labanc, harcoltunk ellenük, levertek minket, aztán végül mégis mi vagyunk itt!
o_O
Elkotródott minden idegen innen, el fog a ruszki is onnan. Az ukrán sem gyengébb, mint mi.
Emberek, az 1950es évekig a volt Banderisták aktívan harcoltak a szobjetek ellen. Volt már ilyen szitu. Megoldották.

Aztán csak felszabadultak, most meg egy év alatt sem jutottak Bahmutnál messzebb a megszállók. o_O

Leszámítva persze, hogy Ukrajna népességének igen jelentős része nyelvében és identiásában is inkább orosz, és nem ukrán, ami talán nem is volt soha, és ennek nem segít hogy nem az orosz állam cseszteti és alázza meg őket, hanem a jelenlegi Ukrán ultranacionalista vezetés a hagymázos banderdreamben.

Ethnolingusitic_map_of_ukraine.png


A Krímben milyen ellenállás volt?
Donyeckben milyen ellenállás volt?
Luhanszkban milyen ellenállás volt?
A 2022 februárját követően katonailag megszállt területeken milyen ellenállás volt?

SEMMILYEN.

Tárt karokkal, megkönnyebbülve fogadták az oroszokat, nackó helyett mackó lett a jelszó, önkéntesek ezrei harcolnak jelenleg is az az ultranackónak tekintett ukránok ellen, eszük ágában sincs valahava ahhoz az UJkrajnához tartozni, ami egy 90-es években ragadt ex-szovjet állam, ami lövik őket tüzérséggel, vagy elviszi őket az SBU, vagy mosolyogva nézi ahogy oszlophoz kötik őket vagy szétveri a fejüket a buszon egy felbuzdult nackótestvér, mert gyerekkora óta Harkovot mond és nem a 10 éve divatos Harkivet.

Mindeközben még az ukrántudatú népesség jelentős részte még Ukrajnában is mélyen kussol, vagy már a lábával szavazott az ukrán álomra, tele a hócipője az egésszel, csak nyíltan ezt hangoztatni a mai Ukrajnában a saját életed veszélytetése nélkül nem lehet.

Halkan jegyzem meg, hogy a németekkel szemben komoly, többszázezres ellenállás volt, de azok sem értek el érdemben l*szt sem.

Ne kavard össze az oroszul beszélő (lásd Zelenszkíj) ukránokat és az orosz nemzetiségű embereket. Az igen jelentős orosz etnikum aránya 2001-ben volt 17,3 %-k. A demográfiai folyamatok mellett a polgárháború sem támogatta, hogy arányuk emelkedjen. A gazdasági különbségek miatt sokan Oroszországba vándoroltak, aminek nem örült Putyin. Hosszú távon ez a kelet-ukrajnai részek elcsatolását veszélyeztette volna.

main-qimg-1b7164b4f18d5c529ba3726358d13a0b

A lényeg az orosz nemzetiségű lakosság, nem az oroszul beszélő ukrán. Ez alapján jobban érthető, miért nem támogatja a lakosság az oroszokat. :eek:

russians-ukraine.png


Putyin csak azokat a részeket tudta valamennyire megszállni, ahol jelentősebb számú orosz etnikum élt. Azonban a többi részen nem boldogult (például Kerszon, és meglepetésre Harkovban sem).
Ezért rossz példákat hozol, a korábban megszállt részekről az ukránok el is lettek üldözve (Krím, Donyeck, Luganszk), így ott nehezen tudtak volna ellenállni. A vegyes részeken pedig etnikai polgárháború folyt, legalább is ott, ahol a felfegyverzett orosz ellenállók, az oda küldött orosz fegyveresek gerjeszthették azt. (Az ukrán sem bűntelen, természetesen, de a folyamat egyértelműen Moszkvai támogatásával alakult így.)
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 598
7 710
113
Erről van bizonyíték? Ha eddig is szállítottak akkor mi változott?
Tőlem járhatsz becsukott szemmel is a világban.
Az USA érdeke Ukrajna támogatása és ezzel Oroszország gyengítése.

Ez kicsit nekem álmodozásnak tűnik. Felderítéssel segítheti Kína az oroszokat, de hogy ezt az információt a teljesen rugalmatlan orosz hadvezetés hogyan tudja hasznosítani kérdéses. Mire végig megy a rendszeren az információ addigra már aktualitását vesztette. A másik meg hogy a precíziós eszközök továbbra is hiányozni fognak. Hiába tudják az oroszok hogy hol van egy himars, ha mire reagálnának már máshol van és nincs is mivel reagálniuk. Azt meg továbbra se látom hogy ez Kínának miért érné meg.

A háború eddigi legfőbb tanulsága hogy Oroszország nem tud úgy háborúzni mint az USA. Nincs meg hozzá a képességük és ezt évtizedekig tartana felépíteni.
Nem hiszem, hogy az Oroszok az lenne a célja mint az USA-nak, több éves hasztalan háborúzgatás, majd csúfos kivonulás.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 912
27 681
113
Kuleba felszólítása: bármi is lesz a tavaszi ukrán ellentámadás eredménye, elvárják, hogy minden elvesztett terület visszaszerzését támogassa a Nyugat

Az ukrán külügyminiszter felszólította országa külföldi támogatóit, hogy a várható ellentámadás kimenetelétől függetlenül tartsák fenn támogatásukat – írja a Mandiner.

A Financial Timesnak nyilatkozott Dmitro Kuleba, amelyben szóba került a tavasszal várható ukrán ellentámadás is, amely délről és keletről hivatott kiűzni az orosz csapatokat Ukrajna területéről. A lapban azt írják, hogy az akció számos ukrán, és nyugati támogató számára döntő ütközet lesz. Kuleba szerint azonban ez egy Ukrajnára nézve veszélyes alternatíva, hiszen ha az ellentámadás nem sikerül az „elvárásoknak” megfelelően, akkor felerősödhetnek az Ukrajna támogatását óvatosabban kezelő politikusok álláspontja.

Le kell számolnunk azzal az elképzeléssel, hogy az ukrán ellentámadás lesz a háború döntő ütközete – fogalmaz.

„Ha ezt a támadást úgy fogják fel, mint ami a területeink száz százalékát felszabadítja, akkor lesznek olyanok, akik azt mondják: ez volt az utolsó döntő küzdelem, és innentől kezdve más megoldásban kell gondolkodnunk. Kijev számára nincs alternatív megoldás” – szögezte le.


Kuleba felvetette, hogy egy olyan ellentámadást követően, mint amilyenre számítanak, a kisebbségi hangok „Washingtonban, Berlinben, Párizsban, Londonban” megpróbálnak majd tűzszünetet szorgalmazni „egy Minszk III.” mentén. Ezzel arra a két minszki megállapodásra utalt, amelyek Kijev és az akkor elszakított területei együttműködését hivatottak irányítani egy stabil béke érdekében.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/257134/
Ööö. Minszk I-et és Misznk II-t nem hatalmas ukrán vereség után szorgalmazták?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 062
41 997
113
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
768
7 700
93
Németek 1 hónap alatt bevették Párizst, Oroszok hogy állnak Kijevvel? Nem sokat mozdultak beljebb 1 év elteltével se.
Szomorú, de az, hogy naponta és perecnként frissül a tartalom ebben a topicban, az annak is az ékes bizonyítéka, h a világ másodig legerősebb hadserege még mindig nem ért el gyakorlatilag semmi eredményt.. Viszont van miről diskurálni.
Mire németek odaértek Párizshoz már meg volt verve a francia haderő. A briteket kiütötték a kontinensről, a Maginot vonal mögé kerültek és korlátlan légifölényben voltak. Plusz a híres párizsi erődrendszer is ugye... Nem ám hogy nyílt várossá nyilvánították... Á dehogy...
Egyébként hol is voltak ezek a diadalmas németek 1945 május 9-én?
Plusz vége van már a háborúnak vagy mi történt?
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Semerre! Ha figyelmen kívul hagyuk azt a tényt, hogy Bahmut mogott még annál is jobban védheto terep van, nagy mázliuk lesz, ha az ukránok végul máshol támadnak és nem ragadnak a Bahmut romjai kozt mint németek Sztalingrádban (de én személyszerint nem hiszem, hogy megúszák). Ugyanis tobszor járt arrafélé Syrski tábornok, aki levezényelte a charkovi áttorést, valamit Zaluznij mellé beált Zabrodskij tábornok, amelynek ugyancsak érdekes karjerje van:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mykhailo_Zabrodskyi
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Raid_of_2014
Ha az annyira védhetö lenne nem adták volna fel a szakik 2014-ben.Ezt a németek beragadtak Sztálingrádban felejtsd már el,de ez nem csak neked szól.Mivel fognak támadni az ukránok Bahmutban vagy máshol gyalásóval?Célba értek volna a nagy-nagy-nagy beigért NATO páncélos és löszer szállitások?Erösen kétlem.Itt elolvashatod,hogy mi volt az oka a német"beragadásnak" Sztálingrádban az eltávozott Lipusz Zsolt tollából,tudom hogy nem fogod mert nem érdekel,de más felhasználóknak még az épülésére válhat.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Peszkov arra akadt ki, hogyha a NATO békefenntartókat küldene Ukrajnába, amitől Orbán is fél.
Ekkora hangulatkeltő, clickbait szutyok címet is:

"Ingerülten reagált Orbán Viktor kijelentésére a Kreml" :confused:

Ráadásul a portfóliós "újságíró" még egy megjegyzéssel is ellátta Orbán szövegét, miszerint amit a főni mond, az szerinte nem is úgy van... o_O
Jó ideje szabadesésben van a portfolio.hu, de ez már kb. a hvg szintje.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

Putyin szóvivője az ukrajnai tűzszünetről közölt információkat

Jelenleg a „különleges hadművelet" az egyetlen eszköz Oroszország céljainak elérésére Ukrajnában - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken egy sajtótájékoztatón.

A szóvivő arra reagált ezzel, hogy Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök pénteki beszédében azt javasolta, hogy Ukrajnában azonnali tűzszünetet kellene kihirdetni anélkül, hogy bármelyik fél visszavonulna, vagy átcsoportosítaná csapatait.
Peszkov erre azt mondta, hogy az orosz fél ezt a felvetést nem fogadja el.

Ukrajna ügyében semmi sem változik. A különleges hadművelet folytatódik, mert most ez az egyetlen eszköz az országunk előtt álló célok elérésére
– mondta a szóvivő. Mindeközben hozzáfűzte azt is, hogy a belorusz, valamint a korábban javasolt kínai béketerv is azért kivitelezhetetlen, mert a kijevi kormány „nyugati parancsnokai” ragaszkodnak a háború folytatásához.